Pěkný den, zrovna jsem přišla z práce a doma na mě čekalo štěně neočkované dvouměsíční labrador x staford. Z množky není.
A vím většinu názorů na křížence, přesto se chci prosím zeptat.
Malá má štěněčí kýlu, co byste delali na mém místě, nechali si ji, vrátili?
Jak závažná kýla je? Je nebezpečná?
Nemám s kýlu zkušenosti, celý večer si o tom píšu a mnoho majitelů píšou, že nechali tak, že to ničemu neškodilo, případně, když se to zhoršilo, tak operovali.
Problém je v tom, že jsem měla týden křížené štěně, neočkované, byla to moje chyba, chtěla jsem ho zachránit ze špatných podmínek, ale mělo parvovirózu a umřelo.
Od té doby jsem se zapřisáhla, že neočkované štěně už nikdy.
Vím jaké chyby jsem udělala a hejt komentáře ignorují, takže není třeba je ani psát, zbytečně budete ztrácet čas.
Chci pouze radu a váš názor.
Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kleisy
napsal(a):
Pěkný den, zrovna jsem přišla z práce a doma na mě čekalo štěně neočkované dvouměsíční labrador x staford. Z množky není.
A vím většinu názorů na křížence, přesto se chci prosím zeptat.
Malá má štěněčí kýlu, co byste delali na mém místě, nechali si ji, vrátili?
Jak závažná kýla je? Je nebezpečná?
Nemám s kýlu zkušenosti, celý večer si o tom píšu a mnoho majitelů píšou, že nechali tak, že to ničemu neškodilo, případně, když se to zhoršilo, tak operovali.
Problém je v tom, že jsem měla týden křížené štěně, neočkované, byla to moje chyba, chtěla jsem ho zachránit ze špatných podmínek, ale mělo parvovirózu a umřelo.
Od té doby jsem se zapřisáhla, že neočkované štěně už nikdy.
Vím jaké chyby jsem udělala a hejt komentáře ignorují, takže není třeba je ani psát, zbytečně budete ztrácet čas.
Chci pouze radu a váš názor.
Děkuji.
Tahle kýla se na 99% zatáhne sama.

I kdyby se nezatáhla, tak není velká a je to mini operační zákrok na pár stehů, pokud to vůbec bude nutné. Akorát jí při zvedání berte pod zadečkem, aby se zbytečně netlačila ven.

Kleisy
napsal(a):
Po jak dlouhé době, si člověk muže vzít pejska, když měl v bytě parvovirózu? Případně dá se nějak předejít tomu, aby to nedostal kromě očkováni?
Kdyby to nebyla dostatečná doba, dá se zajít za veterinarem a říct svůj problém a že se bojím, aby nedostalo parvovirózu?
parvoviry jsou velice odolné ve vnějším prostředí, odolávají i dezinfekcím v běžném ředění a v prostředí přežívají měsíce. v infekční formě.
kromě očkování můžete udělat to, že si neberete toho psa.
že se bojíte je pěkné konstatování, ale ani veterinář s tím rizikem nic neudělá.

Jen doufám,že to štěně s parvou už je dlouhá doba,jinak si koledujete o další průšvih
Bojím se, že nové štěně má být útěchou za to zemřelé. Pak bych zadavatelce navrhovala, aby se s ním uchýlila urychleně mimo inkriminovaný byt, někam, kde není žádný pes a modlila se. Dohodla se s veterinářem, co dalšího může udělat. Nevím, čím by se byt dal důkladně vydezinfikovat. UV lampou ?

napsal(a):
Jen doufám,že to štěně s parvou už je dlouhá doba,jinak si koledujete o další průšvih
Bojím se, že nové štěně má být útěchou za to zemřelé. Pak bych zadavatelce navrhovala, aby se s ním uchýlila urychleně mimo inkriminovaný byt, někam, kde není žádný pes a modlila se. Dohodla se s veterinářem, co dalšího může udělat. Nevím, čím by se byt dal důkladně vydezinfikovat. UV lampou ?
možná plamenem
ne, parva je fakt problém. co vydrží málo ředěný savo se dá nějak teda dezinfikovat, ale všechno ostatní fakt jedině spálit (gauč, koberce...) a stěna co není kachlíkovaná, to nevím.

napsal(a):
Spíš radioaktivní záření, možná.

lesnížínka
napsal(a):
Nevěřím v něco tak odolného. Parní čistič?
nevěřte, klidně
ale parvoviry jsou mrchy.
fakt jako ne.
lesnížínka
napsal(a):
Nevěřím v něco tak odolného. Parní čistič?
Jsou to fakt mrchy odolné ,.známej to měl na psincu a drželo se to tam několik let nesměl tam dát neočkovaneho psa , i po dukladne desinfekci to čas od času bouchlo ... pomohlo až uplne spálení kotcu a všeho ..
Možná desinfekce ozonem to by mohla být cesta ale nevím jak je to v bytě
Kleisy
napsal(a):
To je až tak dlouho?
Dá se tomu nějak předejít?
Dneska jedeme k veterináři a řekneme o všem, chci se zeptat, existuje něco, co by mohl veterinář dát jako prevenci před nákazou?
3 měsíce je na parvu opravdu kratká doba - to jste fakt krutě nedomysleli.
Člověk by čekal, že se z předchozí zkušenosti poučíte a Vy zatím uděláte ještě větší kiks než předtím... 🙄
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
3 měsíce je na parvu opravdu kratká doba - to jste fakt krutě nedomysleli.
Člověk by čekal, že se z předchozí zkušenosti poučíte a Vy zatím uděláte ještě větší kiks než předtím... 🙄
Nezlobte se na mě, ale pokud jste četl všechno, ne jen to, co jste chtěl, tak jsem psala, že jsem přišla z práce, o ničem jsem nevěděla a hned jsem četla fenku mamce, ať je v bezpečí. Dnes jedeme k veterináři.
Navíc, přečetla jsem v době, kdy jsem procházela weby, abych zjistila, jestli štěně přežije, toho hodně, ale asi jsem narazila na špatné weby, kde to napsané nebylo.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.167
Kleisy
napsal(a):
Nezlobte se na mě, ale pokud jste četl všechno, ne jen to, co jste chtěl, tak jsem psala, že jsem přišla z práce, o ničem jsem nevěděla a hned jsem četla fenku mamce, ať je v bezpečí. Dnes jedeme k veterináři.
Navíc, přečetla jsem v době, kdy jsem procházela weby, abych zjistila, jestli štěně přežije, toho hodně, ale asi jsem narazila na špatné weby, kde to napsané nebylo.
No to stene ste koupila vy, zhmotnil vam ho panbuh nebo jak se doma ocitlo?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No to stene ste koupila vy, zhmotnil vam ho panbuh nebo jak se doma ocitlo?
Asi když jsem byla v práci nemohla jsem ho koupit, psala jsem, že mi ho koupila mamka, ta bohužel nevěděla, jak je parvoviróza nebezpečná, ačkoli jsem ji to říkala. Nečekala bych, že mi domů přiveze malé neočkované štěně. Nemyslela to špatně. Nemůže za to.
Místo toho abyste Rejpal, mohl byste poradit něco, co pomůže, nebo se zdržet komentáře, jak už jsem psala, což jste zřejmě taky nečetl.
Kleisy
napsal(a):
Asi když jsem byla v práci nemohla jsem ho koupit, psala jsem, že mi ho koupila mamka, ta bohužel nevěděla, jak je parvoviróza nebezpečná, ačkoli jsem ji to říkala. Nečekala bych, že mi domů přiveze malé neočkované štěně. Nemyslela to špatně. Nemůže za to.
Místo toho abyste Rejpal, mohl byste poradit něco, co pomůže, nebo se zdržet komentáře, jak už jsem psala, což jste zřejmě taky nečetl.
Pomůže jen to, že štěně do doby, než nastoupí plná imunita po očkování nebude v kontaminovaném prostředí.
... takže na téměř 2 měsíce bude muset být v "náhradní péči". Snad Vám to bude poučením a zároveň i trestem za to, že podporujete ten špinavý množitelský byznys se psím utrpením.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Pomůže jen to, že štěně do doby, než nastoupí plná imunita po očkování nebude v kontaminovaném prostředí.
... takže na téměř 2 měsíce bude muset být v "náhradní péči". Snad Vám to bude poučením a zároveň i trestem za to, že podporujete ten špinavý množitelský byznys se psím utrpením.
Další chytrý člověk, jak jsem psala nic takového nepodporuji, chtěla jsem původní štěně zachránit ze špatných podmínek, to byste radši nechal zemřít stene, než abyste překousl to, že to není podle vasich představ? Ano dopadlo to nakonec stejně, jako kdybych si ho nevzala, poučená z toho jsem, je snad má chyba, že jsem přišla z práce domů a bylo tam stene o kterém jsem nevěděla?
Já jsem psa chtěla před prázdninami, čistokrevného naockovaneho retrívra.
Kdo to měl asi tušit? Nejsem vševědoucí, kdybych byla, nebrala bych si to první stene.

Kleisy
napsal(a):
Další chytrý člověk, jak jsem psala nic takového nepodporuji, chtěla jsem původní štěně zachránit ze špatných podmínek, to byste radši nechal zemřít stene, než abyste překousl to, že to není podle vasich představ? Ano dopadlo to nakonec stejně, jako kdybych si ho nevzala, poučená z toho jsem, je snad má chyba, že jsem přišla z práce domů a bylo tam stene o kterém jsem nevěděla?
Kdo to měl asi tušit? Nejsem vševědoucí, kdybych byla, nebrala bych si to první stene.
Bohužel i tím "zachraňováním" prvního štěněte jste množitele podpořila.
Kleisy
napsal(a):
Každý takový rádoby zachránce špinavých, nemocných, ale i zdravých neočkovaných kříženců podporuje množení.....
Kleisy
napsal(a):
Jak uz jsem řekla, já se z toho poučila, chtěla jsem za skoro rok ockované čistokrevné štěně, to jsem pocitala, že bude v pořádku už infekce. Bohužel se stalo toto, já to neplánovala
Njn, tak co si maminka svojí blbostí navařila, tak ať si i sní.
Nějak si neumím představit, že svéprávný dospělý člověk pořídí svému příuznémumu bez jeho vědomí a svolení psa a šoupne mu ho jen tak domů..., zvlášť když maminka jistě ví, jak dopadlo to vaše předchozí štěně.

Nějak si neumím představit, že svéprávný dospělý člověk pořídí svému příuznémumu bez jeho vědomí a svolení psa a šoupne mu ho jen tak domů
taky me to prekvapuje :-)
co bude priste? treba bezdomovec?
Kleisy
napsal(a):
Nevim, jestli jste vševědoucí, ale dost se do té pohádky zamotáváte - tady píšete, že jste chtěla před prázdninami čistokrevné, naočkované štěně..., ale předtím jste psala, že to předchozí s parvou je po smrti 3 měsíce - tzn. že umřelo v srpnu. To nějak nesedí... 🤔.
Že by troll? 🤫

Kleisy
napsal(a):
...ano podporujete hnusně množení, tím že dle vás zachranite stěně a další a další takoví zachranci, necháte mnoziteli vydělat a zároveň dáte prostor pro další vrh na feně která slouží jako fabrika na vyrobu stěnat....pokud nebudete zachraňovat, vrh zůstane mnoziteli doma a on si rozmysli další vrh neb nebude místo, nebude výdělek...ale pokud čtěte, posloucháte a sledujete, tak se toto probírá neustále dokolečka dokola...je takové prostě pravidlo NENI POPTAVKA, NENI NABIDKA, jak prosté že...
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Nevim, jestli jste vševědoucí, ale dost se do té pohádky zamotáváte - tady píšete, že jste chtěla před prázdninami čistokrevné, naočkované štěně..., ale předtím jste psala, že to předchozí s parvou je po smrti 3 měsíce - tzn. že umřelo v srpnu. To nějak nesedí... 🤔.
Že by troll? 🤫
Já myslím prázdniny, které budou, proto také píšu, že by to byl skoro rok.
Po zkušenostech s kříženým štěnětem, které umřelo, jsem teď žádné stene nechtěla, chtěla jsem chodit co nejvíce do práce a pak až na prázdniny si koupit očkované čistokrevné štěně.
Nechápu vaše nařčení trolla, jen proto, že jste to nepochopil
Každopádně, jak už jsem napsala, chtěla jsem čistokrevné ockovane stene na prázdniny, což mělo být skoro rok, kdy jsem pocitala s tím, že by viróza už nebyla aktivní, navíc by nebyla taková šance, aby to ockovane štěně chytlo.
Bohužel jsem se sekla, nebudu se tu teď omlouvat za něco, co se už stalo, já se z toho poučila. Dál se tu nikomu omlouvat a zpovídat nebudu.
Přeji pěkný den ;)