Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.2.2022 14:33
Eso.Rimmer

XXX.XXX.135.246

Dobrý den,

rád bych se zeptal, fr. buldoček 13let, 2 měsíce zpátky diagnostikován skvamicolární karcinom spodní čelisti, který jsme se po dlouhém rozmýšlení rozhodli neoperovat (řešení bylo pouze amputace čelisti). Nádor se bohužel ryhcle zvětšuje a nyní vytlačuje spodní špičák, tak že se kýve, je obnažen až ke kořenu a vytlačován ven z tlamy.. šli jsme k vet, kde byla doporučena sedace a vytrhnutí zubu..

Má otázka je, zda byste takový zákrok doporučili vzhledem k jeho diagnóze.. vet říkala, že během toho zákroku bohužel může dojít také k patologické zlomenině čelisti, i když se bude pokoušet to udělat co nejšetrněji.. jedná se prý cca o 10min zákrok.. Hugo je na tom zatím docela dobře, žere, pije, venku má zájem, bere prášky na bolest + další různé přípravky na nádor.. Ptal jsem se, zda ten zub nemůže vypadnout samovolně tím, že ten nádor ho vytlačí, tak vet říkala, že ano, ale může to trvat a teď je ten zub bolestivý.. Děkuji za vaše názory.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.2.2022 14:49

než trhat psovi zuby z nádorově změněné čelisti, radši bych utrácela.

15.2.2022 16:35
Eso.Rimmer

XXX.XXX.135.246

i přesto, že teď pes funguje, žere, vyvenčí se bez problémů a není na něm vidět, že by nějak trpěl? tím zákrokem a trháním se mi ho taky nechce vůbec zatěžovat..vet mi to doporučovala, ale nezdá se mi to, proto jsem se chtěl zeptat i jinde..

15.2.2022 16:38

Eso.Rimmer napsal(a):
i přesto, že teď pes funguje, žere, vyvenčí se bez problémů a není na něm vidět, že by nějak trpěl? tím zákrokem a trháním se mi ho taky nechce vůbec zatěžovat..vet mi to doporučovala, ale nezdá se mi to, proto jsem se chtěl zeptat i jinde..

ano,

i přesto.

psi jsou hodně tvrďáci a zrovna u téhle diagnózy nečekejte, že by nějak dal najevo nepohodlí a žrát bude dokud to bude technicky možné. v podstatě mu to může sežrat půl hlavy ale "pořád nebude vidět, že by nějak trpěl"

ovšem trpět bude. je to celkem na vás, do jakého stadia rozkladu ho necháte dožít.

15.2.2022 17:37

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
ano,

i přesto.

psi jsou hodně tvrďáci a zrovna u téhle diagnózy nečekejte, že by nějak dal najevo nepohodlí a žrát bude dokud to bude technicky možné. v podstatě mu to může sežrat půl hlavy ale "pořád nebude vidět, že by nějak trpěl"

ovšem trpět bude. je to celkem na vás, do jakého stadia rozkladu ho necháte dožít.

A nemůže se stát, že až do toho hrábnou, když je to tak blízko, tak se nádor naštve a bude rychle konec?
Asi píšu kraviny. Ale.

Na hlavě to musí bolet šíleně.

15.2.2022 17:45
lupus4

XXX.XXX.205.61

byl bych vděčný za 13 let a dál ho nenechal trápit

15.2.2022 19:46
Markéta80

XXX.XXX.226.176

13 let je na buldočka krásný, o nádoru víte 2m, od té doby se rychle zvětšuje takže kolik času mu vůbec zbývá? Musí brát léky na bolest takže rozhodně nežije spokojeně a v klidu. zrovna se vrtat do míst kde je nádor? je to vždy smutné, ale nechtěla bych vidět jak se trápí, pes hned tak bolest nedá znát. taky máme buldočka a kolikrát o ní zakopnu a jiný pes by zařval a ona se ani nehne. já bych se důstojně rozloučila a ukončila trápení psa ve skupině buldoků je jeden co to má v nose 2x byli i v Rakousku a vždy po chemii nádor zmizel a do 3m byl zpět. teď už jen čekají a je jasné že ten pes má bolesti. Já říkám že raději o pár dní dřív než déle. tady se při zákroku může stát cokoliv a i když se to povede tak jak dlouho bude žít?

Přidejte reakci

Přidat smajlík