Koupit si kvalitní štěně ze "špatné" chs?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.5.2022 19:30
DemoKočka

XXX.XXX.245.20

Dobrý den,
právě řeším morální dilema. Patřím mezi ty lidi pro které je welfare to nejdůležitější. Mám svojí první fenu z úžasné chs, jeden vrh za pár let, štěňata naprosto vymazlená. Teď řeším, že bych chtěla druhou a moc se mi líbí vrh jedné chs a podle mě je hodnotný i pro další chov. Jenže je to opak mojí první chs, odchovy jsou kotcové, socializace štěňat 00, několik vrhů ročně, feny rodí od začátku do konce chovnosti. Nicméně odchovy této chs jsou nadprůměrné a kryje s nimi ráda i moje chovatelka. A nebylo by o čem mluvit, kdybych neplánovala taky chovat.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.5.2022 19:42

Můj osobní názor - já bych nebrala. Ale já jsem radikál, když s něčím nesouhlasím, tak to prostě nepodporuju.
Nicméně musím říct, že v rámci našeho plemene tyhle mnozko-chovky neprodukuji nic tak uchvatneho, aby to člověk zvažoval pro případný chov.
Koukla bych i po zahraničních chovkach, já si letos v PL vybrala hned dvě štěňata, jen škoda, že jsem zrovna žádné nekupovala

20.5.2022 19:48

pokud je pro vás wellfare to nejdůležitější, z čeho vyplývá to dilema? prostě pokud je to nejdůležitější, tak ta myšlenka, že tam odtud vezmete štěně, by vůbec neexistovala.

20.5.2022 20:16
Lily2

XXX.XXX.133.235

Tady jde asi jen o vaše morální cítění. Pokud koupíte, tak podpoříte a vlastně tím řeknete, že to je v pořádku.

Pokud jde o povahu štěněte, tak to se můžete mrknout na předchozí odchovy, že co z toho vyrostlo.

Pokud na chov, tak bych se spíše podívala do zahraničí na nějakou novou krev. Otázka je, jestli máte šanci zjistit, jestli nechovají psy podobně. Nicméně pro chov jsou kvalitní importy to nejlepší.

21.5.2022 08:18
whasabi

XXX.XXX.25.196

Zase z opačného pohledu, takoví ti zapálení chovatelé, kteří třeba importují, nechávají si občas svá štěňata, mají nějaké ambice v chovu.... tihle prostě musí mít více psů, to s jednou fenou nejde. A u velkého plemene pak chápu třeba ten kotec.
Na druhou stranu, z fakt špatných podmínek bych určitě nebrala.

21.5.2022 08:37

souhlas s whasabi

a ty špatné podmínky bych chtěla vidět na vlastní oči (třeba -nulová socializace - štěňata odtud jsou bázlivá? mají problémy?), ono chovatelské prostředí je úžasná líheň pomluv a nepravd.....

21.5.2022 08:48

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
souhlas s whasabi

a ty špatné podmínky bych chtěla vidět na vlastní oči (třeba -nulová socializace - štěňata odtud jsou bázlivá? mají problémy?), ono chovatelské prostředí je úžasná líheň pomluv a nepravd.....

To máte sice pravdu, na druhou stranu jsou chovatelé, kteří vám zakážou už ve smlouvě zveřejňovat informace na sociálních sítích a za štěně si neváhají vzít 2x tolik běžné ceny.

Info pro tu ženskou, co mě tady šmíruje: já jsem nic nepodepsala, takže zveřejňovat můžu. A budu to dělat nadále a nadále budu dotazující informovat v soukromých zprávách.

21.5.2022 20:55
Evv

XXX.XXX.108.153

Mám psa u kterého si troufám říct že socializace ve štěněčím věku byla dost slabá. Znám v té chovce víc odchovů, pár vrhů jsem tam fotila a povahy všech zvířat úplná paráda, absolutně nic neřeší. Takže za mě není velká socializace to nejdůležitější pokud mají psi povahu která to ustojí. Na druhou stranu jsou psi co mají socializaci na všechno možné a stejně jsou v nervech slabí, takže tady by mě zajímalo co ta chovka produkuje...

Ale za mě ne. Hodně jsem přemýšlela o tom samém, chovka která má chov založený na podle mě velmi kvalitních liniích, prodávají kvalitní štěňata i do evropy, odchovy se pravidelně umisťují na nejprestižnějších výstavách a teď prodávali pár odrostlých štěňat. Ale ne. Nechci si plnit ambice na úkor wellfare nějaké feny (mají na feně 6-7 vrhů).

21.5.2022 21:14

Evv napsal(a):
Mám psa u kterého si troufám říct že socializace ve štěněčím věku byla dost slabá. Znám v té chovce víc odchovů, pár vrhů jsem tam fotila a povahy všech zvířat úplná paráda, absolutně nic neřeší. Takže za mě není velká socializace to nejdůležitější pokud mají psi povahu která to ustojí. Na druhou stranu jsou psi co mají socializaci na všechno možné a stejně jsou v nervech slabí, takže tady by mě zajímalo co ta chovka produkuje...

Ale za mě ne. Hodně jsem přemýšlela o tom samém, chovka která má chov založený na podle mě velmi kvalitních liniích, prodávají kvalitní štěňata i do evropy, odchovy se pravidelně umisťují na nejprestižnějších výstavách a teď prodávali pár odrostlých štěňat. Ale ne. Nechci si plnit ambice na úkor wellfare nějaké feny (mají na feně 6-7 vrhů).

6-7 vrhů katastrofa, ta fena nemůže celej život dělat nic jinýho , jen rodit a regenerovat se po porodu. Co z toho života má?

21.5.2022 21:16
janaa

XXX.XXX.174.173

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
6-7 vrhů katastrofa, ta fena nemůže celej život dělat nic jinýho , jen rodit a regenerovat se po porodu. Co z toho života má?

Vo to přece nejde,co z toho má fena,jde o to,co z toho má chovatel

21.5.2022 21:22

janaa napsal(a):
Vo to přece nejde,co z toho má fena,jde o to,co z toho má chovatel

Však mně to je jasný, že tady jde jen o prachy. Pro tyhle lidi pes není nic víc než jen výrobní prostředek.

Přidejte reakci

Přidat smajlík