Uživatel s deaktivovaným účtem

“Nemám pro myslivost, pouze jako prevenci zaběhnutí.”
Myslíte, že když bude mít na krku gps, tak se nezaběhne? Na to je lepší stopovačka, nebo flexina. Ušetřené peníze můžete investovat do lekcí nácviku spolehlivého přivolání, případně do psí pojistky. :-)) U honiče asi lze doporučit hlavně to vodítko a dobrou pojistku.

Možná myslí na zdrhnutí ze zahrady? :-)
https://www.youtube.com/watch?v=VnBjQDeZPag&ab_channel=susancarter
“ prosím o doporučení gps pro pejska.”
Ale tak dobře… flexinu mám, stopovačku používáme taky… se psem chodíme na cvičák…
Wow!! Je opravdu tak šílený odvaz koupit psovi gps? A poradit se s někým kdo má s nějakou konkrétní zkušenost?
A je opravdu takový problém odpovědět na můj dotaz, místo chytrých řečí? Nebo se raději nevyjadřovat?
Klid a mír v duši přeji!
ka_ro_lina
napsal(a):
“ prosím o doporučení gps pro pejska.”
Ale tak dobře… flexinu mám, stopovačku používáme taky… se psem chodíme na cvičák…
Wow!! Je opravdu tak šílený odvaz koupit psovi gps? A poradit se s někým kdo má s nějakou konkrétní zkušenost?
A je opravdu takový problém odpovědět na můj dotaz, místo chytrých řečí? Nebo se raději nevyjadřovat?
Klid a mír v duši přeji!
Víte ono jde hlavně o to, že díky GPS obojku sice zaběhlého pejska na nějakou vzdálenost možná dohledáte, ale ten obojek mu nezabrání mezi tím třeba vlítnout pod auto, čímž může nejen ublížit sobě, ale taky způsobit těžkou dopravní nehodu. Stejně tak obojek nezabrání uprchlému psovi třeba strhnout nebo uštvat zvěř v lese nebo klidně i v obci (kočku, malého psa, drůbež). Ruku na srdce, v jakých situacích nejčastěji psi utečou od majitele? Myslím, že v 90% začnou něco honit nebo se pustí po stopě. A to se prostě nesmí, proto tady asi nenajdete zastání.
GPS obojky používají myslivci, kteří vypouští cvičené psy do honitby, v běžném provozu se setkávám spíše s elektrickými obojky, kterými majitel neodvolatelného ( ) psa upozorní zvukem, vibrací nebo v nejhorším elektrošokem, že má věnovat pozornost majiteli. Já bych ho třeba feně nedala, ale vídám to u psů venku.
Spíše bych doporučila pouštět v jen místech, kde se nebude vyskytovat zvěř nebo kde vidíte daleko a musíte prostě vidět dříve. Pak taky zvykat - čili na vodítku chodit k ohradám, oborám, kde mají třeba vysokou a učit psa, ať nevyšiluje, že je to stejné jako když třeba vidí člověka.
Nehraju si na mistra světa, mi zase utíká fena za psy- nicméně přivolání je (kromě sedni ) jediný povel, který jsme pilovali fakt od prvního dne a máme ho zmáknuté. A samozřejmě musím mít stále oči na pozoru a vidět i za roh dřív než pes

Já vím, že to vypadá jako pitomá rada, anebo že to vypadá, jako kdyby to rada vůbec nebyla, ale v tomhle případě je bohužel opak pravdou. Ač je to rada nevyžádaná.
GPS řeší až důsledek útěku (jak najít psa), není to prevence. Váš pes může na útěku způsobit škody - štvát nebo zabíjet zvěř, ale také se může sám zranit nebo zabít. Dokonce u toho může způsobit i nákladné (ne)majetkové újmy třetím osobám - když zaviní dopravní nehodu, můžete přijít o psa, a k tomu platit škody na cizím autě, bolestné, ušlý zisk atd.
Jinak co do výběru obojku, ať Vás potěším a vyjádřím se k tématu, dost záleží, jaká máte očekávání a požadavky… Úzce to souvisí s omezeními danými technologií (jak funguje gps), konstrukcí (limitem budou fyzikální podmínky - např. vodotěsnost) atd.
@Terapeutka U honiče Vás dobrá viditelnost nevytrhne, ten jde po stopě.
Děkuji za odpověď.
Ano rizika jsem si vědoma, přesto mi na cvičáku bylo doporučeno mimo stopovačky právě i gps. Chovatel naší feny je myslivec a i on mi, protože zná povahu honičů doporučil si gps koupit (obyčejnou bez výchovných prvků). Víte co, opravdu mi může utéct omylem(uteče se stopovačkou, vyvlíkne se z obojku-nevim) proto chci zamezit tomu, abych o ni přišla… počítám s tím, že právě gps mi pomůže fenu rychleji najít… a třeba předejít nějakým nehodám… peněz za gps mi líto není… lepší koupit gps než psát inzeráty hledám psa široko daleko, odměna xxxxtisíc
Ale samozřejmě to je pouze můj názor a moje zodpovědnost… vím že to myslíte dobře

Ono bude hodně záležet, jaké je pokrytí signálem, jak bude gps zastíněná, jak rychle se pes pohybuje, jestli dostatečně dlouho vydrží baterka, jestli a do jaké míry je to vodotěsné…
Finančně je potřeba k pořizovací ceně připočíst i provozní náklady.
Osobně bych GPS na psovi hned neodsuzovala, kor ne poté, co se sousedovi asi dva měsíce nazpět vyškubnul se stopovačkou jejich lovecky vedený výmar a pak ho několik hodin hledali po lese, protože se s tou stopovačkou někde zamotal a nemohl se hnout. Navíc jak se snažil osvobodit, tak se do krve zranil. Ještě k tomu v zimě, v noci pod nulou, .. No, měli fakt štěstí, že ho pán pak slyšel naříkat. Po této zkušenosti pořídili GPS a jsou více v klidu, čemuž rozumím.
Já jsem jedním z těch, co na zdrhání za zvěří použili EO, a nemohla bych být šťastnější. A věřím , že nejen já, ale i pes. Jo, chvilku byl "smažen", ale už několik měsíců jsem obojek nepoužila a pokud nejdeme vyloženě do lesa, tak ho ani na tom krku nemá.
Ale už jsem tu milionkrát psala, že samotný EO není řešení, ale musí se se psem na přivolání intenzivně makat.
Zkuste se kouknout na kippíka, www.kippy.eu
Mám kippy gps už dlouho a funguje dobře, s přesností na 50m i v zalesněném terénu, má dlouhou výdrž baterky a nemusíte do ní řešit simkartu. Cenově je to taky skoro za hubičku. Platí se poplatek za sledování přes satelit, vychází to kolem 1200 na dva roky.
Používám na koně, když jezdím do terénu sama. Kdyby mě sejmul a vzal roha, tak budu hned vědět kde je. Chtělo to sice trochu přizpůsobit jiné velikosti, ale šlo to. Na fotce je to ta mrňavá béžová věcička, co má koník na obojku kolem krku.
Kdysi mě kůň sejmul, jednu noc strávil v lese a druhý den se zabil pádem při kterém si zlomil vaz a přední nohy - kdybych to měla už tehdy, nemuselo k tomu dojít... Hledali jsme ho týden.
Pro ztrátu psa při jeho útěku nebo jakékoliv nepředvídané situaci bych to viděla stejně. Stopovačka, flexa nebo cokoliv dobrý, ale stát se může všechno a pak už si můžete jen vyčítat a mít oči pro pláč, pokud by to nedopadlo dobře.
Je to apriori dělané pro psy a kočky.
Dobrý večer, já koupila našemu hafanovi Lamax GPS locator, čistě pro můj lepší pocit, když jsem se na první dovolenou s ním bála, aby se nezaběhnul. Jinak (kromě dovolené nebo výletu) ho sice moc nepoužívám, ale rozhodně bych to neodsuzovala, většina z nás by za ty zvířata dýchala, tak je pochopitelný, že autorka diskuze chce prostě jenom udělat maximum pro jeho bezpečí Každopádně u toho Lamaxu dostanete sim kartu (t-mobile) a tam je třeba si nastavit tarif (cca 50-100 MB měsíčně formou předplaceného kreditu stačí). Příjemně mě překvapilo, že i v prostředí hor a lesů to docela dobře určilo polohu. Výdrž na jedno nabití je cca 4 dny, tak na to musíte myslet. U středního a většího plemene je velikost trackeru na obojku zanedbatelná (5x4 cm).Mě to přijde jako fajn doplněk a co jsem hledala recenze všechny gps ctrackery mají víceméně podobné hodnocení, tak je asi jedno co vyberete.