Štěňata plemene Hovawart

Prodám Hovawarta - CHS Lafarr Star z Liberce nabízí předběžné rezervace na...
Dohodou
Dobrý den,
náš pejsek trpí hotspoty většinou v létě, když se mu zapaří srst.
Tento rok nás poprvé trápí mokvající hotspot i přes zimu a nechce se zahojit. Stříkáme zeleno-modrým sprejem, vymýváme řepíkem, pes bere antibiotika, s veterinářem se vidíme několikrát do měsíce, ale nic nechce zabrat.
Chvíli už to vypadalo, že je zahojený, ale hned se to rozjelo znovu.
Všechny hotspoty jsme tímto způsobem vždy vyléčili, teď se to bohužel nedaří a nechceme do psa cpát antibiotika tak dlouho.
Chci se tedy zeptat, zda máte něco osvědčeného, co opravdu zabírá?
Mazat řepíkovou mastí, na sádlovém základu, žádná chemie. Dělala to tak léta kamarádka, měla hotspoty u berňáků. Kde to má a co je to za plemeno? Následně posilovat imunitu a to tak, že pořádně. Pokud to pokaždé řešíte ATB, tak má imunitu v pr... a to totálně Jste v začarovaném kruhu. Čím krmíte?
Uživatel s deaktivovaným účtem
Psa ostříhat - pořádně vystříhat okolí hotspotu, ať na to jde vzduch.
Hotspot vysušit. Můžete zkusit Bajazin nebo vysušit jinak. Někdo ty hotspoty fénuje.
Pokud používáte zelenomodrý sprej, který si myslím, že používáte, tak to jsou antibiotika. Tj. buďto nepoužívejte vůbec, nebo používejte až do úplného zahojení; chce to používat aspoň pár dní poté, co se zdá, že to zahojené je. Je to stejné, jak když berete ATB ústně - musíte dobrat platíčko, nikdy nesmíte přestat brát jen proto, že se Vám po ATB ulevilo. Jinak si akorát pěstujete odolné kmeny bakterií.
No a ještě jsou celková orální ATB. Nelze-li jinak, tak holt psa přeléčit komplet.
Všechno omyjte desinfekčním mýdlem. Vyperte obojky, postroje, vodítka.
Můžete zkusit přidat do krmiva síru a zinek.
Loni ho měl můj pes taky v zimě, mám GR. Osvědčilo se mi psovi krk a ta místa, kde se hotspoty nejčastěji dělají, pořádně ostříhat. Pokud se teda nechystáte na výstavy. A stále vysušovat a vysušovat. Já to nakonec dělala fénem studeným vzduchem, když už nic nepomáhalo. A že jsem vyzkoušela všechno možný.
Zkoušeli jste prurivet,tenazym? Udělat stěry na to,jestli za hotspotem nestojí nějaký specifický druh bakterie rezistentní na normální atb? Jinak,byť je to u dlouhosrstých plemen na prd, ostříhala bych a psa udržovala s krátkou srstí a podsadou,pravidelně vyčesávala. A posilovat imunitu horem dolem, třeba výrobky od Energy. Hotspoty nejsou normální,bohužel u psů čím dál častější problém, mnohdy dost zásadní
Dělali jste psovi krevní rozbory, zda je jinak v pořádku? Mé první feně se dělaly hot-spoty v době, kdy měla nemocná játra.
lesnížínka
napsal(a):
Mazat řepíkovou mastí, na sádlovém základu, žádná chemie. Dělala to tak léta kamarádka, měla hotspoty u berňáků. Kde to má a co je to za plemeno? Následně posilovat imunitu a to tak, že pořádně. Pokud to pokaždé řešíte ATB, tak má imunitu v pr... a to totálně Jste v začarovaném kruhu. Čím krmíte?
Bolest má na zádech u ocasu a je to hovawart. Antibiotiky jsme to řešili, jen když to bylo v létě nejhorší a teď. Krmíme granulemi značky Yoggies ke kterým přidáváme povařené maso s rýží.
BM
napsal(a):
Bolest má na zádech u ocasu a je to hovawart. Antibiotiky jsme to řešili, jen když to bylo v létě nejhorší a teď. Krmíme granulemi značky Yoggies ke kterým přidáváme povařené maso s rýží.
kortikoidy se davaji, kdyz je to takhle zle, ATB nestaci.
to je ten prurivet, cortizeme -vet vam nic takoveho nepredepsal?
pokud má na zádech něco, co vypadá jako hotspot, ale nedaří se to zahojit,
není to hotspot.
a je potřeba s tím zacházet jinak, začala bych pečlivou diagnostikou.
a když je to hovawart, tak stanovením hladiny hormonů štítné žlázy.