Jak řešit utíkání psa ze zahrady?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Klara0123

14.5.2022 17:24
Klara0123

XXX.XXX.248.219

Jdu sem s dotazem máme ročního psa. Je to krizenec,většího vzrůstu. Máme velikou zahradu kde má možnost pobíhat. Jsem na MD věnuji mu veškerý volný čas snažime s ním chodit 2x denně na procházky. Ale přesto jednoho krásného dne přeskočil plot, to jsme mu zamezili dále začal rozmotavat nový plot k sousedovi z pletiva a začal utíkat i několikrát denně i v naší přítomnosti. když se vrátíme z návštěvy pes sedí před plotem.Začal nás absolutně ignorovat,kousat hračky kabely několikrát prekousal kabely na vozíku, prostě vse. Rešili jsme to na cvičáků I s ruznymi lidmi co se psum věnuji. Padlí 2 varianty kotec a nebo psa dát pryč. Varianta kotec je pro mě zavřít psa na přechodnou dobu a ne momentálně na x měsíců než nasetrim a udělám jiný plot, aby utekl i v mé přítomnosti a běhal po vesnici není příjemné. Varianta dát ho pryč vezme si někdo takového psa? Prosím blbe komentáře si nechte od cesty. Vždy jsme měli psa na zahrade a nikdy nebyl problém. Vážně už jsme z manželem z toho všeho zoufalí. Za případné rady co ještě vyzkoušet budu ráda.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.5.2022 17:47

Bohužel podle vás blbým komentářům se asi nevyhnete. Ten pes se sám na zahradě nudí, chce společnost, proto zdrha. Jednou to zkusil a zjistil, že je to bezva zábava. Představa, že když pes bude mít velkou zahradu, tak mu to bude stačit k pobíhání a hraní, je prostě omyl, takhle to nefunguje. A nějak si neumím představit, že pes zdrhne i za vaší přítomnosti. To jste s ním jako na zahradě a on jen tak přeskočí plot?

14.5.2022 17:49

No a co dát okolo plotu elektrický ohradník??

14.5.2022 17:53

Víte alespoň přibližně, jakých plemen je to kříženec? Nemá nedostatečné vyžití? Každému psovi nestačí jen procházka, spousta plemen potřebuje unavit spíš po psychické stránce… Je to psí puberťák, pravděpodobně překypuje energií.

Proč si psa zatím nevezmete domů? Nemusela byste budouvat kotec, ani mu hledat nové majitele a zajistila byste, že si pes nežádoucí chování nebude dále zafixovávat. Na zahradu ho můžete brát pod dohledem na stopovačce… V mezičase, než zabezpečíte plot, to bude chtít začít se psem intenzivně pracovat, abyste vy i pes získali nové návyky…

Klara0123

14.5.2022 18:36
Klara0123

XXX.XXX.248.219

Matka Border kolie/vlčák a otec salašnický. Rozumím co mi tim chcete říct začal se mu věnovat i můj manžel kterej na začátku měl jiný názor. Co jsme zjišťovali skrz plemena opravdu se mu snazime dát vše co potřebuje. Ale my taky občas potřebujeme jet pryč. A ab on čekal před plotem. O proti tomu co máme doma je to ještě paráda co říkali majitele(sourozenců)je to mnohonásobně horší. Domů? Nechtějte vědět co tu všechno udělal takže to nepřipadá v úvahu. Byl tu 3 dny pod dohledem a zničil nám tady toho přes noc víc než moje 2 malí děti za 4 roky. Jestli máte ještě nějaký nápad ráda si ho přečtu. Dik

Klara0123

14.5.2022 18:55
Klara0123

XXX.XXX.248.219

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Bohužel podle vás blbým komentářům se asi nevyhnete. Ten pes se sám na zahradě nudí, chce společnost, proto zdrha. Jednou to zkusil a zjistil, že je to bezva zábava. Představa, že když pes bude mít velkou zahradu, tak mu to bude stačit k pobíhání a hraní, je prostě omyl, takhle to nefunguje. A nějak si neumím představit, že pes zdrhne i za vaší přítomnosti. To jste s ním jako na zahradě a on jen tak přeskočí plot?

A když tu společnost má tak co udělá? Já jdu například pro vodu vterinka a on v tu chvíli uteče? Ani uteče při každé volné příležitosti. Plot na přeskočení už jsme mu zvětšili a zabezpečili. Rozmotá si pletivo k sousedovi, a je fuč bohužel to má po celé délce pozemku loni nové dělaný. Každej den nová díra.řešení je domluvit se te sousedem a zda nám dovoli udělat nový plot? Ten se na to netvářil. ..

14.5.2022 18:59
rapotacka11

XXX.XXX.225.176

Klára
Já mám jen bl bej koment.
Náš klidný pes potřeboval 2 roky!!!
veškerý můj-náš čas.
Vy máte dítě ...
a mladýho, nevyžitýho,
nezajištěnýho psa a tady je výsledek.

14.5.2022 19:04

Klara0123 napsal(a):
A když tu společnost má tak co udělá? Já jdu například pro vodu vterinka a on v tu chvíli uteče? Ani uteče při každé volné příležitosti. Plot na přeskočení už jsme mu zvětšili a zabezpečili. Rozmotá si pletivo k sousedovi, a je fuč bohužel to má po celé délce pozemku loni nové dělaný. Každej den nová díra.řešení je domluvit se te sousedem a zda nám dovoli udělat nový plot? Ten se na to netvářil. ..

Jak soused dovolí? Pokud je plot váš, tak se souseda ptát nemusíte a můžete ho.opravit. Je to omezený jen výškou, někde na netu najdete podmínky, ale co se týká plotů, hodně se to od roku 2018 zjednodušilo.

14.5.2022 19:05
Terapeutka

XXX.XXX.69.29

Vídám tady v zahradách často natažený drát podél plotu ( případně přímo na pletivu) , pes má na krku obojek, který začne pištět, když se přiblíží k plotu. Pokud by alarm ignoroval, předpokládám, že dostane elektro šlupku 🤷. Všichni ti psi se drží na hranici toho zvukového alarmu. Jsou to většinou vzteklouni, kteří doráželi na plot, když šel někdo se psem kolem.
Je škoda, že psa nezvykli od štěněte být i doma, alespoň pár hodin každý den ( když jste navíc doma). Vždy se hodí, když se pes umí chovat v interiéru a není jako destruktivní slon v porcelánu. Ale i v roce by to určitě ještě šlo naučit - po chvilkách, v bezpečném prostoru (třeba na chodbě/v kuchyni, nepouštět ho hned do obýváku nebo do ložnice).

Klara0123

14.5.2022 19:49
Klara0123

XXX.XXX.248.219

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jak soused dovolí? Pokud je plot váš, tak se souseda ptát nemusíte a můžete ho.opravit. Je to omezený jen výškou, někde na netu najdete podmínky, ale co se týká plotů, hodně se to od roku 2018 zjednodušilo.

Plot je souseda,ne můj. A už jsem psala,že byl loni nový.jedine řešení postavit si před něj svůj

14.5.2022 19:52

Klara0123 napsal(a):
Plot je souseda,ne můj. A už jsem psala,že byl loni nový.jedine řešení postavit si před něj svůj

Jo takhle, tak bych to asi tak udělala, před sousedův bych dala svůj. Taky jsme to jednu dobu tak měli.

14.5.2022 20:08
Huskyjanina

XXX.XXX.107.230

Klara0123 napsal(a):
Jdu sem s dotazem máme ročního psa. Je to krizenec,většího vzrůstu. Máme velikou zahradu kde má možnost pobíhat. Jsem na MD věnuji mu veškerý volný čas snažime s ním chodit 2x denně na procházky. Ale přesto jednoho krásného dne přeskočil plot, to jsme mu zamezili dále začal rozmotavat nový plot k sousedovi z pletiva a začal utíkat i několikrát denně i v naší přítomnosti. když se vrátíme z návštěvy pes sedí před plotem.Začal nás absolutně ignorovat,kousat hračky kabely několikrát prekousal kabely na vozíku, prostě vse. Rešili jsme to na cvičáků I s ruznymi lidmi co se psum věnuji. Padlí 2 varianty kotec a nebo psa dát pryč. Varianta kotec je pro mě zavřít psa na přechodnou dobu a ne momentálně na x měsíců než nasetrim a udělám jiný plot, aby utekl i v mé přítomnosti a běhal po vesnici není příjemné. Varianta dát ho pryč vezme si někdo takového psa? Prosím blbe komentáře si nechte od cesty. Vždy jsme měli psa na zahrade a nikdy nebyl problém. Vážně už jsme z manželem z toho všeho zoufalí. Za případné rady co ještě vyzkoušet budu ráda.

Klasika u hodně majitelů severských psů. Udělejte kotec a v době vaší nepřítomnosti do něj psa zavřete. Přitom na plot dejte normální elektrický ohradník, co je pro dobytek. Zjistěte od prodejců, jestli se liší síla výboje na různá zvířata. Ten výboj nemusí být nijak moc silný. Dotkne se jej a dostane ránu, to ho naučí, že na plot se nesahá :) Nemám ráda neviditelný plot a EO, myslím, že v tomhle případě, co jsem psala, pes lépe pochopí, že to dělá plot. Psa máte teď v pubertě, proto se tak změnil. Stačí jen vydržet a bejt vlídná, ale naprosto důsledná. Ono se to poddá. Děti v pubertě jsou taky na zabití :)

Neregistrovaný uživatel

14.5.2022 20:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.121.123

Huskyjanina napsal(a):
Klasika u hodně majitelů severských psů. Udělejte kotec a v době vaší nepřítomnosti do něj psa zavřete. Přitom na plot dejte normální elektrický ohradník, co je pro dobytek. Zjistěte od prodejců, jestli se liší síla výboje na různá zvířata. Ten výboj nemusí být nijak moc silný. Dotkne se jej a dostane ránu, to ho naučí, že na plot se nesahá :) Nemám ráda neviditelný plot a EO, myslím, že v tomhle případě, co jsem psala, pes lépe pochopí, že to dělá plot. Psa máte teď v pubertě, proto se tak změnil. Stačí jen vydržet a bejt vlídná, ale naprosto důsledná. Ono se to poddá. Děti v pubertě jsou taky na zabití :)

Jj. Znamej si půjčil můj ohradnik na novofundlandanku co mu zdrhala pres zed. Jedno lanko nahore asi 30cm nad zdi druhy kousek pod a treti v bezne vysce. Jak ohradnik na kone udelany trojradem. A byl klid. Pak ho moh asi za mesic odpojit a fena respektovala i jrn lanko

14.5.2022 20:47
Huskyjanina

XXX.XXX.107.230

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Jj. Znamej si půjčil můj ohradnik na novofundlandanku co mu zdrhala pres zed. Jedno lanko nahore asi 30cm nad zdi druhy kousek pod a treti v bezne vysce. Jak ohradnik na kone udelany trojradem. A byl klid. Pak ho moh asi za mesic odpojit a fena respektovala i jrn lanko

Přesně takhle to právě udělala kámoška, co má koně, na svou pyrenejku. Má nízkej plot a čuba jí přes to začala skákat. Tak tam dala ohradník a je po utíkání.

15.5.2022 09:38
juhaj

XXX.XXX.164.121

Já se za život setkala s minimem chronických zdrhačů, ale o pár vím. Já nechci tvrdit, že ti psí byl u zahlceni činností, ale lidi se jim věnovali tak normálně, jako spoustě ostatních psů stejného temperamentu a ti nezdrhali.
S jedním tulakem mám osobní zkušenost, když jsme ještě měli koně v Praze. Taky ten pes neměl asi vše potřebné, ale taky nebyl zanedbáván, byl ve smečce s našimi psy, celé dny venku mezi psy i lidmi, procházky každý den, jinak k dispozici obrovský sad, pes poslouchal jako hodinky, ale stačilo ho nechat půl hodiny bez dozoru a byl pryč. Klidně, nevím jak, přelézt zeď. Nejhorší bylo, že jednou vzal se sebou i mojí fenu a našli se přes půl Prahy daleko a jen proto, že paní, co k nám chodila jezdit, jela okolo a poznala je a zavolala nám. Fena se to naštěstí nenaučil a psa jsme vrátili paní, která nám ho dala. Byla to už starší paní, psů se věnovala, al to dost, ale přiznala, že už jí to známá, zda bychom ho nechtěli. Ale že se stoupá, nepřiznala.

15.5.2022 15:04
Lily2

XXX.XXX.245.50

Plot je podle práva napůl. Už neplatí, že z jedné strany je váš a z druhé je sousedův.
Případně bych vedle plotu udělala další, kdyby měl nějaký psychický problém s tím, že mu uděláte nový plot kolem zahrady na vlastní náklady,

Přidejte reakci

Přidat smajlík