Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Dusty54

19.5.2022 12:31
Dusty54

XXX.XXX.121.50

Ahoj, mame 2 letou fenku amstaff, ktera ma dost casto zanesene zuby od zubniho plaku. Zkouseli jsme cistit kartackem a pastou, ale vysledek nic moc. Tak jsme fence zacali davat morkove kosti. Ty ji pomahaji, zubnik plak docela spolehlive odstrani. ALE.. ted jsme zjistili, ze ma fenka asi 4- 6 - zubu obrousenych od kosti. Zuby uz nejsou spicate, ale lehce zbrousene.. a navic se na nich v miste, kde jsou obrousene, udelala hneda tecka. Mam strach, ze jde o kaz. Kosti uz asi davat nebudem, ale co ted s tema zubama?? Mam to nejak resit na veterine? Nebudou se ji vic kazit??

19.5.2022 14:03
PumaCZ

XXX.XXX.218.166

Dusty54 napsal(a):
Ahoj, mame 2 letou fenku amstaff, ktera ma dost casto zanesene zuby od zubniho plaku. Zkouseli jsme cistit kartackem a pastou, ale vysledek nic moc. Tak jsme fence zacali davat morkove kosti. Ty ji pomahaji, zubnik plak docela spolehlive odstrani. ALE.. ted jsme zjistili, ze ma fenka asi 4- 6 - zubu obrousenych od kosti. Zuby uz nejsou spicate, ale lehce zbrousene.. a navic se na nich v miste, kde jsou obrousene, udelala hneda tecka. Mam strach, ze jde o kaz. Kosti uz asi davat nebudem, ale co ted s tema zubama?? Mam to nejak resit na veterine? Nebudou se ji vic kazit??

Tohle nebude od kosti, ale od hracek - tenisaky, tvrde plastove hracky atd. A ta hneda tecka bude zubni dren.
Obrousene zuby se nijak resit nedaji, chce to pouze hlidat a v pripade problemu nabehnout ke psimu zubari.

edit: taky mame obrousene vsechny ctyri spicaky od velkeho plastoveho mice, ktery rad pasl. To same treba jolly egg a jine tvrde hracky + ty tenisaky, na ktere se nabali pisek a funguji pak jako smirglpapir.

20.5.2022 11:30
Dasvo

XXX.XXX.101.144

Ta hnědá tečka samozřejmě není kaz a už vůbec ne zubní dřeň. Hnědá tečka vzniká tak, že se ze zubu obrousí sklovina a obnaží se část dentinového jádra. Dentin je pórovitější a zdaleka ne tak hladký jako sklovina, proto se probarvuje. Hnědá tečka na obroušeném zubu je obarvený dentin. Zubní dřeň v psím zubu je setsakra hluboko na to, aby se obnažila za pár měsíců kousání kostí.

Zadavatelko, psí zub je dostatečně dlouhý a odolný. Pokud pes nemá akutní bolest, není potřeba mírně sbroušené zuby nijak řešit.

20.5.2022 11:35
PumaCZ

XXX.XXX.218.166

Pardon, upsala jsem se, samozrejme jsem myslela zubovinu, tedy dentin, ne dren :)

20.5.2022 11:37
Ouško4

XXX.XXX.68.89

PumaCZ napsal(a):
Tohle nebude od kosti, ale od hracek - tenisaky, tvrde plastove hracky atd. A ta hneda tecka bude zubni dren.
Obrousene zuby se nijak resit nedaji, chce to pouze hlidat a v pripade problemu nabehnout ke psimu zubari.

edit: taky mame obrousene vsechny ctyri spicaky od velkeho plastoveho mice, ktery rad pasl. To same treba jolly egg a jine tvrde hracky + ty tenisaky, na ktere se nabali pisek a funguji pak jako smirglpapir.

Ježiš koukám dobře, že Hatchimu chybí horní a dolní zub? To byl úraz ? 😥

20.5.2022 12:33
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Můj pes má tohle taky - ty zbroušené špičáky + na nich ty hnědé tečky. Velké kosti nedáváme, a vlastně jsme jich dali ,dá se říct, jen pár, protože po tom měli psi problémy, takže nemyslím, že by to měl z kostí. Tenisáky psům taky nedávám, tvrdé plastové hračky též ne - jo teď jsme zkusili takový ten tvrdý míč, co se používá v zoo pro tygry, extra odolný - ale pes to nosil spíš jen za provaz, fena to naháněla a tam jsem se taky bála o zuby, takže to dostali vždycky jen na chvíli, no během pár minut hraní v tom udělali několik děr - takže fakt extra odolné a hračku jsem zabavila nadobro... Z hraček teda nejčastěji používáme pullery, kongy, pešky, gumové míčky (Chuck it, Orbee tuff, Kong atd.), provazy, ale vyloženě tvrdý plast fakt ne, takže to asi udělá i ta guma? Fena to teda nemá, ale je mladší....

20.5.2022 12:57
PumaCZ

XXX.XXX.218.166

Ouško4 napsal(a):
Ježiš koukám dobře, že Hatchimu chybí horní a dolní zub? To byl úraz ? 😥

Ano, dva mu chybi a dalsi tri ma alespon castecne urazene :D

Prvni si komplet vytahnul na hlidani (asi ho zavreli do kotce, ale kdo vi, vsimla jsem si toho az ja pote, co jsem si ho vyzvedla), druhy jsem mu urazila (pulku) prave tim tvrdym micem, ktery rad pasl (vzdy mi ho prikutalel a ja ho kopla pryc, jenze tam necekane strcil hlavu ). Pan MVDr. Lohnsky mu ho opravil, ale ten blb si ho pak urazil o stul, takze pak sel ven cely. A to si urazil i pulku toho hned vedle. Ma taky ulomeny kus horniho spicaku, ale to na fotce neni videt :)

Uprimne jsem prekvapena, ze tech zubu ma porad tolik s jeho temperamentem a jak furt ryje hubou v zemi :D

Přidejte reakci

Přidat smajlík