Uživatel s deaktivovaným účtem

Nemáte tip na botičku, co nenamáhá 5.prst?
Pořezaný polštářek se pomalu hojí, ale povedlo se mi psovi otlačit 5.prst ochrannou botičkou.
A ještě nějaký čas by jí potřeboval nosit.

zkusit větší velikost?? A nebo jiný střih s jinde umístěným švem. Bojím se ale, že když už je na prstu otlak, bude mu vadit každá botka
A jaké botičky jste používali? Já letos vyzkoušela snad všechny, a nevím,co používají musheři,ale čubám žádná pořádně nedržela,ani ty dělané pro saňové psy. Nicméně žádná tedy nevadila pátému prstu. Nakonec jsem haksny obvazovala obvazovou vatou, z toho udělala jakousi botičku, a na to dávala botičku typu gumový balonek (stejně posloužil za starých časů prezervativ)

Taky asi 3 typy. S manzetou, bez, jen neopren, vyztuženy neopren.
A presne - nic nedrzi, aby se v tom mohl normalne pohybovat.
Vatova bota je aktualne nas nejvetsi spojenec.
Uz je zahojene i to riznuti i ten 5.prst - ale chtela jsem jeste na nejaky cas funkcni ochranu polstařku - uz se vraci zpet do treninku..
Tak jestli nekdo nedoporučí neco, co me nenapadlo.
Opět - něco hledám a narazila jsem na tohle, tak to sem dám, kdyby se to někdy někomu mohlo hodit:
https://www.petslove.cz/ochranna-silikonova-ponozka--xl--12-cm-45-cm--seda/
Osobně neznám, nevím, jaká je funkčnost, třeba se může někomu hodit? Moje máma mi kdysi ušila něco podobnýho pro prvního ohaře a bylo to funkční.

to bylo presne to, co jsem hledala
Polstarek uz je zahojny - a ja fakt doufam, ze uz to zase roky nebudu potrebovat.
ale dobre vedet, ze neco takoveho je
napsal(a):
to bylo presne to, co jsem hledala
Polstarek uz je zahojny - a ja fakt doufam, ze uz to zase roky nebudu potrebovat.
ale dobre vedet, ze neco takoveho je
No krása, pěkně to srostlo.
Mě mrzí, že jsem nezačla s tím hledáním dřív. Taky mi přijde, že tohle by nemuselo být špatný řešení pro některý věci. Mi to tehdy - to samodomo - měli, když si Ešátor podříznul nohu (šlachy i tepnu) a šili mu to. Máma to tehdy vyrobila z nějaký takový látky jako na batohy, nebo co (měla furt nějaký kousky látek) a protože byla šikovná (to jsem nepodědila, bohužel), tak to vymyslela a vyrobila. A já to ztratila, blbka.
Vypadá to, že to uchycení by to na tý haxně mohlo udržet. Když měla Taliprtka říznuto, pomáhala jsem si tím, že jsem ji na vázání nasazovala uzavíratelný sáček od Gelorenu a oblepila takhle jednodenní páskou. Na krátký venčení to fungovalo - voda s dovnitř nedostala a noha byla v suchu.
Já možnááá, preventivně jednu pořídím.

takze jen jako nahrada igelitaku ?
Náš pes na trpí na rozříznutý polštářky, takže už jsme vyzkoušeli kde co. Boty padaly všechny, nakonec jsme vždycky skončili u komba obvazová vata, na to taková ta samodržící pružná páska a na to na doma ponožka a na ven omotaný kus igelitky a stáhnout pevnou izolepou. Mezi jednotlivé prsty jsme ještě dávali kus gázy, aby se neotlačily.

Taky není špatná místo igeliťáku chirurgická rukavice naruby (nebo dvě) přichytit páskou a na to ještě "venkovní" textilní ponožku, aby se rukavice hned neprotrhla.
Ponožky jsem kupovala děcké u vietnamců, pakl za pár kaček.

Viděla jsem video výroby něčeho, co už nevím, co bylo, ale šlo o to,
že do mísy naleju silikon a dovnitř nějaký předmět... a mám odlitek. Nevím, jak by se na to tvářil pes, ale měla bych takhle naprosto přesné ponožky :D
Odolnost asi nic moc, to by nějaký chemik musel domyslet.
https://brydova.cz/wp-content/uploads/2011/03/techniky_siligum_p1370455.jpg
napsal(a):
Taky není špatná místo igeliťáku chirurgická rukavice naruby (nebo dvě) přichytit páskou a na to ještě "venkovní" textilní ponožku, aby se rukavice hned neprotrhla.
Ponožky jsem kupovala děcké u vietnamců, pakl za pár kaček.
Ponožku na rukavici mě nenapadlo, my ji zkoušeli taky, ale pak stejně z toho začaly čouhat ty prsty, i když byla rukavice naruby. Snad už to nebudeme potřebovat, ale kdyby jo, tak tu fusekli nahoru ještě zkusím.
Si stejně říkám, že má s námi svatou trpělivost - nejdřív ta gáza mezi prsty, pak obalovací vata, pak to stáhnout bandážovací páskou, to rukavice, na to ještě ponožka; a chodí se na tom samozřejmě debilně. Já na jeho místě už bych se asi dávno poslala někam :-D.
Tak přidávám další zkušenosti i pro ostatní. Normální botičky nedrží a nejsou nepromokavé. Botička ala balonek škrtí. I ty největší botičky jsou na zafačovanou nohu malé. Jedna botička pro musherské psy drží,ale není nepromokavá,takže po ránu na promočenou trávu na prd.
Teď mi dorazily další botičky. Tato je z pevné gumy,zesílená podrážka, celá se obmotává sucháček, drží,je dostatečně široká i na obvaz,vypadá moc dobře a věřím,že vydrží https://www.spokojenezvire.cz/boticka-ochranna-gumova-se-zpevnen-slapkou-velka-1ks
Ještě dorazily tyto, vyzkouším a podělím se o zkušenost,mají být z nepromokavého materiálu https://www.spokojenezvire.cz/boticka-ochranna-buster-bootie-hard-kratka-oranzova
janaa
napsal(a):
Tak přidávám další zkušenosti i pro ostatní. Normální botičky nedrží a nejsou nepromokavé. Botička ala balonek škrtí. I ty největší botičky jsou na zafačovanou nohu malé. Jedna botička pro musherské psy drží,ale není nepromokavá,takže po ránu na promočenou trávu na prd.
Teď mi dorazily další botičky. Tato je z pevné gumy,zesílená podrážka, celá se obmotává sucháček, drží,je dostatečně široká i na obvaz,vypadá moc dobře a věřím,že vydrží https://www.spokojenezvire.cz/boticka-ochranna-gumova-se-zpevnen-slapkou-velka-1ks
Ještě dorazily tyto, vyzkouším a podělím se o zkušenost,mají být z nepromokavého materiálu https://www.spokojenezvire.cz/boticka-ochranna-buster-bootie-hard-kratka-oranzova
To ale vypadá dobře! Tak jsem zvědavá, jak to bude držet. A to je pořád ta stejná ťapina?
Zrzavci
napsal(a):
To ale vypadá dobře! Tak jsem zvědavá, jak to bude držet. A to je pořád ta stejná ťapina?
NE,psala jsem to ve venčení,v neděli si Cácorka opět rozřízla tlapku stylem rozpůlený polštářek a řízlý do skoby,protože si nějakej kok.t vyvezl do lesa starý sklo z půdy. Nechala jsem to tentokrát zašít,tři stehy,ten prostřední praskl,takže je rána otevřená,ale ty boční,co drží tu skobu,zatím drží,tak snad....

ježiš, vy máte pech, přeji brzké uzdravení heboučkému psíkovi
janaa
napsal(a):
NE,psala jsem to ve venčení,v neděli si Cácorka opět rozřízla tlapku stylem rozpůlený polštářek a řízlý do skoby,protože si nějakej kok.t vyvezl do lesa starý sklo z půdy. Nechala jsem to tentokrát zašít,tři stehy,ten prostřední praskl,takže je rána otevřená,ale ty boční,co drží tu skobu,zatím drží,tak snad....
No to ne?? Ty jo to není možný už tohleto To mě moc mrzí, máte sakra smůlu, tak pevně doufám, že tohle je už to poslední. A držím palce, aby se aspoň ty boční stehy udržely. Matláte to něčím? nebo to máte nechat?
Zrzavci
napsal(a):
No to ne?? Ty jo to není možný už tohleto To mě moc mrzí, máte sakra smůlu, tak pevně doufám, že tohle je už to poslední. A držím palce, aby se aspoň ty boční stehy udržely. Matláte to něčím? nebo to máte nechat?
Střídám hemagel a tenazym. Roční zvíře, ke všemu jsme začaly vážně cvičit, takže jednak mě to štve,že stopka ve cvičení bude strašně znát, jednak už teď o to víc aktivitu a cvičení vyžaduje a očekává,a najednou má být kromě vyvenčení zavřená. Na palici. Kéž by ty stehy vydržely, že by se srůstání zkrátilo,protože jinak to je zas rána na měsíc,pět týdnů...
janaa
napsal(a):
Střídám hemagel a tenazym. Roční zvíře, ke všemu jsme začaly vážně cvičit, takže jednak mě to štve,že stopka ve cvičení bude strašně znát, jednak už teď o to víc aktivitu a cvičení vyžaduje a očekává,a najednou má být kromě vyvenčení zavřená. Na palici. Kéž by ty stehy vydržely, že by se srůstání zkrátilo,protože jinak to je zas rána na měsíc,pět týdnů...
To je fakt hrozně pitomý :-( tak jedině na to, procvičovat držení aportu, štěkání na signál, a jiný statický věci

janaa
napsal(a):
To je mi líto, že zase má malinká rozřízlý polštářek...sklo je poslední dobou všude, kam člověku padne oko a v tom lese je to obzvláště smutný...brzké zahojení přeji 🌷
tu oranžovou buster botu jsem kupovala, že bude dobrá na bandáž, ale nakonec bělouš po operaci bandáž neměl a posílala jsem botku dočaskám spolu s dalšími dárky....kdybych vydržela a nechala ji doma, už by frčela za Cácorkou no....tak snad už jste si všechny ty krváky vybrala a bude klid a zdravé tlapky 🙏