Prosím poraďte, čurá doma

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.11.2021 22:17
zdenula

XXX.XXX.60.184

Dobrý večer.
Mám rok a čtvrt starou maltézačku, jsem doma, takže chodíme denně 6 x venčit, většina vycházek je minimálně hodinová. Přesto se mi fenka doma klidně počurá, při mé nepřítomnosti cca 3 hodiny i pokaká. Nachlazená není.
Jsem z toho už zoufalá!
Je to můj v pořadí již pátý pes, ale žádný z předchozích mi v tomto věku toto nikdy nedělal. Je fakt, že momentálně i hárá, takže má větší potřebu močení, ale 2 až 3 hodiny by snad měla zvládnout.
Nevím si už rady. Jenom stále peru a čistím, protože mám koberce.
Prosím o slušné odpovědi.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.11.2021 22:49

Byla zvyklá na podložku? čurat doma?
Kobercová počuraná místa na nich jí asi připomínají podložku, nebo že doma prostě může...
Krmit v pravidelný čas, aby taky kakala pravidelně.
Pokud chcete ubránit byt před devastací, budete muset psinu nechat někde, kde koberec není.

15.11.2021 07:35

Mě by zajímalo, jestli to takhle má pořád a nebo jestli byla čistotná a najednou to začala v nedávné době dělat.

Pokud byla učená na podložku, tak to je tady bohužel častý dotaz a opravdu většina psů, psů, kde nečistotnost není způsobená zdravotními problémy, byla učena na podložku....protože mi přijde, že tenhle způsob vypadá jako super řešení...nejsem doma, tak si pejsek může odskočit na plínu, nechce se mi v noci vstávat a nemusím, protože pejsek si může odskočit na plínu a za vykonání potřeby na plínu je chválen....za mě to znamená jediné a to, že psa učím, že vykonávat potřebu doma je správné.....ne každý pes, který byl učen na podložku má následně problém s čistotností, ale většina psů, kteří ten problém mají jsou "podložková štěňata".

Pokud podložku neměla, byla standardně učena chodit ven a teď začal být problém, tak bych se zamyslela, co se změnilo, proč se tak děje, kdy to bylo poprvé, podruhé.

Já osobně bych začala jako se štěnětem, venku za vykonání potřeby chválit, doma omezit prostor a na čištění povrchů, kde feňule vykonala potřebu, bych použila Aminela Clean Ekologický odstraňovač zápachu a nečistot pro psy.

15.11.2021 08:05
janaa

XXX.XXX.0.170

Vzhledem k tomu,že se i pokadí + jste s ní stále doma,osobně tipuju na separačku

15.11.2021 09:43

janaa napsal(a):
Vzhledem k tomu,že se i pokadí + jste s ní stále doma,osobně tipuju na separačku

To mě napadlo taky, ale zase z úvodního dotazu jsem pochopila...v nepřítomnosti hodí i bobek...což by asi separačkou zavánělo, ale že čůrání je i v přítomnosti majitelky....??

15.11.2021 09:58
janaa

XXX.XXX.0.170

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To mě napadlo taky, ale zase z úvodního dotazu jsem pochopila...v nepřítomnosti hodí i bobek...což by asi separačkou zavánělo, ale že čůrání je i v přítomnosti majitelky....??

Aha,tak to já z toho nepochopila. Tak pak opravdu leda,že byla učená na podložku. A pokud ne,takudělat opravdu komplet zdravotní vyšetření. Ale kdyby tam byl problém měchýř,ledviny,tak by zas nekadila....

15.11.2021 10:21

janaa napsal(a):
Aha,tak to já z toho nepochopila. Tak pak opravdu leda,že byla učená na podložku. A pokud ne,takudělat opravdu komplet zdravotní vyšetření. Ale kdyby tam byl problém měchýř,ledviny,tak by zas nekadila....

No nevim...zadavatelka píše, že je to její už pátý pes, tak začátečnice nebude.

No teď tak max počkat, zda se ještě ozve s nějakým bližším infem....myslím, že momentálně je nejpodstatnější, jestli je to situace trvalá od štěněte, že je feňule nečistotná a nebo byla čistotná a teď najednou není a od toho se následně odpíchnout.
Ale bez zadavatelky a dalších informací tady nic konkrétního nevymyslíme

15.11.2021 10:50
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

No nevim...zadavatelka píše, že je to její už pátý pes, tak začátečnice nebude.

No teď tak max počkat, zda se ještě ozve s nějakým bližším infem....myslím, že momentálně je nejpodstatnější, jestli je to situace trvalá od štěněte, že je feňule nečistotná a nebo byla čistotná a teď najednou není a od toho se následně odpíchnout.
Ale bez zadavatelky a dalších informací tady nic konkrétního nevymyslíme

A není to ta pejsa, jak si panička pořídila, pak měla úraz, pejsana vyrůstala u syna a pak řešili, kde tedy bude dál? Je zpátky u paničky, ale se jí stýská po synově rodině, ve které vyrostla?

15.11.2021 11:01
Terven

XXX.XXX.110.191

lesnížínka napsal(a):
A není to ta pejsa, jak si panička pořídila, pak měla úraz, pejsana vyrůstala u syna a pak řešili, kde tedy bude dál? Je zpátky u paničky, ale se jí stýská po synově rodině, ve které vyrostla?

Ano je...přesně to mě napadlo...
Možná je ve stresu ze střídavky, možná u syna směla na podložku...

15.11.2021 11:40
zdenula

XXX.XXX.61.190

lesnížínka napsal(a):

Dobrý den. Ano, jsem to já, která měla zlomenou nohu a pes byl víc jak 4 měsíce u syna. U syna podložku neměla, bydlí v domku, takže mohla být kdykoliv vypuštěna na zahradu. U mně je již 7 měsíců, má mě a já ji velmi ráda. Pokud navštívíme syna a zvednu se k odchodu jde ráda se mnou domů, stejně tak při návštěvě syna u mně a syn ji vybízí, zda chce jít s ním, nejde a chce být se mnou. Tam bych asi problém neviděla, ví, že její domov je u mně. Ale máte pravdu, že když jsem si ji vzala zpátky a moje noha ještě nebyla úplně v pořádku, tak jsem ji jako jedinému mému psovi dala do pokoje podložku. Ze začátku se jí to stalo jen občas, nyní ale se to stupňuje, přesto, že já už mám dávno nohu v pořádku a chodíme opravdu na poměrně dlouhé vycházky a to pravidelně 6 krát denně, což spousta pejskařů v okolí rozhodně nedělá a psy mají čistotné. Napadlo mě, zda právě ta četnost vycházek není příčinou toho, že její močový měchýř není zvyklý vydržet delší dobu bez vyprázdnění.

15.11.2021 11:45
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Nevím no, asi bych poradila jen jednu věc: prozatímně smotat koberce a čekat, co se bude dít. Třeba ho jen na pár dní smotejte k nábytku, přehoďte igelitem, ať neleze ani takhle na něj a uvidíte, jestli bude dělat potřebu i na podlahu. Aha, nebo koberce nechat a přetahat igelitem?

15.11.2021 11:46
Terven

XXX.XXX.110.191

zdenula napsal(a):
Dobrý den. Ano, jsem to já, která měla zlomenou nohu a pes byl víc jak 4 měsíce u syna. U syna podložku neměla, bydlí v domku, takže mohla být kdykoliv vypuštěna na zahradu. U mně je již 7 měsíců, má mě a já ji velmi ráda. Pokud navštívíme syna a zvednu se k odchodu jde ráda se mnou domů, stejně tak při návštěvě syna u mně a syn ji vybízí, zda chce jít s ním, nejde a chce být se mnou. Tam bych asi problém neviděla, ví, že její domov je u mně. Ale máte pravdu, že když jsem si ji vzala zpátky a moje noha ještě nebyla úplně v pořádku, tak jsem ji jako jedinému mému psovi dala do pokoje podložku. Ze začátku se jí to stalo jen občas, nyní ale se to stupňuje, přesto, že já už mám dávno nohu v pořádku a chodíme opravdu na poměrně dlouhé vycházky a to pravidelně 6 krát denně, což spousta pejskařů v okolí rozhodně nedělá a psy mají čistotné. Napadlo mě, zda právě ta četnost vycházek není příčinou toho, že její močový měchýř není zvyklý vydržet delší dobu bez vyprázdnění.

Četností vycházek to nebude.
Bude to tou podložkou - jako dospělá zažila, že čůrat doma lze, že je to normální ....nemůže tušit, že normální to bylo tenkrát a teď už je to problém.

15.11.2021 11:47

zdenula napsal(a):

Spíš bych řekla, že bude problém v té podložce. Pes jednoduše začne brát za podložku i ostatní podobné materiály.
Začala bych s výukou čistotnosti, jako kdyby byla malé štěňátko - dát pryč podložku a poctivě a pečlivě hlídat, když se chce doma vyčůrat, honem vzít ven, nechat dokončit akci venku ....

15.11.2021 11:55
Terven

XXX.XXX.110.191

Spíš bych řekla, že bude problém v té podložce. Pes jednoduše začne brát za podložku i ostatní podobné materiály.
Začala bych s výukou čistotnosti, jako kdyby byla malé štěňátko - dát pryč podložku a poctivě a pečlivě hlídat, když se chce doma vyčůrat, honem vzít ven, nechat dokončit akci venku ....

Já souhlasím s tím učením čistotnosti. Ale vždycky se pozastavím nad hláškami podobnými této:

když se chce doma vyčůrat, honem vzít ven, nechat dokončit akci venku

já si to zkouším v praxi představit u bytového psa, u člověka, který nemá zahradu.
Že se fena chce doma vyčůrat, bych poznala leda podle toho, že se začne točit a přidřepávat a v tom případě už to má na krajíčku. Nechat akci dokončit venku by u nás znamenalo přerušit čůrání, vzít psa, klíče!!, oblečení tedy neřeším ani v zimě, budiž a letět buď sedm pater pěšky anebo jet výtahem (přemýšlím, co je rychlejší).
Taky bych vzala v potaz, že zadavatelka je ve věku 70 +, pokud mě paměť neklame.
Ale jinak jo, souhlas. Bude třeba učit čistotu jako u štěněte. Jen už to bude obtížnější a já osobně si nejsem jistá, zda se to podaří.

Janabrejch

12.1.2022 22:05
Janabrejch

XXX.XXX.114.10

Pokud bych mohla obnovit vlákno, mám obdobný problém. Mám cc 1,5 roku fenku. Vždycky měla problém s udržením čistoty, bobky připisuji separační úzkosti. Ale nikdy se vlastně nezbavila neschopnosti vydržet čůrání. Např ráno, než se oblíknu, je tam kaluž a klidně si přičupne přede mnou. Nebo než otevřu hlavní dveře vyčůrá se přede dveřma. A to s ní jdu večer v 10 a ráno v 7. Ale teď dělá i to, že se počůrá cca hodinu po příchodu domů. Zatím hárala jen jednou. Nemůže být i problém tady? Poslední dobou stírám kaluž, ne nějakou loužičku, ale ke své velikosti kaluž i 2x denně. Ona taky nárazově dost pije, ačkoliv má přístup k vidě celodenně.

13.1.2022 06:50

Janabrejch napsal(a):
Pokud bych mohla obnovit vlákno, mám obdobný problém. Mám cc 1,5 roku fenku. Vždycky měla problém s udržením čistoty, bobky připisuji separační úzkosti. Ale nikdy se vlastně nezbavila neschopnosti vydržet čůrání. Např ráno, než se oblíknu, je tam kaluž a klidně si přičupne přede mnou. Nebo než otevřu hlavní dveře vyčůrá se přede dveřma. A to s ní jdu večer v 10 a ráno v 7. Ale teď dělá i to, že se počůrá cca hodinu po příchodu domů. Zatím hárala jen jednou. Nemůže být i problém tady? Poslední dobou stírám kaluž, ne nějakou loužičku, ale ke své velikosti kaluž i 2x denně. Ona taky nárazově dost pije, ačkoliv má přístup k vidě celodenně.

Buď je to nedoučená čistotnost anebo problém zdravotní či ve stravě (některé granule nutí psa hrozně pít a pak ten pes musí taky hrozně čůrat).
A pokud je to ten první případ - zajímalo by mě, jestli by nastala změna poté, co byste fenu začala důkladně hlídat a šla s ní ven okamžitě při náznaku, že bude čůrat (nebo třeba když už si přičapne). Bez práce to asi samo neodezní, pokud fena nebyla řádně naučená tomu, že se potřeba vykonává výhradně venku.

13.1.2022 08:13

Pokud máte podezření na zdravotní problém, tak přece vemte psa na vyšetření? Krve, sono, konzultace s veterináři?

Pokud a teprve až vyloučíte zdravotní problém, dá se řešit dál.

13.1.2022 09:00

Janabrejch napsal(a):

Holt ráno budete venčit v pyžamu, přes které přehodíte jenom kabát. (než se oblíknu, je tam kaluž). Viz výše - jak dlouho ji máte? (vždycky měla problém s udržením čistoty - jak jste ji to učili?). Krmení, kvalita granulí? Ale v první řadě, jak píšou nade mnou, bych u veta vyloučila zdravotní problém.

13.1.2022 09:06
rapotacka11

XXX.XXX.224.124

V pyžamu a se psem v náručí.
To vás nenapadlo?

13.1.2022 09:10

Zní to, jako že měla dříve venčící místo u dveří. Podložka?
Nechce se jí do zimy. To, co má vykonání potřeby zastavit, nefunguje.
Jdeme ven v 11 a v 6... a stejně má megý co čůrat, tak nevim.
Asi to bude chtít psa pozorovat víc a vstávat dřív.
Nečůrá všude, jen u dveří? Snaží se dostat na správné místo, ale panička nic...

13.1.2022 09:12

Janabrejch napsal(a):

Zkuste ráno venčit dřív, třeba v pět. Od desíti večer do sedmi do rána je to pro ni třeba moc dlouho. A vylučte zdravotní problém. Píšete, že dost pije... nárazově - to je kdy?

janabrejch

13.1.2022 14:27
janabrejch

XXX.XXX.234.91

Nemyslím, že je to tím, že by nevydržela. O víkendu jdu v 8, protože je doma klid a vydrží a rozhodně mě z postele netahá. A ve všední den si vezmu přes pyžamu bundu a jdu. Ale nenosím ji tedy. Musím přiznat, že u dospělého psa mi to nenapadlo. Podložku nikdy neměla, pokud vím, máme ji cca od 4 měsíců. Nečůrá na jedno místo. Jak to přijde. Včera jsme přišly z venku a ani ne za hodinu jsme našli kaluž. Se zimou problém nemá. Asi to bude jak píše keriton nedoučená čistotnost. Ale asi nevím, jak na to. Ze začátku jsem ji venku chválila nebo odměňovala za vykonanou potřebu. Když to udělá doma, zavřu jí vedle a uklidím to, ale ona se cítí provinile, to je na ní vidět. Myslela jsem si, že dospělý pes by se to měl naučit přirozeně.

13.1.2022 14:50

janabrejch napsal(a):
Nemyslím, že je to tím, že by nevydržela. O víkendu jdu v 8, protože je doma klid a vydrží a rozhodně mě z postele netahá. A ve všední den si vezmu přes pyžamu bundu a jdu. Ale nenosím ji tedy. Musím přiznat, že u dospělého psa mi to nenapadlo. Podložku nikdy neměla, pokud vím, máme ji cca od 4 měsíců. Nečůrá na jedno místo. Jak to přijde. Včera jsme přišly z venku a ani ne za hodinu jsme našli kaluž. Se zimou problém nemá. Asi to bude jak píše keriton nedoučená čistotnost. Ale asi nevím, jak na to. Ze začátku jsem ji venku chválila nebo odměňovala za vykonanou potřebu. Když to udělá doma, zavřu jí vedle a uklidím to, ale ona se cítí provinile, to je na ní vidět. Myslela jsem si, že dospělý pes by se to měl naučit přirozeně.

Chválit za vykonání venku je jen polovina výuky. Druhá polovina je, že psa doma tajně sleduju, a jakmile se chystá k akci, jdu s ním ven. Pokud možno tak, aby byl při té své akci vyrušen - takže zjistí, že doma vůbec není na vykonání pořeby klid, protože jen co se k tomu chystá, už ho někdo tahá za vodítko a nenechá ho se pořádně vyčůrat.

Dospělý pes se naučí spoustu věcí, ale nejspíš nebude svoje chování měnit, pokud k tomu nemá důvod. Čůrat doma je pro ni pohodlnější, než čekat na vyvenčení. Pokud ji budete rušit vždy, když bude chtít čůrat doma, už bude pohodlnější nechat to na ven.

13.1.2022 15:01
rapotacka11

XXX.XXX.224.124

- nenosím ji tedy.
Musím přiznat, že u dospělého psa mi to nenapadlo

než otevřu hlavní dveře vyčůrá se přede dveřma

To ale nesmíte dopustit!
Třeba nosit nebo to vymyslete jinak.

13.1.2022 18:10

rapotacka11 napsal(a):
- nenosím ji tedy.
Musím přiznat, že u dospělého psa mi to nenapadlo

než otevřu hlavní dveře vyčůrá se přede dveřma

To ale nesmíte dopustit!
Třeba nosit nebo to vymyslete jinak.

Taky záleží na velikosti psa, ne každý dospělý se dá odnést...

13.1.2022 18:34

No, myslím, že nějak nevíme plemeno. Takže jsem radši neradila.

13.1.2022 18:42

Moc velký pes to nebude, protože vylitou cisternu by řešili daleko dřív.
A fakt by mě zajímalo, jak odhadnu, kdy půjde pes čůrat; kolik vypil.

13.1.2022 19:33

Moc velký pes to nebude, protože vylitou cisternu by řešili daleko dřív.
A fakt by mě zajímalo, jak odhadnu, kdy půjde pes čůrat; kolik vypil.

Chce to ho sledovat. Začne čmuchat, motat se na jednom místě a až pak pričupne...
U štěňat jsem to vždycky poznala vteřinu před. Popadla a vynesla v ruce na zahradu. Tam klasika - přiřazený povel a pochvala😉

13.1.2022 19:41

Chce to ho sledovat. Začne čmuchat, motat se na jednom místě a až pak pričupne...
U štěňat jsem to vždycky poznala vteřinu před. Popadla a vynesla v ruce na zahradu. Tam klasika - přiřazený povel a pochvala😉

Ano, ano. Myslím ten časový to... ráno až v sedm. Dyť říká, že pije hodně a nárazově, jak může vědět, jak dlouho pes vydrží?
Je zima, to nesnáším :-) ale stejně bych se přemohla a šla ven každou půlhodinu - pes bude mít jen úspěšné pokusy: venku.
Nevím, jestli tady nehraje roli taky nejistota.

janabrejch

14.1.2022 08:27
janabrejch

XXX.XXX.234.91

nejistá určitě je, ale nevím příčinu, dost se bojí. dneska ráno jsem ji hnedka vypustila jak jsem vstala, protože jsem to na ní viděla, jak sedí s jednou zvedlou packou uplná hromádka neštěstí. celá ve stresu. je to malá terierka ty rána jsou celkem jasný, to si musím ohlídat. ale proč to udělá čas od času přes den, chvíli po venčení, nebo jsme byli na horách a tam jsme s ní chodili každou chvíli a přesto se jednou než jsem otevřela vchodový trošku učůrala. jestli měla stres, že odjíždíme, já fakt nevím

14.1.2022 08:39

janabrejch napsal(a):
nejistá určitě je, ale nevím příčinu, dost se bojí. dneska ráno jsem ji hnedka vypustila jak jsem vstala, protože jsem to na ní viděla, jak sedí s jednou zvedlou packou uplná hromádka neštěstí. celá ve stresu. je to malá terierka ty rána jsou celkem jasný, to si musím ohlídat. ale proč to udělá čas od času přes den, chvíli po venčení, nebo jsme byli na horách a tam jsme s ní chodili každou chvíli a přesto se jednou než jsem otevřela vchodový trošku učůrala. jestli měla stres, že odjíždíme, já fakt nevím

A byla jste u toho veta?

Janabrejch

17.1.2022 18:44
Janabrejch

XXX.XXX.104.233

Včera jsem s ní byla na půl hodiny v 8 večer a pak ještě na rychlý čůráni v půl 11. Ráno jsem šla cca v 7. Pak jsem si všimla, že je tam jak bobek, tak zaschlá kaluž. Tak já už fakt nevim.

17.1.2022 20:07

Janabrejch napsal(a):
Včera jsem s ní byla na půl hodiny v 8 večer a pak ještě na rychlý čůráni v půl 11. Ráno jsem šla cca v 7. Pak jsem si všimla, že je tam jak bobek, tak zaschlá kaluž. Tak já už fakt nevim.

Ptám se znovu. Byla jste u veterináře?

janabrejch

18.1.2022 11:14
janabrejch

XXX.XXX.234.91

byla jsem, normálně ji prohlídnul, odběry jsme nedělali, když to není jen o čůrání.. nejeví žádné známky nemoci,

18.1.2022 11:41

Jako že bych čekala aspoň nějaké odběry krve na zánět nebo funkci metabolismu, moč na zánět, a tak? A pak že veterináři z lidí tahaj peníze.... Já být veterinářem, tak nemocnice najímá novou laborantku na analýzy....

18.1.2022 11:58

Jako že bych čekala aspoň nějaké odběry krve na zánět nebo funkci metabolismu, moč na zánět, a tak? A pak že veterináři z lidí tahaj peníze.... Já být veterinářem, tak nemocnice najímá novou laborantku na analýzy....

A platit to budete ze svého.

18.1.2022 12:02

No to právě bych tahala z těch lidí, jak ti veterináři tahají ty prachy prý. Se říká "veterinář vezme za kliku a pětistovka letí" :-)

Samozřejmě jsou lidé, kteří drží kačku, a jim si ani neodvážíte navrhnout nějaké sofistikovanější vyšetření, protože by vám tam toho psa asi nechali. Ale že bych zrovna nenavrhla vyšetření u psa, který ty problémy potenciálně fakt může mít... No nevím, nejsem vet a i kdyby, psa jsem neviděla, veterinář ano. Snad rozhodl na základě důkladného vyšetření a nikoli jen vlastní lenosti.

18.1.2022 12:51

janabrejch napsal(a):
byla jsem, normálně ji prohlídnul, odběry jsme nedělali, když to není jen o čůrání.. nejeví žádné známky nemoci,

Tak to je teda vyšetření na 2 věci. Pan doktor pozná pouhým okem zánět močového měchýře nebo cukrovku?

18.1.2022 12:51

Proč by měla? Já když přišla s kocourem na veterinu, protože se mi už nelíbilo množství produkované moči, tak se odebrala a odeslala krev do laboratoře. S tím, že vyšetření samozřejmě zaplatím. A bylo tam! Selhávání ledvin. Nasadila se dieta a zatím (třetí rok) dobrý.

18.1.2022 12:56

No to právě bych tahala z těch lidí, jak ti veterináři tahají ty prachy prý. Se říká "veterinář vezme za kliku a pětistovka letí" :-)

Samozřejmě jsou lidé, kteří drží kačku, a jim si ani neodvážíte navrhnout nějaké sofistikovanější vyšetření, protože by vám tam toho psa asi nechali. Ale že bych zrovna nenavrhla vyšetření u psa, který ty problémy potenciálně fakt může mít... No nevím, nejsem vet a i kdyby, psa jsem neviděla, veterinář ano. Snad rozhodl na základě důkladného vyšetření a nikoli jen vlastní lenosti.

Moč se dá vyšetřit papírkem přímo v ordinaci (cena 0,00 prd), krev v laboratoři - a to se vejde do 100 Kč nebo tak nějak. Cigarety stojí víc.

18.1.2022 13:12

Moč se dá vyšetřit papírkem přímo v ordinaci (cena 0,00 prd), krev v laboratoři - a to se vejde do 100 Kč nebo tak nějak. Cigarety stojí víc.

no dokonce

18.1.2022 14:47

Proč by měla? Já když přišla s kocourem na veterinu, protože se mi už nelíbilo množství produkované moči, tak se odebrala a odeslala krev do laboratoře. S tím, že vyšetření samozřejmě zaplatím. A bylo tam! Selhávání ledvin. Nasadila se dieta a zatím (třetí rok) dobrý.

Majitelka říká, že nejeví známky nemoci, tak na co vyšetření?
Nejde vše svádět na dr. Co mu ta paní řekla?

Evidentně je pro toho psa pohodlnější (větší pocit jistoty) se venčit doma.
Kde se to vzalo?
A fakt nemůžu vstávat dřív jak v 7? Smutné.
Jdu pryč.

18.1.2022 18:39
Fiona.Praha

XXX.XXX.70.220

Janabrejch napsal(a):

Donutíte ji, aby se vyčůrala v těch 11 večer?
Měla jsem kdysi fenku a naučit ji čistotnosti bylo peklo. Ven chodila pro zábavu a vůbec nechápala, proč vlastně ven chodí. Takže jsme byly v únoru třeba 2 hodiny spolu venku, ona se nevyčůrala, pak jsme přišly domů a čůrala hned, co překročila práh vchodových dveří. Nakonec jsem objevila, že má místo mozku tenisák a dál to bylo tak, že věděla, že mám tenisák a nedám, dokud nebude loužička a event. bobek. A měla jsem klid, od té doby to fungovalo a čistotnost jsme vypilovali 100%.

18.1.2022 18:45

Majitelka říká, že nejeví známky nemoci, tak na co vyšetření?
Nejde vše svádět na dr. Co mu ta paní řekla?

Evidentně je pro toho psa pohodlnější (větší pocit jistoty) se venčit doma.
Kde se to vzalo?
A fakt nemůžu vstávat dřív jak v 7? Smutné.
Jdu pryč.

To jako šla k vetovi se psem, který je úplně zdravý? A na očkování to nebylo. Tak mu snad musela něco říct, ne?

18.1.2022 23:26
fikovnice

XXX.XXX.134.178

Tak to je teda vyšetření na 2 věci. Pan doktor pozná pouhým okem zánět močového měchýře nebo cukrovku?

Omlouvám se, pokud se mýlím...ale mám nějaké tušení, že zakladatelka u veta nebyla... Nevím, co konkrétně by u pesana prohlížel bez základní biochemky a hematolky, bez UTZ,...

18.1.2022 23:28
fikovnice

XXX.XXX.134.178

Jej, tak to jste dobrá, anebo jste to fakt chytili včas. Selhání ledvin u koček je na dvě věci, ale to Vám nemusím říkat. U nás od stanovení dg. do eutanázie uběhly řádově týdny, a to ještě k té eutanázii mělo dojít NEJMÉNĚ o 2 - 3 týdny dříve. Moc si vyčítám, že paní dr. stále chtěla léčit a léčit...

18.1.2022 23:32
fikovnice

XXX.XXX.134.178

U nás se stanovovala biochemka a hematolka téměř pořád (různé dg. - ledvinné selhání, panleukopenie, FeLV) a co si matně pamatuji, tak zrovna ty labiny nebyly nějak extra drahé.

Jako nevylučuji, že u zadavatelčina psa jde o nečistotnost nikoli ze zdravotního důvodu. Ale tak vždy se zde radí nejdříve právě vyloučit zdr. problém.

19.1.2022 13:41

fikovnice napsal(a):
Omlouvám se, pokud se mýlím...ale mám nějaké tušení, že zakladatelka u veta nebyla... Nevím, co konkrétně by u pesana prohlížel bez základní biochemky a hematolky, bez UTZ,...

Já mám tušení stejné.

19.1.2022 13:43

fikovnice napsal(a):
Jej, tak to jste dobrá, anebo jste to fakt chytili včas. Selhání ledvin u koček je na dvě věci, ale to Vám nemusím říkat. U nás od stanovení dg. do eutanázie uběhly řádově týdny, a to ještě k té eutanázii mělo dojít NEJMÉNĚ o 2 - 3 týdny dříve. Moc si vyčítám, že paní dr. stále chtěla léčit a léčit...

Obojí Předchozí kocour mi na ledviny odešel, takže už jsem byla opatrná a šla s ním k vetovi radši hned. A dieta opravdu zabírá.

19.1.2022 15:19
fikovnice

XXX.XXX.131.20

Obojí Předchozí kocour mi na ledviny odešel, takže už jsem byla opatrná a šla s ním k vetovi radši hned. A dieta opravdu zabírá.

No jo, jenže ten můj už odmítal jídlo...jakékoli. Stala se z něj kostra a dr. stále léčila... Nechci na to ani vzpomínat...

janabrejch

21.1.2022 09:48
janabrejch

XXX.XXX.234.91

tak jsem tedy šla ještě jednou na veterinu, abych si potvrdila, že jí nic není. udělali jí sono i rozbor moči. dostala jsem spoustu rad k nezaplacení, spoustu věcí s pseudoúčinkem, jsem o 2 tisíce lehčí a co mám dělat stejně nevím. že je silně nejistej jedinec jsem věděla. na kontrolu za týden už tam nejdu. takže jsem ráda, že jsem vyslechla rady zde na fóru, jak mám jít hlavně na veterinu. kdybyste mi náhodou chtěl někdo skutečně poradit, budu ráda.

21.1.2022 10:02

janabrejch napsal(a):
tak jsem tedy šla ještě jednou na veterinu, abych si potvrdila, že jí nic není. udělali jí sono i rozbor moči. dostala jsem spoustu rad k nezaplacení, spoustu věcí s pseudoúčinkem, jsem o 2 tisíce lehčí a co mám dělat stejně nevím. že je silně nejistej jedinec jsem věděla. na kontrolu za týden už tam nejdu. takže jsem ráda, že jsem vyslechla rady zde na fóru, jak mám jít hlavně na veterinu. kdybyste mi náhodou chtěl někdo skutečně poradit, budu ráda.

Super, že je pejsek zdravý.
Začala jste již s výukou čistotnosti?

21.1.2022 10:04
Rronjabutterfly

XXX.XXX.119.6

Ale ono se opravdu doporučuje psa při
nějakém problému vyšetřit...taky chodíte na preventivní prohlídky, u psa to holt stojí peníze, nemá zdrav. pojištění. Máte zdravýho psa, to je přeci skvělá zpráva. Osobně bych se zkusila poradit/ a chodit na nějaký dobrý cvičák, nebo konzultace s trenérem...pokud sama nedokážete rozluštit proč je pes nejistý a pracovat s tím, totéž nedotažené věci ve výchově a výcviku, ale i to stojí peníze.

21.1.2022 10:25

Ono by to šlo i zadarmo a lidé tady už Vám poradili. Zadarmo.
Začít znovu jako se štěnětem. Vyrobit takový lepší pevný rozvrh dne, aby pes získal jistotu, věděl, co se bude dít. Pravidelnost ve všem také pomůže s venčením - dám najíst a za půl hodiny, hodinu, můžeme jít venčit. Taky esi má vyhovující jídlo.
A na 22.30 až 7 díru můžete zapomenout. Něco se tomu psovi děje asi i v noci. Kde spí? Třeba tam slyší něco, čeho se bojí, nebo je sám a vadí to. Na chodbě mi neřekne, že chce ven. A chce mi to říct? Třeba nechce. Ale od toho jsem tady já - psovod! Pes neví, zařídím to já, ne?
Půjdeme ven každou půlhodinu klidně. Taky by to chtělo nějakou zábavu/práci, co bude psa bavit a půjde mu to, za což ho můžu často obrovsky chválit.
Prostě psí život.

21.1.2022 10:30
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Ono by to šlo i zadarmo a lidé tady už Vám poradili. Zadarmo.
Začít znovu jako se štěnětem. Vyrobit takový lepší pevný rozvrh dne, aby pes získal jistotu, věděl, co se bude dít. Pravidelnost ve všem také pomůže s venčením - dám najíst a za půl hodiny, hodinu, můžeme jít venčit. Taky esi má vyhovující jídlo.
A na 22.30 až 7 díru můžete zapomenout. Něco se tomu psovi děje asi i v noci. Kde spí? Třeba tam slyší něco, čeho se bojí, nebo je sám a vadí to. Na chodbě mi neřekne, že chce ven. A chce mi to říct? Třeba nechce. Ale od toho jsem tady já - psovod! Pes neví, zařídím to já, ne?
Půjdeme ven každou půlhodinu klidně. Taky by to chtělo nějakou zábavu/práci, co bude psa bavit a půjde mu to, za což ho můžu často obrovsky chválit.
Prostě psí život.

To je moc práce přece.

21.1.2022 10:31

janabrejch napsal(a):

Tak já ale nevím, co jste čekala. Tady nikdo vašeho psa nezná, nevíme, jak vypadá, natož jak se chová. Jak můžeme teda radit? Logicky než jít k veterináři, nemůže jiná rada padnout. A pokud jste nespokojená, můžete jít k jinému. Máte psa a to holt stojí peníze, s tím jste už dopředu přece musela počítat. Někteří lidi dají i víc, než najdou toho, který jim vyhovuje.

21.1.2022 10:44

Zrzavci napsal(a):
To je moc práce přece.

To je běžný psí život - kromě toho častého venčení. Co teda člověk čeká, když si pořizuje psa?
A pochopila jsem, že to cc má být cane corso? Neohrožený strážce člověka a majetku?
Podle mě chce spát s lidmi v posteli a nemá rád odchody, žádná velká věda, ale když majitel řekne "dospělý se to naučí sám od sebe (máme ho od 4 měs.)", tak co... darovat?

21.1.2022 10:52

A proč má jít zdravý pes za týden na kontrolu?

21.1.2022 10:56
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

To je běžný psí život - kromě toho častého venčení. Co teda člověk čeká, když si pořizuje psa?
A pochopila jsem, že to cc má být cane corso? Neohrožený strážce člověka a majetku?
Podle mě chce spát s lidmi v posteli a nemá rád odchody, žádná velká věda, ale když majitel řekne "dospělý se to naučí sám od sebe (máme ho od 4 měs.)", tak co... darovat?

No jo to vím já, i vy, že to je běžný psí život, ale 80% populace ne, ty si pořizujou pejska, protože dneska má přece pejska každej. CC to nebude? zahlédla jsem zmínku o tom, že "malý teriér" , ale možná se pletu.

janabrejch

21.1.2022 11:12
janabrejch

XXX.XXX.234.91

dnes jsem šla hned po probuzení, a oukej, chápu, prostě potřebuje jít okamžitě, tomu rozumím. chodíme do práce, do školy, asi nemůžu chodit co 2 hodiny. ale tam není ten problém. problém je že se vyčůrá když JE někdo doma. a je vyvenčená. a to znamená přes den. tedy ano, nesleduju jí co minutu, protože si buď okolo mě hraje a tak jí vnímám nebo spí vedle mě na sedačce a to jí taky vnímám. a i vnímám kdy chce jít ven. spíš je to její protest proti něčemu a já nerozumím čemu.

21.1.2022 11:16

Zrzavci napsal(a):
No jo to vím já, i vy, že to je běžný psí život, ale 80% populace ne, ty si pořizujou pejska, protože dneska má přece pejska každej. CC to nebude? zahlédla jsem zmínku o tom, že "malý teriér" , ale možná se pletu.

Jo, máte pravdu, píše to. Asi cařihradský ceriér.

21.1.2022 11:22

janabrejch napsal(a):
dnes jsem šla hned po probuzení, a oukej, chápu, prostě potřebuje jít okamžitě, tomu rozumím. chodíme do práce, do školy, asi nemůžu chodit co 2 hodiny. ale tam není ten problém. problém je že se vyčůrá když JE někdo doma. a je vyvenčená. a to znamená přes den. tedy ano, nesleduju jí co minutu, protože si buď okolo mě hraje a tak jí vnímám nebo spí vedle mě na sedačce a to jí taky vnímám. a i vnímám kdy chce jít ven. spíš je to její protest proti něčemu a já nerozumím čemu.

A co ji začít za vykonání potřeby venku chválit a odměňovat? Prostě jako malinké štěně. Dá se naučit i čůrání na povel, to se taky hodí, když nechcete třeba v noci mrznout venku...

21.1.2022 12:37
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

A co ji začít za vykonání potřeby venku chválit a odměňovat? Prostě jako malinké štěně. Dá se naučit i čůrání na povel, to se taky hodí, když nechcete třeba v noci mrznout venku...

Jo, to bych taky zkusila. Hrozně chválit a dát pamlsek. Naše ještě pochopila, když jsem jí přistihla, když se zrovna chystala čupnout, že jsem vykřikla ne, vynesla jí ven a pak hrozně chválila, když se vyčůrala venku, úplně jsem viděla tu žárovku nad hlavou "Aha, tak tohle se po mě chce" . Když pak měla průjem a vykadila se doma, tak kňučela, přitom jsme jí za to nikdy netrestali.

21.1.2022 13:02

janabrejch napsal(a):

No ale víte, že je psice zdravá, takže budete řešit problém chování.

21.1.2022 13:03

A proč má jít zdravý pes za týden na kontrolu?

Vidíte, to mi ušlo.

21.1.2022 13:34

janabrejch napsal(a):

Rovnou zapomeňte, že to dělá naschvál, natruc nebo protestuje. To jsou docela zcestný myšlenky, takhle psi fakt nepřemýšlí.

Mně podle toho popisu spíš přijde, že dosud vůbec neví, že se to doma dělat nemá. Dokud ji někdo nezačne chytat při činu a vysvětlovat, že tady ne, venku ano, nemá důvod ve svým chování něco změnit. A nemyslí tím nic zlýho.
Když jste v práci, nedá se nic dělat. Tak bych ji ale hlídala potom, když jsem doma. Udělat si na to volno, požádat členy rodiny o spolupráci, vyhradit si na to třeba víkend. Třeba na to bude stačit opravdu jen několik dní, než to pochopí...

21.1.2022 19:21

janabrejch napsal(a):

Proč máte jít na kontrolu? Jaké věci s pseudoúčinkem jste dostala?

janabrejch

31.1.2022 11:42
janabrejch

XXX.XXX.234.91

na zklidnění granule (jedna denně za 17,- kus) a sirup na posílení imunity, sadu na odběr moči (zkumavku a pipetu za 80,-), na kontrolu mám jít s močí,jestli se jí ten rozbor změní

31.1.2022 12:16

co jsou granule na zklidnění (jedna denně za 17,- kus) ? Má to nějaký název?

31.1.2022 14:18
assil

XXX.XXX.121.3

co jsou granule na zklidnění (jedna denně za 17,- kus) ? Má to nějaký název?

Tak může to být Alavis Calming nebo něco podobného.

Přidejte reakci

Přidat smajlík