Dobrý den,
chci se prosím zeptat, vím že je to až moc odolné, ale dá se v domácnosti parvovirózy nějak zbavit?
Četla jsem, že to jde UV-C zářením, našla jsem si i vysavač s touto “vymožeností” ale ještě než to koupím se chci poradit.
A co prosím dělat, když se do infikovaného místa dostalo neočkované štěně?
Jsou to 3 měsíce, ale jak jsem se tu dočetla, není to dostatečně dlouhá doba, což jsem však bohužel na internetu nenašla.
Pes už je naštěstí jinde, dneska pojedeme na veterinu, ale co teď dělat?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já bych se vykašlala na nějaký vysavač. Místa, která lze dezinfikovat, tak je vyčistit ředěným Savem, poměr ředění najdete na netu. Ostatní buď vyhodit, nebo zkusit parní čistič.
Štěně mělo nějaké příznaky? Naočkované nejspíš už je, ne?
napsal(a):
Já bych se vykašlala na nějaký vysavač. Místa, která lze dezinfikovat, tak je vyčistit ředěným Savem, poměr ředění najdete na netu. Ostatní buď vyhodit, nebo zkusit parní čistič.
Štěně mělo nějaké příznaky? Naočkované nejspíš už je, ne?
Špatně jsem to vysvětlila, před 3 měsíci mi zemřel pes na parvovirózu a včera mi mamka do bytu přinesla nenaočkované štěně, zatímco jsem byla v práci, pak jsem stene odvezla zpět k mamce.
Teď mě zajímá, co bude dál..
Byl v posteli i na gauci, to vyhodit nemohu, koberce také ne, asi takto nemám co bych mohla vyhodit, bohužel, proto si nevím rady jak se toho zbavit.
Do budoucna vím ze nechci neočkované štěně.
Ale nevím co dělat teď.

Kleisy
napsal(a):
Špatně jsem to vysvětlila, před 3 měsíci mi zemřel pes na parvovirózu a včera mi mamka do bytu přinesla nenaočkované štěně, zatímco jsem byla v práci, pak jsem stene odvezla zpět k mamce.
Teď mě zajímá, co bude dál..
Byl v posteli i na gauci, to vyhodit nemohu, koberce také ne, asi takto nemám co bych mohla vyhodit, bohužel, proto si nevím rady jak se toho zbavit.
Do budoucna vím ze nechci neočkované štěně.
Ale nevím co dělat teď.
Ono nebylo od chovatele vůbec naočkované ani jednou dávkou?
bobina65
napsal(a):
Tak nemusíte šílet. Dřív se štěňata očkovala ve třech měsících. Měla imunitu od matky. Dnes se očkuje, ale stejně musíte v těch třech měsících přeočkovat.
Mě jde právě o to, že ji dotáhla neockovanou ke mě, kde je parvoviróza, byla u mě cca 5 hodin, co nejrychleji jsem ji vezla domů.
Jde mi o to, jestli se nemohla nakazit?
Jak to pak doma vyčistit
Dneska hned pojedeme k veterináři

Měla imunitu od matky
ano - kdyz byla matka radne ockovana.
v tomhle pripade bych na to nevsadila.
Dneska pojedeme tedy k veterináři.
Myslíte, že kdyby hrozilo, že by to chytla, mohl by ji veterinář dát nějaké vitamíny na posílení imunity, případně něco preventivního?
Četla jsem, že když se to podchytí zavčas, je velká šance ze to přežije.
Myslíte, že kdybychom chodili na nějaké preventivní prohlídky, a nedej bože by se prokázalo, že je pozitivní, tak že by přesto to mohlo dopadnout dobře?
Nezbyde Vám nic jinýho, než čekat...
Na Slovensku to prý často dělají tak, že štěňata naočkují rovnou cestou z osady. Prý jim to zvyšuje šance na přežití.
Dá se hned píchnout Canglob, ale tím se taky může stát, že vychytáte a zničíte zbytky protilátek, který by v sobě mohlo štěně mít a pak bude úplně "holé".
Já bych, po svých x zkušenostech s parvou, prostě počkala na první příznaky. Jakmile začne nechutenství a apatie, tak pak alou k veterináři a dopovat ho kapačkami a Canglobem (i v extrémních dávkách). A modlit se..
Většinou je to docela rychlý - do pěti dnů máte jasno. Sedmý den je ještě hraniční. Pokud je štěně desátý den ok, rozjíždím normální vakcinaci.

Kleisy
napsal(a):
Dneska pojedeme tedy k veterináři.
Myslíte, že kdyby hrozilo, že by to chytla, mohl by ji veterinář dát nějaké vitamíny na posílení imunity, případně něco preventivního?
Četla jsem, že když se to podchytí zavčas, je velká šance ze to přežije.
Myslíte, že kdybychom chodili na nějaké preventivní prohlídky, a nedej bože by se prokázalo, že je pozitivní, tak že by přesto to mohlo dopadnout dobře?
musíte prostě při prvních příznacích hned naběhnout na veterinu a hlásit, že to asi bude parva.
Kleisy
napsal(a):
Bohužel, mamka ji vzala od nějaké známé s tím, že se pak naočkuje, skřížila se ji nedopatřením fenka a tak mamka vzala štěně a pak ho vzala k nám.
Teď je u mamky a dneska pojedeme k veterináři.
Ja se jen ze zvedovosti optam na vek stente. Protoze vetsina vetu a chovatelu co znam drzi vakcinacni schema na sestem tydnu prvni davka, tak me zarazi ze uz mamka stene donesla a jeste nemelo nic.
arosek
napsal(a):
Ja se jen ze zvedovosti optam na vek stente. Protoze vetsina vetu a chovatelu co znam drzi vakcinacni schema na sestem tydnu prvni davka, tak me zarazi ze uz mamka stene donesla a jeste nemelo nic.
Většina vetů a chovatelů zřejmě ano, ale podle toho, co psala zadavatelka, tak se majitelka feny, co ta štěňata měla o nic takového asi vůbec nestarala.
arosek
napsal(a):
Narodila se 28.9. Dneska jsme dali 1. Vakcinaci a čip, paní veterinářka nám řekla, že si nemyslí, že by to měla chytit, samozřejmě, kdyby byly nějaké příznaky, hned jedeme.
Kleisy
napsal(a):
Narodila se 28.9. Dneska jsme dali 1. Vakcinaci a čip, paní veterinářka nám řekla, že si nemyslí, že by to měla chytit, samozřejmě, kdyby byly nějaké příznaky, hned jedeme.
Tak ono uz od chovatele musi byt pri predani stenete novemu majiteli stene ocipovane. Tak hovori zakon ...
Coz mozna vysvletluje postoj "chovatelky" i vzhledem k faktu, ze stene jde z baraku nenaockovane ani prvni davkou. Odpoved na otazku proc si umi kazdy domyslet - protoze to stoji prachy.
Chapu ze to byla "nehoda". Teda chapu ... spis v to doufam. Stejne jako doufam ze jste za stene "chovatelce" nic neplatili a ze se podobna nehoda nebude opakovat za pul roku znovu ...
kkL

XXX.XXX.44.141
Kleisy
napsal(a):
Jak to dopadlo?