Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

JC95

2.5.2022 07:41
JC95

XXX.XXX.37.212

Dobrý den,
máme štěně křížence (NO×Labrador, 4 měsíce). Pár dní zpět začal mít kašovitou stolici. Nejdříve jen venku, ale došlo to do fáze, kdy to v noci neudrží a odběhne si z pelechu ulevit do chody. Přitom kolem půlnoci ještě jde na zahradu. Co jsme ho přivezli, celkem rychle pochopil, že doma se to nedělá.

Jinak žere pořád to samé. Ráno dostane maso a namočené vločky. Odpoledne granule. Pije normálně. Snášel tuto stravu normálně. Tak nevím, zda je to snad chyba v krmení a nebo něco jiného.

Prosím o radu, co s tím?

2.5.2022 09:16
rennie111

XXX.XXX.43.190

Prvá pomoc je diéta, nasadiť varenú ryžu s kuracím mäskom na 1-2 dni, žiadne pamlsky. Keď sa to nezlepší, alebo poprípade ešte zhorší tak veterina. Je to ešte malé šteňa, niekoľko dní hnačky mu môže spôsobiť vážne problémy. Je tam možná aj bakteriálna infekcia, parazity..
A to síce s hnačkou nesúvisí, ale 4 mesačné šteňa by malo byť kŕmené minimálne 3 - 4x denne. Hlavne keď mu dáte diétu, radšej to rozdeľte na viac menších porcií.

16.5.2022 15:02
Mame

XXX.XXX.173.109

Dobrý den,

dřív můj pes měl něco podobného. Nakonec jsme zkusili změnit granule. A ono se to najednou srovnalo. Zkoušeli jsme i dietní stravu. Moc jí to chutnalo, ale ten průjem druhý den. Mimochodem krmili jsme Brit Care Puppy lamb and rice a teď krmíme Fitminem. Za mě ten Brit dobrá značka, složení,... ale moc nám nevyhovovalo.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.5.2022 15:05

Za mě ten Brit dobrá značka, složení,...

Jako že vymysleli dobrej název nebo jak to myslíte? Jinak na složení nic dobrýho nevidím.

Vééérka

16.5.2022 16:01
Vééérka

XXX.XXX.203.208

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Za mě ten Brit dobrá značka, složení,...

Jako že vymysleli dobrej název nebo jak to myslíte? Jinak na složení nic dobrýho nevidím.

Brit je kvalitní. Naše česká značka, vyrobená zde. Stačí se snad kouknout na složení, hodně masa, bez obilovin, hypoalergeníí. Ovoce, zelenina..za mě super.

16.5.2022 16:41

Vždyť píšu, že na složení nic dobrýho nevidím. Maso tam žádné není, jen masová moučka a to nanejvýš 45%.

16.5.2022 17:58

Vééérka napsal(a):
Brit je kvalitní. Naše česká značka, vyrobená zde. Stačí se snad kouknout na složení, hodně masa, bez obilovin, hypoalergeníí. Ovoce, zelenina..za mě super.

Ono s granclema to není tak jednoduchý a člověk si často může myslet, že pejskovi dává to nejlepší a když se o to začne zajímat podrobně, tak zjistí, že krmil...nechci používat nějaké expresivní výrazy takže napíšu...že nekrmil tak kvalitně jak si myslel.

17.5.2022 07:48
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Vééérka napsal(a):

Hodně masa tam není, bez obilovin není nutně výhoda a hypoalergenní nemůže být z podstaty - co když je pes alergický zrovna na to maso?

17.5.2022 13:23
Mame

XXX.XXX.173.109

Záleží samozřejmě na jakou řadu koukáte.

17.5.2022 13:54

Mame napsal(a):
Záleží samozřejmě na jakou řadu koukáte.

Tak konkrétně vy zmiňujete Brit Care Puppy lamb and rice, složení kopíruju:
Jehněčí masová moučka (45%), rýže (30%), kuřecí tuk (chráněno tokoferoly), sušená jablka, lososový olej (3%), přírodní chuť, pivovarské kvasnice, schránky mořských korýšů (zdroj glukosaminu, 320 mg/kg), extrakt z chrupavky (zdroj chondroitinu, 190 mg/kg), mannan-oligosacharidy (180 mg/kg), ovocný a bylinný extrakt (rozmarýn, hřebíček, citrusy, kurkuma, 180 mg/kg), frukto-oligosacharidy (120 mg/kg), juka schidigera (120 mg/kg), inulin (110 mg/kg), ostropestřec mariánský (Silybum marianum) (90 mg/kg).
Maso žádný a pobavila mě ta přírodní chuť.
Taky občas krmím granule, když třeba nestíhám a přijedu odněkud pozdě, ale tohle se od poslední debaty zde nezměnilo, furt je to šrot.

Přidejte reakci

Přidat smajlík