Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.5.2022 08:58
fikovnice

XXX.XXX.133.66

Ahoj přátelé.
Asi se definitivně zblázním! Za cca hodinu až dvě odjíždím na dovolenou. Poslední asi dvě noci nechtěl jít můj na noc chodící kocour ven. Ani jsem jej moc nevídala - pořád byl někde zalezlý. Teď se vypravuji a přišel za mnou. Sáhnu na něj a na hřbetě pod ocasem extrémně, ale extrémně horké místo! No a jak jsem mu na to sáhla - byla tam taková krusta - tak jsem to provalila! Absces jak hrom! Začal se řinout vroucí hnis. Stírala jsem to a stírala, ale kocour samozřejmě naříkal. Je to typické místo, kam útočí kocouři - kousnutím. Já mám teď odjet, už jsem odjezd přesunula ze včerejšího večera a je to situace na zbláznění. To, že jsem to vlastně nechtěně provalila, je asi dobře. Ale co teď?? Bude za kočkami chodit sousedka...ale kocour by měl dostat ATB, měla by to vetka vyčistit! Je to k zbláznění. Máte prosím někdo nápad, co můžu TEĎ udělat já? Děkuji moc!

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.5.2022 09:00

Jani, co ho vzít sebou? Vety máme i tady, pokud jedeš na tradiční dovču.

20.5.2022 09:01

Jani, já jsem psovi absces vyplachovala roztokem betadiny (na pokyn vetky). Vždy se strhl strup, dírkou prostrčila taková ta plastová injekční stříkačka (bez jehly), a vyplachovala jsem. Dělala jsem to dvakrát, třikrát denně. Nakonec se podařilo z té rány vytáhnout tři osiny, pak už se to hojilo rychle. ATB měl taky.

20.5.2022 09:06
fikovnice

XXX.XXX.133.66

Holky, děkuji za rychlé reakce!
Ano, jedu na tradiční dovolenou...ale jsem teď úplně paralyzovaná. S sebou ho vzít nemůžu, zvrací po ujetí 100m v autě, i se mi v autě pokadil, to by vůbec neprošlo...
Psala jsem sousedce - ona mi s ním pomáhala mnohokrát už dřív, je to opravdu na zbláznění - už bych měla začít nosit věci do auta. Zatím jsem mu hnis jen stírala, ale už zdrhnul se někam schovat... Mám se vrátit 23.5. Včera jedl, ne moc, ale jedl. Jinak někde polehává... Sousedka snad něco málo vyčistí, Betadinu tu mám, ale nevím, zda si to nechá čistit, zdrhnul i přede mnou. Je to šílená situace!

20.5.2022 09:06
Atheira

XXX.XXX.209.8

Teď určitě vyčistit betadinou, ale ta antibiotika budou nutná a to mačkání a čištění roztokem taky bude potřeba opakovaně. Řešila jsem takto abscesy u potkanů. U té kočky to možná nebude mít tak rychlý spád a akutní ráz, ale u myšáků hrozilo, že odfláknutým čištěním a nenasazením antibiotik dostanou sepsi a umřou.

20.5.2022 09:10

Klasika, všechno se posejří v tu nejhorší dobu. Já bych riskla zašvihanou přepravku a vzala ho sebou. Cestu přežiješ, budeš klidnější, že ho máš na očích a vet péče bude ihned.

20.5.2022 09:11
fikovnice

XXX.XXX.133.66

Jo, a hnis samozřejmě extrémně smrdutý! Já si myslím, že teď se mu tím provalením uleví...ale nevím, jak se to bude vyvíjet dál...

20.5.2022 09:12
fikovnice

XXX.XXX.133.66

Atheira napsal(a):
Teď určitě vyčistit betadinou, ale ta antibiotika budou nutná a to mačkání a čištění roztokem taky bude potřeba opakovaně. Řešila jsem takto abscesy u potkanů. U té kočky to možná nebude mít tak rychlý spád a akutní ráz, ale u myšáků hrozilo, že odfláknutým čištěním a nenasazením antibiotik dostanou sepsi a umřou.

On už to jednou měl - já o tom vůbec nevěděla, stejně jako teď. Tehdy se to také provalilo - po čase. Přijela vetka, čistila, dala ATB...

20.5.2022 09:13
fikovnice

XXX.XXX.133.66

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Klasika, všechno se posejří v tu nejhorší dobu. Já bych riskla zašvihanou přepravku a vzala ho sebou. Cestu přežiješ, budeš klidnější, že ho máš na očích a vet péče bude ihned.

Já zvažuji, že teď odjedu a na večer se sem budu vracet, opravdu definitivně na zbláznění!!!!!

20.5.2022 09:15

Kočky jsou drsňáci. Objednejte veterináře domů, sousedku ukecejte, ať s vetem kocoura pořeší, a ať veterinář udělá takové opatření, aby to ten kocour bez větších zásahů ty tři dny přežil. Nebála bych se toho Zvedněte telefon a volejte, nechte sousedce peníze pro veta a jeďte. S vetem si pak můžete pokecávat z dovči po telefonu průběžně.

20.5.2022 09:18
fikovnice

XXX.XXX.133.66

Kočky jsou drsňáci. Objednejte veterináře domů, sousedku ukecejte, ať s vetem kocoura pořeší, a ať veterinář udělá takové opatření, aby to ten kocour bez větších zásahů ty tři dny přežil. Nebála bych se toho Zvedněte telefon a volejte, nechte sousedce peníze pro veta a jeďte. S vetem si pak můžete pokecávat z dovči po telefonu průběžně.

Děkuji za uklidnění!
Tehdy měl kousance na asi třech místech na hřbetě...
Blbý je, že sousedka momentálně nereaguje na mé úpěnlivé telefonáty!

20.5.2022 09:19

No však je to sousedka, ne? Nedá se k ní zaskočit?

20.5.2022 09:20
fikovnice

XXX.XXX.133.66

No a vetka, co by přijela ke mně, tak až někdy večer po práci...

20.5.2022 09:21
fikovnice

XXX.XXX.133.66

No však je to sousedka, ne? Nedá se k ní zaskočit?

Jak nám dělají ten výtah, tak včera večer jsem byla u ní právě domlouvat kočky. Zde se už od rána vrtá diamantem (ty výtahy), a ona chodí pryč z baráku, ptž je to na ohluchnutí...

20.5.2022 09:23

Ostatně taky můžete zkusit zavolat vetovi, zda by nedojel během té hodiny a první ošetření můžete provést spolu.

Kocour se má dobře, má klid, je dobře živený, vsadím se, že by to dal i bez vet zásahu za těchto podmínek. Pokud se mu dostane alespoň primárního ošetření a dostane délepůsobící (?) ATB injekci (můj dostal cosi takového po kastraci), bude v pohodě.

20.5.2022 09:23
fikovnice

XXX.XXX.133.66

Já se snažím teď uklidnit (ale nejde mi to), že právě kočky jsou fakt drsňáci a třeba venkovní kočky jsou takto dorvané pořád. A že by to mohl ty tři dny vydržet. Ale moc mi to sebeuklidnění fakt nejde...

20.5.2022 09:24
fikovnice

XXX.XXX.133.66

Ostatně taky můžete zkusit zavolat vetovi, zda by nedojel během té hodiny a první ošetření můžete provést spolu.

Kocour se má dobře, má klid, je dobře živený, vsadím se, že by to dal i bez vet zásahu za těchto podmínek. Pokud se mu dostane alespoň primárního ošetření a dostane délepůsobící (?) ATB injekci (můj dostal cosi takového po kastraci), bude v pohodě.

Právě mi řekla, že může přijet až pozdě večer a to ještě dle ostatních pacientů...

20.5.2022 09:24

fikovnice napsal(a):
No a vetka, co by přijela ke mně, tak až někdy večer po práci...

aha, tak holt klíč pod rohožku, na stůl tisícovku ...

20.5.2022 09:26

No a co milého kocoura sbalit a na ty tři dny ho nechat na klinice? To by se asi po***al, co?

20.5.2022 09:34
Atheira

XXX.XXX.209.8

Nějaká klinika, kde by se dala zaplatit hospitalizace na ty tři dny a péče?

Jako zase sousedka je sousedka, třeba má taky nějaký plány a péče o ne jejího kocoura může být čara přes rozpočet?

20.5.2022 09:34

Lepší než betadina na vyplachování ran je silně zředěný hypermangan. Pointu, když mi to vysvětloval veterinář, už si nepamatuju, ale měla jsem jej na výplachy abscesu u morčete. Vždy pár zrníček do vody, rozmíchat na světle fialovou, do stříkajdy, vypláchnout.

Antibiotika nechte píchnout ta déle působící.

20.5.2022 09:45
fikovnice

XXX.XXX.133.66

Teď jsem absolvovala asi deset telefonátů...
Hypermangan nebo betadina - vyplachovat! Vetku volat ještě za chvíli, zkouší nemožné - někoho sehnat... Mně se hroutí dovolená, kam jsem měla odjet už včera. O kocourovi nevím - někam zalezl a tam stůně...

20.5.2022 09:45
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Půjdu proti proudu. Nemocné zvíře bych neopustila a na žádnou dovolenou holt nejela.

20.5.2022 09:49

fikovnice napsal(a):
Hypermangan nebo betadina - vyplachovat! Vetku volat ještě za chvíli, zkouší nemožné - někoho sehnat... Mně se hroutí dovolená, kam jsem měla odjet už včera. O kocourovi nevím - někam zalezl a tam stůně...

Jste hrdinka. Držte se. Dejte si něco na nervy.

20.5.2022 09:52
lesnížínka

XXX.XXX.34.6

Jani, já jsem psovi absces vyplachovala roztokem betadiny (na pokyn vetky). Vždy se strhl strup, dírkou prostrčila taková ta plastová injekční stříkačka (bez jehly), a vyplachovala jsem. Dělala jsem to dvakrát, třikrát denně. Nakonec se podařilo z té rány vytáhnout tři osiny, pak už se to hojilo rychle. ATB měl taky.

Totéž kočce, měla tam vražený velký trn, který vytekl s hnisem, kterého bylo určitě deci! Bez ATB, pouze doma čištění způsobem jak popisujete. Ono jak to už teče, nemá to ani tendenci se to uzavírat.

20.5.2022 10:02

fikovnice napsal(a):
Já se snažím teď uklidnit (ale nejde mi to), že právě kočky jsou fakt drsňáci a třeba venkovní kočky jsou takto dorvané pořád. A že by to mohl ty tři dny vydržet. Ale moc mi to sebeuklidnění fakt nejde...

A nejde přesunout/zrušit ta dovolená?
Nějak si neumím představit, že bych na několik dní odjela od svého nemocného zvířete. Takovou "dovču" bych si stejně neužila...

20.5.2022 10:07
lesnížínka

XXX.XXX.34.6

Nějak si neumím představit, že bych na několik dní odjela od svého nemocného zvířete. Takovou "dovču" bych si stejně neužila...

Tak pokud se může vracet mu to ošetřit a zkontrolovat, nebo důvěřuje sousedce, tak to může zvládnout i tak(to říká ta, co nikdy neodjela ani od zdravých zvířat )

20.5.2022 10:14
fikovnice

XXX.XXX.133.66

Přijede sem vetka... Ukecala jsem ji! Akorát až někdy odpoledne...
Píchne Convenii, vyčistí absces!

20.5.2022 10:15
fikovnice

XXX.XXX.133.66

Ne, je to s kamarádkou - ta tam jede rovnou ze zahraničí...

20.5.2022 10:18

fikovnice napsal(a):

On se ten absces totiž nesmí zavřít předčasně, dokud není ta rána úplně čistá. Proto je důležité jej čistit minimálně 2x denně. Já mám pocit, že jsme to snad vyplachovali i vícekrát, takže je otázkou, zda to někdo zvládne za Vás, nebo, to budete s dovolenou odpískat. Ona nemocná kočka kolkrát nechce spolupracovat ani se známým spolubydlícím...

20.5.2022 10:23
fikovnice

XXX.XXX.133.66

Smekám před veterinářkou - řekla, že kolegyně je nemocná...a přesto mi slíbila, že odpoledne přijede!!!
Jen panebože, ať mu ta Convenie zabere!!! Toto už fakt není normální a kdybych včera neučila, tak bych odjela už včera a nic bych nevěděla.
Jsem přesvědčena, že mi to kocour přišel říct - že je nemocný, viděl, že se balím!

20.5.2022 10:25
fikovnice

XXX.XXX.133.66

On se ten absces totiž nesmí zavřít předčasně, dokud není ta rána úplně čistá. Proto je důležité jej čistit minimálně 2x denně. Já mám pocit, že jsme to snad vyplachovali i vícekrát, takže je otázkou, zda to někdo zvládne za Vás, nebo, to budete s dovolenou odpískat. Ona nemocná kočka kolkrát nechce spolupracovat ani se známým spolubydlícím...

To je ten kocour, co přežil kočičí mor. Už byl na druhém břehu....a přesto věděl, že se mu pomáhá a nechal se ošetřovat. Je to napůl člověk!

20.5.2022 10:25
janaa

XXX.XXX.174.173

Já letos řešila abces už dvakrát, vždycky to bylo kvůli obr trnu z šípkového keře. Atb jsem nedávala jako tablety (ale samozřejmě záleží na velikosti abcesu,a tohle je od kousance,tak by se to krýt mělo) a dovnitř tou dírou,kudy se vyvalil hnis, jsem vmačkávala Tenazym,má delší tu aplikační trubičku a krásně se tam vlezl, a mačkala,dokud nezačal téct ven,takže dokud nebyla ta kapsa plná. Držím palce

20.5.2022 10:26
fikovnice

XXX.XXX.133.66

janaa napsal(a):
Já letos řešila abces už dvakrát, vždycky to bylo kvůli obr trnu z šípkového keře. Atb jsem nedávala jako tablety (ale samozřejmě záleží na velikosti abcesu,a tohle je od kousance,tak by se to krýt mělo) a dovnitř tou dírou,kudy se vyvalil hnis, jsem vmačkávala Tenazym,má delší tu aplikační trubičku a krásně se tam vlezl, a mačkala,dokud nezačal téct ven,takže dokud nebyla ta kapsa plná. Držím palce

20.5.2022 10:27
fikovnice

XXX.XXX.133.66

janaa napsal(a):

Volala jsem do penziónu, teď čekám na vetku...ale přijede až odpoledne.

20.5.2022 10:29
fikovnice

XXX.XXX.133.66

Jste hrdinka. Držte se. Dejte si něco na nervy.

Nutně potřebuji panáka...nebo dva!
Ale to nemůžu, vetka řekla, že když to vyčistí a vykryje tím ATB, že můžu odjet. Ale potřebovala bych se vožrat, a to tu jede sbíječka na plný koule!

20.5.2022 10:32
fikovnice

XXX.XXX.133.66

lesnížínka napsal(a):
Tak pokud se může vracet mu to ošetřit a zkontrolovat, nebo důvěřuje sousedce, tak to může zvládnout i tak(to říká ta, co nikdy neodjela ani od zdravých zvířat )

Víš, ono je to tak, že venkovní kočky toto prostě obvykle zvládají samy bez pomoci. Toto je obrkocour, váží kolem 8kg, včera žral, tak jsem si ničeho nevšimla... Teď je teda zalezlý, evidentně jej to bolí. Nevím, kterej haj zl ho takto kousl!!! Jestli prostřední, tak bych jej zabila - jednou za čas mívají chvíli bitek. Ale spíš to byl někdo venku...

20.5.2022 10:42

fikovnice napsal(a):
To je ten kocour, co přežil kočičí mor. Už byl na druhém břehu....a přesto věděl, že se mu pomáhá a nechal se ošetřovat. Je to napůl člověk!

Tak to má plus Naše kočky vždy spolupracovaly, jen když byly přichcíplé. Jakmile jim trochu otrnulo, už byly méně spolupracující

20.5.2022 11:02

lesnížínka napsal(a):

A co je to za dovču, když bude denně pendlovat penzion-domov a zpět?

20.5.2022 11:03

fikovnice napsal(a):
Ne, je to s kamarádkou - ta tam jede rovnou ze zahraničí...

Aha🤔

20.5.2022 11:11
fikovnice

XXX.XXX.135.126

A co je to za dovču, když bude denně pendlovat penzion-domov a zpět?

Sousedka zkusí také čistit...ale nejvíc věřím tomu, že odpoledne se tu sejdeme hned tři - naaplikuje se ATB, vetka to vyčistí, přiveze Betadinu + teď jsem jí volala ještě o stříkačky. Do penziónu jsem též už volala... Akorát můj byt = skladiště, a kocour zalezl logicky do nejzaskládanějšího pokoje - dostat ho odtud bude síla! V krajní nouzi vysavačem...

20.5.2022 11:27
fikovnice

XXX.XXX.135.126

Ještě bych zde ráda napsala, že předchozí týdny byly pro mě očistcem - z mnoha důvodů... Ta dovolená má být především lékem na bolavou duši...
Nejsem bezcitná, miluju všechna zvířata - teď je to ale i rozhodování o mně samé - risknout ještě větší propad? Risknout, že kocour infekci za pomocí sousedky a dnešního vet ošetření zvládne???
Věřte všichni, co jste sem napsali nebo si to jen přečetli, že jsem opravdu momentálně úplně na dně!

20.5.2022 11:33

fikovnice napsal(a):
Ještě bych zde ráda napsala, že předchozí týdny byly pro mě očistcem - z mnoha důvodů... Ta dovolená má být především lékem na bolavou duši...
Nejsem bezcitná, miluju všechna zvířata - teď je to ale i rozhodování o mně samé - risknout ještě větší propad? Risknout, že kocour infekci za pomocí sousedky a dnešního vet ošetření zvládne???
Věřte všichni, co jste sem napsali nebo si to jen přečetli, že jsem opravdu momentálně úplně na dně!

V tom případě bych si od veterinářky vyžádala něco na kočičí kinetózu a vzala kocoura s sebou, pokud to penzion dovolí. Budeš klidnější a spíš si odpočineš, než když budeš myšlenkami stále u kocoura a sousedky...

20.5.2022 11:42
fikovnice

XXX.XXX.135.126

Irčo, to je nereálné, opravdu...
Věř mi...

20.5.2022 11:45

fikovnice napsal(a):
Irčo, to je nereálné, opravdu...
Věř mi...

No, nic víc nevymyslím😟

Situace je to prekérní, všechna řešení jsou špatná, budeš muset vybrat nejmenší zlo...

20.5.2022 13:39

aktuálně jezdím s kocourem na injekce atb
a to to neměl zanícené, jeli jsme patrně chvilku po kousanci

hnisavý absces měl Bedřich, tenkrát byl v procesu "domestikace", vždy si to vylízal, chvilku dobrý, a zase návrat. A zas a zas. Definitivně to vyřešil až veterinární zákrok včetně atb v rámci kastrace

20.5.2022 14:29
fikovnice

XXX.XXX.135.126

Tak po návštěvě vetky: Kocour je dle ní v dobré kondici. Kapsu má ale obrovskou - vyčištěno - Betadinou, opakovaně, dále opakovaně Tenazym, dále ATB. Mám odjet - dostala jsem to jako příkaz!!! Od vetky!
Zítra se staví buď vetka nebo dvě kamarádky...
Každopádně mě to vzalo tak, že TEĎ nejsem schopná asi řídit...

20.5.2022 14:34

Tak si v klidu sedni, uvaři si kafe, dej pár nádechů-výdechů, a až se přestaneš klepat a nebudeš mít v zorném poli ta barevná kolečka, tak vyraz na cestu.

Potřebuješ vypnout!

20.5.2022 14:39

Fikovnice, máte fajn vetku Berte to tak, že jste kocourovi poskytla ošetření, což je nejdůležitější (a vůbec ne u všech samozřejmé, jak zjišťuji s hlubokým smutkem, zde na fóru). O koťoura bude postaráno, tak se vydýchejte a vyražte

20.5.2022 17:48
fikovnice

XXX.XXX.20.198

Tak si v klidu sedni, uvaři si kafe, dej pár nádechů-výdechů, a až se přestaneš klepat a nebudeš mít v zorném poli ta barevná kolečka, tak vyraz na cestu.

Potřebuješ vypnout!

Pavli, možná ani netušíš, jak jsi to trefila - stran té mé nutnosti vypnout!
Už jsem zde...a normálně já chlastám! Fakt chlastám, pivo i vodku jsem si dala...personál se mě už ptal, zda se mnou dnes bude jako obvykle veselo!
Jinak mě vítali potleskem a "vítězným" pokřikem"... "Paní N. už je tady!!!"
Na zítřek je péče o Fida zajištěna + kdyby se stav zhoršil, sedám do auta a vracím se zpět.
Každopádně při odjezdu mi Fido přišel poděkovat a i si mňoukl o jídlo - kapsičku teda jen rozvrtal, ale sousedka mě stále uklidňovala, že fakt na umření nevypadá! On moc dobře ví, když se mu pomáhá!!! Sice teda když u toho nebudu zítra já, tak nevím - on věří samozřejmě jen mně a je to vlastně můj nejbližší tvor - ale zase holky, co přijdou ke mně do bytu, on zná! Plus pravděpodobně přijde znovu i vetka! Podivovala se nad jeho velikostí - má kolem 8kg - je to PRO MĚ přinejmenším napůl člověk!!!
Jo, a tentokrát mi dali dvouložnicový apartmán - nechápu!!!

20.5.2022 17:55
fikovnice

XXX.XXX.20.198

Fikovnice, máte fajn vetku Berte to tak, že jste kocourovi poskytla ošetření, což je nejdůležitější (a vůbec ne u všech samozřejmé, jak zjišťuji s hlubokým smutkem, zde na fóru). O koťoura bude postaráno, tak se vydýchejte a vyražte

"Mejvis", MOC děkuji za krásná slova!!!
Hladí mě opravdu po duši, ostatní jsem písla výše "Espiro"!

Jinak já znám tu veterinu, mají mě a má zvířata tam vedená jako svoje klienty, ale paní dr. jsem neznala - i mi řekla, že je tam nová...byla ale fajn! Vymačkala co se dalo - řekla, že teda kapsa je to obří - plná hnisu! Já jí bohužel nepřipomněla, aby vzala holící strojek - abychom viděly, zda nemá kousanců více - už to jednou měl!

Paní dr. jsem se fakt jak blázen nejméně 3x ptala:"Paní doktorko, opravdu můžu odjet?" A ona trpělivě odpovídala:"Ano, můžete!"
A já zas:"A nemůže se stát něco hrozného?" No tak mi řekla, že to nejhorší, co se může stát, je to, že kdyby se proplach náhodou v násled. dvou dnech nepodařil, tak by to možná v úterý musela říznout. Ale já jsem trochu uklidněná tím nasazením ATB, a tím, že se kocour hnal k miskám a i mi mňoukl jako poděkování. Jinak proplach jej strašně bolel, naříkal, ale ani náznak kousnutí. Je to neobyčejný kocour!

21.5.2022 08:56
fikovnice

XXX.XXX.20.198

Zdravím vás přátelé!
Tak v 8h ráno SMS od paní dr., že se dnes za kocourkem zastaví její kolegyně!
Sousedka se hned ráno šla na něj podívat a....leží prý u mě na posteli na mém místě, což je dobré znamení!!! Předtím byl zapasovaný pod stolem v takovém úzkém prostoru, kde stonal. Na mé posteli leží prý se založenýma "rukama", nechal se pohladit. Rána prý je zaschlá, hnis už netekl a hlavně - neměl horečku!!! Včera ještě po tom proplachu úplně hořel! Tak jsem trochu uklidněná! Včera jsem, jak psala "Espiro", carpovala, ale v noci to na mě dolehlo - a myslela jsem na něj, jestli mu není zle a vlastně jsem téměř nespala. Zprávy z rána jsou tedy příznivé!
Trochu se samozřejmě bojím proplachu beze mě, ale snad to ženský dají!

21.5.2022 10:49
lesnížínka

XXX.XXX.34.159

fikovnice napsal(a):
Zdravím vás přátelé!
Tak v 8h ráno SMS od paní dr., že se dnes za kocourkem zastaví její kolegyně!
Sousedka se hned ráno šla na něj podívat a....leží prý u mě na posteli na mém místě, což je dobré znamení!!! Předtím byl zapasovaný pod stolem v takovém úzkém prostoru, kde stonal. Na mé posteli leží prý se založenýma "rukama", nechal se pohladit. Rána prý je zaschlá, hnis už netekl a hlavně - neměl horečku!!! Včera ještě po tom proplachu úplně hořel! Tak jsem trochu uklidněná! Včera jsem, jak psala "Espiro", carpovala, ale v noci to na mě dolehlo - a myslela jsem na něj, jestli mu není zle a vlastně jsem téměř nespala. Zprávy z rána jsou tedy příznivé!
Trochu se samozřejmě bojím proplachu beze mě, ale snad to ženský dají!

Jani, jsem ti říkala, že když už se to otevřelo, je to dobré. Průšvih je, když to zůstane uzavřené, jako měl Leonek kousanec od kocoura v lokti. Tři dny se schovával venku, našla jsem ho ležet v boudě, nohu jak papuč, vysokou teplotu, už skoro ani nevnímal! Ani na veterině nemohli najít, kde je to kouslé, až celou nohu oholili. Pak rozřezat, vyčistit, zadrénovat atd. Byl tam 3 dny, než zažehnali otravu krve.

23.5.2022 11:58
fikovnice

XXX.XXX.139.21

Raduš, a ostatní, co jste sledovali příběh mého kocoura, zase zdravím co nejsrdečněji!

Něco se událo v mém životě (s tou mojí pseudorodinou - největší nechutnost za dobu našich zjitřelých vztahů a já je KONEČNĚ odřízla ze svého života), takže zůstávám neplánovaně na dovolené až do zítřka...

Nicméně - zatím každý den u Fida byla vetka a spolu se sousedkou ránu čistily + dr. vždy i píchla injekci proti bolesti!!! Z ATB ještě v den mého odjezdu dostal dlouhodobou Convenii, takže v tomto smyslu byl zajištěn hned od prvního dne. Fido dle info mé sousedky leží na mé posteli (= dobré znamení - dělá to při mém KAŽDÉM odjezdu - zalehne mi místo a čeká tam na mě! Zbylé dvě kočky prý se k němu chovají hezky = chápou, že je teď nemocný). Dále mám info, že žere, před vetkou neutíká, od sousedky se nechá hladit! Se sousedkou jsme se domluvily, že mu vše dopředu vždy řekneme!!! Věřím, že mě budete mít za cvoka , ale já zas věřím, že Fido spoustě věcí rozumí, včetně toho, když se mu řekne, že přijde paní doktorka a ránu zase vyčistí! Jinak ovšem ta původní paní dr. trvá na chirurgické revizi, kterou chce udělat zítra! Odpoledne. Na to jsem jí řekla (telefonát byl před chvílí), že budu muset ještě někoho sehnat, s kým Fida na veterinu dopravíme (sousedka už zítra nebude moct). No a PANÍ vetka mi sdělila, že se pro mě staví svým autem zítra odpoledne a společnými silami Fida odvezeme do ordinace, dokonce vezme svoji přepravku, moje má vypadávací dvířka. Slíbila, že jej nebude uspávat, jen sedovat. Chce mu celý hřbet oholit, má tam ještě nejméně jednu "bouličku" - zatím se neví, co to je - to bude potřeba punktovat! A že to prostě zreviduje s tím, že když to nebude nutné, skalpelem do toho nepůjde.

Tak mi promiňte můj román, chtěla jsem vám písnout, jak se věci mají a vyvíjejí!

23.5.2022 12:04

fikovnice napsal(a):
Raduš, a ostatní, co jste sledovali příběh mého kocoura, zase zdravím co nejsrdečněji!

Něco se událo v mém životě (s tou mojí pseudorodinou - největší nechutnost za dobu našich zjitřelých vztahů a já je KONEČNĚ odřízla ze svého života), takže zůstávám neplánovaně na dovolené až do zítřka...

Nicméně - zatím každý den u Fida byla vetka a spolu se sousedkou ránu čistily + dr. vždy i píchla injekci proti bolesti!!! Z ATB ještě v den mého odjezdu dostal dlouhodobou Convenii, takže v tomto smyslu byl zajištěn hned od prvního dne. Fido dle info mé sousedky leží na mé posteli (= dobré znamení - dělá to při mém KAŽDÉM odjezdu - zalehne mi místo a čeká tam na mě! Zbylé dvě kočky prý se k němu chovají hezky = chápou, že je teď nemocný). Dále mám info, že žere, před vetkou neutíká, od sousedky se nechá hladit! Se sousedkou jsme se domluvily, že mu vše dopředu vždy řekneme!!! Věřím, že mě budete mít za cvoka , ale já zas věřím, že Fido spoustě věcí rozumí, včetně toho, když se mu řekne, že přijde paní doktorka a ránu zase vyčistí! Jinak ovšem ta původní paní dr. trvá na chirurgické revizi, kterou chce udělat zítra! Odpoledne. Na to jsem jí řekla (telefonát byl před chvílí), že budu muset ještě někoho sehnat, s kým Fida na veterinu dopravíme (sousedka už zítra nebude moct). No a PANÍ vetka mi sdělila, že se pro mě staví svým autem zítra odpoledne a společnými silami Fida odvezeme do ordinace, dokonce vezme svoji přepravku, moje má vypadávací dvířka. Slíbila, že jej nebude uspávat, jen sedovat. Chce mu celý hřbet oholit, má tam ještě nejméně jednu "bouličku" - zatím se neví, co to je - to bude potřeba punktovat! A že to prostě zreviduje s tím, že když to nebude nutné, skalpelem do toho nepůjde.

Tak mi promiňte můj román, chtěla jsem vám písnout, jak se věci mají a vyvíjejí!

Máš neuvěřitelně vstřícnou veterinářku, taková péče s domácími návštěvami je u nás naprosté scifi

23.5.2022 12:11

Vetku na rukou nosit!

23.5.2022 12:19
fikovnice

XXX.XXX.139.21

Vetku na rukou nosit!

Ano, ano!
Jinak "Buggyro" máte SZ!

23.5.2022 12:29
fikovnice

XXX.XXX.139.21

Máš neuvěřitelně vstřícnou veterinářku, taková péče s domácími návštěvami je u nás naprosté scifi

Ona to ale není ani moje vetka! Já sama zírám, a je potřeba zmínit i sousedku - bez ní by moje dovolená byla také nereálná! Obě na rukou nosit! Vlastně tři, o víkendu byla u Fida slovenská paní dr.
Trochu přemýšlím, kde vezmu peníze na platbu , ale zase pro Fida a vůbec moje kočky udělám vždy maximum, i kdybych měla třeba tři měsíce být o vodě a suchém chlebu! A v tom úplně nejhorším mám zase jinou kamarádku, která mi BEZÚROČNĚ půjčí jakoukoli částku. Rodinu už nemám, je konec...ale o to více si vážím přátel, které mám!

Ještě k té veterině - když mi Fido umíral na tu panleukopenii, tak ke mně každý den jezdily vetky až z Tišnova - to bylo také naprosto neuvěřitelné! Teď chodí/jezdí vetky, které mají veterinu vlastně přes kopec... Ale to samozřejmě nic nemění na tom, že před nimi smekám a hluboce se klaním před jejich ochotou . Každopádně ta hlavní PANÍ dr. zřejmě naznala, že fakt POTŘEBUJI odjet, když mě viděla . Byla jsem na tom strašlivě. Zde se mi vždy udělá líp, i když se to tentokrát tedy pokazilo i další rozepří s pseudorodinou (ale to už je skutečně, doufám, navždy vyřešeno a tuto kapitolu uzavírám).

No, a ještě tedy písnu, že Fido má na hřbetu ještě jednu "bouličku" a zatím se neví, co to je...tak PROSÍM, držte pěsti - samozřejmě člověka napadnou i takové hrůzy jako sarkom, apod. Snad je to ale "jen" ještě část abscesu - další komora, kterou bude potřeba přinejmenším punktovat.

23.5.2022 12:32

Držím pěsti i svěrače (myšlenku už neudržím), ať se zadaří!!!

23.5.2022 12:36
fikovnice

XXX.XXX.139.21

Jo, a nenapsala jsem, že při tom tel. rozhovoru s paní veterinářkou dnes, mě ona přesvědčovala, ať zůstanu na D co nejdéle. Že už to má vymyšlené - totiž že zítra ráno si pro Fida sama přijede (sousedka jí jen odemkne dveře), odveze jej na veterinu, udělá zákrok, pak že by jej dala do nějakého prostorného kotce a ještě mi říkala, že by mu dali nějakou hodně dobrou baštu! Toto jsem už odmítla, a jsme tedy domluveny na to zítřejší odpoledne, kdy už bych měla být zpět... Každopádně si tedy ještě dnes budu moct dát "růžové s růžovým" (růžový gin s růžovým tonicem)...

Myslím, že napíšu obsáhlou recenzi na tuto veterinu - je potřeba vědět, že existují ještě takovíto profesionálové a takto ochotní lidé!

23.5.2022 12:37
fikovnice

XXX.XXX.139.21

Držím pěsti i svěrače (myšlenku už neudržím), ať se zadaří!!!

...děkuji moc!

24.5.2022 20:00
fikovnice

XXX.XXX.135.120

Milí přátelé a kamarádi!
Tak zase píšu...jsem zpět z dovolené a jak už to u mě bývá, tak jsem na dnes neusnula ani na minutu (prostě se mi to jednou za čas stane, přitom v penzionu byl božský klid!). Takže jsem fakt v hrozném stavu odřídila domů - stále jsem dělala zastávky...ale prostě zvládla jsem to. No a kontaktovala jsem PANÍ dr., a ta mi řekla, že se vším stále počítá, že už má i přepravku a že pro mě přijede. Já jí ještě řekla, že má Fido hroznou kinetózu, tak na moji prosbu vzala ještě Cerenii. V bytě to byla vetka, kdo Fida odchytl a skvělými grify jej dala do přepravky. No a na veterině - zvážení jako první - váha 8.9kg!!!!! Je to skutečně obří kocour! Pak oholení celých zad, no a z "bouličky" se vyklubala velká boule, opět plná hnisu! Takže následovalo poměrně dlouhé vymačkávání hnisu. Tato "nová" komora ale nekomunikovala s tou původní "kapsou". Dr. troakarem obě dutiny propojila a dále do vzniklého tunelu dala drén, který upevnila na každé straně stehy ke kůži... Jediné mínus toho všeho je, že to vetky dělaly zaživa (měla jsem slíbenou aspoň sedaci). Oponovaly, že vše zvládá...jenže to je proto, že je to PAN kocour... Takže třeba u toho šití mi jej bylo strašně moc líto. Když začaly s prací, dala jsem obličej úplně k jeho hlavě a jedna vetka mi řekla, ať to nedělám, že mě kousne, až jej nějaký úkon zabolí... Samozřejmě nekousl - o tom jsem byla přesvědčena, že by mi to neudělal, naopak dokonce se se mnou začal mazlit. Mazlil se i po komplet ukončení celého úkonu. No, a pak už mě vetka odvezla domů, Fida jsme vypustily z přepravky...a teď doma střídavě pochází, střídavě jej honí mlsná a střídavě má mazlící náladu! Vím, že se opakuji, ale je to opravdu neuvěřitelný PAN kocour!
Vetka, resp. vetky také super - daly mi navíc domů plno věcí, včetně např. injekcí, které mám denně píchat.
Tak jsem se zase s vámi podělila o novinky...
No a ta hlavní paní dr. mi také říkala, že ji jako jedinou z tamní veteriny baví chirurgie, tak si myslím, že to byla jasná volba, že ona bude Fidovi provádět tento chirurgický zákrok!

24.5.2022 21:37

Pan kocour je statečný pacient, teď už bude snad dobře.
Jen se trochu bojím, aby to nedělalo s tebou, až ti předloží účet 🤔. To bude asi pálka za všechny ty výjezdy...

24.5.2022 21:40
janaa

XXX.XXX.174.173

Super,že to tak dopadlo. A palec nahoru za veterinářky,mám taky takové a nepřestávám je vychvalovat do nebes. Cokoli kdykoli není problém, mimo ordinačky kvůli mě jedou do ordinace na šití a ještě jim za to vozím čokoládu,protože si nic neřeknou

24.5.2022 21:46

No tak to jsou všechno skvělé zprávy, fíkovnice
Když pominu poměrně neuvěřitelný příběh kocoura s nádherným koncem, tak jste si k svátku dala tedy i nový život po odříznutí patologických vztahů...gratuluji znovu
Přeji Vám k svátku vše dobré, klid na duši a spokojenost
A Panu Kocourovi co nejdříve zase neděratý kožich

Posílám ptačí úsměv

25.5.2022 18:52

fikovnice napsal(a):
"Mejvis", MOC děkuji za krásná slova!!!
Hladí mě opravdu po duši, ostatní jsem písla výše "Espiro"!

Jinak já znám tu veterinu, mají mě a má zvířata tam vedená jako svoje klienty, ale paní dr. jsem neznala - i mi řekla, že je tam nová...byla ale fajn! Vymačkala co se dalo - řekla, že teda kapsa je to obří - plná hnisu! Já jí bohužel nepřipomněla, aby vzala holící strojek - abychom viděly, zda nemá kousanců více - už to jednou měl!

Paní dr. jsem se fakt jak blázen nejméně 3x ptala:"Paní doktorko, opravdu můžu odjet?" A ona trpělivě odpovídala:"Ano, můžete!"
A já zas:"A nemůže se stát něco hrozného?" No tak mi řekla, že to nejhorší, co se může stát, je to, že kdyby se proplach náhodou v násled. dvou dnech nepodařil, tak by to možná v úterý musela říznout. Ale já jsem trochu uklidněná tím nasazením ATB, a tím, že se kocour hnal k miskám a i mi mňoukl jako poděkování. Jinak proplach jej strašně bolel, naříkal, ale ani náznak kousnutí. Je to neobyčejný kocour!

Jak jinak by to mohlo dopadnout, než dobře, když je to Fido Dočetla jsem vývoj případu až do konce a myslím, že teď už se to bude zlepšovat. Ony ty abscesy vypadají hnusně a je to na dlouho, ale když zaberou antibiotika a vyčistí se to, bude lépe. Jinak si vzpomínám, jak mámin první kocour Pan domácí (zakoupen s domkem) chodil z námluv v příšerném stavu, poškrábany, počůraný, jednou s urvaným uchem, pak s dírou na hlavě co vypadala jako třetí oko... Atd Ale vždycky se z toho s veterinární pomocí vykřesal. Dokud nepřišel na stará kolena o kulky a nestal se z něj zápecník.

25.5.2022 21:57
fikovnice

XXX.XXX.133.55

Pan kocour je statečný pacient, teď už bude snad dobře.
Jen se trochu bojím, aby to nedělalo s tebou, až ti předloží účet 🤔. To bude asi pálka za všechny ty výjezdy...

...už položilo, a samozřejmě péče není zdaleka u konce! Paní dr. opět přijede ke mně - asi v pátek, do té doby je vše na mně a na někom, koho si seženu k ruce!
Nicméně pro Fida se třeba zadlužím!

Blbý je, že se to spojilo s mým nešťastným urvaným zubem - takže dnes se chystala inlej na ten ulomenej zub (psala jsem v "Koronaviru") a následně mi dr. sdělil, že mi bude extrahovat kořeny osmičky, přičemž korunku této osmičky nemám už mnoho a mnoho let... Tak si asi dovedeš představit, jak jsem se na tento zákrok "těšila", obzvlášť, když řekl sestře:"Skalpel a rašpli mi nachystejte!" ! Mám nejdražšího zubaře v celé ČR (např. za tu dnešní extrakci jsem platila přes 4 tis. Kč, plomby nejméně kolem 3 tis. Kč, dostavby až k 5 tis. Kč), ale zároveň to je dr. kterému ABSOLUTNĚ věřím. Teď mě to bolí, ale možná víc kost než dáseň, kde mám několik stehů. Zatím je ale bolest snesitelná... Bohužel finančně mě dnešek a včerejšek opravdu odrovnal - jsem bez peněz - ale jednám s tou kámoškou, co mi už i v minulosti nabízela půjčit téměř jakoukoli částku (viz auto Čeněk)...

25.5.2022 22:03
fikovnice

XXX.XXX.133.55

Dámy, co jste přispěly, děkuji moc za milá slova - vždy potěší!

A ano "Repto", asi začínám i trochu nový život, to už opravdu dál nešlo...dokonce jsem si vzala klíče od chalupy... Zatím mě to teda přímo ku.evsky bolí (teda jen ztráta tety), ale stala se taková věc, že opravdu už nešlo a nejde jinak!

Navíc dnes po letech bez těch kořenů...které klidně mohly být fokusem!!! Opakované sepse bez zjištění příčiny, boje o život a jako vrchol ta spondylodiscitida (páteř)...to vše bylo vždy střelení baktérií z nějakého fokusu. To, jestli to byly kořeny zubu, se samozřejmě nedá s určitostí říct, ale mohly být...

25.5.2022 22:05
fikovnice

XXX.XXX.133.55

Jak jinak by to mohlo dopadnout, než dobře, když je to Fido Dočetla jsem vývoj případu až do konce a myslím, že teď už se to bude zlepšovat. Ony ty abscesy vypadají hnusně a je to na dlouho, ale když zaberou antibiotika a vyčistí se to, bude lépe. Jinak si vzpomínám, jak mámin první kocour Pan domácí (zakoupen s domkem) chodil z námluv v příšerném stavu, poškrábany, počůraný, jednou s urvaným uchem, pak s dírou na hlavě co vypadala jako třetí oko... Atd Ale vždycky se z toho s veterinární pomocí vykřesal. Dokud nepřišel na stará kolena o kulky a nestal se z něj zápecník.

No jo, my máme ty Fidouše, Fidinky, Fidátka, Fidulky, Fidka, Fidinečky, Fidoušky.......také takto infantilně zdrobňujete...?

25.5.2022 22:07
fikovnice

XXX.XXX.133.55

No tak to jsou všechno skvělé zprávy, fíkovnice
Když pominu poměrně neuvěřitelný příběh kocoura s nádherným koncem, tak jste si k svátku dala tedy i nový život po odříznutí patologických vztahů...gratuluji znovu
Přeji Vám k svátku vše dobré, klid na duši a spokojenost
A Panu Kocourovi co nejdříve zase neděratý kožich

Posílám ptačí úsměv

A "Repto", Vám specielně MOC MOC díky za ty papouchy! Jsou úžasní!

25.5.2022 22:13
fikovnice

XXX.XXX.133.55

janaa napsal(a):
Super,že to tak dopadlo. A palec nahoru za veterinářky,mám taky takové a nepřestávám je vychvalovat do nebes. Cokoli kdykoli není problém, mimo ordinačky kvůli mě jedou do ordinace na šití a ještě jim za to vozím čokoládu,protože si nic neřeknou

A Jani, i když my se až tak neznáme, tak i Vám moc děkuji, že jste ten příběh četla a písla...a kromě poděkování...aspoň dodatečně vše nej k našemu včerejšímu svátku!

Ať se Vám daří ve všem, co děláte! No a mít skvělé vetky je fakt výhra! Tady ta moje "nová" vypadá cca na 35 let, v autě má sedačku, tak třeba už víc těhotnět nebude chtít a nechá si mě a moje čtvernožce jako svoje klienty! Kéž by! Dala mi mj. své soukromé číslo (!), dnes jsem jí opět volala, zastihla jsem ji v normální humánní nemocnici, hned jsem se omluvila a ona:"Ne ne, mluvte, děje se něco s Fidem?" Úžasný přístup... To, že to samozřejmě bylo a bude poměrně draze zaplaceno, to k tomu holt patří. A vzhledem k Fidově kinetóze je pro mě (a hlavně pro něj) fakt lepší, když ona jezdí ke mně...

A víte, co? Třeba mě admini smažou, ale já musím tu paní doktorku vychválit jmenovitě, právě jsem se rozhodla! Takže paní dr. Odehnalová, Brno!

25.5.2022 22:21
fikovnice

XXX.XXX.133.55

"Mejvis", ještě edit: Fido je bezkulkáč, ale chodí na noc ven. To se zde mezi mými známými ví (mám na mysli iFAUŇÁKy, ale třeba i lidé z domu Fida znají). Byla mu Pánembohem (nebo vím já kým ) nadělena konstituce, ze které všichni padají na zadek. On fakt 9kilový kocour není běžný, navíc vysoký a celkově velmi mohutný s velkou hlavou! Ale zároveň mu byla nadělena mírnost a neschopnost se jakkoli bránit, JAKKOLI . Je prostě chodící dobrota. Takže venkovní kocouři jej občas dorvou a on opravdu neudělá vůbec nic na svoji obranu! Je to škoda - své trapitele trumfne velikostí dvojnásobně...

26.5.2022 07:45
janaa

XXX.XXX.174.173

fikovnice napsal(a):
A Jani, i když my se až tak neznáme, tak i Vám moc děkuji, že jste ten příběh četla a písla...a kromě poděkování...aspoň dodatečně vše nej k našemu včerejšímu svátku!

Ať se Vám daří ve všem, co děláte! No a mít skvělé vetky je fakt výhra! Tady ta moje "nová" vypadá cca na 35 let, v autě má sedačku, tak třeba už víc těhotnět nebude chtít a nechá si mě a moje čtvernožce jako svoje klienty! Kéž by! Dala mi mj. své soukromé číslo (!), dnes jsem jí opět volala, zastihla jsem ji v normální humánní nemocnici, hned jsem se omluvila a ona:"Ne ne, mluvte, děje se něco s Fidem?" Úžasný přístup... To, že to samozřejmě bylo a bude poměrně draze zaplaceno, to k tomu holt patří. A vzhledem k Fidově kinetóze je pro mě (a hlavně pro něj) fakt lepší, když ona jezdí ke mně...

A víte, co? Třeba mě admini smažou, ale já musím tu paní doktorku vychválit jmenovitě, právě jsem se rozhodla! Takže paní dr. Odehnalová, Brno!

Děkuji za přání
Jj,mít prima veta,to je v dnešní době výhra a zázrak. To si uvědomuju vždycky,když slyším ty hororové historky od veterinářů okolo sebe nebo někde čtu.
Tak ať už je jen dobře

26.5.2022 14:42
fikovnice

XXX.XXX.134.140

Milí Přátelé!
Neskutečně mě dojal skutek vás, kteří mi chtějí nějak s Fidem pomoct!
Nevím, kdo přesně za pomocí stojí, ale tak trochu tuším! Nejsou slova, která by vyjádřila vděk !
Mohu jen napsat, že DĚKUJI a že si vás nesmírně vážím!

26.5.2022 16:02
fikovnice

XXX.XXX.134.140

Edit: Asi řada lidí nechápe, tak jsem se rozhodla to sem napsat nějak napřímo.
I když se neskutečně stydím, někteří z vás uspořádali sbírku financí na mého Fida...
Vím, kdo za tím stojí, až budu mít oprávnění, odtajním toho Člověka...tedy ráda bych odtajnila všechny, kteří se nějak podíleli, ale nevím, kdo za tím stojí.
DĚKUJI, a už zase musím napsat to moje obligátní: To vy jste moje rodina!!!

Já nepsala, kolik mě stála zatím platba u vetky, v úterý jsem platila 5.5 tis. Kč. Zítra opět přijde vetka ke mně a opět budu logicky platit...

Vždy jsem měla finanční rezervu, nejsem žádný rozhazovač, ale teď se toho sešlo příliš moc najednou, ten zub včera necelých 5 tis. Kč, a př. týden u zubaře mám platit 15 tis. Kč za korunku. To asi domluvím odklad platby - věřím, že to půjde...

Možná jsem měla počkat s tím autem...

27.5.2022 06:11

fikovnice napsal(a):
"Mejvis", ještě edit: Fido je bezkulkáč, ale chodí na noc ven. To se zde mezi mými známými ví (mám na mysli iFAUŇÁKy, ale třeba i lidé z domu Fida znají). Byla mu Pánembohem (nebo vím já kým ) nadělena konstituce, ze které všichni padají na zadek. On fakt 9kilový kocour není běžný, navíc vysoký a celkově velmi mohutný s velkou hlavou! Ale zároveň mu byla nadělena mírnost a neschopnost se jakkoli bránit, JAKKOLI . Je prostě chodící dobrota. Takže venkovní kocouři jej občas dorvou a on opravdu neudělá vůbec nic na svoji obranu! Je to škoda - své trapitele trumfne velikostí dvojnásobně...

Fido je krasavec🥰
V kočkách se nevyznám, či je zač? Nějaká rasa, že je tak veliký? I tu kresbu na kožíšku má netradiční...

27.5.2022 06:49

fikovnice: peníze byly a budou, my nebudem. Je jich na světě dost, když jsou potřeba, vždycky se nějak objeví. Mám takovou zkušenost, že když je krize, objeví se šance na přivýdělek nebo třeba na prodej něčeho, co nepotřebuji. Výdajů nelitujte, ty už jsou pryč, užívejte nabytých statků. Věřím, že i vetka vám s platbou počká (když jsem poslouchala, jaké částky veti vyúčtovali a pochopitelně zdanili, ale nikdy je neviděli, nevycházela jsem z úžasu....). No a když je nejhůř, dá se u zaměstnavatele požádat o zálohu ;-) Mimochodem, dotázat se u zaměstnavatele na přídavek nebo nějaký projektíček taky nemusí být marná snaha. Šanci je třeba chňapnout za pačesy

27.5.2022 12:07
fikovnice

XXX.XXX.133.114

Fido je krasavec🥰
V kočkách se nevyznám, či je zač? Nějaká rasa, že je tak veliký? I tu kresbu na kožíšku má netradiční...

Jééé, Irčo, děkuji!!!
Fido je normální útulkáč! A tzv. obyčejňák! Brala jsem si jej ve věku asi 5 měsíců, prostě mi v depozitu vlezl na klín, usnul...a bylo jasno , ač jsem původně jela pro úplně jiného kocourka!
Je to opravdu neuvěřitelný kocour, trpělivý, mírný a hodný. Pozná, když je zle mně a přijde si třeba ke mně lehnout! Všichni moji přátelé o něm mluví jako o výjimečném kocourovi. Neměla jsem celý život takto hodné zvíře, tedy Floček byl stejně hodný - to je pravda!
Ostatní dva čtvernožce miluji stejně...ale přece jen on je top, to musím napsat. On i sám sebe upozaďuje před těmi dvěma dalšími raubíři...

Jinak čekáme na vetku, podám se event. posléze další info. Včera se každopádně drén asi ucpal , při čištění s kamarádkou jsme nemohly Betadinu ani Tenazym do drénu dostat. Tedy něco se podařilo "prošťouchnout". Dnes SNAD by mohl jít drén už do pryč. Kocour sice polehává, ale horečku nemá, bolesti také ne a žere...

27.5.2022 12:13
fikovnice

XXX.XXX.133.114

fikovnice: peníze byly a budou, my nebudem. Je jich na světě dost, když jsou potřeba, vždycky se nějak objeví. Mám takovou zkušenost, že když je krize, objeví se šance na přivýdělek nebo třeba na prodej něčeho, co nepotřebuji. Výdajů nelitujte, ty už jsou pryč, užívejte nabytých statků. Věřím, že i vetka vám s platbou počká (když jsem poslouchala, jaké částky veti vyúčtovali a pochopitelně zdanili, ale nikdy je neviděli, nevycházela jsem z úžasu....). No a když je nejhůř, dá se u zaměstnavatele požádat o zálohu ;-) Mimochodem, dotázat se u zaměstnavatele na přídavek nebo nějaký projektíček taky nemusí být marná snaha. Šanci je třeba chňapnout za pačesy

"Buggyro", kdybyste viděla jaké jsou u nás na pracovišti vztahy...
Sice šéfka se na první dojem jeví jako hodná a vstřícná, ale je tzv. slibotechna. Ani netušíte, kolikrát jsem už za ní byla, ať mi přidá, že je nedůstojné v mém věku (a vlastně i postavení) pracovat za takové peníze... Vždy přitaká, že mám naprostou pravdu, že s tím něco udělá...a skutek utek. S tabulk. platem samozřejmě nic neudělá, ale může aspoň dát Osobní ohodnocení... Asi ji zase zkusím uhánět...

27.5.2022 12:15
fikovnice

XXX.XXX.133.114

fikovnice napsal(a):
Jééé, Irčo, děkuji!!!
Fido je normální útulkáč! A tzv. obyčejňák! Brala jsem si jej ve věku asi 5 měsíců, prostě mi v depozitu vlezl na klín, usnul...a bylo jasno , ač jsem původně jela pro úplně jiného kocourka!
Je to opravdu neuvěřitelný kocour, trpělivý, mírný a hodný. Pozná, když je zle mně a přijde si třeba ke mně lehnout! Všichni moji přátelé o něm mluví jako o výjimečném kocourovi. Neměla jsem celý život takto hodné zvíře, tedy Floček byl stejně hodný - to je pravda!
Ostatní dva čtvernožce miluji stejně...ale přece jen on je top, to musím napsat. On i sám sebe upozaďuje před těmi dvěma dalšími raubíři...

Jinak čekáme na vetku, podám se event. posléze další info. Včera se každopádně drén asi ucpal , při čištění s kamarádkou jsme nemohly Betadinu ani Tenazym do drénu dostat. Tedy něco se podařilo "prošťouchnout". Dnes SNAD by mohl jít drén už do pryč. Kocour sice polehává, ale horečku nemá, bolesti také ne a žere...

Edit: Fido měl skončit v kamnech!!!
Je neskutečné jaké zrůdy se pohybují mezi námi. Depozitářka jej zachránila a Fido si následně vybral jako svoji rodinu mě a moji mámu... Když mi mamka odešla, dlouhé týdny chodil vždy ke dveřím, když bouchly dveře od výtahu a čekal, aby pak zklamaně od dveří odešel. To jsem vždy obrečela...

27.5.2022 12:35

fikovnice napsal(a):
Sice šéfka se na první dojem jeví jako hodná a vstřícná, ale je tzv. slibotechna. Ani netušíte, kolikrát jsem už za ní byla, ať mi přidá, že je nedůstojné v mém věku (a vlastně i postavení) pracovat za takové peníze... Vždy přitaká, že mám naprostou pravdu, že s tím něco udělá...a skutek utek. S tabulk. platem samozřejmě nic neudělá, ale může aspoň dát Osobní ohodnocení... Asi ji zase zkusím uhánět...

Jani, asi je načase zvednout kotvy, ne?

27.5.2022 12:41
fikovnice

XXX.XXX.133.114

Jani, asi je načase zvednout kotvy, ne?

Alenko, já už se na to necítím... V klinice mi ujel vlak, to je potřeba narovinu říct, i když mě klinika neskutečně baví a pořád ležím v odborné literatuře.
A tady mi zas na oplátku šéfka vyšla vstříc - stran home office. Řekla, že by na něj měla nárok půlka ústavu, ale že jej dává jen mně. Viděla snímky mé páteře...
Je onkoložka, myslím, že si ty bolesti umí představit... Určitá cesta je přednášková činnost - možná jsem psala, že si mě vyhlédla jedna firma a měla jsem pro ně dvě přednášky - krátké, za něž jsem dostala zaplacené dva své měsíční platy na MUNI!

27.5.2022 12:50

fikovnice napsal(a):

Já vím, že teď budu za manipulátorku a tak. Ale: zkuste se jí nejprve vetřít do přízně. Zjistěte, jestli něco nepotřebuje (zvlhčovač vzduchu do kanclu, špatně sehnatelnou kytku, řemeslníka...), a zkuste jí to dodat ve vší vlídnosti a přátelství. A ve chvíli, kdy bude mít potřebu se vám nějak odvděčit, heboučce připomeňte nějaké to osobní ohodnocení.

Když nebude fungovat, nebo není příležitost, tak holt jedině otravovat, otravovat, až bude mít pocit, že jí z vás praskne hlava - ale neponižovat se, žádné "nedůstojné", anébrž "kvalifikovaná", "s dlouholetou praxí", apod.. Zde nějaké další tipy, a těch stránek s radami je hodně :-) https://patalie.cz/jak-si-rict-o-zvyseni-platu/

27.5.2022 12:54
Varaxi

XXX.XXX.150.244

fikovnice napsal(a):
Alenko, já už se na to necítím... V klinice mi ujel vlak, to je potřeba narovinu říct, i když mě klinika neskutečně baví a pořád ležím v odborné literatuře.
A tady mi zas na oplátku šéfka vyšla vstříc - stran home office. Řekla, že by na něj měla nárok půlka ústavu, ale že jej dává jen mně. Viděla snímky mé páteře...
Je onkoložka, myslím, že si ty bolesti umí představit... Určitá cesta je přednášková činnost - možná jsem psala, že si mě vyhlédla jedna firma a měla jsem pro ně dvě přednášky - krátké, za něž jsem dostala zaplacené dva své měsíční platy na MUNI!

Tento svůj příspěvek jí dej přečíst...
Nebo jí to řekni - Vážím si HO, neberu to jako samozřejmost, děkuji za to, ale faktem zůstává, že ve stávající práci pracuju dva měsíce a vydělám si tolik, co za týden samostatnou přednáškovou činností. Tak co s tím uděláme?
A jestli se nechytne za noc, tak nic.

27.5.2022 13:19
fikovnice

XXX.XXX.133.114

Já vím, že teď budu za manipulátorku a tak. Ale: zkuste se jí nejprve vetřít do přízně. Zjistěte, jestli něco nepotřebuje (zvlhčovač vzduchu do kanclu, špatně sehnatelnou kytku, řemeslníka...), a zkuste jí to dodat ve vší vlídnosti a přátelství. A ve chvíli, kdy bude mít potřebu se vám nějak odvděčit, heboučce připomeňte nějaké to osobní ohodnocení.

Když nebude fungovat, nebo není příležitost, tak holt jedině otravovat, otravovat, až bude mít pocit, že jí z vás praskne hlava - ale neponižovat se, žádné "nedůstojné", anébrž "kvalifikovaná", "s dlouholetou praxí", apod.. Zde nějaké další tipy, a těch stránek s radami je hodně :-) https://patalie.cz/jak-si-rict-o-zvyseni-platu/

My se přátelíme...jsem jedna z mála, s kým si tyká... Nevím ale, jestli to není spíše na škodu...
Každopádně s tím otravováním mi to radí mnoho lidí - přijít jeden týden, pak další, pak za tři dny, pak hned další den, posléze za 4 dny, atd. atd.

Jo a děkuji, na stránky mrknu, vypadají, že mohou být velmi užitečné!

27.5.2022 13:22
fikovnice

XXX.XXX.133.114

Varaxi napsal(a):
Nebo jí to řekni - Vážím si HO, neberu to jako samozřejmost, děkuji za to, ale faktem zůstává, že ve stávající práci pracuju dva měsíce a vydělám si tolik, co za týden samostatnou přednáškovou činností. Tak co s tím uděláme?

Je to fakt navenek milá osoba, ale má v tomto hroší kůži. Je schopna naslibovat hory doly, člověk od ní odchází potěšen a nažhaven, pak přijde výplata a opět nic. Tak za ní jdu a odpověď:"Jo, když to tam není teď, bude to příští měsíc." A kolovrátek pokračuje...

27.5.2022 13:24

To bych to od ní teda chtěla písemně.

27.5.2022 13:28
fikovnice

XXX.XXX.133.114

To bych to od ní teda chtěla písemně.

Možná máte pravdu...
Každopádně tuto svoji vlastnost - slibotechniku - ona praktikuje mnoha lidem, já nejsem výjimka. Je to prostě o ní známo. Sedí na mnoha židlích a myslím, že se neumí vžít do někoho, kdo nebere 200tis. Kč (= můj odhad jejího platu, ale mohu se mýlit - jak směrem dolů, tak nahoru :-)).

Přesto přese všechno - já si jí vážím a díky tomu jejímu přátelskému postoji ji mám i ráda. Samozřejmě platové podmínky to vše výrazně kazí.

27.5.2022 13:33
fikovnice

XXX.XXX.133.114

Varaxi napsal(a):

Víš, já bych snad i k té firmě odešla...ale to mě prostě doporučila kolegyně farmaceutka, oni se přišli podívat na moji přednášku...a nějak jsem se jim zalíbila!

ALE: Jednak samozřejmě u farma firmy jde o propagaci jejich výrobků (což mi vždy šlo proti srsti) a pak - oni mě prostě chtějí příležitostně. Teď to byly dvě přednášky na DPP, a kdoví kdy si mě zase vyžádají. Budu věřit, že snad ještě ano. Naštěstí jsem tedy přednášela o něčem, co mi až tak nevadilo - tedy o magnéziu a druhá přednáška byla o vit. B12. To šlo. Kdybych měla propagovat např. Viagru, tak do toho bych asi nešla!

27.5.2022 13:58
fikovnice

XXX.XXX.133.114

Když už jsem se sem vetřela s kočičím tématem (důvod je ten, že chodím téměř výhradně sem a znám vás, řadu i ze SZ; a dále někteří z vás mají také kočky), tak si dovolím dát do placu ještě jeden dotaz: Zákrok na Fidovi prováděla ta hlavní vetka, přidržovala jsem jej já a druhá vetka = internistka. No a bavily jsme se samozřejmě o všem možném, a já zmínila i to, že Fido hodně pelichá. Ostatně jen po tom přidržování z něj vypadávaly chlupy. No a ta internistka se hned zeptala, zda se někdy dělaly testy na cukrovku!!! Že k ní patří i nekvalitní srst. Tak jsem jí řekla, že mi málem umřel na tu panleukopenii, a tehdy se dělala opakovaně komplet celá biochemka a hematolka, a glykémii měl v pořádku. To byl, tuším, rok 2019. Myslím ale, že současná jeho hmotnost - cca 9kg je rekordní, na stranu druhou on byl opravdu obrkocour už od kotěte - mám fotky právě po adopci, kde jsou vidět jeho extrémně dlouhé nohy, bylo jasné, že z něj vyroste veliký kocour!
Tak se jen chci zeptat, zda zde třeba nemáte někdo psa/kočku s diabetem? Je to samozřejmě pro mě další strašák, a po vyléčení abscesu bude vhodné tu biochemku udělat... Ale tak zajímaly by mě vaše event. zkušenosti už teď - čím bych pak event. měla krmit, atd. Pravdou je, že TEĎ je fakt vyloženě tlustý (i přes svoji velikost), ale zase už xy dní jen leží. Jinak chodí tedy na noc ven, i když co jsem viděla na kamerách - obvykle i ten venek proleží a jen sleduje noční "cvrkot". Tedy pokud se do něj zrovna nezakusuje nějaký trapitel...

27.5.2022 14:39

No, napadá mě, co by kočka ve finále nemohla mít i cushinga - s tím bývá spojené i špatné hospodaření s cukrem, problémy s vnitřními i vnějšími povrchy (epitely)...

Jinak psinu s diabetem jsme měli, celkem progresivně se to zhoršovalo, když se to zhoršilo tak, že se sáhlo po medikaci, tak na injekcích fungovala max rok, ale bylo to finančně dost vyčerpávající. Samozřejmě to provázelo špatné vylučování, špatné trávení, ztrácení srsti (ale nezarůstalo to zpět, chodila s oblečkem), ten největší ukazatel bylo časté močení - a to byste u kocoura asi zaregistrovala, spolu se zvýšenou spotřebou vody.

Vlastně dokud nezačala častěji potřebovat venčit, tak jsme nepozorovali potíže, a také zřejmě dlouho se držela ta cukrovka na nějaké průchozí hladině. Za zvěrolékařem jsme vyrazili, protože "má zřejmě zánět močových cest nebo ledvin"...

Čím krmit poradil veterinář, něco samozřejmě hned za nekřesťanské peníze prodali, ale vysvětlil principy a pak si další krmiva hledala máti sama.

Asi nemá smysl řešit dopředu, dokud nevíte diagnozu, a poté lepší poradit se s vetem nad konkrétními hodnotami.

27.5.2022 15:32
fikovnice

XXX.XXX.133.114

No, napadá mě, co by kočka ve finále nemohla mít i cushinga - s tím bývá spojené i špatné hospodaření s cukrem, problémy s vnitřními i vnějšími povrchy (epitely)...

Jinak psinu s diabetem jsme měli, celkem progresivně se to zhoršovalo, když se to zhoršilo tak, že se sáhlo po medikaci, tak na injekcích fungovala max rok, ale bylo to finančně dost vyčerpávající. Samozřejmě to provázelo špatné vylučování, špatné trávení, ztrácení srsti (ale nezarůstalo to zpět, chodila s oblečkem), ten největší ukazatel bylo časté močení - a to byste u kocoura asi zaregistrovala, spolu se zvýšenou spotřebou vody.

Vlastně dokud nezačala častěji potřebovat venčit, tak jsme nepozorovali potíže, a také zřejmě dlouho se držela ta cukrovka na nějaké průchozí hladině. Za zvěrolékařem jsme vyrazili, protože "má zřejmě zánět močových cest nebo ledvin"...

Čím krmit poradil veterinář, něco samozřejmě hned za nekřesťanské peníze prodali, ale vysvětlil principy a pak si další krmiva hledala máti sama.

Asi nemá smysl řešit dopředu, dokud nevíte diagnozu, a poté lepší poradit se s vetem nad konkrétními hodnotami.

"Buggyro", moc opět děkuji za reakci. Ten Cushing mě napadl také, ale to bývají spíše lysiny, ne? Fido prostě hodně pelichá, ale to i Elsa = MCO, ta bohužel i dredovatí, jak má tak dlouhou srst a nesnáší vyčesávání! Zajímavé je, že se stravují přibližně stejně a prostřední kocour má srst nádherně hebkou a ten snad nepelichá vůbec!

Nechci samozřejmě strašit dopředu - ta vetka tak usuzovala z té nekvalitní srsti a z toho, že v SOUČASNÉ DOBĚ je fakt Fido obézní... On je i hodně na jídlo... Jak se upozaďuje, tak i u žrádla, musím vždy u nich dřepět, aby mu právě prostředňák neujídal i z jeho misky. Ale Fido mnohdy přijde sám za mnou a "řekne si" o nějakou mňamku. Teď v době takové hnusné nemoci u něj nedělám žádné restrikce, ale po úzdravě zřejmě bude vhodné najet na nějakou dietu... I dnes mi má paní vetka dovézt i nějakou jejich konzervu (je mi jasné, že bude předražená); důvodem je to, že jsem na několika místech našla nazvraceno (bohužel samozřejmě, pokud nejsem hned u toho, nepoznám, od které kočky to je). Ale s dr. jsme se shodly, že Fido kam dosáhne na tom hřbetě, to si olizuje, tak mu může být šoufl i z toho... Na stranu druhou mi řekli, že bude muset mít krunýř a já řekla, že ne, že jej pohlídám. To vůbec nebylo zapotřebí - ani jedinkrát jej nenapadlo se snažit drénu jakkoli zbavit, jako že by samozřejmě mohl!

27.5.2022 16:10
Atheira

XXX.XXX.240.240

fikovnice :my měli v rodině fenu s diabetem. Příběh s blbým koncem, bohužel. Ale co můžu k tématu říct, tak byla odmala taky velká, jo, byla pak i bečka, na což jsem upozorňovala nejen já, ale vždycky se to svedlo na to, že ona je přece veliká, no tak má i víc kilo, no. Veterinář majitelů dlouholetý kamarád. Přísahal, že testy na diabetes se přece dělaly už dřív... No, blbosti se kupily a s postupujícím věkem jich bylo divné moc. Tu kvasinky, tu absces, který se pořád vracel a když se zdánlivě doléčil, udělal se znova, pak zas ty kvasinky a smradlavej pes... Dokud byla ještě nějak v pohodě, řešily se maličkosti a s možností cukrovky se začalo operovat až když už byla pozdě. Jako hodně pozdě, asi tak týden po tom, co fena zdánlivě bezdůvodně oslepla. To se dostala do prvního šoku a veterinář zaváhal, jestli tu cukrovku fakt vyloučil... No, ne...

27.5.2022 16:38
fikovnice

XXX.XXX.133.114

Atheira napsal(a):
fikovnice :my měli v rodině fenu s diabetem. Příběh s blbým koncem, bohužel. Ale co můžu k tématu říct, tak byla odmala taky velká, jo, byla pak i bečka, na což jsem upozorňovala nejen já, ale vždycky se to svedlo na to, že ona je přece veliká, no tak má i víc kilo, no. Veterinář majitelů dlouholetý kamarád. Přísahal, že testy na diabetes se přece dělaly už dřív... No, blbosti se kupily a s postupujícím věkem jich bylo divné moc. Tu kvasinky, tu absces, který se pořád vracel a když se zdánlivě doléčil, udělal se znova, pak zas ty kvasinky a smradlavej pes... Dokud byla ještě nějak v pohodě, řešily se maličkosti a s možností cukrovky se začalo operovat až když už byla pozdě. Jako hodně pozdě, asi tak týden po tom, co fena zdánlivě bezdůvodně oslepla. To se dostala do prvního šoku a veterinář zaváhal, jestli tu cukrovku fakt vyloučil... No, ne...

Jejda "Atheiro", děkuji moc za zkušenost, ale samozřejmě jsem teď trochu vyděšená...
Jako vím jistě, že glymča se dělala v době, kdy měl tu panleukopenii. Už tehdy byl obří, ale kvůli té šílené nemoci tehdy zhubl snad na 4kg!!! O více než polovinu! Nikdo tehdy nevěřil, že přežije. Logicky následovalo selhání jater...ale opět přišel Zázrak, i když už byl úplně žlutý - nejen bělmo, ale i sliznice. Tehdy jsem biochemku viděla - JT strašné, glykémie OK, dělala se biochemka opakovaně, i v době, kdy se už uzdravoval a uzdravil! Každopádně tedy po úzdravě z této patálie nechám vyšetření na cukrovku udělat a ještě jednou Vám děkuji za sdílení Vaší zkušenosti!

27.5.2022 16:43
fikovnice

XXX.XXX.133.114

Jinak netuším, zda třeba s chutěmi u DM je to u zvířat jako u lidí...ale Fido nemusí sladké. Např. prostředňák si občas rád dá smetánku (a vůbec se z ní nepotentuje), ale Fido je prostě takový všežravec - miluje syrové vnitřnosti, ale i granule si dá, i kapsičky... Vlastně fakt nevím, zda existují kočky, které jsou vyloženě na sladké. Psi ano, jednoho takového jsme měli, ten třeba jednou očesal vánoční stromek, bonbóny si pěkně v klídku rozbalil a zkonzumoval!

27.5.2022 16:46
fikovnice

XXX.XXX.133.114

Ještě dávám, co jsem teď vygůglila a zde se tedy píše o hubnutí! Přitom článek píše o DM II. typu, u něhož lidé tloustnou. Z příznaků sedí špatná kvalita srsti a občasné zvracení... A možná i víc pije, ale zas ne nějak extrémně. Asi teď nebudu plašit, nejdřív se musí dát do kupy ze současné nemoci. Jinak vetka nestíhá , takže prý přijde zítra...

PŘÍZNAKY CUKROVKY U KOČKY:

Častější močení
Nadměrná žízeň
Zvýšený hlad
Hubnutí
Zvětšení jater
Špatná kvalita srsti
Slabost
Častější infekce močového měchýře
Zvracení
Kolaps

28.5.2022 10:59
fikovnice

XXX.XXX.134.226

Milí iFAUŇÁCI!
Tak už druhý den čekáme na vetku - asi se jí toho teď nahromadilo hodně...
Tak jen vkládám fota příslušné části mého nejtrpělivějšího pacienta!

29.5.2022 15:00
fikovnice

XXX.XXX.132.255

Zase zdravím srdečně!
Včera večer byl u nás doma anděl!
Poté, co původní vetky nějak naprosto nepochopitelně přestaly reagovat (a doteď se neozvaly, i když o víkendu pracují), vygůglila jsem úplně náhodně novou MVDr. Řekla mi, že je zrovna v Brně (jinak bydlí někde u Brna), že drén už měl být venku (= i můj názor) a že přijede. Kolem 21.h tedy přijel...anděl, opravdu nelžu! Mladá holčina - dala všemu čas, povídala si se mnou, s Fidem - jemu přivezla šantu a sušené střívko. Já jí řekla, že mu musíme sdělit, co mu budeme dělat a hned souhlasila! Řekla, že ho vyšetří komplet, nakonec jsme se dohodly (i kvůli financím) jen na poslechu srdce a plic. Poté řekla, že si hned myslela, že je Fido dobrosrdečný...
No, a pak jsme šly na to. Při tahání stehů si Fido trochu zaplakal, ale zvládl to. Pak mělo dojít na ex drénu a to jsem se začala bát já - že jej to bude moc bolet. A ejhle - paní dr. ovládala i psychologii - začala se mě vyptávat, kde jsem byla na té dovolené. Já se na setinu sekundy zamyslela, pak juknu...a drén byl venku!!! Ani já, ani Fido jsme to nepostřehli! Poté mi dala (tedy prodala) komplet nový Tenazym (hodně jej uznává, i mi řekla, že má velmi zajímavou historii - používal se u krav při zánětů struků) a naaplikovala do tunelu jeho část. Fido má logicky po tom tunelu na hřbetě dva otvory. Jedním Tenazym naaplikovala, druhým zas vylezl ven. Takto to mám dělat. Bála jsem se, že otvory se budou muset šít, řekla, že to TEĎ na šití nevidí, že záleží, jak se to bude hojit. A že by ještě přijela... Každopádně jej zhodnotila jako dobře se hojícího, Fido žere, a mazlí se se mnou mnohem víc než dřív - ví, že jsme mu s vetkami a sousedkou pomáhaly! Je to můj skutečně nejdobrosrdečnější a nejtrpělivější a také nejhodnější kocour. Za dobu, co jsem kdy kočky měla - a že jich bylo! To stejné mi včera napsala kamarádka. Sice kočky nemá, ale stará se mi o ně občas a také přišla ve čtvrtek a ve středu - spolu jsme dělaly proplach drénu. Říkala, že měla slzy v očích, jak byl Fido trpělivý a hodný, a to jej proplach bolel - on se drén pak už ucpal...
Takže milí přátelé, takový je současný stav! Zároveň včera paní dr. řekla, že má absces ještě na dobrém místě, že mívají samozřejmě třeba na krku, na obličeji, na packách. Na těch zádech zase šlo o to, že ty kapsy naplněné hnisem byly fakt obří. A myslím, že byl jen krůček od sepse - to, jak 20.5. úplně hořel, na to snad nezapomenu...
A ještě jsme si s paní dr. nakonec navzájem složily komplimenty a já se jí zeptala, zda by zůstala naší vetkou. Řekla, že jsem jí sympatická nejen já , ale především Fido - což je to hlavní a že nám ráda vetku dělat bude. Ono s tím příjezdem domů je to samozřejmě o to dražší, ale já se za celý život nesetkala s tak úžasným přístupem jak ke zvířatům, tak k vyděšenému majiteli!
Tak jsem podala hlášení a také musím(e) trochu fandit našim v hokeji!

29.5.2022 15:43

To je divné, že předchozí vetky přestaly komunikovat. Vždyť to je jejich nedoléčený pacient...
Ale tak hlavně, že je drén venku a Fido se hezky hojí. "Tunel" se časem uzavře sám, naopak je žádoucí, aby se kapsa po abscesu uzavírala postupně směrem zevnitř a dírky po drénu až úplně nakonec.

29.5.2022 15:53
fikovnice

XXX.XXX.132.255

To je divné, že předchozí vetky přestaly komunikovat. Vždyť to je jejich nedoléčený pacient...
Ale tak hlavně, že je drén venku a Fido se hezky hojí. "Tunel" se časem uzavře sám, naopak je žádoucí, aby se kapsa po abscesu uzavírala postupně směrem zevnitř a dírky po drénu až úplně nakonec.

Je to hrozně divné - to neozývání se. ROZHODNĚ je nebudu hanět - odvedly (tedy ta jedna hlavní) největší penzum práce. Ale teď mi v podstatě vyblokovali dva dny - stále jsem čekala a čekala... Pokyn jsem měla jasný - volat na konkrétní číslo a domluvit se. Tento tel. ale nezvedali, ani neragovali na sms. Pak jsem se koukla na recenze - a dost se to tam píše - přetížení - nestíhají... Je to škoda...

Včerejší dr. řekla, že se fakt Fido hojí hezky, nemá teplotu, nemá otok, nemá to místo nějak zarudlé... Tak snad...

On už to jednou měl - na úplně stejném místě, ale tehdy se to, co si pamatuji, nedrénovalo. Teď ta kapsa, resp. dvě kapsy, byly fakt obří. Dokonce kamarádka, která mi byla kočky obstarat někdy koncem dubna, mi teď řekla, že už tehdy se jí Fidův hřbet zdál jakýsi nerovný. Ono by to odpovídalo i tomu kvantu hnisu, co se na mě vyřinul!!! To fakt proudilo jak horká láva! A smrdělo...
Tím chci říct, že pokousaný mohl být už koncem toho dubna nebo i dřív...a já si toho nevšimla. On normálně až tak mazlivý není a když ano, tak leda tak poškrábat pod krčkem a pohladit po hlavě! Takže jsem mu na hřbet nesahala a on se nijak, třeba bolestivě, neprojevoval.

29.5.2022 16:10

Váš Fido je velký moudrý a krásný bojovník! Ať je brzy zcela v pořádku 🌷🌷🌷

29.5.2022 16:16

fikovnice napsal(a):
Je to hrozně divné - to neozývání se. ROZHODNĚ je nebudu hanět - odvedly (tedy ta jedna hlavní) největší penzum práce. Ale teď mi v podstatě vyblokovali dva dny - stále jsem čekala a čekala... Pokyn jsem měla jasný - volat na konkrétní číslo a domluvit se. Tento tel. ale nezvedali, ani neragovali na sms. Pak jsem se koukla na recenze - a dost se to tam píše - přetížení - nestíhají... Je to škoda...

Včerejší dr. řekla, že se fakt Fido hojí hezky, nemá teplotu, nemá otok, nemá to místo nějak zarudlé... Tak snad...

On už to jednou měl - na úplně stejném místě, ale tehdy se to, co si pamatuji, nedrénovalo. Teď ta kapsa, resp. dvě kapsy, byly fakt obří. Dokonce kamarádka, která mi byla kočky obstarat někdy koncem dubna, mi teď řekla, že už tehdy se jí Fidův hřbet zdál jakýsi nerovný. Ono by to odpovídalo i tomu kvantu hnisu, co se na mě vyřinul!!! To fakt proudilo jak horká láva! A smrdělo...
Tím chci říct, že pokousaný mohl být už koncem toho dubna nebo i dřív...a já si toho nevšimla. On normálně až tak mazlivý není a když ano, tak leda tak poškrábat pod krčkem a pohladit po hlavě! Takže jsem mu na hřbet nesahala a on se nijak, třeba bolestivě, neprojevoval.

No, tak ho od teď můžeš cíleně kontrolovat. Až se zahojí a začne zase chodit ven.
Naplánuj si to pravidelně na nějaké dny v týdnu a důkladně ho celého prohlédni. Třeba pondělí - pátek, nebo jak se ti to bude hodit líp. Tak zachytíš případný problém už v zárodku, lépe se to pak řeší.

30.5.2022 13:08
fikovnice

XXX.XXX.135.143

Děkuji MOC "Vahine"!

30.5.2022 13:10
fikovnice

XXX.XXX.135.143

No, tak ho od teď můžeš cíleně kontrolovat. Až se zahojí a začne zase chodit ven.
Naplánuj si to pravidelně na nějaké dny v týdnu a důkladně ho celého prohlédni. Třeba pondělí - pátek, nebo jak se ti to bude hodit líp. Tak zachytíš případný problém už v zárodku, lépe se to pak řeší.

Budu muset! Copak to my jsme vzájemní mazliči, ale vím, že nemá rád sahání na hřbet...tak odteď holt bude muset snést i to!

30.5.2022 13:14
janaa

XXX.XXX.174.173

Super,že se hojí. Tenazym doporučuju pořídit i domů,já jich mám v lednici neustále xx a dávámto na každou ránu, kousanec,škrábanec. A chlapovi jsem s ním vyléčila obr ránu,na lidský chirurgii tvrdili,že se to bude hojit měsíc až dva a nebyli schopní poradit,tak jsem mu to začala mazat Tenazymem a tradááá,za týden zahojeno. Když loni byl asi půlroční výpadek výroby,tak jsem byla zoufalá a vetka taky, zkoušeli jsme kde co, ale Tenazym nic nenahradilo

30.5.2022 23:48
fikovnice

XXX.XXX.134.183

"Vahine", někteří se mi zde budou smát...ale Fido je opravdu napůl člověk!

Jinak má mírné spády jít už na noc ven a již v sobotu paní dr. řekla, že by jej klidně pustila...dokonce řekla, že má holý zadek, tak ať se s ním jde ostatním kočkám pochlubit! Já jej tedy zatím pustit nechci, takže se povaluje se mnou v posteli, za chvíli budu aplikovat opět Tenazym. Není mu to příjemné, což se vůbec nedivím.

30.5.2022 23:51
fikovnice

XXX.XXX.134.183

janaa napsal(a):
Super,že se hojí. Tenazym doporučuju pořídit i domů,já jich mám v lednici neustále xx a dávámto na každou ránu, kousanec,škrábanec. A chlapovi jsem s ním vyléčila obr ránu,na lidský chirurgii tvrdili,že se to bude hojit měsíc až dva a nebyli schopní poradit,tak jsem mu to začala mazat Tenazymem a tradááá,za týden zahojeno. Když loni byl asi půlroční výpadek výroby,tak jsem byla zoufalá a vetka taky, zkoušeli jsme kde co, ale Tenazym nic nenahradilo

Jj, přesně to říkala i ta nová paní dr. - že jej neskutečně uznává, a jak je vidět, uznává jej většina vetek. Ono už to, že jsem v lednici našla kdesi vzadu zasutou ještě jednu tubu (mírně expirovanou), svědčí o tom, že už jsme jej používali...

I proto jsem jej radila i "Lesnížínce" pro Woricka na ten prst.

31.5.2022 06:11
fikovnice

XXX.XXX.134.183

Ráda bych se zeptala zkušenějších na aktuální situaci s Fidem. Právě teď přišel za mnou do postele, tak jsem toho hned chtěla využít pro aplikaci Tenazymu. Jenže otvory po drénech se už zatáhly, respektive jsou na nich strupy. Jemným tlakem jsem jeden ten strup odtrhla a Tenazym tedy ještě naaplikovala. Ale myslíte, že až se to zase zatáhne, tak už stroupek nemám strhávat? Dodávám, že u odstranění toho stroupku teď ani nemňoukl, nemá otok, nemá bolesti, nemá teplotu a chová se jako dřív!
Vetka říkala, že by ještě pár dní Tenazym aplikovala (od její návštěvy je to dnes tedy 3. den) a nabízela se, že by ještě přijela - na kontrolu. Nevím, zda to teď už není zbytečné, nechce se mi hojící se a zacelující se otvor "násilně" rozevírat, ale nechci na druhou stranu udělat nějakou chybu.

31.5.2022 06:16
fikovnice

XXX.XXX.134.183

janaa napsal(a):

Jo, a potvrzuji, že když mi docházel ten původní Tenazym, tak jsem se po něm pídila v lidské lékárně. A tam vůbec nevěděli, oč jde. Čili je to výhradně veterinarium. Nicméně po Vaší zkušenosti budu mít na paměti, že pokud budu mít nějakou třeba nehojící se ránu já, tak zkusím naaplikovat Tenazym i na sebe!

31.5.2022 08:58

fikovnice napsal(a):
Ráda bych se zeptala zkušenějších na aktuální situaci s Fidem. Právě teď přišel za mnou do postele, tak jsem toho hned chtěla využít pro aplikaci Tenazymu. Jenže otvory po drénech se už zatáhly, respektive jsou na nich strupy. Jemným tlakem jsem jeden ten strup odtrhla a Tenazym tedy ještě naaplikovala. Ale myslíte, že až se to zase zatáhne, tak už stroupek nemám strhávat? Dodávám, že u odstranění toho stroupku teď ani nemňoukl, nemá otok, nemá bolesti, nemá teplotu a chová se jako dřív!
Vetka říkala, že by ještě pár dní Tenazym aplikovala (od její návštěvy je to dnes tedy 3. den) a nabízela se, že by ještě přijela - na kontrolu. Nevím, zda to teď už není zbytečné, nechce se mi hojící se a zacelující se otvor "násilně" rozevírat, ale nechci na druhou stranu udělat nějakou chybu.

Já bych sledovala, jestli se to pod strupem zase nehromadí. Pro tyto případy mám velmi dobré zkušenosti s ichtamolem. patlala jsem si jím i hnisající ránu po operaci.

31.5.2022 09:00

fikovnice napsal(a):
Jo, a potvrzuji, že když mi docházel ten původní Tenazym, tak jsem se po něm pídila v lidské lékárně. A tam vůbec nevěděli, oč jde. Čili je to výhradně veterinarium. Nicméně po Vaší zkušenosti budu mít na paměti, že pokud budu mít nějakou třeba nehojící se ránu já, tak zkusím naaplikovat Tenazym i na sebe!

Jo jo, taky jsem ho vyfasovala od kolegyně veterinářky. Na urychlení hojení velmi doporučuji.

31.5.2022 09:35

fikovnice napsal(a):

Já měla po pokousání bígloida nařízeno udržovat otvor po zubu co nejdéle otevřený a kapsu odtržené kůže 3x denně proplachovat. Takže jsem strup vždycky rozmočila, opatrně odstranila a proplachovala. Zahojila se to krásné 😉

31.5.2022 10:22
Dasvo

XXX.XXX.101.144

Já měla po pokousání bígloida nařízeno udržovat otvor po zubu co nejdéle otevřený a kapsu odtržené kůže 3x denně proplachovat. Takže jsem strup vždycky rozmočila, opatrně odstranila a proplachovala. Zahojila se to krásné 😉

Přesně tak. Ranky určitě nenechat zavřít! Aspoň jednou denně sloupnout a buď propláchnout nebo aplikovat lék. Dutina po abscesu jistě ještě není vyhojená natolik, aby to nerecidivovalo. Fíkovnice, nenechte se zmást zdánlivě dobrým stavem. Skutečně je nutné nechat dostatek času k hojení per secundam a „zevnitř“. Jestli se ta dutina zavře, na 90 % to máte do dvou týdnů zpátky.

31.5.2022 10:48
janaa

XXX.XXX.174.173

Abcesy nechávám otevřený,dokud nejsou srostlý zevnitř. Prostě do toho mačkám Tenazym, až jednoho dne už dovnitř vmáčknout nejde. Pak teprve nechám strup strupem

31.5.2022 17:53
lesnížínka

XXX.XXX.45.64

fikovnice napsal(a):
Jj, přesně to říkala i ta nová paní dr. - že jej neskutečně uznává, a jak je vidět, uznává jej většina vetek. Ono už to, že jsem v lednici našla kdesi vzadu zasutou ještě jednu tubu (mírně expirovanou), svědčí o tom, že už jsme jej používali...

I proto jsem jej radila i "Lesnížínce" pro Woricka na ten prst.

Čtu to až teď Jani. Já vím, že jsi ho radila, ale ono mu tam nic nehnisá, tak je to myslím naprosto zbytečné...s dělem na komára

1.6.2022 06:31
fikovnice

XXX.XXX.135.62

Dasvo napsal(a):
Přesně tak. Ranky určitě nenechat zavřít! Aspoň jednou denně sloupnout a buď propláchnout nebo aplikovat lék. Dutina po abscesu jistě ještě není vyhojená natolik, aby to nerecidivovalo. Fíkovnice, nenechte se zmást zdánlivě dobrým stavem. Skutečně je nutné nechat dostatek času k hojení per secundam a „zevnitř“. Jestli se ta dutina zavře, na 90 % to máte do dvou týdnů zpátky.

"Dasvo", OPĚT děkuji!
Za všechno!!!

1.6.2022 06:34
fikovnice

XXX.XXX.135.62

janaa napsal(a):
Abcesy nechávám otevřený,dokud nejsou srostlý zevnitř. Prostě do toho mačkám Tenazym, až jednoho dne už dovnitř vmáčknout nejde. Pak teprve nechám strup strupem

...no jo, jenže on už Tenazym naaplikovat skoro nešel... Já ten strup sloupla, pak jsem mačkala až se málem urval píst. No a pak pod velkým tlakem jsem něco maličko do tunelu dostala, ale už to nevylezlo na druhé straně a množství bylo fakt malé - vlastně to hned proudilo ven tím stejným otvorem, kterým jsem to cpala dovnitř.

1.6.2022 07:03

fikovnice napsal(a):
...no jo, jenže on už Tenazym naaplikovat skoro nešel... Já ten strup sloupla, pak jsem mačkala až se málem urval píst. No a pak pod velkým tlakem jsem něco maličko do tunelu dostala, ale už to nevylezlo na druhé straně a množství bylo fakt malé - vlastně to hned proudilo ven tím stejným otvorem, kterým jsem to cpala dovnitř.

V tom případě už se tunel asi pomalu zavírá i uvnitř. Takže už nemá smysl do toho něco rvát, jen to kontroluj, jestli se to v pořádku dohojuje.

1.6.2022 07:36
janaa

XXX.XXX.174.173

fikovnice napsal(a):

No,to je ideální sta. Srůstá to zevnitř. Tak jen hlídat, případně namatlat Tenazym kolem těch ranek,strupů. Takhle by to mělo probíhat a vypadat

1.6.2022 07:52
fikovnice

XXX.XXX.135.62

janaa napsal(a):
No,to je ideální sta. Srůstá to zevnitř. Tak jen hlídat, případně namatlat Tenazym kolem těch ranek,strupů. Takhle by to mělo probíhat a vypadat

Ano, děvčata, souhlasím s vámi!
Při Fidovi stálo Štěstí - pokolikáté v jeho životě už...?

1.6.2022 07:57
fikovnice

XXX.XXX.135.62

Teda dnes v noci mě opakovaně budil mňoukáním... Poprvé mi oznamoval, respektive přikazoval, ať mu ihned vyměním vodu!
A podruhé vyzýval ke hře prostředního kocoura a číhal na něj... Už je mu to doma dlouhé... Já už jej minulou noc měla i venku - ale jen pod mým dohledem. Ta paní dr. mi nicméně už v sobotu řekla, že jej mám začít pouštět. A ještě dodala k Fidovi:"Že ten, co Tě napadl, byl rezavej kocour?" (rasistka! ) Fido jen moudře pokyvoval hlavou a já:"Jak to víte? Má tady na něj spadeno oranžový kocour!" A to je poloviční než je Fido!

1.6.2022 08:01
fikovnice

XXX.XXX.135.62

lesnížínka napsal(a):
Čtu to až teď Jani. Já vím, že jsi ho radila, ale ono mu tam nic nehnisá, tak je to myslím naprosto zbytečné...s dělem na komára

A co mu na ten prst teď dáváš? Jako máš pravdu, že Tenazym obsahuje všechno možné - ATB, enzymy, dokonce kortikoid. Ale je to fakt zázrak... Worick by potřeboval nějakou epitelizační mast.

Něco z FN Brno (autorky znám a věřím jim):
https://www.akutne.cz/res/publikace/06-faustmannov.pdf

1.6.2022 08:09

Dá se ten Tenazymz koupit v lékárně? Tak ho tady všichni vychvalujete, že bych ho ráda vyzkoušela.

PS,: máš ode mě SZ

1.6.2022 08:23
fikovnice

XXX.XXX.135.62

Dá se ten Tenazymz koupit v lékárně? Tak ho tady všichni vychvalujete, že bych ho ráda vyzkoušela.

Ne nedá, psala jsem to i zde někde výše. V lékárně na mě čučeli, že vůbec neví, o čem mluvím...
Na SZ jdu teď...

1.6.2022 08:49

Tak se zkusím poptat na veterině. Ale když byl tenkrát bígloid kousnutý, vet mi ho vůbec nenabízel...

1.6.2022 08:52
fikovnice

XXX.XXX.135.62

Tak se zkusím poptat na veterině. Ale když byl tenkrát bígloid kousnutý, vet mi ho vůbec nenabízel...

A kdy to cca bylo?
Jak jsem psala, sobotní vetka Tenazym vychvalovala a pak mi řekla jeho historii - že se používal u krav na struky. Dokonce chtěla vidět ten můj expirovaný, jestli prý to není ještě ten někdejší na hovězí (a jiný?) dobytek...

1.6.2022 09:44

Viz fikovnice. Nedá. Jedině u veterináře.

1.6.2022 10:12

fikovnice napsal(a):
A kdy to cca bylo?
Jak jsem psala, sobotní vetka Tenazym vychvalovala a pak mi řekla jeho historii - že se používal u krav na struky. Dokonce chtěla vidět ten můj expirovaný, jestli prý to není ještě ten někdejší na hovězí (a jiný?) dobytek...

Pořád se, Jani, dává na struky u krav. Můj veterinář mi dává vždy tubu zdarma. Tvrdí, že se to v tom množství ztratí.

1.6.2022 10:37
fikovnice

XXX.XXX.135.62

Přátelé, právě jsem si rozšlápla skvost - rtuťový teploměr!!!
Nemáte někdo tip, kde jej sehnat, moc prosím?

1.6.2022 10:39

uz se prodavat nesmi -takze u nekoho v domaci lekarne jedine

1.6.2022 10:39

Slon ne v porcelánu, ale ve skle a rtuti jsi!

Se obávám, že tak možná na aukru nebo někde na bazoši.

1.6.2022 11:28
fikovnice

XXX.XXX.135.62

Slon ne v porcelánu, ale ve skle a rtuti jsi!

Se obávám, že tak možná na aukru nebo někde na bazoši.

Jo jo, přesně to jsem si o sobě říkala a strašně si nadávala!!!
Ale zas část je tam ze skla - no, a střepy přináší štěstí (třeba/snad)!

1.6.2022 12:34
fikovnice

XXX.XXX.135.62

janaa napsal(a):
https://www.fruugo.cz/3-ks-lekarsky-rtutovy-skleneny-teplomer-mereni-telesne-teploty-dospeleho-ditete/p-76068366-153668341?language=cs&ac=croud&gclid=EAIaIQobChMI_eKpuv2L-AIVQrLVCh11UAlkEAQYAyABEgLQQ_D_BwE
A můžete rozšlapávat

Jani, já už na to koukala... Ono se dá i na Aukru, i na Bazoši...ale nechci naletět, aby tam nebylo galium...když to bude od soukromníka. Každopádně jsem dostala radu jít přes Aliexpress - v životě jsem od nich nic neobjednávala, ale rtuťový teploměr tam mají za cca 80,- Kč.

1.6.2022 12:39
janaa

XXX.XXX.174.173

fikovnice napsal(a):
Jani, já už na to koukala... Ono se dá i na Aukru, i na Bazoši...ale nechci naletět, aby tam nebylo galium...když to bude od soukromníka. Každopádně jsem dostala radu jít přes Aliexpress - v životě jsem od nich nic neobjednávala, ale rtuťový teploměr tam mají za cca 80,- Kč.

Podle mě je to ten samý. Tohle jsou eshopy,co přeprodávají zboží z aliexpresu apod

1.6.2022 12:39

fikovnice napsal(a):

To sice možná mají, ale čekat na něj budeš dobrý dva měsíce, na to se připrav. A takový pidibalíček ti taky můžou vesele ztratit, no.

1.6.2022 12:46
fikovnice

XXX.XXX.135.62

To sice možná mají, ale čekat na něj budeš dobrý dva měsíce, na to se připrav. A takový pidibalíček ti taky můžou vesele ztratit, no.

Jj, dívala jsem se - datum doručení - 2.8.
No, když jsem šikula, tak jsem holt šikula!
Já asi stejně dnes koupím ten galiový, a o rtuťovém budu přemýšlet...
Úplně přesně ten ve stejném pouzdru (jen v horší kvalitě) jako mám já, to teď kdosi aukruje za 80,- Kč vyvolávací cenu. Moc si ale teda neumím představit dopravu...a ze zahraničí už vůbec ne...

3.6.2022 00:27
fikovnice

XXX.XXX.132.49

Tak dnes (tedy už včera) návštěva kamarádky - prohlédly jsme (a já jsem i prohmatala) Fidovi záda...a strašně se to bojím zakřiknout...vypadá to dobře. Jak rána, tak jeho nálada!

No, a kámoška mi přinesla...hádejte co? Rtuťový teploměr!!! Prej, že mají doma asi 4... Hrozně se divila, že jsou u nás již zakázané, každopádně nic za něj ani nechtěla. Tak jej teď musím ještě bedlivěji hlídat...

4.6.2022 13:04
fikovnice

XXX.XXX.135.240

Všechny zdraví moje smečka!
Donorům "dobra" děkuje Fido (a já samozřejmě)!
Jste naprosto skvělí a úžasní - vážím si vás!

Na prvním foto Fido s Elsou. Druhé foto - prostřední kocour projevil nečekanou radost z návštěvy a snažil se drahnou chvíli si chytit ocas. Nikdy nebyl exhík :-), návštěv se bál, ale předevčírem vyloženě vyhledával pozornost a nechal se - poprvé v životě - od kamarádky pohladit.

4.6.2022 13:08
fikovnice

XXX.XXX.135.240

Zde ještě Fidoušek, fota dělala kámoška, záda jsou trochu vidět na první fotce...

4.6.2022 13:41

To jsem moc ráda, že už je v pořádku.

4.6.2022 13:43
fikovnice

XXX.XXX.135.240

To jsem moc ráda, že už je v pořádku.

Ještě polehává, ale snad, snad...

4.6.2022 13:48

fikovnice napsal(a):

Ještě polehává, ale snad, snad...

To už zvládne 😉

Jak mu dopadly ty testy na cukrovku?

4.6.2022 14:37
fikovnice

XXX.XXX.135.240

To už zvládne 😉

Ty ještě neměl... Ale už jsem s vetkou domluvená - s tou novou vetkou - co jezdí do bytu... Teď mu stejně žádnou restrikci v jídle nedělám a ještě nějakou dobu dělat nebudu, navíc stále nežere tolik, jako před nemocí... Každopádně vetka mi řekla, že glykémie (jako jedna hodnota) není dostatečně vypovídající - kočkám ve stresu glukóza vylítne. A že se dělá nějaký jiný test - analogie glyk. Hb u lidí, který ukáže dlouhodobý profil glykémie.

4.6.2022 14:39
fikovnice

XXX.XXX.135.240

fikovnice napsal(a):
Ty ještě neměl... Ale už jsem s vetkou domluvená - s tou novou vetkou - co jezdí do bytu... Teď mu stejně žádnou restrikci v jídle nedělám a ještě nějakou dobu dělat nebudu, navíc stále nežere tolik, jako před nemocí... Každopádně vetka mi řekla, že glykémie (jako jedna hodnota) není dostatečně vypovídající - kočkám ve stresu glukóza vylítne. A že se dělá nějaký jiný test - analogie glyk. Hb u lidí, který ukáže dlouhodobý profil glykémie.

Teď jsem to vygůglila - stanovení fruktosaminu se dělá.

4.6.2022 14:45
fikovnice

XXX.XXX.135.240

To už zvládne 😉

Akorát aby toho nebylo málo, zvrací mi Elsa!
Nejdříve přímo při návštěve kámošky, a to fakt bylo projektilové zvracení - kámoška jen zírala... Na závěr vyzvracela dost velký bezoár. Tak jsem si říkala, že musela být chuděra strašně ucpaná.
A dnes, před chvílí, zase, a to už žádný "chlupový bobek" nevyzvracela, jen granule...
Ale zrovna teď už zase futruje...ona je téměř výhradně granulová.
Každopádně si zase dovolím dotaz zdejším kočkařům (vím, že jsem na "Psech"): Nemáte někdo fakt vyzkoušené a dobře osvědčené antibezoárové pasty, kapsičky, granule, atp.? Elsa se bohužel nechává vyčesat jen částečně, pak škrábe a bohužel i kousne... No a co jsem kdy antibezoárového kupovala, tak nic nežrala... Tak uvítám nějaký tip!

4.6.2022 16:27

fikovnice napsal(a):
Nejdříve přímo při návštěve kámošky, a to fakt bylo projektilové zvracení - kámoška jen zírala... Na závěr vyzvracela dost velký bezoár. Tak jsem si říkala, že musela být chuděra strašně ucpaná.
A dnes, před chvílí, zase, a to už žádný "chlupový bobek" nevyzvracela, jen granule...
Každopádně si zase dovolím dotaz zdejším kočkařům (vím, že jsem na "Psech"): Nemáte někdo fakt vyzkoušené a dobře osvědčené antibezoárové pasty, kapsičky, granule, atp.? Elsa se bohužel nechává vyčesat jen částečně, pak škrábe a bohužel i kousne... No a co jsem kdy antibezoárového kupovala, tak nic nežrala... Tak uvítám nějaký tip!

Ani trávu? A ostříhat? Po troškách? I za cenu, že utrpí estetickou újmu.

4.6.2022 16:32
rapotacka11

XXX.XXX.224.45

Když se vezme strojkem břicho, které hlavně
plstnatí, není to vidět.
Některá kočka tam česání nemá ráda.
A chce to vhodný kartáč, aby jí to nebylo nepříjemné.
U nás na česání byla vždy tlačenice.
I při ledabylém česání se toho vyčeše hodně.

4.6.2022 17:23
fikovnice

XXX.XXX.135.240

Ani trávu? A ostříhat? Po troškách? I za cenu, že utrpí estetickou újmu.

Jo, vidíte, trávu! Buď trhávám venku pýr nebo kupuji kočičí trávu - tak dnes asi koupím, děkuji!

4.6.2022 17:27

fikovnice napsal(a):
Jo, vidíte, trávu! Buď trhávám venku pýr nebo kupuji kočičí trávu - tak dnes asi koupím, děkuji!

..a zkus ostříhat, dělám to na radu veta u všech tří koček a jsou bez problémů..

4.6.2022 17:28
fikovnice

XXX.XXX.135.240

rapotacka11 napsal(a):
Když se vezme strojkem břicho, které hlavně
plstnatí, není to vidět.
Některá kočka tam česání nemá ráda.
A chce to vhodný kartáč, aby jí to nebylo nepříjemné.
U nás na česání byla vždy tlačenice.
I při ledabylém česání se toho vyčeše hodně.

Já vím, já vím...
Jenže já už mám doma 4 různé kartáče! Ona se toho vlastně bojí, a jen zahlídne v mých rukou nůžky, už zdrhá...a to jsem ji nikdy nepíchla, nestřihla, neublížila... Ale té vetce, co byla u Fida, jsem říkala (aniž by tehdy Elsa zvracela), že by potřebovala vzít asi strojkem...a vetka se netvářila, že ne... Akorát bohužel Elsa ani prostředňák nejsou pololidé jako Fido , a to ošetření bude...no, "zajímavé". Myslím, že budu pořádně podrápaná (přinejmenším). Bavily jsme se s tou mojí sousedkou, že kdyby mi onemocněl ten prostřední kocour (strašněj rapl!), že by se prostě vetkou ošetřit nedal. A s Elsou to vidím podobně... Naštěstí tedy od posledního nafutrování se nezvracela a dnes koupím kočičí trávu...já na ni teď při Fidově nemoci pozapomněla a až "Kometa" mi ji zase připomněla!

4.6.2022 17:30
fikovnice

XXX.XXX.135.240

..a zkus ostříhat, dělám to na radu veta u všech tří koček a jsou bez problémů..

Evi, viz můj příspěvek... Ona je jak šílená, fakt - děs v očích, když já mám v ruce nůžky! Nevím vůbec, proč to tak má. To stejné při kartáčování - vršek ještě snese, ale jak jdu trochu níž, tak začne drápat a zdrhat.

4.6.2022 17:41
fikovnice

XXX.XXX.135.240

Jen pro zajímavost: Včera mi napsala SMS Paní vetka, co chodila Fida denně proplachovat. Že je v Brně a jak se kocourovi daří... Tak jsem jí poměrně obsáhle odepsala, nešetřila jsem chválou pro ni, ale dále jsem narovinu napsala, že její kolegyně mi prostě vůbec nereagovaly na telefon, který mi ona poslala (a to nešlo o pár hodin, ale dva dny). Každopádně jí jsem opravdu nic nevyčítala (ani jsem neměla co - ona se mi v ten pátek omluvila - že má naléhavý případ), naopak znovu jsem jí opakovaně vyjádřila vděk a poděkování.

Už pak neodepsala, těžko říct, co se tam tehdy stalo...

4.6.2022 17:54

fikovnice napsal(a):
Evi, viz můj příspěvek... Ona je jak šílená, fakt - děs v očích, když já mám v ruce nůžky! Nevím vůbec, proč to tak má. To stejné při kartáčování - vršek ještě snese, ale jak jdu trochu níž, tak začne drápat a zdrhat.

..zkus strojkem a jeden drží a druhý bere jemně vrstvu po vrstvě....dnes už mi kočky drží, ale musím ták na 2 až 3 krát každou kočku...

4.6.2022 17:57
fikovnice

XXX.XXX.135.240

..zkus strojkem a jeden drží a druhý bere jemně vrstvu po vrstvě....dnes už mi kočky drží, ale musím ták na 2 až 3 krát každou kočku...

No, já asi řeknu té vetce...víš, až přijde stran Fida na ten odběr ohledně event. cukrovky. Já ani strojek nemám... A myslím, že já se sousedkou bychom skončily šíleně dodrápané... Pokud bude vetka souhlasit, budu asi dodrápaná jen já jakožto držič Elsy.

4.6.2022 17:58
fikovnice

XXX.XXX.135.240

A Ty máš ještě pomocníka motýla! Nikdy nezapomenu na to, že Tvému kocourovi oholil vousky!!!

4.6.2022 17:58

Přesně tak, strojkem to snese spíš, než nůžkami. Ale chce to mít pořádný, aby netahal.

4.6.2022 18:00
fikovnice

XXX.XXX.135.240

Přesně tak, strojkem to snese spíš, než nůžkami. Ale chce to mít pořádný, aby netahal.

Jj, když Fida holila teď ta vetka na veterině, tak nejdřív nadávala, že prý kdo jí kam zašantročil její strojek . Pak jí teda přinesli nějaký jiný a ten si pochvalovala.

4.6.2022 18:01
fikovnice

XXX.XXX.135.240

Ono já mám sice chirurgické velmi ostré nůžky, ale i tak vzít třeba dredy pod "pažemi" to jde fakt těžko.

4.6.2022 18:15

fikovnice napsal(a):
No, já asi řeknu té vetce...víš, až přijde stran Fida na ten odběr ohledně event. cukrovky. Já ani strojek nemám... A myslím, že já se sousedkou bychom skončily šíleně dodrápané... Pokud bude vetka souhlasit, budu asi dodrápaná jen já jakožto držič Elsy.

..mně kočku poprvé oholil veterinář a bylo to rychle a bez drapanců....

4.6.2022 18:20

...ono to tím strojkem člověk takřka hladi a chlupy padají, ale chce to profi....

4.6.2022 19:15

...ono to tím strojkem člověk takřka hladi a chlupy padají, ale chce to profi....

Jj, já ho mám doma, protože jsem si stříhala sama nebožku fenku. Teď jsem chtěla trochu poupravit pejska od mladých, nůžek se bál, ale strojek kdovíjak neřešil. Párkrát jsem ho "pohladila" a je z něj fešák.

4.6.2022 20:22

fikovnice napsal(a):

A zkusit mírnou sedaci?

5.6.2022 00:43
fikovnice

XXX.XXX.134.153

A zkusit mírnou sedaci?

No, ta poslední vetka by se do toho asi pustila. Prý - to se tedy teď týkalo Fida - na sedaci dává gabapentin... Akorát nevím, zda ji teda nechat nějak oholit celou...? Nebo jen problematické oblasti...? MCO bez srsti...?! Ale zas vršek - krk, hlava, hřbet - tam žádné cucky nemá. Tak by bylo zřejmě fajn vzít jí jen podvozek!
Btw, máte někdo zkušenost, jak rychle dlouhosrsté kočičí plemeno pak obroste...?

5.6.2022 00:53
fikovnice

XXX.XXX.134.153

Jj, já ho mám doma, protože jsem si stříhala sama nebožku fenku. Teď jsem chtěla trochu poupravit pejska od mladých, nůžek se bál, ale strojek kdovíjak neřešil. Párkrát jsem ho "pohladila" a je z něj fešák.

Ještě ke strojku: "ChameleonHugo" udělala dobře, že číči na něj naučila.
U nás JAKÝKOLI "vrčák" - počínaje fénem, přes vysavač, strojek...prostě k čemukoli vrčícímu...budí u VŠECH 3 koček děs, hrůzu a paniku! Po vysávání jsou půl dne až den někde zalezlí!
Už jsem zde psala, že jsem alergik a někdy mívám ráno chladovou alergii - třeba s 30 kýchnutími za sebou! A to jsem třeba obložená kočkama...ale stačí, že se typicky začnu nadechovat ke kýchnutí...a IHNED se smečka 3 koček naprosto nekontrolovatelně řítí bytem pryč ode mě a strhává VŠE, co jim stojí v cestě. Toto je komická záležitost... Ale to s čímkoli vrčícím je prostě blbé a je škoda, že jsem je nějak nedesenzibilizovala... Vím, že je tu ještě někdo, kdo má MCO ze stejné CHS jako já (tuším, máme i nevlastní sourozence) a dotyčná mi psala, že to stejné - že její kocour se nenechá ani za boha vyčesat a že je to zřejmě chyba chovatelky - zřejmě koťata neučí odmala na vyčesávání. Psaly jsme si tehdy s tou holčinou odtud, že s vyčesáváním obě bojujeme...

5.6.2022 07:45

ten strojek fakt kočky, ale i psi, snáší dobře
a kočky bojovníci doma většinou na veterině velice zkrotnou

pastu jsem dávala bezopet, když ji kočka nechtěla, tak namáznout na packu
a když ji inteligent Benji z packy elegantně rozmachem mrskl někam do prostoru, tak máznout někam na bok do kožichu, to už ho donutilo se očistit

5.6.2022 08:44

fikovnice napsal(a):
U nás JAKÝKOLI "vrčák" - počínaje fénem, přes vysavač, strojek...prostě k čemukoli vrčícímu...budí u VŠECH 3 koček děs, hrůzu a paniku! Po vysávání jsou půl dne až den někde zalezlí!
Už jsem zde psala, že jsem alergik a někdy mívám ráno chladovou alergii - třeba s 30 kýchnutími za sebou! A to jsem třeba obložená kočkama...ale stačí, že se typicky začnu nadechovat ke kýchnutí...a IHNED se smečka 3 koček naprosto nekontrolovatelně řítí bytem pryč ode mě a strhává VŠE, co jim stojí v cestě. Toto je komická záležitost... Ale to s čímkoli vrčícím je prostě blbé a je škoda, že jsem je nějak nedesenzibilizovala... Vím, že je tu ještě někdo, kdo má MCO ze stejné CHS jako já (tuším, máme i nevlastní sourozence) a dotyčná mi psala, že to stejné - že její kocour se nenechá ani za boha vyčesat a že je to zřejmě chyba chovatelky - zřejmě koťata neučí odmala na vyčesávání. Psaly jsme si tehdy s tou holčinou odtud, že s vyčesáváním obě bojujeme...

..on ten strojek jenom něžně vrni....fakt je, že naším kočkám tyhle zvuky nevadí, ale znají je od malá....když fenuju motýla, tak kocour chodí sám a musím ho také fénovat....oobcas toho využívám a všem třem kočkám vysavam ocasy....striham jenom tělo včetně břicha, hlavu a část krku, nohy a ocas nechávám.....

5.6.2022 08:48

fikovnice napsal(a):

Jo jo, s vrčením čehokoliv mám u staršího kocoura taky zkušenost. Dokonce ani nemusím vrčet. Stačí, že začnu skládat koberečky a kocour už VÍ, že bude následovat luxování. Ale je pravda, že doba jeho "zálezu" pod postel se s věkem zkrátila. Mladší tohle nikdy neřešil.
Ad kýchnutí, taky bývávalo Stačilo kýchnout a kocour vystřelil. Teď už drží.

7.6.2022 07:54

A co vyčesávací rukavice? Ty by mohly být fajn, masírovací, a když to bude znamenat hlazení a mazlení, mohlo by to fungovat?

7.6.2022 11:26

fikovnice napsal(a):

Podle mých, teda našeho kocoura, zkušeností na bezoáry nejlépe pomáhá sušený žloutek 3x týdne půl lžičky do konzervy rozmichat 👍

8.6.2022 12:26
fikovnice

XXX.XXX.133.155

Podle mých, teda našeho kocoura, zkušeností na bezoáry nejlépe pomáhá sušený žloutek 3x týdne půl lžičky do konzervy rozmichat 👍

8.6.2022 12:27
fikovnice

XXX.XXX.133.155

A co vyčesávací rukavice? Ty by mohly být fajn, masírovací, a když to bude znamenat hlazení a mazlení, mohlo by to fungovat?

To jsem ještě nezkusila, díky moc za tip!

8.6.2022 17:53

fikovnice napsal(a):

Za málo Od té doby nám kocour ani jednou nezvracel

8.6.2022 23:32
fikovnice

XXX.XXX.20.198

Jo jo, s vrčením čehokoliv mám u staršího kocoura taky zkušenost. Dokonce ani nemusím vrčet. Stačí, že začnu skládat koberečky a kocour už VÍ, že bude následovat luxování. Ale je pravda, že doba jeho "zálezu" pod postel se s věkem zkrátila. Mladší tohle nikdy neřešil.
Ad kýchnutí, taky bývávalo Stačilo kýchnout a kocour vystřelil. Teď už drží.

Stran vysavače, u nás stačí se jen lehce dotknout držáku nahoře na vysavači a jemně jím klapnout! Nebo jej jít zapojit do šťávy. A už kočky nevidět!

8.6.2022 23:34
fikovnice

XXX.XXX.20.198

..on ten strojek jenom něžně vrni....fakt je, že naším kočkám tyhle zvuky nevadí, ale znají je od malá....když fenuju motýla, tak kocour chodí sám a musím ho také fénovat....oobcas toho využívám a všem třem kočkám vysavam ocasy....striham jenom tělo včetně břicha, hlavu a část krku, nohy a ocas nechávám.....

Evi, já zapomněla, co že to je za plémě...?
Birma...? Každopádně nádherná!

8.6.2022 23:46
fikovnice

XXX.XXX.20.198

fikovnice napsal(a):
Jen pro zajímavost: Včera mi napsala SMS Paní vetka, co chodila Fida denně proplachovat. Že je v Brně a jak se kocourovi daří... Tak jsem jí poměrně obsáhle odepsala, nešetřila jsem chválou pro ni, ale dále jsem narovinu napsala, že její kolegyně mi prostě vůbec nereagovaly na telefon, který mi ona poslala (a to nešlo o pár hodin, ale dva dny). Každopádně jí jsem opravdu nic nevyčítala (ani jsem neměla co - ona se mi v ten pátek omluvila - že má naléhavý případ), naopak znovu jsem jí opakovaně vyjádřila vděk a poděkování.

Už pak neodepsala, těžko říct, co se tam tehdy stalo...

Já jsem soukromě napsala jen "Ir.mě" pokračování příběhu s tím divným chováním té původní veteriny...

Tak si říkám, že to písnu i sem do diskuze.
Někde výše je, že paní dr., co Fida ošetřovala ze začátku (dennodenně) a pak zavedla i drén, se mi cca po týdnu ozvala SMSkou - jak na tom kocour aktuálně je. Já jí odpověděla, ale i s tím dovětkem, že pak prostě nikdo od nich nezvedl mobil, neodpověděl na SMS, a mně vlastně vyblokovali 2 nebo 3 dny. No a dr. odpověděla druhý den - ta SMS se mi jevila i trochu naštvaně. A to ve smyslu, že pokud by byl kocour výhradně v její péči, tak by to takto nedopadlo a toto by nedopustila (děláním mrtvého brouka). A dodala dokonce, že Fida předávala majitelce oné veterinární ordinace/menší kliniky. Plus napsala, že se chystá osamostatnit a mít právě i výjezdovou aktivitu - vet do domu a že se pak budu moct na ni s čímkoli obrátit! Tak si říkám, jaké jsme měli štěstí, že jsem vůbec na tuto veterinářku při tom závažném stavu natrefila, když majitelka veteriny ani nehodlá doléčit u nich rozléčené zvíře... Jen jsem sem chtěla písnout, jakou tedy to nereagování má pointu. Poměrně nedobrou, odpovídající těm recenzím... Ale zaplaťpánbůh za ty vetky, které se o Fida staraly a které na nás prostě vyšly.

8.7.2022 00:41
fikovnice

XXX.XXX.135.122

Lepší než betadina na vyplachování ran je silně zředěný hypermangan. Pointu, když mi to vysvětloval veterinář, už si nepamatuju, ale měla jsem jej na výplachy abscesu u morčete. Vždy pár zrníček do vody, rozmíchat na světle fialovou, do stříkajdy, vypláchnout.

Antibiotika nechte píchnout ta déle působící.

Prosím vás, nevíte, kdo je ten, na koho jsem tenkrát reagovala? Další deaktivovaný účet...je to škoda.

8.7.2022 01:19
fikovnice

XXX.XXX.135.122

fikovnice napsal(a):
Prosím vás, nevíte, kdo je ten, na koho jsem tenkrát reagovala? Další deaktivovaný účet...je to škoda.

Je to "Mejvis" - moje oblíbenkyně - ach jo...

8.7.2022 15:31

fikovnice napsal(a):
Evi, já zapomněla, co že to je za plémě...?
Birma...? Každopádně nádherná!

..ne ne, ragdol je to..

Přidejte reakci

Přidat smajlík