Prosím o radu dneska venku mi fenka při venčení co si sežrala. Nebylo toho hodně, ale něco Jo.
Leželi tam kuřecí kosti a co si zelenyho pohazenyho okolo, když jsem to vzala do ruky bylo to takový matlaci (nevím jaký správný slovo použit) proste to nebyli granule a smrdelo to úplně jako kockolit.
Prosím nemáte někdo zkušenost?
Co by to mohlo být?
Myslíte ze to fakt byl jen kockolit?
Fenka je zatím v naprostém pořádku, ale stalo se to teprve před půl hodinkou.
wilik
napsal(a):
Prosím o radu dneska venku mi fenka při venčení co si sežrala. Nebylo toho hodně, ale něco Jo.
Leželi tam kuřecí kosti a co si zelenyho pohazenyho okolo, když jsem to vzala do ruky bylo to takový matlaci (nevím jaký správný slovo použit) proste to nebyli granule a smrdelo to úplně jako kockolit.
Prosím nemáte někdo zkušenost?
Co by to mohlo být?
Myslíte ze to fakt byl jen kockolit?
Fenka je zatím v naprostém pořádku, ale stalo se to teprve před půl hodinkou.
Vyvolejte zvracení!
Uživatel s deaktivovaným účtem

wilik
napsal(a):
Prosím jak vyvolat zvracení, dala jsem ji hořcici, ale nic. Peroxid vodíku nemám doma
A co veterina?

rentgen?
hmm
zvláštní

wilik
napsal(a):
Tak veterinář doporučil živočišné uhlí a zítra rentgen
Já bych se s tím teda nespokojila. Nedal nic na zvracení ani průjem?

napsal(a):
rentgen?
hmm
zvláštní
Možná kvůli těm kostem?
Byla bych jako na trní spíš z těch zelených granulí...

napsal(a):
Možná kvůli těm kostem?
Byla bych jako na trní spíš z těch zelených granulí...
Kuřecí kosti ho nejspíš nezabijou, zelené granule by mohly.

napsal(a):
Kuřecí kosti ho nejspíš nezabijou, zelené granule by mohly.
No právě, tuším v tom jed na potkany 😟

Terven
napsal(a):
Ale zadavatelka píše, že zelené granule to nebyly, spíš něco jako sliz.
To je jedno, tak jako tak se mi přístup veterináře nezdá. Živočišné uhlí a zítra RTG. To už nemusí být koho rentgenovat.

barevnalentilka
napsal(a):
Kurnik šopa ... Mazejte do veta!!!
OT - vy jste ze Slezska? Podle vyjadřování.
napsal(a):
To je jedno, tak jako tak se mi přístup veterináře nezdá. Živočišné uhlí a zítra RTG. To už nemusí být koho rentgenovat.
No jo, jenže známe lidi - zvednou telefon a můžete nám něco poradit? My teď nemáme auto, tak nemůžeme přijet. Nebo dalších komrdesát výmluv. Takže to taky může být to jediný, co veterinář zmohl. 🤷🏻♀️

impact
napsal(a):
No jo, jenže známe lidi - zvednou telefon a můžete nám něco poradit? My teď nemáme auto, tak nemůžeme přijet. Nebo dalších komrdesát výmluv. Takže to taky může být to jediný, co veterinář zmohl. 🤷🏻♀️
I to je možné. I když...,já třeba doma živočišné uhlí nemám. Zato mám auto. A kdyby ne, tak jsou sousedi, kamarádi, taxi, kdybych se o svého psa bála.
napsal(a):
No právě, tuším v tom jed na potkany 😟
No asi jo, někde na netu jsem viděla i zelený gel, aspoň to tak na obrázku vypadalo. Můj pes tehdy sežral granule a taky toho nebylo moc. Dostal od veterináře nějaké projímadlo, už nevím, co to bylo. Zvracel, měl průjem a nakonec začal být apatický. Tak jsme ho znova bafli a znova hnali na vete, ale ten náš byl zrovna pryč, tak jsme hnali na jinou a dostal kapačky. Ležel bezvládně na stole a vypadalo to dost děsivě, odskočila jsem si domů pro peníze, ve spěchu jsem je zapomněla a když jsem se vrátila, tak jsem zašustila něčím v kapse a pes zvedl hlavu, no viděli jsme, že se to lepší. Nicméně poměrně krátkou dobu na to měl špatné jaterní testy a držel nějakou dobu dietu. Zemřel sice ve 14-ti, ale právě asi na selhání jater. Dodnes si myslím, že tohle mu zkrátilo život.
No tak takhle to určitě nebylo. Vet mi pouze sdělil ať dáme živočišné uhlí na to jsem se ho zeptala zda tohle bude stačit tak řekl, ze psi venku sezerou kde co a že zítra se máme stavit na rentgen.
Ale určitě by byla jeho reakce jiná kdybych mu sdělila, ze venku sezrala granule.
I kdybych neměla auto a měla bych s ni jet 100 km daleko kdyby bylo potřeba..
Živočišné uhlí jsme také doma neměli museli jsme pro nej jet 15 km.
Nedalo mi to a musela jsem se jít na to místo ještě teď podívat a nabrat to do sáčku. Opravdu to smrdí jako kockolit, dokonce je v tom obalene i ho*no a kočka na to jde jako blázen.

wilik
napsal(a):
No tak takhle to určitě nebylo. Vet mi pouze sdělil ať dáme živočišné uhlí na to jsem se ho zeptala zda tohle bude stačit tak řekl, ze psi venku sezerou kde co a že zítra se máme stavit na rentgen.
Ale určitě by byla jeho reakce jiná kdybych mu sdělila, ze venku sezrala granule.
Nedalo mi to a musela jsem se jít na to místo ještě teď podívat a nabrat to do sáčku. Opravdu to smrdí jako kockolit, dokonce je v tom obalene i ho*no a kočka na to jde jako blázen.
Vyfoťte to a ukažte. Tu zelenou věc, ne ho.no
Když nám před lety štěndo sežralo kuličku čerstvého jmelí, byl to docela fofr. Prostě zničeho nic padlo na bok, ještě, že jsme objevili tu větvičku jmelí.
Doktor na telefonu: živočišné uhlí nedávat, jenom by "znečitelnilo" případnou krev ve stolici, ve zvratcích, ale proti otravě by to stejně nepomohlo. Prioritní úkol: vyvolat zvracení. Hořčice vůbec nezabrala, ani nic jiného (už si nepamatuju, co všechno za babské rady jsme zkusili v tom stresu). Peroxid ale zabral okamžitě (museli jsme pro něj k obsousedům). Pejsek se z toho naštěstí brzo bez následků oklepal, ale měli jsme nahnáno. Asi bychom na veterinu nedojeli, máme ji daleko a stejně to bylo mimo ordinační dobu. Živočišné uhlí jsme pak dali až pak na zklidnění organismu (plus dietu).
Je to už 10 let, ale fakt to byl docela hnusnej zážitek... od té doby mi jmelí nesmí přes práh, lidové zvyky, nezvyky.

lesnížínka
napsal(a):
Bydlíte u nás? My máme zelený kočkolit Ten je v poho, je bio, ale na kompost jsem ho nenesla už dávno (doufám, že je to celé fakt o kočkolitu
)
Ale kočkolit dělá hrudky, ne mazlavou hmotu. A proč by někdo někde pohazoval kuřecí kosti a obsypával je kočkolitem? To nedává smysl...
napsal(a):
Ale kočkolit dělá hrudky, ne mazlavou hmotu. A proč by někdo někde pohazoval kuřecí kosti a obsypával je kočkolitem? To nedává smysl...
Nedává. Ale tenhle náš se v troše vody i tak jako patlá, fakt. Nevím, proč tahle podivná kombinace spolu, ale lidi mají občas podivné nápady. Vyhazuju ho.no s kočkolitem(nebo kočkolit s ho.nem? ) přece si to nehodím do koše a když tam nehodím ani ty kosti, nebude tak rychle smrdět a nemusím ho vynášet, tak to mrsknu takhle z okna...a štěstí, že tam ještě nestojí Fíkovnice auto
Šarina
napsal(a):
Když nám před lety štěndo sežralo kuličku čerstvého jmelí, byl to docela fofr. Prostě zničeho nic padlo na bok, ještě, že jsme objevili tu větvičku jmelí.
Doktor na telefonu: živočišné uhlí nedávat, jenom by "znečitelnilo" případnou krev ve stolici, ve zvratcích, ale proti otravě by to stejně nepomohlo. Prioritní úkol: vyvolat zvracení. Hořčice vůbec nezabrala, ani nic jiného (už si nepamatuju, co všechno za babské rady jsme zkusili v tom stresu). Peroxid ale zabral okamžitě (museli jsme pro něj k obsousedům). Pejsek se z toho naštěstí brzo bez následků oklepal, ale měli jsme nahnáno. Asi bychom na veterinu nedojeli, máme ji daleko a stejně to bylo mimo ordinační dobu. Živočišné uhlí jsme pak dali až pak na zklidnění organismu (plus dietu).
Je to už 10 let, ale fakt to byl docela hnusnej zážitek... od té doby mi jmelí nesmí přes práh, lidové zvyky, nezvyky.
Tak nám zrovna to uhlí bylo taky doporučeno na veterině, když pes sežral kakao. Nejdříve hořčicí vyvolat zvracení - což pes nadšený, že to kakao ještě něčím zají, s chutí sežral tu hořčici s horkou vodou a tvářil se, že by si dal ještě. Zvracení se ale nedostavilo. Tak právě bylo doporučeno to živočišné uhlí, docela ve velkém množství, nevím už přesně, ale vím, že jsem si říkala, aby neměl zácpu, a neměl. Byl úplně v pohodě, druhý den ukázkový bobek...No a měli jsme psa sledovat a kdyby cokoli, tak jet.
Ale pak jsme řešili otravu (nejspíš z pole) a to jsme letěli v noci na pohotovost hned. Jenže to bylo úplně něco jiného, pes neskutečně zvracel, nablito všude, neudržel se na nohách, klepal se, byl úplně mimo....A to teda bylo něco šíleného....

Uhlí fakt není dobrý nápad, když se neví, co to bylo. Jed na krysy atp. způsobuje strašné krvácení a ta krev bude uhlím prostě zakrytá. V tuto chvíli by ale pes byl asi mrtvý.
Silikátové, silikagelové stelivo je po namočení tekuté, teda když na to bude pršet... barvu má od některých krystalků, které mají zajistit vůni. Asi bude podobných vynálezů víc. Někdo uklízel kočce a vzal to při jednom - misku a wc. Jestli to teda byly kuřecí kosti...

" Jed na krysy atp. způsobuje strašné krvácení a ta krev bude uhlím prostě zakrytá. V tuto chvíli by ale pes byl asi mrtvý."
Právě, že ne, to krvácení nastává až se zpožděním...
https://www.svetkrmiv.cz/otrava-psa-jedem-na-krysy-p226312/
wilik
napsal(a):
"Kočka na to jde jako blázen..."
Vy si chcete nechat (EVENT.) otrávit ještě i kočku?
lesnížínka
napsal(a):
Nedává. Ale tenhle náš se v troše vody i tak jako patlá, fakt. Nevím, proč tahle podivná kombinace spolu, ale lidi mají občas podivné nápady. Vyhazuju ho.no s kočkolitem(nebo kočkolit s ho.nem? ) přece si to nehodím do koše a když tam nehodím ani ty kosti, nebude tak rychle smrdět a nemusím ho vynášet, tak to mrsknu takhle z okna...a štěstí, že tam ještě nestojí Fíkovnice auto
No to už by byl fakt vrchol!!!
lesnížínka
napsal(a):
Počkej, a Ty fakt vyhazuješ použitej kočkolit z okna?? Nebo to bylo napsáno přeneseně? Asi za bé, že jo?
fikovnice
napsal(a):
Počkej, a Ty fakt vyhazuješ použitej kočkolit z okna?? Nebo to bylo napsáno přeneseně? Asi za bé, že jo?
Tak když jsem slyšela, jak je na sídlištích běžné vyhazovat kde co z okna, tak by mě to už nepřekvapilo. Já kupuju bio právě, abych ho mohla vynášet na kompost. Je sice drahé, ale kočky tam chodí spíš vyjímečně, takže ho tolik neminu.
napsal(a):
Uhlí fakt není dobrý nápad, když se neví, co to bylo. Jed na krysy atp. způsobuje strašné krvácení a ta krev bude uhlím prostě zakrytá. V tuto chvíli by ale pes byl asi mrtvý.
Silikátové, silikagelové stelivo je po namočení tekuté, teda když na to bude pršet... barvu má od některých krystalků, které mají zajistit vůni. Asi bude podobných vynálezů víc. Někdo uklízel kočce a vzal to při jednom - misku a wc. Jestli to teda byly kuřecí kosti...
Právěže v tuto chvíli by pes mrtvý ještě nebyl. Krvácení nastáva až po několika dnech.

barevnalentilka
napsal(a):
Ano, jsem gorol.
Třinec? Jablunkov? Kraj mého dětství.

lesnížínka
napsal(a):
Tak když jsem slyšela, jak je na sídlištích běžné vyhazovat kde co z okna, tak by mě to už nepřekvapilo. Já kupuju bio právě, abych ho mohla vynášet na kompost. Je sice drahé, ale kočky tam chodí spíš vyjímečně, takže ho tolik neminu.
...tak žila jsem čtyřech sídlištích včetně současného, I když to je spíš stará zástavba, ale na vyhozeny kocicinec z okna jsem ještě nenarazil, zato psích bobků na chodnících požehnaně a o počůranych fasadach ani nemluvě....
napsal(a):
...tak žila jsem čtyřech sídlištích včetně současného, I když to je spíš stará zástavba, ale na vyhozeny kocicinec z okna jsem ještě nenarazil, zato psích bobků na chodnících požehnaně a o počůranych fasadach ani nemluvě....
Nejvíc mě fascinuje, když lidi ta hovna zahrabávají do sněhu a myslí si, že to do jara nějak zmizí. Každýmu, kdo ta hovna nesbírá, bych přála, aby do toho šlápnul a to nejsem zlý člověk, ale je to fakt hnus. Sbírám to skoro všude, jen v lese ne.

Trickyvoo
napsal(a):
Nejvíc mě fascinuje, když lidi ta hovna zahrabávají do sněhu a myslí si, že to do jara nějak zmizí. Každýmu, kdo ta hovna nesbírá, bych přála, aby do toho šlápnul a to nejsem zlý člověk, ale je to fakt hnus. Sbírám to skoro všude, jen v lese ne.
Přesně, když si lidi pořídí pejska, mají 💩sbírat...občas k tomu našemu 💩 seberu ještě jedno studené po cizím psu, ale bohužel to na sídlišti neubývá 😒

A slyšely jste o petici za neutralizování pachu psí moči, kterou iniciují v Praze?
Včera o tom myslím byla reportáž. Požadavkem petice je, aby pejskaři nosili u sebe láhev s vodou s octem a polévali psí značky/moč. Jakože kvůli neutralizaci zápachu.

napsal(a):
A slyšely jste o petici za neutralizování pachu psí moči, kterou iniciují v Praze?
Včera o tom myslím byla reportáž. Požadavkem petice je, aby pejskaři nosili u sebe láhev s vodou s octem a polévali psí značky/moč. Jakože kvůli neutralizaci zápachu.
Možná aby to další psi nepřeznačkovávali a tím neničili fasády apod.? Jinak zápach je větší od lidí, ti tam vykonají tu potřebu celou, pes jen tak cmrndne. Kdo to bude neutralizovat po těch lidech?

napsal(a):
Jé, vyznavači chemtrails by určitě jásali
Trickyvoo
napsal(a):
Hovno do sněhu není třeba zahrabávat. Jak je čerstvý a teploučký, propadne tam samo. Pak už stačí jenom, že je osoba líný čuně.

wilik
napsal(a):
Opravdu to smrdí šíleně, přesně jako když vycistite kočičí záchod
No, to na mě působí spíš jako rozmáčené granule/ peletky, než jako kočičí stelivo.
A upřímně - proč by se vám na to hrnula kočka, kdyby to byl kočkolit. To přece kočky nežerou...
Co pejsek, jak je na tom?

Možná tak smrdí (a kočku láká) rybí moučka?
https://www.slom.cz/hubeni-hlodavcu/pro-bezneho-spotrebitele/broder-g-500-g-jed-na-mysi-a-potkany-550.html

napsal(a):
Možná tak smrdí (a kočku láká) rybí moučka?
https://www.slom.cz/hubeni-hlodavcu/pro-bezneho-spotrebitele/broder-g-500-g-jed-na-mysi-a-potkany-550.html
No, barva je to hodně podobná 🙁

Jsem se ztratila... říkal, že to smrdí jako stelivo, nebo že to láká kočku? Já to nechápu :-)
Četla jsem, že by pes musel sníst snad celé balení (půl nebo kilo to bylo) jedu, aby se otrávil.
Pokud to samozřejmě není Stutox II. Tmavě zelené peletky.

napsal(a):
Jsem se ztratila... říkal, že to smrdí jako stelivo, nebo že to láká kočku? Já to nechápu :-)
Četla jsem, že by pes musel sníst snad celé balení (půl nebo kilo to bylo) jedu, aby se otrávil.
Pokud to samozřejmě není Stutox II. Tmavě zelené peletky.
Smrdí to jako kočkolit a kočka po tom jede jako blázen.
Netuším, jak smrdí kočkolit, ale nevím, jestli by měl vášnivě přitahovat kočku.

napsal(a):
Smrdí to jako kočkolit a kočka po tom jede jako blázen.
Netuším, jak smrdí kočkolit, ale nevím, jestli by měl vášnivě přitahovat kočku.
No, to je fakt divný :-) někdo vzal obsah kočičího wc, posypal ho jedem a hodil na ulici s holými kostmi.

Trickyvoo
napsal(a):
..ja zase mám sen že by to ono se zvedlo a prilepilo se jim na hlavu....

napsal(a):
Možná aby to další psi nepřeznačkovávali a tím neničili fasády apod.? Jinak zápach je větší od lidí, ti tam vykonají tu potřebu celou, pes jen tak cmrndne. Kdo to bude neutralizovat po těch lidech?
..no člověka jsem ještě že by nám znackoval barák nezastihl, zato pejskari nechavaji psy naprosto regulerne fasádu domu ze.ch.cat, pakliže se jich tam takhle vystřídá několikrát denně půl sídliště, dokážete si jistě představit, co je to hlavně když se oteplí za puch....

Co pejsek? Jak mu je? Co na veterině jste už byli?
WildcatW

XXX.XXX.162.124
napsal(a):
..no člověka jsem ještě že by nám znackoval barák nezastihl, zato pejskari nechavaji psy naprosto regulerne fasádu domu ze.ch.cat, pakliže se jich tam takhle vystřídá několikrát denně půl sídliště, dokážete si jistě představit, co je to hlavně když se oteplí za puch....
To taky nechápu a nesnáším. U bytu se mi schází bezďáci a nechávají tam psa na volno co pochčije taky kde co a můj to chce přeznačkovávat. To samý ve městě, ale to mi jde u nohy, ale občas mu to nedá a zatáhne k baráku, ale nenechávám ho obchcávat baráky. Nechápu lidi kterým to přijde okay..
napsal(a):
Neřekla bych, že hlavní zápach moči je od psů. Ten pes crkne, ale chlap klině vyčůrá na roh baráku nebo v průjezdu litr.

WildcatW
napsal(a):
To taky nechápu a nesnáším. U bytu se mi schází bezďáci a nechávají tam psa na volno co pochčije taky kde co a můj to chce přeznačkovávat. To samý ve městě, ale to mi jde u nohy, ale občas mu to nedá a zatáhne k baráku, ale nenechávám ho obchcávat baráky. Nechápu lidi kterým to přijde okay..
No hlavně někteří pejskaři vám řeknou: no a, dyť je to pes.
WildcatW

XXX.XXX.162.124
napsal(a):
No hlavně někteří pejskaři vám řeknou: no a, dyť je to pes.
Tomu bych ani neříkala ''pejskař'' :D

WildcatW
napsal(a):
Tomu bych ani neříkala ''pejskař'' :D
Jo, pejskaři v uvozovkách, zapomněla jsem. Páč jinak nevím, jak jinak je nazvat.
lesnížínka
napsal(a):
Už je to dávno, co jsem chodila z Karláku směr Staromák(snad to nepletu) po takovém úzkém chodníčku těsně kolem domů a tam tak smrděla moč, že mi bylo na blití. Za tepla se tam nedalo projít. A jsem si jistá, že psí to nebyla.
Přesně tak, drtivé většině chlapů nepřijde divný, čůrat v parku, v průjezdu, u vrat do dvora, u zdi baráku. Tak mi přijde pak petice za zákaz očůrávání psů baráky úplně zbytečná. Změnit by se měli hlavně ti chlapy. Který pes vyčůrá na barák litr. Jako jsou místa třeba v právě v Praze, kde fakt není kousek zeleně a opravdu nevím, když tam ten člověk bydlí, jak přesvědší psa, aby mu ušel celou ulici než dojde někam kde je. My jsme psa na zeleň naučenýho měli, ten by ani na dlažbu nekakal. Je fakt, že to asi mají psi nějak přirozně v sobě, fenka čím je starší, tím víc se snaží směřovat čůrání i kakání někam na trávu. Začala teď trochu značkovat, ale zas jen na trávu. Pokud to chtějí řešit, tak by museli i něco instalovat, kam ten pes může a určitě by šlo něco vymyslet, jak by začal jeden, ostatní by se přidali.

Trickyvoo
napsal(a):
Přesně tak, drtivé většině chlapů nepřijde divný, čůrat v parku, v průjezdu, u vrat do dvora, u zdi baráku. Tak mi přijde pak petice za zákaz očůrávání psů baráky úplně zbytečná. Změnit by se měli hlavně ti chlapy. Který pes vyčůrá na barák litr. Jako jsou místa třeba v právě v Praze, kde fakt není kousek zeleně a opravdu nevím, když tam ten člověk bydlí, jak přesvědší psa, aby mu ušel celou ulici než dojde někam kde je. My jsme psa na zeleň naučenýho měli, ten by ani na dlažbu nekakal. Je fakt, že to asi mají psi nějak přirozně v sobě, fenka čím je starší, tím víc se snaží směřovat čůrání i kakání někam na trávu. Začala teď trochu značkovat, ale zas jen na trávu. Pokud to chtějí řešit, tak by museli i něco instalovat, kam ten pes může a určitě by šlo něco vymyslet, jak by začal jeden, ostatní by se přidali.
...no já měla psy celý život na sídlišti, velké I nalé, kolem baráku chodím více než pravidelně, ano dá se tomu zamezit, tedy tomu obcuravani domů, prostě pes je pravidelně venčený, nejde na poslední chvíli a k tomu baráku ho prostě nepustite a psy si zvyknou, nemají potřebu na ten barák mocit...trendem devadesáti procent pražských pejskařů je vyjít z domu a nechat o o.chcat vlastní vchod a pak se jde kolem dalších domu a pes postupně obcura I baráky další a je tak vyvenceno ....my máme barák rohový, na dohled zelený pás trávy, ale ono je tohle pohodlnější.....a vzhledem k tomu, ze je dům rohový a provoz okolo něj poměrně frekventovany chlap nám ho ještě nepomočil, psi ano a to díky lenosti a lhostejnosti svých majitelů....
Trickyvoo
napsal(a):
Je to o tom, na co je pes zvyklý. Moje feny to taky dělají pouze na trávě, jsou tak naučené. Pokud se někdy dostanou do centra města, kde nejsou trávníky, jsou z toho terénu celé nesvé, zmateně pobíhají a nechápou účel takovýho chození. Asi jsem málo socializovala v centru
Psi, kteří v takových lokalitách bydlí, se to naučí, je pro ně normální čůrat i kadit na dlažbu. Ony by se to naučily i ty moje. Když jezdíme na návštěvu k mladým, musíme cestou kamkoliv nejdřív přejít pěší zónu bez trávníků. Nejdřív neexistovalo, že by tam cokoliv udělaly, naposledy jsem si všimla, že už se otrkávají a Vikina dokonce hodila bobek.
Jo a ony značkujou běžně a úplně stejně usilovně, jako psi.
napsal(a):
...no já měla psy celý život na sídlišti, velké I nalé, kolem baráku chodím více než pravidelně, ano dá se tomu zamezit, tedy tomu obcuravani domů, prostě pes je pravidelně venčený, nejde na poslední chvíli a k tomu baráku ho prostě nepustite a psy si zvyknou, nemají potřebu na ten barák mocit...trendem devadesáti procent pražských pejskařů je vyjít z domu a nechat o o.chcat vlastní vchod a pak se jde kolem dalších domu a pes postupně obcura I baráky další a je tak vyvenceno ....my máme barák rohový, na dohled zelený pás trávy, ale ono je tohle pohodlnější.....a vzhledem k tomu, ze je dům rohový a provoz okolo něj poměrně frekventovany chlap nám ho ještě nepomočil, psi ano a to díky lenosti a lhostejnosti svých majitelů....
Tak většina síldišť, asi zatím všechny, které jsem viděla, mají zeleň a trávu hned před barákem, takže ano metr to vydržet jde. Zrovna sídliště jako místo s nedostatkem zeleně není dobrý příklad, tam i ten chlap většinou zvládne zajít ke keříčku. Měla jsem na mysli spíš opravdu místa, kde jsou celé ulice bez jediného kousku zeleně.
napsal(a):
No, to na mě působí spíš jako rozmáčené granule/ peletky, než jako kočičí stelivo.
A upřímně - proč by se vám na to hrnula kočka, kdyby to byl kočkolit. To přece kočky nežerou...
Co pejsek, jak je na tom?
Koukni na ten můj obrázek výše. To jsou peletky - přírodní rozložitelné stelivo, zelené barvy.

fikovnice
napsal(a):
Koukni na ten můj obrázek výše. To jsou peletky - přírodní rozložitelné stelivo, zelené barvy.
Jenže proč by se jim na to vrhala kočka? Copak žerou stelivo?

Trickyvoo
napsal(a):
Tak většina síldišť, asi zatím všechny, které jsem viděla, mají zeleň a trávu hned před barákem, takže ano metr to vydržet jde. Zrovna sídliště jako místo s nedostatkem zeleně není dobrý příklad, tam i ten chlap většinou zvládne zajít ke keříčku. Měla jsem na mysli spíš opravdu místa, kde jsou celé ulice bez jediného kousku zeleně.
. .pak si neporizuju psa do takoveho prostredi....kdysi jsem hledala výměnu bytu a jeden z mých požadavků bylo aby tam byl alespoň kousek zeleně kvůli psovi.....

napsal(a):
Jenže proč by se jim na to vrhala kočka? Copak žerou stelivo?
Tak ono to "vrhá" nemuselo být myšleno, jako že to chce žrát (to doufám zadavatelka nezkoušela). Ale může být, že to kočku prostě zajímá jako pachová stopa jiné kočky a chce si to "přečíst" :-) A známe kočky, ony umějí být neodbytné, když je něco zajímá.

napsal(a):
. .pak si neporizuju psa do takoveho prostredi....kdysi jsem hledala výměnu bytu a jeden z mých požadavků bylo aby tam byl alespoň kousek zeleně kvůli psovi.....
A nej je, když vám na tom zeleném plácku, kde venčíte, postaví Lidl

napsal(a):
A nej je, když vám na tom zeleném plácku, kde venčíte, postaví Lidl
..no stane se....

lesnížínka
napsal(a):
Doufám, že se dozvíme, jak je na tom pes??
Buď je to dobré a wilik na ifaunu zapomněla, nebo je to špatné a má teď jiné starosti...

barevnalentilka
napsal(a):
Teď mě už "vítr odvál" trochu dále, ale celá moje familie pochází z pod Beskyd. Miluju to tam ❤️
Já jsem taky odvátá. Ale pořád je to tam "moje doma". Šlonzačtina a tak.

Trickyvoo
napsal(a):
Teď mi Malina snědla jednu růžovou granulku jedu na krysy s warfarinem. Mám uhánět na veterinu nebo to není množství, které by mohlo uškodit?
Trickyvoo
napsal(a):
Aha, děkuji. Takže by jí ta jedna granulka ublížit neměla? Pochopila jsem to správně.
"Možná se to zdá jako hloupá otázka, ale i u jedovatých látek záleží hlavně na dávce. A ta závisí na druhu jedu, druhu tráveného zvířete a jeho hmotnosti.
Nejméně nebezpečný antikoagulační rodenticid je warfarin, který byl obsažený v Kumatoxu, který už se bohužel nevyrábí. Warfarin je látka s kumulativním účinkem, k otravě ho museli hlodavci žrát několik dní po sobě. Při jednorázovém požití byl téměř netoxický a to platilo i pro domácí zvířata. Jedovatá dávka u warfarinu je vysoká, LD50 je 20–50 mg/kg živé hmotnosti pro psa, 5–30 mg/kg pro kočku a přes 900 mg/kg ž.hm pro kuřata. Warfarin se v těle nehromadí, rychle se vylučuje a možnost druhotné otravy je mizivá. Jeho největší výhoda je zároveň jeho největší nevýhoda, velmi rychle se objevili potkani, kteří jsou proti účinkům warfarinu imunní."

Trickyvoo
napsal(a):
Aha, děkuji. Takže by jí ta jedna granulka ublížit neměla? Pochopila jsem to správně.
Jste si jistá, že byla jen jedna? A víte, co přesně to bylo za jed?

Asi by to mělo být v pohodě, ale pro klid duše bych na tu veterinu aspoň zavolala.