Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

ŽanetaBuráček

9.7.2022 01:17
ŽanetaBuráček

XXX.XXX.78.249

Dobrý den, předevčírem jsem zjistila, že můj pejsek má pod čelistí bouli. Jedná se o hrubosrstého jezevčíka. Před měsícem mu byl první rok. Je to zdravý, hodný přátelský pejsek. Byla jsem hned u veterináře ten mu píchl nějakou injekci. Prý by to mělo otok zmírnit. Poté mi dal léky. Za dva dny mám přijít znovu. Veterinář Chtěl odebrat tkáň z boule ale můj pejsek “Buráček” se bohužel bránil. Bylo toho na nej moc. Celé dny brečím protože na internetu čtu pouze o nevyléčitelných nádorech…Mám veliký strach. Je to můj mazlíček kterého zbožňuji celým svým srdcem. Chuť k jídlu má stále. Je hravý nic ho nebolí…Muže mít bulka pod čelistí i jiný význam? Na fotce to asi moc vidět není. Ale přijde mi to veliké a na dotyk tvrdé.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.7.2022 08:02

ŽanetaBuráček napsal(a):
Dobrý den, předevčírem jsem zjistila, že můj pejsek má pod čelistí bouli. Jedná se o hrubosrstého jezevčíka. Před měsícem mu byl první rok. Je to zdravý, hodný přátelský pejsek. Byla jsem hned u veterináře ten mu píchl nějakou injekci. Prý by to mělo otok zmírnit. Poté mi dal léky. Za dva dny mám přijít znovu. Veterinář Chtěl odebrat tkáň z boule ale můj pejsek “Buráček” se bohužel bránil. Bylo toho na nej moc. Celé dny brečím protože na internetu čtu pouze o nevyléčitelných nádorech…Mám veliký strach. Je to můj mazlíček kterého zbožňuji celým svým srdcem. Chuť k jídlu má stále. Je hravý nic ho nebolí…Muže mít bulka pod čelistí i jiný význam? Na fotce to asi moc vidět není. Ale přijde mi to veliké a na dotyk tvrdé.

Ano, může to být i nádorové bujení. Proto je dobré zvykat jakékoliv zvíře na manipulaci. Pro jeho dobro. To , že celé dny brečíte, mu nepomůže. Mí kocouři si nechají odebrat krev nebo oholit břicho kvůli ultrazvuku, aniž by výrazně protestovali.

Možná, kdyby mu píchnul nějaké sedativum, šel by odběr lépe.

9.7.2022 08:50

Nemusí to hned být zhoubný nádor, může to být třeba i absces (ze zapíchnuté osiny).

9.7.2022 11:55
Zoia

XXX.XXX.209.82

Vidím to stejně, může to být něco blbého, stejně jako něco relativně neškodného. Tím brečením mu to akorát děláte těžší, protože je na vás určitě navázaný, a i kdyby to nakrásně byla nějaká prkotina, tak musí z vašeho chování nabýt dojmu, že se děje něco hrozného. Zkuste se sebrat, přepnout do módu "popereme se s tím", což začne tím, že budete vědět co to je. Když by ten odběr nebyl jinak možný, tak bych dala na radu Komety a šla cestou sedace.

10.7.2022 12:57
fikovnice

XXX.XXX.162.253

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ano, může to být i nádorové bujení. Proto je dobré zvykat jakékoliv zvíře na manipulaci. Pro jeho dobro. To , že celé dny brečíte, mu nepomůže. Mí kocouři si nechají odebrat krev nebo oholit břicho kvůli ultrazvuku, aniž by výrazně protestovali.

Možná, kdyby mu píchnul nějaké sedativum, šel by odběr lépe.

"Kometo", jak už jsem psala, potřebuji nechat oholit Elsu. Jak jste prosím kocoury navykala na vet péči? Dá se to nějak, když půjde vlastně o Elsin první kontakt s vetkou od kotěte?

16.7.2022 21:36

fikovnice napsal(a):
"Kometo", jak už jsem psala, potřebuji nechat oholit Elsu. Jak jste prosím kocoury navykala na vet péči? Dá se to nějak, když půjde vlastně o Elsin první kontakt s vetkou od kotěte?

Od kotěte jsem sahala do tlamičky, uší a tak, při každém krmení jsem cvičně párkrát pročísla. Ale vždycky jsem měla krátkosrsté jedince. Takže srst nevyžaduje zvláštní péči. Navíc, jak už jsem psala někde vedle, mí kocouři se u veta strachy "roztečou". A nechají si líbit prakticky všechno.

16.7.2022 23:03
fikovnice

XXX.XXX.134.115

Od kotěte jsem sahala do tlamičky, uší a tak, při každém krmení jsem cvičně párkrát pročísla. Ale vždycky jsem měla krátkosrsté jedince. Takže srst nevyžaduje zvláštní péči. Navíc, jak už jsem psala někde vedle, mí kocouři se u veta strachy "roztečou". A nechají si líbit prakticky všechno.

Takže už jsem vhodný čas propásla!
Každopádně, představte si (všichni, co jste sledovali můj příběh s Fidovým abscesem), zase mi napsala ta mladá paní dr. - anděl! Jak se vede Fidovi a zda se zahojil... A nabídla mi, že kdykoli budu něco potřebovat, mohu se na ni obrátit. Tak jsem jí právě hned písla o Else a jejím oholení...
Jinak ale zdá se mi, že srst dorůstá celkem pomalu. Fido už není samozřejmě holátko, ale poříd má na zadku, kde měl absces, kraťoučké chlupy, i trochu jinak zbarvené než zbytek srsti.

16.7.2022 23:05
fikovnice

XXX.XXX.134.115

Ještě k tomu roztečení... Fido také neměl moc tendenci zdrhat, a to ho ten zákrok opravdu hodně bolel - probourávala se komunikace mezi kapsami naplněnými hnisem, pak se vsouval drén a posléze se to šilo. To vše zaživa. A strašlivě předl - ale on to má odmala jako sebeuklidňující rituál.

Přidejte reakci

Přidat smajlík