Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.1.2022 21:25
Aalty

XXX.XXX.110.110

Dobrý den všem,
potřebuji od zkušenějších radu.
Máme rok a půl starého křížence střední velikosti (pes). Od štěněte jsme chodili na cvičák, chodíme na agility, je to aktivní pes, neagresivní. Nic méně když potkáme jiného psa tak už od prvního kontaktu kdy si sotva očichají čumák začne na mého psa druhá strana vrčet, někdy i po něm vyjede. Je jedno zda fena nebo pes.
Nedokážu rozklíčovat co ten můj dělá v komunikaci špatně. Pokud by šlo o jeden případ,myslela bych že je problém na druhé straně ale pokud to dělá téměř každý pes tak je asi spíš chyba u nás ale netuším kde.
Socializace proběhla v psí školce ale díky covidu tak nebylo moc možné socializovat běžně venku.
Brali jsme si ho velmi brzo (6 týdnů), šlo o nechtěný vrh feny ve vedlejší vesnici.

6.1.2022 21:26
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Kříženec čeho, jak pes vypadá?

6.1.2022 21:42
Aalty

XXX.XXX.110.110

Matka byla zlatý retrívr ale otec neznámý.

6.1.2022 21:46
Katka12345

XXX.XXX.47.143

Aalty napsal(a):

Mimo téma, to je naprosto nádherný pes.

6.1.2022 21:56
Aalty

XXX.XXX.110.110

Děkuji 🙂 je to pan Úžasňák.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.1.2022 21:59

Aalty napsal(a):

..krásný pes...

6.1.2022 22:15
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Aalty napsal(a):

Ptala jsem se hlavně proto, jestli nenosí ocásek nahoru...jak špic. Mám takového a pokud jsme potkali nějakého psího protivu, tak druhého našeho psa si ani nevšimnul, ale po tomhle šel okamžitě.

6.1.2022 22:17
Aalty

XXX.XXX.110.110

No něco by na tom mohlo být, když jde tak má ocásek trochu zatočený nahoru jako špic. Bůh ví jestli nebyl nějaký špic jeho taťka 🙂

6.1.2022 22:28
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Tak s tím toho moc nenaděláte Můj byl v pohodě, s každým psem se domluvil, ale právě stačil na druhé straně nějaký pes, co byl špatně socializovaný, tzn. že neznal tenhle typ psů, tak to na něj působilo jak červený hadr na býka

6.1.2022 22:34
Aalty

XXX.XXX.110.110

Bohužel takových psů je většina, na dovolené na turistických stezkách jsme potkali psů spoustu a ten náš byl absolutně v klidu a protějšek se mohl zbláznit. Tak jsem spíš řešila jestli není něco blbě u nás...🤷 Mě právě nepřijde, že by něco bylo špatně ale zas tolik zkušeností nemám. On je sice mladý trdlo ale neútočí.

6.1.2022 22:38
lupus4

XXX.XXX.205.61

Není kastrovaný ? Jestli jo, tak v jakém věku ?

6.1.2022 22:44
Aalty

XXX.XXX.110.110

Není. Zatím ani neplánujeme.

6.1.2022 23:29
lupus4

XXX.XXX.205.61

Aalty napsal(a):
Není. Zatím ani neplánujeme.

to je dobře a ani NEplánujte

(ale mohl to být jeden z důvodů)

takhle jen z popisu, když nevidíme chování psa a ani vaše, nelze určit příčinu

jinak platí napjaté vodítko = napjaté vztahy

jak je to při potkání na volno ?

7.1.2022 06:40

Můj pes trpěl na něco podobnýho, spousta psů na něj byla zlá. Ale tam to mělo jasnou příčinu, on měl nedostatečnou socializaci a špatný zkušenosti, takže do mezipsího kontaktu šel už nervózní, naježený, připravený bojovat. Možná si toho ani řada lidí nevšimla, že má takový výraz, takže se divili, že jejich pes náhle útočí ("to ještě nikdy neudělal, blablabla").
Feny zase psa nezřídka odháněly, protože byl moc hrrrrr, moc nadšený.

Možná má váš pes něco ve výrazu, co prostě ostatním "přirozeně" vadí. Podle fotek bych odhalda, že bude trochu hyper?

amstafron

7.1.2022 07:34
amstafron

XXX.XXX.35.25

Mám 4letého amstafa a vrčí na něj už z dáli i feny. On by se rád kamarádil, když vidí jiného psa, tak vždy vrtí ocasem a je celý natěšený, ale jen 1x ve svém životě si mohl hrát s amstafkou. Jinak bohužel. Vlastně ještě někdy potkáváme tibetskou dogu ( psa ) a ten si před námi lehá na záda. Po vzájemném očichání to jsou potom 2 šťastné neřízené střely.
Na cvičáku nám ani kontakt s jinými psy neumožnili. Měli tam v minulosti dost špatně skončenou rvačku mezi psy. A když cvičitel nahlas přede všemi řekl, že k amstafovi ( tehdy hravé štěně) žádného psa nepustí, ať si je pustíme k sobě za plotem cvičáku, tak už se se mnou žádný majitel psa nechtěl bavit.

7.1.2022 08:45

lesnížínka napsal(a):
Ptala jsem se hlavně proto, jestli nenosí ocásek nahoru...jak špic. Mám takového a pokud jsme potkali nějakého psího protivu, tak druhého našeho psa si ani nevšimnul, ale po tomhle šel okamžitě.

HW - ocas stočený hore
PHP - dtto

a s tímto jsem se nikdy nesetkala

mohou z něj něco cítit

7.1.2022 09:02

Nějakou nemoc.

7.1.2022 09:21
xanti

XXX.XXX.27.178

amstafron napsal(a):
Mám 4letého amstafa a vrčí na něj už z dáli i feny. On by se rád kamarádil, když vidí jiného psa, tak vždy vrtí ocasem a je celý natěšený, ale jen 1x ve svém životě si mohl hrát s amstafkou. Jinak bohužel. Vlastně ještě někdy potkáváme tibetskou dogu ( psa ) a ten si před námi lehá na záda. Po vzájemném očichání to jsou potom 2 šťastné neřízené střely.
Na cvičáku nám ani kontakt s jinými psy neumožnili. Měli tam v minulosti dost špatně skončenou rvačku mezi psy. A když cvičitel nahlas přede všemi řekl, že k amstafovi ( tehdy hravé štěně) žádného psa nepustí, ať si je pustíme k sobě za plotem cvičáku, tak už se se mnou žádný majitel psa nechtěl bavit.

Proč jste na tom cvičáku pokračovali a platili jim peníze, když ho evidentně vedli amatéři?
Tedy za předpokladu, že se tenkrát opravdu jednalo o štěně a nepřikrášlujete si to.

7.1.2022 09:28

Katka12345 napsal(a):
Mimo téma, to je naprosto nádherný pes.

Je krásný. Na druhé fotce mi trochu připomíná saluku.

7.1.2022 09:41
Joohana

XXX.XXX.157.168

Aalty napsal(a):
Bohužel takových psů je většina, na dovolené na turistických stezkách jsme potkali psů spoustu a ten náš byl absolutně v klidu a protějšek se mohl zbláznit. Tak jsem spíš řešila jestli není něco blbě u nás...🤷 Mě právě nepřijde, že by něco bylo špatně ale zas tolik zkušeností nemám. On je sice mladý trdlo ale neútočí.

Já nevím, co by mohlo být příčinou u toho vašeho, ale já mám zrovna psa, který na krátkém vodítku štěká jak pominutý. Začalo to právě na dovolené, kde byla spousta psů, které si ale nemohl očichat, v cizím prostředí (míjení se na úzké turistické stezce, ostatní psi nechtěli kontakt).
Od té doby s reaktivitou bojujeme. Bohužel na turistických stezkách ho těžko můžu nechat na dlouhém volném vodítku a jakmile je nakrátko, je napjatý, očekává nebezpečí a vyštěká každého psa. Na volno je to zlato, spíš submisivní (zatím), s každým psem vyjde, socializujeme od mala.

Možná že ve vašem případě to vůbec není o vašem psovi, ale o prostředí - neznámá trasa, neznámý pes = nebezpečí, preventivně zavrčím. Na druhou stranu pokud je to pokaždé, může být něco na tom, že by mohl být nemocný.

WildcatW

7.1.2022 10:05
WildcatW

XXX.XXX.162.124

xanti napsal(a):
Proč jste na tom cvičáku pokračovali a platili jim peníze, když ho evidentně vedli amatéři?
Tedy za předpokladu, že se tenkrát opravdu jednalo o štěně a nepřikrášlujete si to.

Na cvičáku kam chodím já je například zavedený, že jakýkoliv pes či štěně si může hrát jen mimo cvičák, o pauzách si hrát s páníčkem, ne s ostatními psy. Na cvičáku se pracuje a tam by si pes neměl všímat ostatních psů, být mezi nimi v klidu. Každopádně by nemělo záležet na plemeni.

7.1.2022 10:27
xanti

XXX.XXX.27.178

WildcatW napsal(a):
Na cvičáku kam chodím já je například zavedený, že jakýkoliv pes či štěně si může hrát jen mimo cvičák, o pauzách si hrát s páníčkem, ne s ostatními psy. Na cvičáku se pracuje a tam by si pes neměl všímat ostatních psů, být mezi nimi v klidu. Každopádně by nemělo záležet na plemeni.

Ale tady přece nejde o to, že na cvičáku mají psi spolu jen nekontrolovatelně blbnout. Tam mimo to, aby pes poslouchal, tak jde přece i o to, aby se naučil vycházet s jinými psy....a pokud budu jednoho takhle dělit, co z něho vyroste? Asociál. Přece nemusíte hned psy pustit z vodítka a děj se vůle boží. Můžou se třeba očuchat nejdříve na vodítku, pokud by šlo do dospělého psa tohoto typu, tak chápu, ale s nějakou asistencí se přece ti psi seznámit můžou (a dle mého by i měli)...ne to zaříznout hned na začátku, jelikož cvičitel evidentně není dostatečně zkušený na to, aby takovou situaci zvládl.

7.1.2022 10:51

xanti napsal(a):
Ale tady přece nejde o to, že na cvičáku mají psi spolu jen nekontrolovatelně blbnout. Tam mimo to, aby pes poslouchal, tak jde přece i o to, aby se naučil vycházet s jinými psy....a pokud budu jednoho takhle dělit, co z něho vyroste? Asociál. Přece nemusíte hned psy pustit z vodítka a děj se vůle boží. Můžou se třeba očuchat nejdříve na vodítku, pokud by šlo do dospělého psa tohoto typu, tak chápu, ale s nějakou asistencí se přece ti psi seznámit můžou (a dle mého by i měli)...ne to zaříznout hned na začátku, jelikož cvičitel evidentně není dostatečně zkušený na to, aby takovou situaci zvládl.

Cvičáky jsou asi hodně různé, někde prostě jdou fakt jen na cvičení a mezi-psí kontakt nechtějí nebo ani neumějí. Tak proč se do něj pouštět, když nebudu lidem umět poradit, jak to mají udělat dobře.
Furt mi to přijde lepší než nechat psy vypustit a dívat se na to, jak probíhá něco blbýho a nic neříct, protože zaprvé cvičitel netuší a zadruhé psovod taky ne, protože proto tam přišel, aby se to dozvěděl.
(Já už bych dnes na cvičák proto, aby se pes naučil vycházet se psy, rozhodně nešla. Jedině na nějakej specializovanej, kde bude někdo, kdo mezi-psímu chování fakt rozumí. Nejspíš v nějakým velkoměstě a na spolehlivá doporučení nebo po důkladném studiu, co tam dělají a jestli tomu fakt rozumějí.)

7.1.2022 10:58
xanti

XXX.XXX.27.178

Dospělé psy bych taky nepotřebovala na cvičáku kamarádit. Ale se štěnětem, pokud vím, se chodí na cvičák mimo jiné i kvůli socializaci. Jelikož to je také podstatná věc, kterou bohužel řada majitelů nezvládá. Proto bych se štěnětem na cvičáku chtěla pomoc s výcvikem plus pomoc se socializací, jelikož k tomu všemu ty programy pro štěňata mají sloužit.

Ale pravda, já jsem já a mám své vnímání a mozek, každý to vidí jinak, já vidím nedostatečnou službu poměr cena/výkon.

WildcatW

7.1.2022 11:16
WildcatW

XXX.XXX.162.124

xanti napsal(a):

Oddělovat by se pes samozřejmě neměl. Já nechávala štěně vyblbnout mimo cvičák vedle s někým, s kým jsme se zrovna domluvili, kdo tam byl :) Jinak je pravda, že tady je to zaměřený spíš na kontakt s páníčkem a teda se přiznávám, že já sem nechodila úplně od štěněte (BOM se ke mně dostal už povyrostlej), takže nevím přesně jak probíhá lekce Školka pro štěňátka. Já socializaci řešila se známými co měli taky štěně, ale chápu, že ne každý má takovou možnost. I tak zastávám názor, že se na cvičáku pracuje. Nedokážu si moc představit jak dlouho by trvalo mýmu Bom se zklidnit, když by si pamatoval, že si jde na cvičák i hrát :D

amstafron

7.1.2022 11:26
amstafron

XXX.XXX.35.25

xanti napsal(a):

Psovi bylo 5 měsíců a jak mi to řekli, tak už jsem tam potom nešla.

7.1.2022 21:54
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Aalty napsal(a):
Dobrý den všem,
Máme rok a půl starého křížence střední velikosti (pes). Od štěněte jsme chodili na cvičák, chodíme na agility, je to aktivní pes, neagresivní. Nic méně když potkáme jiného psa tak už od prvního kontaktu kdy si sotva očichají čumák začne na mého psa druhá strana vrčet, někdy i po něm vyjede. Je jedno zda fena nebo pes.
Nedokážu rozklíčovat co ten můj dělá v komunikaci špatně. Pokud by šlo o jeden případ,myslela bych že je problém na druhé straně ale pokud to dělá téměř každý pes tak je asi spíš chyba u nás ale netuším kde.
Socializace proběhla v psí školce ale díky covidu tak nebylo moc možné socializovat běžně venku.
Brali jsme si ho velmi brzo (6 týdnů), šlo o nechtěný vrh feny ve vedlejší vesnici.

Mám čtyřměsíční fenu křížence. Před měsícem se většiny psů bála, tak s ní každý kamarádil. Teď se už nebojí a jak se vždy ke každému rozběhně, že přece ona je s každým kamarádka, tak se někteří leknou a vystartují štěně neštěně a malý na ní dorážejí jen jí vidí a z toho si ona prd dělá. Posledně jí honil po parku jack russel terier a byl vzteky bez sebe a pokaždé když k němu přišla, tak se jí pokusil kousnout, ale ta naše z toho jen srandu. Prostě si začala věřit a nevěří, že by se jí mohlo něco stát a pro ty ostatní psy je moc hrr a asi i sebevědomá, tak jí potřebují nějak usměrnit nejspíš.

8.1.2022 06:36
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

Aalty napsal(a):
Dobrý den všem,

Vás pes se chová jak? Je hodně submisivni?

Přidejte reakci

Přidat smajlík