Jak se vám dnes venčí 2.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.8.2022 13:38

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To jistě souvisí. A zajistila vláda dostatek plynu? Ne. Informace o tom, na jak dlouho zásoby plynu vystačí, se různí. Krom toho, zásobníky nejsou ve státních rukou, ale v soukromých. Je tu nebezpečí, že soukromá firma prodá plyn někomu jinému, někam jinam? Podle mě ano. Za to ale nemůže současná vláda, ale předchozí vlády, myslím, že ODS, kdy se privatizovalo jak o život.
Tím nechci říct, že by to předchozí vláda jistě zvládla zajistit líp. Nevím to a neví to nikdo.

No, mě některé vaše věty jako fňukání přijdou, třeba tato:
...Vám vámi uváděné teploty vyhovují. Někomu jinému vyhovovat nebudou a bude pořád nemocný. Mně vyhovovat nebudou, takže budu přitápět elektřinou a budu doufat, že to neodnesu zdravotně....

Vaše mamka je v 76 letech schopná spát v srpnu se štěnětem v kotci, ale vy se děsíte, že onemocníte z toho důvodu, že budete mít v bytě v zimě možná jen okolo 20°C? Nechápu.

Že bylo trendem posledních let (desetiletí) omezování vytápění tuhými palivy s upřednosťnováním přechodu na zemní plyn je pravda a je to správně. Naším dominantním dodavatel bylo vždy Rusko (ať už se momentálně historicky jmenovalo jakkoliv), od roku 1997 cca čtvrtinu spotřeby ČR pokrýval plyn z Norska. Dvacetileté smlouva s Nory vypršela 2017. Chybou z dnešního pohledu bylo, že premiérové Sobotka a následně Babiš se nijak neobtěžovali smlouvu s Nory prodloužit a obnovení dodávek vůbec řešit. Nebyla na to vůle - není se čemu divit, vzhledem k výrazným proruským vazbám na tehdejších nejvýšších místech a východní orientaci ČR.

A co s tím má společného současná vláda a premiér FIala? Mimo to, že musí operativně napravovat binec, který zdědili, začala ještě v jeho chráněném období 100 dní po jmenování invaze Ruska na Ukrajinu. Přes takto extrémně obtížné podmínky tato vláda včetně premiéra koná, komunikuje a evidentně pracuje.

Někomu je to ale - zdá se - pořád málo.

23.8.2022 13:47

Barák vytápíme na 13-25 stupňů. Místnosti, kde nikdo trvale nebydlí zavlažujeme, nemůžu si dovolit vypnout topení úplně, protože bych si zadělala na problém s plísní a navíc v sousedních místnostech by bylo asi o fous náročnější vytápění, pokud by se ve vedlejší místnosti netopilo vůbec.
Pokoje na spaní...tak standardně tak 15-18 stupňů.
Kuchyň je asi na vytápění nejméně energeticky náročná, protože mimo stěny s oknem ze všech stran sousedí s nějakou místností, navíc se tam vaří a navíc sousedí s obývákem, který vytápíme na hodně...teploměr tam teda nemám, ale nebojím se říct, že i na těch 25 stupňů, právě pro to, abych nemusela nosit svetr a fusakle.

Vlastně mi ani nikdo nemusí nařizovat nějaké snížení teploty, vzhledem k tomu, že už předtím jsme se s energiemi a vodou snažili dost šetřit, tak ta teplota v obýváku je už asi poslední energetická rozmařilost....vlastně není, ještě můj terénní automobilový mazlík, co žere i sedmikrásky u cesty, ale tam jsem prostě omezila ježdění na více méně nutné jízdy do práce a z práce, nákup, mamka, se psy už taky na prochajdy nejezdím, ale chodíme pěšmo, takže měsíční úspora pohonných hmot cca 45-50 litrů.

Takže na jednu stranu se mi chce asi brečet, že budu muset doma chodit navlečená, na druhou stranu jsou lidi, co se mají i hůř a co by za ten "luxus" ve kterém žiju já, dali....no a s humorem jde všechno líp

” Vy tam u Vás máte ale strašnou zimu určitě tak – 50, jak to můžete vydržet??” volá němec rusovi.
” -50, to néééé, tak -15, někdy -20, ale -50, to rozhodně ne!” oponuje rus.
“Co povídáš!” němec na to, ” dyť jsem to viděl v televizi, všechno zmrzlé na kost, dráty vedení obalené ledem, krápníky dlouhé několik metrů, úplně zmrzlé baráky!! to nebylo -20, to tu míváme taky, to bylo nejmíň -50!!”
” Jo ahaaaaa, ty myslíš venku -50, joo tak to jo.”

23.8.2022 14:47
fikovnice

XXX.XXX.20.198

Přesně tak. Směnovala jsem ve druhé a třetí třídě. V Brně. Základku jsem absolvovala ve stejných letech jako Terven. Pamatuji samozřejmě I dvoje uhelné prázdniny. To se ještě v naší škole topilo uhlím. A v kotelně na sídlišti mazutem. Teď se jak ve škole, tak v kotelně, topí plynem.

Sousedka to zažila na Bakalce... Ale asi to bylo na vícero školách. Každopádně sousedka je ode mě asi o 12 let starší a my už jsme to nezažili - to směnování.

23.8.2022 14:52
fikovnice

XXX.XXX.20.198

Moc Vám gratuluji! Dráček kolem sebe rozdává radost, je v tom dobrej a ještě na to má papír...pohlazení šampiónovi....mého srdce rozhodmě 👏🙂🌷

"Vahine", Dráček je naprosto úžasnej a strašně moc mi učaroval!
Asi víc než ty malé chlupaté kuličky, co tehdy "Sarah" měla.
Dráček má fakt obrovskou hlavu, krásně stavěnou lebku....to je třeba věc, která se mi na psech líbí. A je kontaktní, ale tak to jsou všichni pesani "Sarah"!

23.8.2022 15:01
fikovnice

XXX.XXX.20.198

"23 stupňů je tak akorát na ten svetr a hodně teplé ponožky. Když se člověk nehýbe, hodiny sedí u počítače, třeba když pracuje z domova."

23 st.C je tak na ty trenky

v kanceláři jsem seděla u PC roky, v topné sezóně, při 18-20ti st., díky obr velkým a netěsným kovovým oknům
po výměně oken a zateplení byla teplota plus mínus 20 st.C, díky regulaci vytápění ředitelem
Když mi byla zima, vzala jsem si zimní vestu.

Teď pracuji většinou z domu také posez u PC), v zimě - dopoledne - teplota 16-18st.C, a kupodivu mi to nevadí, a když vadí, tak stará dobrá zimní vesta, čaj je taky fajn věc. Na 20-22st.C zvyšuji až po procházce se psem, tedy odpoledne.
a jo, jde to, a dokonce jsem se zbavila chronické rýmy

Ono toto je strašně individuální. Kdo je na co naučený, kdo má jakou vlastní termoregulaci, atp.
Kdysi jsem tu psala, že první noc na chalupě jsem spávala na začátku třeba s jedním st. C, k ránu bylo třeba 9 - 10 st. C. Další den se to vytopilo, klidně i na 27 st. C, ale pak už jsem zas odjížděla z chalupy. Ta má metrové zdi, tak proto ty teploty, což zas v létě je úžasné - venku 35 st. C, a uvnitř by některým možná byla i zima.
Každopádně jsem studenomilec, takže 23 st. C je u mě také na spodní prádlo!

23.8.2022 15:19
fikovnice

XXX.XXX.20.198

fikovnice napsal(a):
No jo, na Vánoce také vždy myslím, že by mi bylo snad úplně vše fuk, třeba je slavit pod mostem...ale mít tam ty rodiče!

Jinak dnes by moje maminka měla narozeniny...tak jí popřeju tam nahoru!

23.8.2022 15:58

No, mě některé vaše věty jako fňukání přijdou, třeba tato:
...Vám vámi uváděné teploty vyhovují. Někomu jinému vyhovovat nebudou a bude pořád nemocný. Mně vyhovovat nebudou, takže budu přitápět elektřinou a budu doufat, že to neodnesu zdravotně....

Vaše mamka je v 76 letech schopná spát v srpnu se štěnětem v kotci, ale vy se děsíte, že onemocníte z toho důvodu, že budete mít v bytě v zimě možná jen okolo 20°C? Nechápu.

Že bylo trendem posledních let (desetiletí) omezování vytápění tuhými palivy s upřednosťnováním přechodu na zemní plyn je pravda a je to správně. Naším dominantním dodavatel bylo vždy Rusko (ať už se momentálně historicky jmenovalo jakkoliv), od roku 1997 cca čtvrtinu spotřeby ČR pokrýval plyn z Norska. Dvacetileté smlouva s Nory vypršela 2017. Chybou z dnešního pohledu bylo, že premiérové Sobotka a následně Babiš se nijak neobtěžovali smlouvu s Nory prodloužit a obnovení dodávek vůbec řešit. Nebyla na to vůle - není se čemu divit, vzhledem k výrazným proruským vazbám na tehdejších nejvýšších místech a východní orientaci ČR.

A co s tím má společného současná vláda a premiér FIala? Mimo to, že musí operativně napravovat binec, který zdědili, začala ještě v jeho chráněném období 100 dní po jmenování invaze Ruska na Ukrajinu. Přes takto extrémně obtížné podmínky tato vláda včetně premiéra koná, komunikuje a evidentně pracuje.

Někomu je to ale - zdá se - pořád málo.

Spát v srpnu, kdy je teplo, venku, je pohoda. Kdyby jim bylo zima, můžou si vlézt do chaty, a případně si i zatopit. Ale proč, když i v noci bylo kolem dvaceti stupňů. A přes den kolem třiceti. Člověk je rád, že teplota klesne aspoň v noci. To nemůžete srovnávat s nadcházející zimou, kdy pokud k tomu dojde, se bude topit tak, aby bylo v obýváku cca18 stupňů a venku bude třeba mínus pět, deset,... A ano, mně taková teplota nevyhovuje, kdežto mojí mamce by nevadila. Bydlí roky v chatě celoročně, je zvyklá topit míň a je tak spokojená. Nám všem celé rodině je u ní na návštěvě zima. Prostě jsme zvyklí na jiný tepelný standard. Je marné snažit se ji přimět k topení na vyšší teplotu, i když má čím a za co. A že to mohu odnést zdravotně - nebudu tu rozebírat svůj zdravotní stav, do něj vám nic není.

V hodnocení současné vlády se rozhodně neshodneme.

23.8.2022 16:01

fikovnice napsal(a):
Jinak dnes by moje maminka měla narozeniny...tak jí popřeju tam nahoru!

23.8.2022 16:40

Spát v srpnu, kdy je teplo, venku, je pohoda. Kdyby jim bylo zima, můžou si vlézt do chaty, a případně si i zatopit. Ale proč, když i v noci bylo kolem dvaceti stupňů. A přes den kolem třiceti. Člověk je rád, že teplota klesne aspoň v noci. To nemůžete srovnávat s nadcházející zimou, kdy pokud k tomu dojde, se bude topit tak, aby bylo v obýváku cca18 stupňů a venku bude třeba mínus pět, deset,... A ano, mně taková teplota nevyhovuje, kdežto mojí mamce by nevadila. Bydlí roky v chatě celoročně, je zvyklá topit míň a je tak spokojená. Nám všem celé rodině je u ní na návštěvě zima. Prostě jsme zvyklí na jiný tepelný standard. Je marné snažit se ji přimět k topení na vyšší teplotu, i když má čím a za co. A že to mohu odnést zdravotně - nebudu tu rozebírat svůj zdravotní stav, do něj vám nic není.

V hodnocení současné vlády se rozhodně neshodneme.

Přesně tak. Vím i jak vnímají např. stejnou venkovní teplotu Poláci kolem Lodže nebo Rusové že Sibiře. Shodně tvrdí, že zima u nás je pocitově daleko horší, je vlhká a větrná.

23.8.2022 17:48

No já to řeknu asi takhle.....ono to nařízení snížení teploty resp. max teplota třeba v tom obýváku....kdo mě k tomu donutí?? Kdo to bude kontrolovat?? Už vidím, jak u mě klepe hygiena a nebo policajti a nebo nějaký jiný orgán a že mi jdou změřit teplotu v baráku.

Takže lidi ke snížení teploty doma donutí jediné....vysoké ceny, vysoké účty.....jinak si myslím, že ti, které takový problém netrápí, komu je jedno, kolik to bude stát, protože to bezproblémů zaplatí, tak ten si nejenže bude doma topit klidně na 30 stupňů, ale klidně bude topit i v garáži a pokud má, tak si bude vyhřívat i vnitřní bazén.
Prostě dokud mu ten plyn a elektřina nepřestane do baráku proudit, tak si pojede svoje.

No a pak jsou lidi jako já, kteří budou muset začít výrazně šetřit...teda možná ne ještě tuto zimu, možná ne ještě další, protože mají u dodavatele fixovanou cenu, ale upřímně, co je dnes jisté.
No dá se šetřit i jinak....zateplit pořádně ten starý barák, udělat nové podlahy s podlahovým vytápěním, aby bylo efektivní to tepelné čerpadlo, co si nechám nainstalovat...vyměnit okna, dveře, zateplit střechu nebo ještě lépe možná novou a nainstalovat soláry, tolik co se tam vejde a co střecha unese. Pořídit krbová kamna...takže vyvložkovat komín.
Toť teorie...a praxe?? Jsem chudej člověk, jsem ráda, že jsem ráda, na to prostě nemám ani s těmi dotacemi, co dávají na zelenou úsporám.
No tak si koupím ten televizní pytel, večer si do něj vlezu, zapnu se do zásuvky a bude to....nebudu vytápět místnost, ale jen svoje nožičky

23.8.2022 18:13

No já to řeknu asi takhle.....ono to nařízení snížení teploty resp. max teplota třeba v tom obýváku....kdo mě k tomu donutí?? Kdo to bude kontrolovat?? Už vidím, jak u mě klepe hygiena a nebo policajti a nebo nějaký jiný orgán a že mi jdou změřit teplotu v baráku.

Takže lidi ke snížení teploty doma donutí jediné....vysoké ceny, vysoké účty.....jinak si myslím, že ti, které takový problém netrápí, komu je jedno, kolik to bude stát, protože to bezproblémů zaplatí, tak ten si nejenže bude doma topit klidně na 30 stupňů, ale klidně bude topit i v garáži a pokud má, tak si bude vyhřívat i vnitřní bazén.
Prostě dokud mu ten plyn a elektřina nepřestane do baráku proudit, tak si pojede svoje.

No a pak jsou lidi jako já, kteří budou muset začít výrazně šetřit...teda možná ne ještě tuto zimu, možná ne ještě další, protože mají u dodavatele fixovanou cenu, ale upřímně, co je dnes jisté.
No dá se šetřit i jinak....zateplit pořádně ten starý barák, udělat nové podlahy s podlahovým vytápěním, aby bylo efektivní to tepelné čerpadlo, co si nechám nainstalovat...vyměnit okna, dveře, zateplit střechu nebo ještě lépe možná novou a nainstalovat soláry, tolik co se tam vejde a co střecha unese. Pořídit krbová kamna...takže vyvložkovat komín.
Toť teorie...a praxe?? Jsem chudej člověk, jsem ráda, že jsem ráda, na to prostě nemám ani s těmi dotacemi, co dávají na zelenou úsporám.
No tak si koupím ten televizní pytel, večer si do něj vlezu, zapnu se do zásuvky a bude to....nebudu vytápět místnost, ale jen svoje nožičky

Já myslím, že vy žádnej televizní pytel kupovat nemusíte, z každý strany jednoho chlupáče a máte to vyřešeno a zadarmo.

23.8.2022 18:13

A zase....když si vzpomenu na zimy na chalupě....topilo se jenom v sednici, ložnice v patře se nevytápěly, bylo mírně zavlaženo od komína. Večer strejda nahřál cihly, zabalil do hadru a šoupnul do postelí pod duchny a jak se spalo...jako v ráji. Je fakt, že ráno bylo trochu krušný, když měl člověk vylézt z vyhřátýho pelíšku do tý klendry, ale tak to seběhnutí ze schodů do tepla se dalo vydržet.
Tak to by taky šlo, akorát cihly nemám kde nahřát, tak by to jistil termofor...taková ta gumová lahev, co se do ní naleje horká voda a eventuelně jedna duchna navíc

23.8.2022 18:14
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

S vaším příspěvkem nelze než souhlasit.
U nás jsme vždy topili na 21 stupňů, byla jsem zvyklá nosit svetr, když jsem chtěla sedět, tak přes nohy deku. Pak k nám přišel můj muž, panelákové dítě a tomu byla u nás prostě zima. Tak topíme na 23 a už jsem si na to taky zvykla, což je teplota, při které se citím komfortně. Takže topit o stupeň míň nebo dva mi nevadí. Víc snáším těžko. Mívají to tchýňoví, říkají, že je jim zima a my tam padáme horkem. Tchán chodí toma v trenkách, ale topí zas jen jednu místnost a to obyvák, ve všech ostatních mají topení stažené, protože kuchyň se vytopí sama, v ložnici jsou jen na noc a poslední místnost, pokoj pro hosty, tam také teplo není třeba. Takže sice mají v bytě jednu totálně přetopenou místnost, ale zas to, co platí oni za plyn a co my, to se nedá srovnat. My ještě loňskou zimu vytápěli dva obyváky, další dva pokoje, ložnici, kuchyň... a platíme hrozně moc za plyn. Určitě se letošní zimu uskromníme, nepotřebujeme už topit tolik místností. Uděláme to ale proto, že sami chceme a ne proto, že to píšou v novinách. Už mě to neustále "bubu" unavuje, ale kdo by koupil noviny, kdyby tam byly jen pozitivní zprávy. Odpadne jedno "bubu" a vymyslí další. Ano, máme se dobře, je potřeba přemýšlet nad životním prostředím a budeme se muset časem uskromnit ve spoustu věcech a čím dřív, tím líp, ale nějak jsem už z toho všeho strašení otrávená. A to jsem nosila roušku bez reptání, nechala se testovat, dokonce i očkovat, ale už mě nějak to všechno nebaví a raději si povídám o počasí, o psech, jídle a podobně nenáročných tématech.

23.8.2022 18:16

Já myslím, že vy žádnej televizní pytel kupovat nemusíte, z každý strany jednoho chlupáče a máte to vyřešeno a zadarmo.

Na to byla expert Sára, ta by nejraději ležela furt na mě....jakože teplo bylo, ale zase člověk pod tou její váhou nemohl dýchat

Když si lehli s Jackem každej z jedný strany, přilehli mi peřinu, tak taky bylo teploučko, akorát byl člověk jak mumie a nemohl se pohnout...

23.8.2022 18:51

nějak jsem už z toho všeho strašení otrávená. A to jsem nosila roušku bez reptání, nechala se testovat, dokonce i očkovat, ale už mě nějak to všechno nebaví a raději si povídám o počasí, o psech, jídle a podobně nenáročných tématech.

Asi tak.....občas mám sice sklony k mírné hysterii, ale pak si řeknu, že já, obyčejná Sardullah s tím stejně nic neudělám, tak max se můžu za pochodu přizpůsobit, tak proč se nervovat teď....proč stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko.

23.8.2022 21:04
Terven

XXX.XXX.110.191

Já jsem ale nikde nepsala, že za tohle může současná vláda.
Napsala jsem, že bychom se nemuseli uskromňovat, kdyby...
Oč vám jde, zdá se vám naše současná vláda dobrá?

Mně se teda zdá. Musím říct, že je to po těch letech úleva, nestydět se za premiéra.
Jednu chybu ta vláda přecejenom má- naprosto si neumí udělat reklamu, což té předchozí šlo báječně, vlastně asi nejlíp ze všeho.

23.8.2022 21:48

Terven napsal(a):
Mně se teda zdá. Musím říct, že je to po těch letech úleva, nestydět se za premiéra.
Jednu chybu ta vláda přecejenom má- naprosto si neumí udělat reklamu, což té předchozí šlo báječně, vlastně asi nejlíp ze všeho.

Ještě prezidenta, za kterého se nebudu stydět do morku kostí...

24.8.2022 00:03
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Terven napsal(a):

To se dělá těžko, když média, která lidé nejvíc čtou, vlastní Babiš.

24.8.2022 04:35
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

....nedělní siesta....

Tyhle 3 fotky jsou dokonalý, nejdřív naprostá pohodička, pak "sakra, co je" a ve finále namíchlý výraz, že si panička dovolila fotit v tuto posvátnou chvíli

24.8.2022 06:32

Terven napsal(a):

Já se třeba nestydím, ale nemám to nic společnýho s tím, jestli si myslím nebo nemyslím, že to dělá dobře. Je jasné, že každá vláda zdědí b.ordel po té předchozí a dávat to do pořádku ani za to volební období nestihne, resp. stihnout nemůže. Mně konkrétně se nelíbí, že slibuje, jak nenechají lidi padnout, ale v reálu skutek utek. Teď třeba aktuálně se řeší ten slíbený příspěvek na energie, který původně měl být poskytnut přímo dodavateli a odečten z vyúčtování, ovšem zprávy v poslední době se dost různí, jak to vlastně bude. Já teda kromě důchodu na jiný příspěvek nárok nemám a snad ho opravdu potřebovat nebudu a nějak to zvládnu. Rozhodně se snažím, hypotéku nadále splácím, dluhy nemám.
Jo, a rozhodně si nemyslím, že předchozí vláda to dělala dobře, to vůbec, ANO bych nikdy nevolila, ale nevolila jsem ani současnou koalici. V minulosti jsem byla tradičním voličem ČSSD, což mě už dávno přešlo, pak jsem volila strany, které se do parlamentu vůbec nedostaly. Takže vlastně teď uvažuju o tom, že volit už chodit nebudu. S výsledkem se nějak srovnám, tak jak tomu ostatně bylo vždycky, nadávat nebudu, i když spokojená asi taky nebudu, ale to bude tak všechno, co s tím budu moct dělat.

24.8.2022 08:19
rapotacka11

XXX.XXX.225.225

Přestat nakupovat ruský plyn
přes německé překupníky a vyjednat
si podmínky přímého odběru, stejně jako to má
Polsko, Maďarsko a Rakousko?

24.8.2022 08:37

dneska ráno v lese byla mlha, viditelnost malá. Psík se v jednom místě rozhodl, že by mohl trýýýýskat ve velkých kruzích a nechtěl se nechat přivolat... (nebyla v tom zvěř, byl stále v dohledu... asi mokro pod tlapátky a čistá radost z pohybu - ale stejně mě vytočil). Byl seřván, že bude chodit na špagátku... a delší dobu taky pak na špagátě šel. Puberťák je to.

24.8.2022 08:38

Včera byla zajímavá debata ve večerních zprávách na ČT24 k překonání rekordní hranice 700 EUR za megawatthodinu. Redaktorka Zlámalová tam uváděla jako příklad Slovensko a Francii, které si na burze zafixovaly cenu elektřiny pro příští rok na ceně 61, resp. 42 EUR/megawatthodinu. My cenu fixovánu nemáme, takže budeme nakupovat za kolik? Za aktuální cenu na burze My, vývozci elektřiny!
Ačkoliv jsem (byť důchodce) tradičním voličem pravice, tak jsem ze současné vlády silně rozčarovaná.

24.8.2022 08:56

"Redaktorka Zlámalová tam uváděla jako příklad Slovensko a Francii, které si na burze zafixovaly cenu elektřiny pro příští rok na ceně 61, resp. 42 EUR/megawatthodinu"

není to takto? :

"Slovenská vláda se v únoru dohodla s energetickou společností Slovenské elektrárne, která má na starost výrobu elektrické energie, na zastropování cen energie. Slovenské elektrárne budou domácnostem dodávat až do roku 2024 elektřinu, kdy je regulovaná složka vyjde na 61,21 eura (1 490 Kč) za MWh."

a o Francii (i tom Slovensku) je něco v tom odkazu ode mne výše

24.8.2022 09:02

"Redaktorka Zlámalová tam uváděla jako příklad Slovensko a Francii, které si na burze zafixovaly cenu elektřiny pro příští rok na ceně 61, resp. 42 EUR/megawatthodinu"

není to takto? :

"Slovenská vláda se v únoru dohodla s energetickou společností Slovenské elektrárne, která má na starost výrobu elektrické energie, na zastropování cen energie. Slovenské elektrárne budou domácnostem dodávat až do roku 2024 elektřinu, kdy je regulovaná složka vyjde na 61,21 eura (1 490 Kč) za MWh."

a o Francii (i tom Slovensku) je něco v tom odkazu ode mne výše

Ano, špatně jsem se vyjádřila - ne na burze, ale u svých výrobců elektřiny. Zlámalová to vysvětluje ještě podrobněji, je lepší si to případně poslechnout přímo z archivu ČT. Naprostou pravdu má v tom, že je výhodnější řešit příčinu, nikoliv hasit následky.

24.8.2022 09:06

Já mám aktuálně sjednanou smlouvu od svýho dodavatele na tento rok 3 145 Kč s DPH za MWh. To byla mimořádná nabídka pro stávající zákazníky. Pro nové zákazníky byla tehdy cena 6 654 Kč s DPH za MWh, což už je pasé, teď aktuálně je cena 8 458 Kč s DPH za MWh. A k tomu klimatizace za 10 tis. Pokud zákazník klimatizaci nechce, dostane individuální cenu, počítám notně zvýšenou.

24.8.2022 09:40

Trickyvoo napsal(a):
Tyhle 3 fotky jsou dokonalý, nejdřív naprostá pohodička, pak "sakra, co je" a ve finále namíchlý výraz, že si panička dovolila fotit v tuto posvátnou chvíli

.....no ono to na té dece není vidět, ale ona sedí a je tady oprena o lavici, takhle sedává i na podlaze odřená zády o zeď nebo skříň....no a ten načuřený výraz má pořád a přitom tak veselá kočička.....

24.8.2022 11:20

dneska ráno v lese byla mlha, viditelnost malá. Psík se v jednom místě rozhodl, že by mohl trýýýýskat ve velkých kruzích a nechtěl se nechat přivolat... (nebyla v tom zvěř, byl stále v dohledu... asi mokro pod tlapátky a čistá radost z pohybu - ale stejně mě vytočil). Byl seřván, že bude chodit na špagátku... a delší dobu taky pak na špagátě šel. Puberťák je to.

To je vtipný.....kombinace výrazu špagátek a velikostí toho vašeho štěnítka

24.8.2022 11:56
domi.t

XXX.XXX.131.130

Vážení, ja len v dobrom pripomínam,že čokoľvek napíšete na verejnom fóre,je možné kedykoľvek a kýmkoľvek verejne nájsť a bohužiaľ aj verejne zneužiť. Netreba zabúdať, že každý má hranice niekde inde a Váš názor(hoci napísaný s cieľom nie urážať) môže byť pre druhého už narážkou, resp. urážkou. Tiež veľký pozor na verejnú kritiku verejných činiteľov.

Len toľko a dúfam,že sa vrátime v tomto vlákne k podstatne lahším,ale daleko príjemnejším debatám...a to sú naši milovaní štvornožci

24.8.2022 12:00
janaa

XXX.XXX.174.242

To je vtipný.....kombinace výrazu špagátek a velikostí toho vašeho štěnítka

Hele,vtipný už je jen to,že mu říká psík

24.8.2022 12:05
rapotacka11

XXX.XXX.225.225

Domi t
Dík za připomenutí.
Zkusím to. Kuš, huš ...
Marně vzpomínám, kdy už jsem toto zažila.
Už to mám.
Nikdy !

24.8.2022 12:08

Tiež veľký pozor na verejnú kritiku verejných činiteľov.

Myslím, že veřejná kritika veřejných činitelů je naprosto v pořádku, je zdravá a potřebná. A zdůrazňuji - kritika, ne nadávky, výhrůžky atd.

Doba, kdy se kritizovat nesmělo, je díky bohu daleko za námi.

24.8.2022 12:13
domi.t

XXX.XXX.131.130

To bolo len upozornenie v dobrom, kludne si kritizujte, koho len chcete Naozaj sa mi len potvrdzuje,že tu je lepšie neozývať sa už vôbec.

24.8.2022 12:17
janaa

XXX.XXX.174.242

Kritizovat se díky bohu může,ale myslím,že by se hodilo spíš téma "koronavirus" než venčení Byť já fotím venku jen výjimečně,ráda sem na fotky z výletů kouknu

24.8.2022 12:19
domi.t

XXX.XXX.131.130

janaa napsal(a):
Kritizovat se díky bohu může,ale myslím,že by se hodilo spíš téma "koronavirus" než venčení Byť já fotím venku jen výjimečně,ráda sem na fotky z výletů kouknu

Jani,čo bloncky? Ako sa vám darí celej zostave?

24.8.2022 12:26
janaa

XXX.XXX.174.242

domi.t napsal(a):
Jani,čo bloncky? Ako sa vám darí celej zostave?

Ale jo, tenhle rok je nějakej celej pobrkanej, od úrazu Bertičky je furt něco (nejen u psů,celkově),ale když nejde o život... Baruška si před dvěma týdny natrhla vaz v koleni,snažíme se to kurýrovat konzervativně, to je tak,když si bába myslí,že je štěně a metá kozelce na mokrý trávě já se teď hodně věnuju Cácoře, chystáme se na nějaké zkoušky,kam ale měla jet původně dospělá Berta, a ne roční Cácora,takže říkám,že šla ze základky rovnou na doktorský studium, takže je to někdy velmi veselý,madam je kreativní a ještě s ní tříská puberta a hluchota každopádně za dva týdny na týden mířím k moři a pak rovnou na zkoušky, a nějak to dopadne. Hlavně,aby byly všichni zdravý,aspoň v rámci mezí. Teď máme sousedy na tři týdny na dovče,takže chodím dvakrát denně přes plot krmit kočku,a to je teda ser.. maximálně

24.8.2022 12:29

janaa napsal(a):

Přesně...na venčícím vláknu prosím venčíme 🙏, na koronavirus kvůli politice nechodím a ona se natáhla i sem 🤦‍♀️🤯
já bych táák venčila až bych brečela a namísto toho musím sedět v kukani a přebírat papíry...ach jo, vůbec to neutíká 😔 foto z minulého týdne..

24.8.2022 12:32

janaa napsal(a):

No jo, jenže každá diskuze se prostě nějak vyvíjí a já teď koukala, že to začalo teplotama, který byly ještě minulý týden extrémně vysoké, pak se přes počasí a stavy baráků přešlo na topení v zimě a dál to sklouzlo ke svetrům a k vládě, no. To už tak bejvá. Snad nás za to nezavřou.

24.8.2022 12:35
janaa

XXX.XXX.174.242

No jo, jenže každá diskuze se prostě nějak vyvíjí a já teď koukala, že to začalo teplotama, který byly ještě minulý týden extrémně vysoké, pak se přes počasí a stavy baráků přešlo na topení v zimě a dál to sklouzlo ke svetrům a k vládě, no. To už tak bejvá. Snad nás za to nezavřou.

Já to chápu, ale pak se to zbytečně rozjelo,prostě bych to přesměrovala jinam,vždyť koronavirus taky už není o koronaviru,tam tu politiku a problémy může každý probírat horem dolem,naopak vždyť je fajn,když tady takové téma, pro toho,kdo chce,bude

24.8.2022 12:37
domi.t

XXX.XXX.131.130

janaa napsal(a):
Ale jo, tenhle rok je nějakej celej pobrkanej, od úrazu Bertičky je furt něco (nejen u psů,celkově),ale když nejde o život... Baruška si před dvěma týdny natrhla vaz v koleni,snažíme se to kurýrovat konzervativně, to je tak,když si bába myslí,že je štěně a metá kozelce na mokrý trávě já se teď hodně věnuju Cácoře, chystáme se na nějaké zkoušky,kam ale měla jet původně dospělá Berta, a ne roční Cácora,takže říkám,že šla ze základky rovnou na doktorský studium, takže je to někdy velmi veselý,madam je kreativní a ještě s ní tříská puberta a hluchota každopádně za dva týdny na týden mířím k moři a pak rovnou na zkoušky, a nějak to dopadne. Hlavně,aby byly všichni zdravý,aspoň v rámci mezí. Teď máme sousedy na tři týdny na dovče,takže chodím dvakrát denně přes plot krmit kočku,a to je teda ser.. maximálně

Cácora mi trocha pirpomína Nefret. Na prvých vyšších skúškach skočila do jazera a než sa ostatní labroši spamätali,niesla už tretiu kačicu! Nechcela žiadnu nechať niekomu inému,lebo tak "všetko je JEJ" To si mala vidieť tých psov,ako šokovane pozerali striedavo na ňu a striedavo na svojich páničkov a nevedeli,čo robiť,či sa im teda oplatí do tej vody vôbec ísť A keď sa predsa len jeden čierny spamätal a odhodlal sa,tak priplávala k nemu,skočila mu na hlavu a chalan zmizol pod vodou

To je skrátka jej veličenstvo Nefret,ťažko sa na ňu občas hladajú slová

24.8.2022 12:59

Přesně...na venčícím vláknu prosím venčíme 🙏, na koronavirus kvůli politice nechodím a ona se natáhla i sem 🤦‍♀️🤯
já bych táák venčila až bych brečela a namísto toho musím sedět v kukani a přebírat papíry...ach jo, vůbec to neutíká 😔 foto z minulého týdne..

Ještě doplním, že bělouš vypadal, že do toho bazénu za mnou skočí, to by byla velká oběť 👏...nemá totiž vodu rád a kaluže přeskakuje....a já v bazénu vyjímečně, protože +slunce, chodila jsem na onko kvůli melanomu, tak se vůbec nesluním.

24.8.2022 13:05
domi.t

XXX.XXX.131.130

Ještě doplním, že bělouš vypadal, že do toho bazénu za mnou skočí, to by byla velká oběť 👏...nemá totiž vodu rád a kaluže přeskakuje....a já v bazénu vyjímečně, protože +slunce, chodila jsem na onko kvůli melanomu, tak se vůbec nesluním.

Opatrujte sa ! Nech sú vaše dni už plné príjemnejších vecí

24.8.2022 13:10
janaa

XXX.XXX.151.94

domi.t napsal(a):
Cácora mi trocha pirpomína Nefret. Na prvých vyšších skúškach skočila do jazera a než sa ostatní labroši spamätali,niesla už tretiu kačicu! Nechcela žiadnu nechať niekomu inému,lebo tak "všetko je JEJ" To si mala vidieť tých psov,ako šokovane pozerali striedavo na ňu a striedavo na svojich páničkov a nevedeli,čo robiť,či sa im teda oplatí do tej vody vôbec ísť A keď sa predsa len jeden čierny spamätal a odhodlal sa,tak priplávala k nemu,skočila mu na hlavu a chalan zmizol pod vodou

To je skrátka jej veličenstvo Nefret,ťažko sa na ňu občas hladajú slová

Co to bylo za zkoušky ?😀 jak byly ty vedra,tak jsem byla neustále s Cacorou ve vodě, než jsem ji vysvětlila,že z navadeni prostě obě kachny najednou neponese 😂 ale teda nevim, kde máte najednou deset kachen a psy na volno do vody 🤣 to tu asi nemáme

24.8.2022 13:12
domi.t

XXX.XXX.131.130

janaa napsal(a):
Co to bylo za zkoušky ?😀 jak byly ty vedra,tak jsem byla neustále s Cacorou ve vodě, než jsem ji vysvětlila,že z navadeni prostě obě kachny najednou neponese 😂 ale teda nevim, kde máte najednou deset kachen a psy na volno do vody 🤣 to tu asi nemáme

Zistím u otca a dopíšem Ale je pravda,že my tu máme naozaj hocičo,teším sa na polovnú sezónu. Zachvílu to vypukne

24.8.2022 13:27

domi.t napsal(a):
Opatrujte sa ! Nech sú vaše dni už plné príjemnejších vecí

Děkuji Domi, jste zlatá 🌷

24.8.2022 15:22

domi.t napsal(a):
To bolo len upozornenie v dobrom, kludne si kritizujte, koho len chcete Naozaj sa mi len potvrdzuje,že tu je lepšie neozývať sa už vôbec.

Ale Domi, vždyť tady je ještě pohodička, všechno ve slušnosti.

Na rozdíl od FB, tam se to už často nedá vůbec číst.

24.8.2022 15:45
fikovnice

XXX.XXX.20.198

Tiež veľký pozor na verejnú kritiku verejných činiteľov.

Myslím, že veřejná kritika veřejných činitelů je naprosto v pořádku, je zdravá a potřebná. A zdůrazňuji - kritika, ne nadávky, výhrůžky atd.

Doba, kdy se kritizovat nesmělo, je díky bohu daleko za námi.

24.8.2022 20:49
Terven

XXX.XXX.110.191

No, asi tak
Taky mám radši venčení a do vlákna Koronavirus už dlouhou dobu nechodím.
Ale někdy se holt odbočí od tématu, člověk ani neví jak.
Tipuju, že nás nezavřou. Na internetu a na sociálních sítích zejména jsou kilometry agresivních a vulgárních politických debat s konkrétními jmény, urážkami i nadávkami ...myslím, že pro ifauňáky už v kriminále nebude místo

24.8.2022 21:18
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Tak tohle mi přesně teď dělá Malina, lítá v kruzích jak urvaná z řetězu a ještě hluchá. Puberta s ní taky tříská. Ke mně u ní znamená skoro ke mně, na kraj znamená skoro na kraj, na chodník skoro na chodník a když vodítkem chci povel dotáhnout do konce, tak se jí mezi tím přilepí nohy k zemi a téměř s ní nejde hnout.

24.8.2022 21:25
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

.....no ono to na té dece není vidět, ale ona sedí a je tady oprena o lavici, takhle sedává i na podlaze odřená zády o zeď nebo skříň....no a ten načuřený výraz má pořád a přitom tak veselá kočička.....

Fakt krásná, posed vtipný a výraz taky

24.8.2022 21:31

Trickyvoo napsal(a):
Fakt krásná, posed vtipný a výraz taky

....díky, ja ji to vyřídím až přijde dom , ještě někde litá okolo baráku....

24.8.2022 22:22

Jinak teda já se momentálně těším konečně na volný víkend. Snad budou i fotky, který teď fakt vůbec nestíhám. Snad dojde i na zahradu, na které se v dešti moc dělat nedalo. A matka už taky potřebuje zaměstnat. Akorát bych potřebovala, aby měl měsíc aspoň o 10 dní víc.

24.8.2022 23:18
elisak

XXX.XXX.194.232

Sice to sem úplně nepatři, ale potřebuju si postěžovat. Klasika když se něco jednou za čas pos... tak se to poto zrovna ve chvlíli, kdy ten kdo to umí spravit je daleko. Takže jsem dneska povlíkala postele po tmě a s čelovkou. Protože ty úžasně chytrý žárovky, co jdou zhasínat z mobilu se se mnou odmítly bavit a prostě se nerozsvítili...

24.8.2022 23:25

elisak napsal(a):
Sice to sem úplně nepatři, ale potřebuju si postěžovat. Klasika když se něco jednou za čas pos... tak se to poto zrovna ve chvlíli, kdy ten kdo to umí spravit je daleko. Takže jsem dneska povlíkala postele po tmě a s čelovkou. Protože ty úžasně chytrý žárovky, co jdou zhasínat z mobilu se se mnou odmítly bavit a prostě se nerozsvítili...

Jojo, jsem na tom podobně. Sice nemám žárovky zhasínací z mobilu, ale zase je neumím vyměnit, prostě žádná mi tam nesedí a čert aby se v tom vyznal.

25.8.2022 10:06

elisak napsal(a):

No ještěže nic takovýho nemám....v ložnici prakticky nesvítím, neboť večer, kdy jdu spát, tak tam ještě svítí akvárko a to se samo vypne.

Jako ve své podstatě miluju technologie, ale nemám ráda, když není alternativa....jakoe se se mnou chytrá žárovka nebude bavit, no tak řeknu "cha chá" a rozžnu vypínačem.....ale pokud to nejde, tak je to z mýho pohledu na prdlačku, protože já jsem člověk, kvůli kterýmu snad byly sepsány Murphyho zákony a tady vidím jasně, které by to u mě byly:

Může-li se něco pokazit, pokazí se to.

Může-li se pokazit více věcí, bude to ta, která napáchá nejvíce škody. Pokud je ještě nevhodnější doba, aby se něco pokazilo, pak se to stane až v ten okamžik.

26.8.2022 19:57

Tak není to úplně o venčení, ale nevím kam s tím, tak snad to tady nebude vadit.
Večer jsem byla s Matesem na veterině a byli tam lidi s francouzským buldočkem.

Tak když jsem ho tak pozorovala, jakou máte zkušenost, jak na frbulíky reagují vaši psi? Popř. teď si nejsem jistá jestli tady někdo frbulíka má, jestli ano, jak na něj reagují cizí psi...teď nemyslím psí kámoše, kteří ho znají.

Frbulíka totiž Mates zajímal, ale nevyjadřoval to štěkáním ani kňučením, ale takovým chrčivým zvukem, ve své podstatě kouká vyvalenýma očima, osas žádnej........si říkám, jestli je pro ostatní psy čitelnej. Jiná paní, co tam byla s pejsem jeho pohled identifikovala jako nepřátelský.

Prostě si tak říkám, jestli s frbulíky nemají ostatní psi problém. Matese jsem neotestovala, protože za prvé je salámista, co se kamarádí s každým, tak by to nebylo relevantní a za druhé měl frbulík kapačku, tak to ani nešlo.

26.8.2022 20:04
janaa

XXX.XXX.174.242

Tak není to úplně o venčení, ale nevím kam s tím, tak snad to tady nebude vadit.

Tak když jsem ho tak pozorovala, jakou máte zkušenost, jak na frbulíky reagují vaši psi? Popř. teď si nejsem jistá jestli tady někdo frbulíka má, jestli ano, jak na něj reagují cizí psi...teď nemyslím psí kámoše, kteří ho znají.

Frbulíka totiž Mates zajímal, ale nevyjadřoval to štěkáním ani kňučením, ale takovým chrčivým zvukem, ve své podstatě kouká vyvalenýma očima, osas žádnej........si říkám, jestli je pro ostatní psy čitelnej. Jiná paní, co tam byla s pejsem jeho pohled identifikovala jako nepřátelský.

Prostě si tak říkám, jestli s frbulíky nemají ostatní psi problém. Matese jsem neotestovala, protože za prvé je salámista, co se kamarádí s každým, tak by to nebylo relevantní a za druhé měl frbulík kapačku, tak to ani nešlo.

Kdysi jsem četla,že jsou obecně plemena,na která jiní psi reagují negativně. Vím,že RR můžou psům připadat pořád nasratý kvůli tomu obrácenýmu pruhu a placatý tlamy zas můžou vyhodnotit,že furt vrčí. Bellina je buldoček,ale ona tolik nechrochtá,chrochtá Kevin. Když jsem ho přitáhla,tak holky ho dva týdny obcházely,protože měly dojem,že na ně vrčí. Pak pochopily, že nevrčí. A je fakt,že když k nám přijede někdo se psem,co Kevina nezná,tak některej je z něho přesně proto nervózní, některej ne. Ale je fakt,že malej pán je taky dost vysírka ale vidět to prostě je

26.8.2022 20:30
Terven

XXX.XXX.110.191

Jo jo, Vikina má velkej probém s frbulíky.
Jako, ona teď poslední dobou má problém s většinou cizích psů, ale na frbuly a na placatky obecně reagovala blbě i v době, kdy byla jinak sluníčkovatá.
Odjakživa je k nim krajně nedůvěřivá, pokud se placatka pokusí o bližší kontakt, vyjíždí po ní.

26.8.2022 20:40

@sardullah Nebožtík ohař placatky miloval, frbulíky a ještě víc mopsíky. Chrochtání mu nevadilo. Malej miluje všechno a všechny, je v takové té nekritické fázi. :D
Já mám problém číst leopardy (catahola), ty nerada potkávám.

26.8.2022 22:36

No tak já di výdycky myslela, že třeba u velkých psů nemám problém...u malých ano, taky jsem byla 3x kousnuta, svojí vinou, protože jsem špatně vyhodnotila situaci.
Takže z malých psů mám opravdu respekt.

Obecně jsem si vždycky myslela, že mám oko na velký psy...hlavně teda ve vztahu ke psům, ale jak je čím dál tím větší rozmanitost plemen, tak už si tak v kramflecích jistá nejsem.

Leoparda jsem ještě na živo nepotkala, ale nemyslím si, že by to pro mě byl echt čitelnej pes. Já třeba z toho, co potkáváme nejčastěji je pro mě nejvíc nečitelná borderka....ony se pohybují takovým tím svým jakoby přikrčeným způsobem a jejich pohled na mě působí tak nějak zákeřně. Ale zatím to byl vždycky jen můj dojem a je to vcelku jedno, Gina si myslí, že mají o kolečko víc a tak se s nima nebaví a Mates, ten se baví s každým.....bokužel ale může jen když je bez Giny. Gina je přátelská ke psům, ale jak jde o matese, tak končí veškerá sranda....naštěstí se teda většinou nacpe mezi. Ale třeba minule když jsme byli na prochajdě i s dcerou, ta vedla Matese a šli po cestičce první a potkali jsme pána, co má dvě JRT nebo něco tomu podobného, Mates se s nima pozdravil a pokračoval a Gina na ně regulérně vrčela, když procházela...jakože to jste si dovolily hodně, to je moje štěně.
Přitom, když pána potkáme bez Matýska, tak pohoda.
Takže pokud mám oba psy, tak se s cizími psy raději ani nezdravíme, náhoda je blbec, malá fena se ohradí a sprdne Matěje, že je drzej, že k princeznám se takhle nečuchá a Gina ...matka Terezoid...by jí mohla chtít vysvětlit, že Mates je chráněná osoba a mě už to zavání průšvihem. Navíc Gina jako pastevec je na tohle hodně rychlá, ze zdánlivé pohody a neúčasti do módu terminátor se přepne teď hned, bez nějakých tanečků, prakticky bez varování.

27.8.2022 02:12
Trickyvoo

XXX.XXX.42.122

Malina zatím byla přepadlá jen ze psa, který měl chlupy přes oči. Ten pohled, když zírala na chlupy místo očí. Nad hlavou jsme viděli otazník, jak v animáku. Jinak zatím miluje všechny psy, ale na ní moc psů sluníčkově nereaguje, hlavně malí psi, když vidí to radostné odhodlání se kamarádit, začnou jí ječet do obličeje a ona tak stojí a hledí a nic. Když ale potkáme pár psů, kteří se chtějí kamarádit, tak je úplně vidět, jak se jí spraví nálada.

27.8.2022 08:27

pořád jsem si stěžovala, že u nás neprší a skoro všechny srážky se nám vyhýbaly... Tak včerejší večer to dohnal - na zahradu spadlo 51 mm vody... Teď jsme přišli z místního lesoparku a téměř všechny cesty jsou neprůchodné - popadala spousta stromů.
Yoda nemusí vodu v potocích a přehradách - ale včera lítal v lijáku a hrabal rybníčky ve vodě valící se zahradou. Nakonec jsem musela jít pro něj a umýt mu nohy venku (není problém, to mu nevadí), neboť měl místo tlap hroudy bahna... a my domácnost po pátečním úklidu...

27.8.2022 09:55

pořád jsem si stěžovala, že u nás neprší a skoro všechny srážky se nám vyhýbaly... Tak včerejší večer to dohnal - na zahradu spadlo 51 mm vody... Teď jsme přišli z místního lesoparku a téměř všechny cesty jsou neprůchodné - popadala spousta stromů.
Yoda nemusí vodu v potocích a přehradách - ale včera lítal v lijáku a hrabal rybníčky ve vodě valící se zahradou. Nakonec jsem musela jít pro něj a umýt mu nohy venku (není problém, to mu nevadí), neboť měl místo tlap hroudy bahna... a my domácnost po pátečním úklidu...

U nás včera velká bouřka, bouchalo to docela blízko a docela dlouho, takže už se i Gina nakonec naštvala a šla tu bouřku seřvat, protože kdo má při tom kraválu spát.
Tak jsem jí vysvětlila, že to není nějakej lumpík, co dělá hluk a neodejde jenom proto, že pastevecká madam zařve, aby šel už do zadele.

Jinak zabahněný nohy by asi byly na pohodu...mě Gina včera proběhla bodláčím, takže jsem jí to večer sundavala a teď ráno koukám, že to ještě zdaleka není všechno, takže večer pokračování ....v tomhle musím říct ...zlatej hladkosrstej pes

27.8.2022 10:18
Huskyjanina

XXX.XXX.107.230

Nám se z takovýho nevinnýho zvířátka přes den, stává k večeru taková příšera.

27.8.2022 11:52
Trickyvoo

XXX.XXX.42.122

Tak my opět stanujeme a ačkoliv v noci pršet nemělo, lilo poctivě celou noc a taky hrozně hřmělo. Malina to zvládla na pohodu. Jen jí bylo vedro a střídavě spala v pelíšku a na podlážce stanu. Už ani neštěká na každého chlapa, co kolem nás v kempu projde. Ve stanu neštěká na nic, když nic nevidí, tak to neřeší a to nám ráno u stanu někdo rámusil se sklem nebo s čím, rachot to byl děsný a ona jen zvedla hlavu a poslouchala. Večer, když hřmělo vypadala neklidně, ale kdo ví, jestli to bylo bouřkou a nebo se jí už chtělo spát. Na tom jsme se mužem neshodli.

27.8.2022 13:34

Včera nádherné ráno a večer (jak už psala Xerxová) konec světa. Bouřka převeliká a žížala se rozhodla, že nejlepší bude, když jí panička bude krýt záda:

27.8.2022 14:12

Včera nádherné ráno a večer (jak už psala Xerxová) konec světa. Bouřka převeliká a žížala se rozhodla, že nejlepší bude, když jí panička bude krýt záda:

Tak nejvíc vyniká Vaše žížala v paprscích slunce 👏👍prostě Boží dílo ve své kráse 🌷fakt kouzelné a dokonalé 🤗
U nás buřina nebyla nijak dlouhá, ale jestli u Vás možná jo....já bych měla teda pak problém s kyčlemi 🤣🤣

27.8.2022 15:11
fikovnice

XXX.XXX.133.241

No tak hlásím, že nám asi kolem 5. nebo 6.h uhodilo zřejmě do baráku!!! Asi největší řacha v životě...a já byla venku - na otočku v autě, lilo, s kovovýma klíčema v ruce! Nebylo daleko od pos.ání se!!! Vzápětí po té ráně vypadla elektřina, celej blok, a pak dost dlouho ani nešel internet. Dohromady tady těch řachand bylo tak kolem pěti, prostě ne moc...ale ta jedna teda stála za to. To, že to bouchlo asi do baráku, mi dnes řekla sousedka. Viděla prý úplně oslňující blesk prakticky současně s tou řachou.

27.8.2022 18:19

vedro, mlžno, bouřkovo... to všechno bylo venčení na konci prázdnin. Za týden opustí dorostenecký věk - bude mu už 9 měsíců

27.8.2022 18:56
janaa

XXX.XXX.174.242

vedro, mlžno, bouřkovo... to všechno bylo venčení na konci prázdnin. Za týden opustí dorostenecký věk - bude mu už 9 měsíců

On je dogodlak
Po dlouhé době vložím taky fotku,byť není z venčení,ale cvičení,4 plemena retrieverů,ještě nám chybí dva

27.8.2022 19:00

janaa napsal(a):
On je dogodlak
Po dlouhé době vložím taky fotku,byť není z venčení,ale cvičení,4 plemena retrieverů,ještě nám chybí dva

Jsem se musela zamyslet, ale už vím, která 2 plemena chybí.

27.8.2022 19:06

kudrnáče jsem viděla letos o dovolené - poprvé v životě na živo

27.8.2022 19:11
janaa

XXX.XXX.174.242

kudrnáče jsem viděla letos o dovolené - poprvé v životě na živo

Ono jich moc není. A i ta povaha je dost specifická

27.8.2022 20:47
Terven

XXX.XXX.110.191

Flat a na toho druhýho určitě taky přijdu, jen mám teď vokno

27.8.2022 20:53
janaa

XXX.XXX.174.242

Je tam Flat coated retriever Aida, Labradorský retriever Cácora, Nova scotia duck tolling retriever Ený a Golden retriever Greysi. Chybí Chesepeak bay retriever a Curly coated retriever

27.8.2022 20:55
Terven

XXX.XXX.110.191

janaa napsal(a):
Je tam Flat coated retriever Aida, Labradorský retriever Cácora, Nova scotia duck tolling retriever Ený a Golden retriever Greysi. Chybí Chesepeak bay retriever a Curly coated retriever

Aha, tak vlevo je flat, to jsem myslela, že je kudrnáč. Mokrej a ne moc dobře vidět ...teda vlastně mokrá

27.8.2022 21:00
janaa

XXX.XXX.174.242

Terven napsal(a):
Aha, tak vlevo je flat, to jsem myslela, že je kudrnáč. Mokrej a ne moc dobře vidět ...teda vlastně mokrá

Ne,kudrnáč má fakt srst jak pudl a jinej čoumes. Ale jinak samozřejmě,černej pes a ještě blbý světlo, je z toho flek a ještě blbě čumí

27.8.2022 21:04
Terven

XXX.XXX.110.191

janaa napsal(a):
Ne,kudrnáč má fakt srst jak pudl a jinej čoumes. Ale jinak samozřejmě,černej pes a ještě blbý světlo, je z toho flek a ještě blbě čumí

Já vím, kudrnáče má paní v prodejně DPM, hlídá mě vždycky po celou dobu nákupu

27.8.2022 21:06
janaa

XXX.XXX.174.242

Terven napsal(a):
Já vím, kudrnáče má paní v prodejně DPM, hlídá mě vždycky po celou dobu nákupu

Tak to je klika, fakt je jich málo. I na klubovkách bývá pár psů samo ve třídách, na zkouškách je to vůbec rarita

27.8.2022 21:11
Terven

XXX.XXX.110.191

janaa napsal(a):
Tak to je klika, fakt je jich málo. I na klubovkách bývá pár psů samo ve třídách, na zkouškách je to vůbec rarita

Mají je jako maskoty
https://www.facebook.com/dopsimisky/

27.8.2022 21:15
janaa

XXX.XXX.174.242

Vidíš,to jsem ani netušila,to spojení

27.8.2022 21:17
elisak

XXX.XXX.194.232

janaa napsal(a):

Děda měl postupně 2. Ten první mu brzo odešel na epilepsii, to bylo vůbec špatný spojení, co vím tak do 5 nebo 6 let byli všichni psi z toho vrhu po smrti. Ten druhý se dožil celkem vysokého věku, určitě přes 10 let. Je to asi 3 roky co o něj přišel.

27.8.2022 21:44

My jsme tento týden venčíli s chameleonHugo. Škoda, že nevyšlo moc počasí, bylo dusno, vlhko a místy pršelo. Teda musím napsat, že její křehký Kelišek je naprosto boží. Krásný, chytrý, vychovaný pejsek, poslechne na slovo a hodně toho umí. Úplně mě učaroval. Je vidět, že neroste, jak kůl v plotě a není jen ozdoba na gauči. Že i s tak malým společenským plemenem se dá cvičit a myslím, že strčí do kapsy kdejakého N.O. Prostě platí, jaký pán-takový pes.

27.8.2022 21:54

My jsme tento týden venčíli s chameleonHugo. Škoda, že nevyšlo moc počasí, bylo dusno, vlhko a místy pršelo. Teda musím napsat, že její křehký Kelišek je naprosto boží. Krásný, chytrý, vychovaný pejsek, poslechne na slovo a hodně toho umí. Úplně mě učaroval. Je vidět, že neroste, jak kůl v plotě a není jen ozdoba na gauči. Že i s tak malým společenským plemenem se dá cvičit a myslím, že strčí do kapsy kdejakého N.O. Prostě platí, jaký pán-takový pes.

..děkujeme za pochvalu.....to počasí mně moc mrzelo, těšila jsem se na velkou procházku po okolí...tvoje fenulka byla také naprosto skvělá......

28.8.2022 01:00

Moc hezké, jen tam chybí páteční večer !

28.8.2022 01:04
Trickyvoo

XXX.XXX.42.122

My dneska byli u Znojma v údolí Gránického potoka. Malina předváděla jak vzorňase, tak horského psa. Je neuvěřitelně mrštná, vyběhla po příkrém kopci nahoru a pak jsem jen napjatě čekala, kudy půjde dolů a ona z ještě strmějšího kopce seběhla s takovou lehkostí, jakoby tam ani nebyl kopec, vyfotit se mi jí bohužel moc nepovedlo. Pak museli jsme utéct před deštěm a přečkat ho v hospodě. Na závěr jsme ještě stihli muzeum motorismu. Tam se Malina bála jít na železné schody, snesli jsme jí a ona pak nahoru už je vyběhla sama.

28.8.2022 09:07

Huskyjanina napsal(a):
Nám se z takovýho nevinnýho zvířátka přes den, stává k večeru taková příšera.

No BŠO jsou prostě elegáni 🌷je to krasavec...nepotřebuje bráchu? 🙈
Když jsem včera viděla na peswebu tohoto krasavce Maxe, nemůžu zato, ale hned jsem si vzpomněla právě na Vás 😉

https://www.pesweb.cz/cz/psi-k-adopci-detail-iframe?objid=74902

Ten je, co? 🐾

28.8.2022 09:34
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.100.75

Zdravime z pro nás dosud téměř neznámých míst - Beskyd

28.8.2022 09:49
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Moje fena nesnáší frbuly a bostonky. Vadí ji to chrčení a bere to asi jako vrčení. Měli jsme na cvičáku dva bostonky a oba dva nedávala. Na buldočky taky blbě čumí .

Psovi asi zrovna tahle plemena nějak zvlášť nevadí, jako mlaďoch hrozně miloval boxery, protože byli stejně praštění jako on a měli podobný styl hry. S nima mělo dost psů na cvičáku problém, jak taky "chrochtají", což můj pes vůbec neřešil. Ale jednou jsme na veterině potkali štěně Čau čaua, a to se pes mohl zbláznit, a nebyl zdaleka jedinej, vyvádělo tam víc psů. A posledních pár let si všímám, že psovi vadí kavalírci, ale tam teda vůbec nechápu proč .

28.8.2022 09:57

právě jsme dorazili z venčení... hodinu a půl v lese za vytrvalého deštíku... 18 stupňů, 100% vlhkost... ale houba ani jedna. Nezůstala na nás nit suchá - ale byla to krásná, zase trošku jiná procházka.

28.8.2022 10:00

Curly coated retrívra jsem viděla poprvé jako dítě na mezinárodce v Brně. A hned se mi zalíbil. Mám slabost pro kudrnaté psy - líbí se mi také irský vodní španěl. Kdysi je tu chovala paní Kancnýřová v CHS Z Nového parku. Ale loveckého psa jsem nikdy nechtěla, tak zůstalo jen u obdivu.

28.8.2022 10:11
Huskyjanina

XXX.XXX.107.230

No BŠO jsou prostě elegáni 🌷je to krasavec...nepotřebuje bráchu? 🙈
Když jsem včera viděla na peswebu tohoto krasavce Maxe, nemůžu zato, ale hned jsem si vzpomněla právě na Vás 😉

https://www.pesweb.cz/cz/psi-k-adopci-detail-iframe?objid=74902

Ten je, co? 🐾

Je nádhernej. Ale já už bych bohužel huskyho nedávala fyzicky. Proto jsem šla do BŠO.

28.8.2022 10:15

Huskyjanina napsal(a):
Je nádhernej. Ale já už bych bohužel huskyho nedávala fyzicky. Proto jsem šla do BŠO.

Jestli se můžu zeptat - jste spokojená s tou změnou? Splnila vaše očekávání?

28.8.2022 10:35

To by měla slyšet spousta majitelů malých plemen, kteří tvrdí, že je vychovat nejde.
Zrovna teď jsem řešila výmluvy, že nejde odnaučit psa očůrávat zdi a sloupky. Prý je to pes a ten to prostě dělá.

28.8.2022 10:36
Huskyjanina

XXX.XXX.107.230

Jestli se můžu zeptat - jste spokojená s tou změnou? Splnila vaše očekávání?

Tak já věděla do čeho jdu. Zezačátku mě teda zarazila ta "plachost", ale zas mě baví se psem pracovat, takže se Lokáček už jen tak nezalekne a je to naprosto pohodovej pes. Teď máme za sebou svod, kde si ho moc chválili, takže to člověka potěší, že jde správnou cestou. Výhoda je, že když zapomenu zavřít bránu, tak pes zůstane na dvoře a na prochajdě může v klidu na volno a všude si mě hlídá, takže nemusim já hlídat psa.Tuhle jsem říkala kámošce, že se Lokáček blíží k mýmu osudovýmu psu Kačence. Kde jsme byli naprosto sehranná dvojka ........Ale co si budem.... husky je prostě husky

28.8.2022 11:02
Terven

XXX.XXX.103.178

marcelaamax napsal(a):
Moje fena nesnáší frbuly a bostonky. Vadí ji to chrčení a bere to asi jako vrčení. Měli jsme na cvičáku dva bostonky a oba dva nedávala. Na buldočky taky blbě čumí .

Psovi asi zrovna tahle plemena nějak zvlášť nevadí, jako mlaďoch hrozně miloval boxery, protože byli stejně praštění jako on a měli podobný styl hry. S nima mělo dost psů na cvičáku problém, jak taky "chrochtají", což můj pes vůbec neřešil. Ale jednou jsme na veterině potkali štěně Čau čaua, a to se pes mohl zbláznit, a nebyl zdaleka jedinej, vyvádělo tam víc psů. A posledních pár let si všímám, že psovi vadí kavalírci, ale tam teda vůbec nechápu proč .

Jo, kavalíry má Vikina taky na černej listině. Tipuju, že je to kvůli nečitelnýmu zamračenýmu výrazu.

28.8.2022 11:14

Huskyjanina napsal(a):
Tak já věděla do čeho jdu. Zezačátku mě teda zarazila ta "plachost", ale zas mě baví se psem pracovat, takže se Lokáček už jen tak nezalekne a je to naprosto pohodovej pes. Teď máme za sebou svod, kde si ho moc chválili, takže to člověka potěší, že jde správnou cestou. Výhoda je, že když zapomenu zavřít bránu, tak pes zůstane na dvoře a na prochajdě může v klidu na volno a všude si mě hlídá, takže nemusim já hlídat psa.Tuhle jsem říkala kámošce, že se Lokáček blíží k mýmu osudovýmu psu Kačence. Kde jsme byli naprosto sehranná dvojka ........Ale co si budem.... husky je prostě husky

Děkuji. A přeji pohodový život. Něco podobného jsem zažila při "přechodu" ze samojeda do černého ruského teriéra. Taky si mě hlídal, držel se u mě... Byla to svého druhu úlevná změna.

28.8.2022 11:37
Katka12345

XXX.XXX.57.64

RozaTonda-mopsi napsal(a):

Vítejte u nás. Užijte si to 🤗

28.8.2022 12:11

právě jsme dorazili z venčení... hodinu a půl v lese za vytrvalého deštíku... 18 stupňů, 100% vlhkost... ale houba ani jedna. Nezůstala na nás nit suchá - ale byla to krásná, zase trošku jiná procházka.

Zrovna před chvílí jsem říkala kolegům, že se asi půjdu podívat do lesa, jestli něco neroste, ale upřímně to asi po těch deštích nevypadá moc nadějně. Já teda houby nejím, ale kdyby se povedlo najít pár houbiček mamce na smaženici, tak by to bylo fajn.

28.8.2022 13:20

Odkud přesně? Není-li to tajné.

28.8.2022 13:25
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.100.75

Katka12345 napsal(a):
Vítejte u nás. Užijte si to 🤗

Máte zde moc krásně, od nás bohužel straaašně daleko ...

28.8.2022 13:27
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.100.75

Odkud přesně? Není-li to tajné.

Fotka je z hradu Hukvaldy.
Jinak jsme ubytování u Pusteven.

28.8.2022 13:33
Atheira

XXX.XXX.171.164

My zas přišli z procházky rozčilení... Prostě se na nás z křoví vyřítil černý větší pes. V dobrým, torpédo, ale málem mě shodil z kamenitého srázu, 5m na šutry. Sestra ho vyřvala, protože se po ní sápal jak magor a tak vlítnul do mámy a povalil ji na zem. Nikdo ho ani nevolal, až pak jsme slyšeli jediné písknutí odněkud z daleka, ale to pes už mizel, protože na něj máma vytáhla paralyzér.
Cestou jsme majitele potkali. Sice ne agresivní pes, ale dostali vynadáno, fakt jsem to ze sebe sypala jak blázen, protože jsem se v ten moment fakt bála o život, ku#*#*'# do*#@#$
Měli tři, vyrazili na houby a psi nechali lítat kolem... Měla jsem chuť jim ty jejich košíky rozlámat a nastrkat do zadku, jak jsem byla vytočená.

28.8.2022 13:41
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.100.75

Ještě mám dotaz.
Čím krmite psy na dovolené?

Já vždycky beru kapsičky a granule. Vím, že pro psy v porovnání s domácím, kde mají masíčko, žaludky,srdíčka a spol je to asi nic moc, ale vždy baštili.
Rozka teď sotva se tu porýpe v kapsicce a nechce. Granule vůbec
U nás může samogřejmě být, že jsme prvně nekde bez Tondy...
I doma se teď pohoršila s jídlem, ale když ji zavoní masíčko, chuť převladne...

Tak mě napadlo, čím krmite na dovolených Vy ?

28.8.2022 13:45
Katka12345

XXX.XXX.57.64

Ještě mám dotaz.

Já vždycky beru kapsičky a granule. Vím, že pro psy v porovnání s domácím, kde mají masíčko, žaludky,srdíčka a spol je to asi nic moc, ale vždy baštili.

My jsme na dovolenou brali kapsičky. Vždy jednu ráno, jednu večer.
A pak když to šlo, tak jsme koupili třeba balíček kuřecích stehen a to slupl třeba kolem oběda na chuť.

Snad dovolenou uh nás užijete na maximum. Počasí zatím moc nepřeje, e tak snad se to trochu vzpamatuje.
Hukvaldy máme přesně přes kopeček. Chodíme tam z domu oborou pěšky.

28.8.2022 14:25

Ještě mám dotaz.

...vloni konzervy plus vařené přílohy a zeleninu nebo ovoce a letos suseny barf plus kombinuju když z města přivezu něco z masny....

28.8.2022 14:38

Fotka je z hradu Hukvaldy.
Jinak jsme ubytování u Pusteven.

Děkuji. Tak mi to cinklo správně, že Hukvaldy. Beskydy, moje srdcovka.

28.8.2022 14:43

Ještě mám dotaz.

zavářela jsem často domácí "konzervy" (Arona nic jiného nežrala, granule i "psí" konzervy byly jedovaté) a taky občas na místě koupila syrové čerstvé maso (ano - máme ty zcestovalé nůžky na drůbež). Tentokrát jsem na dva týdny kromě granulí sedmiměsíčnímu mamutovi vezla konzervy, na první dny naporcované mražené čerstvé (vydrží v chladící tašce docela dlouho a měli jsme ledničku s mražáčkem ) a pak jsme koupili kuřata na místě.

28.8.2022 15:53

Atheira napsal(a):
My zas přišli z procházky rozčilení... Prostě se na nás z křoví vyřítil černý větší pes. V dobrým, torpédo, ale málem mě shodil z kamenitého srázu, 5m na šutry. Sestra ho vyřvala, protože se po ní sápal jak magor a tak vlítnul do mámy a povalil ji na zem. Nikdo ho ani nevolal, až pak jsme slyšeli jediné písknutí odněkud z daleka, ale to pes už mizel, protože na něj máma vytáhla paralyzér.
Cestou jsme majitele potkali. Sice ne agresivní pes, ale dostali vynadáno, fakt jsem to ze sebe sypala jak blázen, protože jsem se v ten moment fakt bála o život, ku#*#*'# do*#@#$
Měli tři, vyrazili na houby a psi nechali lítat kolem... Měla jsem chuť jim ty jejich košíky rozlámat a nastrkat do zadku, jak jsem byla vytočená.

Jako já tohle nechápu....doprčic, to těm lidem nevadí, že nemají psa, byť na volno, pod dozorem?? Že když už nemyslí na ostatní, tak že se třeba něco může stát psu?? Že může někam spadnout, zranit se...

28.8.2022 16:48
Atheira

XXX.XXX.209.8

Jako já tohle nechápu....doprčic, to těm lidem nevadí, že nemají psa, byť na volno, pod dozorem?? Že když už nemyslí na ostatní, tak že se třeba něco může stát psu?? Že může někam spadnout, zranit se...

Taky to nechápu a nikdy nepochopím. I tu představu, že zaparkujou auto na kraji cesty, po cestě dojdou do lesa a mají pocit, že jsou někde, kde vůbec nikdo není a diví se, když tam někdo je...
Přitom je to jednoduchý - kde jsou cesty, jsou lidi. Kdyby to byla divočina daleká, nedojedou si na kraj autem, natož aby pak mohli pokračovat po normálně vychozené lesní cestě.
Já jim taky vyčetla, jestli se vůbec obtěžovali se podívat, jak to tam o kus dál vypadá, jaký tam jsou srázy a kameny. Nemluvě o tom, že tu jsou nory, ze kterých by psa dolovali horko těžko. Dobře, tohohle velkého asi ne, ale měli i malou raslici. Přesně takoví pak brečí ve zpravodajství a vykládaj smutný příběhy.
No a taky mohl potkat velkýho psa, který by se třeba rád rval, že ano... Prostě těch věcí je. Tomuhle byli viditelně psi jedno, očividně ho hodně zajímají lidi. Jasně, občas se to stane a dá to práci než se pes naučí, že nemá bouřlivě vletět do každé osoby, která jde kolem. Ale to tam taky musí být nějaká snaha. Tady to bylo ještě takový jako "nemluvte na nás ježiši, hysterky, nám patří svět" přístup a tím mě naštvali ještě víc.

28.8.2022 19:13
fikovnice

XXX.XXX.134.0

To je bomba!!!
My nakonec dáme to iFAUŇÁCKÉ setkání naživo!!!
Já osobně jsem se setkala zatím tuším se 3 lidmi, čtvrtý člověk je na spadnutí (nevím, zda můžu uvádět kdo to je ). No a se "Sarah", jak známo, jezdíme i na dovolené! (Alenko, už se těším! )

Jo, a pozvánku k návštěvě mám od dalšího člověka...

28.8.2022 20:39
Terven

XXX.XXX.110.191

No, nevadí...vemte si třeba na vsích těch samovenčících psů. Spousta lidí bere psa jinak než vy nebo já. My je máme jako děti a právoplatný členy rodiny.
Pro fůru lidí je to prostě jenom pes.

28.8.2022 20:43
janaa

XXX.XXX.174.242

Terven napsal(a):
No, nevadí...vemte si třeba na vsích těch samovenčících psů. Spousta lidí bere psa jinak než vy nebo já. My je máme jako děti a právoplatný členy rodiny.
Pro fůru lidí je to prostě jenom pes.

To chápete špatně. Pes je svobodomyslný tvor,tak ho přeci nemůžete omezovat (argumentace jedné madam u nás)

28.8.2022 20:46
Atheira

XXX.XXX.209.8

janaa napsal(a):
To chápete špatně. Pes je svobodomyslný tvor,tak ho přeci nemůžete omezovat (argumentace jedné madam u nás)

Tady máme něco podobného. Paní tvrdila formulku téměř se shodující s tím, co píšete... A taky mluvila s rybama v rybníce (paní, né ta fena)

Té feně se jednou zákonitě musí něco stát, protože nepatří mezi ty bystřejší samovenčiče, co po čase zjistí základy fungování ve světě, u ní především to, že po silnici jezdí auta.

28.8.2022 20:56
Terven

XXX.XXX.110.191

Včera jsem taky udělala zkušenost s bezprizorem. Máme vedle baráku takovou putyku, postávají tam chlapi u piva a občas někdo z nich má psa.
Měla jsem Kikiny na plácku opodál a najednou se k nám přiřítil staford v takové té moderní modré barvě, úplně bezprizorní. Trochu mě uklidnilo, když jsem si všimla, že je to pes.
Ale zatímco jsem chytala pinčovou na vodítko, Vikina už se stihla proti němu důrazně ohradit. Staford měl zježenej hřbet, ale neudělal nic, zařvala jsem na něj, ať kouká vypadnout, bylo vidět, že se trochu bojí. Chlapi u hospody reakce nula nula nic.
Pes odběhl obtěžovat jinam. Netuším, jak by reagoval na psa- samce, možná je opravdu pohodář a majitel to ví.
Ale vím, že tu je dost malejch psích samečků, kteří na velký nájezdníky startujou a mohli by si něco vykoledovat.

30.8.2022 07:43
domi.t

XXX.XXX.131.130

No...nebyť mojej maminy a nebyť toho,že bola v správny čas na správnom mieste,písala by som Vám miesto tejto príhody už Nefretin nekrológ.

Predstavte si takúto situáciu. Vonku dosť teplo,moja mamina sa čvachtala vo vírivke, jej veličenstvo spokojne leží pod hojdačkou a stráži ju. Mamina rozmýšla,že pôjde umyť časť okien v obývačke a vráti sa von,ked sa trocha schladí. Našťastie sa jej nechcelo liezť z vody. Keby tak urobila,nepočula by to zvláštne chrčanie,čo zrazu išlo spod hojdačky.

Nefret ležala otočená bokom,tak ju oslovila. Nič. Oslovila ju druhýkrát. Nič. To už mamine vedela,že je zle,vyletela z vody a skočila k nej. Pes už napoly tuhý,oči vyvrátené, z úst sa jej rinuli sliny a stále čudne chrčala. Mamina si v prvom momente myslela,že ju porazilo. Nevedela,čo robiť,tak ju schytila za predné laby a ťahala von spod tej hojdačky. Ževraj slušna makačka,lebo to naše levíča váži 40 kíl a v takom "rozliatom"stave pocitovo aj raz toľko,veď to poznáte. Jediné šťastie,že ju hneď vytiahla. Lebo zbadala,že jej z papulky trčí asi cm niečo biele. Nasilu jej otvorila papulu,jazyk našťastie zapadnutý nemala a mikrosekundu pozerala,že to cm niečo biele má pokračovanie,tak zatiahla.

Bolo to prosím Vás 15 cm dlhé pierko z vtáka!!! Nefret ho vdýchla,dostalo sa jej do dýchacích ciest a nevedela ho dostať už von. Hneď po vytiahnutí ten satan ožil a skočil po tom pierku štýlom"čo mi to berieš akože?!"

Keď mi to mamina asi o hodinu(že celú hodinu sa klepala,že pes by zomrel vedľa nej a ako by mi to ona vysvetlila) volala,neverila som,čo to počúvam. Tak v lese,v rybníku,na polovačkách sa jej nič nestane a ona sa doma takmer udusí vtáčim pierkom Ešte upresním,že nikdy,naozaj nikdy si padnuté pierka nikde ani len nevšimla,toto jej muselo padnúť zrejme pod ňufák či čo.Ach!

Koniec dobrý,všetko dobré

30.8.2022 07:46
Atheira

XXX.XXX.209.8

Nám se včera úplně v jediné minutě zhoršil Dragouš. Paradoxně mu tělo slouží, ale myšlenkama byl večer úplně jinde. Jako by si myslel, že je ráno, nechápal, že ráno není... Je pod dohledem veterinářky, večer dostal něco na uklidnění, aby neblbnul celou noc a spal, protože nevydržel v klidu a chtěl pořád někam chodit. Mamka ho má s sebou v práci, veterinářka tam teď byla, ještě na něj koukla, dostal něco dalšího (přesné detaily nevím, prý mohl prodělat mrtvičku a je možné, že se ještě dá dohromady), v poledne se uvidí, jestli to má pro něj ještě smysl nebo už by to bylo jen zbytečné prodlužování a nežití.

30.8.2022 07:53
janaa

XXX.XXX.174.242

Domi,to prostě nevymyslíš,hlavně,že to dobře dopadlo.

Atheira - držím palce,ať se ještě zmátoří, když to přišlo takhle rychle,tak mě ta mrtvice taky napadla

30.8.2022 07:54

Atheira napsal(a):
Nám se včera úplně v jediné minutě zhoršil Dragouš. Paradoxně mu tělo slouží, ale myšlenkama byl večer úplně jinde. Jako by si myslel, že je ráno, nechápal, že ráno není... Je pod dohledem veterinářky, večer dostal něco na uklidnění, aby neblbnul celou noc a spal, protože nevydržel v klidu a chtěl pořád někam chodit. Mamka ho má s sebou v práci, veterinářka tam teď byla, ještě na něj koukla, dostal něco dalšího (přesné detaily nevím, prý mohl prodělat mrtvičku a je možné, že se ještě dá dohromady), v poledne se uvidí, jestli to má pro něj ještě smysl nebo už by to bylo jen zbytečné prodlužování a nežití.

Přeji Vám, ať se ten Váš výletník Dragouš na 4 kolech ještě vylepší a ještě nějaký čas dělá všem okolo radost 🌷a nebo když už to nepůjde, aby bylo možné rozpoznat ten správný čas pro odchod, aby se netrápil 🙏 ať je líp, držím palce!

30.8.2022 08:00

domi.t napsal(a):
No...nebyť mojej maminy a nebyť toho,že bola v správny čas na správnom mieste,písala by som Vám miesto tejto príhody už Nefretin nekrológ.

Predstavte si takúto situáciu. Vonku dosť teplo,moja mamina sa čvachtala vo vírivke, jej veličenstvo spokojne leží pod hojdačkou a stráži ju. Mamina rozmýšla,že pôjde umyť časť okien v obývačke a vráti sa von,ked sa trocha schladí. Našťastie sa jej nechcelo liezť z vody. Keby tak urobila,nepočula by to zvláštne chrčanie,čo zrazu išlo spod hojdačky.

Nefret ležala otočená bokom,tak ju oslovila. Nič. Oslovila ju druhýkrát. Nič. To už mamine vedela,že je zle,vyletela z vody a skočila k nej. Pes už napoly tuhý,oči vyvrátené, z úst sa jej rinuli sliny a stále čudne chrčala. Mamina si v prvom momente myslela,že ju porazilo. Nevedela,čo robiť,tak ju schytila za predné laby a ťahala von spod tej hojdačky. Ževraj slušna makačka,lebo to naše levíča váži 40 kíl a v takom "rozliatom"stave pocitovo aj raz toľko,veď to poznáte. Jediné šťastie,že ju hneď vytiahla. Lebo zbadala,že jej z papulky trčí asi cm niečo biele. Nasilu jej otvorila papulu,jazyk našťastie zapadnutý nemala a mikrosekundu pozerala,že to cm niečo biele má pokračovanie,tak zatiahla.

Bolo to prosím Vás 15 cm dlhé pierko z vtáka!!! Nefret ho vdýchla,dostalo sa jej do dýchacích ciest a nevedela ho dostať už von. Hneď po vytiahnutí ten satan ožil a skočil po tom pierku štýlom"čo mi to berieš akože?!"

Keď mi to mamina asi o hodinu(že celú hodinu sa klepala,že pes by zomrel vedľa nej a ako by mi to ona vysvetlila) volala,neverila som,čo to počúvam. Tak v lese,v rybníku,na polovačkách sa jej nič nestane a ona sa doma takmer udusí vtáčim pierkom Ešte upresním,že nikdy,naozaj nikdy si padnuté pierka nikde ani len nevšimla,toto jej muselo padnúť zrejme pod ňufák či čo.Ach!

Koniec dobrý,všetko dobré

Teda Domi, to jsem ráda, že to dobře dopadlo 🌷🐾 až mě z toho Vašeho popisu mrazí....neuvěřitelné, co se může v momentě stát...Vaše mami je Anděl strážný a ve správný čas na správném místě! Nefretko, dávej na sebe pozor 🐶🌷

30.8.2022 08:17
domi.t

XXX.XXX.131.130

Teda Domi, to jsem ráda, že to dobře dopadlo 🌷🐾 až mě z toho Vašeho popisu mrazí....neuvěřitelné, co se může v momentě stát...Vaše mami je Anděl strážný a ve správný čas na správném místě! Nefretko, dávej na sebe pozor 🐶🌷

Ďakujeme krásne !

Nefret je bohužiaľ bez pudu sebazáchovy, o to viac musíme na ňu dávať pozor a predvídať,i keď sú situácie,kedy aj tak rozhodne vyššia sila,viď táto udalosť.

30.8.2022 09:26
Atheira

XXX.XXX.209.8

Přeji Vám, ať se ten Váš výletník Dragouš na 4 kolech ještě vylepší a ještě nějaký čas dělá všem okolo radost 🌷a nebo když už to nepůjde, aby bylo možné rozpoznat ten správný čas pro odchod, aby se netrápil 🙏 ať je líp, držím palce!

Veterinářka říkala, že v jeho věku už může mít tak jako všechno, ale že tak, jak ho viděla, jí to zatím na utracení nepřijde. Mamka ho přivezla sem, dodělá to nejdůležitější a dneska už pak zavře, aby ho mohla hlídat. Máme čekat, jak na tom bude, až se vyspí. Před chvílí konečně přestal chodit - od večera bylo nemožný udržet ho na místě. Pořád se někam sbíral a byl něčím strašně zaneprázdněný. Chtěl zalézt i pod auto, kam už nechodil x let... Ale vypadá to, že už se uvelebil a usnul, tak uvidíme.

30.8.2022 09:39
Terven

XXX.XXX.110.191

Atheira napsal(a):
Veterinářka říkala, že v jeho věku už může mít tak jako všechno, ale že tak, jak ho viděla, jí to zatím na utracení nepřijde. Mamka ho přivezla sem, dodělá to nejdůležitější a dneska už pak zavře, aby ho mohla hlídat. Máme čekat, jak na tom bude, až se vyspí. Před chvílí konečně přestal chodit - od večera bylo nemožný udržet ho na místě. Pořád se někam sbíral a byl něčím strašně zaneprázdněný. Chtěl zalézt i pod auto, kam už nechodil x let... Ale vypadá to, že už se uvelebil a usnul, tak uvidíme.

Takhle zmatená kdysi byla Vikina taky. Venku to vypadalo, že za něčím konkrétním běží, nicméně během chvilky běžela zas za čímsi jiným, stejně imaginárním.
Doma měla tendenci se schovávat, zalezla do předsíňky, kde máme zaparkovaný kola a jinej binec.
Vyklubala se z toho osina v ušním bubínku a okolo zánět jako prase.
Pokud jí v té předsíňce zapasovanou mezi koly někdy náhodou najdu, jsem nervózní.
Lezla tam občas nedávno, když jsme řešili slinivku, měla jsem podezření, že se tam schovává před bolestí břicha. Ale kolikrát vylezla úplně v pohodě a vzala si třeba pamlsek, takže jsem byla na vážkách, jestli se tam třeba jenom nechladí na linu.
Nicméně, teď se zdá břicho v pohodě a už tam zas neleze.

30.8.2022 15:36
Atheira

XXX.XXX.209.8

Terven napsal(a):
Takhle zmatená kdysi byla Vikina taky. Venku to vypadalo, že za něčím konkrétním běží, nicméně během chvilky běžela zas za čímsi jiným, stejně imaginárním.
Doma měla tendenci se schovávat, zalezla do předsíňky, kde máme zaparkovaný kola a jinej binec.
Vyklubala se z toho osina v ušním bubínku a okolo zánět jako prase.
Pokud jí v té předsíňce zapasovanou mezi koly někdy náhodou najdu, jsem nervózní.
Lezla tam občas nedávno, když jsme řešili slinivku, měla jsem podezření, že se tam schovává před bolestí břicha. Ale kolikrát vylezla úplně v pohodě a vzala si třeba pamlsek, takže jsem byla na vážkách, jestli se tam třeba jenom nechladí na linu.
Nicméně, teď se zdá břicho v pohodě a už tam zas neleze.

Tak už je zase normální, jako býval. Veterinářka se tu za ním ještě staví.

30.8.2022 20:16
Terven

XXX.XXX.110.191

Atheira napsal(a):
Tak už je zase normální, jako býval. Veterinářka se tu za ním ještě staví.

To máte supr, že za vámi přijde veterinářka domů

31.8.2022 07:55
Atheira

XXX.XXX.209.8

Terven napsal(a):
To máte supr, že za vámi přijde veterinářka domů

Ona nedělá výjezdy, pokud vím, ale staví se tady cestou z práce nebo mimo ordinační hodiny se při potřebě stavujem my u ní po domluvě. Ale není to nic velkého, na klasická vyšetření je potřeba do ordinace...

Ale vypadá to, že už bohužel přichází Dragoušův čas. Dnes se zase uprostřed noci vzbudil, i přes tramal, těžko se mu chodilo, mamka si ho odvezla s sebou do práce a vetka se tam stavila a trochu ho přispala, aby si konečně doopravdy odpočal a nevyváděl. Udělá mu ještě krev a podle toho se buď ještě pokusíme mu trochu ulevit nebo už mu ulevíme napořád.
Je to těžké rozhodování, protože on není ten pes, co už by v těch očích měl, že už má života dost. Na něm je vidět, že by chtěl žít má zájem o okolí, venku všechno pročítá a čuchá, je čistotný, pod sebe by si rozhodně nenačural a když mu dáte před nos jídlo, hned ho zblajzne. Ale v noci tou cestou k autu několikrát upadl a byl celkově v křeči, jak kdyby od zad nebo od břicha. Je to teď ve fázi, kdy je přes den a přes noc úplně jiným psem, o to je to těžší.

31.8.2022 08:07

Atheira napsal(a):
Ona nedělá výjezdy, pokud vím, ale staví se tady cestou z práce nebo mimo ordinační hodiny se při potřebě stavujem my u ní po domluvě. Ale není to nic velkého, na klasická vyšetření je potřeba do ordinace...

Ale vypadá to, že už bohužel přichází Dragoušův čas. Dnes se zase uprostřed noci vzbudil, i přes tramal, těžko se mu chodilo, mamka si ho odvezla s sebou do práce a vetka se tam stavila a trochu ho přispala, aby si konečně doopravdy odpočal a nevyváděl. Udělá mu ještě krev a podle toho se buď ještě pokusíme mu trochu ulevit nebo už mu ulevíme napořád.
Je to těžké rozhodování, protože on není ten pes, co už by v těch očích měl, že už má života dost. Na něm je vidět, že by chtěl žít má zájem o okolí, venku všechno pročítá a čuchá, je čistotný, pod sebe by si rozhodně nenačural a když mu dáte před nos jídlo, hned ho zblajzne. Ale v noci tou cestou k autu několikrát upadl a byl celkově v křeči, jak kdyby od zad nebo od břicha. Je to teď ve fázi, kdy je přes den a přes noc úplně jiným psem, o to je to těžší.

31.8.2022 08:10

Atheira napsal(a):

Myslím Vás, na Vaši maminku i na Dragouše.... rozhodování je to těžké 😒

31.8.2022 18:51
Atheira

XXX.XXX.209.8

Myslím Vás, na Vaši maminku i na Dragouše.... rozhodování je to těžké 😒

Děkuji,
od dnešního dopoledne už spí navěky.

Byl ještě předevčírem veselý, smál se a žil... My jsme s ním vlastně celou dobu fungovali tak, jak kdyby tu měl být napořád. Ne, že bychom nevěděli, že jednou umřít musí, ale prostě nás nikdy nenapadlo tragicky řešit, jestli, kdy... vždycky jsme o něm mluvili a uvažovali, jak kdyby měl být věčnej a možná i proto sám to stáří celou dobu nesl tak s grácií...

Přesně touhle dobou jsme ho před 18 lety našly jako zhruba dvouměsíční štěně vyhozeného na silnici cestou z pouti, která tu je ke konci letních prázdnin, a tak se kruh uzavřel. Mamka tehdy říkala, že si ho rozhodně nenecháme!
(nakonec se ukázalo, že měl ještě bratra, ale toho se nikdy nikomu nepodařilo odchytit, byť se tu nějaký čas pohyboval. Po asi pěti letech ale zmizel docela - buď byl konečně někdo úspěšný nebo už na divoko nepřežil)

Fotky se mi hledají blbě, jelikož tehdy se vše ještě rvalo na CD a já teď nemám zapnutý počítač s CD mechanikou ani žádnou přídavnou. A obličeje nemám dovoleno zveřejnit. Svůj teda jo, ale jak jsem se do toho pustila, na jedné fotce jsem vzala i ten... Ono je to nakonec jedno.
Roky 2006 a 2013.

Ještě nějakou dobu to bude složitý... Byl tu nadpoloviční většinu mýho života. Ale na stáří není lék, a proto jsme ušetření takových těch výčitek, co by, kdyby...

31.8.2022 18:54
janaa

XXX.XXX.174.242

Moc mě to mrzí,ale prožil krásný život,a ten věk hodně sil vám všem

31.8.2022 20:08

Je mně to líto. Ale dožil se moc krásného věku.

31.8.2022 21:44

Dragoušek byl moc pěkný chlapík, díky za fotky a měl s Vámi všemi krásný a opravdu dlouhý a pestrý život..a nikdy asi nezapomenu na ten supr vozíček a jaký z něj měl rozhled🌷 hodně sil, byl to člen rodiny a to není vůbec lehké...držte se! 🐾

31.8.2022 22:17

Atheira napsal(a):
Děkuji,

Byl ještě předevčírem veselý, smál se a žil... My jsme s ním vlastně celou dobu fungovali tak, jak kdyby tu měl být napořád. Ne, že bychom nevěděli, že jednou umřít musí, ale prostě nás nikdy nenapadlo tragicky řešit, jestli, kdy... vždycky jsme o něm mluvili a uvažovali, jak kdyby měl být věčnej a možná i proto sám to stáří celou dobu nesl tak s grácií...

Přesně touhle dobou jsme ho před 18 lety našly jako zhruba dvouměsíční štěně vyhozeného na silnici cestou z pouti, která tu je ke konci letních prázdnin, a tak se kruh uzavřel. Mamka tehdy říkala, že si ho rozhodně nenecháme!
(nakonec se ukázalo, že měl ještě bratra, ale toho se nikdy nikomu nepodařilo odchytit, byť se tu nějaký čas pohyboval. Po asi pěti letech ale zmizel docela - buď byl konečně někdo úspěšný nebo už na divoko nepřežil)

Fotky se mi hledají blbě, jelikož tehdy se vše ještě rvalo na CD a já teď nemám zapnutý počítač s CD mechanikou ani žádnou přídavnou. A obličeje nemám dovoleno zveřejnit. Svůj teda jo, ale jak jsem se do toho pustila, na jedné fotce jsem vzala i ten... Ono je to nakonec jedno.
Roky 2006 a 2013.

Ještě nějakou dobu to bude složitý... Byl tu nadpoloviční většinu mýho života. Ale na stáří není lék, a proto jsme ušetření takových těch výčitek, co by, kdyby...

Měl štěstí, že mohl prožít život u vás.....a určitě krásný život.

1.9.2022 01:08
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Atheira napsal(a):
Děkuji,

Roky 2006 a 2013.

To je krásný příběh. Byl to moc krásný pes a je vidět, že byl s váma šťastný

1.9.2022 09:12

upřímnou soustrast
a tady plně platí, užil si krásný, a krásně dlouhý život

1.9.2022 10:45
Atheira

XXX.XXX.209.8

Děkujeme všem. Je tu teď trochu pozdvižení, očividně byl starý pán větší celebrita, než jsme si uvědomovali. A někteří jiní samozřejmě kroutí hlavou a vykládaj takový ty klasický kecy, jako že to byl jenom pes a proč kvůli němu máma dvě odpoledne po sobě zavřela v obchodě.

1.9.2022 10:46

Upřímnou soustrast Vám i mamince Pesan se u vás měl skvěle Držte se.

1.9.2022 10:47

@Atheira Upřímnou spustrast, držte se. Prožil s vámi krásný a dlouhý život, to se každému nepoštěstí.

1.9.2022 11:47
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Atheira napsal(a):
Děkujeme všem. Je tu teď trochu pozdvižení, očividně byl starý pán větší celebrita, než jsme si uvědomovali. A někteří jiní samozřejmě kroutí hlavou a vykládaj takový ty klasický kecy, jako že to byl jenom pes a proč kvůli němu máma dvě odpoledne po sobě zavřela v obchodě.

Někteří lidé tohle nechápou. Většinou ti, co buď psa nemají nebo jen toho venkovního, kterýmu dají nažrat a tím to pro ně končí.

1.9.2022 12:19

Atheira napsal(a):
Děkuji,

Roky 2006 a 2013.

...je mi to moc lito....držte se....měl u vás nádherný život

1.9.2022 13:08
Atheira

XXX.XXX.209.8

Trickyvoo napsal(a):
Někteří lidé tohle nechápou. Většinou ti, co buď psa nemají nebo jen toho venkovního, kterýmu dají nažrat a tím to pro ně končí.

Já chápu, že to nechápou... A i když si myslím, že na vztahu ke zvířatům se na člověka ukáže dost zásadních věcí, tak budiž... Já taky nechápu plno věcí, co jsou pro jiný nějak důležitý, ale nikdy by mě nenapadlo přiřazovat nižší význam emocím a důležitosti, které kolem toho konkrétního tématu ti lidi cítí, i když si třeba nedovedu představit, jak to tak vlastně cítit mohou. Naopak se vždycky snažím těm lidem nějak porozumět, ideálně si do jejich situace přiřadit něco, co zas považuju za důležité já a tím je líp pochopit.
Za mě je neschopnost "myslet si, ale neříkat" v jistých situacích výraz určitýho buranství a velmi nízké emoční inteligence.

1.9.2022 16:04

Atheira napsal(a):
Já chápu, že to nechápou... A i když si myslím, že na vztahu ke zvířatům se na člověka ukáže dost zásadních věcí, tak budiž... Já taky nechápu plno věcí, co jsou pro jiný nějak důležitý, ale nikdy by mě nenapadlo přiřazovat nižší význam emocím a důležitosti, které kolem toho konkrétního tématu ti lidi cítí, i když si třeba nedovedu představit, jak to tak vlastně cítit mohou. Naopak se vždycky snažím těm lidem nějak porozumět, ideálně si do jejich situace přiřadit něco, co zas považuju za důležité já a tím je líp pochopit.
Za mě je neschopnost "myslet si, ale neříkat" v jistých situacích výraz určitýho buranství a velmi nízké emoční inteligence.

To jste napsala tak výstižně a pravdivě👏 🌷upřímně si myslím, že málokterý vrstevník (Váš) uvažuje tak, jako Vy jste to tu nastínila...dnešní mladí lide, to je povětšinou kapitola sama pro sebe, obzvláště ti z města...
🌷Vy jste báječná 👍beru Vás za dceru, aspoň napůl😉 🙋‍♀️ ať si Ti citoví plochodrážníci dojedou nakoupit jinam...aby se nepotentovali, ach jo 🤦‍♀️🤯

1.9.2022 17:12
fikovnice

XXX.XXX.135.170

"Atheiro", čtu to až teď.
Je mi to moc líto.
Pejsek žil úžasný život...kolik psů se má tak skvěle? A ještě ten začátek - že jej někdo vyhodil a vy jste jej zachránili!
Držte se, vzpomínky zůstanou napořád!

1.9.2022 18:07
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Atheiro, je mi to moc líto

Drago se měl u vás krásně, a ještě k tomu se dožil opravdu nádherného věku , ale je mi jasné, že i tak je to moc těžké, držte se!

1.9.2022 19:58
Atheira

XXX.XXX.209.8

Dala jsem mamce vše přečíst a moc vám děkuje.

1.9.2022 20:11
fikovnice

XXX.XXX.133.41

Atheira napsal(a):

Abych Vám napsala pravdu, pro mě je zdejší fórum léčivé. Vždyť "Jak se vysmutnit?" jsem zakládala já, když odešel Floky...a nesmírně mi tehdy ty rady, zkušenosti a pěkné příspěvky pomohly! A vlastně pomáhají dál...když se vyskytnou nějaké trable a člověk je sem napíše.

1.9.2022 20:12
Atheira

XXX.XXX.209.8

To jste napsala tak výstižně a pravdivě👏 🌷upřímně si myslím, že málokterý vrstevník (Váš) uvažuje tak, jako Vy jste to tu nastínila...dnešní mladí lide, to je povětšinou kapitola sama pro sebe, obzvláště ti z města...
🌷Vy jste báječná 👍beru Vás za dceru, aspoň napůl😉 🙋‍♀️ ať si Ti citoví plochodrážníci dojedou nakoupit jinam...aby se nepotentovali, ach jo 🤦‍♀️🤯

Náhodou ale takhle ve svém věku jako dospělá a mezi dospělýma už si přijdu normálně - že do svý věkový kategorie i v tomhle směru zapadám a beru to tak, že někteří lidi jsou citoví mrzáci bez ohledu na věk a někteří nejsou. V určitým věku jako ta tehdejší "mládež" jsem si občas přišla dost blbě, protože určitý způsob uvažování a celkově zodpovědnost mám tak nějak vyvinutou stejně už od základky - hodně tehdejších "autorit" (obsahujíc rodinu a učitele) mi tehdy mnohokrát řeklo, že jsem si vytáhla černýho petra v nepoměru toho, jak mi to uzrálo v hlavě a na kolik vypadám. Na konci základky mi nevěřili, že patřím do své třídy a u maturity zas, že jsem si nespletla dveře, když bych to měla říct ve zkratce.
Ale teď už mám pocit, že odpovídám svýmu věku. A že mezi mými vrstevníky jdou lidi různí stejně jako v jakékoli jiné věkové kategorii dospělých. I když jo, musím se trochu zasmát a chytit té vaší připomínky k lidem z města, protože já jsem kovaná holka vesnická a z měšťáků si ráda soukromně dělám prd... srandu. Tím se omlouvám všem měšťákům, co do mojí škatulky nezapadaj.
Díky, vahine, za pěkná slova.

1.9.2022 20:14
Atheira

XXX.XXX.209.8

fikovnice napsal(a):
Abych Vám napsala pravdu, pro mě je zdejší fórum léčivé. Vždyť "Jak se vysmutnit?" jsem zakládala já, když odešel Floky...a nesmírně mi tehdy ty rady, zkušenosti a pěkné příspěvky pomohly! A vlastně pomáhají dál...když se vyskytnou nějaké trable a člověk je sem napíše.

Ono jí udělalo radost, že jste úplně cizí lidi a nikdo nenapsal nic hnusnýho. Divila se, že tu nezaznělo nic, jako že se zas tak nic hroznýho nestalo. Myslím, že tyhle řeči jí to dělají ještě horší. Že je někdo schopný odmávnout to rukou jako - no jo, ty vyšiluješ. A že si přečetla, že se někdo, kdo ani neví, kdo je, vyjadřuje takhle a že to mnozí z vás znáte na vlastní kůži a víte, jaké to je.

1.9.2022 20:16
fikovnice

XXX.XXX.133.41

Atheira napsal(a):
Ono jí udělalo radost, že jste úplně cizí lidi a nikdo nenapsal nic hnusnýho. Divila se, že tu nezaznělo nic, jako že se zas tak nic hroznýho nestalo. Myslím, že tyhle řeči jí to dělají ještě horší. Že je někdo schopný odmávnout to rukou jako - no jo, ty vyšiluješ. A že si přečetla, že se někdo, kdo ani neví, kdo je, vyjadřuje takhle a že to mnozí z vás znáte na vlastní kůži a víte, jaké to je.

No, bohužel si dovedu představit, že se v reálném životě najdou citově ploší lidé, kteří fakt řeknou:"Vždyť je to jen zvíře!" Kdežto zde zřejmě všichni z nás máme svá zvířata (nejen psy) jako členy rodiny...

1.9.2022 20:22
Atheira

XXX.XXX.209.8

Jinak teda společné venčení bylo dneska těžké.
Šly jsme zase společně s mamkou a sestrou, jako chodíme často odpoledne, akorát bez Dragouše. Jak už byl pomalejší, často jsme s Larou šly oklikou a po cestě je zase potkaly a došly to s nima. Často už pak Dragouš třeba jel ve vozíčku a tak... Jenže v místě, kde jsme se většinou znovu připojily ke zbytku, se Lara zastavila, byla strašně zmatená a asi chtěla čekat na mamku s Dragoušem. Vůbec se nám nikomu nedařilo jí vysvětlit, že pokračujem samy.
Přijde mi, že ačkoli ztrátu jezevčice Lara tenkrát vzala jako jasnou věc, tak že tentokrát to vůbec nepochopila a to nás úspěšně každýho vždycky rozbulí.

1.9.2022 20:28
fikovnice

XXX.XXX.133.41

Atheira napsal(a):
Šly jsme zase společně s mamkou a sestrou, jako chodíme často odpoledne, akorát bez Dragouše. Jak už byl pomalejší, často jsme s Larou šly oklikou a po cestě je zase potkaly a došly to s nima. Často už pak Dragouš třeba jel ve vozíčku a tak... Jenže v místě, kde jsme se většinou znovu připojily ke zbytku, se Lara zastavila, byla strašně zmatená a asi chtěla čekat na mamku s Dragoušem. Vůbec se nám nikomu nedařilo jí vysvětlit, že pokračujem samy.
Přijde mi, že ačkoli ztrátu jezevčice Lara tenkrát vzala jako jasnou věc, tak že tentokrát to vůbec nepochopila a to nás úspěšně každýho vždycky rozbulí.

To věřím...

Psala jsem už také (možná i vícekrát), že když mi odešla mamka, tak můj kocour (na nějž byla máma strašně moc fixovaná a naopak), vždy přiběhl ke vchodovým dveřím, když klaply dveře od výtahu v našem patře. Chvíli čekal, pak smutně odešel...a mě to také vždy rozbrečelo. A trvalo to nějaký čas, než pochopil, že mamka už nepřijde nikdy.

1.9.2022 21:46
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Atheira napsal(a):

To jsem zrovna byla těhotná, když sousedům umřela fenka, velká kámoška s naším Timíkem a on tam každý den chodil k nim na zahradu s jablkem, které ona milovala, a sedl si doprostřed, položil před sebe jablko a čekal třeba hodinu nebo dvě, až přijde. Tak to jsem řvala taky. Trvalo to tak 14 dní, než tam přestal chodit a několik měsíců než jí přestal vyhlížet.

1.9.2022 23:14

Atheira napsal(a):

S tím vozíčkem to bylo dojemné a myslím, že to jsou právě tyto "maličkosti", které jsou důkazem té obrovské lásky....

2.9.2022 14:56
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Atheira napsal(a):

Atheiro - držte se. Vy i maminka a ostatní doma, který odchod Dragouše bolí, držte se. Psí kámoš tak vroste do našich životů, že to poté, když odejde, to s námi zalomcuje hrozně moc a chybí neskutečně. Není lék na tohle bolení. Jen čas. Ti ostatní - jak správně nazýváte citový mrzáci, ať si škubnou, ať jdou do řitního otvoru, abych byla slušná, nevědí nic o tom, o čem je skutečný přátelství, co všechno pes člověku může dát a dává, jsou ochuzení o tolik, že nám jich jen může být líto - leč to by bylo škoda citů a emocí. Dragoš měl s vám moc krásný život - viděla jsem tuhle tu fotku, jak jel na zmrzlinu a páč sem dojímavá, tak mě to dojalo. Je moc dobře, že odešel takhle rychle a bez trápení. Oni s náma stejně zůstávají. Jinak, ale zůstávají. Nenechají nás osamotě. Nebojte.

2.9.2022 14:59
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Atheira napsal(a):

Můj ohaří srdcový král měl kamarádku Ajšičku. Když z ničehož nic odešel, tak ona mi nikdy neodpustila, že jsem ho někde z jejího pohledu zašantročila. Píchnul mě ten její pohled pokaždý, když jsme se potkaly a jela s námi a s opuštěnou Bubinkou na výlet a vždy mě propíchla výčitkou, to není polidšťování, od tý doby náš vztah byl posunutý kapek jinam.

3.9.2022 16:35

tento týden jsem občas venčení odflákli (ale máme vystěhované dvě místnosti - zbroušené parkety a vymalováno - a částečně nastěhováno - mákli jsme si)... ale nějaké ty kiláčky jsme stejně zvládli

4.9.2022 17:23

tento týden jsem občas venčení odflákli (ale máme vystěhované dvě místnosti - zbroušené parkety a vymalováno - a částečně nastěhováno - mákli jsme si)... ale nějaké ty kiláčky jsme stejně zvládli

Dnes jsem na Vas myslela na Flore v Olomouci. Před námi v kruhu byly dogy, opravdu nádherná zvířata, majestátní psi.

Jinak dnes se nám dařilo víc než včera, štěňátku vytkl posuzovatel prestavenou záď (kdo by to čekal u 7 měsíců starého rostoucího psa), takže pouze N1.
Dnes moji kluci, oba třída otevřená V1 CAC, V2 Res. CAC, málem jsme chytli i národního vítěze, dlouho se rozhodoval, nakonec ale dostal pes z třídy šampionů.
Zdravíme po delší době, daří se nám jakž takž, vyletujeme jen po okolí tak ani zbytečně nepíšu

4.9.2022 17:45

Dnes jsem na Vas myslela na Flore v Olomouci. Před námi v kruhu byly dogy, opravdu nádherná zvířata, majestátní psi.

Jinak dnes se nám dařilo víc než včera, štěňátku vytkl posuzovatel prestavenou záď (kdo by to čekal u 7 měsíců starého rostoucího psa), takže pouze N1.
Dnes moji kluci, oba třída otevřená V1 CAC, V2 Res. CAC, málem jsme chytli i národního vítěze, dlouho se rozhodoval, nakonec ale dostal pes z třídy šampionů.
Zdravíme po delší době, daří se nám jakž takž, vyletujeme jen po okolí tak ani zbytečně nepíšu

Moc gratuluju.
My jsme nakonec nejeli, Dráček má hotspot. Sice už ve stádiu hojení, ale na výstavu to není.

6.9.2022 08:25
aluska

XXX.XXX.197.205

Tak my si s Mirečkem odskočili do Bratislavy, Mirďa si přivezl 3x V1, 3x CAC, takže příští rok jedem ještě jednou dodělat Slovenského šampiona. Posudky krásné - výborná samčí hlava, výborný pohyb, výborná povaha, výborný rámec.

6.9.2022 08:30

aluska napsal(a):
Tak my si s Mirečkem odskočili do Bratislavy, Mirďa si přivezl 3x V1, 3x CAC, takže příští rok jedem ještě jednou dodělat Slovenského šampiona. Posudky krásné - výborná samčí hlava, výborný pohyb, výborná povaha, výborný rámec.

Gratuluju moc, Mireček je šikula.

6.9.2022 14:10

aluska napsal(a):

6.9.2022 14:48

aluska napsal(a):

Tak mi přijde, že Mireček za chvíli bude šampion Zeměkoule, Miss Universe...protože kam vleze, tak všem vypálí rybník....no však je to taky krasavec, nejkrásnější

6.9.2022 14:53

Tak mi přijde, že Mireček za chvíli bude šampion Zeměkoule, Miss Universe...protože kam vleze, tak všem vypálí rybník....no však je to taky krasavec, nejkrásnější

....muž roku a posléze i planety a na rozdíl od běžných hezounů má oduševněly pohled....

6.9.2022 15:50

Moc gratuluji. Já jsem ráda, že se zase vrací zpět psaní posudku, kolem covidu posudky nikdo nedával a byla to škoda. V červnu na Intercanisu v sobotu posudky nedávali, v neděli ano.

My už se letos chystáme jen na čuvačí klubovku a možná halloweenskou výstavu do Kelce, máme ji za rohem. A snad příští rok dovybehame taky českého šampiona, chybí nám 1x CAC z mezinarodky.

6.9.2022 17:53
aluska

XXX.XXX.168.15

Moc gratuluji. Já jsem ráda, že se zase vrací zpět psaní posudku, kolem covidu posudky nikdo nedával a byla to škoda. V červnu na Intercanisu v sobotu posudky nedávali, v neděli ano.

My už se letos chystáme jen na čuvačí klubovku a možná halloweenskou výstavu do Kelce, máme ji za rohem. A snad příští rok dovybehame taky českého šampiona, chybí nám 1x CAC z mezinarodky.

My už máme CAC z června z mezinárodky v česku, příští rok doděláme i českýho šampiona

6.9.2022 19:11

aluska napsal(a):
My už máme CAC z června z mezinárodky v česku, příští rok doděláme i českýho šampiona

Musí být 2x CAC z mezinarodky od dvou rozhodčích v minimálně dvou sezónách? Aspoň mám ten pocit. V červnu jsme taky na MV získali CACe, kdyby stačil jeden, bylo by to prima

6.9.2022 19:58
aluska

XXX.XXX.168.15

Musí být 2x CAC z mezinarodky od dvou rozhodčích v minimálně dvou sezónách? Aspoň mám ten pocit. V červnu jsme taky na MV získali CACe, kdyby stačil jeden, bylo by to prima

když je pracovní zkouška tak ano, jedna MVP, druhá stačí NV, klubová nebo speciální. Bez zkoušky musí být 6x CAC

7.9.2022 13:23

tento týden vybírám nadbytečnou dovolenou (neb se díky "plynovým" prázdninám mezi semestry prodlouží výuka před Vánoci o týden až do 23.12... a to jsem si plánovala volno)... a tak psík má netradiční procházky. Včera dlouhý okruh kolem Hradčan - a našli jsme i pár hříbků. Protože u nás v lese zatím neroste nic, zkusili jsme se dneska vydat na Naději (Naděje je přehrada a taky ledová jeskyně na okraji Lužických hor). Překvapivě v potocích tam teče voda, lesní přehrada byla tradičně nesmírně fotogenická a hlavně jsme přinesli plný ruksak mladých a zdravých hřibů. Jdu sušit... Psisko se nacpalo, odpadlo na pelech a spinká nahlas

7.9.2022 13:52

tento týden vybírám nadbytečnou dovolenou (neb se díky "plynovým" prázdninám mezi semestry prodlouží výuka před Vánoci o týden až do 23.12... a to jsem si plánovala volno)... a tak psík má netradiční procházky. Včera dlouhý okruh kolem Hradčan - a našli jsme i pár hříbků. Protože u nás v lese zatím neroste nic, zkusili jsme se dneska vydat na Naději (Naděje je přehrada a taky ledová jeskyně na okraji Lužických hor). Překvapivě v potocích tam teče voda, lesní přehrada byla tradičně nesmírně fotogenická a hlavně jsme přinesli plný ruksak mladých a zdravých hřibů. Jdu sušit... Psisko se nacpalo, odpadlo na pelech a spinká nahlas

Dík za tip. U nás 2 suché babky. Sucho je tu neskutečné. A když kouknu na radar, tak střední a jižní Čechy, míří to na Vysočinu, trochu malinko Drážďany a pověstný nočník Evropy na suchu.

7.9.2022 14:48

Ač je to neuvěřitelné, houby opravdu začaly růst, ale asi teprve před třemi dny. Včera jsem byla na procházce v lese, jen po cestách, a přinesla jsem plnou bundu hřibů, kozáku, křemenáčů, lišek a podborováků. A to pršelo naposledy před víc jak týdnem.

7.9.2022 15:05

Ač je to neuvěřitelné, houby opravdu začaly růst, ale asi teprve před třemi dny. Včera jsem byla na procházce v lese, jen po cestách, a přinesla jsem plnou bundu hřibů, kozáku, křemenáčů, lišek a podborováků. A to pršelo naposledy před víc jak týdnem.

tos neměla psát Ale ne, neboj - však ony začnou růst i u nás - věřím, že podzimní vlna hub ještě přijde...

7.9.2022 16:22

tos neměla psát Ale ne, neboj - však ony začnou růst i u nás - věřím, že podzimní vlna hub ještě přijde...

Už začaly. Takhle jsme se vrátili z dopoledního venčení, to jsme posbírali u nás v příkopu:

7.9.2022 16:59

u nás již rostou taktéž

7.9.2022 19:44

Vy jste mě zas nalákaly. Dneska jsem dosušila játra pro psa, tak zítra zas vyrazíme na houby, když je v sušičce místo… 😂

7.9.2022 19:49
domi.t

XXX.XXX.199.149

U nás Sahara,hríby nepôjdu ešte aspoň dva týždne...no nič,aj tak ich nejem 😁

Iné som chcela...pozrite sa,koho to tu máme! 💗Trojmesačný😈Ale je to veľká rozkošnica už od "plienok",to sa musí uznať. Tá vľavo,prosím vás. Tá vpravo bude zasa nosiť plienky snáď až o pár desaťročí.

7.9.2022 19:59

@domi.t Vy nám odpíráte Prince!

7.9.2022 20:18
domi.t

XXX.XXX.199.149

@domi.t Vy nám odpíráte Prince!

Princ je pes môjho tatina,takže je to trocha iná situácia😊Buď je s ním na firme alebo na výcviku cez pol republiky. Ale je to pán pes😍 Nebojte sa,je živý,zdravý,nádherné nasvalený a s lesklou srstou.

Nahrám sem nejaké fotky,moment. Ten hrudník môže byť,nie?

8.9.2022 18:01
elisak

XXX.XXX.194.232

U nás se momentálně venčí hodně. Velká procházka je na 2 etapy. Buď jdu obě nebo tu druhou vezme přítel.
2 kluci jsou moji a hlídám mamky 3 fenky.

8.9.2022 18:24

elisak napsal(a):
U nás se momentálně venčí hodně. Velká procházka je na 2 etapy. Buď jdu obě nebo tu druhou vezme přítel.

No tak tomu říkám smečka

8.9.2022 18:26
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

O víkendu se venčilo dobře, byli jsme na houbách a našli pár babek. Potkali jsme ale rojnici dětí s rodiči a po nich jsme nenašli už nic, za to oni po nás jo. Pořád řvali "tady jedna, mami to je úlovek" děsně protivné děti to byly, co vám mám povídat .
V neděli pak pěkná procházka kolem Vltavy, Nelahozeves.
Od úterka ale už venčíme minimálně. Manžel koronu a já střevní. Tak se musíme zabavit s Malinou doma, snažíme se, ale stejně je znát, že jí ty dlouhé procházky chybí.

9.9.2022 10:47
aluska

XXX.XXX.197.205

Syn je momentálně s rodinou v Kanadě. Poslal pár fotek polární záře nad Yukonem

9.9.2022 10:50
Trickyvoo

XXX.XXX.190.163

aluska napsal(a):

Přála bych si tohle jednou vidět na vlastní oči.

9.9.2022 10:53
Atheira

XXX.XXX.209.8

Trickyvoo napsal(a):
O víkendu se venčilo dobře, byli jsme na houbách a našli pár babek. Potkali jsme ale rojnici dětí s rodiči a po nich jsme nenašli už nic, za to oni po nás jo. Pořád řvali "tady jedna, mami to je úlovek" děsně protivné děti to byly, co vám mám povídat .
V neděli pak pěkná procházka kolem Vltavy, Nelahozeves.
Od úterka ale už venčíme minimálně. Manžel koronu a já střevní. Tak se musíme zabavit s Malinou doma, snažíme se, ale stejně je znát, že jí ty dlouhé procházky chybí.

Koukám, že vám Malina od odhadů trochu zakrněla, jestli se nepletu? Vybavuju si, když jste tady někdy ze začátku psala, že to bude velký pes (myslela jsem, že to víte - třeba znalost kombinace plemen) a teď koukám, že máte spíš taky kekoleňáka. Nebo jak je ten pes vlastně velký? Ony fotky umí dost zkreslovat.
Zároveň jsem se vás tuhle ve vedlejším vlákně chtěla zeptat na to jméno. Jak jste na něj přišla? Vy jste tam totiž zmiňovala, že jste si chtěla adoptovat fenu Borůvku. Zatíženost na jídlojména nebo náhoda?

9.9.2022 11:23
Trickyvoo

XXX.XXX.190.163

Atheira napsal(a):
Koukám, že vám Malina od odhadů trochu zakrněla, jestli se nepletu? Vybavuju si, když jste tady někdy ze začátku psala, že to bude velký pes (myslela jsem, že to víte - třeba znalost kombinace plemen) a teď koukám, že máte spíš taky kekoleňáka. Nebo jak je ten pes vlastně velký? Ony fotky umí dost zkreslovat.
Zároveň jsem se vás tuhle ve vedlejším vlákně chtěla zeptat na to jméno. Jak jste na něj přišla? Vy jste tam totiž zmiňovala, že jste si chtěla adoptovat fenu Borůvku. Zatíženost na jídlojména nebo náhoda?

Nejen znalost plemen matky, kříženec labradora a německého ovčáka, ale byla i poměrně velké štěně s mohutnými tlapkami, takže dočasářka odhadovala, že minimálně 20 kilo mít bude a veterinář odhadoval spíš 25 kg. Našla jsem i tabulku, kde šlo zadat váhu štěněte a věk a vyšla výsledná váha 27 kg. Jako štěně měla ve třech měsících i 2x tolik, co můj pes, který měl ve finále 12kg a najednou v dubnu (přesně si nejsem jistá) její váha zastavila na 15 kg. Je mi to záhadou. Byla s bráchou na pivu a dala si? Nebo jako štěně byla starší než se myslelo? Odebrali jí ze dvorku v listopadu a odhadli, že se narodila 1. září. Mohli se výrazně splést? Nebo jsem jí špatně živila? Nebo chtěla udělat radost mému manželovi, který chtěl, aby byla takhle velká? Takžehezuš odhad, že je to pes kekoleňák je správný, je veliká jako na objednávku.
A jméno. Když jsme jeli z návštěvy od Borůvky, tak jsme si v autě během té tříhodinové cesty říkali, že se nám jméno Borůvka, které jí daly dočasářky moc nelíbí. Blbě se zdrobňuje. Tak jsme během cesty vymysleli Malina. Když jsme pak dostali Malinu, jmenovala se Meggy, což se nám taky nelíbilo, dcera vymyslela Mia, manžel chtěl Malinu a nikdo jiný nic nevymyslel, tak jsme jí tak pojmenovali. Jakože sladká jako Malina a hezky se na ní volá a tak. Takže za její jméno může Borůvka a dočasářky z Třebíče.
Jinak měla jsem kamaráda a ten si bral psy z útulku a pamatují si jména tří, které bylo Datel, Fíkus a Kaštan... Tak tam už to byla asi jistá posedlost .

9.9.2022 11:34

aluska napsal(a):

Nádhera, taky toužím vidět to jednou na vlastní oči, je to jeden z mých cestovatelských snů. Včera přišla výměra zálohy na EL, tak nic, no ....

9.9.2022 15:11
Atheira

XXX.XXX.209.8

Trickyvoo napsal(a):
Nejen znalost plemen matky, kříženec labradora a německého ovčáka, ale byla i poměrně velké štěně s mohutnými tlapkami, takže dočasářka odhadovala, že minimálně 20 kilo mít bude a veterinář odhadoval spíš 25 kg. Našla jsem i tabulku, kde šlo zadat váhu štěněte a věk a vyšla výsledná váha 27 kg. Jako štěně měla ve třech měsících i 2x tolik, co můj pes, který měl ve finále 12kg a najednou v dubnu (přesně si nejsem jistá) její váha zastavila na 15 kg. Je mi to záhadou. Byla s bráchou na pivu a dala si? Nebo jako štěně byla starší než se myslelo? Odebrali jí ze dvorku v listopadu a odhadli, že se narodila 1. září. Mohli se výrazně splést? Nebo jsem jí špatně živila? Nebo chtěla udělat radost mému manželovi, který chtěl, aby byla takhle velká? Takžehezuš odhad, že je to pes kekoleňák je správný, je veliká jako na objednávku.
A jméno. Když jsme jeli z návštěvy od Borůvky, tak jsme si v autě během té tříhodinové cesty říkali, že se nám jméno Borůvka, které jí daly dočasářky moc nelíbí. Blbě se zdrobňuje. Tak jsme během cesty vymysleli Malina. Když jsme pak dostali Malinu, jmenovala se Meggy, což se nám taky nelíbilo, dcera vymyslela Mia, manžel chtěl Malinu a nikdo jiný nic nevymyslel, tak jsme jí tak pojmenovali. Jakože sladká jako Malina a hezky se na ní volá a tak. Takže za její jméno může Borůvka a dočasářky z Třebíče.
Jinak měla jsem kamaráda a ten si bral psy z útulku a pamatují si jména tří, které bylo Datel, Fíkus a Kaštan... Tak tam už to byla asi jistá posedlost .

Tak fena se určitě nerozmnožila jako strašilka jen tak sama, pes mohl být drobnější... navíc sama fena (ještě k tomu, jestli její původ určoval ten útulek, jako to s určováním původů dělají běžně) mohla být úplně všelijakého původu a v předcích mít kdeco... Malina navíc vypadá, že má v předcích všechno, včetně rejžáku, ale zrovna toho labrouše úplně ne.
Jak je to štěně odebrané odněkud a prezentované útulkem/spolkem, tak jsou to fakt odhady jak z křišťálové koule. A fakt bych věřila, že se výrazně spletli než tomu, že byste ji špatně krmila a ona málo vyrostla, to tak nechodí.

10.9.2022 00:09
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Atheira napsal(a):
Tak fena se určitě nerozmnožila jako strašilka jen tak sama, pes mohl být drobnější... navíc sama fena (ještě k tomu, jestli její původ určoval ten útulek, jako to s určováním původů dělají běžně) mohla být úplně všelijakého původu a v předcích mít kdeco... Malina navíc vypadá, že má v předcích všechno, včetně rejžáku, ale zrovna toho labrouše úplně ne.
Jak je to štěně odebrané odněkud a prezentované útulkem/spolkem, tak jsou to fakt odhady jak z křišťálové koule. A fakt bych věřila, že se výrazně spletli než tomu, že byste ji špatně krmila a ona málo vyrostla, to tak nechodí.

... má v předcích všechno, včetně rejžáku, ale zrovna toho labrouše úplně ne...

Teda přirovnávat naší princeznu k rejžáku...

No tu matku jsem viděla na fotkách, přišlo mi to jako takový divný labrador, ale máte pravdu, že to mohla ta matka už být dost namixovaná. Spíš se její výsledná velikost vyvozovala, že byla velké štěně, že otec může být prakticky cokoliv už bylo jasné podle jejích sourozenců, až na to, že byli všichni černí, neměli společné skoro nic. Malina jediná měla fousatou tlamičku, její sestra zas vypadala jako křížená s mopem, prostě černý chuchvalec chlupů, takže tu párty bych fakt nechtěla vidět . Docela by mě zajímaly genetické testy, co by tam vyhrálo. No sice matka vypadala jako NO s labradorem, ale Malina opravdu z toho labrouše nemá nic a ani ho v ní nehledám. Spíš nějaké svéhlavé paličaté plemeno, které nemá rádo, zbytečné pokyny jen tak z plezíru.
Nevím, jak se třeba dá odhadnout věk štěněte přesně, když jí odebrali, odhadli jí a sourozence na dvouměsíční. Nicméně těm dočasářkám projde rukama hodně štěňat, stejně jako veterinářům a tu větší výslednou velikost prostě odhadovali všichni a ona fakt měla tak velké tlapátka, takže se dá říct, že nás svou velikosí nakonec překvapila. A mě teda přišlo divné, že v osmi měsích přestala růst.

10.9.2022 20:17
Terven

XXX.XXX.110.191

Jenom takovej venčící povzdech, vím, že to tak bylo, je a bude, ale stejně...
90% majitelů je přesvědčeno, že pokud jejich pes neublíží, není problém pustit ho k jiným psům na kontakt. Teď konkrétně mám na mysli psa většího nebo potenciálně ostřejšího ke psům menším a zranitelnějším.
Zažila jsem to tenhle tejden už 3x...vždycky, když někoho takovýho proti nám vidím, ustoupíme stranou, aby se psi nemuseli míjet těsně. Dělám to kvůli Vikině, snažím se odbourat její přehnanou reaktivitu na cizí větší psy. Pokud je pes v jisté bezpečné vzdálenosti, sedí a kouká a já chválím.
Potkali jsme v týdnu bull fenu, richtuju si psy vedle sebe a majitel bull feny volá mantru "ale ona neublíží, ona si chce hrát".
Odpovídám na to, že moje fena si hrát nechce a na cizí psy nepěkně startuje. Chlap opakoval, že ta jeho ale nestartuje, ta si chce jenom hrát. A odcházel kroutíc nevěřícně hlavou.
Dneska cestou z lesa jsme potkaly chlapa s rotvíčkem cca půl roku, možná víc, takový roztomilý tele. Uklidila jsem si Kikiny za sebe a pán mě uklidňoval "nebojte, on neublíží, je to štěně"
Bylo mi naprosto jasný, že neublíží, hned bych ho poňuchňala, ale jakmile by se k Vikině přiblížil na kontakt, vyletěla by na něj a já jí nechci v tomhle utvrzovat.
Snažila jsem se to chlapovi vysvětlit, vypadal, že nepochopil.
Já taky nechápu- ublížení nebo neublížení přece není to jediný, oč tu běží. Jak už jsem psala 90% majitelů velkých psů to nechápe. A svým přístupem vyrábějí ty uječený malý rukavice, o kterých potom mluví s pohrdáním.

10.9.2022 20:51

a je tu další sobota... Venčili jsme v lese za humny, v civilizaci na vodítku(hodně lidí k Yodovi pejsky nepouští, bojí se mamuta...), prošli jsme se v borovicových lesích u Hradčan a dvakrát navštívili Naději. Protože tam je hezky a plno hřibů (nejen hřibů)

10.9.2022 21:45

Terven napsal(a):
Jenom takovej venčící povzdech, vím, že to tak bylo, je a bude, ale stejně...
90% majitelů je přesvědčeno, že pokud jejich pes neublíží, není problém pustit ho k jiným psům na kontakt. Teď konkrétně mám na mysli psa většího nebo potenciálně ostřejšího ke psům menším a zranitelnějším.
Zažila jsem to tenhle tejden už 3x...vždycky, když někoho takovýho proti nám vidím, ustoupíme stranou, aby se psi nemuseli míjet těsně. Dělám to kvůli Vikině, snažím se odbourat její přehnanou reaktivitu na cizí větší psy. Pokud je pes v jisté bezpečné vzdálenosti, sedí a kouká a já chválím.
Potkali jsme v týdnu bull fenu, richtuju si psy vedle sebe a majitel bull feny volá mantru "ale ona neublíží, ona si chce hrát".
Odpovídám na to, že moje fena si hrát nechce a na cizí psy nepěkně startuje. Chlap opakoval, že ta jeho ale nestartuje, ta si chce jenom hrát. A odcházel kroutíc nevěřícně hlavou.
Dneska cestou z lesa jsme potkaly chlapa s rotvíčkem cca půl roku, možná víc, takový roztomilý tele. Uklidila jsem si Kikiny za sebe a pán mě uklidňoval "nebojte, on neublíží, je to štěně"
Bylo mi naprosto jasný, že neublíží, hned bych ho poňuchňala, ale jakmile by se k Vikině přiblížil na kontakt, vyletěla by na něj a já jí nechci v tomhle utvrzovat.
Snažila jsem se to chlapovi vysvětlit, vypadal, že nepochopil.
Já taky nechápu- ublížení nebo neublížení přece není to jediný, oč tu běží. Jak už jsem psala 90% majitelů velkých psů to nechápe. A svým přístupem vyrábějí ty uječený malý rukavice, o kterých potom mluví s pohrdáním.

Já to vidím stejně...přestože nemám malé psy, ale tak zase byla jsem majitelkou feny, která opravdu měla se psy problém.
Myslím, že je to způsobené tím, že tito lidé nemají zkušenost s vlastnictvím psa, který má s cizími psy problémm ať už obecně se všemi nebo s určitým typem psa, s určitým pohlavím nebo je naopak bázlivka nebo mu vadí psi, co jsou třeba moc hrrrr, Nebo se jedná o pejska starého, nemocného. Prostě, že je to ani nenapadne, že ne všichni psi stojí o to kamarádit se s jejich "hodným psem"

Když budete mít psa, jako byl můj chrťák, tak každý pes "nebojte, on je hodnej" je vítaný psí kámoš. Naopak máte Sáru, tak takováhle hláška vás uvádí pomalu do stavu nepříčetnosti.

Ono už třeba Gina...velká, přátelská fena, ale jako malá děsnej hrrrr fackovací buldozer. To ani zdravení s malými psy nešlo.....to jsem naopak hlásila "my vás obejdeme, ona je děsnej buldozer a mohla by vám pejska podupat"

Musím říct, že nejvíc vztek jsem měla kdysi dávno, když mi na ovčandu jako malé štěně vyběhl francouzský buldoček máminy sousedky. Jako ne ve zlém, ale taky nikterak radostně, ovčanda mi odběhla ke dveřím vchodu, tam se nacpala do rohu a ještě se počůrala, tak jsem to hned běžela řešit a majitelka se smála, jakože "vlčák" a bojí se malého psa. Situace po pár měsících, kdy už ovčanda jejího frbula notně přerostla, potkáme se u výtahu, moje fena mi sedí u nohy, Grandík samozřejmě na volno, jak zmerčil ovčandu, tak se jí lekl a mazal ke vchodovým dveřím a majitelka po mě řve, ať si jí držím (fena mi pořád seděla u nohy), že Grandík se bojí velkejch psů. No jasně, takže pokud se někso bojí Grandíka, tak je to k smíchu, pokud se někoho bojí Grandík, tak.......

V ideálním světě by měl být respekt oboustranný a u nás, majitelů velkých psů, i s důrazem na to, že náš velký pes může malému ublížit i nechtěně.....když moje přátelská Gina přišlápne čivavu, tak to může být pro čivku i fatální.

Dřív to bývalo z mého pohledu jednodušší. Psů nebylo tolik, co dnes, ale přijde mi, že byli podstatně lépe socializovaní, uměli se k sobě chovat, rozuměli psí řeči, Když se člověk s někým potkal, tak už z dálky se volalo "pes nebo fena" a případně už se hlásilo, jestli můžeme psy pustit pohrát a nebo ne. Dneska chodí spousta lidí do psích školek, spoustu se toho dá najít na internetu, psů je o hodně víc, každej druhej je pejskař, ale přijde mi, že je spousta lidí ignoranti a pak další skupina, co svého psa ani nenechá očuchat a často tím vyrobí asociála. A nebo naopak svým přístupem může opravdu pomoci vyrobit "malou hysterku" neboť i když člověk ví, že pes by se neměl zvedat do náruče, no tak co uděláte, když se na vašeho mini psa řítí, byť přátelskej" velkej psí halama....no já už bych měla čivavu nad hlavou....když jí nezvednu a nepodaří se mi toho psa zabrzdit dřív než třeba začne hodně intenzivně mojí pidiholku očuchávat, no tak se to taková pidiholka naučí řešit sama a jak to může řešit...no tak, že už na dálku bude hystericky na psy řvát....si myslím.

Naopak, když se štěněti brání v seznamování se psy...Třeba v sousedství mojí dcery si paní pořídila holčičku chodského psa. Malá princezna je opatrnější, ale když se rozkouká tak v pohodě ...prostě když zjistila, že od psa mojí dcery (sedmiměsíční australák) jí nic nehrozí, tak na pohodu, nadšená z psího kámoše. Dcera paní nabízela, že jestli chce, tak ať večer přijde do parku, že se tam vždycky sleze pár lidí s pejskama, že to jsou všechno přátelští psi, že už mezi ně chodili i lidi s menšími štěňaty a pohoda a že si fenečku může krásně socializovat...no tak prej spíš ne....tak holce bylo čubiny i líto, protože v parku by se stopro s pesanama vyblbla.

11.9.2022 00:38
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Dcera paní nabízela, že jestli chce, tak ať večer přijde do parku, že se tam vždycky sleze pár lidí s pejskama, že to jsou všechno přátelští psi, že už mezi ně chodili i lidi s menšími štěňaty a pohoda a že si fenečku může krásně socializovat...no tak prej spíš ne....tak holce bylo čubiny i líto, protože v parku by se stopro s pesanama vyblbla.

Tak za takovou nabídku bych já osobně byla vděčná. Malina se chce hrozně kamarádit, ale málokdo to dovolí. Snažím se respektovat to, jak se chovají ti majitelé pejsků. Pokud povolí vodítko směrem k nám, tak Malině dovolím, aby si pejska očuchala. Pokud nedovolí, tak to nedovolím ani já Malině. Jelikož jsem bývalý majitel psů, kde jeden byl oblíbeným soustem pro jiné psy a pak druhý, který děsně vyváděl a na každého psa hned startoval, chápu, že nejsou všichni psi naladění na stejnou vlnu jako Malina.
Co zas vadí mě, takže lezou lidi na psí louku se psy, které nechtějí pustit z vodítka. Kvůli nim musím připnout Malinu na vodítko, nebo odvolat, počkat až vypadnou, abych jí zas mohla pustit a když jich takhle projde víc po sobě, tak celá ta cesta na psí louku, aby se mohla Malina vyběhat, byla zbytečná. Už jsem i přemýšlela, že se na to prostě vybodnu a budu to brát tak, že je to jejich volba a jejich boj.

11.9.2022 09:35
Terven

XXX.XXX.110.191

Trickyvoo napsal(a):
Dcera paní nabízela, že jestli chce, tak ať večer přijde do parku, že se tam vždycky sleze pár lidí s pejskama, že to jsou všechno přátelští psi, že už mezi ně chodili i lidi s menšími štěňaty a pohoda a že si fenečku může krásně socializovat...no tak prej spíš ne....tak holce bylo čubiny i líto, protože v parku by se stopro s pesanama vyblbla.

Tak za takovou nabídku bych já osobně byla vděčná. Malina se chce hrozně kamarádit, ale málokdo to dovolí. Snažím se respektovat to, jak se chovají ti majitelé pejsků. Pokud povolí vodítko směrem k nám, tak Malině dovolím, aby si pejska očuchala. Pokud nedovolí, tak to nedovolím ani já Malině. Jelikož jsem bývalý majitel psů, kde jeden byl oblíbeným soustem pro jiné psy a pak druhý, který děsně vyváděl a na každého psa hned startoval, chápu, že nejsou všichni psi naladění na stejnou vlnu jako Malina.
Co zas vadí mě, takže lezou lidi na psí louku se psy, které nechtějí pustit z vodítka. Kvůli nim musím připnout Malinu na vodítko, nebo odvolat, počkat až vypadnou, abych jí zas mohla pustit a když jich takhle projde víc po sobě, tak celá ta cesta na psí louku, aby se mohla Malina vyběhat, byla zbytečná. Už jsem i přemýšlela, že se na to prostě vybodnu a budu to brát tak, že je to jejich volba a jejich boj.

Mívala jsem to přesně jako vy zhruba do dvou let Vikiny. Strašně se chtěla kamarádit, kontaktovat, málokdo to dovolil. Lezli mi na nervy všichni ti majitelé, kteří se ze všech sil snažili zabránit, aby si jejich pes byť jen čuchnul nebo dokonce brali prcky do náruče zatímco ona byla naprosto v pohodě. Dneska si matně vybavuju, že jsem tenkrát s povděkem kvitovala, že v ní není špetka agresivity vůči psům ani lidem, že snad ani neumí zavrčet
Lidi miluje dodnes, se psama je to podstatně horší. Začalo se to lámat nějak kolem třetího roku- jednak dospěla, druhak nasbírala nějaké blbé zkušenosti. A pak k nám přišla pinčová, kterou bylo třeba bránit a uzurpovat jenom pro sebe.
Nejprve pořvávala na cizí velké psy, kteří se zjevili nečekaně- to myslím, že už jsme slušně odbouraly. Dneska je v klidu, pozoruje je, pokud ale přijdou na kontakt, zle po nich startuje a je to sebeobrana, případně obrana mý osoby a pinčový.
Nemá ráda štěňata a mlaďochy, pubertální pes - samec to schytá skoro vždy. Nejhorší jsou ti, kteří se jí snaží zlákat ke hře, obíhají, nadbíhají...většinou je hnusně seřve a většina majitelů mi za to děkuje, jako, že to ten jejich potřeboval zažít.
Očuchávání v rámci míjení se se snažím eliminovat, je to loterie. Někdy proběhne v klidu, někdy vystartuje, bohužel se to týká i úplně malých štěňat.
Takže učíme klidné míjení. Pokud nám to druhý majitel nebo jeho pes nezkazí, jde jí to docela pěkně. Někdy zůstanem raději sedět, někdy to zvládneme za chůze.
Pinčová je v tomhle naprosto pohodová, takže pokud druhý majitel nemá nic proti anebo má menšího psa navolno, dovolím jí, ať se pozdraví.
Vikina v podstatě toleruje jenom psy, které zná od štěněte a to i velké či obří. Některé z nich dokonce miluje, raduje se, když je potká. A samci ji mohou očuchávat bez rizika, že je bude chtít sežrat.
Z čeho mám radost - pokud má čas na seznámení se, zvládne s cizím psem i společnou vycházku a nemusím mít nervy a oči na stopkách, co se semele. Nedávno jsem měla sraz s kamarádkou a jejím yorkem, že se půjdeme vykoupat a projít. Bála jsem se, že na yorka bude zlá, že to nepůjde. Je pravda, že při úvodním očuchávání se ohradila, ale pak už dobrý, uklidnila se, pochopila, že ten pes je teď součástí naší party a vycházka proběhla úplně v pohodě. Dokonce zvládli být přivázaní vedle sebe u stromu, když jsme šly do vody.
Takže já bych byla přesně majitel, kterej by kamarádění s pubertální Malinou nevítal. I když by měla malé bezvýznamné plus, že není samec
A myslím si, že takové to vylítávání na psích loukách zdaleka není fajn socializace pro všechny psy. Protože je téměř jisté, že jednou nastane situace, kdy si to nějaký pes nebude užívat, nýbrž se bude bát.
Desetiletou nekonfliktní GR mojí ségry atakovala na psím hřišti roční boxerka - povalila jí na záda a vrčela jí do ucha. Možná to byla drsná pubertální hra, ale ségry fena se stáhla do křoví, kde se klepala a dneska psí louku obchází velikým obloukem.
Na našem psím hřišti byl jednou chlap, má kříženku NO x BOC, velká černá, hyperaktivní. Chlap strašně shání parťáky na vylítání, protože má problém ji utahat. My jsme šly vně psího hřiště. Chlap nás prosil, jestli nechceme dovnitř, aby se jeho fena proběhla. Odpověděla jsem, že fakt ne, že by se moje feny bály a že jedna navíc není úplně OK, nechce se jí běhat (to jsem ještě nevěděla, že je za tím slinivka). Chlap na to odpověděl, že ta jeho by Vikinu určitě rozhejbala (myslel to vážně, fakt to nebyl vtip) a jestli to opravdu nechci zkusit. Co dodat...

11.9.2022 11:27

Tak se musím pochlubit : U nás už taky rostou ! :-))

Kolik jich vidíte ?

11.9.2022 11:39

Kolik jich vidíte ?

Sedm?

11.9.2022 11:43

Trickyvoo napsal(a):

Dcera má ohromné štěstí na lokalitu, kde bydlí...když si pořídili štěně, tak zrovna v té době bylo v okolí dalších cca 8 štěňat. Postupně si nadělali mezi pejskaři známé a tak se i domlouvají a chodí na prochajdy společně. No a ta večerní profláklá doba, tak to je prostě v parku se psem někdo vždycky.
A ne, nejsou tam všichni pejsci nejsou sluníčkoví, třeba jedna basenji slečna je na psy ostřejší...jako fakt nenechá štěně a nebo puboše, aby jí nadšeně skákal po hlavě...ale jak se setkávají pravidelně, tak se mladí pánové naučili k dámě chovat slušně.

Původně chtěli se štěndem jezdit do psí školky, ale nakonec nebylo potřeba, neboť psí školku měli vlastně v reálu. A je hodně znát, že mlaďas funguje s různými psy každodenně od mala...naučil se, že někdo je top parťák, některý pes zase nemá o hry až takovej zájem a k některým je třeba se chovat uctivě....taky z toho důvodu si myslím, že momentálně v sedmi měsících už má i super přivolání od psů...protože poběhání, pozdravení, hra se psím kámošem není žádný svátek, ale denní realita.

Mrzí mě, že Matýsek nemá stejnou příležitost, protože u nás to takhle nefunguje.

11.9.2022 11:47

Kolik jich vidíte ?

Devět. 🍄

11.9.2022 11:51

Dcera má ohromné štěstí na lokalitu, kde bydlí...když si pořídili štěně, tak zrovna v té době bylo v okolí dalších cca 8 štěňat. Postupně si nadělali mezi pejskaři známé a tak se i domlouvají a chodí na prochajdy společně. No a ta večerní profláklá doba, tak to je prostě v parku se psem někdo vždycky.
A ne, nejsou tam všichni pejsci nejsou sluníčkoví, třeba jedna basenji slečna je na psy ostřejší...jako fakt nenechá štěně a nebo puboše, aby jí nadšeně skákal po hlavě...ale jak se setkávají pravidelně, tak se mladí pánové naučili k dámě chovat slušně.

Původně chtěli se štěndem jezdit do psí školky, ale nakonec nebylo potřeba, neboť psí školku měli vlastně v reálu. A je hodně znát, že mlaďas funguje s různými psy každodenně od mala...naučil se, že někdo je top parťák, některý pes zase nemá o hry až takovej zájem a k některým je třeba se chovat uctivě....taky z toho důvodu si myslím, že momentálně v sedmi měsících už má i super přivolání od psů...protože poběhání, pozdravení, hra se psím kámošem není žádný svátek, ale denní realita.

Mrzí mě, že Matýsek nemá stejnou příležitost, protože u nás to takhle nefunguje.

Tohle bych tak strašně potřebovala. 🥺 Tady je pes u každého baráku, ale ven se jich podívá jen minimum, většina je jen na řetězu nebo v kotci, v lepším případě volně na zahradě… Když už venku nějakého psa potkáme, majitel nemá zájem o kontakt. Kupodivu je tu většina psů na stopkách, takže nedochází k nechtěnému (potenciálně nebezpečnému) kontaktu, což zase na druhou stranu cením.

11.9.2022 12:54

Taky devět, super fotka ...

11.9.2022 16:39

Když tak vidím, není někdo z MS kraje /novojicinsko/frydecko?
Mohu nabídnout socializaci obrovskými psy, kluci jsou vesměs přátelští nicméně když je potřeba, dokážeme jít i na procházku aniž by si všimali druhého psa. Většinou takto společným spacirem dojdeme k tomu že psi jdou vedle sebe na vodítku a okázale se ignorují - ale i tohle je pro nejisteho psa dobrá zkušenost.
Takže kdyby někdo potřeboval... Klidně napište.

11.9.2022 16:49
domi.t

XXX.XXX.199.149

Mohu nabídnout socializaci obrovskými psy, kluci jsou vesměs přátelští nicméně když je potřeba, dokážeme jít i na procházku aniž by si všimali druhého psa. Většinou takto společným spacirem dojdeme k tomu že psi jdou vedle sebe na vodítku a okázale se ignorují - ale i tohle je pro nejisteho psa dobrá zkušenost.

Luci,keby nebývame tak ďaleko,hlásime sa všetkými rukami aj labkami,čo máme!
Nefret je rovnaký typ psa,určite by si s medveďmi rozumela🐾🐾Myslím,že hlavne "šťastná adoptívna matka" by sa jej polubovala😊

11.9.2022 16:58

No škoda, že bydlíme omega daleko....bílá krasavice by to určitě uvítala.

12.9.2022 11:25

domi.t napsal(a):
Luci,keby nebývame tak ďaleko,hlásime sa všetkými rukami aj labkami,čo máme!
Nefret je rovnaký typ psa,určite by si s medveďmi rozumela🐾🐾Myslím,že hlavne "šťastná adoptívna matka" by sa jej polubovala😊

Myslím, že adoptivní matka by Nefretku milovala má na fenky slabost, jako správný gentleman. Myslím, že by to byla super trojka na venčení

To samé madam pyrenejka, ta by ke klukům ladila taky asi si uděláme okružní výlet po republice a budeme venčit s našimi dosud virtuálními kamarády

12.9.2022 11:46

s pyrenejákem by to asi nešlo......
no, ale kdybychom dodržovali vzdálenost tak 500m, tak by si po pár měsících (letech) zvyknout mohl

12.9.2022 12:51

s pyrenejákem by to asi nešlo......
no, ale kdybychom dodržovali vzdálenost tak 500m, tak by si po pár měsících (letech) zvyknout mohl

12.9.2022 20:05
domi.t

XXX.XXX.199.149

Dámy a páni(aj keď či tu nejakí sú😁),

na známosť sa dáva,že zázraky sa dejú a teda jej kráľovská výsosť Nefret z Údolia Nílu vo svojich 3,5 rokoch vzala na milosť plyšové hračky!!! Už mesiac u nás nič nevybuchlo a hviezda si ich nosí,spí na nich...no dobre,občas nejakému zlomí väzy,ako s nimi trasie,ale aspoň že už nepitváme! 😃😃😃

P.S.:Tento tigrík má 30 rokov a bol to jeden z mojich naj plyšákov. Chvíľka nostalgie,utriem slzy hrdosti na satana a ideme ďalej😎

12.9.2022 20:25
fikovnice

XXX.XXX.134.196

elisak napsal(a):

Nádherní a majestátní psi!

12.9.2022 20:28
fikovnice

XXX.XXX.134.196

Devět. 🍄

Já jen osm...

12.9.2022 20:29

domi.t napsal(a):
Dámy a páni(aj keď či tu nejakí sú😁),

na známosť sa dáva,že zázraky sa dejú a teda jej kráľovská výsosť Nefret z Údolia Nílu vo svojich 3,5 rokoch vzala na milosť plyšové hračky!!! Už mesiac u nás nič nevybuchlo a hviezda si ich nosí,spí na nich...no dobre,občas nejakému zlomí väzy,ako s nimi trasie,ale aspoň že už nepitváme! 😃😃😃

P.S.:Tento tigrík má 30 rokov a bol to jeden z mojich naj plyšákov. Chvíľka nostalgie,utriem slzy hrdosti na satana a ideme ďalej😎

No tak konečně se plyšáci umoudřily a přestaly vybuchovat a tak si s nima může Nefret hrát a nehrozí nebezpečí, že jí vybuchující plyšák zraní

12.9.2022 20:38
fikovnice

XXX.XXX.134.196

Holky, kde je ten 9. hřib? Nechcete je někdo zakroužkovat? Já jej nemůžu najít...

12.9.2022 20:51

fikovnice napsal(a):
Holky, kde je ten 9. hřib? Nechcete je někdo zakroužkovat? Já jej nemůžu najít...

🍄

12.9.2022 21:21

fikovnice napsal(a):

Jani buď v klidu, já jich našla taky jen osm....devátej následně našel můj kolega v práci...

12.9.2022 21:23

Já chci taky houby v práci.

12.9.2022 21:27
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Jani buď v klidu, já jich našla taky jen osm....devátej následně našel můj kolega v práci...

No a ono jich je deset. Aspoň já tam vidím ještě jeden.

12.9.2022 21:30

Trickyvoo napsal(a):

Jako mě už je to jedno, i kdyby jich tam byl milion.....pokud sem dá někdo někdy podobnou fotku a "hledej šmudlo", tak já už se neúčastním

12.9.2022 23:56
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Jako mě už je to jedno, i kdyby jich tam byl milion.....pokud sem dá někdo někdy podobnou fotku a "hledej šmudlo", tak já už se neúčastním

Z toho si nic nedělejte. Se mnou tohle hrajou houby v lese. Jak jinak vysvětlit, že údajně rostou a já nic nenašla?

13.9.2022 07:20
fikovnice

XXX.XXX.134.196

🍄

A ony rostou! Jéje, mám zavařeno, namrazeno a nasušeno, a to vše tak na dva roky dopředu. Samé praváky. Smažené už nemůžu ani vidět, guláše jsem přejedená, takže teď už úlovky rozvážím po příbuzenstvu. A i když už mi houby lezou i ušima, hádejte, kam se vypravím dnes po práci?

fikovnice

XXX.XXX.134.196

Trickyvoo napsal(a):

No tak to zas budu škemrat o další zakroužkování...

13.9.2022 07:22
fikovnice

XXX.XXX.134.196

A ony rostou! Jéje, mám zavařeno, namrazeno a nasušeno, a to vše tak na dva roky dopředu. Samé praváky. Smažené už nemůžu ani vidět, guláše jsem přejedená, takže teď už úlovky rozvážím po příbuzenstvu. A i když už mi houby lezou i ušima, hádejte, kam se vypravím dnes po práci?

Neeeeeeeeeeee, já se zatím nedostala do lesa. Začal semestr. Dusím se závistí , neb houbaření i přes moje bolavá záda je moje obrzáliba!

13.9.2022 07:31

fikovnice napsal(a):
Neeeeeeeeeeee, já se zatím nedostala do lesa. Začal semestr. Dusím se závistí , neb houbaření i přes moje bolavá záda je moje obrzáliba!

I moje

13.9.2022 08:00
fikovnice

XXX.XXX.134.196

I moje

Tak to jsi mi neměla dělat!
Přemýšlím, že zruším dnešní přednášku...pro nečekané technické obtíže!!!

13.9.2022 08:13

fikovnice napsal(a):

Doporučuju, je to parádní relax. Navíc si myslím (znalí mě v případě omylu opraví), že sezóna praváků co nevidět půjde do finále a nastoupí už "jen" suchohřiby a babky. Což je sice uspokojivé, ovšem na to, když na tebe vykoukne takový krasavec pod smrkem, to nemá.

13.9.2022 12:30
fikovnice

XXX.XXX.134.196

Doporučuju, je to parádní relax. Navíc si myslím (znalí mě v případě omylu opraví), že sezóna praváků co nevidět půjde do finále a nastoupí už "jen" suchohřiby a babky. Což je sice uspokojivé, ovšem na to, když na tebe vykoukne takový krasavec pod smrkem, to nemá.

Když já fakt asi musím přednášet...

13.9.2022 12:37

Trickyvoo napsal(a):

Tak ten tam zůstal :-)). Toho jsem v reálu nenašla :-)).

13.9.2022 12:39

I moje

Tak na toto zas nemá naše vyschlé Podještědí.

13.9.2022 12:40

Tak na toto zas nemá naše vyschlé Podještědí.

Ale vyschlé Ralsko v Podještědí je plné hub

13.9.2022 12:43

Ale vyschlé Ralsko v Podještědí je plné hub

Sedám na kůň !!! :-))

13.9.2022 14:20
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

fikovnice napsal(a):
No tak to zas budu škemrat o další zakroužkování...

Zde ještě jeden vidím, jestli mě zrak nešálí. Asi si začnu fotit les a pak koukat na fotky, to mi jde nějak líp než v reálu

13.9.2022 14:23

Trickyvoo napsal(a):
Zde ještě jeden vidím, jestli mě zrak nešálí. Asi si začnu fotit les a pak koukat na fotky, to mi jde nějak líp než v reálu

Na tohle jsem koukala taky, ale vyhodnotila jsem to (na mobilu) jako list.

13.9.2022 14:52

Jak se jmenuje houba, co má červenou nohu a červený spodek hlavy?
Satánek a kříšť ne, toto mělo normálně hnědou hlavu nahoře.
Kovář tomu je nejblíž, ale ten přece modrá, toto ne.
Nebo to mohl být kříšť, ale starý? Že by žlutý spodek takto ztmavl?
U nás kolem vsi není nic kromě 10 babek za celé léto dosud, ale Krkonoše jsou... až je to nudné nebo po výbuchu nějaké jaderky. Strašně moc smrkáčů. Klouzky tam nikdo nesbírá :-) jenom já.
Už ty houby vlastně nechci ani vidět... ale pak mi někdo píše: jedeme v sobotu?
Já - jasně že jo!
Nějaká nemoc to je :-)

13.9.2022 15:18

Mně se směje drahá půle, že mám místo mozku houbu. 🍄 Nosím houby tak třikrát týdně, dneska jsem si objednala košík s popruhem, potřebuju na štěně volné ruce, tak si ještě ten podzim užijeme. 😅 Závidím všechny praváčky a vůbec ty tvrdé hřiby - až na pár poddubáčků na ně nemám štěstí. Do lesa to mládě zatím neuťápne (resp. tam jo, ale zpět by to už nedal), tak chodím paběrkovat na louky, pole a do remízků, a tam jsou hlavně ty měkčí hřiby a klouzci. Bylo hodně bedel a minuly týden jsem viděla první masáky a holubinky (samozřejmě zrovna ty holubinky, které nesbírám). Vatovce jsem chytla už pozdě, nevypadaly na řezu dobře. :-( Ale i za tohle jsem vděčná. Vařím houbová jídla a sušička jede téměř permanentně. Takhle prima houbová sezona dlouho nebyla!

PS Chtělo by to podzemky na polévku!

13.9.2022 18:32

Mně se směje drahá půle, že mám místo mozku houbu. 🍄 Nosím houby tak třikrát týdně, dneska jsem si objednala košík s popruhem, potřebuju na štěně volné ruce, tak si ještě ten podzim užijeme. 😅 Závidím všechny praváčky a vůbec ty tvrdé hřiby - až na pár poddubáčků na ně nemám štěstí. Do lesa to mládě zatím neuťápne (resp. tam jo, ale zpět by to už nedal), tak chodím paběrkovat na louky, pole a do remízků, a tam jsou hlavně ty měkčí hřiby a klouzci. Bylo hodně bedel a minuly týden jsem viděla první masáky a holubinky (samozřejmě zrovna ty holubinky, které nesbírám). Vatovce jsem chytla už pozdě, nevypadaly na řezu dobře. :-( Ale i za tohle jsem vděčná. Vařím houbová jídla a sušička jede téměř permanentně. Takhle prima houbová sezona dlouho nebyla!

PS Chtělo by to podzemky na polévku!

Nevím, co jsou podzemky.

13.9.2022 18:36

Nevím, co jsou podzemky.

Holubinka černající. Opravdu výjimečně dobrá houba do polévky.

13.9.2022 18:39

Dík, pohledání.

13.9.2022 18:59
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Na tohle jsem koukala taky, ale vyhodnotila jsem to (na mobilu) jako list.

Já koukala na počítači a tam mi přijde, že je tam celkem jasná houba.

13.9.2022 19:24

Dík, pohledání.

Tak jsem pohledala, našla - obrázky. Nevím, jestli najdu chuť tuhle houbu sbírat :-).
Vypadá dost odpudivě, ale prý je jedlá, dobrá a nezaměnitelná.
Ale :
Dobře poznatelná holubinka, zejména podle špinavě šedohnědého až černohnědého klobouku, řídkých a značně křehkých lupenů, v mládí bílého, později až načervenale hnědavého třeně a na řezu rychle růžovějící až červenající dužniny.
Proč se jmenuje černající, když červená ? :-))

13.9.2022 19:45

Tak jsem pohledala, našla - obrázky. Nevím, jestli najdu chuť tuhle houbu sbírat :-).
Vypadá dost odpudivě, ale prý je jedlá, dobrá a nezaměnitelná.
Ale :
Dobře poznatelná holubinka, zejména podle špinavě šedohnědého až černohnědého klobouku, řídkých a značně křehkých lupenů, v mládí bílého, později až načervenale hnědavého třeně a na řezu rychle růžovějící až červenající dužniny.
Proč se jmenuje černající, když červená ? :-))

Myslím, že podle klobouku - čím starší houba, tím tmavší má klobouček. :-) Lidově se jí říká podzemka, protože roste "pod zemí" - obvykle ji člověk najde, jak roste přikrytá listím nebo trávou (třeba i s trochou zeminy), takže na první pohled není vidět. Tvarově vypadá jako typická holubinka, ale má nápadně silné lupeny daleko od sebe. Je to velmi tvrdá houba, proto je tak dobrá do polévky (zásadně s mrveničkou :-)).

13.9.2022 19:51

A co je to mrvenička ? :-)

Mrkvička to nebude. Kapání, drobení, strouhání ?

13.9.2022 20:03

Tak jsem právě dokončila zpracování další várky hub. Bylo toho asi na čtyřihluboképlechy. Mrazák, smažené a guláš. Už nesuším, jen to láduju do pulťáku. Praváky už končí, polovina všech hub dnes jsou suchohřiby.

Jsem na tom jako Megi. Pokaždé si říkám, že už fakt nendu. Ale pak je venku krásně, já mám čas a tak ndu Asi mám taky místo mozku houbu...

13.9.2022 20:30

A co je to mrvenička ? :-)

Mrkvička to nebude. Kapání, drobení, strouhání ?

Mrvenička je takové to strouhání/drobenka do polévky.

13.9.2022 20:35

Už nesuším, jen to láduju do pulťáku.

Jak dělané pro blackout ! :-))

13.9.2022 20:37

Mně ty mražené houby nechutnají, já jen suším a zpracovávám čerstvé. Zítra jdeme s Gremlinem na trénink, ale ve čtvrtek na to zase vlítnem. Doufám, že už budu mít ten košík!

Edit: A dneska jsem udělala luxusní houbovku s vepřovými plátky, musím se pochválit. Mleté sušené bedly to pozvedly.

13.9.2022 20:48

Já mám košík. Doma. Na houbách mám plátěnou tašku. A není moje. Já bych ji nevzala. Mám i nožík. Doma.
A nejím houby. Protože nemůžu. Ale letos jsem sežrala 2x polévku a nic se mi nestalo. Tak možná na ty houby pojedu už v pátek.
Megý jede taky. Má super skvělý potah v autí a dokonce už po dvou minutových výletech chápe povel "ještě jednou olízneš to vokno nebo pilotovu hlavu a jdeš pěšky a sežeru ti mátovou tyčinku".
Akorát se tam v parku nesmí pustit pes z vodítka... ale ono to neva, protože na zemi v mechu je hrozně moc bobků a ona by se v tom furt válela. Nebo zdrhla. A donese štěkanátka. To mi u venčení furt někdo říká - a už měla štěňata? A kdy bude mít? Nebude?
No nebude. Víc Megý?

13.9.2022 20:55

Už nesuším, jen to láduju do pulťáku.

Jak dělané pro blackout ! :-))

Ten mi nehrozí

13.9.2022 21:13

Tak jsem právě dokončila zpracování další várky hub. Bylo toho asi na čtyřihluboképlechy. Mrazák, smažené a guláš. Už nesuším, jen to láduju do pulťáku. Praváky už končí, polovina všech hub dnes jsou suchohřiby.

Jsem na tom jako Megi. Pokaždé si říkám, že už fakt nendu. Ale pak je venku krásně, já mám čas a tak ndu Asi mám taky místo mozku houbu...

To tě obdivuju. Já nerada hledám a sbírám, ale ráda je jím.

13.9.2022 22:12
fikovnice

XXX.XXX.133.13

fikovnice napsal(a):

Tak premiéra přednášky v novém semestru! Největší účast studentů za posledních xy let, neměli ani kde sedět. Pěkně jsem si vše nachystala, přednášíme on site, ale přesto jsem se rozhodla pořídit nahrávku v TEAMSech. Může se hodit, že... Mikrofon jsem zapojila, připnula, a pořád jsem si říkala:"A nezapomeň sdílet obrazovku!" Takže OK, snažila jsem se veeelmi. Po přednášce se ji chystám stáhnout a kde nic, tu nic! Já vůůůůůl zapomněla zapnout nahrávání!!! Nakopala bych si! Je to začarované téma - loni jsem rozhodně nahrávání nezapomněla zapnout, ovšem opomněla jsem pro změnu sdílet obrazovku....takže z loňska mám vlastně ten onen henten...podcast. Z letoška mám jen hezký zážitek...

Co z toho vyplývá??? Měla jsem jít na ty houby, ptž technické obtíže se skutečně vyskytly, a poměrně závažné!

13.9.2022 22:14
fikovnice

XXX.XXX.133.13

Mně ty mražené houby nechutnají, já jen suším a zpracovávám čerstvé. Zítra jdeme s Gremlinem na trénink, ale ve čtvrtek na to zase vlítnem. Doufám, že už budu mít ten košík!

Edit: A dneska jsem udělala luxusní houbovku s vepřovými plátky, musím se pochválit. Mleté sušené bedly to pozvedly.

Ty mi děláš chutě! Zítra už fakt, ale fakt musím vyrazit!

Jo a bedly já jedině na kmíně se solí...mňam!!!

13.9.2022 23:42

fikovnice napsal(a):
Ty mi děláš chutě! Zítra už fakt, ale fakt musím vyrazit!

Jo a bedly já jedině na kmíně se solí...mňam!!!

Já měla ráda plněné klobouky, to se dělalo u nás v rodině, ale můj drahý by to nejedl. 🙈 Takže já bedly suším a následně mixuji na prášek - bedlové koření. Je to super do omáček a do polévek, udělá to takovou “plnější” houbovou chuť.

S tou nahrávkou je to škoda. Ale příště se to už určitě povede!

Přidejte reakci

Přidat smajlík