Plat rozhodčí na výstavě

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

KatkaKatka007

26.6.2022 19:31
KatkaKatka007

XXX.XXX.49.105

Dobrý den,
Tak jsem se chtěla zeptat, kolik si cca vydělá rozhodčí na výstavě?

Jednak kolik např český rozhodčí třeba na krajské a pokud někdo ví, kolik třeba zahraniční all rounder má za den? Jen mě to vždy zajímalo!

27.6.2022 12:16
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Viz https://www.cmku.cz/data/dokumenty/14-smernice-cmku-pro-delegovani-rozhodcich-platna-od-112022.pdf

Tohle jsem nevěděl. To je docela tragédie teda.

27.6.2022 15:55
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.23.116

Dasvo napsal(a):
Tohle jsem nevěděl. To je docela tragédie teda.

Jj, na výstavách si mastí kapsy pořadatelé - rozhodčí je tam jen otrok.
A nejhorší je česká specialita, že nalákají lidí na zahraničního rozhodčho a po uzávěrce to změní na nějakého českého ksichtaře, na kterého by skoro nikdo z přihlášených dobrovolně nejel (teď se to dá svést na covid, ale tohle se na našich výstavách děje 20 let)☠️

27.6.2022 16:39
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Jj, na výstavách si mastí kapsy pořadatelé - rozhodčí je tam jen otrok.
A nejhorší je česká specialita, že nalákají lidí na zahraničního rozhodčho a po uzávěrce to změní na nějakého českého ksichtaře, na kterého by skoro nikdo z přihlášených dobrovolně nejel (teď se to dá svést na covid, ale tohle se na našich výstavách děje 20 let)☠️

Plus tragická péče o personál v kruzích. Konkrétně teď na Intercanisu - 700 korun, jedna půllitrová voda a jedna pidi tatranka za celý den. Pamatuju doby, kdy personál dostal stravenku na oběd, později aspoň malou bagetu, teď už jen trapnou oplatku.
Proti tomu třeba OMS Olomouc jsou doslova grandi.

Ale mě osobně nejvíc točí to, že nad 80 psů se nepíšou posudky! Zaplatíte tisíc korun, se psem v kruhu jste minutu a nedostanete ani pár vět o tom, proč máte známku, jakou máte. (Jen to svádí pořadatele zvát all-roundery a nacpat každému 100 psů.) A všichni dostanou Výbornou. Úroveň výstav hodně upadá.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.6.2022 16:54

Dasvo napsal(a):
Plus tragická péče o personál v kruzích. Konkrétně teď na Intercanisu - 700 korun, jedna půllitrová voda a jedna pidi tatranka za celý den. Pamatuju doby, kdy personál dostal stravenku na oběd, později aspoň malou bagetu, teď už jen trapnou oplatku.

Ale mě osobně nejvíc točí to, že nad 80 psů se nepíšou posudky! Zaplatíte tisíc korun, se psem v kruhu jste minutu a nedostanete ani pár vět o tom, proč máte známku, jakou máte. (Jen to svádí pořadatele zvát all-roundery a nacpat každému 100 psů.) A všichni dostanou Výbornou. Úroveň výstav hodně upadá.

Tak to je u koní lepší. V drezurách dostane protokol každý.

27.6.2022 17:03

"Úroveň výstav hodně upadá"

to je porad nekonecna diskuze a porad dokola. a stejne lidi dal jezdi. Neni duvod neco menit, dokud je dost lidi, ne?

Me vystavy nechytly - jezdim jen kdyz musim.
A i tak uz jsem otravena.

Jen tak btw. Vaclavik mel včera pres 90 psu a posudky se psaly i slovni popis byl u všech.
to jen ze fakt nikdy nikdo nevi, co se bude na te ktere vystave dit...

28.6.2022 08:24
aluska

XXX.XXX.197.205

Tak to se docela divím, že za tak malou odměnu to ti rozhodčí vůbec dělají. Před 5ti lety jsem dělala občas zapisovatele, dostávali jsme 400,- na den. Na oblastkách k tomu bagetu, kávu, vodu, zákusek. Na národkách a mezinárodkách nic. Vedoucí kruhu dostával 800,- a myslela jsem si že rozhodčí má teda daleko víc...

28.6.2022 08:49

aluska napsal(a):
Tak to se docela divím, že za tak malou odměnu to ti rozhodčí vůbec dělají. Před 5ti lety jsem dělala občas zapisovatele, dostávali jsme 400,- na den. Na oblastkách k tomu bagetu, kávu, vodu, zákusek. Na národkách a mezinárodkách nic. Vedoucí kruhu dostával 800,- a myslela jsem si že rozhodčí má teda daleko víc...

No... oni to ti rozhodčí dělají za tu almužnu, ve svém volném čase, často ve špatných podmínkách (vedro, špatný vzduch v pavilonech,...), takže vlastně je to taková charita. Člověk by si řekl - stojí jim to za to? - musí, jinak by to nedělali...

Ve světle toho, kolik dostanou rozhodčí a další personál kruhů, si člověk klade otázku, kam jde - kde končí - suma vybraná na výstavních poplatcích. Na Intercanisu 1000,- Kč za jednoho psa... cca 3000 přihlášených psů (pravda, ne všichni platili 1000, protože štěňata, dorost, čestná a veteráni byli za 600)... Komunikace s vystavovateli je jednodušší a levnější přes dogoffice (dříve se zasílalo potvrzení o přijetí přihlášky poštou, tedy se platilo poštovné), tisk katalogu je taky jednodušší, na druhou stranu pronájem prostor je určitě drahý, a vyšší jsou i mzdové prostředky pro lidi, kteří výstavu zajišťují, něco stojí ceny,...
No nic, já do toho nevidím.

28.6.2022 09:07
rapotacka11

XXX.XXX.224.93

+ vstupné

28.6.2022 14:41

Tak to je u koní lepší. V drezurách dostane protokol každý.

Drezura ale není výstava. Na výstavách o protokolech tedy nevím, resp. my jsme žádné nedostali. Ale byla jsem na jedné, dvou, mno.

28.6.2022 15:30

Drezura ale není výstava. Na výstavách o protokolech tedy nevím, resp. my jsme žádné nedostali. Ale byla jsem na jedné, dvou, mno.

Jasně. Ale na té výstavě taky platím, ne? A jako majitele psa by mě zajímalo písemné zdůvodnění, proč dopadl, jak dopadl. Samozřejmě, že spousta věcí by byla "neopravitelná" (drezuru u koně můžu trénovat a vylepšovat, exteriér nebo barvu psa ne), ale jaksi z principu...

28.6.2022 15:44

Tak na koňské výstavě by mě taky docela zajímalo, proč jsem tak či onak dopadla. Třeba se na koňských výstavách taky někde protokoly vypracovávají.

Drezuru bych s tím ale nesrovnávala, to je sport. To by se dalo srovnat třeba s protokolem z dogdancingu - kdyby nějaký byl.

28.6.2022 15:50

Tak na koňské výstavě by mě taky docela zajímalo, proč jsem tak či onak dopadla. Třeba se na koňských výstavách taky někde protokoly vypracovávají.

Drezuru bych s tím ale nesrovnávala, to je sport. To by se dalo srovnat třeba s protokolem z dogdancingu - kdyby nějaký byl.

Já to beru tak, že někdo na výstavy chodí, aby eventuálně uchovnil. Takže by třeba ocenil objektivní vysvětlení, proč zrovna ten jeho (její) ne.

28.6.2022 16:21

Já to beru tak, že někdo na výstavy chodí, aby eventuálně uchovnil. Takže by třeba ocenil objektivní vysvětlení, proč zrovna ten jeho (její) ne.

pokud uchovnuji a planuji chovat - mela bych o svem zvireti vedet mnohem vice nez rozhodci

29.6.2022 19:50
janajana65

XXX.XXX.243.134

Dasvo napsal(a):

Tyjo, tak to koukám, já jsem na klubovce teď dostala 1000,- za den + pití, obědy na místě, ubytování ze soboty na neděli, 300,- na večeři a cesťák. Přemýšlela jsem, že bych zkusila MV, ale za 700 a tatranku na to kašlu.

29.6.2022 21:14
Šarina

XXX.XXX.200.119

Bývali Čechové statní jonáci.
Bývalo normální, že pes na výstavě dostal podrobný písemný posudek.

Asi už jsem pro tenhle svět moc stará.

30.6.2022 12:04
Dasvo

XXX.XXX.101.12

janajana65 napsal(a):
Tyjo, tak to koukám, já jsem na klubovce teď dostala 1000,- za den + pití, obědy na místě, ubytování ze soboty na neděli, 300,- na večeři a cesťák. Přemýšlela jsem, že bych zkusila MV, ale za 700 a tatranku na to kašlu.

Jo, jo, klubové akce jsou jiná liga. A pak ti myslivci z Olomouce (Olomoucké a Náměšťské výstavy). Výstavy, které pořádá ČMKU nebo ČMKJ jsou skutečně jen pro nadšence, které ta práce baví a dělali by ji i zadarmo.

30.6.2022 15:43
janajana65

XXX.XXX.142.116

Dasvo napsal(a):
Jo, jo, klubové akce jsou jiná liga. A pak ti myslivci z Olomouce (Olomoucké a Náměšťské výstavy). Výstavy, které pořádá ČMKU nebo ČMKJ jsou skutečně jen pro nadšence, které ta práce baví a dělali by ji i zadarmo.

Tak to jsem netušila, na klubovce jsem teď měla jako vedoucí kruhu premiéru. Zjišťuji, že jsem tedy měla štěstí na pořadatele, měli jsem fakt servis all inclusive.

Ze zajímavosti jsem koukla na Trio CACIB v Praze a dávají VK s angličtinou 900,-. To je fakt peklo. Už chápu, proč je personál na MV takový, jaký je...

30.6.2022 16:33

Dasvo napsal(a):

To bývají nádherný výstavy, jezdím tam moc ráda.

Přidejte reakci

Přidat smajlík