Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

chocochoc

20.5.2022 17:34
chocochoc

XXX.XXX.112.12

Máte doma tuhle kombinaci? Mám dva psy jednoho plemene, jeden chovný, druhý nechovný. Chtěla bych k nim pořídit fenu stejného plemene, ale mám strach, že se kluci sežerou, až fena začne hárat. Vy, co máte doma tuhle kombinaci, můžete mi něco napsat k soužití takové trojice? Děkuji.

20.5.2022 17:40
impact

XXX.XXX.34.45

Stát se to opravdu může a obávám se, že Vám nikdo nezaručí, jak to zrovna u Vás dopadne. Hodně záleží na plemeni, na povaze jednotlivců a taky na tom, jak máte kluky zvládnuté. Tohle je potřeba dobře zvážit a popřemýšlet, jak budete řešit případnou neshodu ve smečce.

20.5.2022 17:53
Lily2

XXX.XXX.133.235

Je potřeba počítat i s touhle možností. Takže mít možnost je mít v době hárání odděleně. Chcete fenu pro toho svého chovného psa? Protože tím spíše si ji zřejmě bude nárokovat.

Já bych do tohohle asi úplně nešla. Co dělají, když spolu na procházce potkají háravou fenu? Od toho bych se odpíchla.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.5.2022 08:57

Já mám jednoho psa a tři fenky a dalšího psa bych neměla odvahu pořídit. Vyzkoušeli jsme si to teď nedávno takzvané nanečisto s paní z Ukrajiny, která měla tříletého labradora a fakt by to nešlo. Ten můj pán domu ho prostě nesnesl, i když pejsek byl hodně submisivní.

21.5.2022 09:22
Ouško4

XXX.XXX.8.30

Šla bych do toho jen pokud budete mít možnost oddělit, a to ideálně úplně mimo jiný dům (moje zkušenost je, že jiná místnost v jednom baráku nemusí stačit).

Mě se to letos zjara sešlo, že jsem v 1+1 měla zaráz 3 svoje vlastní psy (nekastrované), v pohodě spolu od mala vycházející (jeden stařeček a dva odrůstající puberťaci), rozhárala se mi do toho naše fena, a zrovna tak blbě to vyšlo, že jsem musela vzít akutně dva psy do do dočasné péče, nekastrovanou fenku a nekastrovaného psa.
A ačkoli mám normálně smečku naprosto idylickou a všechny psy naprosto nekonfliktní a dobrotivě snášející, když jim každou chvíli domů dotáhnu nějakého vetřelce, co se jim nakvartýruje na pelíšek a sebere jim hračky.... tohle byl takovej nepopsatelnej masakr... Co ty hormony s těma psama udělají, stačí jedna háravá fena a ve vteřině jsou to všechno úplný bezmozci, co by se mi hromadně natvrdo servali, a startovali po sobě na první záminku, úplně jedno kdo koho... i starej patnáctiletej dědek se mi ježil po zbytku, a vypadal, že sejme každýho, kdo se mu připlete do cesty.
Takže bacha na to, hormony jsou fakt svinstvo. I dva nejlepší psí kamarádi se kvůli feně můžou úplně klidně servat.

21.5.2022 09:58
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.23.58

Ouško4 napsal(a):
Šla bych do toho jen pokud budete mít možnost oddělit, a to ideálně úplně mimo jiný dům (moje zkušenost je, že jiná místnost v jednom baráku nemusí stačit).

Mě se to letos zjara sešlo, že jsem v 1+1 měla zaráz 3 svoje vlastní psy (nekastrované), v pohodě spolu od mala vycházející (jeden stařeček a dva odrůstající puberťaci), rozhárala se mi do toho naše fena, a zrovna tak blbě to vyšlo, že jsem musela vzít akutně dva psy do do dočasné péče, nekastrovanou fenku a nekastrovaného psa.
A ačkoli mám normálně smečku naprosto idylickou a všechny psy naprosto nekonfliktní a dobrotivě snášející, když jim každou chvíli domů dotáhnu nějakého vetřelce, co se jim nakvartýruje na pelíšek a sebere jim hračky.... tohle byl takovej nepopsatelnej masakr... Co ty hormony s těma psama udělají, stačí jedna háravá fena a ve vteřině jsou to všechno úplný bezmozci, co by se mi hromadně natvrdo servali, a startovali po sobě na první záminku, úplně jedno kdo koho... i starej patnáctiletej dědek se mi ježil po zbytku, a vypadal, že sejme každýho, kdo se mu připlete do cesty.
Takže bacha na to, hormony jsou fakt svinstvo. I dva nejlepší psí kamarádi se kvůli feně můžou úplně klidně servat.

Tak malý prostor a hromada psů je dost třaskavá kombinace i bez háravky.
Ono hodně záleží na velikosti zázemí a možnostech oddělení psů.

21.5.2022 12:02
Ouško4

XXX.XXX.225.15

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Tak malý prostor a hromada psů je dost třaskavá kombinace i bez háravky.
Ono hodně záleží na velikosti zázemí a možnostech oddělení psů.

Souhlas. Taky jsem je musela oddělit, holky zvlášť, kluky zvlášť. Nečekala jsem že to bude až takovej masakr.
A tady by asi ani nestačilo do jiné místnosti, jeden z dočaskových pejsků nám z jedné místnosti udělal kůlničku na dříví, poškrábal zeď, vytrhnul práh pod dveřma a vyrval část plovoučky.

Bylo to strašlivě náročný období.
Chlap mě téměř vystěhoval.

22.5.2022 08:49
marushka

XXX.XXX.131.166

Záleží na plemeni, zázemí, povaze psů.. to se asi takto jednoduše nedá odpovědět. Já mám dohromady 3 feny a 2 psy a úplně bez problémů. V době hárání samozřejmě odděluji, ale jinak žádné konflikty neřeším. Ale asi je to i tím že jsem si defacto vybudovala přirozenou rodinnou smečku - fena - zakladatelka smečky, pes (ten sice otec není, ale jako své potomky štěňata bere), syn feny, dcera feny a vnučka.. Funguje to v pohodě. Ale mít takto 5 pitbulů by asi nešlo 😂

22.5.2022 08:56
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.23.58

marushka napsal(a):
Záleží na plemeni, zázemí, povaze psů.. to se asi takto jednoduše nedá odpovědět. Já mám dohromady 3 feny a 2 psy a úplně bez problémů. V době hárání samozřejmě odděluji, ale jinak žádné konflikty neřeším. Ale asi je to i tím že jsem si defacto vybudovala přirozenou rodinnou smečku - fena - zakladatelka smečky, pes (ten sice otec není, ale jako své potomky štěňata bere), syn feny, dcera feny a vnučka.. Funguje to v pohodě. Ale mít takto 5 pitbulů by asi nešlo 😂

Rodinná smečka funguje většinou bez problémů (u normálních plemen), protože tam mají psi pravidla a hierarchii přirozeným vývojem nastavené od narození a ti starší psi si pořádek ve smečce umí udržet.
Ale takový to "každý pes, jiná ves" bývá horší a plemenná příslušnost hraje taky roli.

22.5.2022 09:17

Bieweři (soudím podle dřívějších dotazů na barvy) se většinou chovají ve smečkách. Proč se nezeptáte chovatele, lidí z klubu?

Přidejte reakci

Přidat smajlík