Uživatel s deaktivovaným účtem

blízko nás bydlí nadšenec do výcviku dobrmanů. Po té, co mu v krátké době zemřeli tři mladí po sobě pořízení dobrmánci, pořídil si belgického ovčáka... Takže asi zdraví nicmoc. Je někde chyba, když je doga oproti nim dlouhověké plemeno...
Můj názor
NO
Každý mladý pes je náročný na aktivity.
Nestačí mu stupidní házení tenisáků, chtějí
smysluplnou práci,
při které se utužuje vztah
a vzniká VYNIKAJÍCÍ pes.
Náš byl skvělý na 2 letech.
Nejdříve si všechno proberte teoreticky!
NO je třeba taky DOBŘE vybírat.
Zdraví a vzhled. (kapří? hřbet , klouby, epilepsie ... )
https://www.ecanis.cz/clanky/necekan-nechten-nechapan-a-presto-nas-to-je-tart-_1209.html?pid=77
Pali1111
napsal(a):
Dobry vecer,
Chcem sa opytat na porovnanie Dobermana voci Nemeckemu ovciakovi:
- zdravie
- cvicitelnost, poslušnost
- naroky na aktivitu
- temperament
Psika by som chel na sportove aktivity a ako rodinného spolocnika
Dakujem za Vase nazory.
Dnešní dobrman je tragédie jak zdravotně, tak i povahově - i když jsem původně dobrmankář, tak už bych si jej nepořídila, protože to co se chová dnes už s původním dobrmanem nemá kromě barvy a názvu společného vůbec nic.

PumaCZ
napsal(a):
Nechces napsat primo chovky ci psy, na ktere se zamerit? :) Ne ze bych toho s Hachim mela na praci malo, ale snazim se byt v obraze :))
To neni o chovkach, to je o konkretnim spojeni, co si ma clovek vybirat
napsal(a):
To neni o chovkach, to je o konkretnim spojeni, co si ma clovek vybirat
To je mi jasne, ale zakladem jsou kvalitni psi, tak by me zajimalo, po jakych psech koukat :)
Jak jsem psala, s Hachim se vazne necitim nedostatecne vytizena, takze dalsi pes az za hodne let, ale chci byt v obraze a dlouhodobe to sledovat, abych, az ten cas nastane, vedela, kam sahnout :)
PumaCZ
napsal(a):
To je mi jasne, ale zakladem jsou kvalitni psi, tak by me zajimalo, po jakych psech koukat :)
Jak jsem psala, s Hachim se vazne necitim nedostatecne vytizena, takze dalsi pes az za hodne let, ale chci byt v obraze a dlouhodobe to sledovat, abych, az ten cas nastane, vedela, kam sahnout :)
To je přece jasný - budeš mít maliňáka 😝🤭
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
To je přece jasný - budeš mít maliňáka 😝🤭
Ano, přiznávám, že maliny sleduji a víš, jak jsem se v létě zabouchla do Blondýny i do Letadla, ale buďme realisti, malina není pes pro mě :)) Potřebuji psa, který mi odpustí všechny ty pí*oviny, které tomu chudákovi z neznalosti či nedbalosti provedu, na což je NO perfektní :D Toho prostě vyresetuješ do továrního nastavení a jedeš od začátku :D