Umpalumpa

XXX.XXX.109.188
Hezký den, měla bych dotaz. Když se mi štěně vykadí, tak najdeme v 💩 krev a neskutečně to zapáchá. Nesetkal se s tím prosím už někdo?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Štěně brzy umře.
Těm lidem už normálně xxx.
napsal(a):
Štěně brzy umře.
Těm lidem už normálně xxx.
No, kdyby se to týkalo jich samotných, nebo jejich dítěte, to už by šupajdili pěkně k lékařské vědě a nejlíp na pohotovost v noci, protože do tý doby to vlastně nic nebylo, ale pes? No kadí krev a smrdí to, zeptáme se někde na netu, ešivá by ho někde nevyšetřili na dálku a nejlíp zadarmo.
Mimochodem tenhle nick - nebo mu podobný? ??? tu před lety přece byl, ještě měl nějakou kreslenou ikonku, že jo,
Umpalumpa
napsal(a):
Hezký den, měla bych dotaz. Když se mi štěně vykadí, tak najdeme v 💩 krev a neskutečně to zapáchá. Nesetkal se s tím prosím už někdo?
Krvavý, dost hnusně zapáchající průjem značí parvovirózu. Pokud místo OKAMŽITÉ návštěvy veteriny budete vypisovat na internetu, velmi brzy budete kopat hrobeček.

Zrzavci
napsal(a):
No, kdyby se to týkalo jich samotných, nebo jejich dítěte, to už by šupajdili pěkně k lékařské vědě a nejlíp na pohotovost v noci, protože do tý doby to vlastně nic nebylo, ale pes? No kadí krev a smrdí to, zeptáme se někde na netu, ešivá by ho někde nevyšetřili na dálku a nejlíp zadarmo.
Mimochodem tenhle nick - nebo mu podobný? ??? tu před lety přece byl, ještě měl nějakou kreslenou ikonku, že jo,
Jo, byl tu, ale to byl úplně někdo jiný, on ten název je známý.
Přesně tak - jak něco zabolinká člověka, hned běží pro neschopenku a ATB a píše stížnosti na znamylekar, ale pes? Se koupí novej.
Umpalumpa

XXX.XXX.109.188
Myslím, že nemusíte být všichni hned negativní. K vet se jede odpoledne, bohůžel dříve to nejde, jinak bychom tak už byli. Mezitím jsem chtěla zjistit o co by mohlo jít. Jinak je totiž velmi čilá a nevypadá, že by ji bylo nějak špatně.
Umpalumpa
napsal(a):
Myslím, že nemusíte být všichni hned negativní. K vet se jede odpoledne, bohůžel dříve to nejde, jinak bychom tak už byli. Mezitím jsem chtěla zjistit o co by mohlo jít. Jinak je totiž velmi čilá a nevypadá, že by ji bylo nějak špatně.
Nemusíme, není to naše štěně, to je fakt. Jen jsou věci, které jsou neodvratně rychlé a krev ve stolici spolu se zápachem ........ no tak jeďte bohůžel až odpoledne, když to dříve nejde. Taky jsem mohla s fenou čekat, až to půjde ....místo toho jsem ji odvezla na veterinu hned a šla obratem pod kudlu a to jí zachránilo život. Každý to vidíme jinak optimisticky.
napsal(a):
Jo, byl tu, ale to byl úplně někdo jiný, on ten název je známý.
Přesně tak - jak něco zabolinká člověka, hned běží pro neschopenku a ATB a píše stížnosti na znamylekar, ale pes? Se koupí novej.
aha - no já myslela, že kdy už tu nick jednou byl, tak ho nikdo další nebude moci používat - tak nějak mě to připadlo. Nebyla jsem si schopná vybavit, jestli ten nick byl psoznalej, nebo prudnej.
Umpalumpa

XXX.XXX.109.188
Pejsek není můj. Já se pouze snažím zjistit okolnosti, co by to mohlo být. Veterinu dnes bez debat navštíví. :)
Myslím, že není zapotřebí reagovat hned negativně, když nevíte situaci, napsala jsem pouze jestli nevíte co by to mohlo být, ne co máme dělat.

Umpalumpa
napsal(a):
Pejsek není můj. Já se pouze snažím zjistit okolnosti, co by to mohlo být. Veterinu dnes bez debat navštíví. :)
Myslím, že není zapotřebí reagovat hned negativně, když nevíte situaci, napsala jsem pouze jestli nevíte co by to mohlo být, ne co máme dělat.
..tak to vidíte, ja jsem tedy z věty "když se mi stěně vykadí....." na sto procent usuzovala, že se jedná o Vaše stěně...
Umpalumpa
napsal(a):
Tak jinak- pokud by moje štěně kadilo krev a jeho exrementy by zapáchaly - neptala bych se po internetu a už bych byla u veterináře, hned. Stejně jako s malým dítětem. Neb toto není normální, toho si asi musíte být všichni zúčastnění vědomi. A i kdyby k tomu došlo až dnes ráno a ne dříve o čem tedy pochybuji, neb píšete kadí - ne vykadilo, tedy k tomu již několikrát došlo, podle použité gramatiky, tak bych prostě štěně popadla a na tý veterině už touhle dobou byla. Odpoledne již také kadit krev nemusí - je tato informace dostatečně ne-negativní?
napsal(a):
..tak to vidíte, ja jsem tedy z věty "když se mi stěně vykadí....." na sto procent usuzovala, že se jedná o Vaše stěně...
a jo! No takže to není její štěně ahááá, tak to jo. To jo, to potom jo, to je jasný, můžeme být optimistický. Hlavně, že tam je ten smajlík bobek, to je důležitý si s tímhle dát práci.
impact
napsal(a):
Krvavý, dost hnusně zapáchající průjem značí parvovirózu. Pokud místo OKAMŽITÉ návštěvy veteriny budete vypisovat na internetu, velmi brzy budete kopat hrobeček.
Úplně mě to inspirovalo:
Místo návštěvy veteriny
sázel jsem na netu do diskuze smajlík bobeček
a pak k mému údivu
kopal štěněti hrobeček.
To se jeví už optimisticky, ne?

Zrzavci
napsal(a):
Úplně mě to inspirovalo:
Místo návštěvy veteriny
sázel jsem na netu do diskuze smajlík bobeček
a pak k mému údivu
kopal štěněti hrobeček.
To se jeví už optimisticky, ne?
…s úctou Béda Hudeček.
Umpalumpa

XXX.XXX.25.91
děkuji za kousek poezie💩 :D kdyby to bylo na mě tak s malou na vet jedu hned, jak říkám můj pejsek to není. Se svojím jedu hned, nebo za námi vet dojíždí. Bohůžel nejsem majitel, tak s tím nic víc, než zjistit co by to mohlo být neudělám. Pejsek v pohodě papká, nezvrací, má energie na rozdávání, vymýšlí kde jakou blbost, nejeví se, že by ji cokoliv trápilo.
Co se týče nicku - jiný mě nenapadl a dříve jsem zde nepsala, takže nejsem dotyčná osoba z vaších předchozích zkušeností
Připomíná mi to problém štěněte mé známé, taky průjem s krví. ATB naslepo zabrala na chviličku, po kultivaci a cílené léčbě se během pár týdnů zlepšila, dnes je z ní krásná silná roční fena.
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3842232/stene-a-clostridium-perfringens

Umpalumpa
napsal(a):
děkuji za kousek poezie💩 :D kdyby to bylo na mě tak s malou na vet jedu hned, jak říkám můj pejsek to není. Se svojím jedu hned, nebo za námi vet dojíždí. Bohůžel nejsem majitel, tak s tím nic víc, než zjistit co by to mohlo být neudělám. Pejsek v pohodě papká, nezvrací, má energie na rozdávání, vymýšlí kde jakou blbost, nejeví se, že by ji cokoliv trápilo.
Co se týče nicku - jiný mě nenapadl a dříve jsem zde nepsala, takže nejsem dotyčná osoba z vaších předchozích zkušeností
Štěně teda není vaše, ale je zřejmě někoho blízkého., kdo se vás asi zeptal, co by to mohlo být. No zeptat se takhle někdo mě, tak dotyčnému dost důrazně řeknu, ať se seberou a jedou okamžitě na veterinu...teď hned a nebo se nabídnu, že tam s ním dojedu. Štěňata jsou jak malé děti, takřka z ničeho se může zdravotní stav dramaticky zhoršit a raději budu na veterině za hysterku než majitelkou mrtvého štěňátka.
Umpalumpa

XXX.XXX.25.91
Kdybych mohla, tak ji tam vezmu. Víc k tomu říkat nemusím. Takových věci jsem si vědoma, sama mám doma 1 roční psa a na veterinu lítáme často, kvůli tomu, že nežere a má podváhu, tak samo mám 10koní a při každém špatném podezdření volám vet, teď mám dost lítání okolo koně s kolikou. Myslím, že na tyto věci jsem zodpovědná z mé strany dost. Ale jak jsem se již zmínila, pejsek není můj a když nemám možnost tam jet, tak se snažím aspoň dopátrat na internetu o co by mohlo jít. Pokud neznáte situaci, nemusíte se rozčilovat, že jsem já nebo majitel, kterého nechtěli pustit z práce nemůže HNED zajet na vet, ale pojede hned jak se vrátí. Pejsek je v pohodě, není mu špatně, to jsem zde taktéž zmiňovala. V některých situacích to hold nejde okamžitě, kdyby na tom byla velmi špatně, tak se okamžitě jede, ale pokud hodí jeden takový bobek a jinak se nejeví, žeby ji bylo špatně a je plná života, tak vydrží do odpoledne, než se vše půjde zkonzultovat s vet.

Umpalumpa
napsal(a):
Kdybych mohla, tak ji tam vezmu. Víc k tomu říkat nemusím. Takových věci jsem si vědoma, sama mám doma 1 roční psa a na veterinu lítáme často, kvůli tomu, že nežere a má podváhu, tak samo mám 10koní a při každém špatném podezdření volám vet, teď mám dost lítání okolo koně s kolikou. Myslím, že na tyto věci jsem zodpovědná z mé strany dost. Ale jak jsem se již zmínila, pejsek není můj a když nemám možnost tam jet, tak se snažím aspoň dopátrat na internetu o co by mohlo jít. Pokud neznáte situaci, nemusíte se rozčilovat, že jsem já nebo majitel, kterého nechtěli pustit z práce nemůže HNED zajet na vet, ale pojede hned jak se vrátí. Pejsek je v pohodě, není mu špatně, to jsem zde taktéž zmiňovala. V některých situacích to hold nejde okamžitě, kdyby na tom byla velmi špatně, tak se okamžitě jede, ale pokud hodí jeden takový bobek a jinak se nejeví, žeby ji bylo špatně a je plná života, tak vydrží do odpoledne, než se vše půjde zkonzultovat s vet.
Jenže ten první příspěvek vyznívá úplně jinak, tak se těm negativním reakcím nemůžete divit.
Umpalumpa
napsal(a):
Tohle co píšete nějak nekoresponduje s tímhle
Když se mi štěně vykadí, tak najdeme v 💩 krev a neskutečně to zapáchá.
každopádně, uvažovat nad tím, že by někdo na dálku udělal diagnózu, a dokázal odpovědět na
Nesetkal se s tím prosím už někdo?
mi přijde trošku prapodivný.
Umpalumpa

XXX.XXX.25.91
Co by na tom bylo prapodivné? Normální otázka, zda se s tím někdo setkal u svého psa, jestli popřípadě někdo neví o co by se mohlo jednat…parazit, zánět, špatné jídlo

Prapodivné je, že jako první napíšete na internet a že jako první nezvednete jako zkušená chovatelka telefon a nevytočíte veterináře.
Umpalumpa
napsal(a):
Co by na tom bylo prapodivné? Normální otázka, zda se s tím někdo setkal u svého psa, jestli popřípadě někdo neví o co by se mohlo jednat…parazit, zánět, špatné jídlo
jak by proboha někdo takhle na dálku mohl mít tucha, o co by se mohlo jednat?
Od parvoviry, přes zmiňovaný zánět a další jiný věci. Máte-li ročního psa a koně, tak snad víte, že určovat diagnózu bez veterinárního vzdělání a toho, že by dotyčný zvíře viděl - nelze. Tohle nejsou stránky e-mimino, nebo jak se to jmenuje.
Normální mi přijde otázka typu - máme takovouhle diagnózu, jak to bylo řešeno u vás. A ne chtít věštit z lógru. pardon, z bobku, kterej nikdo ani nevidí, jen ví, že je v něm krev a smrdí děsně.
Umpalumpa

XXX.XXX.25.91
Děkuji moc za radu
Zrzavci
napsal(a):
aha - no já myslela, že kdy už tu nick jednou byl, tak ho nikdo další nebude moci používat - tak nějak mě to připadlo. Nebyla jsem si schopná vybavit, jestli ten nick byl psoznalej, nebo prudnej.
Já si "Umpalumpa" taky pamatuju i ten kreslenej obrázek.
Ale zadavatelka tohoto vlákna není zaregistrovaná, tak se asi může pojmenovat jak je jí libo... No, anebo kdyby se chtěla zaregistrovat, tak možná původní "Umpalumpa" si už deaktivovala účet...
Jinak se nicméně domnívám, že pes v této diskuzi JE zadavatelky.
A dále by bylo celkem vhodné napsat, co tedy štěněti je, jak se mu daří.

Mě by zajímalo, jak to dopadlo...co diagnostikoval vet štěňátku.

fikovnice
napsal(a):
Já si "Umpalumpa" taky pamatuju i ten kreslenej obrázek.
Ale zadavatelka tohoto vlákna není zaregistrovaná, tak se asi může pojmenovat jak je jí libo... No, anebo kdyby se chtěla zaregistrovat, tak možná původní "Umpalumpa" si už deaktivovala účet...
Jinak se nicméně domnívám, že pes v této diskuzi JE zadavatelky.
A dále by bylo celkem vhodné napsat, co tedy štěněti je, jak se mu daří.
To se nedozvíme, protože jsme byli na zadavatelku oškliví.
Umpalumpa

XXX.XXX.105.92
Přeci, už kopeme hrobeček:) děkujeme všem za ochotu a normální odpověď, zda jste se s tím setkali:)))))). Přeji krásný den.👍🏼

Umpalumpa
napsal(a):
Vždyť jste si odpověděla - parazit, zánět, špatné jídlo...