Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

AndreaG

9.1.2022 18:08
AndreaG

XXX.XXX.46.125

Všem přeji hezký večer.
V poslední době pozoruji ceny psů (i koček) S PP!!.Porovnávala jsem jaký je asi nejradžší pes u nás. Z malých plemen mi vyšel pomeranian(u toho jde cena 50+), jorkšír a u velkých plemen jsem viděla American Bully(50+).
Chápu, že se cena psů odvíjí od spoustu kritérií a předpokladů.
Ale zajímá mě názor i ostatních jestli jim ceny přijdou přemrštěné(pouze u psů s PP) a jací psi jsou podle Vás nejdražší?
Například ovčák mi přijde jako jeden z levnějších psů.
U většiny psů(retrívři, ohaři,stafordi,.. je to vetsinou 20-40tis.).
Děkuji.

9.1.2022 18:14
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Kde jste byla na American Bully za 50 tis?
Je jich plnej bazoš a nikdo to nechce ani za 20 tis.

9.1.2022 18:16
impact

XXX.XXX.195.92

Američan Billy je super.

Jinak cenu psů určují primárně kupci. Kolik jsou schopní dát, na tolik si je (někteří) chovatelé prostě nastřelí.

Ale boom předražené poptávky během covidu šel už teď zase hezky rychle dolů a spoustě chovatelům (i množitelům) teď doma zůstávají neprodejná štěňata.

Uživatel s deaktivovaným účtem

Včera jsem říkala megý, když jsem ji zakrývala peřinkou, "ty moje štěňátko nejdražší".

Dája6

XXX.XXX.237.144

AndreaG napsal(a):
Všem přeji hezký večer.
V poslední době pozoruji ceny psů (i koček) S PP!!.Porovnávala jsem jaký je asi nejradžší pes u nás. Z malých plemen mi vyšel pomeranian(u toho jde cena 50+), jorkšír a u velkých plemen jsem viděla American Bully(50+).
Chápu, že se cena psů odvíjí od spoustu kritérií a předpokladů.
Ale zajímá mě názor i ostatních jestli jim ceny přijdou přemrštěné(pouze u psů s PP) a jací psi jsou podle Vás nejdražší?
Například ovčák mi přijde jako jeden z levnějších psů.
U většiny psů(retrívři, ohaři,stafordi,.. je to vetsinou 20-40tis.).
Děkuji.

Jen opravím jedno plemeno Pomeranian 110 000kč. No nekupte to, že jo.
Dája

9.1.2022 18:17
impact

XXX.XXX.195.92

Inspektor Pišišvor napsal(a):

Neee, ta editace nepla!

9.1.2022 18:25
janaa

XXX.XXX.37.13

Jorkšíři nejsou drahý

9.1.2022 18:26

Ale ambully opravdu někteří stojí tolik (prodávají "slavné" linie). Bloodline chce i 75 tisíc. Běžně 30 a víc.
Cenu štěkanátek prostě určuje hlavně exkluzivita - design psi. A samozřejmě ochota koupit. Ale padá to, padá.

9.1.2022 18:28
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

impact napsal(a):
Američan Billy je super.

Jinak cenu psů určují primárně kupci. Kolik jsou schopní dát, na tolik si je (někteří) chovatelé prostě nastřelí.

Ale boom předražené poptávky během covidu šel už teď zase hezky rychle dolů a spoustě chovatelům (i množitelům) teď doma zůstávají neprodejná štěňata.

To den přiblblej korektor - jsem to 5x přepisovala a furt mi vyhazoval Američana Billiho🙄

AndreaG

9.1.2022 18:39
AndreaG

XXX.XXX.46.125

Opravdu si dávají takové ceny..

Me právě prijde, že je teď v oblibě pomeranian a GR . Ale ono je to asi u všech jinak..

9.1.2022 18:45
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

AndreaG napsal(a):

Me právě prijde, že je teď v oblibě pomeranian a GR . Ale ono je to asi u všech jinak..

Dávat si můžou co chci, ale podívejte se do inzerce - je toho mraky a nemůžou prodat štěňata:

https://zvirata.bazos.cz/inzeraty/american-bully/

9.1.2022 19:35

AndreaG napsal(a):

Jo, GR šel hodně v době kovidu nahoru. Bohužel ceny jsou tržní, je na každém, jestli dá nebo ne. Ale pořád se dá sehnat kvalitní spojení za dobrou cenu, což je cca 20 - 25 tisíc.

9.1.2022 21:32
arosek

XXX.XXX.60.11

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jo, GR šel hodně v době kovidu nahoru. Bohužel ceny jsou tržní, je na každém, jestli dá nebo ne. Ale pořád se dá sehnat kvalitní spojení za dobrou cenu, což je cca 20 - 25 tisíc.

Uz to klesa :)
A kupodivu nektera "nejuzasnejsi" stenatka za 50 tacu uz zustavaji doma :)

Neregistrovaný uživatel

9.1.2022 23:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.61.129

Viděla jsem a kámoš má american buly za 10 000€ je to takovy to mrnavy zakrsly co ma tlamu jak zaba a hrudnik to vlece po zemi. Pro představu tady máte pár fotek. Dotyčnou fenu sem nedam to není slušné. To co je v inzerci za 20 neni papirovy nebo je to po totalnim odpadu. Za me teda koukatelnejsi jak ty topky ale proste pro jine odpadovka. Jiny kamarad je chová. Má dve feny mival psa. Nedoziva se to moc. Casto to pada i doat mladé nicmene ceny jsou proste astronomicky nekdy. Zalezi dost na nakejch liniich atd. Ale pes na vystavy fakt neni za 30.

9.1.2022 23:35
lupus4

XXX.XXX.205.61

tak takhle "úchylnýho" kámoše bych snad ani nechtěl

Neregistrovaný uživatel

9.1.2022 23:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.61.129

lupus4 napsal(a):

Oni maj zatim kupodivu normální relativně i kdyz ten náběh tam znat je. Ale az takovyhle extrem to neni. Nicmene mezi rodici je maj vsici

9.1.2022 23:46

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Viděla jsem a kámoš má american buly za 10 000€ je to takovy to mrnavy zakrsly co ma tlamu jak zaba a hrudnik to vlece po zemi. Pro představu tady máte pár fotek. Dotyčnou fenu sem nedam to není slušné. To co je v inzerci za 20 neni papirovy nebo je to po totalnim odpadu. Za me teda koukatelnejsi jak ty topky ale proste pro jine odpadovka. Jiny kamarad je chová. Má dve feny mival psa. Nedoziva se to moc. Casto to pada i doat mladé nicmene ceny jsou proste astronomicky nekdy. Zalezi dost na nakejch liniich atd. Ale pes na vystavy fakt neni za 30.

..Kriste, vždyť to je jak žáby...

10.1.2022 00:05
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Já nevím a není lepší si sehnat žábu než tohle? . I ropucha by snad byla roztomilejší .

10.1.2022 00:41
lupus4

XXX.XXX.205.61

Oni maj zatim kupodivu normální relativně i kdyz ten náběh tam znat je. Ale az takovyhle extrem to neni. Nicmene mezi rodici je maj vsici

Ale úchylama já myslel ty lidi, kterejm se tohle "líbí" , ti psi za to nemůžou...ale ti blbové co to kupují, tohle týrání chovem jen podporují....

10.1.2022 05:44
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Tak špičkový pes na výstavy stojí raketu u každého plemene, ale tohle je k blití a nic to nemění na faktu, že tohoto "plemene" je plná inzerce a nikdo to nechce.

Třeba špičkoví sportovní malinoisi nebo NO byli a jsou z ČR prodávání i za ceny kolem milionu Kč, ale to neznamená, že je to plemeno standardně takto drahé.

otázka

10.1.2022 07:54
otázka

XXX.XXX.230.195

Trickyvoo napsal(a):
Já nevím a není lepší si sehnat žábu než tohle? . I ropucha by snad byla roztomilejší .

Ropucha vede, je mnohem sympatičtější.

10.1.2022 08:03
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

otázka napsal(a):
Ropucha vede, je mnohem sympatičtější.

A může se hýbat 👍

otázka

10.1.2022 08:11
otázka

XXX.XXX.230.195

A může se hýbat 👍

Já bych řekla že pohyb takhle stavěného psa, bude hodně podobný pohybu ropuchy.
https://www.youtube.com/watch?v=WSmkS29Yg20

10.1.2022 08:52

Ten placatý je strašný. Měli by to zakázat.
Ale jinak zadavatelka úplně vedle není. Štěně se správným rodokmenem
(xl vypadají normálně jako velký stafford s víc buldočí hlavou) stojí 40.
Za 17 a 20 jsou psi po rodičích s PP (ha ha), to si opravdu nikdo moc nekoupí, protože tím nezíská psa do chovu a už vůbec ne z dobré linie, to prostě nemá hodnotu.
Rexigo prodali vrh po 40 a mají další... chovají i staffordy a u nich je téměř poloviční cena.. proč asi.

Ale prostě... platba za exkluzivní vzhled.
A ty placatý zakažte, to snad ani není možný. Dožije se vůbec roka?

10.1.2022 09:20

lupus4 napsal(a):

Už vím, koho mi připomíná. Varana komodského. Ale ten je asi mrštnější.

10.1.2022 09:23

otázka napsal(a):
Já bych řekla že pohyb takhle stavěného psa, bude hodně podobný pohybu ropuchy.
https://www.youtube.com/watch?v=WSmkS29Yg20

Jenže ta ropucha je mnohem lehčí.

10.1.2022 09:29
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Ten placatý je strašný. Měli by to zakázat.
Ale jinak zadavatelka úplně vedle není. Štěně se správným rodokmenem
(xl vypadají normálně jako velký stafford s víc buldočí hlavou) stojí 40.
Za 17 a 20 jsou psi po rodičích s PP (ha ha), to si opravdu nikdo moc nekoupí, protože tím nezíská psa do chovu a už vůbec ne z dobré linie, to prostě nemá hodnotu.
Rexigo prodali vrh po 40 a mají další... chovají i staffordy a u nich je téměř poloviční cena.. proč asi.

Ale prostě... platba za exkluzivní vzhled.
A ty placatý zakažte, to snad ani není možný. Dožije se vůbec roka?

Vrh po 40 nebyla loni žádná extra cena - to se za víc prodávali i retrieveři a AUO po průměrných rodičích na gauč.

10.1.2022 10:06

Vrh po 40 nebyla loni žádná extra cena - to se za víc prodávali i retrieveři a AUO po průměrných rodičích na gauč.

No vidíte! To bylo před Vánoci... Tak těch 75 za Alphadog linii není tolik :-)
Ale ti SK, co jsem jim sebrala fotografii z koupelny, nemají ošklivé psy a je to fakt jak z reklamy na... na něco hodně drahého. Životní styl. Image. Hodně korun. Teda eur.
Jak vysvětlit 110 za pomeranč? Na založení chovu... nebo pozvu kamarády a budu říkat "tenle stál 110".

https://zvierata.bazos.sk/inzerat/132930604/american-bully-xl.php

10.1.2022 10:09

Mně teda přijde zajímavé, kde na to ti lidé berou, jako že tu máme tolik bohatých lidí?

10.1.2022 10:45
assil

XXX.XXX.121.3

Mně teda přijde zajímavé, kde na to ti lidé berou, jako že tu máme tolik bohatých lidí?

Ono se to nezdá, ale těch průměrně bohatých lidí je hodně.

otázka

10.1.2022 11:44
otázka

XXX.XXX.230.195

Ona to bude i prezentace typu, já na to mám prachy. Proč by si jinak někdo pořizoval chlupatou ropuchu?

10.1.2022 11:47
xanti

XXX.XXX.27.178

assil napsal(a):
Ono se to nezdá, ale těch průměrně bohatých lidí je hodně.

Ano, jinak by se všude nestavěly domy a nerozprodávaly se rychle byty developerů za šílené peníze.

10.1.2022 11:53

xanti napsal(a):
Ano, jinak by se všude nestavěly domy a nerozprodávaly se rychle byty developerů za šílené peníze.

A nekupuje je někdo jen na oko, aby bylo vidět, že rychle mizí, a tím se cena šroubovala do nebe...? Malešický háj 1+kk (to je moje veranda) za skoro 5 milionů (půjčím si a vracím tak 9). To někdo vážně kupuje?

10.1.2022 11:56

otázka napsal(a):
Ona to bude i prezentace typu, já na to mám prachy. Proč by si jinak někdo pořizoval chlupatou ropuchu?

Třeba se mu taky líbí povaha. Chtěla bych angl. buldoka, taky nevypadá nejlépe, ale nemám na něj :-) musela bych tak dva roky šetřit... možná všichni šetří :-)

10.1.2022 11:58
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.63.125

Třeba se mu taky líbí povaha. Chtěla bych angl. buldoka, taky nevypadá nejlépe, ale nemám na něj :-) musela bych tak dva roky šetřit... možná všichni šetří :-)

Povaha uvězněná v chovem zmrzačeném těle ...🤮

10.1.2022 11:58
xanti

XXX.XXX.27.178

A nekupuje je někdo jen na oko, aby bylo vidět, že rychle mizí, a tím se cena šroubovala do nebe...? Malešický háj 1+kk (to je moje veranda) za skoro 5 milionů (půjčím si a vracím tak 9). To někdo vážně kupuje?

No tak vidíte, že v těch domech a bytech někdo bydlí, bydlím tam taky :D

Proto plno lidí zdrhá z Prahy.....a i to je raketa. Jenže chce být člověk závislý na stále se zvyšujícím nájmu anebo se bát, že pak na důchod nebude mít kde složit hlavu, jelikož Bůh ví, jak to bude s městskými byty, s výškou nájmů a s výší důchodů? :D

10.1.2022 12:20

Jo, kupuje, lidi si pořád berou hypotéky, bytů je málo a lidí hodně.

10.1.2022 13:07

Jo, kupuje, lidi si pořád berou hypotéky, bytů je málo a lidí hodně.

Já to někde četla, jak si to přelévají mezi sebou... to je takový trik.
Obyvatel je tu furt nějak stejně, v Praze se prodá víc jak třetina z celkového prodeje v celé ČR... zajímavé věci... metr za 127 tisíc... hypotéky dražší, kolik potřebuji mít v ruce, aby mi tu hypotéku vůbec dali? A budu ji schopná splácet? Já ne :D
Ti developeři hází šílenými čísly, kolik koupili pozemků, to snad jich tady ani nemáme :D
Ale baráků se prodává čím dál víc, jakože o hodně - meziročně o tisícovku.
Hmm... tak to si radši zůstaňte v té Praze. Už mlčím :-)

10.1.2022 13:10

Obyvatel je tu furt nějak stejně, v Praze se prodá víc jak třetina z celkového prodeje v celé ČR... zajímavé věci... metr za 127 tisíc... hypotéky dražší, kolik potřebuji mít v ruce, aby mi tu hypotéku vůbec dali? A budu ji schopná splácet? Já ne :D
Ti developeři hází šílenými čísly, kolik koupili pozemků, to snad jich tady ani nemáme :D

Jo, lidí je furt stejně, hodně.
Kde na to berou, je mi záhadou, protože já bych na to taky neměla. Syn teď kupoval byt v Milovicích za 5 mega, obálková metoda a je to hned pryč. Kolik musel mít v ruce, netuším.

10.1.2022 13:14

Na hypotéku musíte mít, pokud budeme uvažovat Rusnokovy inovace, alespoň 10 % částky pokud jste mladší 36 let, v opačném případě 20 %.

PS Významná část v současnosti nabízených nemovitostí je tvořena aukcemi z exekučního řízení, a tento podíl - mým skromným laickým odhadem - stále narůstá…

10.1.2022 13:20

Jo, lidí je furt stejně, hodně.
Kde na to berou, je mi záhadou, protože já bych na to taky neměla. Syn teď kupoval byt v Milovicích za 5 mega, obálková metoda a je to hned pryč. Kolik musel mít v ruce, netuším.

Ale to dostal levně :-) před 15 lety se tam začalo a kamarádka kupovala za 2... šťastná jak sviňa, že do práce (Praha) to má kousíček :-)
Myslím, že chtějí 10 nebo 20 %, jinak hypo. nedostanete. S drahotou bytů jsme prý na druhém místě v Evropě. (vztaženo k výplatě)
Já nevim, je to zvláštní, furt slyším brečení, jak nemají na tohle a tamto, do penny pro mlíko jedou ve stejném městě novým SUV a bydlí v takovém developerském hnusu a k tomu pomeranč nebo ambully :D :D :D pes za víc jak dvě tři výplaty...

10.1.2022 13:21

Na hypotéku musíte mít, pokud budeme uvažovat Rusnokovy inovace, alespoň 10 % částky pokud jste mladší 36 let, v opačném případě 20 %.

PS Významná část v současnosti nabízených nemovitostí je tvořena aukcemi z exekučního řízení, a tento podíl - mým skromným laickým odhadem - stále narůstá…

To PS je podle mě přesné!

10.1.2022 13:23

Ale to dostal levně :-) před 15 lety se tam začalo a kamarádka kupovala za 2... šťastná jak sviňa, že do práce (Praha) to má kousíček :-)
Myslím, že chtějí 10 nebo 20 %, jinak hypo. nedostanete. S drahotou bytů jsme prý na druhém místě v Evropě. (vztaženo k výplatě)
Já nevim, je to zvláštní, furt slyším brečení, jak nemají na tohle a tamto, do penny pro mlíko jedou ve stejném městě novým SUV a bydlí v takovém developerském hnusu a k tomu pomeranč nebo ambully :D :D :D pes za víc jak dvě tři výplaty...

Taky mně tvrdil, že to bylo levný.

10.1.2022 13:26

To PS je podle mě přesné!

Bohužel…

Jinak k těm hypotékám - dřív to bylo tak, že maximálně 90 % částky mohly banky půjčit cca 10 % žadatelů, zbytku jen 80 %.
Maximální výše půjčitelné částky je omezena násobkem (devítinásobkem) ročního příjmu žadatele / žadatelů.

10.1.2022 13:27
assil

XXX.XXX.121.3

Je spooousta lidí, co vydělávají 50 a vejš, ba i 100 a vejš a pro takovýho člověka je hypo i bully brnkačka.

10.1.2022 13:29
fikovnice

XXX.XXX.135.123

assil napsal(a):
Je spooousta lidí, co vydělávají 50 a vejš, ba i 100 a vejš a pro takovýho člověka je hypo i bully brnkačka.

A ještě se to liší lokalitami, platy mám na mysli.

10.1.2022 13:30

fikovnice napsal(a):
A ještě se to liší lokalitami, platy mám na mysli.

I ceny nemovitostí.

10.1.2022 13:32

developerske projekty- ty byty se kupuji jako investice -jen malo lidi, co to kupuje v tom pak i bydli.

10.1.2022 15:09
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Přesně.
Jinak...na jmenovaného psa-ropuchu, jsem snad ani neměla koukat, zvednul se mi po obědě kufr Zlatá ropucha

10.1.2022 15:20

lesnížínka napsal(a):
Přesně.
Jinak...na jmenovaného psa-ropuchu, jsem snad ani neměla koukat, zvednul se mi po obědě kufr Zlatá ropucha

Hnedle se mi vybavil

10.1.2022 15:29
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Hnedle se mi vybavil

A to si člověk myslel, že je to pohádka, přehnaná, zveličená A ono houby Že ti nablblí amíci to vzali vážně?!

10.1.2022 15:47

lesnížínka napsal(a):
A to si člověk myslel, že je to pohádka, přehnaná, zveličená A ono houby Že ti nablblí amíci to vzali vážně?!

Zatímco psi v Evropě jsou ok, že jo :-)

10.1.2022 15:50

Hnedle se mi vybavil

To je von! A ještě měli štěkanátko a kvůli němu chci buldoka :-)

10.1.2022 15:57

10.1.2022 15:58

Ještě pár historických obrázků... to je anglický buldok... a jak vypadá dnes... stejně... protože je takový na výstavě oceněn.

10.1.2022 16:00

10.1.2022 16:04

A stájový pinč

Byli živí?

10.1.2022 16:04

Byli živí?

Kdysi určitě

10.1.2022 16:41

Taky přihodím trochu historie

To je z Úsova?

10.1.2022 16:43

To je z Úsova?

Ee, to je z Bítova.

10.1.2022 17:27
Ouško4

XXX.XXX.73.222

Ještě pár historických obrázků... to je anglický buldok... a jak vypadá dnes... stejně... protože je takový na výstavě oceněn.

Vážení, tak teda, jak jsou takové ty srovnávačky, jak vypadalo plemeno v minulosti, a kam se to časem posunulo...(většinou do řiti, třeba německý ovčák, víte co myslím...). Tak nechápu, ale ti buldoci mi připadají pořád stejný, za časů krále Klacka, i teď?
(Naše Luný nechce pózovat v období, kdy se jí zase loupe rypák).

10.1.2022 17:31

Ouško4 napsal(a):
Vážení, tak teda, jak jsou takové ty srovnávačky, jak vypadalo plemeno v minulosti, a kam se to časem posunulo...(většinou do řiti, třeba německý ovčák, víte co myslím...). Tak nechápu, ale ti buldoci mi připadají pořád stejný, za časů krále Klacka, i teď?
(Naše Luný nechce pózovat v období, kdy se jí zase loupe rypák).

To jste udělala schválně! já sci buldoka

10.1.2022 17:34
Ouško4

XXX.XXX.73.222

To jste udělala schválně! já sci buldoka

Nechcete. 😂 Fakt ne. ❤️

10.1.2022 17:36
lupus4

XXX.XXX.205.61

Tak nechápu, ale ti buldoci mi připadají pořád stejný, za časů krále Klacka, i teď?

to určitě nejsou, dřív neměli tak "vpáčený" čumáky, byli pohyblivější a dokázali se rozmnožovat i rodit sami

10.1.2022 17:40

já třeba dům mám a měřeno dnešními financemi jsem zazobaný milionář, ale žabopes nebo jakákoliv placatá tlama by mi neladila k dekoru

a vůbec, uprostřed ničeho na konci malé vesnice potřebuju něco, co má normálně tvarovanou, funkční tlamu a tváří se to, že jí umí používat

10.1.2022 17:40
Ouško4

XXX.XXX.73.222

Všichni, kdo k nám přijdou a seznámí se s Luný, chtějí buldoka. Než ukážu faktury z veterin. Jen v ortopedii je v tom pejskovi narváno odhadem 100 tisíc. Má operované 3 nožičky ze čtyř.
A to si ještě troufám říct, že patří k těm zdravějším. V sedmi letech ještě i cválá a vyskočí na postel.
Jinak je to strašně smutný.

10.1.2022 17:50

k dekoru ... Mám doma vše zelené :D to bych takové ale pak mohla prodávat 100 tis./kus a měla na toho buldoka :D Viděla jsem krásnou fenku před obchodem, ale dověděla jsem se od paničky, že buldočka je bez papírů, takže nevím, ale byl to krásný, docela štíhlý pes a neměl tolik nos mezi očima.
Vím, že ovčák je prostě normální pes s normální hlavou, jenže já si s ním nemám co říct. Leda jak jdu kolem plotu, tak řeknu "ahoj pse" a on hned řve?!

10.1.2022 17:52

Ouško4 napsal(a):
Všichni, kdo k nám přijdou a seznámí se s Luný, chtějí buldoka. Než ukážu faktury z veterin. Jen v ortopedii je v tom pejskovi narváno odhadem 100 tisíc. Má operované 3 nožičky ze čtyř.
A to si ještě troufám říct, že patří k těm zdravějším. V sedmi letech ještě i cválá a vyskočí na postel.
Jinak je to strašně smutný.

To teda je fakt smutný...obzvlášť, když píšete, že patří k těm zdravějším...

10.1.2022 18:11
lupus4

XXX.XXX.205.61

lupus4 napsal(a):
Tak nechápu, ale ti buldoci mi připadají pořád stejný, za časů krále Klacka, i teď?

to určitě nejsou, dřív neměli tak "vpáčený" čumáky, byli pohyblivější a dokázali se rozmnožovat i rodit sami

Znal jsem (za komančů) jednu dobře "vedenou množku" AB s PP , nijak nezastírali, že je mají na přivýdělek...k tenkrát chabým platům. Starali se fakt dobře. Feny a pes měli volný pohyb po domě + svůj pokoj + velkou zahradu. Norma na fenu byla max. 3x štěňata (porod pokud se zadařilo 1x přirozeně, pak 2 x císařem a end.) Častěji bylo ale 2x císař a end. Feny se dožívali cca 10 , jedna i 12 let.
Přespat se u nich dalo jen se špunty v uších - jak chrápali

10.1.2022 18:12

k dekoru ... Mám doma vše zelené :D to bych takové ale pak mohla prodávat 100 tis./kus a měla na toho buldoka :D Viděla jsem krásnou fenku před obchodem, ale dověděla jsem se od paničky, že buldočka je bez papírů, takže nevím, ale byl to krásný, docela štíhlý pes a neměl tolik nos mezi očima.
Vím, že ovčák je prostě normální pes s normální hlavou, jenže já si s ním nemám co říct. Leda jak jdu kolem plotu, tak řeknu "ahoj pse" a on hned řve?!

Nora má úplně stejnou barvu jako moje podlaha

a k zeleným závěsům to docela ladí

10.1.2022 18:14

Když máte všechno zelené, ladila by Vám brocollie!

10.1.2022 18:26
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Bratránek má francouzského, to na první pohled ještě není takový křivý zvrásněný chudák. Ale když se mi vztekle sápal na nohu, jsem se úplně vážně ptala, jestli mě dokáže tou hubou kousnout. Odpovědi se mi nedostalo, tak jsem celkem pobaveně čekala, co bude. Nekousnul, možná opravdu nechtěl. Ale ptám se smrtelně vážně: dokáže s touto ,,obrácenou" hubou kousnout?

10.1.2022 18:33

lesnížínka napsal(a):
Bratránek má francouzského, to na první pohled ještě není takový křivý zvrásněný chudák. Ale když se mi vztekle sápal na nohu, jsem se úplně vážně ptala, jestli mě dokáže tou hubou kousnout. Odpovědi se mi nedostalo, tak jsem celkem pobaveně čekala, co bude. Nekousnul, možná opravdu nechtěl. Ale ptám se smrtelně vážně: dokáže s touto ,,obrácenou" hubou kousnout?

asi jo

nevím, nikdy mě nekousli.

ale blbě se drží, protože při příliš razantní fixaci za kůži za krkem jim může vypadnout oko

10.1.2022 18:34

lesnížínka napsal(a):

Nějak asi jí, ne? :-)

Našla jsem pár buldoků, co mají docela (docela) normální hlavu... ale vypadá to na továrnu na psy, beztak výkup, takže náhoda.
Lassie taky potřebuju!

otázka

10.1.2022 18:37
otázka

XXX.XXX.230.195

10.1.2022 19:38
Ouško4

XXX.XXX.225.15

lesnížínka napsal(a):

Dá, ale blbě, protože většinou nemají zuby. 😟

10.1.2022 19:42
Ouško4

XXX.XXX.225.15

Nějak asi jí, ne? :-)

Našla jsem pár buldoků, co mají docela (docela) normální hlavu... ale vypadá to na továrnu na psy, beztak výkup, takže náhoda.
Lassie taky potřebuju!

K buldokovi jedině krátkosrstá Lassie 😂

Neregistrovaný uživatel

10.1.2022 19:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.61.129

Da se to resit preklenovacim uverem a jinymi vychytavkami. Jen narazit na vstricnou osobu

10.1.2022 19:49

Ouško4 napsal(a):

Ježíši, hned se polepším a jdu přečíst mojí kraťandičce pohádku na dobrou noc

10.1.2022 20:10

Ouško4 napsal(a):

.můžu se prosím zeptat z jakých klasiků jim to na dobrou noc předčítáte?

10.1.2022 20:29
Ouško4

XXX.XXX.225.15

.můžu se prosím zeptat z jakých klasiků jim to na dobrou noc předčítáte?

😂 tohle byla výroční zpráva sboru místních hasičů 😂 mermomocí chtěli asistovat, avšak v půlce textu usnul buldok i obě kolie😊

10.1.2022 21:03

Da se to resit preklenovacim uverem a jinymi vychytavkami. Jen narazit na vstricnou osobu

Dá se, ale je levnější si našetřit. :-)

10.1.2022 21:19

Ouško4 napsal(a):
😂 tohle byla výroční zpráva sboru místních hasičů 😂 mermomocí chtěli asistovat, avšak v půlce textu usnul buldok i obě kolie😊

..děkuji.

10.1.2022 23:28
11.1.2022 05:53
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Tak kauza Rohlík graduje… 😳

https://twitter.com/Stopos2/status/1480574679878361088?t=gFyROGswdFHyQDbeyWdjRQ&s=09

Co je s Rohikem? Nemám Twitter.

11.1.2022 07:28

Ouško4 napsal(a):

Tohle je pro mě ztělesnění ideální domácí pohody - člověk na gauči, kniha v ruce (nemusí to být zrovna výroční zpráva hasičů ) a obložen psy ze všech stran!

11.1.2022 07:32

Co je s Rohikem? Nemám Twitter.

ted aktualne zmenil system odmenovani kuryrum a oni se "bouri" na FB

11.1.2022 08:25

Já mám s Rohlíkem jen tu zkušenost, že jakmile řídím a vidím jet Rohlík, okamžitě se co nejdřív klidím z cesty. Protože to jsou snad vždy tak agresivní řidiči, že už mám fakt nahnáno.
Kamarád dělá cyklo-poslíčka už roky a nijak extra si nestěžuje. Jen vím, že ty finanční podmínky nejsou nic moc.

otázka

11.1.2022 14:55
otázka

XXX.XXX.230.195

Já se vrátím ke psům . Teď zrovna někdo řeší uchovnění ropuchofeny, nevymřou

11.1.2022 15:22
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

otázka napsal(a):
Já se vrátím ke psům . Teď zrovna někdo řeší uchovnění ropuchofeny, nevymřou

Myslíte to vedle? Co je to ABR? A co je ABKC, co má většina těchto zvířat za organizace? Hodně lidí Frflá na FCI, ale pokud nebude chov zastřešovat jedna Unie, bude v tom bor...l, protože to si pak každý založí svou, tisknout si papíry na koleně a bude to totální chaos končící povoleným chovem PP ropuch

Otázka

11.1.2022 15:26
Otázka

XXX.XXX.230.195

lesnížínka napsal(a):
Myslíte to vedle? Co je to ABR? A co je ABKC, co má většina těchto zvířat za organizace? Hodně lidí Frflá na FCI, ale pokud nebude chov zastřešovat jedna Unie, bude v tom bor...l, protože to si pak každý založí svou, tisknout si papíry na koleně a bude to totální chaos končící povoleným chovem PP ropuch

Nebyla jsem si jistá, tak jsem to vyhledala přez Google a je to podle obrázku ona😀

11.1.2022 16:30

lesnížínka napsal(a):

Jaká jedna unie, myslíte tu, co dovedla buldočky do pekla? Týrání chovem úplně stejné jako u american bully pocket. A řeknete, že je to o lidech, samozřejmě, proto kdo má rozum, chová ty velké ambully a ne týrané chudáky.
Pán vedle si ale koupil křížence, tak to je fuk... ale něco by s tím někdo dělat měl, třeba ta unie :-) rozhodčí a chovatelé, připojili se Češi k Holandsku?
(zákaz chovat psy s čumákem kratším jak jedna třetina lebky)

11.1.2022 18:14

rozhodčí a chovatelé, připojili se Češi k Holandsku?

cetla jste ten zakaz? mj. nelze je registrovat v PP a maji se k nim priparovat jina plemena.
to fakt asi neni treba uplne slepe nasledovat.

ale ano, resi se to -v cele FCI, nejen v CR. ze si jen tak nevyresi -to je i taky fakt

11.1.2022 18:34

Slepě ne! Nečetla, jen ty články - ten směr je dobrý, to "tak tohle zapisovat teda nebudeme". Dál to neznám.
Ale tak říct, že to má mít jedna org. na starosti? Ani jedna, ani dvě, v tom to přece není, však bezpapírák na tom může být stejně... ti psi jsou chudáci, kdyby se mi pes dusil, měl nějakou vážnou vadu srdce třeba, co znemožňuje trochu normální život, tak ho nechám uspat a ne že ho ještě rozmnožím.
Viděla jsem buldočka a on chrochtal za normální chůze v létě a páníček řekl, že to je u nich normální (někteří řeknou "roztomilé" dokonce), ale to není normální, to je rozbitý.
A tyhle žáby, to je úplně konec. Ale myslíte, lesnížínko, že pod FCI by to žáby nebyly?
Já si to nemyslím, to je celé. Nebo myslíte, že bude jednodušší kontrola?

Neregistrovaný uživatel

11.1.2022 18:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.61.129

Slepě ne! Nečetla, jen ty články - ten směr je dobrý, to "tak tohle zapisovat teda nebudeme". Dál to neznám.
Ale tak říct, že to má mít jedna org. na starosti? Ani jedna, ani dvě, v tom to přece není, však bezpapírák na tom může být stejně... ti psi jsou chudáci, kdyby se mi pes dusil, měl nějakou vážnou vadu srdce třeba, co znemožňuje trochu normální život, tak ho nechám uspat a ne že ho ještě rozmnožím.
Viděla jsem buldočka a on chrochtal za normální chůze v létě a páníček řekl, že to je u nich normální (někteří řeknou "roztomilé" dokonce), ale to není normální, to je rozbitý.
A tyhle žáby, to je úplně konec. Ale myslíte, lesnížínko, že pod FCI by to žáby nebyly?
Já si to nemyslím, to je celé. Nebo myslíte, že bude jednodušší kontrola?

Ja si myslim že FCI by se mělo proplesknout. Nabrat si pod sebe i plemena co nechce nastavit u některých trošku jiné standarty. A důsledně to dodržovat. Nechápu proč třeba nemaj ty pitomy barevný jorky. At si to pojmenujou třeba color terier. Však jorka to mit v nazvu nemusi ale když je to tak rozšířený a oblibeny proč tomu nedodat o chlup lepší úroveň. A další. Je jasné že No nenarovnaj zada a mopsum ne prodlouží cenich za 5 let. Ale proč nenastavit takov podminky aby echt extremy mely smolika a aby jo lepsi (zdravy) zvire mohlo dostat výjimku i pri ne uplnem splneni ostatnich podminek. A za par desitek let jsou plemena ozdravena.
Mě už děsí i to kam spěje mé srdeční plemeno a to rtw. S rtw před 15,20lety to má společný název a barvu. Ale stavba a hlavně tvar hlavy a zejména tlamy už je jak žába jak u stafbulu. Ble.
A dnes jsem se bavila s jistym chovatelem i psu. Proc lidi lovi mezi bez pp cokliky... Protoze u některých (ne módních) plemen je hnůj kam se to dostalo
A popravde. Rtw. Radsi si vezmu stendo od tátovo feny co pp nema (nechal by ji udelat rtg kycli a loktu pred pripadnym nakrytim a to samy by chtel u psa) nez supersampionsky stenata po vystavbicb rodičích.
Je to bida.
Ale abych řekla pravdu. Všude. Koně, hadi, ptáci. Všecko jde do kopru.

11.1.2022 19:08

leithian: stačilo by si vybrat pracovní verzi :-) zbytek je moc guláš nesmyslů - až na ty hlavy, jak se hrozně zkracují... a tam přemýšlím, komu se to líbí? A takový pes přece nemůže vydržet nějakou práci, běhat, hlídat... dyť to byl skotácký pes... ne, bezpapírák to fakt nezachrání (např. proto, že vnuk bude kolie a co budete dělat?), ale můžete začít tím, že
si koupíte sportuschopného psa.

Neregistrovaný uživatel

11.1.2022 20:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.24.177

leithian: stačilo by si vybrat pracovní verzi :-) zbytek je moc guláš nesmyslů - až na ty hlavy, jak se hrozně zkracují... a tam přemýšlím, komu se to líbí? A takový pes přece nemůže vydržet nějakou práci, běhat, hlídat... dyť to byl skotácký pes... ne, bezpapírák to fakt nezachrání (např. proto, že vnuk bude kolie a co budete dělat?), ale můžete začít tím, že
si koupíte sportuschopného psa.

U rtw sem už pár let nevidela koukatelnyho papirovyho psa kterej by nemel hubu ala stafbul. A bylo fuk jestli vystavni nebo pracovni.

11.1.2022 20:53

U rtw sem už pár let nevidela koukatelnyho papirovyho psa kterej by nemel hubu ala stafbul. A bylo fuk jestli vystavni nebo pracovni.

Asi se špatně díváte. Mistr světa amoleta má hubu krásně dlouhou, sportovní.
Navíc zrovna u rtw je už pár let tendence zkrácené tlamy hlídat. Viz klubový web:
http://www.rkcr.cz/index.php/klubove-informace/predseda-mistopredseda-informuji/917-zkracovani-cenichove-partie
Plus změna v bonitaci: http://www.rkcr.cz/index.php/klubove-informace/ustredni-poradce-chovu-informuje/1063-bonitace-zmena

Souhlasím s tím, že některé výstavní linie rtw jsou prasárna, rypáky krátké, hlavy široké. Fujky.

12.1.2022 06:36

Vy se tu začnete bavit o rotvíkovi a mně se o něm hnedka zdá sen ....

12.1.2022 07:13

Vy se tu začnete bavit o rotvíkovi a mně se o něm hnedka zdá sen ....

A já jsem se šla podívat na klub a na chovatelské stanice. Jednu jsem namátkou otevřela - CHS Z Tyrosu. A tam na mě v sekci Historie vykoukl pes Haris z Jalovčí, který měl rodiče Agil Jasný cíl CS a Bessy Jasný cíl CS. A od té doby se snažím vzpomenout na chovatele CHS Jasný cíl... Vzpomínám i na Axise Jasný cíl CS... Nevíte, kde najít informace o chovkách, které dnes už nechovají? Obecně, ne jen u rotvajlerů...

12.1.2022 07:16

A já jsem se šla podívat na klub a na chovatelské stanice. Jednu jsem namátkou otevřela - CHS Z Tyrosu. A tam na mě v sekci Historie vykoukl pes Haris z Jalovčí, který měl rodiče Agil Jasný cíl CS a Bessy Jasný cíl CS. A od té doby se snažím vzpomenout na chovatele CHS Jasný cíl... Vzpomínám i na Axise Jasný cíl CS... Nevíte, kde najít informace o chovkách, které dnes už nechovají? Obecně, ne jen u rotvajlerů...

To netuším...

12.1.2022 07:18

To netuším...

Díky... Třeba někdo bude vědět... Ráda se hrabu v historii...

12.1.2022 09:36
assil

XXX.XXX.121.3

To už tak jedině ve starých klubových zpravodajích. Nebo prostě googlit jmena a doufat, že něco vypadne.

12.1.2022 09:45

assil napsal(a):
To už tak jedině ve starých klubových zpravodajích. Nebo prostě googlit jmena a doufat, že něco vypadne.

tohle uz je spis na pametniky, nez na google
ta chovka končila někdy kolem r. 80, ani nepožadali o registraci v FCI

12.1.2022 09:48

To se chce zeptat na FB :-)

12.1.2022 10:08

ta chovka uz ani nepozadala o registraci na FCI - myslim si, ze koncila chov nekdy kolem r 84

12.1.2022 10:16
assil

XXX.XXX.121.3

tohle uz je spis na pametniky, nez na google
ta chovka končila někdy kolem r. 80, ani nepožadali o registraci v FCI

Aha, tak to už jedině ty zpravodaje, občas se jich někdo zbavuje, já mám pár z našeho klubu ze 70.let. Nebo staré výstavní katalogy. Nebo stará čísla PPČ, to mám taky nějaký skeny od lidí, co to doma mají.

12.1.2022 10:35

Všem vám moc děkuji za tipy, jak se dobrat informací o starých chovkách. Staré katalogy z brněnských mezinárodních výstav mám. I PPČ, od roku 1982 jsem byla předplatitelkou až do té doby, kdy skončila jako šéfredaktorka paní Trankovská. Mám i nějaká čísla z ročníků před rokem 1982.

12.1.2022 10:38
assil

XXX.XXX.121.3

Všem vám moc děkuji za tipy, jak se dobrat informací o starých chovkách. Staré katalogy z brněnských mezinárodních výstav mám. I PPČ, od roku 1982 jsem byla předplatitelkou až do té doby, kdy skončila jako šéfredaktorka paní Trankovská. Mám i nějaká čísla z ročníků před rokem 1982.

Taky jsem je měla, chce to prohlídnout, tenkrát tam hodně býval Svazarm a tak, tak rotvík by tam mohl být zmiňován často. A případně se v nějaký skupině na FB zeptat, jestli by někdo nepřenechal nebo neprodal ty starý zpravodaje, jestli je tedy klub měl, což asi nejspíš jo v předinternetové době.

12.1.2022 10:44

assil napsal(a):
Taky jsem je měla, chce to prohlídnout, tenkrát tam hodně býval Svazarm a tak, tak rotvík by tam mohl být zmiňován často. A případně se v nějaký skupině na FB zeptat, jestli by někdo nepřenechal nebo neprodal ty starý zpravodaje, jestli je tedy klub měl, což asi nejspíš jo v předinternetové době.

No já to nechci hrotit tak, že bych si opatřovala staré zpravodaje. To bych měla doma archiv okresního formátu, protože mě zajímají chovky různých plemen, povětšinou služebních.

Jen mě zajímalo, jestli někde nejsou ty informace dostupné třeba na jednom místě. Asi budou v archívu ČMKU, ale kdo ví, jak dlouho se dokumenty o chovkách a vrzích archivují. Ne že bych kvůli tomu chtěla otravovat ČMKU...

12.1.2022 10:51

tak se na fb normálně zeptejte, jestli někdo ví, čí to byla chovka (ozvou se třeba majitelé potomků, potomci chovatele)
protože kdo ví, esi když, jak říká petrahei, si to nedali pod FCI (nedali, protože v seznamu nejsou), to vůbec někdo archivoval (skartovačka předtím, nebo potom s gdpr)

12.1.2022 10:58

No já to nechci hrotit tak, že bych si opatřovala staré zpravodaje. To bych měla doma archiv okresního formátu, protože mě zajímají chovky různých plemen, povětšinou služebních.

Jen mě zajímalo, jestli někde nejsou ty informace dostupné třeba na jednom místě. Asi budou v archívu ČMKU, ale kdo ví, jak dlouho se dokumenty o chovkách a vrzích archivují. Ne že bych kvůli tomu chtěla otravovat ČMKU...

ne, nikde zadna takova centralni evidence neexistuje.
chov psu je porad jen a jen zajmova cinnost -nebo se tak tvari - a veskera archivace a evidence stoji penize :-(

na RTW klubu je chovka evidovana s r.78, v r. 84 se daji dohledat nejaka kryti -to jen pro upresneni obdobi

12.1.2022 10:58
assil

XXX.XXX.121.3

Klub nemá databázi? Ale tam se stejně i chovkách nic moc nedozvíte, ČMKU určitě nic nemá, jen infa o jediních zapsaná do PP. Holt škoda, že ČMKU nevede takovou databázi jako třeba Finové.

12.1.2022 11:27

ne, nikde zadna takova centralni evidence neexistuje.
chov psu je porad jen a jen zajmova cinnost -nebo se tak tvari - a veskera archivace a evidence stoji penize :-(

na RTW klubu je chovka evidovana s r.78, v r. 84 se daji dohledat nejaka kryti -to jen pro upresneni obdobi

Díky. První vrh měli právě v tom 1978 (Agil a Axis Jasný cíl). Zkusím ten fb, a třeba se tam fakt dozvím víc.

12.1.2022 11:44
Evv

XXX.XXX.35.142

Naše plemeno má na fb stránku a skupinu o historii a něco je tam, tak můžete zkusit jestli nemají i RTW.

Jinak to zkracování čumáků a preference výrazných stopů je i u AUO, i jiných ovčáckých plemen, a přitom má mírnější stop svoje opodstatnění, speciálně u psů co jsou u skotu.

12.1.2022 12:17
Ouško4

XXX.XXX.68.89

Holky, co je to stop? Klenutí čumáku?

12.1.2022 12:18
assil

XXX.XXX.121.3

Ouško4 napsal(a):
Holky, co je to stop? Klenutí čumáku?

https://cs.wikipedia.org/wiki/%C4%8Celn%C3%AD_stop

12.1.2022 12:24
Ouško4

XXX.XXX.68.89

assil napsal(a):
https://cs.wikipedia.org/wiki/%C4%8Celn%C3%AD_stop

Děkuji moc. 😉
A při práci u skotu je ten mírnější stop lepší v čem?

Přidejte reakci

Přidat smajlík