Antonín37

XXX.XXX.80.217
V dobrém “závidím” všem, kteří jste byli u svého pejska, když odcházel. Nám zemřel na klinice, dostával infuzi, teď už je pochovaný na zahradě, ale ty výčitky, že jsme s ním nebyli, když odcházel, jsou hrozné. Bylo mu necelých patnáct let…
Antonín37

XXX.XXX.80.217
Děkuji za reakci, snažíme se utěšit tím, že těch necelých 15 let se měl u nás krásně - i my mu za ně děkujeme, jakýkoli jeho odchod by bolel, ale alespoň ta útěcha, že byl někdo z rodiny s ním, ta prostě není…
Uživatel s deaktivovaným účtem

Naprosto chápu, ale bohužel to je život a i když člověk chce být se svým psím přítelem do posledního dechu, tak ne vždy se zadaří.
Ráda bych napsala...netrapte se, pejsek už je v psím nebíčku, už ho nic nebolí, nic neřeší, určitě měl milující domov a měl krásný a šťastný psí život, nemáte si co vyčítat.
Ale zároveň vím, že to není tak jednoduché, že člověk může mít pocit, že psa zradil a že ho, byť ne schválně, opustil...bohužel ten pocit viny je něco s čím se musíte srovnat sami.....moje vlastní zkušenost, i když v jiné situaci.
Držte se a snažte se vzpomínat na to hezké, co jste s pejskem prožili a na ten konec se snažte nemyslet.
Antonín37
napsal(a):
V dobrém “závidím” všem, kteří jste byli u svého pejska, když odcházel. Nám zemřel na klinice, dostával infuzi, teď už je pochovaný na zahradě, ale ty výčitky, že jsme s ním nebyli, když odcházel, jsou hrozné. Bylo mu necelých patnáct let…
Měl krásný věk!
Ne vždy se podaří být při odchodu svého blízkého...nic si nevyčítejte.
Antonín37
napsal(a):
Děkuji za reakci, snažíme se utěšit tím, že těch necelých 15 let se měl u nás krásně - i my mu za ně děkujeme, jakýkoli jeho odchod by bolel, ale alespoň ta útěcha, že byl někdo z rodiny s ním, ta prostě není…
...a budete pořizovat nového...?
(samozřejmě chápu, že teď jste asi hodně bolaví )
Uživatel s deaktivovaným účtem

Známým se stalo něco podobného. Fenka malého plemene před pár lety v letních tropech kolabovala kvůli srdíčku (dlouhodobě byla zaléčena a sledována). Veterina, hospitalizace, kyslíkový box, za pár hodin si fenku vyzvedli stabilizovanou a v pořádku. Za několik týdnů ten samý scénář, ani je nenapadlo, že by to mohlo špatně dopadnout. Fenka to napodruhé nezvládnula. Také měli výčitky, litovali, že s ní nebyli. Ale jak sami řekli, byla v rukou odborníků a netrápila se.
Tak hodně sil, výčitky časem ustanou. Váš pejsek by odešel za duhu tak jako tak, byl asi nemocný. Vzpomínejte na ty pěkné, společně prožité chvíle. Že jste s ním v daný okamžik nebyli? No a co, byli jste s ním krásných téměř 15 let, to je to podstatné!
Antonín37

XXX.XXX.80.217
Je to teprve týden. Vzhledem k jeho věku jsme měli “scénář”, že jakmile to nastane a měl by se trápit, byli jsme smíření s eutanázií. Jenže šok: náhlé zhoršení zdr. stavu, nebylo nám řečeno, že stav by byl beznadějný - infuze může pomoci, rozloučení s pejskem v pět odpoledne s tím, že ráno přijedeme. Večer zemřel…Kolegové, kamarádi, příbuzní jsou pro nového pejska.
Antonín37

XXX.XXX.80.217
Z rozboru krve asi nějaká toxická látka, snad přímo jed, doma nepřipadalo v úvahu, člověk si nechce připustit, že by to bylo úmyslné - “něco” hozeno přes plot? I když před nedávnem náhlé úmrtí p. v sousedství. Náš pejsek 2 roky kardiak - léky na srdce pomohly, na svůj věk “v pohodě”.
Antonín37

XXX.XXX.80.217
Díky moc za slova, která pomáhají utěšit a zmírnit bolest. Máte pravdu, člověk musí myslet na ty hezké společné chvíle.
Taky se mi to stalo :-( Ucpaný pes, podle mého názoru zpackaná operace, poté akutní selhání ledvin, pes na hospitalizaci.. Veterinářce jsem říkala něco ve smyslu, že nechci, aby pes trpěl, ale ani ve snu mě nenapadlo, že jí uspí bez mé přítomnosti a možnosti rozloučit se. Je to už 8 let a stále na to s bolestí vzpomínám. Dost mi to otevřelo oči ohledně veterinářů. Od té doby všechny beru tak, že důvěřuj, ale prověřuj.
Buďte si naprosto jistý tím, že kdyby Vám pejska dali domů a umřel večer doma, tak tady teď budete zoufat nad tím, že kdybyste ho nechali na klinice, třeba by ho zachránili. Bohužel, takto smutek funguje a ať to dopadne jak chce, tak zbydou jen výčitky..
Držím palce, ať to brzy přebolí.
Taky jsem si přála aby pes odešel doma v klidu v pelíšku.
Málokomu se to asi poštěstí.
psa jsme vezli na uspání na rychlo, byli jsme stále u něj.
Ale bolest není o nic menší než ta Vaše.
Držte se
Přesně jak píše Impact nahoře zbydou jen výčitky. U nás to bylo že jsme psa nenechali uspat dříve a doma.
Je mi to velmi luto.Zazila som to pred par mesiacmi.Mala som krasneho Kavkazaka vzala som ho k veterinarovy lebo zacal spatne dychat.Uspali ho aby ho mohli zrengenovat,potom som len videla ze pribehli dalsi vetovia s defibrilatorom ale bohuzial Maco dodychal na rtg.Povedali mi ze mal fybrozu pluc a zvecsene srdce a do troch dni by bol mrtvy aj doma.Ja si to vsak stale vycitam ze som nebola pri nom,Mal len 6 rokov.vy viete tak ako ja ze sme im chceli pomoct ale aj teraz si obcas poplacem a to uz mam male pojasene steniatko.Takze nezabudnete ale nevicitajte si urobili ste to najlepsie.