vosina

XXX.XXX.251.47
Zdravím,
měli jsme doma dva pejsky (stafodšírský bulteriér a trpasličí pinč) , jeden bohužel nedávno zemřel. Pořídili jsme tomu druhému štěněcího parťáka (také pinče) a všechno bylo v pohodě. Pár týdnů po prvním pejskovi zemřel i ten druhý a tak jsme štěňátku pořídili také parťáka, opět staf., pinčice na něj ale doráží a vrčí, až se to nakonec semele do rvačky. Staf. je hodný, nikdy si nezačíná, zatím je to docela salámista a trošku trubka, ale bojíme se, aby si nešli po krku donekonečna. Máme je odděleně, ale několikrát za den se je snažíme dát k sobě aby se očuchali, bereme je spolu na procházky. Zajímal by mě názor ostatních, zda si myslíte, jestli tomu prostě musíme dát čas a nebo jestli to jsou nějaké příznaky toho, že z nich kámoši prostě nebudou.
Díky
Uživatel s deaktivovaným účtem

Otázka je, zda se jedná skutečně o rvačku nebo "jen" o tvrdší, brutálnější, divočejší...nevím jak to nazvat...formu hry.

No já nevím, ale proč zrovna tato plemena? K trpasličímu pinčovi bulteriér? Po pravdě, mě by to nenapadlo.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.74
Me by zajimalo proc tam v tak kratky dobe zdechlo tolik psu.
vosina

XXX.XXX.93.78
Ono to začíná jako hra, ale potom jak po sobě začnou vrčet, tak se začnou silněji kousat a už je musíme odtrhávat, ono je možný, že to je nějaká drsnější forma hry, ale chápete, jsou to oba ještě jelita a bojíme se, aby si nějak neublížili

vosina
napsal(a):
Ono to začíná jako hra, ale potom jak po sobě začnou vrčet, tak se začnou silněji kousat a už je musíme odtrhávat, ono je možný, že to je nějaká drsnější forma hry, ale chápete, jsou to oba ještě jelita a bojíme se, aby si nějak neublížili
Video? Ale stejně mi to nepřipadá jako šťastná volba plemen.
vosina

XXX.XXX.251.47
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Me by zajimalo proc tam v tak kratky dobe zdechlo tolik psu.
15 a 16 let je myslím pádný důvod k “zdechnutí”

xxx.xxx.251.47 dej si prášek
vosina

XXX.XXX.251.47
BlueBee
napsal(a):
Vosina, myslim, ze to je spis fakt jejich drsnejsi hra. Zrovna pinč dokaze pri hre vydavat hodne ‘nebezpecne vypadajici’ vrcivy zvuky. Jestli jsou to stenata - fena a pes? Jak stari? Myslim, ze je to fakt jejich forma hry.
ano, pinč fena 4 měsíce a pejsek 2 a půl měsíce, ještě na sebe nejsou úplně zvyklí, tak snad to bude taky tím

Myslím, že navzdory tomu, že jste takovou kombinaci plemen měli, nezvolili jste dobře. Ten váhový a velikostní nepoměr u dvou skoro stejně starých štěňat může vyústit v tragédii.

vosina
napsal(a):
ano, pinč fena 4 měsíce a pejsek 2 a půl měsíce, ještě na sebe nejsou úplně zvyklí, tak snad to bude taky tím
Kolik váží 4měsíční trpasličí pinčice a kolik staffbulátko ve 2,5 měsících?
pinčice na něj ale doráží a vrčí, až se to nakonec semele do rvačky. Staf. je hodný, nikdy si nezačíná, zatím je to docela salámista a trošku trubka, ale bojíme se, aby si nešli po krku donekonečna.
Neumím si představit, jak do sebe tyhle dvě váhové kategorie hlodají, jak se "rvou". Odtrhávat od sebe? Jedno plácnutí packou a to klíště na krku je pryč, ne? Představuji si pohled na svět z pidipinčího úhlu pohledu. Neohrabané, nevychované velké cosi, bojím se, radši ječím a bojuju, ať mě to nepřeválcuje. A sama jsem štěně, kdo pomůže mně?
Čemu dávat čas? Prostě vychovávejte, usměrňujte, oddělujte, ale budete to mít sakra těžké.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.118
Omlouvám se cetla jsem to v rychlosti a blbe si zafixovala ze to byli mladi psi. Pro zadavatelku:
Omlouvám se. Nezlobte se. Moje bl bost.

Dvakrát jsem v parku zažila mrňavou staffinu. Obě si skoro neměly s kým hrát, všichni ostatní před nimi zdrhali, popř. naopak vyjížděli. Prostě typický tank, co nezná míru a zvlášť ve štěněcím věku, nebývá mezi menšími psy zrovna oblíbený.
V případě zadavatelky bych měla hodně nahnáno, že jednou přijdu domů a pinčice mi tam bude ležet třeba s přeraženou páteří...
Je pravda, že někteří stafíci mají prostě drsný styl hry, a ostatní psy jejich hru nesnesou.... Ale znám stafíky, kteří žijí s jorkem, čivavou, trpasličím špicem a je to v pohodě. Vždycky tam byl ale nejdřív ten menší pes, který si rozjívené štěně srovnal.
Pokud to dobře chápu, tady nedělá "problém" ten stafík - majitelka píše, že je to salámista a trubka (ono i takoví stafíci jsou), a že to vyprovokuje pinčová? A nejspíš to bude hra, což je ale asi jedno, protože taková hra bohužel nebude bezpečná pro oba. Měla jsem k 30kg psovi 4 kg štěně stafíka, a taky jsem musela hodně usměrňovat, co se her týkalo. A musím říct, že většinou to taky rozjela právě ta "malá". Já jsem psa učila hrát si s fenou v leže, žádný lítání, a když chytla rapla ona, tak ji nehonit, ale počkat na ní až zase přiběhne... Měla jsem to ale mnohem jednodušší v tom, že to byl dospělý už celkem rozumný pes, který nějak fungoval a dalo se s ním domluvit. Vy to u dvou štěňat budete mít podstatně těžší. Ale bude potřeba je naučit si spolu hrát, korigovat to, a za nějakou hranici to nenechat zajít. Moje fena byla taky schopná viset psovi na krku, v rámci hry, a to tak, že měl krk do krve, takže i z té její strany jsem to prostě korigovala. A ani teď, v dospělosti, je nenechám rozjet úplně na max... protože sice oba jsou to bullové, ale 14 a 30 kg je pořád dost rozdíl...
No a jinak když jsem měla vrh stafíků, tak jako ty hry mezi nimi někdy byly dost drsné, hodně řevu u toho, a možná by taky někdo řekl, že je to rvačka... Jenže oni byli "vyrovnaní", nehrozilo, že jeden druhému nějak závažně ublíží... Přesto když už to bylo moc, tak jsem to trochu "rozehnala" třeba hračkou....