Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

JitkaV

27.6.2022 16:17
JitkaV

XXX.XXX.206.254

Dobrý den
Mám zamluvené štěňátko jorkšíra s PP od FCI. Maminka je ale dost světla a ostříhaná. Může to být i tím stříháním? otec taky. Je to tak v pořádku? Je jisté, že jejich štěňata budou taky tak světlá? A ještě můj druhý dotaz... Jak by správně měl být dlouhý čumáček?
Děkuji vám za reakce

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.6.2022 18:53

V jorkšírech se nevyznám....co se týče čumáčku, tak asi není problém najít na netu xy fotek papírových jorků. Co se týče barvy, tak i když jsou rodiče štěňat momentálně osříhaní, tak předpokládám, že mají za sebou nějakou výstavu...některá plemena jí mají povinnou, pokud má být jedinec chovný a chovatel či chovatelka určitě budou mít fotky ve výstavní srsti, kde by mělo být vidět, jakou mají rodiče barvu pokud nejsou ostříhaní.
To je asi ten základ, co bych v případě pochybností hledala já...plus samozřejmě veškeré dostupné informace o chovce, odchovech atd.
Asi základ je přihlásit se do nějaké FB skupiny zaměřené na toto plemeno.

27.6.2022 20:42
balisek

XXX.XXX.172.162

York má povolené pouze jedno zbarvení - tmavě šedou (dle standardu ocelově modrou) s tříslovou. Nicméně věkem srst světlá, "vyšisuje‘. Zejména u jedinců, kteří už mají po výstavní kariéře a majitel chlupům nevěnuje tolik péče. Počítejte s tím, že váš jork bude ve vyšším věku taky světlejší.

JitkaV

28.6.2022 07:57
JitkaV

XXX.XXX.206.22

Právě, že fenka má teprve 3 roky a druhé štěnata, a už je taková hodně světlá. O CHS jsem toho nikde moc nenašla :( Navíc má výšku uvedenou 27 cm, a takový delší čumáček, na papírového pejska má dost odchylek.

28.6.2022 08:00

JitkaV napsal(a):
Právě, že fenka má teprve 3 roky a druhé štěnata, a už je taková hodně světlá. O CHS jsem toho nikde moc nenašla :( Navíc má výšku uvedenou 27 cm, a takový delší čumáček, na papírového pejska má dost odchylek.

Je to opravdu CHS FCI? Ověříte si to na webu ČMKU (www.cmku.cz).

28.6.2022 08:20
aluska

XXX.XXX.197.205

PP FCI dostanou štěňátka? Potom by rodiče měli být uchovnění a v pořádku jak v povaze tak v exteriéru. Pokud jsou to štěňat pouze po rodičích s PP, tak tam už je možnost, že rodiče jsou mírně nestandardní a proto nebyli uchovněni

JitkaV

28.6.2022 09:24
JitkaV

XXX.XXX.206.22

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Je to opravdu CHS FCI? Ověříte si to na webu ČMKU (www.cmku.cz).

Na seznamu je, paní říkala, že chovají pod FCI, ale chovají ještě jinou rasu.

28.6.2022 09:53

JitkaV napsal(a):
Na seznamu je, paní říkala, že chovají pod FCI, ale chovají ještě jinou rasu.

Tak si ověřte na klubu, jestli jsou rodiče vrhu chovní, a jestli chovatelka splnila vše, co je třeba pro vydání PP..

28.6.2022 10:12
Lily2

XXX.XXX.133.235

Tak samozřejmě, že ne každý jedinec je výstavní šampion. Pokud hledáte štěně na výstavy, tak si vyberte rodiče, kteří mají výstavy za sebou, klidně jeden z rodičů import a podobně. Počítejte s poněkud vyšší cenou.

Možná to nejsou úplně špičkoví jedinci, a pak by tomu měla cena štěňat odpovídat (respektive, štěňata po šampionech by měla být dražší). :)

Pokud se jedná o jedince s PP, kteří jsou uchovnění, tak bych se nebála, že nebudou vypadat jako jorkšíři. Pokud máte nějaké specifické preference (tmavá barva a výstavní předpoklady), tak to chce hodně prověřit a hledat. :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík