Jorkšírský terier s PP

Prodám Jorkšírského teriéra - Nabízím 2 fenečky s PP FCI nar.1.2.2025.Feneč...
30000 KčJitkaV
XXX.XXX.206.254
Dobrý den
Mám zamluvené štěňátko jorkšíra s PP od FCI. Maminka je ale dost světla a ostříhaná. Může to být i tím stříháním? otec taky. Je to tak v pořádku? Je jisté, že jejich štěňata budou taky tak světlá? A ještě můj druhý dotaz... Jak by správně měl být dlouhý čumáček?
Děkuji vám za reakce
Uživatel s deaktivovaným účtem
V jorkšírech se nevyznám....co se týče čumáčku, tak asi není problém najít na netu xy fotek papírových jorků. Co se týče barvy, tak i když jsou rodiče štěňat momentálně osříhaní, tak předpokládám, že mají za sebou nějakou výstavu...některá plemena jí mají povinnou, pokud má být jedinec chovný a chovatel či chovatelka určitě budou mít fotky ve výstavní srsti, kde by mělo být vidět, jakou mají rodiče barvu pokud nejsou ostříhaní.
To je asi ten základ, co bych v případě pochybností hledala já...plus samozřejmě veškeré dostupné informace o chovce, odchovech atd.
Asi základ je přihlásit se do nějaké FB skupiny zaměřené na toto plemeno.
York má povolené pouze jedno zbarvení - tmavě šedou (dle standardu ocelově modrou) s tříslovou. Nicméně věkem srst světlá, "vyšisuje‘. Zejména u jedinců, kteří už mají po výstavní kariéře a majitel chlupům nevěnuje tolik péče. Počítejte s tím, že váš jork bude ve vyšším věku taky světlejší.
JitkaV
XXX.XXX.206.22
Právě, že fenka má teprve 3 roky a druhé štěnata, a už je taková hodně světlá. O CHS jsem toho nikde moc nenašla :( Navíc má výšku uvedenou 27 cm, a takový delší čumáček, na papírového pejska má dost odchylek.
JitkaV
napsal(a):
Právě, že fenka má teprve 3 roky a druhé štěnata, a už je taková hodně světlá. O CHS jsem toho nikde moc nenašla :( Navíc má výšku uvedenou 27 cm, a takový delší čumáček, na papírového pejska má dost odchylek.
Je to opravdu CHS FCI? Ověříte si to na webu ČMKU (www.cmku.cz).
JitkaV
XXX.XXX.206.22
napsal(a):
Je to opravdu CHS FCI? Ověříte si to na webu ČMKU (www.cmku.cz).
Na seznamu je, paní říkala, že chovají pod FCI, ale chovají ještě jinou rasu.
JitkaV
napsal(a):
Na seznamu je, paní říkala, že chovají pod FCI, ale chovají ještě jinou rasu.
Tak si ověřte na klubu, jestli jsou rodiče vrhu chovní, a jestli chovatelka splnila vše, co je třeba pro vydání PP..
Tak samozřejmě, že ne každý jedinec je výstavní šampion. Pokud hledáte štěně na výstavy, tak si vyberte rodiče, kteří mají výstavy za sebou, klidně jeden z rodičů import a podobně. Počítejte s poněkud vyšší cenou.
Možná to nejsou úplně špičkoví jedinci, a pak by tomu měla cena štěňat odpovídat (respektive, štěňata po šampionech by měla být dražší). :)
Pokud se jedná o jedince s PP, kteří jsou uchovnění, tak bych se nebála, že nebudou vypadat jako jorkšíři. Pokud máte nějaké specifické preference (tmavá barva a výstavní předpoklady), tak to chce hodně prověřit a hledat. :)