Border Koie

Prodám Border kolii - Registrovaná chovatelská stanice Gymor s několikal...
27000 Kč
Dobrý den, mám border kolii, jsou ji 2 a půl měsíce a kouše.
Ano když si přečtete “kouše” tak je to takový to kousání, který jen trochu bolí a nic to neudělá🤷🏽♀️j enže ne, ona kouše, když od ní utíkám třeba, ale to kousnutí na 2 měsíce je fakt hluboký, mám od ni rozkousaný všechno oblečení co mám, protože na mě furt útočí.
Ona si tím hraje ano, ale ono to už není sranda pro mě.
Když se do mě zakousne tak ji chytím za obojek a nechám vyklidnit a řeknu “ne” taky ji trochu štípnu za tu kůži vzadu.
Jenže ona, i když ji chytím nebo se snažím a už natahuju ruce, tak se pustí nohy a začne mě kousat do ruky/obličeje.
Myslím si, že si myslí že je nadřazená a že jsme si prostě vyměnili role🤷🏽♀️
No jo, už na tom pracujeme a teď když dělá něco co nemá, tak ji okřiknu a většinou si lehne a najednou mě chápe, ale při kousání ne.
Prosím nějaké rady či tipy.
Uživatel s deaktivovaným účtem
ne, viky. štěně když kouše tak kouše přesně takhle. štěňata to prostě dělají. protože to jinak ještě neumí.
Štěně si úplně normálně hraje,tak jak by si hrálo se sourozenci.Ty bohužel nemá,tak si hraje s vámi.To jak si má hrát s vámi se ale musí postupně učit a naučit.Žádný vychovaný pes z nebo nespadl.Musíte si s ní hrát vy.Unavit ji vybláznit a vykousat.Mám už dvouletýho psa a když ho chytne kousací máme peška a kouše do něj,přetahujeme se vyskakuje na něj,ale to se musel naučit.Jako štěně jsme od něj také byli všichni okousaní a o potrhaných rukávech a nohavicích ani nemluvím.
Mám doma štěně berňáka téměř 2,5 měsíce staré a kouše a kouše a útočí a vrčí a štěká a tahá mě za oblečení a bolí to. Je to prostě piraňa převlečená za roztomilé štěně...co piraňa...je to prostě vzteklej ďábel.
Když ho nesu, tak musím dávat pozor, aby mi štěně neukouslo nos.
A předtím jsem měla kavkazačku a mám docela slušnou jizvu na tváři, když mi jí mléčným zubem rozřízla a přetím pyrenejka, té jsme přezdívali "Bílá smrt", protože jako štěně jsme si jí nemohli ani pohladit, hned byla zakousnutá a předtím kříženku berňáka a bernardýna, ta se na nás útočila s výrazem "teď vás všechny roztrhám na cucky" a předtím ovčandu...rozkousané ruce a za sebou jsme tahali koště, abychom nechodili se štěnětem zakouslým do nohou.
Co na to říct...témat o kousajících štěňatech a o "agresivních" štěňatech je tady fůra, pohledejte, pročtěte a zjistíte, že máte úplně normální štěně.
Kdybyste měla štěňata dvě, tak by se mordovala převážně spolu...nemáte, no tak má štěně tendence mordovat vás.
Na nějakou nadřazenost zapomeňte a hlavně na rady typu "vytahat za kůži za krkem, povalit na záda" apod.
Do tlamajzny jí narvěte plyšáka a bojujte, výborná věc jsou kuchyňské chňapky---dáte na ruku a kousání vás při mordování nebolí.
Některá štěňata teda stejně mají topten kousání ruky....např. moje pyrenejka to takhle měla, takže jsem si obalila ruku ručníkem...takový improvizovaný rukáv...a kousalo se na povel a přestalo se na povel.
Vymyslete jinou zábavu...přetahování, hledání nějaké mňaminy...choďte hodně ven, s ohledem na počasí kratší dobu a vícekrát...štěně si venku zaměstná hlavinku, unaví se.
Dejte mu velkou hovězí kost na okus, ať si tu kousací energii chvíli vybije někde jinde.
U většiny štěňat toto období přejde s přezubením...nevím ve věku kolem 4-5 měsíců.
Neříkám, že nemáte štěňátko vychovávat, ale mě přijde, že ať jsem dělala a nebo nedělala cokoliv, tak z toho štěně nakonec vyrostlo a moje zkušenost mi říká, že z těch nejvzteklejších, nejkousavějších, "nejagresivnějších" štěňat vyrostli ti nej mazlové a opatrnost a něžnost byla jejich druhé jméno.
A tak mám zatnutý zuby a čekám, až ten berňuší potvor vyroste a až z něj bude ten nej pes na světě.
já teda jdu výchovou/výcvikem tomu čekání naproti
on by se taky člověk, u některých jedinců, nemusel dočkat.....
chování štěněte je normální, psí, a jít proti tomu agresí není úplně nejlepší nápad
štěně border kolie
a prosím teorie o nadřazenosti poslat do....někam
Viktorie Markova
napsal(a):
Ano když si přečtete “kouše” tak je to takový to kousání, který jen trochu bolí a nic to neudělá🤷🏽♀️j enže ne, ona kouše, když od ní utíkám třeba, ale to kousnutí na 2 měsíce je fakt hluboký, mám od ni rozkousaný všechno oblečení co mám, protože na mě furt útočí.
Když se do mě zakousne tak ji chytím za obojek a nechám vyklidnit a řeknu “ne” taky ji trochu štípnu za tu kůži vzadu.
Jenže ona, i když ji chytím nebo se snažím a už natahuju ruce, tak se pustí nohy a začne mě kousat do ruky/obličeje.
No jo, už na tom pracujeme a teď když dělá něco co nemá, tak ji okřiknu a většinou si lehne a najednou mě chápe, ale při kousání ne.
Jsem trošku v šoku.
Po cca 20ti letech chovu BOC v ČR, s PP i bez PP, kdy se o nich píše, že jsou to hyperaktivní magoři, si pořídíte štěně BOC a divíte se, že se chová jako magor?
Ad výchova:
Chytíte ji za obojek, necháte ji vyklidnit (předpokládám vycukat, unavit) a pak řeknete "ne" a štípnete ji za krkem (třeba po 5ti minutách zmítání se ve vzduchu)? A co ten povel jako znamená? Nejsem pes, nejsem štěně, ale tak nějak netuším, co si to štěně z toho mělo vzít.
Možná by to chtělo si něco přečíst o výchově psů obecně, o BOCkách jako plemeni a poptat se v nějaké FB skupině, zaměřené na BOC.
Viktorie Markova
napsal(a):
Agresívní štěně po stodvacátesedmé. Promiňte, ale děláte to fakt špatně. Viz příspěvky nade mnou. Žádná dominance, žádné štípání na kůži, žádné okřikování. To jste vyčetl(a) kde? Nebo vám to někdo poradil?
napsal(a):
Agresívní štěně po stodvacátesedmé. Promiňte, ale děláte to fakt špatně. Viz příspěvky nade mnou. Žádná dominance, žádné štípání na kůži, žádné okřikování. To jste vyčetl(a) kde? Nebo vám to někdo poradil?
Ale tak na druhou stranu já se snad ani takovým dotazům nedivím....nebudu říkat, že mě moje štěně dohání k zoufalství, už je to x-té štěně, takže vím, že na konci tunelu je světlo, ale....je to únavné a to na to mordování nejsem sama, pomáhá i Gina a syn a možná i manžel a řeknu, že jsem fakticky ráda, když už je večer a malej jde spát.
Prostě si myslím, že noví majitelé štěňat (neříkám, že všichni) si třeba i nastudují, jak se o štěňátko starat, ale tak nějak je nenapadne, že ta malá roztomilá kulička může být takovej poděs a vždycky se najde někdo, kdo poradí ty "zaručené metody", jak to agresivní a dominantní štěně zkrotit.....a já si říkám zaplať pánbůh, když takový člověk nakonec dorazí sem na faunu a tady se dozví, že to, co dělá je blbost, že má doma úplně normální štěně a myslím, že tady těch rad je už od nás psáno hafec...každý máme možná jiný postup, ono taky na každé štěně asi platí něco jiného, je to individuální, ale dá se vyzkoušet, co platí na štěně dotazatele, protože nikdo mu tady nebude radit nějaké nesmysly.
A ještě k tomu, že každé štěně je jiné....v souvislosti se zákazovými povely....já si klidně přiznám, že když už je to u Matese přes čáru a nebo když chci jeho běsnění ukončit, tak řeknu rázné NE a on toho nechá. A to není, že bych ho to učila, to spíš někdy se člověk prostě neudrží a tak i když ví, že to bude k ničemu, tak to řekne...a světe div se...ono to fungovalo...on přestane a jde si dělat něco jiného nebo si sedne a já mu zase pro změnu drbu hrudníček....
napsal(a):
Ale tak na druhou stranu já se snad ani takovým dotazům nedivím....nebudu říkat, že mě moje štěně dohání k zoufalství, už je to x-té štěně, takže vím, že na konci tunelu je světlo, ale....je to únavné a to na to mordování nejsem sama, pomáhá i Gina a syn a možná i manžel a řeknu, že jsem fakticky ráda, když už je večer a malej jde spát.
Prostě si myslím, že noví majitelé štěňat (neříkám, že všichni) si třeba i nastudují, jak se o štěňátko starat, ale tak nějak je nenapadne, že ta malá roztomilá kulička může být takovej poděs a vždycky se najde někdo, kdo poradí ty "zaručené metody", jak to agresivní a dominantní štěně zkrotit.....a já si říkám zaplať pánbůh, když takový člověk nakonec dorazí sem na faunu a tady se dozví, že to, co dělá je blbost, že má doma úplně normální štěně a myslím, že tady těch rad je už od nás psáno hafec...každý máme možná jiný postup, ono taky na každé štěně asi platí něco jiného, je to individuální, ale dá se vyzkoušet, co platí na štěně dotazatele, protože nikdo mu tady nebude radit nějaké nesmysly.
A ještě k tomu, že každé štěně je jiné....v souvislosti se zákazovými povely....já si klidně přiznám, že když už je to u Matese přes čáru a nebo když chci jeho běsnění ukončit, tak řeknu rázné NE a on toho nechá. A to není, že bych ho to učila, to spíš někdy se člověk prostě neudrží a tak i když ví, že to bude k ničemu, tak to řekne...a světe div se...ono to fungovalo...on přestane a jde si dělat něco jiného nebo si sedne a já mu zase pro změnu drbu hrudníček....
Ale zadavatel(ka) rozvíjí teorii dominance a aplikuje tahání (dobře, štípání) za kůži. A to není správný postup, to se shodneme. Nebo ne?
napsal(a):
Ale zadavatel(ka) rozvíjí teorii dominance a aplikuje tahání (dobře, štípání) za kůži. A to není správný postup, to se shodneme. Nebo ne?
Jo jasně...já jsem to nemyslela tak, že to zadavatelka dělá správně, jen že se vlastně nedivím, že jsou někteří noví majitelé...začátečníci, překvapeni z toho, JAK štěně kouše a že jsou prostě náchylní naslouchat radám typu "vytahání za kůži" a podobně, protože to se pořád ještě traduje, jak mezi pejskaři, tak mezi veřejností nepejskařskou taková dogmata pořád kolují a dokonce i třeba ještě v dnešní době běžně slýchám, že štěněti..kotěti...se má vymáchat čumám v loužičce a plácnout ho.....
Můžete být ráda, že vás kouše. Horší by bylo kdyby ne. To by bylo asi nemocné.
já to nejsem i když jsem tady to téma nedávno zakládat chtěla.
Mému štěňátku jsou dva měsíce a piraňa je to děsná... blbý je, že dosáhne či doskočí vysoko, rozsah pohybu má značný a když se chytí jehličkama, visí na nás 14 kilo mrskající se živé hmoty... Ale větší šrám mám zatím jen jeden - jinak stíhám prst vrazit do mezery za špičáky... a nebo nacpat včas do psí huby hračku. Učí i rvát se "přes deku" - kdy to přeci jen tak nebolí a přitom se krásně vyblbneme. Těším se, až ho jehličky opustí a vyrostou mu nová obří sněhově bílá zubiska.
Je to normální chování štěněte - za pár měsíců bude končetinám a rukávům líp...
a ještě poznámka k úvodnímu textu - jestli si po okřiknutí lehá, pak je to špatně - protože se bojí...
janaa
napsal(a):
Já tomu nevěřím,to už je troll, to není možný,prostě není...
Obávám se že není. Trollové nejsou registrovaní.
To se vždycky tak krásně čte o těch piraňách . Já mám třetí štěně, to první kousalo do bačkor, to druhý skoro vůbec a teď, když není vyběhaná a je rozhodněná, tak to je děs. Mám krvavé šlince na stehenech, dítě kousla do zadku. Do místnosti lezu jako první jako štít, aby dítě nebylo na ráně. Když mě moc kouše, tak si přestávám hrát a podobně, ale nejlepší je ucpávat tlamičku hračkou, kostičkou. Když mě chtěla kousat při zapínání vodítka při odchodu z domu, tak prostě dám ruce pryč a vodítko nepřipnu a čekám, nakonec pochopí, že je sama proti sobě. Když ale kouše dítě, tak se snažím odlákat pozornost na mě, ale někdy i okřiknu a ona sama už bere hračku a cpe nám ji.
juhaj
napsal(a):
Tak naše štěně, bylo ve dvou měsících desetikilové a nejenže kousalo jako piraňa, ono i velmi silně štípalo ( dodnes občas použije). Ke kousancům jsme měli i jelita a takové to bylo hunaté klubíčko, jen moc zubaté ☺!
Jo tak štípání známe taky...štípala Gina a ještě vehementněji Jessinka.
Každý, kdo kdy měl temperamentní štěně - jedináčka, vypadal pár měsíců jako narkoman. V lepším případě.
napsal(a):
Každý, kdo kdy měl temperamentní štěně - jedináčka, vypadal pár měsíců jako narkoman. V lepším případě.
Ani to nemusí být žádný velký temperanent. Náš dědek se jako vážný pán v letech tvářil snad už od štěněte, ale než přezubil, ptali se mě spolužáci, jestli mám doma vzteklou kočku. A to vážil jen dvě a půl kila a rozhodně to nebyl žádný extra ranař.
šavlozubka
napsal(a):
Ani to nemusí být žádný velký temperanent. Náš dědek se jako vážný pán v letech tvářil snad už od štěněte, ale než přezubil, ptali se mě spolužáci, jestli mám doma vzteklou kočku. A to vážil jen dvě a půl kila a rozhodně to nebyl žádný extra ranař.
Známou volali do školy s tím, jestli jejich dcera nebere drogy. Měli miniaturního voříška, co měl fakt malé jehly.