Zákaz držení na řetězovém úvazu - SK

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.1.2022 12:30
vetřelec

XXX.XXX.36.165

https://www.webnoviny.sk/uz-nie-je-mozni-drzat-psa-na-retazi-napriek-kompromisom-ide-o-obrovske-vitazstvo-pre-psy/?fbclid=IwAR1cpFLNPLdOA6HMVRRnU3uc9e3eAN3krNoidtwLVzhyBEkvqjSJW6jHS_g

Chov na řetězu byl v nejlepším souladu s welfare. Rád bych upozornil, že krátký 3m řetěz představuje plochu větší než 28m2; 4m řetěz = více než 50m2; 5m řetěz = více než 78m2 (Nemluvě o pojezdech)... Kotec 4x4m má plochu 16m2; nevídaný kotec 5x5m, má plochu 25m2; Alternativou 4m řetězu je kotec 5x10m. Viděli jste někde takové kotce? Asi určitě ne!

Řetězy jsou levné, a slibují psíkům mnoho výhod. Deštěm proplacovaný povrch, je na správném podloží čistý. Zvířata jsou zpřístupněna, vidí na sebe, komunikují a vidí na nebe...

Plošný zákaz chovu na řetězu je z kynologického pohledu krokem zpět. Měla být upravena minimální délka. Rád bych doplnil, že doporučená délka řetězu v ČR, jsou tři délky psa včetně ocasu.

3.1.2022 13:16
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.17.236

Jj, má to hromadu výhod - řetězy jsou levné, takže si psa může pořídit libovolná socka a deštěm proplachovaný pes je stále čistý (když půl roku nezaprší, tak má ze sluníčka spoustu vitaminu D).

... a když už to toho rozmazlenýho psa neba a neví co roupama z toho blahobytu, tak se na tom řetězu může úplně svobodně oběsit ...

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.1.2022 14:04

Vidí na nebe...to mě teda dostalo Kdyby to nebylo spíš smutný.
Tři délky psa včetně ocasu je teda fakt bomba.

3.1.2022 14:04
vetřelec

XXX.XXX.36.165

Inspektor Pišišvor: Já jsem ještě neviděl autoagresi na řetězu. Ani manéžový pohyb se tam nemanifestuje! Jak velké kotce mají služebáci? Profesionální chovatelé nejsou nemajetní, tak jak jim to zřizují veliké? Vypadá to veliké, ale je to malé!

3.1.2022 14:06
vetřelec

XXX.XXX.36.165

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Vidí na nebe...to mě teda dostalo Kdyby to nebylo spíš smutný.
Tři délky psa včetně ocasu je teda fakt bomba.

Jenže je to kolem dokola víte? kolem dokola ukotvení, chápete? tedy dvakrát tolik, ale to vy asi nepochopíte...

3.1.2022 14:08

vetřelec napsal(a):
Jenže je to kolem dokola víte? kolem dokola ukotvení, chápete? tedy dvakrát tolik, ale to vy asi nepochopíte...

Jo, vím, je to stejný, když je na takovým úvazu kráva nebo koza.

3.1.2022 14:13
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

vetřelec napsal(a):

Ale pochopí. On ten pes pak jak deb.l pro změnu dělá kola na dosah to řetězu. Jak kružítko. Ano, nemotá se na místě v kotci, dokonce si i zaběhá ale ve výsledku je to psychická troska tak jak tak. Já neschvaluju ani kotce, takže pro mě je to týrání oboje.

3.1.2022 14:17
vetřelec

XXX.XXX.36.165

lesnížínka napsal(a):
Ale pochopí. On ten pes pak jak deb.l pro změnu dělá kola na dosah to řetězu. Jak kružítko. Ano, nemotá se na místě v kotci, dokonce si i zaběhá ale ve výsledku je to psychická troska tak jak tak. Já neschvaluju ani kotce, takže pro mě je to týrání oboje.

Já jsem žádný kružítko neviděl a to jsem takto držených psů viděl stovky... Uvědomte si že 4m řetěz, má podlahovou plochu středně velké bytové jednotky!

3.1.2022 14:18
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.17.236

vetřelec napsal(a):
Inspektor Pišišvor: Já jsem ještě neviděl autoagresi na řetězu. Ani manéžový pohyb se tam nemanifestuje! Jak velké kotce mají služebáci? Profesionální chovatelé nejsou nemajetní, tak jak jim to zřizují veliké? Vypadá to veliké, ale je to malé!

Nebudete tomu věřit, ale služebáci mají na psincích kotce S VÝBĚHEM a k tomu práci. Navíc na ně nechčije, nepraží slunko a ti co nemají ubykace ve vnitřních prostorách, tak mají zateplené boudy!

3.1.2022 14:22
xanti

XXX.XXX.27.178

Nojo. Doba klecová.

Jděte na sociální sítě a budete se divit, jak teď klece frčí. Hlavně takové ty levné, které jsou dobré tak pro králíka a pes se z nich jednoduše prokouše a jeho pán ho tak miluje, že mu nedojde, jak riskuje psí zdraví nebo dokonce i život.

Je to dneska fakt smutný, zvíře má každý i.iot s "dobrým srdcem", ale s minimem pokory a zájmem se vzdělávat. Pak jsou ta zvířata vlastně trápena "opičí láskou" svých chovatelů.

Ten zákon má dobrý úmysl - akorát zapomněl, že teď ty psi na vsi nebudou na řetězu, ale zavřený ve chlívku. Kotec nikdo kupovat fakt nebude.

3.1.2022 14:22
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.17.236

vetřelec napsal(a):
Já jsem žádný kružítko neviděl a to jsem takto držených psů viděl stovky... Uvědomte si že 4m řetěz, má podlahovou plochu středně velké bytové jednotky!

Hmm, to ale musí měřit pes na délku 1,3333 m, aby měl nárok na 4 m řetěz u bytové jednotky, které jaksi chybí střecha🤔

3.1.2022 14:27
vetřelec

XXX.XXX.36.165

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Hmm, to ale musí měřit pes na délku 1,3333 m, aby měl nárok na 4 m řetěz u bytové jednotky, které jaksi chybí střecha🤔

Řekněte v jak velkém domě žijete a já Vám spočítám délku řetězu, která tomu odpovídá

3.1.2022 14:31
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.17.236

vetřelec napsal(a):
Řekněte v jak velkém domě žijete a já Vám spočítám délku řetězu, která tomu odpovídá

Ve velkém, patrovém, se 4 ha pozemků okolo. Děkuji za optání🤪

3.1.2022 14:32
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.17.236

Jo, a psi jsou tu všichni navolno a máme i střechu

3.1.2022 14:35
vetřelec

XXX.XXX.36.165

Inspektor Pišišvor: Divoce žijící zvířata nemívají střechu a nestěžují si, ale psi mají tu výhodu, že mají boudu, psí boudu - Něco jako brloh.

3.1.2022 14:39
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

vetřelec napsal(a):
Inspektor Pišišvor: Divoce žijící zvířata nemívají střechu a nestěžují si, ale psi mají tu výhodu, že mají boudu, psí boudu - Něco jako brloh.

S tímto s váma souhlasím, taky si myslím, že psi jsou v poslední době nesmyslně hýčkaní, k jejich škodě. Ale omezování na pohybu je opačný extrém.

3.1.2022 14:40
Trickyvoo

XXX.XXX.252.121

To jsem ani nevěděla, že tohle ještě někdo dělá, že si dá psa na řetěz. Hlavně řetěz prostě rachotí a musí mu to být nepříjemné. Jo viděla jsem, že na aljašce měli tažné psy na řetězu venku v jakémkoliv počasí, ale nevím, jestli je to pro ty psy dobře. Co jsme měli psy, tak žádný po pobytu na venku netoužil, pokud jsme tam nebyli s ním. Ze všeho nejvíc všichni chtěli procházky, zábavu a být s námi.

3.1.2022 14:44
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.17.236

vetřelec napsal(a):

Divoce žijící zvířata jsou v jiném režimu, a tomu také odpovídá délka jejich dožití.
Nestěžují si, protože nemají komu a mají možnost si vybrat, kde budou.
Jsem přesvědčená, že ti vaši psi by si dobrovolně ten řeťaz nevybrali a kdybyste je pustili jako volně žijící zvířata, tak se v prvním momentě na potkání navzájem vyselektují a je pokoj🤪

Vysvětlivka pro nezasvědcené:
pan Vetřelec je ortodoxní pitbullář.

3.1.2022 15:04
xanti

XXX.XXX.27.178

Trickyvoo napsal(a):
To jsem ani nevěděla, že tohle ještě někdo dělá, že si dá psa na řetěz. Hlavně řetěz prostě rachotí a musí mu to být nepříjemné. Jo viděla jsem, že na aljašce měli tažné psy na řetězu venku v jakémkoliv počasí, ale nevím, jestli je to pro ty psy dobře. Co jsme měli psy, tak žádný po pobytu na venku netoužil, pokud jsme tam nebyli s ním. Ze všeho nejvíc všichni chtěli procházky, zábavu a být s námi.

Tak se jeďte podívat do slovenských dědin, ale spíš do těch chudších oblastí, řekněme od středojihu na východ a pak východ. Tam je pes na řetězu úplná normálka, ale když se zamyslím nad tím, jak ta stavení vypadají, tak ty psi často opravdu nic jiného než chlívek nečeká.

3.1.2022 15:25

lesnížínka napsal(a):
S tímto s váma souhlasím, taky si myslím, že psi jsou v poslední době nesmyslně hýčkaní, k jejich škodě. Ale omezování na pohybu je opačný extrém.

Jenže psi jsou domácí zvířata, nemají s divokými zvířaty už dávno nic společného. A ano, souhlasím, že z některých plemen člověk udělal paskvil. A někde to nadále pokračuje i dnes. Říkají tomu vznešeně chovatelská práce a zatím....

3.1.2022 15:38
assil

XXX.XXX.121.3

Myslím, že pan vetřelec by si měl na krk přivázat čtyřmetrový těžký řetěz a pár dní s ním chodit a spát, aby pochopil rozdíl mezi řetězem a kotcem. Navíc moje zkušenost je taková, že je daleko míň psů trvale v kotci než na řetězu. Kotec má spousta lidí, i já, ale to neznamená, že ten pes je tam pořád, ale pes na řetězu je tam obvykle furt.

3.1.2022 15:57

"Já jsem žádný kružítko neviděl a to jsem takto držených psů viděl stovky... "

pokud má pan vetřelec zájem, tak mu jeden hezký kružnicový oblouk, respektive již kaňon, vyšlapaný psem na řetězu, mohu odfotit

3.1.2022 16:05

U nás zákaz není a na východě nikdo kontrolovat nebude.
Vetřelec ani žádný chov na řetězech neviděl, že jo? :-) Já jo, u cirkusu, děs, slon, pes, puma, koza, poník, týrání, smrad, bohužel ta zvířata mají stockholmský syndrom, jinak by majitele sežrala. Nebo se možná nechcou poblít.
Tady totiž žádné nejsou, pitbullkové chovy, proto je neviděl. Možná ještě jeden dva? Ostatní se rozpadly, protože trapáci drželi psy na těžkých řetězech a
nebrali je dost ven. Ven. Je (skoro, všichni chápeme, jak krásný je náraz do ohryzku 15kg kovovým sráčem) jedno, esi psa zamknete v kotci, nebo přicvaknete na řetěz... pravdou ale je,
že většina těch lidí na svá zvířata kašle, prostě je tam přiváže a konec.
Z kotce se psi často pouští, protože kotec nevsákne tolik odpadu a dost smrdí, hlavně v létě.

3.1.2022 16:11

Sakra, stockholmský se píše velké s, že jo, od slova Sráči.
Sledujte tu karabinu, no když to budu říkat dost často, tak si už nikdo ty psy nekoupí
a esi někoho takového potkám, ukopnu mu hlavu. Ale jemně. Nejsem žádný agresor.
https://www.youtube.com/watch?v=93ZGSAuIsVc&ab_channel=ThompsonKennels
ten modrý pes je celý happy, co, vetřelče
https://www.youtube.com/watch?v=444TO7LZfvw&ab_channel=MilesTheArtist

Otázka

3.1.2022 17:26
Otázka

XXX.XXX.230.195

Dneska musí mít psa a nejlépe hodně velkýho a pracovního i člověk, co pro takové zvíře nemá podmínky. Muž byl jako voják velitel psovodů, vždycky říkal, že si psi do kotce chodili odpočinout, protože měli tolik hodin činnosti, že se pak rádi vyspali. Taky mám na psy kotec, ale jsou tam jen, když přijde někdo cizí. Pes nepatří natrvalo ani do kotce, ani na řetěz a už vůbec ne do těch směšných klícek. Kdo jinak psa držet nemůže, nemá si ho pořizovat.

3.1.2022 17:30
xanti

XXX.XXX.27.178

Otázka napsal(a):
Dneska musí mít psa a nejlépe hodně velkýho a pracovního i člověk, co pro takové zvíře nemá podmínky. Muž byl jako voják velitel psovodů, vždycky říkal, že si psi do kotce chodili odpočinout, protože měli tolik hodin činnosti, že se pak rádi vyspali. Taky mám na psy kotec, ale jsou tam jen, když přijde někdo cizí. Pes nepatří natrvalo ani do kotce, ani na řetěz a už vůbec ne do těch směšných klícek. Kdo jinak psa držet nemůže, nemá si ho pořizovat.

Tesat do kamene.

3.1.2022 17:39
impact

XXX.XXX.42.182

"Já jsem žádný kružítko neviděl a to jsem takto držených psů viděl stovky... "

pokud má pan vetřelec zájem, tak mu jeden hezký kružnicový oblouk, respektive již kaňon, vyšlapaný psem na řetězu, mohu odfotit

Mě se hned vybavilo toto.

3.1.2022 17:52
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.17.236

impact napsal(a):

To je aspoň wellfare - hlavně v létě 🤪

3.1.2022 18:02

impact napsal(a):

A to je prosím co?

3.1.2022 18:09
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

A to je prosím co?

To jste hrdinka. Já se ani neodvážila zeptat. Tuším, ale nechci to slyšet

3.1.2022 18:13
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

lesnížínka napsal(a):
To jste hrdinka. Já se ani neodvážila zeptat. Tuším, ale nechci to slyšet

To jsou ty vyběhaný kola od těch
uvázaných psů, o kterých Vetřelec jaktěživ neslyšel🤫

3.1.2022 18:23
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

A to je prosím co?

No přece psí úvaz. To maličký v kruhu je bouda a to kolečko vyšlapaný od psů, jak pořád běhají do kola.

3.1.2022 18:32

Tak jsem si teď uvědomila, že máme této debaty o řetězu roční výročí,
blahopřeji Vetřelcovi!

To kolečko se dá vytlapkat asi docela rychle, záleží na půdě a počasí,
tady jsou také... znám dva chovy malamutů (já nevim, prostě Tesáci) a nejsou na řetězu... tak asi to k ničemu není
https://www.kamsevydat.cz/psi-sprezeni/

a chrti se dávají na řetěz? tam, kde je mají jako hospodářská zvířata? taky ne, že ne?

obrázek od impact má aspoň nějakou boudičku, minule jsme se tu dívali na rozřízlé sudy...

3.1.2022 19:07
vetřelec

XXX.XXX.36.165

Hovoříme snad o ideálních podmínkách držení většího počtu psů, např pro účely útulků, nebo pro účely chovu. Já mám stejný zájem jako Vy. Ale opačný názor.

Tvrdím, že ideálních podmínek pro výše uvedené účely, lze dosáhnout pomocí řetězových úvazů. Vy jste proti řetězům natolik zaujatí, že preferujete kotce. Zmínil jsem velikost, autoagresi a manéžový pohyb. Běžte se na to někam podívat dříve, než zakážou řetězy i u nás.

Jediný protiargument přinesla assil a ten lze snadno rozptýlit - Totiž řetěz nemusí být těžký, ale může být stejně dobře lehký.

3.1.2022 19:13

vetřelec napsal(a):
Hovoříme snad o ideálních podmínkách držení většího počtu psů, např pro účely útulků, nebo pro účely chovu. Já mám stejný zájem jako Vy. Ale opačný názor.

Tvrdím, že ideálních podmínek pro výše uvedené účely, lze dosáhnout pomocí řetězových úvazů. Vy jste proti řetězům natolik zaujatí, že preferujete kotce. Zmínil jsem velikost, autoagresi a manéžový pohyb. Běžte se na to někam podívat dříve, než zakážou řetězy i u nás.

Jediný protiargument přinesla assil a ten lze snadno rozptýlit - Totiž řetěz nemusí být těžký, ale může být stejně dobře lehký.

houby
přetrhli by to
end
čau

3.1.2022 19:29
vetřelec

XXX.XXX.36.165

megi-the-dog:
Titanovej řetěz jo? Přetrhli by svařovanej titanodural jo?
Vás bych přetrhnul jako hada! Za to, čím a jak přispíváte do diskuse.

3.1.2022 19:37
fikovnice

XXX.XXX.132.25

vetřelec napsal(a):
https://www.webnoviny.sk/uz-nie-je-mozni-drzat-psa-na-retazi-napriek-kompromisom-ide-o-obrovske-vitazstvo-pre-psy/?fbclid=IwAR1cpFLNPLdOA6HMVRRnU3uc9e3eAN3krNoidtwLVzhyBEkvqjSJW6jHS_g

Chov na řetězu byl v nejlepším souladu s welfare. Rád bych upozornil, že krátký 3m řetěz představuje plochu větší než 28m2; 4m řetěz = více než 50m2; 5m řetěz = více než 78m2 (Nemluvě o pojezdech)... Kotec 4x4m má plochu 16m2; nevídaný kotec 5x5m, má plochu 25m2; Alternativou 4m řetězu je kotec 5x10m. Viděli jste někde takové kotce? Asi určitě ne!

Řetězy jsou levné, a slibují psíkům mnoho výhod. Deštěm proplacovaný povrch, je na správném podloží čistý. Zvířata jsou zpřístupněna, vidí na sebe, komunikují a vidí na nebe...

Plošný zákaz chovu na řetězu je z kynologického pohledu krokem zpět. Měla být upravena minimální délka. Rád bych doplnil, že doporučená délka řetězu v ČR, jsou tři délky psa včetně ocasu.

Mohu se zeptat, kolik času denně (kolik hodin) tráví na řetězovém úvazu Váš pes?

3.1.2022 19:39
vetřelec

XXX.XXX.36.165

fikovnice napsal(a):
Mohu se zeptat, kolik času denně (kolik hodin) tráví na řetězovém úvazu Váš pes?

Nemůžete, protože kotce jsou horší!

3.1.2022 19:39
fikovnice

XXX.XXX.132.25

vetřelec napsal(a):

Co to je za divnou odpověď???

3.1.2022 19:40

vetřelec napsal(a):
megi-the-dog:
Titanovej řetěz jo? Přetrhli by svařovanej titanodural jo?
Vás bych přetrhnul jako hada! Za to, čím a jak přispíváte do diskuse.

Ukažte jediného "chovatele" s takovým řetízkem. Má sám na krku leda :D
Je drahý jak prase - titan. A myslím si, že když budou kroužky s příměsí hliníku atp., nevydrží vůbec, to jde použít na malé plné věci, ne kroužky... je to blbost.
No a teď jsem si vyčerpala limit sprostých slov, takže už diskutovat nemohu.

3.1.2022 19:46

vetřelec napsal(a):

A co obývák? 30 m2. Nemá dveře, takže + chodba 10,5 m2 a ložnice 15 m2 + schody a patro 55 m2.
A mám ho vyhodit od krbu, že :D
Vysvětlete mi tohle... mám dvě řady kotců proti sobě, v každé řadě 20 ks, psi jdou 2x 3x denně ven - plavat, tahat, lovit, prostě něco... + průběžně pobíhají po pozemku.
Kde tady je chyba?
Že tam nejsou řetězy, že jo :D

3.1.2022 20:58
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

vetřelec napsal(a):

A nepomůže dát do toho konce psovi aspoň 2 kilovou karabinu na krk, ať se cítí lépe ...?🤔

3.1.2022 21:28
Nezzie

XXX.XXX.68.118

Ono je řetěz a řetěz....
Když jsem byla malá ( víc jak 20let ) měli známí psa, takovej asi 20kg vorech, honil auta a kousal cyklisty. Měli tenkrát na výběr buď psa utratit nebo uvázat. Tak ho uvazaly na řetěz. Řetěz byl karabinou uchyceny na kovové lano, které vedlo přes celou "zahradu nebo dvorek " či co to bylo ( neměli plot ). Pes chodil dle potřeby kam chtěl, mohl pod stromy, do boudy, prostě kam chtěl v rámci toho lana a řetězu, plus i ven na procházky. Pokud si pamatuju moc tlustej řetěz to fakt nebyl, takovej obyč , očka tak 1,5cm x 0,5cm. Už fakt přesně nevím.
Řekla bych, že to je pro psa lepší varianta než 2m řetěz u boudy či kotec 4x4m.

3.1.2022 22:25
assil

XXX.XXX.121.3

vetřelec napsal(a):

Jaký lehký? Nevěřím, že by někdo koupil titan. Měla jsem chvíli na lehkým, ale poměrně silným řetězu 20kg psa po operaci nohy, aby mohl být s námi na zahradě a když mu otrnulo a vyrazil jednou k plotu, řetěz to vzdal na první dobrou.
Byla bych pro zákaz, u nás mají na řetězu takovýho psíka jorkmuta, protože prostě lidi jsou hovada a není jim zatěžko hodit na řetěz i gaučáka.

3.1.2022 23:08
Siberiana

XXX.XXX.62.170

"Nebude vyšlapaný jak podle kružítka" - no nevim nevim. Kdybych na takový úvaz dala svoje dvě huskouní pometla nějak dlouhodobě, ne jen na výletě u stanu nebo krátce před prací, aby mi radostí nezbořili dům, tak to buď úplně vyšlapou až do hloubky kolíku nebo to tam podnorují a vyhloubí si tam 3 m hluboký bejvák s 12 pokoji, a když zaprší tak i s bazénem.

A pak přijde několik variant manipulace se psem: (předpokládáme řetěz i kolík z titanu)
a) Každý hrdina, který se rozhodne překonat nástrahy cesty ke středovému kolíku je nucen projít zkouškou tekutých písků. Když neuspěje, tak se propadne 3 m pod zem a zavalí ho tekuté bahno. Nikdy již nebude spatřen.
b) Odvážlivec se náhodou dopracuje do středu, ale bude potřebovat nějaký dobrý argument pro psa, aby vylezl ven nebo bude nucen využít moderních technologií a psa vytáhne navijákem.
c) Pes přijde naproti, ale kvůli jeho nadšení z nadcházející procházky nebo práce trochu zabere do obojku, vy se skutálíte do tekutých písků. Pes půjde na procházku a večeři bez vás, ale štědře vám nechá alespoň zaplatit útratu u nejbližšího chovatele malých zvířat.
d) Pes ten kolík vyhrabe, protože není ukotvený 4 metry pod zemí v železobetonu. Čapne ho do tlamy a jde na procházku s kolíkem... Husky se nažral a ze sousedovy kozy toho moc nezbylo, aniž by technicky vzato opustil úvaz.

3.1.2022 23:55

Huskyjanina napsal(a):
No přece psí úvaz. To maličký v kruhu je bouda a to kolečko vyšlapaný od psů, jak pořád běhají do kola.

No, ale proč je jich tam tolik na jednom místě vedle starého statku? To jsem tím myslela...

3.1.2022 23:59

No, ale proč je jich tam tolik na jednom místě vedle starého statku? To jsem tím myslela...

hromadne ustajeni psu na retezu proste.

4.1.2022 00:11

hromadne ustajeni psu na retezu proste.

Aha, divné. Já měla psa na řetězu vždycky spojeno
s Alíkem u boudy na venkovském dvorku.😉

4.1.2022 04:13
impact

XXX.XXX.42.182

A to je prosím co?

To je chovatelská stanice argentinských dog tady v ČR a pohled z mapy.cz.

otázka

4.1.2022 04:17
otázka

XXX.XXX.230.195

impact napsal(a):
To je chovatelská stanice argentinských dog tady v ČR a pohled z mapy.cz.

Ž e si děláte srandu? To si někdo vážně kupuje psy z takových podmínek?

4.1.2022 04:20
fikovnice

XXX.XXX.134.35

otázka napsal(a):
Ž e si děláte srandu? To si někdo vážně kupuje psy z takových podmínek?

To mě taky šokuje!!!

4.1.2022 04:35
impact

XXX.XXX.42.182

Tož srandu já si nedělám.

Řešilo se to někdy v roce 2012, Toulavý tlapky se v tom šťouraly. Na mapy.cz je to furt takto. Ale když jsem se teď teda mrkla na google.maps, tak to vypadá, že to zrušili.

4.1.2022 04:40
fikovnice

XXX.XXX.134.35

impact napsal(a):
Tož srandu já si nedělám.

Řešilo se to někdy v roce 2012, Toulavý tlapky se v tom šťouraly. Na mapy.cz je to furt takto. Ale když jsem se teď teda mrkla na google.maps, tak to vypadá, že to zrušili.

4.1.2022 04:42
fikovnice

XXX.XXX.134.35

vetřelec napsal(a):

A v Americe zase bijou Černochy...
A dovopravdy!

otázka

4.1.2022 04:53
otázka

XXX.XXX.230.195

Stejně by mě zajímalo, co s takovým počtem psů dělaj. Zkusila jsem to sečíst, podle té fotky je tam cca 120psů. To je řekněme 80fen x 8štěňat = 640 kusů. Kam může proboha jít cca 600 psů velkého, drahého a povahově složitého plemene jít? To z nich dělaj nějake drahej guláš nebo co?

4.1.2022 07:09
arosek

XXX.XXX.130.20

Tak si tak celou dobu rikam, ze tohle nema cenu komentovat, ale pri zmince "ještě jsem neviděl autoagresi na řetězu. Ani manéžový pohyb se tam nemanifestuje! " mi nedalo nevzpomenout na nasi Happynku.
Na jeji na dasen obrousene zuby od marne snahy ten debilni retez prekousat, jeji oblemcane hnatky (OCD v tomto pripade neznamena destrukci chrupavky ramenniho kloubu, alebrz psychiatrickou diagnozu zvanou obsedantne kompulzivni porucha) a na stresove vyvolane autoimunitni onemocneni kuze, kdy z ni proste odpadavaly hnijici kousky masa ...

Jojo, retezy jsou fajn ... hlavne kdyz ma clovek rad trpici zviratka.

4.1.2022 07:12
domi.t

XXX.XXX.131.130

otázka napsal(a):
Stejně by mě zajímalo, co s takovým počtem psů dělaj. Zkusila jsem to sečíst, podle té fotky je tam cca 120psů. To je řekněme 80fen x 8štěňat = 640 kusů. Kam může proboha jít cca 600 psů velkého, drahého a povahově složitého plemene jít? To z nich dělaj nějake drahej guláš nebo co?

Možno tam chov "selektujú"...a možno ich veľa ide na vývoz. Bohviekam. Za akým účelom, to si asi vieme domyslieť.

4.1.2022 07:14
domi.t

XXX.XXX.131.130

K diskusii sa vyjadrovať nemá cenu, lebo bola založená čisto za účelom rýpania a presviedčania ostatných o jedinej a svojej pravde, ktorú zakladateľ aj tak nemá.

Hold, mlčať je zlato. Zlato. Mlčať. Áno.

4.1.2022 07:24
fikovnice

XXX.XXX.135.131

arosek napsal(a):
Tak si tak celou dobu rikam, ze tohle nema cenu komentovat, ale pri zmince "ještě jsem neviděl autoagresi na řetězu. Ani manéžový pohyb se tam nemanifestuje! " mi nedalo nevzpomenout na nasi Happynku.
Na jeji na dasen obrousene zuby od marne snahy ten debilni retez prekousat, jeji oblemcane hnatky (OCD v tomto pripade neznamena destrukci chrupavky ramenniho kloubu, alebrz psychiatrickou diagnozu zvanou obsedantne kompulzivni porucha) a na stresove vyvolane autoimunitni onemocneni kuze, kdy z ni proste odpadavaly hnijici kousky masa ...

Jojo, retezy jsou fajn ... hlavne kdyz ma clovek rad trpici zviratka.

A kdy se to stalo? Píšete, že byla Vaše. Vysvobodili jste ji z nějakých šílených podmínek?

4.1.2022 07:25
fikovnice

XXX.XXX.135.131

domi.t napsal(a):
K diskusii sa vyjadrovať nemá cenu, lebo bola založená čisto za účelom rýpania a presviedčania ostatných o jedinej a svojej pravde, ktorú zakladateľ aj tak nemá.

Souhlas, až na to hold...ale nejsem si jistá, zda to tak ve slovenštině nemáte...?

4.1.2022 07:25
fikovnice

XXX.XXX.135.131

domi.t napsal(a):

Anebo vzdáváte hold tomu mlčení...

4.1.2022 07:33
domi.t

XXX.XXX.131.130

fikovnice napsal(a):
Anebo vzdáváte hold tomu mlčení...

Presne tak to je myslené

4.1.2022 07:40
fikovnice

XXX.XXX.135.131

domi.t napsal(a):
Presne tak to je myslené

4.1.2022 07:47
impact

XXX.XXX.42.182

otázka napsal(a):

Tak štěňata na těch řetězech fakt neodchová, takže tam to podle mě nebylo primárním cílem. Já bych to viděla na nějakou loveckou skupinu.

https://youtu.be/GHA4ClYb4Qw

4.1.2022 08:05

fikovnice napsal(a):
A kdy se to stalo? Píšete, že byla Vaše. Vysvobodili jste ji z nějakých šílených podmínek?

Jani, Jana to má uvedeno tady na svých stránkách, o které všechny osvojené pejsky se starala a jsou to hrozné příběhy, hlavně z hlavy už nikdy nedostanu Kittynku.
https://www.laure-alcar.com/memory.html

4.1.2022 08:08

si ty obrazky kruhu z map pamatuju z dob, kdyz se ten kennel rusil.
a i si pamatuju, jak vysvetlovali, ze je musi takhle drzet, protoze to behani do kruhu a stengrovani na psy uvazane vedle je ten jedinny spravny odchov -ze si udrzuji a utuzuje kondici a "dobrou" povahu tak
jako lidi jsou proste dobytci

4.1.2022 08:09
arosek

XXX.XXX.130.20

fikovnice napsal(a):

Byla u nas dva roky. Narozena 6/2005, k nam prisla 4/2017 a odesla za duhu 7/2019.
Do cca 10/2016 zila v domku s rodinou, pak se rodina stehovala do bytu a on ten starej pes proste potrebuje hrozne moc byt venku ... tak putovala na zahradku. Kupodivu tam nejak nechtela byt sama, toz po druhem uteku to pojistil retez.

Ale tak treba kdyby byla na retezu od mimina, brala by to holka sportovneji ...

Vypadalo to tam takhle:

4.1.2022 08:12
arosek

XXX.XXX.130.20

Jani, Jana to má uvedeno tady na svých stránkách, o které všechny osvojené pejsky se starala a jsou to hrozné příběhy, hlavně z hlavy už nikdy nedostanu Kittynku.

Alenko Kittu mam taky porad v hlave. U vsech ostatnich si rikam ze aspon chvili zazili lasku a vedeli ze je nekdo mel rad. Jako ona to Kitta taky vedela, tim jsme si jista ... ale proste to beru jako svoje selhani, byt si zcela racionalne uvedomuju, ze selhal nekdo uplne jinej :(

Zivot je obcas desna svina :(

4.1.2022 08:13
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Tak já se právě snažím zjistit, kdo a jakým způsobem přesně takhle chová v mém okolí takhle otřesně, jak tady vychvaluje pan Vetřelec - své psy. No své.... kdyby byli opravdu jeho, nebude je chovat tak, jak je chová, bude je mít u sebe. Nemá. Má je v miniaturních boudičkách, který rozhodně nevypadají zatepleně, na řetězech, cca 12 pitbuloidních psů. Na boční zahradě, bez s stínu, zázemí a popravdě misky s vodou taky nejsou vidět. Člověka u těch psů vidět rozhodně není, od domu je to celé oddělené plotem a obehnané folií. A ty řetězy rozhodně psu neumožňují pohyb větší, než v kotci. Který psu dokáže aspoň dát stín. Neskutečná prasárna. A věřte, pane Vetřelče, že pokud jste to vy a střetneme se, nebude se vám to líbit.

4.1.2022 08:21

arosek napsal(a):
Alenko Kittu mam taky porad v hlave. U vsech ostatnich si rikam ze aspon chvili zazili lasku a vedeli ze je nekdo mel rad. Jako ona to Kitta taky vedela, tim jsme si jista ... ale proste to beru jako svoje selhani, byt si zcela racionalne uvedomuju, ze selhal nekdo uplne jinej :(

Jj, vím, to jsme my, co to prostě bereme srdcem. Ale ty si nemáš vůbec co vyčítat, dožila krásně, to je důležitý.

4.1.2022 08:25
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

arosek napsal(a):
Byla u nas dva roky. Narozena 6/2005, k nam prisla 4/2017 a odesla za duhu 7/2019.
Do cca 10/2016 zila v domku s rodinou, pak se rodina stehovala do bytu a on ten starej pes proste potrebuje hrozne moc byt venku ... tak putovala na zahradku. Kupodivu tam nejak nechtela byt sama, toz po druhem uteku to pojistil retez.

Ale tak treba kdyby byla na retezu od mimina, brala by to holka sportovneji ...

Vypadalo to tam takhle:

Vypadalo to tam takhle:

já bych vraždila!!

děkuju za ně, za ty, co mohli aspoň na chvíli poznat, co to je mít teplou náruč.

4.1.2022 09:35

arosek napsal(a):

..hluboká poklona a úcta

4.1.2022 09:53
xanti

XXX.XXX.27.178

vetřelec napsal(a):

U nás je naštěstí už řetězů minimum...oproti Slovensku.

4.1.2022 10:01
molok

XXX.XXX.160.41

si ty obrazky kruhu z map pamatuju z dob, kdyz se ten kennel rusil.
a i si pamatuju, jak vysvetlovali, ze je musi takhle drzet, protoze to behani do kruhu a stengrovani na psy uvazane vedle je ten jedinny spravny odchov -ze si udrzuji a utuzuje kondici a "dobrou" povahu tak
jako lidi jsou proste dobytci

Ano, důvodem těchto chovů bude udržovat a snáze podporovat vzrůstající agresi dospívajících psů vůči sobě, export bude někam na východ či do třetích zemí, kde ještě podporují úchylnou lidskou zábavu v podobě zápasů psů s jinými psy nebo jinými zvířaty. Jistá osoba zde by Vám řekla vzletná slovíčka o kynologickém zdokonalování podstaty plemene. Fascinace smrtí, krví a zabíjení zvířat navzájem přitom (na rozdíl od kynologie) patří spíše do ranku psychologie a psychiatrie.

Jinak náš buldok jde také jednou za uherský rok na úvaz. Vždycky když přijde dělat někdo cizí něco na zahradu, nemůže si pomoci a musí u toho asistovat a pomáhat do té míry, že u lidí bojící se psů, pak jde raději na vodítko ke stromu, odkud může pozorovat probíhající práce. Vodítko má 2.5 metru, takže už mu kreslím tu kružnici a vedle porovnávám s velikostí místnosti, kde má své odpočívací křeslo, abych mu to ukázal příště na papíru před ksychtíkem, že se nemusí tvářit tak uraženě, když má tolik prostoru kolem toho stromu.

Ne že bych byl příznivec kotců, ale ještě mně napadlo, že kdyby dal někdo vězňům možnost vyměnit svůj vězeňský kotec za velkou halu, kde by každý měl řetěz na krku a postel, zda by do toho šli. Chápete přece, tolik prostoru co vytvoří kruh svým Pí R na druhou, tomu se nemůže obdélník či čtverec prostě rovnat.

4.1.2022 10:07
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

molok napsal(a):
Ano, důvodem těchto chovů bude udržovat a snáze podporovat vzrůstající agresi dospívajících psů vůči sobě, export bude někam na východ či do třetích zemí, kde ještě podporují úchylnou lidskou zábavu v podobě zápasů psů s jinými psy nebo jinými zvířaty. Jistá osoba zde by Vám řekla vzletná slovíčka o kynologickém zdokonalování podstaty plemene. Fascinace smrtí, krví a zabíjení zvířat navzájem přitom (na rozdíl od kynologie) patří spíše do ranku psychologie a psychiatrie.

Jinak náš buldok jde také jednou za uherský rok na úvaz. Vždycky když přijde dělat někdo cizí něco na zahradu, nemůže si pomoci a musí u toho asistovat a pomáhat do té míry, že u lidí bojící se psů, pak jde raději na vodítko ke stromu, odkud může pozorovat probíhající práce. Vodítko má 2.5 metru, takže už mu kreslím tu kružnici a vedle porovnávám s velikostí místnosti, kde má své odpočívací křeslo, abych mu to ukázal příště na papíru před ksychtíkem, že se nemusí tvářit tak uraženě, když má tolik prostoru kolem toho stromu.

Ne že bych byl příznivec kotců, ale ještě mně napadlo, že kdyby dal někdo vězňům možnost vyměnit svůj vězeňský kotec za velkou halu, kde by každý měl řetěz na krku a postel, zda by do toho šli. Chápete přece, tolik prostoru co vytvoří kruh svým Pí R na druhou, tomu se nemůže obdélník či čtverec prostě rovnat.

Počkejte, zase to s tím hýčkáním vězňů tolik nepřehánějte - tihle psi žádnou halu, která by je chránila před sluncem, deštěm a zimou nemají

4.1.2022 10:23

Jistá osoba zde by Vám řekla vzletná slovíčka o kynologickém zdokonalování podstaty plemene.

jj. s-acky zaobalene frázema....

jen tak btw. ten vyfoceny kennel tady vypada, ze je aktivni dal. argentiny uz nedelaji, ale pity jo.

4.1.2022 10:23
vetřelec

XXX.XXX.36.165

Diskuse připouští jen dvě varianty, jednou je řetězový úvaz, druhou je kotec. To jsou jediné dvě varianty držení většího počtu, nebo subpopulace psů.

Souhlasím, že pokud pes na řetězu trpí, není to pro něj vhodné a měl by se vyzkoušet v kotci, nebo v jiném režimu. Já jsem viděl na řetězech kvanta spokojených, zdravých psů, takže to lze dělat dobře! I v kotcích to lze dělat dobře. Pokud je chovatel profesionální kynolog a má celý volný den, možná ty kotce i vykydá, možná těm psíkům i protáhne perka. Kotce mají několik výše zmíněných nevýhod. Zejména prostorově omezují temperamentní zvířata pod únosnou mez.

Jsem zastáncem nekomerčních šlechtitelských chovů a ty se zákazem řetězových úvazů utrpí. Vy třeba chovejte psy neselektivně a kolektivně. Nebo profesionálně a na plný úvazek. Třeba kdákáním, hlasujte pro úplný zákaz nekomerčního chovu psů.

4.1.2022 10:28

Pokud je chovatel profesionální kynolog a má celý volný den, možná ty kotce i vykydá, možná těm psíkům i protáhne perka.

jinak receno -na retezech to potreba - neni?
vytahnout psa a povenovat se mu?
na retezech nemusi chovat psy profesionalove - a nemusi kolem nich cely den litat?
cim dal tim lepe....

4.1.2022 10:32
assil

XXX.XXX.121.3

vetřelec napsal(a):
Diskuse připouští jen dvě varianty, jednou je řetězový úvaz, druhou je kotec. To jsou jediné dvě varianty držení většího počtu, nebo subpopulace psů.

Souhlasím, že pokud pes na řetězu trpí, není to pro něj vhodné a měl by se vyzkoušet v kotci, nebo v jiném režimu. Já jsem viděl na řetězech kvanta spokojených, zdravých psů, takže to lze dělat dobře! I v kotcích to lze dělat dobře. Pokud je chovatel profesionální kynolog a má celý volný den, možná ty kotce i vykydá, možná těm psíkům i protáhne perka. Kotce mají několik výše zmíněných nevýhod. Zejména prostorově omezují temperamentní zvířata pod únosnou mez.

Jsem zastáncem nekomerčních šlechtitelských chovů a ty se zákazem řetězových úvazů utrpí. Vy třeba chovejte psy neselektivně a kolektivně. Nebo profesionálně a na plný úvazek. Třeba kdákáním, hlasujte pro úplný zákaz nekomerčního chovu psů.

Myslím, že až svým známým nekomerčním chovatelům psů budu tohle vykládat, že by měli vyhodit svoje chovné psy z gauče a dát je ven na řetěz, tak se potrhají smíchy. Jako nevím, ale nepletete si komerční a nekomerční? Nekomerční hobby chovatelé fakt na těch svých pár psů řetězy nepotřebujou.

4.1.2022 10:36

"behani do kruhu a stengrovani na psy uvazane vedle je ten jedinny spravny odchov -ze si udrzuji a utuzuje kondici a "dobrou" povahu"

to říkal vetřelec taky (myslivec bez psa, že jo) a jedna "chovatelka" pitbullků i tady na ifauně, není to tak dlouho
myslím, že někde kolem Otrokovic, už moc nepamatuji
ale přesně ta slova
jinak jsou na řetězech asi pořád
https://pedigree.gamedogs.cz/pics/medium/17292/med_5bf5b17320080.jpeg

4.1.2022 10:40
molok

XXX.XXX.160.41

vetřelec napsal(a):

To pouze vy připouštíte tyto dvě varianty . Tady denně probíráme, kolik času má člověk věnovat svému psu a jak je nevhodné pro celodenně zaměstnané jedince bez partnera si vůbec pořizovat psa jako takového a najednou je tu debata o celodenním úvazu na řetězu obřího množství psů, který je podle Vás lepší než kotec. Není žádný logický důvod, aby někde byla obří populace psů (pokud se nejedná o útulek, kde se jaksi celodenní péče předpokládá) na kterou nemá nikdo čas a možnosti se jim věnovat. Je to týrání zvířat a nikdo by se neměl věnovat nekomerčnímu či komerčnímu množení a prodávání frustrovaných zvířat.

4.1.2022 10:43
vetřelec

XXX.XXX.36.165

megi-the-dog:
Takovou debilitu jsem nikdy nevypustil do Světa. Proč by se měli štengrovat to opravdu nechápu, k čemu by to mělo být dobré.

Jde mi především o prostorové podmínky, aby pes netrpěl na 4m2, ale prosperoval třeba na 50m2.

4.1.2022 10:46
vetřelec

XXX.XXX.36.165

molok napsal(a):
To pouze vy připouštíte tyto dvě varianty . Tady denně probíráme, kolik času má člověk věnovat svému psu a jak je nevhodné pro celodenně zaměstnané jedince bez partnera si vůbec pořizovat psa jako takového a najednou je tu debata o celodenním úvazu na řetězu obřího množství psů, který je podle Vás lepší než kotec. Není žádný logický důvod, aby někde byla obří populace psů (pokud se nejedná o útulek, kde se jaksi celodenní péče předpokládá) na kterou nemá nikdo čas a možnosti se jim věnovat. Je to týrání zvířat a nikdo by se neměl věnovat nekomerčnímu či komerčnímu množení a prodávání frustrovaných zvířat.

Svět je velkej, musíte ho sdílet i se šlechtiteli. Není to tu jenom pro Vás, Vašeho mazlíčka a jeho umazlené názory. Nepoběží to podle Vašich představ, to Vás měli naučit už Vaši rodiče...

4.1.2022 10:47

Nekomerčním myslí asi ty s ušlechtilými myšlenkami... jako že neprodávají.
Týrané produkty týrání si prostě nechávají na další šlechtitelskou práci.
Komerční - prodávají.
Ale už roky jsem nedostala odpověď - kam se to plemeno šlechtí? Kam míří? Na co?
Co je cíl?
Udržovat je vyšinuté. Ok. Na co? Aby si je koupil někdo, kdo je zas cvakne na řetěz.
Nebo na co? Dyť s nimi nemůže nikam a ta videa to také ukazují - ti psi jsou v civilizaci nepoužitelní.
Takže chov pro řetězové využití nebo jak tomu říkáte, vetřelče?
Zápasy zakázané, lov zakázaný, tak na co tenhle "chov" je?
Už mi odpovězte! Ta chovatelka tady taky mluvila o průměru kruhu, to mi pořád nevysvětluje, pro jaký účel se takto chová,
ta chovatelka utekla,
tak mi to vysvětlete Vy. Někdo. Bylo mi řečeno, že jsem blbá, ok, tak mi to vysvětlete jako pětiletému děcku. Prosím.

4.1.2022 10:48
vetřelec

XXX.XXX.36.165

Komerční - prodávají.
Ale už roky jsem nedostala odpověď - kam se to plemeno šlechtí? Kam míří? Na co?
Co je cíl?
Udržovat je vyšinuté. Ok. Na co? Aby si je koupil někdo, kdo je zas cvakne na řetěz.
Nebo na co? Dyť s nimi nemůže nikam a ta videa to také ukazují - ti psi jsou v civilizaci nepoužitelní.
Už mi odpovězte! Ta chovatelka tady taky mluvila o průměru kruhu, to mi pořád nevysvětluje, pro jaký účel se takto chová,
ta chovatelka utekla,
tak mi to vysvětlete Vy. Někdo. Bylo mi řečeno, že jsem blbá, ok, tak mi to vysvětlete jako pětiletému děcku. Prosím.

A o jakém plemeni hovoříme?

4.1.2022 10:50
impact

XXX.XXX.42.182

vetřelec napsal(a):

Tak pravda, toho kydání jsou majitelé psů na úvazech ušetřeni - pes to shrne řetězem na hromadu.

vetřelec napsal(a):
megi-the-dog:
Takovou debilitu jsem nikdy nevypustil do Světa. Proč by se měli štengrovat to opravdu nechápu, k čemu by to mělo být dobré.

Jde mi především o prostorové podmínky, aby pes netrpěl na 4m2, ale prosperoval třeba na 50m2.

Ale to už jsme se před rokem (a v dalších padesáti diskuzích... já je pamatuji, Vy zapomínáte) shodli, že mají akorát křivé nohy a jsou dobří jen na zápas, kde je pak dorazí elektrikou; neprosperují.

Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Počkejte, zase to s tím hýčkáním vězňů tolik nepřehánějte - tihle psi žádnou halu, která by je chránila před sluncem, deštěm a zimou nemají

Však jsou to "jen psi" , ne?

4.1.2022 10:52
impact

XXX.XXX.42.182

Pokud je chovatel profesionální kynolog a má celý volný den, možná ty kotce i vykydá, možná těm psíkům i protáhne perka.

jinak receno -na retezech to potreba - neni?
vytahnout psa a povenovat se mu?
na retezech nemusi chovat psy profesionalove - a nemusi kolem nich cely den litat?
cim dal tim lepe....

Ne, nemusí. Pes má pohybu dost (bo na řetězu má kolem sebe místa jako prase), je na čerstvém vzduchu, má i zátěž v podobě řetězu a masivní karabiny a když je potřeba, holt se hodí mezi dva psy lano s peškama ba konci a oni se na nějakou dobu zabaví. No a když je vedro jako kráva, tak se pes může schovat do boudy a je ve stínu, to dá rozum.

4.1.2022 10:53

vetřelec napsal(a):
A o jakém plemeni hovoříme?

Třeba americký pitbullterier.
Proč byly argentýny na úvazech, nechápu, to vynecháme.
Nebo mi teda dejte příklad - plemeno a jeho využití a tedy důvod jeho chovu na úvaze.

4.1.2022 10:55
assil

XXX.XXX.121.3

Komerční - prodávají.
Co je cíl?
ta chovatelka utekla,

Ale při každé šlechtitelské práci je odpad, který se musí buď prodat nebo zlikvidovat. Takže je likvidují? Protože když vezmu např. tu fotku = 120 psů, tak to je při ponechání všech odchovů max 3-4 generace, to je v šlechtitelství nic.

4.1.2022 11:02

assil napsal(a):
Ale při každé šlechtitelské práci je odpad, který se musí buď prodat nebo zlikvidovat. Takže je likvidují? Protože když vezmu např. tu fotku = 120 psů, tak to je při ponechání všech odchovů max 3-4 generace, to je v šlechtitelství nic.

Já fakt nevím. Když se to plemeno formovalo, tak se opravdu likvidovalo nevyhovující, něco se rozdalo... a tak když říkáte takové množství, tak jasně likvidace. Nebo je používali jako návnady, sparring partner,... a pak ta elektrika. A muselo to dost vynášet, asi vážně prodej někam na tyhle akce, protože do roka dvou to sežere dost...

4.1.2022 11:04

Vetřelec: naposledy jsme se dobrali toho:
"Plně animální šelmy jsou na tom mnohem lépe. Jedná se o mnohem lepší výchozí charakter pro selekci, chov a sport. Zvířata ze řetězu jsou velmi často v naprosto elitní kondici a podávají vrcholové, ne-li nepřekonatelné výkony"

v čem?

4.1.2022 11:05
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

"Plně animální šelmy jsou na tom mnohem lépe. Jedná se o mnohem lepší výchozí charakter pro selekci, chov a sport. Zvířata ze řetězu jsou velmi často v naprosto elitní kondici a podávají vrcholové, ne-li nepřekonatelné výkony"

v čem?

v běhání do kruhu.

4.1.2022 11:10

Někdy dávno jsem viděla dokument. Takhle byli drženi psi pro psí zápay. Na řetězech a ještě jim dávali misky se žrádlem na hranici jejich řetězů, aby se co nejvíc nenáviděli. Aby i při tom jídle museli svou misku hlídat.

4.1.2022 11:11

impact napsal(a):
Tak štěňata na těch řetězech fakt neodchová, takže tam to podle mě nebylo primárním cílem. Já bych to viděla na nějakou loveckou skupinu.

https://youtu.be/GHA4ClYb4Qw

U nás? V Čechách. Doufám, že tím lesem vede žlutá turistická :-))

4.1.2022 11:12
molok

XXX.XXX.160.41

vetřelec napsal(a):
Svět je velkej, musíte ho sdílet i se šlechtiteli. Není to tu jenom pro Vás, Vašeho mazlíčka a jeho umazlené názory. Nepoběží to podle Vašich představ, to Vás měli naučit už Vaši rodiče...

Svět rozhodně nemusím sdílet s lidmi, kteří týrají psy, chovají je v nevhodných podmínkách, množí je pro účely úchylných zábav a ještě si pro své choutky hledají racionální argumenty. Od toho jsou tu zákony, které například omezují chov pro ty šlechtitele, aby nedocházelo k týrání zvířat. Nemůžete si dělat co chcete na úkor druhých nebo zvířat, společnost to logicky omezuje a to Vás měli naučit už Vaši rodiče ...

4.1.2022 11:17
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Já nějak nechápu tu prostorovou výhodu. Kdybych měla mít psa na řetězu u boudy, tak bude v prostoru 2 x cca 3 metry, protože, haha, tu boudu mám v závětří u domu ve tvaru L a z druhé strany je plot. I kdyby ten pes byl na řetězu nevímjak dlouhém a tudíž to mohl celé obejít, stejně se mi zamotá mezi stromky.
Oproti tomu příslušný pozemek oplotit a udělat z něj regulérní kotec je mnohem snazší, protože nebudu muset hledat prázdný kus pozemku, kde nic neroste a nic není, a tam převézt tu boudu.
Chci říci - pokud má někdo prostor o velikosti kruhu s třímetrovým poloměrem (tj. šestimetrovým průměrem), tak má i prostor pro kotec šest krát šest metrů. A ten kotec bude nejen větší (protože čtveratý), ale také je na provoz mnohem snazší - lze zastínit, lze zpevnit, lze čistit, lze zastřešit a obecně upravovat. Pes tam může mít terénní vlny, stromy, keře, tyčku od prádelní šňůry a co já vím co všechno, a přitom normálně fungovat.
Jediné, v čem vidím výhodu řetězu, je poměrně snadná přenositelnost; což je výhoda pro kočovného Avara, těžko pro nijak přehnaně migrujícího průměrného Evropana.
Leda by byl Vetřelec již zmiňovaný cirkusák.

4.1.2022 11:25

Někdy dávno jsem viděla dokument. Takhle byli drženi psi pro psí zápay. Na řetězech a ještě jim dávali misky se žrádlem na hranici jejich řetězů, aby se co nejvíc nenáviděli. Aby i při tom jídle museli svou misku hlídat.

Víte název dokumentu?

4.1.2022 11:26
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Varaxi napsal(a):
Já nějak nechápu tu prostorovou výhodu. Kdybych měla mít psa na řetězu u boudy, tak bude v prostoru 2 x cca 3 metry, protože, haha, tu boudu mám v závětří u domu ve tvaru L a z druhé strany je plot. I kdyby ten pes byl na řetězu nevímjak dlouhém a tudíž to mohl celé obejít, stejně se mi zamotá mezi stromky.
Oproti tomu příslušný pozemek oplotit a udělat z něj regulérní kotec je mnohem snazší, protože nebudu muset hledat prázdný kus pozemku, kde nic neroste a nic není, a tam převézt tu boudu.
Chci říci - pokud má někdo prostor o velikosti kruhu s třímetrovým poloměrem (tj. šestimetrovým průměrem), tak má i prostor pro kotec šest krát šest metrů. A ten kotec bude nejen větší (protože čtveratý), ale také je na provoz mnohem snazší - lze zastínit, lze zpevnit, lze čistit, lze zastřešit a obecně upravovat. Pes tam může mít terénní vlny, stromy, keře, tyčku od prádelní šňůry a co já vím co všechno, a přitom normálně fungovat.
Jediné, v čem vidím výhodu řetězu, je poměrně snadná přenositelnost; což je výhoda pro kočovného Avara, těžko pro nijak přehnaně migrujícího průměrného Evropana.
Leda by byl Vetřelec již zmiňovaný cirkusák.

4.1.2022 11:26

@Varaxi Jenže v kotci Vám ta hovna neoprší… 🤪

4.1.2022 11:27
vetřelec

XXX.XXX.36.165

molok napsal(a):
Svět rozhodně nemusím sdílet s lidmi, kteří týrají psy, chovají je v nevhodných podmínkách, množí je pro účely úchylných zábav a ještě si pro své choutky hledají racionální argumenty. Od toho jsou tu zákony, které například omezují chov pro ty šlechtitele, aby nedocházelo k týrání zvířat. Nemůžete si dělat co chcete na úkor druhých nebo zvířat, společnost to logicky omezuje a to Vás měli naučit už Vaši rodiče ...

Já jsem naopak proti týrání všech zvířat! Úchylná je Vaše fantazie, která nemá s realitou chovu nic společného. A to ani s realitou chovu apbt který byl vyšlechtěn pro psí zápasy. A jak se povedl, že hodně!

4.1.2022 11:30
Varaxi

XXX.XXX.150.244

@Varaxi Jenže v kotci Vám ta hovna neoprší… 🤪

Když to nezastřeším celé, tak třeba i oprší. Jinak taková rozměklá srajda se sbírá mnohem hůř než tuhý bobek, takže ta výhoda je tak jako tak sporná.
Ale je to vtip, chápu. :)

4.1.2022 11:32

Varaxi napsal(a):
Když to nezastřeším celé, tak třeba i oprší. Jinak taková rozměklá srajda se sbírá mnohem hůř než tuhý bobek, takže ta výhoda je tak jako tak sporná.
Ale je to vtip, chápu. :)

Už to vidím, jak to v těch 120 kolečkách někdo sbírá… 🤯

4.1.2022 11:35
Siberiana

XXX.XXX.62.170

A co má prosímvás animální šelma s 4 m úvazem? Můžu vám garantovat, že šelmy v přírodě fakt nejsou odolné a zdravější proto, že by trávili čas na vydupaném plácku nebo měli možnost sledovat oblohu.

4.1.2022 11:35
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Už to vidím, jak to v těch 120 kolečkách někdo sbírá… 🤯

No tak ta kolečka jsou ekvivalent klecového chovu drůbeže. Něco tak hnusného snad nemůže ani soudný člověk myslet vážně.
Já uvažuju v rovině, že větší počet psů je třeba pět na člověka. A to už se vysbírat dá, když ti psi většinu dne řádí někde s majitelem a zbytek prospí v kotci. Oni do toho kotce až tak moc nenadělají.
Když si to tak vezmu, můj Axi měl „kotec“ velký asi 1500 metrů, a taky tam dělal bobečky vzácně a šetřil si to na vycházku.

4.1.2022 11:39

vetřelec napsal(a):
Já jsem naopak proti týrání všech zvířat! Úchylná je Vaše fantazie, která nemá s realitou chovu nic společného. A to ani s realitou chovu apbt který byl vyšlechtěn pro psí zápasy. A jak se povedl, že hodně!

Tak to stačí.
Povedl se, no. Stejně jako dalších 300 400 plemen ale jen do určité fáze a tam to mělo skončit.
Když se jede dál, tak to dopadne takhle - chov na řetěze úplně bez účelu, placatý nos tak, že pes není schopný normálního dýchání a třeba přirozeného rozmnožování, životnost max 7 let a podobné elitní výsledky!

Víte co je blbý? Že si mezi dvěma činnostmi vyberete tu, co je k ničemu. Máte lov, máte zápas, ale Vám se líbí ten zápas. Proto se nikdy neshodneme. Což mi je jedno, mně už dvanáct bylo...
Ale pro ty psy to není žádné plus, že o nich tak mluvíte.

Varaxi napsal(a):
No tak ta kolečka jsou ekvivalent klecového chovu drůbeže. Něco tak hnusného snad nemůže ani soudný člověk myslet vážně.
Já uvažuju v rovině, že větší počet psů je třeba pět na člověka. A to už se vysbírat dá, když ti psi většinu dne řádí někde s majitelem a zbytek prospí v kotci. Oni do toho kotce až tak moc nenadělají.
Když si to tak vezmu, můj Axi měl „kotec“ velký asi 1500 metrů, a taky tam dělal bobečky vzácně a šetřil si to na vycházku.

Obávám se, že s Vetřelcem je to diskuze spíš o těch kolečkách…

vetřelec

XXX.XXX.36.165

v čem?

Nezlobte se na mě, ale odmítám vysvětlovat základy kynologie od píky. Pokud Vám nejsou jasné základní charakteristiky nějakého plemene, pomožte si třeba standardem. APBT já zbožňuji, Vy ne. Respektuji jeho původ jak jen to jde, proto jsem tak oblíbený, protože jsem spojovaný se psími zápasy, což je úsměvné. Já! Já a psí zápasy! Určitě megi!

4.1.2022 11:40
Siberiana

XXX.XXX.62.170

Siberiana napsal(a):

A co má prosímvás animální šelma s 4 m úvazem? Můžu vám garantovat, že šelmy v přírodě fakt nejsou odolné a zdravější proto, že by trávili čas na vydupaném plácku nebo měli možnost sledovat oblohu.

Jéje, já jsem češtin. Za mé vyjadřovací schopnosti se omlouvám, ale už to nemůžu editovat.

4.1.2022 11:41
vetřelec

XXX.XXX.36.165

Tak to stačí.
Povedl se, no. Stejně jako dalších 300 400 plemen ale jen do určité fáze a tam to mělo skončit.
Když se jede dál, tak to dopadne takhle - chov na řetěze úplně bez účelu, placatý nos tak, že pes není schopný normálního dýchání a třeba přirozeného rozmnožování, životnost max 7 let a podobné elitní výsledky!

Víte co je blbý? Že si mezi dvěma činnostmi vyberete tu, co je k ničemu. Máte lov, máte zápas, ale Vám se líbí ten zápas. Proto se nikdy neshodneme. Což mi je jedno, mně už dvanáct bylo...
Ale pro ty psy to není žádné plus, že o nich tak mluvíte.

No vidíte že si to myslíte! Nafackovat vám za to vocasem!

4.1.2022 11:48
impact

XXX.XXX.42.182

U nás? V Čechách. Doufám, že tím lesem vede žlutá turistická :-))

Tak u nás by to asi úplně nešlo. Co by tu ty dogy lovily?

Pro pracháče ale nic není nemožné...

4.1.2022 12:01

vetřelec napsal(a):
Nezlobte se na mě, ale odmítám vysvětlovat základy kynologie od píky. Pokud Vám nejsou jasné základní charakteristiky nějakého plemene, pomožte si třeba standardem. APBT já zbožňuji, Vy ne. Respektuji jeho původ jak jen to jde, proto jsem tak oblíbený, protože jsem spojovaný se psími zápasy, což je úsměvné. Já! Já a psí zápasy! Určitě megi!

Chápete mě už tradičně špatně :)
Pokud chovám pitbullky nebo argentýny na lov, tak nemusím pěstovat to, co Vy na úvaze. Chápete? K lovu tohle není třeba.
Pomůžu si teda tím standardem.

"Chovatelé a posuzovatelé jsou povinni se vyvarovat jakýchkoli podmínek nebo přehánění, které jsou škodlivé pro zdraví, pohodu, podstatu a zdraví tohoto plemene, a musí převzít odpovědnost za to, že nebudou přetrvávány."

"Americký pitbulteriér má dlouhou historii jako fyzicky aktivní, svalnaté, velmi agilní plemeno a udržuje si typ plemene již více než 150 let. Jakákoli odchylka... na zdraví a pohodu psa a na schopnost psa vykonávat svou tradiční práci."

"farmáři a rančery, kteří používali své APBT jako odchytové psy pro polodivoký skot a prasata, k lovu, k nahánění hospodářských zvířat a jako rodinné společníky. Dnes americký pitbulteriér nadále prokazuje svou všestrannost, úspěšně soutěží v Obedience, Rally Obedience, Tracking, Agility, Coursingu"

"APBT musí mít především funkční schopnost být chytacím psem" - catch dog je lovecký pes, který se zakousne, drží a táhne.

" Diskvalifikace: Zlost nebo extrémní plachost."

Catch dog! Zapište si to za uši!

4.1.2022 12:05

Siberiana napsal(a):

Pro dokreslení:
"Možná preferujete protipudovou převýchovu, chovatelé vyšší úrovně pracovních psů se ovšem shodují, že proti věci přímé instinktivní specializace v podstatě není normálně možná a případné behaviorální bloky, způsobují těžké mentální poruchy a deprese. V některých případech je tedy dalekosáhle vhodnějším přístupem individuální izolace jednotlivých psů. Tento typ držení se týká zejména bulldogů, vybraných norníků i psů podobného zaměření a nemá negativní dopady na zdraví pracovně dochovaných zvířat."

4.1.2022 12:13

Zbytek Vetřelcova příspěvku:
"Správně nadimenzovaný a sestavený řetězový úvaz a dobrá bouda na vhodném podkladu, je v mnoha ohledech nepřekonatelný setup. Nevzpomenu jistě všechny výhody, ale mezi nejčastěji diskutované patří ve srovnání s běžným kotcem např. promývání podkladu deštěm, výhled a stimulace okolním děním, přístupnost, částečná kondiční zátěž... Naprosto nejzásadnější výhodou využití řetězového úvazu je ale bezpochyby jeho poměr cena/spolehlivost/výkon. My víme, že i poměrně krátký 3m úvaz, převyšuje disponibilní plochu nadprůměrného kotce 5x5m; 4m - 7x7m; 5m - 9x9m; kdo takové kotce prosím má?

Nadále mám za to, že mezi majiteli a psy jež sdílejí domácnost, vznikají často patologické vztahy. To se projevuje oploštěním vztahů vnitrodruhových, což je problém zejména u člověka a navazují na to také zcela zásadní problémy vybraných plemen pracovních psů."

Přemýšlím, jestli jsem někdy viděla tlustého teriéra
a jestli ten řetěz zajistí, že plemeno zůstane tím plemenem,
prostě ten řetěz dokáže, že se tam nic nepřikříží, vyvenčí psa, zajde s ním na prasata, hází mu míček a tak podobně?

4.1.2022 12:18

jinak me tyhle diskuze fakt bavi - to je takova neverending story - pes se musi trapit rozumnej "zocelovat " chovem, aby podaval ty nejlepsi vysledky
bezi to napric zajmovyma skupinama -od sanovych pres lovecke a sportovni po bojove psy.
kdyz budu psa omezovat -bude lepsi ve sve praci.

njn. a pak s temi psy delate, chovate je a zjistite to nejdulezitejsi - ze krev neni voda.
ze pokud v tom psovi nejaka vloha prirozena je - lezeni na gauci ve chvilich odpocinku ji nezabije

4.1.2022 12:22
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

jinak me tyhle diskuze fakt bavi - to je takova neverending story - pes se musi trapit rozumnej "zocelovat " chovem, aby podaval ty nejlepsi vysledky
bezi to napric zajmovyma skupinama -od sanovych pres lovecke a sportovni po bojove psy.
kdyz budu psa omezovat -bude lepsi ve sve praci.

njn. a pak s temi psy delate, chovate je a zjistite to nejdulezitejsi - ze krev neni voda.
ze pokud v tom psovi nejaka vloha prirozena je - lezeni na gauci ve chvilich odpocinku ji nezabije

Ba naopak posílí, páč ten pes, když leží s páníkem na gauči pak - světe div se - pro něj pracuje líp, než ten co ho vidí 1x denně u kotce.

4.1.2022 12:30

Zrzavci napsal(a):
Ba naopak posílí, páč ten pes, když leží s páníkem na gauči pak - světe div se - pro něj pracuje líp, než ten co ho vidí 1x denně u kotce.

tak to je jeste druhy pohled na vec
plus psa doma mam pod kontrolou -ze mu treba neni drobre zjistim HNED a hned to muzu resit.

se pohybuju mezi sportovkari - a i tam uz -bohudik - uz dorazila osveta a navyky civilizovanych lidi.
uz se netvrdi - aspon ne tak casto -ze kotec-plac-kotec je nejlepsi cesta k vysledkum.

kdyz se tu treba zminuje SK- tak kolegove ze Slovenska byli v soku, kdyz jsem jim sdilela naše propozice pro poradatele vrcholovych zavodu, kde se pise, ze " poradatel zajisti ubytovani s moznosti, mit psa na pokoji"

4.1.2022 12:33
arosek

XXX.XXX.130.20

Zrzavci, Chameleon Hugo - me netreba ucty. Jsou tu jini, kteri dokazali mnohem vic. Ja mam bohuzel omezene zdroje, takze i stopstav na poctu, kde jsem ted. Byt mi srdce krvaci a mam v merku minimalne dalsi tri urgenty, ale proste tady musi vyhrat rozum, jinak skocim jak nektere nejmenovane pripady. A to ten psum bude jak z blata do louze.

K Vetrelci mam jen jednu (asi uplne pitomou otazku) ... ta vyhoda uvazu ze pes vidi kolem sebe a ma podnety ... to se jako kotce delaji betonove nepruhledne, nebo jak? To vite, ja jsem jenom "hloupy plajboj", kotec nevlastnim, cokloni jsou zdegenerovani tak, ze po celem dni stravenem na honu radi zapadnou do postele a odpocivaji v teple, suchu a na mekkem. Taky jsou tak zdegenerovani, ze se mezi sebou nervou, jelikoz vedi ze to panicka hodne nema rada. Ale je fakt, ze ja mam jen pitome lovecaky ... sice podavaji spickove vykony, ale kam se hrabou na selmu z uvazu ...

Tak prosim o vysletleni, zda tedy z kotce pes ven nevidi, nebo vidi? Jsem z toho jelen :)

4.1.2022 12:47
Siberiana

XXX.XXX.62.170

To by mě zajímalo i ze zdravotního hlediska. Co ten těžký řetěz udělá s krční páteří, když na tom bude pes dlouhodobě?

Což mě ještě přivádí k jinému dotazu od tématu. V okolí jsem viděla BŠO s halti ohlávkou na flexině. Jak prosím funguje toto udělátko?

4.1.2022 13:14

Siberiana napsal(a):
To by mě zajímalo i ze zdravotního hlediska. Co ten těžký řetěz udělá s krční páteří, když na tom bude pes dlouhodobě?

Což mě ještě přivádí k jinému dotazu od tématu. V okolí jsem viděla BŠO s halti ohlávkou na flexině. Jak prosím funguje toto udělátko?

První - pes jako padá k zemi, propadlý hřbet, nohy se mu rozjíždí, takové super velké prošlapy.
Druhý - jednoduše to funguje - zatáhnete a zlomíte BŠO vaz.

4.1.2022 13:17

Siberiana napsal(a):

Tak já teda halti používala, ale spíš jako "záchrannou brzdu", připínala jsem na ní vodítko pouze když hrozila nějaká krizovka a pes byl v tu chvíli v režimu chůze u nohy.....tak nějak si neumím představit, že bych na ní připnula flefinu.
Navíc vždycky měl pes zacvaknutou druhou karabinu k obojku, u tý haltiny bych se bála, že se může vyvlíknout.

Já dokonce pokud dám čubu na flexi, tak jí ale dám na prochajdu i postroj a flexi připínám k postroji, protože se může stát, že se to moje játro někam rozeběhne...i když už je to spíš vzácnost a fakt nechci, aby mi v trysku doběhla na konec flexiny a tam jí to škublo za krk......

4.1.2022 13:37
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

tak to je jeste druhy pohled na vec
plus psa doma mam pod kontrolou -ze mu treba neni drobre zjistim HNED a hned to muzu resit.

se pohybuju mezi sportovkari - a i tam uz -bohudik - uz dorazila osveta a navyky civilizovanych lidi.
uz se netvrdi - aspon ne tak casto -ze kotec-plac-kotec je nejlepsi cesta k vysledkum.

kdyz se tu treba zminuje SK- tak kolegove ze Slovenska byli v soku, kdyz jsem jim sdilela naše propozice pro poradatele vrcholovych zavodu, kde se pise, ze " poradatel zajisti ubytovani s moznosti, mit psa na pokoji"

Oj, to je skvělý, že se to takhlenc posouvá. Ono už i lovečáků. A to myslím díky tomu, že do toho hodně vstoupily ženský. Pamatuju si, když jsem měla prvního ohaře, jak ta stará garda zelenejch mužiků nahlížela na ženskou s ohařem. Navíc s ohařem drženým v bytě a o ty svatámysliveckáprostato ešče navrch na gauči!
Za mě se prostě vztah se psem, jako smečkovým zvířetem utužuje nejlíp doma, kde se psem komunikuju. A jak píšete mám ho pořád na očích a můžu tak díky tomu zasáhnout. Když jsme si brali Taliprdovou, nevěděli ty zelený mozci ani to, že pes má kožní problém. Byla pro ně nula. Nepovedený pracovní náčiní.

Dovedu si představit , ako bratia Slováci na to pozerali. Tam se ještě donedávna - možná i nadále?? nevím, už to nesleduju - může skládat zkouška s odlovením kočky Nedovedu si představit, že bych někam jela - navrch na závody! Kde bych chtěla mít psa extra při sobě a měla ho frknout někam do kotce - navíc po někom.

4.1.2022 13:41
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

arosek napsal(a):
Zrzavci, Chameleon Hugo - me netreba ucty. Jsou tu jini, kteri dokazali mnohem vic. Ja mam bohuzel omezene zdroje, takze i stopstav na poctu, kde jsem ted. Byt mi srdce krvaci a mam v merku minimalne dalsi tri urgenty, ale proste tady musi vyhrat rozum, jinak skocim jak nektere nejmenovane pripady. A to ten psum bude jak z blata do louze.

K Vetrelci mam jen jednu (asi uplne pitomou otazku) ... ta vyhoda uvazu ze pes vidi kolem sebe a ma podnety ... to se jako kotce delaji betonove nepruhledne, nebo jak? To vite, ja jsem jenom "hloupy plajboj", kotec nevlastnim, cokloni jsou zdegenerovani tak, ze po celem dni stravenem na honu radi zapadnou do postele a odpocivaji v teple, suchu a na mekkem. Taky jsou tak zdegenerovani, ze se mezi sebou nervou, jelikoz vedi ze to panicka hodne nema rada. Ale je fakt, ze ja mam jen pitome lovecaky ... sice podavaji spickove vykony, ale kam se hrabou na selmu z uvazu ...

Tak prosim o vysletleni, zda tedy z kotce pes ven nevidi, nebo vidi? Jsem z toho jelen :)

Tak bacha paní Jelene, když máte ty lovečáky :-)

No já smekám hlavně před tou duševní sílou, protože tý je k takovým případům víc, než potřeba, protože podle mě to člověka rve za živa. Já se opravdu těším na moment, kdy se v přestavování posuneme tak, abych mohla dát zázemí nějakýmu staříkovi. Pak budu hledat, kam svou pomoc nasměrovat, tak se třeba ozvu.

4.1.2022 13:43

"V okolí jsem viděla BŠO s halti ohlávkou na flexině. Jak prosím funguje toto udělátko?"

Podle mě jen tak, že pes má přes čumák míň síly než přes krk / postroj. Takže táhne menší silou, zato ovšem díky navijáku nonstop. Asi fakt žůžo pro psa....

4.1.2022 13:48

Siberiana napsal(a):

v obou pripadech preci pes posiluje, ne....
to jsou otazky

4.1.2022 13:51

Zrzavci napsal(a):
Oj, to je skvělý, že se to takhlenc posouvá. Ono už i lovečáků. A to myslím díky tomu, že do toho hodně vstoupily ženský. Pamatuju si, když jsem měla prvního ohaře, jak ta stará garda zelenejch mužiků nahlížela na ženskou s ohařem. Navíc s ohařem drženým v bytě a o ty svatámysliveckáprostato ešče navrch na gauči!
Za mě se prostě vztah se psem, jako smečkovým zvířetem utužuje nejlíp doma, kde se psem komunikuju. A jak píšete mám ho pořád na očích a můžu tak díky tomu zasáhnout. Když jsme si brali Taliprdovou, nevěděli ty zelený mozci ani to, že pes má kožní problém. Byla pro ně nula. Nepovedený pracovní náčiní.

Dovedu si představit , ako bratia Slováci na to pozerali. Tam se ještě donedávna - možná i nadále?? nevím, už to nesleduju - může skládat zkouška s odlovením kočky Nedovedu si představit, že bych někam jela - navrch na závody! Kde bych chtěla mít psa extra při sobě a měla ho frknout někam do kotce - navíc po někom.

Myslíš, že se to posunulo i kraťasů? U vižly jo, ale obávám se, že je to hlavně tím, že většina jich dneska už nejde k myslivcům… Mně to teda (třeba u těch kraťasů) přijde stále více méně stejný. Prut do ruky a nazdar.

4.1.2022 13:52
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.17.236

"V okolí jsem viděla BŠO s halti ohlávkou na flexině. Jak prosím funguje toto udělátko?"

Podle mě jen tak, že pes má přes čumák míň síly než přes krk / postroj. Takže táhne menší silou, zato ovšem díky navijáku nonstop. Asi fakt žůžo pro psa....

Proč by měl pes na navijáku táhnout nonstop?
Jediný rozdíl mezi šňůrou a flexi je ten, že flexi netahá po zemi.

4.1.2022 13:52

Zrzavci napsal(a):

Nedovedu si představit, že bych někam jela - navrch na závody! Kde bych chtěla mít psa extra při sobě a měla ho frknout někam do kotce - navíc po někom.

to spis v aute, voziku je nechavaji. cizi kotec je jeste jiny level - to uz je jenom pro otrle.
nemam problem pres den psy nechavat v aute, jsou zvykly.
Ale spat chodi se mnou na pokoj.

4.1.2022 14:00

Proč by měl pes na navijáku táhnout nonstop?
Jediný rozdíl mezi šňůrou a flexi je ten, že flexi netahá po zemi.

Tak jestli jde pes na vodítku na halti a je učen netahat, tak jde na prověšeným vodítku. Kdežto jestli jde na flexi a jde dopředu, musí pořád trochu táhnout proti navijáku, ne?
Ale jestli jde na vodítku a přitom furt táhne, tak je to samozřejmě jedno.

4.1.2022 14:03
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.17.236

Tak jestli jde pes na vodítku na halti a je učen netahat, tak jde na prověšeným vodítku. Kdežto jestli jde na flexi a jde dopředu, musí pořád trochu táhnout proti navijáku, ne?
Ale jestli jde na vodítku a přitom furt táhne, tak je to samozřejmě jedno.

Odpor lankové flexi není větší než u šňůry tažené po zemi, spíš menší.

4.1.2022 14:05

Odpor lankové flexi není větší než u šňůry tažené po zemi, spíš menší.

Nedovedu si představit mít psa na haltině a nechat tahat vodítko po zemi. Ale asi se najdou i tací, stejně jako s tou flexi.

4.1.2022 14:13
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.17.236

Nedovedu si představit mít psa na haltině a nechat tahat vodítko po zemi. Ale asi se najdou i tací, stejně jako s tou flexi.

Psala jsem to jako koment k tomu nepřetržitému tahu flexi vs. šňůra

4.1.2022 14:14
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Myslíš, že se to posunulo i kraťasů? U vižly jo, ale obávám se, že je to hlavně tím, že většina jich dneska už nejde k myslivcům… Mně to teda (třeba u těch kraťasů) přijde stále více méně stejný. Prut do ruky a nazdar.

No asi to není tak jako u těch vižloušů, ale řekla bych, že se to bude taky posouvat?? Sakra, jak se jmenuje ta paní, co se svým kraťasem vyhrála memoriála jakýhosi - už si nic nepamatuju taky. Tam bylo tak krásný vidět, jak fakt spolu fungujou. Věděla jsem o klukovi, kterej taky takhle dobře se svým psem fungoval. A myslivec u nás taky, ten teda nemá jen germána, ale ještě něco a líbilo se mi, jak se psy komunikoval. Známý holky od výmarů taky tak.

4.1.2022 14:16

Zrzavci napsal(a):
No asi to není tak jako u těch vižloušů, ale řekla bych, že se to bude taky posouvat?? Sakra, jak se jmenuje ta paní, co se svým kraťasem vyhrála memoriála jakýhosi - už si nic nepamatuju taky. Tam bylo tak krásný vidět, jak fakt spolu fungujou. Věděla jsem o klukovi, kterej taky takhle dobře se svým psem fungoval. A myslivec u nás taky, ten teda nemá jen germána, ale ještě něco a líbilo se mi, jak se psy komunikoval. Známý holky od výmarů taky tak.

Ale jo, já taky znám nějaké jednotlivce… Ale bojím se, bojím, že to zelený jádro… ach jo.

4.1.2022 14:17
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Nedovedu si představit, že bych někam jela - navrch na závody! Kde bych chtěla mít psa extra při sobě a měla ho frknout někam do kotce - navíc po někom.

to spis v aute, voziku je nechavaji. cizi kotec je jeste jiny level - to uz je jenom pro otrle.
nemam problem pres den psy nechavat v aute, jsou zvykly.
Ale spat chodi se mnou na pokoj.

No tak jasně, auto to je boudička na čtyřech kolech a velkej pelíšek - ale právě jen tak, ne na nocování.

4.1.2022 14:55
arosek

XXX.XXX.130.20

Zrzavci napsal(a):
Tak bacha paní Jelene, když máte ty lovečáky :-)

No já smekám hlavně před tou duševní sílou, protože tý je k takovým případům víc, než potřeba, protože podle mě to člověka rve za živa. Já se opravdu těším na moment, kdy se v přestavování posuneme tak, abych mohla dát zázemí nějakýmu staříkovi. Pak budu hledat, kam svou pomoc nasměrovat, tak se třeba ozvu.

Moje dusevni sila byla vycerpana v roce 2019, kdy to vzala hopem vudkyne Ciri a za ni jak na povel Happy a Imir. Zakoncila to prave Kitty, to byla rana palici mezi oci. Plus teda taky uplne nepomohlo lepsimu dusevnimu stavu ze jsme volala do krematoria, predstavila se a ze sluchatka se zcela neprofesionalne ozvalo "Jezis uz zase?". Ona ani ta "mnozstevni" sleva vlastne nepotesi, a to jsem v zaklade slusnej cynik.

Tak to ted vylepsili Leonka s Otikem. Jako Otik je teda fakt navic, ale ty peripetie kterymi si prosel ... no, uz bych ho nedala, autistu meho pitomeho :) Jen jsem zas ve stavu, kdy mam tri veterany temer stejneho veku a desim se chvile, kdyz zas zavelej a pujdou naraz :( Snad teda jeste chvili pockaj, na nas jsou jeste moc malo LDN.

Imho kdyz o tom tak premyslim, tak jsem porizenim mladsich kousku dusevni vycerpani pouze odsunula a mezi tim ho statecne vyplnilo fyzicke vycerpani. Bozi :D

A jen dovetek k vykonum tech gaucaku ... u retrieveru je zkouska jmenem MSR. Takovej jako vrchol, neco jako u oharu Knoll. Leta se ho snazilo vyhrat par lidi, kteri mali retrievery ve stylu svazarm, nebo stara skola lovecka ... kotec, makat, kotec (nebo cvingr). Zadna hra, zadna zabava. Psi jeli jak stroje, o tom zadna. Ale tak nejak jim davali ti gaucaci na prd... v radosti z prace, pac ta radost delat s milovanym panickem a ne ze strachu ze dostanu prutem, ta je proste videt no ...

Otázka

4.1.2022 15:12
Otázka

XXX.XXX.230.195

Já se ještě vrátím k těm cca 120 psům na řetězu. Když pominul jak se žije těm psům, umíte si představit ten řev.? Bydlet někde poblíž, no to je na mašlí nebo líp na zabití majitelé těch psů.

4.1.2022 15:37

Oni skoro neštěkají. Ale v tomhle režimu asi začnou.

Pěkná hororová sbírka tady.

4.1.2022 15:40

Fakt se to z nich nevypaří, ty vlastnosti, časem, když nebudu chovat na úvaze nebo jiným prasáckým způsobem?
Já že by too... nechám dlouho na gauči a bojový duch je fuč!

4.1.2022 16:17

arosek napsal(a):
Moje dusevni sila byla vycerpana v roce 2019, kdy to vzala hopem vudkyne Ciri a za ni jak na povel Happy a Imir. Zakoncila to prave Kitty, to byla rana palici mezi oci. Plus teda taky uplne nepomohlo lepsimu dusevnimu stavu ze jsme volala do krematoria, predstavila se a ze sluchatka se zcela neprofesionalne ozvalo "Jezis uz zase?". Ona ani ta "mnozstevni" sleva vlastne nepotesi, a to jsem v zaklade slusnej cynik.

Tak to ted vylepsili Leonka s Otikem. Jako Otik je teda fakt navic, ale ty peripetie kterymi si prosel ... no, uz bych ho nedala, autistu meho pitomeho :) Jen jsem zas ve stavu, kdy mam tri veterany temer stejneho veku a desim se chvile, kdyz zas zavelej a pujdou naraz :( Snad teda jeste chvili pockaj, na nas jsou jeste moc malo LDN.

Imho kdyz o tom tak premyslim, tak jsem porizenim mladsich kousku dusevni vycerpani pouze odsunula a mezi tim ho statecne vyplnilo fyzicke vycerpani. Bozi :D

A jen dovetek k vykonum tech gaucaku ... u retrieveru je zkouska jmenem MSR. Takovej jako vrchol, neco jako u oharu Knoll. Leta se ho snazilo vyhrat par lidi, kteri mali retrievery ve stylu svazarm, nebo stara skola lovecka ... kotec, makat, kotec (nebo cvingr). Zadna hra, zadna zabava. Psi jeli jak stroje, o tom zadna. Ale tak nejak jim davali ti gaucaci na prd... v radosti z prace, pac ta radost delat s milovanym panickem a ne ze strachu ze dostanu prutem, ta je proste videt no ...

Jj, toho dotyčnýho pána, o kterým jsi nedávno psala, jak se na zkouškách chová ke svýmu psovi, znám dobře, a ten pes je jak bez života. A jak může, tak zdrhne.

4.1.2022 16:27

Fakt se to z nich nevypaří, ty vlastnosti, časem, když nebudu chovat na úvaze nebo jiným prasáckým způsobem?
Já že by too... nechám dlouho na gauči a bojový duch je fuč!

nechám dlouho na gauči a bojový duch je fuč!

njn, to se zase nechapeme pak:

4.1.2022 16:47

impact napsal(a):
Tak u nás by to asi úplně nešlo. Co by tu ty dogy lovily?

Pro pracháče ale nic není nemožné...

Třeba krávy u nás na pastvině. Jen by jim musel psovod nadzdvihnout ohradník. I ta žlutá turistická tam vede :-))

4.1.2022 16:50
impact

XXX.XXX.42.182

Otázka napsal(a):
Já se ještě vrátím k těm cca 120 psům na řetězu. Když pominul jak se žije těm psům, umíte si představit ten řev.? Bydlet někde poblíž, no to je na mašlí nebo líp na zabití majitelé těch psů.

Baj vočko 225 obyvatel.

4.1.2022 17:09

nechám dlouho na gauči a bojový duch je fuč!

njn, to se zase nechapeme pak:

Ale mně by se to hodilo, jak jsem psala :-)
No ale vážně, kdyby to nebylo jen ve chvílích odpočinku, za jak dlouho by to z toho plemene zmizlo? Kdy začne chrt běhat pomalu a tloustnout?

4.1.2022 17:21

Jo... Texas teď řetězy též zakázal, ale je dovoleno držet psy na zipline a obojku/postroji. Lanko nebo něco tak musí mít aspoň pětinásobek délky psa.
Asi lepší než poslouchat to cinkání a tahat těžký řetěz.
A pes může hrát na trolejbus!

4.1.2022 17:25

No ale vážně, kdyby to nebylo jen ve chvílích odpočinku, za jak dlouho by to z toho plemene zmizlo? Kdy začne chrt běhat pomalu a tloustnout?

na vytvoreni a ustaleni nového plemene je treba cca 20 let - kolik je to psich generaci?

4.1.2022 17:51
impact

XXX.XXX.42.182

Hele já mám zkušenost s bíglama z výzkumáků a ani po veeeeeelmi dlouhé době nezmizelo nic. Pořád je to bígl.

4.1.2022 17:58
arosek

XXX.XXX.60.11

Jj, toho dotyčnýho pána, o kterým jsi nedávno psala, jak se na zkouškách chová ke svýmu psovi, znám dobře, a ten pes je jak bez života. A jak může, tak zdrhne.

Tenhle z minulosti uz retrievery nedela. Presedlal na ohare, ale ani tam to neni zadna slava. Robot bez ducha, ocas mezi nohama.
Soucasna "generace" jim zdatne slape na paty :( Ver ze zrovna v me skupine nebyl jedinej, jen ten druhej si daval vetsiho majzla :(

4.1.2022 18:22

Nevím. Ale nechce se mi věřit, že se mi z chrta stane prase za stejnou dobu... ale tak jo, no.

Nemáte znění toho zákona?
Nebyla tam výjimka pro nebezpečné psy?
Vlk se nažral?

4.1.2022 18:23

Norina umí teda hlídat i z gauče.

4.1.2022 19:35
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

impact napsal(a):
Hele já mám zkušenost s bíglama z výzkumáků a ani po veeeeeelmi dlouhé době nezmizelo nic. Pořád je to bígl.

Já jsem si před 14 lety dovezla prvního malinoise a jeho x generací zpět ovce nevidělo, přesto vlohy pro pasení měl.
Teď už po něm mám 3. generací psů, kteří pracují i s ovcemi. Přitom ten chov vůbec cíleně netlačím tímto směrem (kryju jen se zaměřením na sport a službu). K tomu, aby ty dávné vlohy vyhasly je potřeba buď hodně dlouhá doba, anebo cílená selekce na zvířata, které dané vlohy nemají.

4.1.2022 20:35

impact napsal(a):

Na první letmý pohled na display telefonu jsem myslela, že je to nějaká opuštěná čistírna odpadních vod.
Ale co lidé s těmi zvířaty nedokážou, no

Tak animální šelmy dle vetřelce - a já myslela, že pes je domestikovaný - to je jaksi principem psa, ne? Asi že na řetězu pes zdomácní nejlépe nebo co?

A ještě jako bonus vidí na nebe? To je moc fajn, protože v dnešní technologicky pokročilé době taky tím pádem nebe vidí na ty psy...ještě kdyby se to KVS naučila používat. To by mne zajímalo, zda takový "chov" v kruzích prošel její bedlivou kontrolou welfare...ale před 10 lety se na ledacos pohlíželo jinak - i na řetězy.

A co teprve diskuze na téma geny versus prostředí? Pes se přizpůsobí čemukoliv, což je obdivuhodné (nebo holt zhyne), i tomu vetřelcovu řetězu, ale změní se něco po pár generacích inkarnace do kružítka? Myslím si, že je to jen vetřelcovo zbožné přání.
Taky by mne zajímalo, kam vetřelec svým pidisnažením po dobu jednoho lidského života chce ve šlechtitelství na řetězech v kruzích dané plemeno povznést?
Ono těch Solomonových 12 let v řetězech je v podstatě jeden psí život - na řetězu psí celoživotní peklo na Zemi.

Ale to se asi zde na diskuzi nedovíme.

5.1.2022 09:16
fikovnice

XXX.XXX.68.17

Jejda, tak to nevím, zda najdu sílu si to přečíst...

5.1.2022 09:27
arosek

XXX.XXX.130.20

fikovnice napsal(a):
Jejda, tak to nevím, zda najdu sílu si to přečíst...

Ja to na webu pomerne selektuju, ty hnusne detaily vynechavam. Ony to obcas ctou i deti ... a navic ja vetsinou kdyz to pisu, tak me stridave jimaji zachvaty nekontrolovatelneho vzteku a vybuchy place, tak to se potom i moje deti ptaji. A byt jsou primymi ucastniky a lecos vidi, zas tak moc jim detstvi brat nechci, abych jim rikala uplne vsechno ...

5.1.2022 09:37
fikovnice

XXX.XXX.68.17

arosek napsal(a):
Ja to na webu pomerne selektuju, ty hnusne detaily vynechavam. Ony to obcas ctou i deti ... a navic ja vetsinou kdyz to pisu, tak me stridave jimaji zachvaty nekontrolovatelneho vzteku a vybuchy place, tak to se potom i moje deti ptaji. A byt jsou primymi ucastniky a lecos vidi, zas tak moc jim detstvi brat nechci, abych jim rikala uplne vsechno ...

Tak jsem teď nakoukla na Vaše stránky! Hluboce se před Vámi skláním!

Přidejte reakci

Přidat smajlík