Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.3.2022 11:06
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Chtěla bych si koupit nějakou knihu o výchově a výcviku psa, ale je jich teď tolik, že nevím jakou vybrat.
Měla jsem nějaké knihy z dob minulých, ale buď jsem je půjčila do nenávratna nebo někam zmizely při stěhování.
Jakou byste doporučili a proč. Co říkáte na klikr.
Budu ráda za všechny rady a postřehy.
Předem děkuji

20.3.2022 11:18
jana.jenickova

XXX.XXX.92.70

Já mám doma kupu knížek od Šusty, to je trochu náročnější čtení a možná bych doporučila začít spíš s něčím jiným, ale každopádně jsou knížky fajn.
Takový hezký základ pro komunikaci se psem jsou Konejšivé signály (nástavbou potom jsou webináře a semináře s Lenkou Blachovou ze Psí školy Koira, můžu taky doporučit všema 10!).
Co mně osobně dělá dobře, tak je čtení knížek od Kena Ramireze a spol., např. Souznění dvou duší, ta je přímo skvělá - pro začátečníky i pokročilé, každý si tam najde to své. Další od něj je Okem trenéra, ta je taky moc fajn, jsou tam i zajímavé výzkumy :-)

Pro hlubší pochopení tréninku potom knížka Od delfína ke psovi a zpátky k člověku od Gabby Harris. Teď si lidi hodně chválí knihu od Grishy Stewart - Trénink pro úpravu chování, ale tu jsem zatím sama nečetla. Nicméně má ohlasy více než pozitivní.

Jinak celkově od Plotu jsem toho četla víc, např. i knížky z řady o Border koliích mi něco daly i k jiným plemenům, našla jsem tam spoustu zajímavých věcí, ale asi než základní knížka jsou zajímavější ty další dvě - Povaha a Chování problémy s ním spojené, vše od Carol Price.

Od Jean Donaldsonové jsou knížky taky určitě dobré, i když mně se četly trochu hůř, ale neubírá to samozřejmě na kvalitě :-)

Osobně trénuji s klikrem, resp. se slovním markerem, ale chce to pochopit, jak s tím pracovat. Na což je právě super třeba kniha od Kena Ramireze a spol, ta první uváděná.

20.3.2022 17:51
Rezzzy

XXX.XXX.172.18

Děkuji, mrknu na ně

Přidejte reakci

Přidat smajlík