Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.6.2022 20:37
janajana65

XXX.XXX.243.134

Nemám vlastně žádný dotaz, spíš si jdu postěžovat... Poslední cca měsíc je to u nás na sídlišti (okraj Prahy) jak bojová zóna. Před měsícem jsem se poprala se stafordem, minulý týden po nás šel FCR a dneska vižla, čivavy už nepočítám. Všichni samozřejmě na volno, přivolání nula nic... Sama mám whippeta, totálního submisáka, takže bránit musím já psa. Nikdy se díkybohu nic nestalo, ale jen kvůli tomu, že já jsem magor, co se raději sám nechá pokousat, než aby to schytal můj pes. Ale už se to začíná podepisovat i na Etynovi, když k nám jde cizí pes, je vidět, že je ostražitý, co zase bude.

Už mě ten neustálý stres nebaví... V tu chvíli to ustojím, ale pak vyprchá adrenalin a jsem hodinu nepoužitelná. Zároveň se bojím, aby mi Etyn nezačal preventivně útočit, vzhledem k tomu, že běhá coursing a dostihy, kde se agrese tvrdě trestá. Sice problém neřeší on ale já, houknu na něj ať se do toho nemíchá a zaleze za mě, ale i tak... A hlavně, co když to jednou nedám...

Je to u vás podobné? Nebo je to prostě nešvar velkého města, kde má psa každý blbec? Přijde mi, že u nás se to hodně zhoršilo, před cca rokem to byl 1 konflikt za půl roku a teď 3 za měsíc...

A trochu mimo téma:
Můj bahenní zápas se stafordem aneb jak to opravdu nedělat.
Pes za námi přeběhl pole, všimla jsem si ho až na poslední chvíli. Sice se mi povedlo chytit ho za obojek, ale bylo bláto, ujely mi nohy a stafík mě strhnul k sobě na zem. Pak si pamatuju jenom útržky, třeba vyceněnou bullí tlamu vedle obličeje, ta byla asi fakt zapamatováníhodná. Nakonec se mi povedlo vytáhnout sebe i bulla nahoru a jakžtakž si ho zafixovat. To zrovna doběhla panička. No, zařvala jsem si na ní pořádně, ale spíš jsem kontrolovala Etyna. Díkybohu mu nic nebylo, něco asi zachránil i obleček, co měl na sobě.

A já jsem podle mě skončila "jen" obalená v bahně kvůli tomu, že to je PP staford se standardní povahou a po mě vůbec nešel, i když několikrát mohl. Být to ten vižlák, asi bych si musela udělat výlet na chíru. Takže vlastně takové štěstí v neštěstí.

17.7.2022 17:12
Khalula

XXX.XXX.208.178

U nás kus za Prahou sice vesnice, ale lidí až až. Nedávno jsme takhle venčili, samozřejmě na vodítku (volné pobíhání zakázáno vyhláškou) a najednou se z ničeho nic přiřítil bernardýn. Nás pes na ulici ostatní psy vysloveně zdraví a chce se kamarádit, takže jsem musela psa zatáhnout za sebe a bernardýnovi se postavit sama Asi dvě minuty jsme se přeměřovali pohledem až konečně pomalým krokem dorazila znuděná panička s pohledem upřeným do mobilu, která na psa zavolala jenom „Amber, Amber“ (bez jakéhokoliv dalšího povelu). Světe div se, Amber netušil(a), co panička chce, tak jsme počkali, až panička dorazí a bernardýna za obojek odtáhne jiným směrem (dát ho na vodítko jí stejně nenapadlo).

V tomhle případě byl bernardýn kliďas, ale jinak se v obci řešila opakovaná napadení pitbulem (došlo i k zabití jiného psa), to ale bylo čistě o debilitě a aroganci jeho majitele, ale to je zase na jinou diskuzi … Jinak v podstatě při každém venčení narážíme na psy bez vodítka, s páníčkem v nedohlednu. Díky tomu že máme zahradu jsme už omezili procházky po vesnici a radši vyjedeme se psem autem někam do přírody. Ale jo, štve mě to a to hodně.

lizuuusa

17.7.2022 17:17
lizuuusa

XXX.XXX.203.208

Bydlím na sídlišti, kde je spousta agresivních psů a páníčkové, co to maj totálně na háku.
Začala jsem ss sebou brát pepřový sprej. Ano..slyšíte dobře, pepřák.
Poradil mi to jeden z kynologů. Tohle je pro psy zlo. Nejen na čenich ale i na oči. Už jsem to 3x použila, jelikož na nás běžel staford, který bylo jasný že se chtěl prát a já se svou shibou nemám šanci. Stříkla jsem na něho a bl klid. Zasekl se a pak odběhl pryč. Prostě co jinýho mě zbejvá. Já se s cizím nevyhcovancem prát nebudu..a můj pes už vůbec ne, pokud maj agresori oni, měli by si je hlídat, pokud ne, budou mít uraz oni, ani já, ani muj pes ale oni.

17.7.2022 17:24
Khalula

XXX.XXX.208.178

lizuuusa napsal(a):
Bydlím na sídlišti, kde je spousta agresivních psů a páníčkové, co to maj totálně na háku.
Začala jsem ss sebou brát pepřový sprej. Ano..slyšíte dobře, pepřák.
Poradil mi to jeden z kynologů. Tohle je pro psy zlo. Nejen na čenich ale i na oči. Už jsem to 3x použila, jelikož na nás běžel staford, který bylo jasný že se chtěl prát a já se svou shibou nemám šanci. Stříkla jsem na něho a bl klid. Zasekl se a pak odběhl pryč. Prostě co jinýho mě zbejvá. Já se s cizím nevyhcovancem prát nebudu..a můj pes už vůbec ne, pokud maj agresori oni, měli by si je hlídat, pokud ne, budou mít uraz oni, ani já, ani muj pes ale oni.

Pepřák je super nápad, jenom já bych ho nejradši používala na ty majitele (klidně i preventivně) a ne na psy, ale v zásadě s Vámi souhlasím.

Přidejte reakci

Přidat smajlík