Statická elektřina při vyčesávání psů

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.3.2022 17:32
kobylatko

XXX.XXX.210.167

Nemáte někdo nějakou radu/tip/trik jak na statickou elektřinu při vyčesávání psa ? Aby pes nejiskřil .

15.3.2022 18:39
Dasvo

XXX.XXX.72.213

Myslíte po vykoupání? Pokud ano, pak psí kondicionér.
Za normálních okolností by psí srst měla být... mastná, prostě neelektrizující. Anebo je problém v kartáči. Elektrostatické výboje v psí srsti určitě nejsou normální. Spíš bych hledal příčinu, ne jen způsob, jak to „obejít“.

15.3.2022 20:38
Terven

XXX.XXX.110.191

Dasvo napsal(a):
Myslíte po vykoupání? Pokud ano, pak psí kondicionér.
Za normálních okolností by psí srst měla být... mastná, prostě neelektrizující. Anebo je problém v kartáči. Elektrostatické výboje v psí srsti určitě nejsou normální. Spíš bych hledal příčinu, ne jen způsob, jak to „obejít“.

Myslím, že za určitých podmínek ty výboje jsou normální. V suchém mrazivém počasí to nepovažuju za nic divného. Mám nelínavou fenu, typ srsti shih tzu, občas elektrizuje úplně stejně jako lidské vlasy.
Mimochodem je úplně běžné, že v zimě elektrizuje i koňská srst, zejména při kartáčování nebo čištění gumovým hřbílkem...a když pak dáte koni z ruky pamlsek, rána do pysku je jistá

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.3.2022 20:43
Uživatel s deaktivovaným účtem

kobylatko napsal(a):
Nemáte někdo nějakou radu/tip/trik jak na statickou elektřinu při vyčesávání psa ? Aby pes nejiskřil .

Existují anstistat spreje na srst. To by mohlo pomoci. Já běžně dostávám ránu, když prohrabávám psy furminátorem, když vysednu z auta a zavírám dveře, ale tak já si generuju kde co. Zkuste oslovit zkušeného elektřikáře.

15.3.2022 21:49
Mí

XXX.XXX.100.102

Zkuste psa pohladit mírně navlhčenou rukou.Je to jen nouzovka když není po ruce kondicionér.

Přidejte reakci

Přidat smajlík