Border Koie

Prodám Border kolii - Registrovaná chovatelská stanice Gymor s několikal...
27000 Kč
Dobrý den,
mám otázku ohledně plavání. Mám border kolii, která miluje vodu a nejradši by z ní ani nevylezla. Večer teď chodíme k rybníku, kde jí vždycky aportujeme do vody míček. Jak dlouho může, ale aportovat míček do vody? Bojím se, aby jsem jí nepřetěžovala. Vím, že je to u každého psa individuální, e nevíte alespoň cca? Děkuji moc
Uživatel s deaktivovaným účtem
"Uvarit" ji tim muzete -viz.hypoosmolalita
https://www.ecanis.cz/clanky/nebezpeci-pro-psy-ciha-i-ve-vode-_696.html?pid=11
Podle mě záleží hlavně na kondici psa, na tom jak celkově zvládá teplo...No a asi i na tom, jestli u plavání lemtá vodu.
Klidně se psema trávím u vody půl dne, samozřejmě mají pauzy a nenechám je v kuse plavat. Ale dělám s nima i kondiční plavání, kdy plavou třeba sérii 3x10-20 minut v kuse, podle okolností (to ale postupně, začínali jsme na pár minutách), ale je fakt, že u toho nemají nic v tlamě a nelemtají vodu, na druhou stranu u toho fakt makají a plavou rychle. Když jen tak blbneme u vody a nosí hračky, tak tam se nalokají víc....
Myslím, že se fakt nedá říct, kolik času aportování z vody je v pohodě , to bude u každého psa jiné. Já už na psech i v té vodě vidím, kdy funí a mají dost, kdy dát pauzu.
Mame
napsal(a):
Děkuji moc, jen jsem nevěděla jestli není náhodou nějaká hranice. Samozřejmě pes leze do vody vždy pomalu, ne tak že přijde cela uřícená k vodě a rovnou do ní hupsne.
Tak to máte dobrý, moje nejstarší fena je do vody úplnej magor a fakt ji musím přivázat, když už vidím, že nemůže, ale chce.
Mame
napsal(a):
Dobrý den,
mám otázku ohledně plavání. Mám border kolii, která miluje vodu a nejradši by z ní ani nevylezla. Večer teď chodíme k rybníku, kde jí vždycky aportujeme do vody míček. Jak dlouho může, ale aportovat míček do vody? Bojím se, aby jsem jí nepřetěžovala. Vím, že je to u každého psa individuální, e nevíte alespoň cca? Děkuji moc
Když je obr horko,tak neaportujeme, i při aportování z vody se pes může lehce přehřát. Když nejsou extra horka,hodím párkrát aport, ale pak nechám psy ve vodě se zabavit samotné,někteří budou plavat,jiný něco lapají v mělčinách nebo se honí, někdo si na mělčinu lehne a rochní se. Jinak my máme rybníček v lese, takže většinou v létě dojedeme k vodě, hodím třeba třikrát aporty,jdeme na procházku a zpátky se ještě stavíme u vody a zase párkrát hodím aport. Obecně nerada házím aporty dokola,at už na suchu nebo z vody,psi z toho jen magoří. A to mám psy,co by aportovaly doslova do zkolabování
tak nejak - moje fena by se driv utopila, nez by prestala plavat pro aporty.
hodim 2-3x a necham je byt
janaa
napsal(a):
Nejde o to, že by někomu vadilo házet aporty,ale o to, že si člověk ze psa dělá pretacivyho blbecka a zavislaka na aportech
Jako já v podstatě souhlasím, taky nemám ráda když je jediná psova zábava aportování a pes je z toho magor. Na druhou stranu ale zrovna u vody ty aporty fakt házím, hodně, a přetáčivé blbečky ze psů nemám . Mezi tím házením chci i nějakou poslušnost, vyběhnutí pro aport až po povelu, chvíli odložení, pár polohových cviků atd.... Když neházím tak si psi s hračkou normálně běhají kolem rybníka, nebo ji někde pustí a jdou si čuchat, hrabat, jsou v klidu. Jo, dokud budu házet, budou pro to plavat i kdyby měli chcípnout, ale jakmile přestanu, tak je klid.
Když jsou tepla, tak místo procházek jezdíme autem k vodě, a nejedu tam proto, abych psovi hodila dvakrát aport a jela domů . Ale není to jediná zábava, kterou by psi měli - a o tom si myslím, že to je. Prostě vše s rozumem a citem.
Ale teda zadavatelka má borderu, u těch je zrovna vidět často, že jsou to závisláci na aportování a nic jiného jen nezajímá... aspoň bych ty aporty u vody proložila nějakou poslušností..
marcelaamax
napsal(a):
Jako já v podstatě souhlasím, taky nemám ráda když je jediná psova zábava aportování a pes je z toho magor. Na druhou stranu ale zrovna u vody ty aporty fakt házím, hodně, a přetáčivé blbečky ze psů nemám . Mezi tím házením chci i nějakou poslušnost, vyběhnutí pro aport až po povelu, chvíli odložení, pár polohových cviků atd.... Když neházím tak si psi s hračkou normálně běhají kolem rybníka, nebo ji někde pustí a jdou si čuchat, hrabat, jsou v klidu. Jo, dokud budu házet, budou pro to plavat i kdyby měli chcípnout, ale jakmile přestanu, tak je klid.
Když jsou tepla, tak místo procházek jezdíme autem k vodě, a nejedu tam proto, abych psovi hodila dvakrát aport a jela domů . Ale není to jediná zábava, kterou by psi měli - a o tom si myslím, že to je. Prostě vše s rozumem a citem.
Ale teda zadavatelka má borderu, u těch je zrovna vidět často, že jsou to závisláci na aportování a nic jiného jen nezajímá... aspoň bych ty aporty u vody proložila nějakou poslušností..
Ale o tom to je,že to není jen lítání za aportem do zblbnutí. My když chodíme cvičit k vodě,tak je to logicky taky o aportech z vody,ale je to přesně o tom prokládání poslušností,čekání na povel, navádění na aporty atd. To je ten základní problém a rozdíl mezi tím,zda psovi házím,házím,házím a furt do kolečka nebo sice aportuje,ale u toho používá i mozek a 3/4 toho aportování je o vyřešení "úkolu". Ono je to stejné jako na suchu. Btw labíci,bordery, jrt, tři plemena,která si z mého pohledu nejčastěji vypěstují až manickou závislost na aportu, o to víc si na to proto musí dávat člověk pozor