Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.5.2022 21:19
Zrzavci

XXX.XXX.27.32

Měla jsem za to, že dočasky fungují tak, že vytáhnou psa z útulku, nevhodných podmínek, osady, dají ho dohromady a pak nabízejí k adopci. Ať už z lásky ke psům, nebo z finančního důvodu.
Takže, když jsem narazila na starou vižlí dámu, která je chudera neščastná v záchytných kotcích, a který bych ráda poskytla nový bydlení, ale momentální situace na stavbě mi nedovoluje hladkej a bezpečnej přesun, myslela jsem si, že pokud
oslovím dočaskáře s tím, že:

zařídím převoz psa z kotců k nim
zaplatím veterinu - vč. kastrace - klidně předem
budu sponzorovat pobyt psa po dobu zotavení
a poté bude možné zjistit, zda do smečky zapadne či ne.
A pokud by nezapadla (dvě feny a kocour), budu ji sponzorovat dál, dokud se jí nenajde domov, kde jí bude dobře

tak jsem si prostě myslela, že to pro dočasky nebude problém, protože - nebudou muset vytahovat psa z útulku, řešit jeho převoz, finanční náklady a s největší pravděpodobností ani jeho umístění.
A-jsem tedy překvapená. Jedna dočaska mi řekla, že pes je starej/neudatelnej, druhá dočaska nejdřív to vypadalo že dobrý, pak jsem dostala odkaz na někoho, kdo by si psa vzal - říkala jsem dopředu, že primárně bych ráda, aby pes skončil u nás a pak mi navrhli, ať zkusím psí hotel :-(. Nezasekli to úplně, ale .............tak nějak mám pocit, že to bude jasný. Oslovila jsem i přes dceru kolegyně nějakou skupinu dočaskářek, ale taky prt.
Jsem z toho tak nějak rozčarovaná, myslela jsem, že nebude problém, jde o psa, staříka -resp. stařenku, moc času nemá, myslela jsem, že těmhle spolkům jde o ty psy, ale mám z toho takovej smutnej pocit. Feňule hnije v záchytným kotci a mohla už být na cestě za novým domovem a pro dočasky s min. námahou- finanční vůbec nula. To se nějak psi z útulků rozlišujou? Nebo podle čeho se vybírají?
Jsem si přišla vylít smutek. Kdybychom nežili na stavbě a nehrozilo, že se po příchodu fena rozhárá a já to nebudu mít jak řešit /oddělení/, nebo si feny nesednou a zase to nebudu mít jak řešit, tak nikoho neotravuju se starou čubou a dotáhnu ji rovnou. Ale nechci jí přetočit život a pak ji prsknout zase někam zpátky. To si nezaslouží.
Tak mám z toho splín a odnesla to ifauna. Pardon.

Lily2

19.5.2022 21:38
Lily2

XXX.XXX.133.235

Řekla bych, že je to pro dočaskáře velké riziko. Reálně je nevymahatelné, když přestanete platit. Takže jim pes může skončit x let na krku. Starý pes = riziko zdravotních problémů a možných speciálních potřeb.

Za rok můžou pomoci třeba třem mladým psům = vs jeden starý neudatelný s nejistými vyhlídkami.

U útulků budou mít nějaké smlouvy a určité jistoty. Přeci jen bych útulku věřila víc než člověku, kterého neznám.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.5.2022 21:41

No… já to tedy chápala vždycky tak, že náklady na psa v dočasce hradí útulek, nikoli dočaska. Tvoje situace je hodně specifická, v podstatě bys ji chtěla mít na několik měsíců v rezervaci - řešilas to i přímo s tím útulkem? To financování bys, myslím si laicky, měla řešit přímo s útulkem a mít to nejlépe i smluvně podložené…
Zkusila jsi oslovit Psí seniory v nouzi? Impact by někoho nedohodila?

19.5.2022 21:43
Zrzavci

XXX.XXX.27.32

Lily2 napsal(a):
Řekla bych, že je to pro dočaskáře velké riziko. Reálně je nevymahatelné, když přestanete platit. Takže jim pes může skončit x let na krku. Starý pes = riziko zdravotních problémů a možných speciálních potřeb.

Za rok můžou pomoci třeba třem mladým psům = vs jeden starý neudatelný s nejistými vyhlídkami.

U útulků budou mít nějaké smlouvy a určité jistoty. Přeci jen bych útulku věřila víc než člověku, kterého neznám.

Starý pes = riziko zdravotních problémů a možných speciálních potřeb.

Takže starý psy tam necháme shnit?
pro tu jednu dočasku nejsem úplně no-name člověk - jednoho psa jsem jim umístila, dalšího jsem odchytávala, posílala jsem tam peníze, v obou případech jsem říkala, že bych platila předem - ta druhá dočaska se starými psy problém nemá. Tak sakra proč?
Ve svý podstatě je opravdu minimální riziko, že ten pes by nezůstal u nás a pokud by i ne, je to bezproblémový stvoření. Ten pes momentálně v útulku je, stejně jako jiní psi, které si odtamtud berou - já bych jen zařídila a platila jeho přesun, ošetření atd.. V čem je rozdíl? Měli by naopak míň nákladů a starostí.

19.5.2022 21:48
Zrzavci

XXX.XXX.27.32

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No… já to tedy chápala vždycky tak, že náklady na psa v dočasce hradí útulek, nikoli dočaska. Tvoje situace je hodně specifická, v podstatě bys ji chtěla mít na několik měsíců v rezervaci - řešilas to i přímo s tím útulkem? To financování bys, myslím si laicky, měla řešit přímo s útulkem a mít to nejlépe i smluvně podložené…

Útulek nemá problém, byl by naopak moc rád. Nebylo by to několik měsíců, tak měsíc a půl. Možná i míň. Nechtěla bych ji mít na rezervaci, v podstatě by se poměrně hned zjistilo, zda to jde, a nebo ne. Celou dobu by jim šly peníze. Nemám problém se smlouvou s čímkoliv. Jo zkusila právě. Impaktce jsem psala dneska, uvidím.

No… já to tedy chápala vždycky tak, že náklady na psa v dočasce hradí útulek,
ee? a dočaska pak dostává adopční poplatek?

19.5.2022 21:52
Zrzavci

XXX.XXX.27.32

Lily2 napsal(a):

Lili2 - ještě - píšete že pro dočaskáře riziko, že pes jim tam může skončit xlet na krku. To jim přece ale sakra může i pes, kterýho si v útulku vybrali oni, ne? Nebo si vybírají jen ty co jdou dobře na trhu?????? Nechápu v čem je problém. Tak jako tak, pokud se jim uvolní místo, sáhnou po dalším psu - mohl by to být klidně tento. A nebo jiný, ale pořád by to byl další "kus " na udání. A nikdy nevědí, jak dobře toho psa sakra udají. A ode mne by z toho navíc měli prašule, nemuseli by řešit veterinu, krmení - obojí by šlo předem. Tak kde je kuw a problém?

19.5.2022 21:53

Zrzavci napsal(a):
Útulek nemá problém, byl by naopak moc rád. Nebylo by to několik měsíců, tak měsíc a půl. Možná i míň. Nechtěla bych ji mít na rezervaci, v podstatě by se poměrně hned zjistilo, zda to jde, a nebo ne. Celou dobu by jim šly peníze. Nemám problém se smlouvou s čímkoliv. Jo zkusila právě. Impaktce jsem psala dneska, uvidím.

No… já to tedy chápala vždycky tak, že náklady na psa v dočasce hradí útulek,
ee? a dočaska pak dostává adopční poplatek?

Měla jsem dojem, že vy můžete až od září, to jsem asi popletla teda. Mrzí mě, že Senioři nic, snad pomůže Impact.

Dočaska neadoptuje, jen dočasně pečuje, ale pes je stále v majetku útulku. Pokud se bavíme o dočasce v pravém slova smyslu, jako o dobrovolníkovi, na kterého je dočasně delegována péče o zvíře, a ne o o nějakých speciálních formách útulku nebo jak to říct.

Lily2

19.5.2022 21:54
Lily2

XXX.XXX.133.235

Není to právně vymahatelné a znám dost i známých, kteří dopadli na dobré slovo blbě. Já osobně bych, co se týče peněz taky nikomu nevěřila a raději počítala s variantou, že mi může ten pes zůstat na krku.

Zase chápu, že někdo nemá na případné zvýšené náklady se starouškem. To není o tom, že je chce někdo nechat shnít, ale zase je dobré, když lidi nepřeceňují své síly.

A ta druhá dočaska uvedla jaký důvod, když si psa berou?
Možná kdybyste to dala na smlouvu, tak by se nechala přemluvit? Pokud jsou problém hlavně finance.

Já to lidem nemám za zlé. Ale je to blbá situace.

Pokud je ten útulek blízko vás, tak možná chodit venčit, chodit tam seznamovat své psy a uvidí se co bude? Myslím, že i útulek je schopný zajistit kastraci, pokud na ni někdo finančně přispěje. Takže by to pro ni bylo jen přechodné útočiště a k vám ž by šla seznámená s vašimi psy a vykastrovaná.

Je ten útulek hodně špatný?

19.5.2022 21:56
Zrzavci

XXX.XXX.27.32

Měla jsem dojem, že vy můžete až od září, to jsem asi popletla teda. Mrzí mě, že Senioři nic, snad pomůže Impact.

Dočaska neadoptuje, jen dočasně pečuje, ale pes je stále v majetku útulku. Pokud se bavíme o dočasce v pravém slova smyslu, jako o dobrovolníkovi, na kterého je dočasně delegována péče o zvíře, a ne o o nějakých speciálních formách útulku nebo jak to říct.

No z toho nejhoršího budeme asi dřív. Počkej, ale ty dočaskový spolky mají přece svoje smlouvy a tak, přece nemůžou dělat smlouvy na něco, co není jejich??, Měla jsem za to, že prostě psa z útulku odeberou a je v jejich péči -aspoň tak to na mne vždy působí. Vezmou psa odněkud a je v jejich kompetenci. Ne?

19.5.2022 21:59

Zrzavci napsal(a):
No z toho nejhoršího budeme asi dřív. Počkej, ale ty dočaskový spolky mají přece svoje smlouvy a tak, přece nemůžou dělat smlouvy na něco, co není jejich??, Měla jsem za to, že prostě psa z útulku odeberou a je v jejich péči -aspoň tak to na mne vždy působí. Vezmou psa odněkud a je v jejich kompetenci. Ne?

Já nevěděla, že ji chceš přemístit do spolku, to je pak asi opravdu majitelem spolek. Myslela jsem, že pro ni hledáš dobrovolníka (jako jednotlivce), který by se o ni dočasně postaral s tím, že by majitelem byl stále útulek.

19.5.2022 22:00
Zrzavci

XXX.XXX.27.32

Lily2 napsal(a):
Není to právně vymahatelné a znám dost i známých, kteří dopadli na dobré slovo blbě. Já osobně bych, co se týče peněz taky nikomu nevěřila a raději počítala s variantou, že mi může ten pes zůstat na krku.

Zase chápu, že někdo nemá na případné zvýšené náklady se starouškem. To není o tom, že je chce někdo nechat shnít, ale zase je dobré, když lidi nepřeceňují své síly.

A ta druhá dočaska uvedla jaký důvod, když si psa berou?
Možná kdybyste to dala na smlouvu, tak by se nechala přemluvit? Pokud jsou problém hlavně finance.

Já to lidem nemám za zlé. Ale je to blbá situace.

Pokud je ten útulek blízko vás, tak možná chodit venčit, chodit tam seznamovat své psy a uvidí se co bude? Myslím, že i útulek je schopný zajistit kastraci, pokud na ni někdo finančně přispěje. Takže by to pro ni bylo jen přechodné útočiště a k vám ž by šla seznámená s vašimi psy a vykastrovaná.

Je ten útulek hodně špatný?

Lily ten útulek není vůbec špatný, jen ho sežralo tornádo :-( . Takže útulek neexistuje a psi jsou v záchytných kotcích, což jako ..........no. Tam ani kastrace proběhnout nemůže, pes by neměl patřičnou péči. A nezvládá pobyt tam. Proto tak tlačím na její přesun.
Útulek je bohužel od nás hodně vzdálen, proto mě napadla ta dočaska a fakt jsem nepředpokládala, že jsou "psi" a "psi" . Pro mě jsou to vždy psi v tísni. Kdybych to měla za rohem, bude to brnkačka.

Se smlouvou bych neměla problém. A jak jsem říkala, to hlavní gŕo peněz bych dala i předem, aby měli jistotu, je mi jasný, že lidi toho nakecaj. Já to tak nemám, ale chápu a proto bych zajistila komplet veterinu a pobyt.
To jim sakra není toho čokla líto, stejně jako těch ostatních, který si berou??? V čem je rozdíl? Tak jako tak by si časem nějakýho psa zase vytáhli sakra ne? A tady u toho by měli náklady a převoz bez potíží.

19.5.2022 22:01

Být v jiné situaci, vzala bych ji do dočasky já. :(

19.5.2022 22:02
Zrzavci

XXX.XXX.27.32

Já nevěděla, že ji chceš přemístit do spolku, to je pak asi opravdu majitelem spolek. Myslela jsem, že pro ni hledáš dobrovolníka (jako jednotlivce), který by se o ni dočasně postaral s tím, že by majitelem byl stále útulek.

Mi je kuwa jedno, kdo si ji na tu chvílu vezme, zkouším obě varianty a prt. Fšicí tady vykřikujou, jak psy zachraňujou.... a?

19.5.2022 22:08
assil

XXX.XXX.121.3

No co já slyšela, dočasky si berou hlavně dobře udatelný psy, aby tam byli fakt jen dočasně.
Nezkoušela jsi tu paní z Javornických čumáčků? Se zdá, že u ní jsou problém hlavně peníze a to by tady nemusela řešit.

19.5.2022 22:11
Zrzavci

XXX.XXX.27.32

assil napsal(a):
No co já slyšela, dočasky si berou hlavně dobře udatelný psy, aby tam byli fakt jen dočasně.
Nezkoušela jsi tu paní z Javornických čumáčků? Se zdá, že u ní jsou problém hlavně peníze a to by tady nemusela řešit.

NO tu jsem nezkoušela. Jednak právě proto, že toho bude mít momentálně asi až nad hlavu, tak jsem si říkala, že jí nebudu přidělávat starosti a druhak jsou zase trochu daleko na to, aby došlo na oťukávání, což je ale až druhotnej problém, to je jasný, nicméně jsem si říkala, že by to v současný situaci vůči ní asi nebylo fér???? Nevím ,no.

edit - no fajn, takže to je opravdu dobroserství - vezmu jen to, co jde a na ostatní ....

Lily2

19.5.2022 22:20
Lily2

XXX.XXX.133.235

Zrzavci napsal(a):
NO tu jsem nezkoušela. Jednak právě proto, že toho bude mít momentálně asi až nad hlavu, tak jsem si říkala, že jí nebudu přidělávat starosti a druhak jsou zase trochu daleko na to, aby došlo na oťukávání, což je ale až druhotnej problém, to je jasný, nicméně jsem si říkala, že by to v současný situaci vůči ní asi nebylo fér???? Nevím ,no.

edit - no fajn, takže to je opravdu dobroserství - vezmu jen to, co jde a na ostatní ....

Ale neřekla bych, že dobroserství. Je to spíše o pohledu na to. Jsou takové dva přístupy. Někdo si bere totálně nemocné, agresivní psy a dělá na ně sbírky a třeba za rok pomůže dvěma takovým psům.
Pak jsou lidé, kteří věří, že je lepší za ten stejný čas a peníze pomoc třeba deseti pejskům. Protože deset vs dva.
Ti první zase, že má každý právo na život.

Myslím, že je super, že existují lidi s obou skupin. U těch prvních by většina skončila v útulku u těch druhých by zase těch pár bylo už po smrti.

Mně spíše vždy zamrzí, když vidím, že lidé "zachraňují" (rozuměj adoptují) jen dobře vypadající psy a ještě se plácají po ramenou, jak toho pejska zachránili z útulku, co na tom, že na toho psa bylo dalších dvacet zájemců a v útulku by nezůstal. U koček mi to přijde ještě horší, protože tam je to častokrát ta stejná povaha jen v jiném balení.

Co zkusit FB skupiny a trošku zatlačit na city?

19.5.2022 22:33
assil

XXX.XXX.121.3

Zrzavci napsal(a):

No já teda nikoho osobně neznám, ale jen tak z netu, jestli už jsi taky něco nenašla
https://www.depozitumberuska.cz/o-nas/
a na FB je přímo skupina, kde se hledají dočaskáři pro konkrétní psy, ale nevím, jestli to bez účtu uvidíš
https://www.facebook.com/groups/478791398854255/

19.5.2022 22:33
Zrzavci

XXX.XXX.27.32

Lily tohle není ani agresivní, ani problematický pes -tam bych chápala, že to bude problémek, protože do toho ne každý jde a ne každý na to má gule a je to dost pochopitelný. Je to zkrátka jen desetiletý pes. Hodný , přátelský. Ale není mladá, dobře vypadající. Jsem si stopro jistá, že kdyby to nevyšlo u nás (vždy nějaká pravděpodobnost je, proto do toho nejdu po hlavě), tak to vyjde naprosto bezproblémově a hezky v jiné rodině. Nechápu ty obštrukce.

19.5.2022 22:38
Zrzavci

XXX.XXX.27.32

assil napsal(a):
No já teda nikoho osobně neznám, ale jen tak z netu, jestli už jsi taky něco nenašla
https://www.depozitumberuska.cz/o-nas/
a na FB je přímo skupina, kde se hledají dočaskáři pro konkrétní psy, ale nevím, jestli to bez účtu uvidíš
https://www.facebook.com/groups/478791398854255/

Díky- berušku případně zkusím! Kdysi jsem tam volala kvůli jedný fence u nich, ale ta na tom byla tak, že přesouvat ji v tý době nešlo.

Za FB dík , otevřít mi to sice jde, ale víš, že pohybovat se tam neumím

Já prostě nepochopím ten problém ale- vysvětlete mi to někdo sakra - až se jim udělá místo - tak budou brát dalšího psa -proč by nemohli vzít jí?? Tak jako tak budou mít psa, kterýho budou inzerovat -tohodle by v mezičase ani inzerovat nemuseli, všechno by měli hrazený, měli by to bez práce. Pomoc bez práce.

19.5.2022 22:45

Možná zkus ještě Voříškov nebo Dogpoint?

19.5.2022 23:02
Lily2

XXX.XXX.133.235

Zrzavci napsal(a):
Díky- berušku případně zkusím! Kdysi jsem tam volala kvůli jedný fence u nich, ale ta na tom byla tak, že přesouvat ji v tý době nešlo.

Já prostě nepochopím ten problém ale- vysvětlete mi to někdo sakra - až se jim udělá místo - tak budou brát dalšího psa -proč by nemohli vzít jí?? Tak jako tak budou mít psa, kterýho budou inzerovat -tohodle by v mezičase ani inzerovat nemuseli, všechno by měli hrazený, měli by to bez práce. Pomoc bez práce.

Myslím, že tě neberou po zkušenostech s lidmi jako jistotu. Takže je to vidina starého sice hodného psa, ale zřejmě ne tolik atraktivního vzhledu. Když můžou vzít ze zapadlého útulku krásného mladého psa, kterého stačí trochu vychovat a hned mu najdou domov.
Když vidím ty inzeráty, že ti psi byli v útulku od svého mládí až do stáří, tak vidím, že i mladé a krásné psy je třeba propagovat.

Útulky často nemají ani pořádné stránky, takže ti psi tam dost často prožijí i celý život. :(

Ale myslím si, že v tomhle případě by stačil inzerát do pár dočaskových skupin s tím příběhem a trošku zatlačit na city, že i starý pes si přeci zaslouží šanci a on se někdo najde. To tu čtu a mám chuť si vzít psisko k sobě.

19.5.2022 23:10
assil

XXX.XXX.121.3

Zrzavci napsal(a):

Prostě se jim nechce riskovat, že jim takhle blbě udatelnej pes tam zůstane napořád, na to nejsou dočaskáři zařízení. A ty jsi pro ně cizí člověk a zkušenosti s lidma maj určitě nedobrý.

20.5.2022 06:45

Zkuste oslovit Elišku Vafkovou z https://www.dejtenamsanci.cz/. Specializuje se na staré psy.

20.5.2022 07:55
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Balu - díky za nápad, já bych právě paní Vafkovou s tímhle obtěžovat nechtěla, ona tam mívá hodně nemocný pejsky a svýho dost a dost, protože se právě takhle specializuje (má můj velkej obdiv, že tohle vše zvládá) proto jsem si říkala, že oslovím běžný dočasky, který mají v péči "standard" psi a nemusí řešit péči o nemocný, umírající pejsky a tak, že to pro ně bude prostě běžný případ s tím, že naopak nebudou muset hodně z toho, co k tomu patří řešit a naopak z toho budou svým způsobem i profitovat.

Odetta - Voříškov a Dogpoint případně vyzkouším, dík. Teď ještě vyzkouším dvě cesty, kde nejsem úplně no-name osoba, což je pochopitelně v tomhle případu plus a pak půjdu dál.

Assil
Prostě se jim nechce riskovat, že jim takhle blbě udatelnej pes tam zůstane napořád
ty jo, ale jakej je rozdíl v tomhle psu oproti jinejm, který si berou, však ti jedni se na starý psi hodně specializují, v čem je doprčit rozdíl? V ničem, vůbec v ničem, naopak je v tom zatraceně výhoda, že oni do toho nemusí investovat ani pětník a s velký části je to předvyřešeno. Stejně jako ta fena by jim tam mohl zůstat úplně jiný starý pes. proto to nechápu ani trošku.

Lily
Myslím, že tě neberou po zkušenostech s lidmi jako jistotu. Takže je to vidina starého sice hodného psa, ale zřejmě ne tolik atraktivního vzhledu.

viz výše pro assil není rozdíl mezi psem, kterýho si sami vytáhnou a tímhle tím,

20.5.2022 09:12
impact

XXX.XXX.34.45

Impact se ještě nedostala k emailu, který jí přišel. A teď je mírně zaskočená tím, co tu čte.

Když někdo dělá dočasky, tak je primárně jen a jen jeho volba, jakého psa si vezme domů. Rozhodně to nefunguje tak, že si někdo pískne - tamhle je pes, já chci, abyste si ho vzali a když to půjde, chci si ho pak adoptovat. A když to nepůjde, ukážu na vás prstem, jaktože jste si ho nevzali..

20.5.2022 09:14
impact

XXX.XXX.34.45

Zrzavci napsal(a):
Starý pes = riziko zdravotních problémů a možných speciálních potřeb.

Takže starý psy tam necháme shnit?
pro tu jednu dočasku nejsem úplně no-name člověk - jednoho psa jsem jim umístila, dalšího jsem odchytávala, posílala jsem tam peníze, v obou případech jsem říkala, že bych platila předem - ta druhá dočaska se starými psy problém nemá. Tak sakra proč?
Ve svý podstatě je opravdu minimální riziko, že ten pes by nezůstal u nás a pokud by i ne, je to bezproblémový stvoření. Ten pes momentálně v útulku je, stejně jako jiní psi, které si odtamtud berou - já bych jen zařídila a platila jeho přesun, ošetření atd.. V čem je rozdíl? Měli by naopak míň nákladů a starostí.

Nechápu. Sama máš milion důvodů, proč neslevíš ze svého komfortu a fenku si nevezmeš a kritizuješ ty, co mají taky svoje důvody? Fakt? Z toho jsem zase rozčarovaná já. Nic ve zlém.

20.5.2022 09:15
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

impact napsal(a):
Impact se ještě nedostala k emailu, který jí přišel. A teď je mírně zaskočená tím, co tu čte.

Když někdo dělá dočasky, tak je primárně jen a jen jeho volba, jakého psa si vezme domů. Rozhodně to nefunguje tak, že si někdo pískne - tamhle je pes, já chci, abyste si ho vzali a když to půjde, chci si ho pak adoptovat. A když to nepůjde, ukážu na vás prstem, jaktože jste si ho nevzali..

Tak to přece impakte myšleno není. Na nikoho neukazuju prstem. Jen jsem překvapená, že je to takovej problém, když jsem dočasky brala jako místo, kde je psům pomáháno. Není to o tom, že já si písknu tohodle psa chci. Chci jen pomoct s jeho umístěním. Ale to je jedno. Ten emil nečti teda, pokud to chápeš takhle. kdybych měla tu možnost, nebudu obtěžovat kohokoliv a čubu mám dávno doma, není jí v těch kotcích dobře, proto to do.....háje dělám. Tohle cos napsala mě dost mrzí teda.

20.5.2022 09:21

Paní Zrzavá, myslím, že Ouško dělala dočasku, tak by mohla mít nějaký kontakt. Zkuste jí napsat zprávu.

20.5.2022 09:23
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

impact napsal(a):
Nechápu. Sama máš milion důvodů, proč neslevíš ze svého komfortu a fenku si nevezmeš a kritizuješ ty, co mají taky svoje důvody? Fakt? Z toho jsem zase rozčarovaná já. Nic ve zlém.

Nikoliv ze svýho komfortu, ale z komfortu pro ni. Stavba je teď v tý fázi, že jsme nasáčkovaný tak, ž ejak píšu, kdyby začla hárat nemám to jak řešit - mám tedy být nezodpovědná vzít si starou čubu a když bude hárat, nechat to všechno pohromadě? Ano? a pak jako co ?
Nebo ji v tom bordelu stavebním, kdy je tam všude droboulinkej prach, kterej uklízím sice xkrát denně, ale pořád tam je mám nechat po operaci?? A zase s ostatníma pohromadě? Takhle to mám udělat? Jojojo, můj komfort.
To jsem rozčarovaná zase já z toho, jak vidíš, že bych to měla řešit.

Edit a můj dotaz byl čistě jen o tom jak teda dočasky fungujou na jakým základě berou psy a že jsem si myslela, že tenhle způsob, který jsem navrhovala, by je zatěžoval nejméně. Dopr. že já se na to nevykašlu, tady něco vysvětlovat.

Ešče ji můžu zavřít do kolny, to by taky šlo

20.5.2022 09:26
impact

XXX.XXX.34.45

Zrzavci napsal(a):
Tak to přece impakte myšleno není. Na nikoho neukazuju prstem. Jen jsem překvapená, že je to takovej problém, když jsem dočasky brala jako místo, kde je psům pomáháno. Není to o tom, že já si písknu tohodle psa chci. Chci jen pomoct s jeho umístěním. Ale to je jedno. Ten emil nečti teda, pokud to chápeš takhle. kdybych měla tu možnost, nebudu obtěžovat kohokoliv a čubu mám dávno doma, není jí v těch kotcích dobře, proto to do.....háje dělám. Tohle cos napsala mě dost mrzí teda.

Vnímám ze svojí pozice to, co píšeš a proto jsem napsala to, co jsem napsala. Tak to holt je. Jsem z tvého tématu rozmrzelá úplně stejně.

Pokud by se na mě někdo cizí obrátil s tím, co ty žádáš, tak ho taky odmítnu. Ne proto, že jsem dobroser, kterej si vybírá. Ale proto, že mám permanentně za dveřmi řadu psů, kteří čekají, až se u mě (v mých dočaskách) volní místo. Jsou to psi od ověřených lidí, se kterými dlouhodobě spolupracuji a kteří u mě mají prioritu.

Takových psů ala hele tam je jeden, musíte mu pomoct, já na něj možná i přispěju, bych mohla mít denně deset..

A mezi náma, kdybych k tomu měla mít stejný přístup, jako ty, tak nepomůžu nikdy nikomu. Ono to totiž není o tom, že mám x důvodů, proč to nejde. Je to o tom, že každé "nejde" jedno po druhém zlomím a překonám. I za tu cenu, že se dočasně někdo bude cítit v diskomfortu. Protože kdo chce, hledá způsoby...

20.5.2022 09:33
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

impact napsal(a):
Vnímám ze svojí pozice to, co píšeš a proto jsem napsala to, co jsem napsala. Tak to holt je. Jsem z tvého tématu rozmrzelá úplně stejně.

Pokud by se na mě někdo cizí obrátil s tím, co ty žádáš, tak ho taky odmítnu. Ne proto, že jsem dobroser, kterej si vybírá. Ale proto, že mám permanentně za dveřmi řadu psů, kteří čekají, až se u mě (v mých dočaskách) volní místo. Jsou to psi od ověřených lidí, se kterými dlouhodobě spolupracuji a kteří u mě mají prioritu.

Takových psů ala hele tam je jeden, musíte mu pomoct, já na něj možná i přispěju, bych mohla mít denně deset..

A mezi náma, kdybych k tomu měla mít stejný přístup, jako ty, tak nepomůžu nikdy nikomu. Ono to totiž není o tom, že mám x důvodů, proč to nejde. Je to o tom, že každé "nejde" jedno po druhém zlomím a překonám. I za tu cenu, že se dočasně někdo bude cítit v diskomfortu. Protože kdo chce, hledá způsoby...

A PROTO CHCI PRACHY DÁT PŘEDEM A NADŘEVO jojoo,

A mezi náma, kdybych k tomu měla mít stejný přístu
jojojo, já ji vezmu do tý kolny, to je by mohlo jít.

Víš co? kašli, prosím tě na to, když jsem brala bubinu tak jsem měla trochu jiný podmínky a mohla jsem to udělat rovnou a hned. Teď je prostě nemám - viz výše a tohle tvoje poplácávání se po ramenou mi to jaksi nevyřeší, takže jak jsem psala nečti a kašli na to, jo? nebudeš ztrácet čas - jako já, když jsem x ´krát obhajovala Tvou práci

Protože kdo chce, hledá způsoby.
Jo, kolna a nebo po operaci na staveništi se dvěma dalšíma psama. V jejích desíti letech - no to jsi střelec. Já ne.

20.5.2022 09:38
Ouško4

XXX.XXX.8.30

Holky, jo, dělám dočasky a pokusím se vám to vysvětlit, jak to funguje.
Akorát to ťukám na mobilu, a strašně mě to ser*e, tak se omlouvám jestli to bude zmatené.

Dočaskář je člověk, který spolupracuje s nějakým spolkem, což je v drtivé většině neziskovka. Je to úplně jiné zařízení a funguje to jinak než útulky.
Nedělá se to tak, že by spolky braly psy (a předávaly je dál svým externím dočaskářům) z útulků. Na to fakt není kapacita, možnosti, ani čas. Protože o toho pejska je v útulku relativně postaráno, zatímco ty spolky berou primárně fakt psy v aktuální nouzi, konkrétně ten náš spolek teď naposledy přijímal aktuálně např. fenku nalezenou na pokraji smrti ve strouze, atd.

Samozřejmě se můžete domluvit s jakýmkoli hodným člověkem, jestli by si toho konkrétního pejska, co se vám v útulku líbí, nevzal domů, ale ten člověk pravděpodobně bude muset psa z útulku vzít na svoje jméno a svoji zodpovědnost. Těžko to půjde pod další spolek. Dokonce si myslím, že to ani nejde.

Jestli vás někdo odmítnul, pevně věřím, že to nebylo proto, že je vyčůraný zmetek, co si vybírá, a samou rozcapeností neví, co je jeho úděl 😂 ale protože prostě každý má jen své omezené možnosti a kapacity, a ty se většinou využívají pro psy v opravdové nouzi . Což pejsek už umístěný v útulku není.

20.5.2022 09:40
impact

XXX.XXX.34.45

Zrzavci napsal(a):
Nikoliv ze svýho komfortu, ale z komfortu pro ni. Stavba je teď v tý fázi, že jsme nasáčkovaný tak, ž ejak píšu, kdyby začla hárat nemám to jak řešit - mám tedy být nezodpovědná vzít si starou čubu a když bude hárat, nechat to všechno pohromadě? Ano? a pak jako co ?
Nebo ji v tom bordelu stavebním, kdy je tam všude droboulinkej prach, kterej uklízím sice xkrát denně, ale pořád tam je mám nechat po operaci?? A zase s ostatníma pohromadě? Takhle to mám udělat? Jojojo, můj komfort.
To jsem rozčarovaná zase já z toho, jak vidíš, že bych to měla řešit.

Edit a můj dotaz byl čistě jen o tom jak teda dočasky fungujou na jakým základě berou psy a že jsem si myslela, že tenhle způsob, který jsem navrhovala, by je zatěžoval nejméně. Dopr. že já se na to nevykašlu, tady něco vysvětlovat.

Ešče ji můžu zavřít do kolny, to by taky šlo

Bohužel tohle zrovna mě nevysvětlíš, protože já tu mám něco háravýho a s kulema prakticky permanentně, x krát do roka. A ano, opravdu je možné ty dva tři týdny naprosto v pohodě přežít a zvládnout. Stačí jenom maličko chtít.

Protože pro tu fenu bude jakákoliv jiná, než stávající varianta, pořád krok kupředu..

Víš, každej dočaskář má svoje podmínky, svoje hranice a svoje limity, na základě kterých přijímá psy. I přesto přijímá. Zablešený, bázlivý, agresivní, nemocný, posraný, nesocializovaný, starý.. Den za dnem, měsíc za měsícem, rok za rokem. Dokud mu to jeho podmínky umožňují. Tpč ale nazvat je dobrosery, to je brutální úlet.

20.5.2022 09:48
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Ouško
Což pejsek už umístěný v útulku není.

já jsem vycházela z toho, že kolikrát právě dočasky píšou, že převzali psa z útulku, kde to pro něj bylo špatný a tak mu daly zázemí a hledají mu domov, protože v tom útulku právě naopak na ten domov takovou šanci nemá. Na to jsem narazila několikrát a z toho moje myšlenka i vycházela .

20.5.2022 09:51
impact

XXX.XXX.34.45

Zrzavci napsal(a):

A PROTO CHCI PRACHY DÁT PŘEDEM A NADŘEVO jojoo,

A mezi náma, kdybych k tomu měla mít stejný přístu
jojojo, já ji vezmu do tý kolny, to je by mohlo jít.

Víš co? kašli, prosím tě na to, když jsem brala bubinu tak jsem měla trochu jiný podmínky a mohla jsem to udělat rovnou a hned. Teď je prostě nemám - viz výše a tohle tvoje poplácávání se po ramenou mi to jaksi nevyřeší, takže jak jsem psala nečti a kašli na to, jo? nebudeš ztrácet čas - jako já, když jsem x ´krát obhajovala Tvou práci

Protože kdo chce, hledá způsoby.
Jo, kolna a nebo po operaci na staveništi se dvěma dalšíma psama. V jejích desíti letech - no to jsi střelec. Já ne.

No, jsem ráda, že mě intuice opět nezklamala. 🍀

20.5.2022 09:55
Ouško4

XXX.XXX.68.89

Zrzavci napsal(a):
Lili2 - ještě - píšete že pro dočaskáře riziko, že pes jim tam může skončit xlet na krku. To jim přece ale sakra může i pes, kterýho si v útulku vybrali oni, ne? Nebo si vybírají jen ty co jdou dobře na trhu?????? Nechápu v čem je problém. Tak jako tak, pokud se jim uvolní místo, sáhnou po dalším psu - mohl by to být klidně tento. A nebo jiný, ale pořád by to byl další "kus " na udání. A nikdy nevědí, jak dobře toho psa sakra udají. A ode mne by z toho navíc měli prašule, nemuseli by řešit veterinu, krmení - obojí by šlo předem. Tak kde je kuw a problém?

Bože. Tohle si fakt někdo myslí?
Spolky (potažmo dočaskáři) si samozřejmě psy odnikud nevybírají, odnikud nevytahují. Natož ty, kteří "jdou dobře na trhu" 🙈🙈🙈

Každý podle svých schopností a možností pomůže psovi, který to potřebuje.
Jsou to...většinou nalezení (vyhození psi,), psi odebraní ze špatných podmínek, psi, o které už se současní majitelé nemohli nebo nechtěli starat.
Všichni dočaskáři to dělají nezištně, dobrovolně, ve svém volném čase, a troufám si říct, že spousta lidí, včetně mě, do toho ještě sype svoje peníze (aby odlehčili náklady spolku, a ten je mohl použít na další potřebné psy) a proboha živého, zisk (na tom trhu 🙈🙈) z toho nemá nikdo. 🙈🙈

20.5.2022 09:57

Zrzavci napsal(a):
Ouško

já jsem vycházela z toho, že kolikrát právě dočasky píšou, že převzali psa z útulku, kde to pro něj bylo špatný a tak mu daly zázemí a hledají mu domov, protože v tom útulku právě naopak na ten domov takovou šanci nemá. Na to jsem narazila několikrát a z toho moje myšlenka i vycházela .

Jo, ale dočaskář spolupracuje se spolkem, má s ním něco nasmlouvaného, uzavřenou dohodu. A tato fena je v záchytném kotci? U MP? Tak ta MP by musela mít své dočaskáře.
Nejlepší je to poházet po FB. Ale esi ji pro Vás budou rezervovat, tak to asi ne, leda k tomu příspěvku, co všichni posdílíme ve všech skupinách "pes v nouzi",
připište "vše hradím já a můj telefon je a je to na dva tři měsíce",
dejte to sem, ifauňáci to rozpošlou.

20.5.2022 09:58
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

A ano, opravdu je možné ty dva tři týdny naprosto v pohodě přežít a zvládnout. Stačí jenom maličko chtít

Seš ftipná impakte -tohle mi opravdu vysvětlovat nemusíš, háravku jsem doma měla se psem donedávna. Ale taky jsem měla do háje možnost je bezpečně oddělit v době mé nepřítomnosti, kdy jsem v práci a nebo třebas taky spím.

A TO TEĎ MOMENTÁLNĚ JAK PÍŠU NEMÁM - PROSTĚ NEMÁÁÁÁÁM - KDYŽ JI NEZAVŘU DO KOLNY TEDA.
Kdybych měla, tak se tady s Tebou takhle dementně nedohaduju a nemusím somrovat, jestli by si ji někdo nachvíli nevzal, jelikož je tam dost zoufalá. A to je to co já řeším, nic jinýho. Tak se na vy.......kašli a dál to neřeš. Pomůžeš jí - ne mě!! ne mě!! Tomu psovi. Ne, tak to neřeš a neztrácej s tím čas a energii, potřebuješ ji na jiné věci a je to.

dobrosery, to je brutální úlet.
Jestliže mi někdo řekne, že psa si nevezme, porotože je starej a neudatelnej, tak copak pěkného si o tom mám myslet? Napověz. Nebo vlastně ne, už se na to opravdu vykašli.

20.5.2022 10:03
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Jo, ale dočaskář spolupracuje se spolkem, má s ním něco nasmlouvaného, uzavřenou dohodu. A tato fena je v záchytném kotci? U MP? Tak ta MP by musela mít své dočaskáře.
Nejlepší je to poházet po FB. Ale esi ji pro Vás budou rezervovat, tak to asi ne, leda k tomu příspěvku, co všichni posdílíme ve všech skupinách "pes v nouzi",
připište "vše hradím já a můj telefon je a je to na dva tři měsíce",
dejte to sem, ifauňáci to rozpošlou.

Já jsem právě oslovila spolek - spolek , pro který navíc nejsem úplně Noname člověk, a odpověď, že pes je starý a špatně udatelný se mi, ať se to Impaktovi líbí, nebo ne, velmi špatně kouše. Nicméně neoslovovala jsem jednotlivýho dočaskáře, ale právě spolek s tím, že nemám problém akceptovat jejich podmínky. Aby ta fena nemusela čekat v tom prostředí v kterým je a který jí nedělá dobře, než budu mít podmínky .

20.5.2022 10:04

Jde o Hodonín?

20.5.2022 10:05
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Zrzavci, takže fena je v záchytném kotci u MP? A není možnost, že byste si ji odtamtud dočasně vzala rovnou vy? A prostě by se to soužití se smečkou vyzkoušelo? Vím, že píšete, že nemáte teď doma úplně vhodné podmínky, ale není možné udělat (koupit, sehnat) třeba nějaký provizorní kotec (kdyby náhodou byl nějaký problém) ? Myslím, že i tak by se fena měla líp, protože byste se jí věnovala víc, než v útulku. I za předpokladu, že by třeba měsíc a půl musela nějaký čas v tom kotci trávit (stejně, jako tam teď tráví nejspíš celé dny)....V případě, že by zrovna během toho měsíce a půl došlo k hárání, tak mě napadá na tu dobu, na ty kritické dny, prověřené hlídání někde - třeba ten Dogpoint? (jen nápad, netuším, zda hlídají i háravé feny)...

U nás ve vedlejším městě jsou záchytné kotce, město psy odtamtud nabízí a sdílí na sociálních sítích, a občas je tam u psa uvedeno, že se nenachází přímo v záchytném kotci, ale že ho má dočasně někdo doma. Tak tak nějak by to udělat nešlo?

20.5.2022 10:06

Jde o Hodonín?

Cindy?

20.5.2022 10:08
kashttan

XXX.XXX.254.19

V čem je problém, že pes bude ještě pár měsíců v útulku? Vůbec nechápu o co jde. Přijde mi to lepší než ho tahat na jedno místo a potom na druhé.

20.5.2022 10:08

u té feny v HO je, že má neregistrovaný čip... už jsem viděla v inz. psa, u kterého psali to stejné, ale já čip našla na první pokus - útulek koukal do pár registrů... a ono jich je hodně
to jen tak OT, klidně ji někdo může hledat

20.5.2022 10:09
Ouško4

XXX.XXX.68.89

Zrzavci napsal(a):
Ouško

To si právě myslím že ne.
Že každý spolek je tak přehlcený žádostmi o umístění nechtěných pejsků, že nemají potřebu brát si psy z útulků.
Alespoň já se s tím ještě nesetkala.
My teda máme fakt vždycky jen nalezence (ve strašném stavu, u některých se třeba i majitel dohledá, ale po vyčíslení nákladů na veterinární ošetření, se psa radši vzdá), anebo jsou to různě odhalené množky, kdy se potřebuje narychlo "někam" udat x psů, opět, většinou v naprosto šíleném stavu, od kterých naopak útulky dávají ruce pryč, že mají plno.

20.5.2022 10:10

A tak to já se s tím setkala, Ouško. Z našeho nechvalně proslulého útulku, kde nebyla snaha psy udávat, neb finance od města byly fajne, si psy vytáhly právě spolky. Jako nedivím se, když tam psiska hnila třeba osm let.

20.5.2022 10:14
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

marcelaamax napsal(a):
Zrzavci, takže fena je v záchytném kotci u MP? A není možnost, že byste si ji odtamtud dočasně vzala rovnou vy? A prostě by se to soužití se smečkou vyzkoušelo? Vím, že píšete, že nemáte teď doma úplně vhodné podmínky, ale není možné udělat (koupit, sehnat) třeba nějaký provizorní kotec (kdyby náhodou byl nějaký problém) ? Myslím, že i tak by se fena měla líp, protože byste se jí věnovala víc, než v útulku. I za předpokladu, že by třeba měsíc a půl musela nějaký čas v tom kotci trávit (stejně, jako tam teď tráví nejspíš celé dny)....V případě, že by zrovna během toho měsíce a půl došlo k hárání, tak mě napadá na tu dobu, na ty kritické dny, prověřené hlídání někde - třeba ten Dogpoint? (jen nápad, netuším, zda hlídají i háravé feny)...

U nás ve vedlejším městě jsou záchytné kotce, město psy odtamtud nabízí a sdílí na sociálních sítích, a občas je tam u psa uvedeno, že se nenachází přímo v záchytném kotci, ale že ho má dočasně někdo doma. Tak tak nějak by to udělat nešlo?

marcelo to je právě to , že te´d - dočasně to nejde, žijeme na stavbě v opravdu pidi prostoru a pokud by nastala ta situace - což by nstala nejspíš velmi rychle, že se fena po příchodu do novýho rozhárá - nemám jak tohle pořešit. kdybych měla, už je dávno u nás. Na provizorní kotec nemám momentálně volné ruce, který by ho udělaly, oprotože se vše trošku v čase stavebně vysypalo, posunulo a nám hoří určitý termíny. A i kdyby ty ruce byly, tak kotec to zase neřeší, protože ona ho nezvládá a nebyl by zabezpečenej ani tak, aby se k ní nedostal nějakej pes z vně. Věřte mi, že doma se to probírá zleva zprava. Kdyby byla skulina, tak se tady nemusím dohadovat s impakt a cokoliv tý bábrdli hledat a chrní už u nás. No tak tam bude prostě muset vydržet.

20.5.2022 10:15
Lily2

XXX.XXX.133.235

Ouško4 napsal(a):
To si právě myslím že ne.
Že každý spolek je tak přehlcený žádostmi o umístění nechtěných pejsků, že nemají potřebu brát si psy z útulků.
Alespoň já se s tím ještě nesetkala.
My teda máme fakt vždycky jen nalezence (ve strašném stavu, u některých se třeba i majitel dohledá, ale po vyčíslení nákladů na veterinární ošetření, se psa radši vzdá), anebo jsou to různě odhalené množky, kdy se potřebuje narychlo "někam" udat x psů, opět, většinou v naprosto šíleném stavu, od kterých naopak útulky dávají ruce pryč, že mají plno.

Některé útulky pro sebe hledají dočaskáře. Ti psi se snáze umisťují. Na Slovensku je to snad ještě běžnější, protože tam je těch psů neuvěřitelné množství skrz osady. :(

Dost lidí o sobě mluví jako o dočaskáři a nejsou pod nikým vedení a pomáhají na své triko a ti taky často vytáhnou psa z útulku nebo ze Slovenska.

Pak je ještě další sorta lidí, co jela pomáhat na Ukrajinu, pak sem psy převezla a rozdala je random lidem bez toho, aby věděla cokoliv o jejich stavu či o tom, zda noví lidé dodrží karanténu a očkování (lidi o tom často ani neinformovali). Já se k tomu dostala na FB skupině a viděla, jak to probíhá. Zajímalo by mě, jak se dostala s kufrem plným psů přes hranice.
Když vezmu, jak spolky zachraňují oficiálně s karanténou, očkováním a kolik s tím mají problémů... a pak nějaký nadšenec vezme auto a jede...

Takže... lidi jsou různí.

20.5.2022 10:15
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

A tak to já se s tím setkala, Ouško. Z našeho nechvalně proslulého útulku, kde nebyla snaha psy udávat, neb finance od města byly fajne, si psy vytáhly právě spolky. Jako nedivím se, když tam psiska hnila třeba osm let.

No ano , dočasky to právě kolikrát i u psa uvádějí, že byl původně v útulku, proto mi přišlo, že by to nemusel být problém. Pes jako pes, ona je hodná, není potížistka, je to bábrdle prostě.

20.5.2022 10:18
Lily2

XXX.XXX.133.235

Zrzavci napsal(a):
marcelo to je právě to , že te´d - dočasně to nejde, žijeme na stavbě v opravdu pidi prostoru a pokud by nastala ta situace - což by nstala nejspíš velmi rychle, že se fena po příchodu do novýho rozhárá - nemám jak tohle pořešit. kdybych měla, už je dávno u nás. Na provizorní kotec nemám momentálně volné ruce, který by ho udělaly, oprotože se vše trošku v čase stavebně vysypalo, posunulo a nám hoří určitý termíny. A i kdyby ty ruce byly, tak kotec to zase neřeší, protože ona ho nezvládá a nebyl by zabezpečenej ani tak, aby se k ní nedostal nějakej pes z vně. Věřte mi, že doma se to probírá zleva zprava. Kdyby byla skulina, tak se tady nemusím dohadovat s impakt a cokoliv tý bábrdli hledat a chrní už u nás. No tak tam bude prostě muset vydržet.

Napadla mě ještě jedna varianta, která je možná. Útulky často nabízí možnost hlídání. není to nejlevnější, ale je možné tam psa nechat umístit, možná i nechat vykastrovat. Samozřejmě je vše na tvé jméno, takže případné problémy si pak řešíš sama a platíš si tam pobyt sama.

Takže bych si sedla a obvolala nejbližší útulky, kam je možné docházet i venčit a seznamovat psy.

On by možná šel i psí hotel. Není to nejlevnější, ale v momentě, kdy jde jen o dobu na kastraci, tak bych se toho nebála. :)

20.5.2022 10:19

“Některé útulky pro sebe hledají dočaskáře. Ti psi se snáze umisťují. Na Slovensku je to snad ještě běžnější, protože tam je těch psů neuvěřitelné množství skrz osady. :(“

V ČR s dočaskáři - jednotlivci dost spolupracuje třeba Žim, co jsem tak pochytila. Myslela jsem, že je to běžná praxe (u zvířat, která jsou stará, příliš mladá, vyžadují speciální péči, nezvládají kotec)… Mimochodem, @Zrzavci, nevím, jaký máš finanční limit, ale v Žimu provozují i psí hotel: https://www.anidef.cz/sluzby/psi-hotel-teplice

20.5.2022 10:21

Zrzavci napsal(a):
No ano , dočasky to právě kolikrát i u psa uvádějí, že byl původně v útulku, proto mi přišlo, že by to nemusel být problém. Pes jako pes, ona je hodná, není potížistka, je to bábrdle prostě.

Musím se zeptat, přichází vůbec v úvahu u téhle fenky odběr? Přece jen je v útulku 14 dní a neuběhla povinná dvouměsíční lhůta.

Dočaska by asi šla, narozdíl od ujmutí se nastálo.

20.5.2022 10:22

jestli je to fakt ta fena z HO, je teprve nález 17 dní, o toho psa se může někdo přihlásit
kdyby někoho napadlo zveřejnit ten čip že jo
takže bych o kastraci vůbec nepřemýšlela

20.5.2022 10:22

A co si fenu vzít rovnou na sebe a domluvit se s někým známým, kdo podmínky má, aby vám ji těch pár dní při hárání pohlídal?

20.5.2022 10:24

@Megí, zajímalo by mě, jestli kontrolovali (hledali) i tetování a jestli se na ni ptali na plemence a na klubu…

20.5.2022 10:24

a až se ozve majitel tak ji povezou přes celou ČR zas k hranicím
spíše bych hledala někoho, kdo ji vezme často ven, domluvila se s tou org., že jim dám peníze, než si ji budu moct vzít k sobě
vyřešeno

20.5.2022 10:25
Ouško4

XXX.XXX.68.89

Zrzavci napsal(a):

Tak to se omlouvám za mystifikaci.
Já jsem "v tom" teprve od loňského podzimu. ❤️

20.5.2022 10:26

@Megí, zajímalo by mě, jestli kontrolovali (hledali) i tetování a jestli se na ni ptali na plemence a na klubu…

no to nevím, ale mají pět a půl psa, mohli by, že jo
minule jsem našla psa v registru, který dokonce hned ukázal telefon, mail, přišlo se na to, že pes odběhl jen tři ulice a... druhý den byl zpět u majitelů

20.5.2022 10:26
assil

XXX.XXX.121.3

Zrzavci napsal(a):

Hele co jsem našla, ale nevím teda kolik to stojí
https://www.hlidacky.cz/hlidacky-hlidani-psu-mazlicku

20.5.2022 10:33
Ouško4

XXX.XXX.68.89

Ja bych třeba pomohla hrozně ráda, ale momentálně jsem si dala stop pauzu z důvodu totálního nedostatku času, kdy jsem si toho na sebe nabrala tolik, že jsem se opět postupně dostávala do bodu úplného vyhoření, protože neumím říkat lidem ne.

Slíbila jsem to chlapovi, který několik měsíců doma potkával (nebo spíš se míjel) se zombí, co kdysi bývala jeho partnerka, že další dočáskový pes aktuálně jen pokud by to byla úplná nouze, (otázka života a smrti) a kterou by nešlo říct ne.

20.5.2022 10:35
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Musím se zeptat, přichází vůbec v úvahu u téhle fenky odběr? Přece jen je v útulku 14 dní a neuběhla povinná dvouměsíční lhůta.

Dočaska by asi šla, narozdíl od ujmutí se nastálo.

No! A i to je taky jeden z důvodů proč jsem ty dočasky oslovila :-) Paní z útulku bude ráda když fenku posune do lepšího místa a uvítá to.

ad hotel, hlídačky - to mi navrhovala ta paní z druhého spolu, ale - důvod proč jsem oslovila dočasky je i ten - A ZASE TO NENÍ O MÉM KOMFORTU, ALE O KOMFORTU PRO TU FENU, aby si to někdo zase nevykládal po svém - že, kdyby byly nějaký třenice, že by si ty feny nesedly-což by se alespoň v základu zjistilo při společným venčení, tak čubina už bude v dočasce a může se obratem začít nabízet, nebude se muset přesouvat z nějakýho hotelu, hlídání někam zase jinam. Bude už tam, oni sami budou fenu znát a bude jednodušší ji nabízet, ale hlavně se s ní nebude šíbovat. To žádnýmu psovi nedělá dobře a starýmu rozhodně ne. Takže jsem jí tohodle chtěla ušetřit.

Hele nic, asi bych to uzavřela, budu shánět, hledat a třeba něco najdu po svý ose. Díky všem, teda skoro všem.

20.5.2022 10:35
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Ouško4 napsal(a):
Ja bych třeba pomohla hrozně ráda, ale momentálně jsem si dala stop pauzu z důvodu totálního nedostatku času, kdy jsem si toho na sebe nabrala tolik, že jsem se opět postupně dostávala do bodu úplného vyhoření, protože neumím říkat lidem ne.

Slíbila jsem to chlapovi, který několik měsíců doma potkával (nebo spíš se míjel) se zombí, co kdysi bývala jeho partnerka, že další dočáskový pes aktuálně jen pokud by to byla úplná nouze, (otázka života a smrti) a kterou by nešlo říct ne.

Ouško - v pohodě, děkuju.

20.5.2022 10:37
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

a až se ozve majitel tak ji povezou přes celou ČR zas k hranicím
spíše bych hledala někoho, kdo ji vezme často ven, domluvila se s tou org., že jim dám peníze, než si ji budu moct vzít k sobě
vyřešeno

Oni jí ven berou, paní je fajn, zjišťuje i jak funguje, nefunguje s fenama na společných procházkách, ale ona nebere ten záchytnej kotec. Kdyby tam byla v cajku, tak si prostě počká tam, budu to sponzorovat tam. Ale útulek prostě není, tornádo ho vzalo.

20.5.2022 10:38
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

čip je neregistrovaný, paní se poptávala i u myslivců.

20.5.2022 10:42
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Zrzavci napsal(a):
Oni jí ven berou, paní je fajn, zjišťuje i jak funguje, nefunguje s fenama na společných procházkách, ale ona nebere ten záchytnej kotec. Kdyby tam byla v cajku, tak si prostě počká tam, budu to sponzorovat tam. Ale útulek prostě není, tornádo ho vzalo.

Hele a ta paní, která má na starost ten útulek, nebo záchytné kotce nebo co, tak ona toho psa může umístit do dočasky? Jakože byste prostě hledaly dočasku na vlastní pěst...Tak jak spolky hledají dočaskáře mezi běžnými lidmi....oslovily lidi na sociálních sítích, s tím, že je to na určitou dobu, a s tím, že to budete financovat? Sepsala by se nějaká smlouva. Než bude dořešen barák, tak byste s dočaskářkou párkrát zašla na společnou procházku s vašimi psy....

Nepřijde mi úplně sci-fi, že by se podařilo najít nějakého milovníka ohařů (třeba), který by si na dva měsíce vzal fenu k sobě, na takové jako hlídání.

20.5.2022 10:49
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

marcelaamax napsal(a):
Hele a ta paní, která má na starost ten útulek, nebo záchytné kotce nebo co, tak ona toho psa může umístit do dočasky? Jakože byste prostě hledaly dočasku na vlastní pěst...Tak jak spolky hledají dočaskáře mezi běžnými lidmi....oslovily lidi na sociálních sítích, s tím, že je to na určitou dobu, a s tím, že to budete financovat? Sepsala by se nějaká smlouva. Než bude dořešen barák, tak byste s dočaskářkou párkrát zašla na společnou procházku s vašimi psy....

Nepřijde mi úplně sci-fi, že by se podařilo najít nějakého milovníka ohařů (třeba), který by si na dva měsíce vzal fenu k sobě, na takové jako hlídání.

To já nevím, myslím, že má paní teď dost práce s tím, jak znovuobnovit útulek, asi takhle nefunguje, jen mi říkala, že prostě uvítá, kdyby fenku měla kam přesunout. Já se na sociálních sítích nepohybuju a nechtěla jsem oslovovat právě jednotlivce, i z toho důvodu, že předpokládám, že dočaska má svoje lidi prověřený k tomu, aby dělali to co dělají, nechci dávat psa k někomu prostě jen tak, když o něm nemůžu nic vědět - myslím jako já, takže jsem volila tu cestu, že spolek má ve svém okruhu lidi o kterých ví, že umí fungovat (protože co si budeme povídat, spousta lidí taky dělá výcvikáře a má za sebou jednoho vychovanýho vlastního psa). Chtěla jsem, aby šla prostě do prověřenýho prostředí. Nechci to bastlit nějak na koleni.

Ale díky za nápad.

20.5.2022 12:15
assil

XXX.XXX.121.3

Zrzavci napsal(a):
čip je neregistrovaný, paní se poptávala i u myslivců.

Poptávala se i na plemence? Mají taky registr na psy s PP.

20.5.2022 12:19
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Já myslím, že ano, můžu se pak ještě znovu zeptat.

20.5.2022 12:33

Zrzavci napsal(a):
Já myslím, že ano, můžu se pak ještě znovu zeptat.

a fenka ma cesky cip?
ze je to na hranicich a i do Hu to neni daleko

20.5.2022 12:56

Lepší by bylo, kdyby to číslo prostě napsal někdo sem nebo k tomu inz.
Těch registrů je i u nás hrozně moc.
Na Slovensko je to přes most a Rakousko...

20.5.2022 15:41

tak prej číslo neřeknou

20.5.2022 15:48

tak prej číslo neřeknou

proboha proč ne?? Já jednou dohledávala útulkovou dogu podle špatně čitelného tetování - útulek to nerozluštil a nevyřešil, já za pomoci poradce chovu to vyladila a našly jsme chovatelku a ta nového lepšího majitele. Ale útulek mi rozhodně nebránil hledat a řešit...

20.5.2022 15:54
Zrzavci

XXX.XXX.123.180

Megí já to číslo mít budu a pak to projedu.

20.5.2022 15:58
Zrzavci

XXX.XXX.123.180

A když už jsem tu, tak ještě poslední vzkaz pro Impakt, Tvoje vulgární oslovení TPČ, který jsem musela chvilku luštit a pak si potřít očí jestli dobře vidím, je víc než za hranou.Dost jsi to přeťapla a já jen koukám. Inu svět a lidi se mění.

20.5.2022 16:14
impact

XXX.XXX.34.45

Zrzavci napsal(a):
A když už jsem tu, tak ještě poslední vzkaz pro Impakt, Tvoje vulgární oslovení TPČ, který jsem musela chvilku luštit a pak si potřít očí jestli dobře vidím, je víc než za hranou.Dost jsi to přeťapla a já jen koukám. Inu svět a lidi se mění.

Prosím tě, už vychladni.

Když se člověk podiví, řekne ty vole. Já řeknu buď tvl nebo tpč. Někdy dokonce říkám "ciwe". To si taky klidně vygoogli.

Nebylo to oslovení tvojí osoby. Nicméně pokud máš zapotřebí si to myslet, aby sis vytvořila ještě větší nenávist kvůli tomu, že jsem ti nepomohla, tak si to klidně mysli. Mě je to tak nějak jedno. Bohužel.

A i když o rady nestojíš a nechtěla jsem už nic komentovat, jednu ti tak jako tak dám. Když už sis mě tady zase vyžádala.

Padly tady návrhy několika spolků. O některých vím s naprostou jistotou, že fena skončí někde uvázaná u boudy nebo ve sklepě, jako ždímačka na peníze a ty budeš jenom sypat.

A teď už mne prosím opravdu nechej na pokoji. Nemám zájem být hromosvodem tvojí nasranosti, že ti nikdo nepomohl.

20.5.2022 16:14

Asi je to tajný údaj. Nevím, kdo by si šel reg. psa, který je v útulku, když si ho tam může vzít zadarmo.
Když zadám číslo do petmaxx, ukáže se třeba "neregistrovaný, ale ukazuje do ČR".
A pak vezmu jeden registr po druhém. Některá města mají také registry.
Tak já je nebudu prosit, esi jim můžu pomoct, to zas né :-)

20.5.2022 16:32
Terven

XXX.XXX.110.191

Zrzavci napsal(a):

Klid...je to chatovací zkratka, podobně jako tvl.
Nebere se to jako oslovení osoby, spíš je to něco jako citoslovce údivu, či jak to napsat

20.5.2022 17:40
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Lily2 napsal(a):
Myslím, že tě neberou po zkušenostech s lidmi jako jistotu. Takže je to vidina starého sice hodného psa, ale zřejmě ne tolik atraktivního vzhledu. Když můžou vzít ze zapadlého útulku krásného mladého psa, kterého stačí trochu vychovat a hned mu najdou domov.
Když vidím ty inzeráty, že ti psi byli v útulku od svého mládí až do stáří, tak vidím, že i mladé a krásné psy je třeba propagovat.

Útulky často nemají ani pořádné stránky, takže ti psi tam dost často prožijí i celý život. :(

Ale myslím si, že v tomhle případě by stačil inzerát do pár dočaskových skupin s tím příběhem a trošku zatlačit na city, že i starý pes si přeci zaslouží šanci a on se někdo najde. To tu čtu a mám chuť si vzít psisko k sobě.

Náš druhý pejsek je z útulku, podle mě krásné štěňátko a stejně tam byl od vánoc až do února. Já na něj asi 3 týdny koukala a víc a víc se zamilovávala, takže když brácha nadhodil, že nám táta strádá, jestli jsem už náhodou nekoukala někde po štěněti, hned jsem věděla, kterého pejska mu ukážu a za pár dní už byl doma. Takže je to záhada, proč ho za celý měsíc v tom útulku nikdo neobjevil.

20.5.2022 17:52

Me teda chybi i hledani puvodniho majitele...

20.5.2022 18:00

dyť proto to říkám
starý pes, třeba patří ke starému člověku, který nějaký pesweb nezná... na fb mezi loveckými psy tento není ... je na fb města a okolních vesnic?
to nebude vyhozený pes

20.5.2022 18:05

Nebo je cizinka a hledají ji někde jinde…

Neregistrovaný uživatel

20.5.2022 18:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.25.239

impact napsal(a):
Prosím tě, už vychladni.

Když se člověk podiví, řekne ty vole. Já řeknu buď tvl nebo tpč. Někdy dokonce říkám "ciwe". To si taky klidně vygoogli.

Nebylo to oslovení tvojí osoby. Nicméně pokud máš zapotřebí si to myslet, aby sis vytvořila ještě větší nenávist kvůli tomu, že jsem ti nepomohla, tak si to klidně mysli. Mě je to tak nějak jedno. Bohužel.

A i když o rady nestojíš a nechtěla jsem už nic komentovat, jednu ti tak jako tak dám. Když už sis mě tady zase vyžádala.

Padly tady návrhy několika spolků. O některých vím s naprostou jistotou, že fena skončí někde uvázaná u boudy nebo ve sklepě, jako ždímačka na peníze a ty budeš jenom sypat.

A teď už mne prosím opravdu nechej na pokoji. Nemám zájem být hromosvodem tvojí nasranosti, že ti nikdo nepomohl.

Třeba můžeš pomoct tady? Jrt a jejich kříženci jaou tvoje specialita ne.

20.5.2022 18:22
rapotacka11

XXX.XXX.225.176

Fuj Bára.
Zprasit čokla a poslat ho o dům dál ...

20.5.2022 18:24
Andrýsek3

XXX.XXX.169.53

Prej: takže toho psa nechci...
Na ranu paní.

20.5.2022 18:29

Neregistrovaný uživatel napsal(a):

Vy si pletete pomoc s debullitou. A blbechkům já třeba zásadně nepomáhám.
Protože prostě z kaše útulek nikomu pomáhat nebude. Jo, kdyby chudý dobrý člověk řekl - nemám na granule, prosím... ale tohle? Jdu pryč, přestala jsem mluvit sprostě.

20.5.2022 18:40
impact

XXX.XXX.34.45

To víš, že jo. Já ho pak nechám vykastrovat a ty mě tu budeš bičovat, co jsem za zmetka a pes je totální chudák, že se dostal ke mě a já ho zmrzačila. Vem si ho sama.

20.5.2022 19:57

Vy si pletete pomoc s debullitou. A blbechkům já třeba zásadně nepomáhám.
Protože prostě z kaše útulek nikomu pomáhat nebude. Jo, kdyby chudý dobrý člověk řekl - nemám na granule, prosím... ale tohle? Jdu pryč, přestala jsem mluvit sprostě.

Aniž bych se chtěla zastávat zdejší hadomilky - nemělo by jít primárně o pomoc těm psům? Debullita předchozího či stávajícího majitele je přece věc úplně jiná....

Když si někdo buduje image alá Johana z Arku, tak by mu přece mělo jít hlavně o toho psa v problémech, ne?

Jo, a taky by mne zajímalo, z kterého zadku vylezla v této diskuzi na světlo "tasemnice" - i když podle nasypaných lajků to lze poměrně slušně odhadnout...

20.5.2022 20:13
Lily2

XXX.XXX.133.235

Aniž bych se chtěla zastávat zdejší hadomilky - nemělo by jít primárně o pomoc těm psům? Debullita předchozího či stávajícího majitele je přece věc úplně jiná....

Když si někdo buduje image alá Johana z Arku, tak by mu přece mělo jít hlavně o toho psa v problémech, ne?

Jo, a taky by mne zajímalo, z kterého zadku vylezla v této diskuzi na světlo "tasemnice" - i když podle nasypaných lajků to lze poměrně slušně odhadnout...

Problém je, že když se snadno zbaví tohohle, tak si hned pořídí dalšího, aby ho následně dávali zase pryč...

Ze stejného důvodu, jako bych si nevzala štěně z množky. Pokud to člověk bude podporovat, tak to neskončí.

Kdyby si paní uvědomila, že to byla její chyba a sklopila hlavu s žádostí o pomoc, tak bude mít více pochopení.

20.5.2022 20:16

Takže nejde o toho psa, že jo?
Jde o paní - aby si uvědomila chybu, prozřela a pokorně poprosila o pomoc?

No to pak jo..

20.5.2022 20:18
Lily2

XXX.XXX.133.235

Takže nejde o toho psa, že jo?
Jde o paní - aby si uvědomila chybu, prozřela a pokorně poprosila o pomoc?

No to pak jo..

Jde o dobro všech případných dalších psů. Když si koupím štěně z množky, tak si můžu plácat po rameni, že jsem ho zachránila ze špatných podmínek bez ohledu na to, že jeho místo zastoupí x dalších sourozenců? Pokud si člověk neuvědomí chybu, tak bude jen trpět více zvířat.

20.5.2022 20:20

Lily2 napsal(a):
Jde o dobro všech případných dalších psů. Když si koupím štěně z množky, tak si můžu plácat po rameni, že jsem ho zachránila ze špatných podmínek bez ohledu na to, že jeho místo zastoupí x dalších sourozenců? Pokud si člověk neuvědomí chybu, tak bude jen trpět více zvířat.

No ale stejnou logikou by se tedy neměli odebírat psi ze slovenských osad. Jejich místo taky okamžitě obsadí další psi. Takhle to myslíte?

20.5.2022 20:22

Pro Lily....Docela legrace, takovéhle názory...kdyby tedy nešlo o ty psy...
Pokud je vám ale čerstvých -náct, tak budiž.

Pro espiro....to je podpásovka - kazit logikou podnikatelský záměr a peněžní toky

20.5.2022 20:25
Lily2

XXX.XXX.133.235

No ale stejnou logikou by se tedy neměli odebírat psi ze slovenských osad. Jejich místo taky okamžitě obsadí další psi. Takhle to myslíte?

Tam se taky dělá plošná kastrace a řeší se i budoucnost. Samozřejmě, že samotné odebírání neřeší problém.

Nicméně většinou spolky odebírají až zbídačené psy, kteří často nikomu ani nepatří.

Ale pokud vám tedy záleží na psech, tak si ho vezměte. :) Pomozte mu. Proč by měl pomáhat vždy někdo jiný?

Tohle je hrozný alibismus, když sám se starám tak akorát o sebe, ale na druhé budu křičet ať pomůžou. A pokud člověk pomáhá sám, tak opět nemusí křičet, ať pomůže někdo jiný.

Navíc je fakt rozdíl týrané a bité zvíře = vs zvíře, které si žije normální život a jen ho už majitel nechce.

Navíc agresivní psy od podobných existencí si bere jen pár lidí, protože jen málokdo má na převýchovy podobných psů. Stojí to spousty času, nervů a peněz a toho nikdo nemá neomezené množství.

Fakt nechápu tenhle přístup, že se na ty, co pomáhají, kydá špína a to nejvíce často ti, co nepomohli nikomu kromě sebe...

20.5.2022 20:28
Lily2

XXX.XXX.133.235

Pro Lily....Docela legrace, takovéhle názory...kdyby tedy nešlo o ty psy...
Pokud je vám ale čerstvých -náct, tak budiž.

Pro espiro....to je podpásovka - kazit logikou podnikatelský záměr a peněžní toky

Peněžní toky? Ehm? Já z téhle diskuze žádné peníze nemám. Nejsem ani dočaskářka psů, že s mými názory nemusíte souhlasit... No nemusíte. :) A to je asi tak všechno, co můžete. :)

20.5.2022 20:31

Drahá Lili, buď špatně čtěte, nebo si mě pletete. Na nikoho špínu nekydám, nikomu nespílám, že si psa vzít nechce.

Ale budiž, když vám to udělá radost, budu se odteď podepisovat jako Lhostejná Jenosebestarající Alibistka

20.5.2022 20:35
Lily2

XXX.XXX.133.235

Drahá Lili, buď špatně čtěte, nebo si mě pletete. Na nikoho špínu nekydám, nikomu nespílám, že si psa vzít nechce.

Ale budiž, když vám to udělá radost, budu se odteď podepisovat jako Lhostejná Jenosebestarající Alibistka

Vás se primárně týkala část s osadou. Zbytek už je spíš obecně k diskuzi. :)

20.5.2022 20:41

Lily2 napsal(a):
Vás se primárně týkala část s osadou. Zbytek už je spíš obecně k diskuzi. :)

Je mi to primárně docela jedno, jestli ten úsměvný pokus o výpad byl na mě. Ale jak můžete kohokoliv tady osočit z alibismu, lenosti a dalších ctností? Jak můžete vědět, že repta nemá doma smečku útulkových vořechů? Že já nevedu útulek? Že kdokoliv tady nedělá pro opuštěné psy maximum?

Neregistrovaný uživatel

20.5.2022 20:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.25.181

Jezis. Ac se s impact tezce nemusím nemel to byt rypanec vůči ni. Jen to na me vyjuklo na fb nezkoumala jsem, ji jsem zmínila proto ze se zabyva twmito osy a jejich krizenci a bud by mohla nahodou o nekom vedet nebo mit misto.
Ano s kastracema nesouhlasim nicmene tak to dela tak to je no. Ten jedinej spornej pripad tu i jini rekli ze ne vse bylo koser z její strany ale tim to skoncilo.
Nemam potrebu na nekoho kydat spinu kdyz neni duvod. Ze se nesnasime kvuli odlisnym nazorum a jednomu sporu neznamena ze vůči ni vedu osobni valku. Podstatne jsme si vyrikali davno v jine diskuzi tim to pro le zhaslo.
A vubec nic nerikam proti tomu co mi na tento inzerat impact napsala. Beru to.
Dal se v tom rypat nehodlam. Jezuskote verim tomu ze kdyby nektery z vas nekdo rek o zbidacenejch hadech ze taky sem nekam napisete i me.

20.5.2022 20:49
Lily2

XXX.XXX.133.235

Je mi to primárně docela jedno, jestli ten úsměvný pokus o výpad byl na mě. Ale jak můžete kohokoliv tady osočit z alibismu, lenosti a dalších ctností? Jak můžete vědět, že repta nemá doma smečku útulkových vořechů? Že já nevedu útulek? Že kdokoliv tady nedělá pro opuštěné psy maximum?

Pokus o výpad to nebyl. Píšu, že každý, kdo křičí, ať někdo pejskovi pomůže, tak může pomoci sám.

Že každý má právo si vybrat, komu pomůže, protože zvířat, které potřebují pomoc je hromada a některé víc jak jiné. Protože nejde pomoci všem.

Ano, nikoho nesoudím, že upřednostní pro pomoc nějakého jiného psa před tímto, který přerostl lidem přes hlavu.

Ale jak jsem psala, je to jen můj názor. Souhlasit s ním samozřejmě nemusíte.

A ano nechápu, že někdo vyčítá, že pomáhá tomu a ne tomu. Nebo, že si vybírá, nebo že třeba má nějaké postupy k pomoci. Je mi jedno, jestli dotyčný kritizující pomáhá či ne. Myslím, že lidi by měli chápat, že pomoc je dobrovolná a nevymahatelná a jsem ráda za každého člověka, který se snaží. Nebudu mu vyčítat, že pomohl pejskovi A místo pejskovi B. Nebo, že jde přece o psa, takže se MUSÍ pomoci bez ohledu na vše.

Více to s dovolením pitvat nechci.

20.5.2022 21:17
impact

XXX.XXX.34.45

Jezis. Ac se s impact tezce nemusím nemel to byt rypanec vůči ni. Jen to na me vyjuklo na fb nezkoumala jsem, ji jsem zmínila proto ze se zabyva twmito osy a jejich krizenci a bud by mohla nahodou o nekom vedet nebo mit misto.
Ano s kastracema nesouhlasim nicmene tak to dela tak to je no. Ten jedinej spornej pripad tu i jini rekli ze ne vse bylo koser z její strany ale tim to skoncilo.
Nemam potrebu na nekoho kydat spinu kdyz neni duvod. Ze se nesnasime kvuli odlisnym nazorum a jednomu sporu neznamena ze vůči ni vedu osobni valku. Podstatne jsme si vyrikali davno v jine diskuzi tim to pro le zhaslo.
A vubec nic nerikam proti tomu co mi na tento inzerat impact napsala. Beru to.
Dal se v tom rypat nehodlam. Jezuskote verim tomu ze kdyby nektery z vas nekdo rek o zbidacenejch hadech ze taky sem nekam napisete i me.

Jasně. Zhaslo a skončilo.

Ale kastrace JE pro tebe důvod kydat špínu a pro mě je to důvod mít svatej klid. Však on se někdo, kdo by nekastroval, určitě postará. Co na tom, že by se měl dobře. Hlavně, když má kule a to je nejdůležitější.

Pro mě nikdy nebude prioritou pomáhat tam, kde nás nazvou dobroserem a už vůbec ne tam, kde budu pořád dokola poslouchat něco o mrzačení psů. Sorry, prostě nebude. Psů v nouzi jsou tisíce a tisíce. A já svoji pomoc raději nasměřuju tam, kde to bude rezonovat s mojí filozofií.

20.5.2022 21:56

V pořádku.
Je fér říct veřejně na rovinu, že to neděláte kvůli psům v nouzi - o psy nejde, důležité je "já" (tj. ego...říkejte tomu, jak chcete, na odborném termitu nezáleží).

20.5.2022 22:19
impact

XXX.XXX.34.45

V pořádku.
Je fér říct veřejně na rovinu, že to neděláte kvůli psům v nouzi - o psy nejde, důležité je "já" (tj. ego...říkejte tomu, jak chcete, na odborném termitu nezáleží).

No bať Saolo. Přiznávám se, že mi vůbec nejde o ty zavšivený, zablešený, zprůjmovaný, bázlivý a agresivní psy. Teď jsi mě odhalila. Dělám to všechno už víc jak deset let jenom kvůli egu. :-)))

Škoda, že to neplatí i u tebe. Tvoje ego by mě totiž už mnohonásobně překonalo a ve světě bezprizorních a týraných psů by bylo hned krásněji.

Něco ti tu zkopíruji. Třeba ti to pomůže..

Kouzlo stabilního života

Možná podobný příběh znáte: Potkali se a díky přesvědčení, že vztah je především kompromis spolu začali žít, i když si někdy říkali, jestli se k sobě vůbec hodí. Věřili, že časem se vše upraví.
Neupravilo. Začali se tedy alespoň utvrzovat v pravdě, že takto je to “normální”. Všude je něco…. Ale přesvědčovat sama sebe, že jsem vlastně šťastná(ý) je stále těžší.
Ale co, mohlo by to být přeci ještě horší…. Co třeba kdyby zůstali sami?!?

Podobné obavy je smýkají celým jejich životem. Ani v práci to není o moc lepší. Chodí do práce, která je zase až tak moc nebaví. Peníze jsou ale třeba. Kvůli těm se tam hlavně chodí, nebo ne? Aby byla jistota, aby bylo na hypotéku, aby bylo na dovolenou. Více od života nechtějí, tedy navenek. Říkají, že vlastně mají vše.
Není jim přitom příliš nápadné, že na hodně věcí v životě nadávají a stěžují si. Že je vlastně jejich život zase až tak moc nebaví. Podobně jako ta práce … ale co už, neřešme to. Stýkají se s lidmi, kteří to mají podobně. To je uklidňuje.

Spolu se utvrzují ve svých pravdách a přesvědčeních o tom, že v životě to prostě takto chodí. Nepomůžeš si.
Životní možnosti, příležitosti a výzvy nevnímají. Jen proboha nic neměnit, neriskovat a nevyčnívat. Nejvyšší kvalitou života je stabilita. Večer se doma sejdou po celém dni dva stejně vypuštění jedinci, kteří se občas snaží zažehnout jiskru vášně. Jde to stále hůře.

Necítí hlouběji sami sebe a své skutečné potřeby. Řeší především cizí příběhy, aby se nemuseli zabývat tím co žijí. Spolu se zabývají hlavně provozními věcmi. To funguje dobře.

Po šesti až desíti letech takovéto stabilizace jsou vyhaslí a dobrý životní pocit neznají vůbec. Nerozumí a nechápou proč? Proč u nich narůstá životní frustrace? Proč si hledají milenky a milence? Proč žijí více na sociálních sítích a chtějí zažívat vzrušení jinde? Proč, když žijí stabilní život plný jistot? To přeci vždy chtěli... Nebo to chtěli jejich rodiče? Nebo kde k tomu vlastně přišli? Jak z toho ven?? Copak to jde i jinak???

📚Kniha Smysluplné vztahy:
https://www.mmbartosovi.cz/smysluplne-vztahy/

20.5.2022 22:38

Ne, nebudu pomáhat něčemu tomuhle: "vůbec se nesnažím, prostě psa už nechci, posaďte se ze mě na zadek, čau".
Je tu mraky útulků, spolků a někdo se postará. Přece.
Mně to vadí. Pes není věc, aby se takto odkládal.
Ať si paní zaplatí hotel, pečovatele.
Samozřejmě jde o psa. A kdo se o všechny postará?
Chápete? On má domov. V tom útulku jí to řekli dobře.
Tohle už mám za sebou, díky, nechci.

20.5.2022 22:44

Tam bych měla zajímavé řešení, ale nemůžu publikovat. Ale funkční. A psi by se fakt neodebírali.

20.5.2022 22:52

A proč ne, Megí?
Nakonec si toho psa někdo vezme, pokud bude za levno či darmo, zda ale skončí dobře, je otázka.
Ale pokud už existuje cosi jako er er, co se prsí záchranou jrt a ramena má celá opoplácaná, komu jinému by mělo víc záviset na blahu jrt? Proč tahat psy ze SR, když tady je jeden konkrétní v nouzi?
Ale napřed ta filozofie no....a souznění s jediným možným světonázorem...a blabla a další blabla.......a až někde vzadu je ten pes

20.5.2022 23:21

A proč ne, Megí?
Nakonec si toho psa někdo vezme, pokud bude za levno či darmo, zda ale skončí dobře, je otázka.
Ale pokud už existuje cosi jako er er, co se prsí záchranou jrt a ramena má celá opoplácaná, komu jinému by mělo víc záviset na blahu jrt? Proč tahat psy ze SR, když tady je jeden konkrétní v nouzi?
Ale napřed ta filozofie no....a souznění s jediným možným světonázorem...a blabla a další blabla.......a až někde vzadu je ten pes

Ale tak se pořád zaměřujete na impact. Pojďte vymyslet něco jiného.
Nebo lépe - zkuste si to. Až tam u plotu bude uvázaných několik ks měsíčně + MP je tam bude vozit, lidé budou chtít pohlídat psa a pak ho tam náhodou zapomenou, přivedou psa, protože si chcou koupit nové, roztomilejší štěně (a končím, musím jít zachraňovat megý, bojí se bouřky), tamten pes snědl slepici, tamten tohle a tamto,
časem přijdete na to, že musíte mít plán, koleje, držet se toho. Jinak
umřete na vyhoření, deprese a tak.
Dobrou noc :)

20.5.2022 23:50

No, tak je to jrt - co jiného čekáte?
Ohledně té ohařky - taky mi není úplně jasné, proč je takový problém sehnat smluvně na dobu určitou hrazenou péči o zvíře, když o spolky, útulky, dočaskářky a venčitelky zakopáváte na netu na každém kroku.
Napadlo mne - co třeba organizace, zaměřující se na výcvik slepeckýh a asistenčních psů? Možná by bylo možné přes ně kontaktovat někoho, kdo se zabývá předvýchovou a třeba by si čubu na chvíli vzal?
Tady se ještě chvíli spát nebude, alei tak tédý dobrou

21.5.2022 00:38
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Zrzavci a máte odkaz na toho psa, docela mě zajímá, jak vypadá.

Neregistrovaný uživatel

21.5.2022 00:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.25.181

impact napsal(a):
Jasně. Zhaslo a skončilo.

Ale kastrace JE pro tebe důvod kydat špínu a pro mě je to důvod mít svatej klid. Však on se někdo, kdo by nekastroval, určitě postará. Co na tom, že by se měl dobře. Hlavně, když má kule a to je nejdůležitější.

Pro mě nikdy nebude prioritou pomáhat tam, kde nás nazvou dobroserem a už vůbec ne tam, kde budu pořád dokola poslouchat něco o mrzačení psů. Sorry, prostě nebude. Psů v nouzi jsou tisíce a tisíce. A já svoji pomoc raději nasměřuju tam, kde to bude rezonovat s mojí filozofií.

Já konstatovala holej fakt. Neplivala jed. Jestli je pro vás věta kastruje vše jakmile to jde lež tak fakt nevím teda.

Neregistrovaný uživatel

21.5.2022 00:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.25.181

Ale tak se pořád zaměřujete na impact. Pojďte vymyslet něco jiného.
Nebo lépe - zkuste si to. Až tam u plotu bude uvázaných několik ks měsíčně + MP je tam bude vozit, lidé budou chtít pohlídat psa a pak ho tam náhodou zapomenou, přivedou psa, protože si chcou koupit nové, roztomilejší štěně (a končím, musím jít zachraňovat megý, bojí se bouřky), tamten pes snědl slepici, tamten tohle a tamto,
časem přijdete na to, že musíte mít plán, koleje, držet se toho. Jinak
umřete na vyhoření, deprese a tak.
Dobrou noc :)

Nevim jak ty megi ale ja si to zazila. S konma, psama i hadama. Vse na triko svoje nebo rodiny. Takovejch 60 NO a jejich krizencu na pozemku a na vse dva dospělý a jedno děcko.... Plus běžná práce dospělých a já škola. A zvladlo se to.
Nebo já svých 150 hadů a do toho 50 tyranych zanedbanych a zubozenych.

Přidejte reakci

Přidat smajlík