Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.4.2022 13:14
Lizi

XXX.XXX.19.135

Dobrý den, v poslední době si všímám, že všude hnojí a jezdí s postřiky proti škůdcům , chodíme v týdnu hodně na procházku mezi poli. Prý to bude až do žní. Co cca 2-3 týdny.
Tyto postřiky jsou tedy i na polních cestách, sem tam si náš LR utrhne i kousek obilí.
Řešíte to někdo?
Děkuji

29.4.2022 13:22
janaa

XXX.XXX.174.216

Lizi napsal(a):
Dobrý den, v poslední době si všímám, že všude hnojí a jezdí s postřiky proti škůdcům , chodíme v týdnu hodně na procházku mezi poli. Prý to bude až do žní. Co cca 2-3 týdny.
Tyto postřiky jsou tedy i na polních cestách, sem tam si náš LR utrhne i kousek obilí.
Řešíte to někdo?
Děkuji

Tak až do žní to nebude,stříká se mladé osení,pak už se do plodin nevjíždí pokud nemusí. K otázce - pokud víte,že někde stříkali,určitě se tomu vyhněte, minimálně do deště, v žádném případě do pole psa nepouštějte, jsou známé i otravy nebo vážné alergické reakce

29.4.2022 13:39
Lizi

XXX.XXX.19.135

Děkuji, já dokonce volala i do družstva, jak to je a ti mi řekli, že je to až do žní 😐. Problém je, že u nás na Hané jsou všude jen pole s obilím a řepkou. Nikde v bližším není žádná louka...
Ach jo.

3.5.2022 09:35
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Já bych se taky poli vyhýbala, pokud to jde. Před dvěma rokama jsme skončili se psem na pohotovosti, bylo tam podezření právě na otravu postřikem z pole.... Neměli jsme to nijak potvrzené, ale nic jiného nám na to nesedělo. Na klinice si to mysleli taky, nebyli jsme tam v tu dobu jediní s tím samým. Potvrdilo se mi to loni, kdy měla podobné (ale mírnější) příznaky i fena rodičů, právě po tom, co byli na procházce také kolem pole.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.5.2022 10:36
Uživatel s deaktivovaným účtem

Lizi napsal(a):
Děkuji, já dokonce volala i do družstva, jak to je a ti mi řekli, že je to až do žní 😐. Problém je, že u nás na Hané jsou všude jen pole s obilím a řepkou. Nikde v bližším není žádná louka...
Ach jo.

No, musíte někam vyjet. Haná je široký pojem, ale třeba Litovelský Pomoraví, Plumlovsko nebo Kosíř.

Přidejte reakci

Přidat smajlík