neznalka

XXX.XXX.84.140
ahoj, chci se zeptat pejskařů.
Chtěla by ch si pořídit mémo prvního psa...furt si vybírám plemeno a zatím se mi líbí australský ovčák. Problém je v tom že se poslední dobou vracím domů až v 19:30 a odjíždím v 6:45. Po škole mám náladu blbnout a jsem plná energie ale bojím se že na pejska je to až moc dlouho. Chci si pořídit nějákéhé ovčácké plemeno ale nevím jak to je s časem. Prosím o pomoc co mám dělat? Přemýšlela jsem nad psí školkou ale 500kč na den fakt dávat nemůžu.
děkuji za každou odpověď.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Psa si pořídit až na něj budou ty správé podmínky. Na pejska je to opravdu dlouho a na ovčácké plemeno tuplem.
neznalka
napsal(a):
Chtěla by ch si pořídit mémo prvního psa...furt si vybírám plemeno a zatím se mi líbí australský ovčák. Problém je v tom že se poslední dobou vracím domů až v 19:30 a odjíždím v 6:45. Po škole mám náladu blbnout a jsem plná energie ale bojím se že na pejska je to až moc dlouho. Chci si pořídit nějákéhé ovčácké plemeno ale nevím jak to je s časem. Prosím o pomoc co mám dělat? Přemýšlela jsem nad psí školkou ale 500kč na den fakt dávat nemůžu.
Pořídit si psa do takových podmínek je úplně mimo mísu - to prostě NEJDE!
neznalka
napsal(a):
Ten pes by strašlivě trpěl. Někteří nezvládají ani těch osm hodin, co lidi jsou v práci. Navíc ovčák, to vůbec nejde. Pes je nejšťastnější, když může být se svým pánem celý den, tak si vemte, jaký extrém mu nabízíte. To i kdybyste s ním šla ráno na dvě hodiny a večeře to samý plus nějaká zaměstnání toho psa, tak 13 hodin samoty je prostě nepřijatelné.

neznalka
napsal(a):
Tohle nejsou podmínky pro ŽÁDNÉHO psa. Ani pro kočku - možná tak pro dvě, aby se po dobu vaší nepřítomnosti zabavily.
neznalka
napsal(a):
Ještě jednou si to po sobě přečtěte a zkuste se nad tím i zamyslet. Po škole máte plno energie a jste připravená blbnout? A jak dlouho? Hodinu? Kde je čas na večeři, úklid, vlastní hygienu atd? Tolik času, kolik vám nejspíš zbývá pro psa, by nestačilo myslím ani křečkovi Upřímně...jsem zděšená nad tím, že jste schopná vůbec o tom uvažovat. Myslíte jen na sebe, nebo i na to zvíře?
lesnížínka
napsal(a):
Ještě jednou si to po sobě přečtěte a zkuste se nad tím i zamyslet. Po škole máte plno energie a jste připravená blbnout? A jak dlouho? Hodinu? Kde je čas na večeři, úklid, vlastní hygienu atd? Tolik času, kolik vám nejspíš zbývá pro psa, by nestačilo myslím ani křečkovi Upřímně...jsem zděšená nad tím, že jste schopná vůbec o tom uvažovat. Myslíte jen na sebe, nebo i na to zvíře?
Ale jo, křečkovi jo. Ten by byl rád, že má pokoj přes den v klidu spát a večer, až bude vstávat, dostane nažrat. Křečci často trpí přesným opakem. Že si je lidi pořídí a pořád je buděj a někam tahaj. Tohle vypadá na podmínky s nadějí na spokojenýho křečka. Jiný zvíře mě ale moc nenapadá (odmyslím-li rybičky, pavouky, strašilky a šneky)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.246
Atheira
napsal(a):
Ale jo, křečkovi jo. Ten by byl rád, že má pokoj přes den v klidu spát a večer, až bude vstávat, dostane nažrat. Křečci často trpí přesným opakem. Že si je lidi pořídí a pořád je buděj a někam tahaj. Tohle vypadá na podmínky s nadějí na spokojenýho křečka. Jiný zvíře mě ale moc nenapadá (odmyslím-li rybičky, pavouky, strašilky a šneky)
Had, ježek. A vlastně cokoli s noční aktivitou
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Had, ježek. A vlastně cokoli s noční aktivitou
Hady ani ježky nechovám a nikdy jsem nechovala, proto, i když je mi jasný, že kdejaká hadice by tak taky měla být spokojená, je nezmiňuju. K tomu, co neznám, se nevyjadřuju. Ono by teoreticky bylo v takovým režimu ok i dost hlodavců, ale plno jich je už schopno nějak vnímat majitele a komunikovat s ním na úplně jiný úrovni než křeček, proto i na ně mi přijde škoda, aby měli majitele, co na ně až takhle nemá čas.
Jako podmínky na psa je to úplně jak blbej vtip.
neznalka
napsal(a):
Tak pokud jste připravena na to, že v 19:30 přijedete domů a do 21:00 budete uklízet komplet prochcanej, posranej byt, se sedačkou či postelí roztrhanou na maděru a se strhanými záclonami, tak si klidně australáka pořiďte. On si doma zábavu najde i bez Vás, nebojte. Jo a sousedy dopředu připravte na to, že jim tam pes bude nonstop ječet, protože bude magor ze samoty.

eli22
napsal(a):
Já myslím, že je to provokace, ani dítě by to nevyplodilo.
Já bych se už nedivila ničemu.
eli22
napsal(a):
Já myslím, že je to provokace, ani dítě by to nevyplodilo.
Dovedu si představit, že by to i dítě vyplodit mohlo. Občas si i teď vybavím nějaký svý dětský přesvědčení, kdy jsem za každou cenu něco konkrétního chtěla a neměla na to podmínky a místo abych dostala rozum, tak jsem hledala důvod, ospravedlnění, nějakou kličku, jak to vymyslet, aby ty podmínky, který se nezmění, byly vlastně aspoň ucházející. Kupodivu to nebylo rozumný vedení ze strany rodičů, co mi něco v tom směru dalo, protože moje máma zvířatům rozumí asi ještě hůř než já vysoký politice, ale právě tyhle marný snahy, kdy jsem vždycky skončila u toho, že když se pro ta zvířata něco nezmění, nemůžu je mít a že jsem "cestou" pobrala hodně užitečnýho.

Bez problémů...jen musíte vybrat ten správný model.
Tenhle to dá v pohodě, přes den neudělá žádný binec a můžete si ho brát i do postele:
Atheira
napsal(a):
Dovedu si představit, že by to i dítě vyplodit mohlo. Občas si i teď vybavím nějaký svý dětský přesvědčení, kdy jsem za každou cenu něco konkrétního chtěla a neměla na to podmínky a místo abych dostala rozum, tak jsem hledala důvod, ospravedlnění, nějakou kličku, jak to vymyslet, aby ty podmínky, který se nezmění, byly vlastně aspoň ucházející. Kupodivu to nebylo rozumný vedení ze strany rodičů, co mi něco v tom směru dalo, protože moje máma zvířatům rozumí asi ještě hůř než já vysoký politice, ale právě tyhle marný snahy, kdy jsem vždycky skončila u toho, že když se pro ta zvířata něco nezmění, nemůžu je mít a že jsem "cestou" pobrala hodně užitečnýho.
Dítě by to opravdu vyplodit mohlo. Pamatuju si, jak jedna kámoška na výstavě drobného zvířectva sázela tak dlouho kolo štěstí až vyhrála holuba a fakt ho chtěla vyhrát. Bydlela přitom v bytovém domě, který neměl ani balkón, pak ho přinesla k nám, jestli ho může mít u nás ve skleníku. Náš táta jí do dovolil s tím, že mu musí sehnat brzy něco jiného. Tak nakonec sehnala chovatele holubů, který byl ochoten si ho vzít. Byly jsme stejně staré a mně už bylo jasné, že holub je blbost, když nemáš podmínky, ale jí nějak ne. Když byla dospělá, tak si konečně pořídila vytouženého psa, křížence pudla a cvičila ho stylem jako NO, jak se dřív tady na cvičáku cvičili. Tehdy se předpokládalo asi, že je pes blbej, jak neříkáš ty povely s pořádným důrazem, tak to nepochopí. No vyřadili jí na voříškyádě, protože porotcům se její vojenský přístup nelíbil a pes jim přišel vystresovaný. Když bylo psovi tak osm, přišla zas k nám, jestli si ho nevezmeme. No nechtěla jsem a ani nevím, jak ten pes skončil.
Trickyvoo
napsal(a):
Dítě by to opravdu vyplodit mohlo. Pamatuju si, jak jedna kámoška na výstavě drobného zvířectva sázela tak dlouho kolo štěstí až vyhrála holuba a fakt ho chtěla vyhrát. Bydlela přitom v bytovém domě, který neměl ani balkón, pak ho přinesla k nám, jestli ho může mít u nás ve skleníku. Náš táta jí do dovolil s tím, že mu musí sehnat brzy něco jiného. Tak nakonec sehnala chovatele holubů, který byl ochoten si ho vzít. Byly jsme stejně staré a mně už bylo jasné, že holub je blbost, když nemáš podmínky, ale jí nějak ne. Když byla dospělá, tak si konečně pořídila vytouženého psa, křížence pudla a cvičila ho stylem jako NO, jak se dřív tady na cvičáku cvičili. Tehdy se předpokládalo asi, že je pes blbej, jak neříkáš ty povely s pořádným důrazem, tak to nepochopí. No vyřadili jí na voříškyádě, protože porotcům se její vojenský přístup nelíbil a pes jim přišel vystresovaný. Když bylo psovi tak osm, přišla zas k nám, jestli si ho nevezmeme. No nechtěla jsem a ani nevím, jak ten pes skončil.
Wow, tak to je super případ.
Já taky jako dítě chtěla fakt všechno a strašně jsem chtěla mít to hned a nějak přijít na to, jak z nevhodných podmínek jako kouzlem udělat vhodný, ale i když jsem k řadě zvířat přišla hrozně neuváženě, asi podobně jako vaše kamarádka k tomu holubovi, nakonec mě tak jako naplňovalo zjišťovat si adekvátní informace, zajistit co všechno má jak být a nakonec jsem byla takový to příručkový dítě, co nejde daleko pro nevyžádanou radu spolužačce, která podle ní týrá osmáka a tak...
Časem jsem to samozřejmě obrátila a uvědomila si, že musím nejdřív řešit a pak pořizovat zvíře, ale myslím, že tohle odhodlání, co všechno bych chtěla a pokud možno co nejdřív, mi ohledně zvířat fakt hodně dalo, protože jen díky tomu jsem měla ten ohromný zápal učit se a zjišťovat.

Trickyvoo
napsal(a):
Jé, to jste mi připomněla první morče, které jsme pořídili dceři....na výstavě drobného zvířectva, takový to obyčejný morčátko tříbarevný. Bylo na prodej, stálo 20,- Kč a nebo jste morče mohli vyhrát na los........no a proč by ho manžel kupoval...zeptal se dcery "chceš morčátko??" no a dcera samozřejmě chtěla......no tak ho vyhrajeme. los stál 5,- korun, morče nakonec vyšlo na 200,-....180,- Kč losy na které jsme ve finále vyhráli asi 4 ks mírně nahnilých jablek a 20,- stálo to morče, které jsme nakonec koupili, ale nelituju Mišulka byla moc hodná morčecí holka, takový naše zlatíčko.
Vzpomněla jsem si na to proto, že v té loterii byl taky holub.
Atheira
napsal(a):
Dělá se to ještě pořád? Aby v tombolách byla živá zvířata?
edit: vzpomínám si, že za mého dětství bratranec na masopustu pravidelně vyhrával v tombole sele... normálně živé, do chlíva... Po letech se to změnilo a prase tam je pořád, nicméně už jaksi do mrazáku
Vim jiste, ze se to sem tam jeste urcite dela.. Ve Velke Losenici je v lete vzdy dvoudenni vystava zvirat, s posuzovanim morcat, holubu a kraliku. No a je tam velka tombola a v ni zatim kazdy rok kohouti, kralicci a morcata. Ale morcata tam v tombole nejsou od chovatelu, nekdo je tam dodava, kdo doma neco nakrizi.
BlueBee
napsal(a):
Vim jiste, ze se to sem tam jeste urcite dela.. Ve Velke Losenici je v lete vzdy dvoudenni vystava zvirat, s posuzovanim morcat, holubu a kraliku. No a je tam velka tombola a v ni zatim kazdy rok kohouti, kralicci a morcata. Ale morcata tam v tombole nejsou od chovatelu, nekdo je tam dodava, kdo doma neco nakrizi.
A já naivně myslela, že už se to bere jako neetický, tudíž nějakým způsobem zakázaný nebo tak.
lesnížínka
napsal(a):
Tak ona taky v tombole nejsou, tedy jsou jen symbolicky, jako poukaz. Sestřenka tři roky zpátky vyhrála na plese jehně. Vzala si k němu ještě jeno, aby ovečkám nebylo smutno.
V Losenici si koupite listek a uz na vas cekaji v kleci kralicci, morcata, kohouti.. Neni to poukaz. Roky tam jezdim vystavovat morcata, tak to vim jiste:-) Dcera tam vyhrala kohouta, tak jsme ho nekomu darovali..
BlueBee
napsal(a):
V Losenici si koupite listek a uz na vas cekaji v kleci kralicci, morcata, kohouti.. Neni to poukaz. Roky tam jezdim vystavovat morcata, tak to vim jiste:-) Dcera tam vyhrala kohouta, tak jsme ho nekomu darovali..
Nedovedu si představit, že bych něco takového odchovala, byť jen tak "po domácku" bez nějakých chovatelských ambicí, prostě voříšky všeho druhu a pak to strčila do tomboly. Já bych nebyla schopná svůj odchov prodat normálně vyhlížejícím zájemcům, protože bych jim nevěřila, natož abych ho přihrála někomu, kdo o jeho pořízení do poslední chvíle třeba ani neuvažoval.

Vzpomínám si, že jsme kdysi jako děcka, na jakési výstavě drobného zvířectva vyhráli v tombole andulku, k nesmírné radosti mých rodičů Andulka byla krásně zelená a žila asi 10 let.