Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.1.2022 16:34
JitkaSvarova

XXX.XXX.47.188

Dobrý den, ráda bych slyšela doporučení jaké plemeno se k nám hodí.
Máme malou psa z útulku, teď chci fenku z CHS! Zkušenosti mám velké, Velké psy jsme již měla.
Jen se teď nemohu tak nejak rozhoupat.
-Fena bude v rodině s menšími dětmi, velká rodina, hodně lidí, dětí i zvířat(jak venku, tak vevnitř), takže aby nejlépe neměla nějaký pud lovit(socializace je samozřejmostí, ale pud je pud). Takze vztah k dětem, lidem a zvířátům.
-Fena bude žít pouze s námi uvnitř s výběhem na zahradu.
-Určitě velká velikost, na srsti nezáleží.
-Procházky, výlety, výcvik (hodně mě zajímají výstavy a později možná canisterapie).
-Chtěla, bych, aby uměla být i gaučový povaleč(samozřejmě s dostatečným pohybem).
Nedoporučujte prosím "tryskové myšky" co potřebují neustále zápřah, práci, apod.
Děkuji :)

6.1.2022 16:35
xanti

XXX.XXX.27.178

Boxer?

6.1.2022 16:43
JitkaSvarova

XXX.XXX.47.188

xanti napsal(a):
Boxer?

Děkuji za tip.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.1.2022 16:47

Velký špic
"potřebují neustále zápřah, práci" neznám & "i gauč" to jsou všichni psi

6.1.2022 16:49
janaa

XXX.XXX.37.13

Některý z retrívrů (jen je počítat s větší aktivitou v mládí), velký pudl

6.1.2022 16:55

Já jak mám ty medvědy, tak mě napadá BSP, ale tam teda má plemeno problémy se zdravím a pokud by nevadilo, že na nějak óbr poslušnost to není, tak si přihřeju polívčičku a klidně doporučím pyrenejského horského psa. Zlatíčko k dětem i ke svým zvířátkům. Ta moje neloví ani "naše vrabce", co venku krmíme, klidně leží kousek od nich a oni na zemi poskakují a zobou.
Sestra mojí feny dělá canisterapii, byla k tomuto účelu pořízena.
A ta moje teda gaučový povaleč je, pokud by si měla vybrat sama venku a nebo doma s námi, tak volí variantu s námi doma.
Srstí je to teda medvědice, takže v době línání je to děs a běs, to co z ní vyčešu, tak z toho bych uštrikovala ještě další 2-3 pyrenejky, ale jinak více méně na pohodu. Srst samočistící tzn. že i když přijde jako zablácený a mokrý prasátko, tak stačí, když se nechá uschnout a je zase sněhobílá.
Ale i tak je potřeba počítat, že nějakej ten bordelíček ze psa je.

Jediná nevýhoda je, že je to pastevec a oproti "normálním" psům to má svá povahová specifika, někteří jedinci jsou možná menší svéhlavinky, ta moje je dost velká, takže tak nějak na pohodu fungujeme, ale poslušnost na jedničku s hvězdičkou teda nemá, spíš tak na tři mínus a to ještě musí mít dobrej den.

Ale jinak je to hodná, něžná bytost s naprosto kouzelnou povahou...jen pozor i tak úžasný pes je štěnětem a následně mladým játrem, takže nějaké to mlaďošské kousáníčko a lumpačeníčko a ztřeštěné lítáníčko se prostě koná.

6.1.2022 17:06

také považuji pyrenejáka za takřka ideálního rodinného psa
teda pro lidi "pastevecké".....

6.1.2022 17:16

Ještě k těm pyrenejákům a jejich vztahu ke zvířátkům...
Moje dcera má kamarádku, co má taky mladou pyrenejku a ta si pořídila čtyři koťata (ne ta panička, ale ta čuba), někde se jim na zahradě okotila kočka, tak to byla první dvě koťata a pak se jí v krátkém časovém horizontu povedlo splašit další dvě. Takže rodina, co kočky vůbec nechtěla má doma na gauči nejen bílou psici, ale i čtyři kočky.
Takže spíš pozor, aby nějaké to zvíře nepřibylo....já zase hlídám, aby ta moje někde "neukradla" dítě, protože byť není na děti vůbec zvyklá, momentálně v rodině ani po známých žádné nemáme, tak děti bezmezně miluje, chodíme jak úchyláci k dětským hřištím a vyhlížíme, jestli by se nějaké děcko nechtělo pomuchlovat a dokonce i ty, co je moje pyrenejka vizuálně zaujme, což při její andělské vizáži, není těžké, tak aktivně oslovuji a lákám na pohlazení pejska.

6.1.2022 17:24

takže ta doga raději ne ??

6.1.2022 17:30
janaa

XXX.XXX.37.13

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
takže ta doga raději ne ??

Ty jo,toho jsem si nevšimla pokud byl teda v merku golden,tak si myslím,že by ty kritéria splňoval a navrch ho chce manžel

6.1.2022 17:34
JitkaSvarova

XXX.XXX.47.188

janaa napsal(a):
Ty jo,toho jsem si nevšimla pokud byl teda v merku golden,tak si myslím,že by ty kritéria splňoval a navrch ho chce manžel

Hodně se tam psalo ať se zamyslím i nad jinými plemeny, tak jsem se zeptala na zkušenosti jaké dané plemeno by tedy ještě splňovalo mé požadavky :) .

6.1.2022 17:45

Ještě mě napadl jeden výborný kandidát z kategorie "medvěd" a to je leonberger, taktéž velmi příjemný rodinný pes (zase nutno počítat, že v mládí je to prostě telemájos) a navíc oproti zmiňovanému pyrenejákovi je i lépe ovladatelný, cvičitelný.
Jediná nevýhoda je zase v tom, že to je prostě medvěd a ne každý chce, aby se mu doma po gaučích válelo takové zvíře, protože chlupy jsou a ne že ne a nějaký ten bordelíček k tomu taky.
Ale opět je to plemeno vhodné i na canisterapii.

Přidejte reakci

Přidat smajlík