Zdravím,
v oblasti pipet jsem naprosto neznalá, u jorků jsme měli vždy Bravecto. To vestajovi dát nechci, není nejzdravější a nechci jej zatěžovat další chemií. Jaké pipety reálně fungují- nejen na klíšťata, ale i blechy?
Vystřídali jsme dva obojky- Kiltex skončil vyrážkou, Foresto mi přijde že nějak nefunguje, byť je hodně chválený. Tahala jsem několik klíšťat týdně a chytl i blechy. Proto bych ráda zkusila pipety, jen ty názory na účinnost se liší.
Nejznámější je asi Frontline, ale ten prý v posledních letech také nefunguje jako dřív? A taky, jaký je rozdíl v základní řadě a ve Frontline Combo? Popř. co Advantix a Fypryst- neznám nikoho, kdo by s nimi měl zkušenosti.
Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

RaketkaRocky
napsal(a):
Zdravím,
v oblasti pipet jsem naprosto neznalá, u jorků jsme měli vždy Bravecto. To vestajovi dát nechci, není nejzdravější a nechci jej zatěžovat další chemií. Jaké pipety reálně fungují- nejen na klíšťata, ale i blechy?
Vystřídali jsme dva obojky- Kiltex skončil vyrážkou, Foresto mi přijde že nějak nefunguje, byť je hodně chválený. Tahala jsem několik klíšťat týdně a chytl i blechy. Proto bych ráda zkusila pipety, jen ty názory na účinnost se liší.
Nejznámější je asi Frontline, ale ten prý v posledních letech také nefunguje jako dřív? A taky, jaký je rozdíl v základní řadě a ve Frontline Combo? Popř. co Advantix a Fypryst- neznám nikoho, kdo by s nimi měl zkušenosti.
Děkuji.
Máme právě Advantix 6. týden a ani jedno klíště ani blechu bělouš neměl. Zkoušela jsem spot i na přírodní bázi, ale to vůbec nemohl mít, zrudla mu kůže v místě aplikace, začal se hodně drbat a do půl hodiny jsem mu to musela smýt. Advantix je v klidu. Před dovčou dám spot další, budeme hodně v přírodě.

není pipeta jako pipeta
od fipronilu můžete proti klíšťatům očekávat velmi malou účinnost, trochu odpuzuje, ale to je tak všechno
v řadách rozdíl není, "combo" je regulátor dospívání blech
relativně lepší jsou přípravky s permethrinem. opět mnohdy je fuk, co je k tomu, třeba ten advantix k tomu má imidakloprid který ale působí jen na blechy, to stejný foresto, to je flumethrin na klíšťata a imidakloprid na blechy. nebo vectra, tři složky, ale dvě na blechy a na klíšťata zase jen ten permethrin.
ono hlavně na výběr moc není. leda pak taková ta čistá chemie jako diazinon a tetrachlorvinphos. které mají účinnost taky leckdy různou.

Používám dlouhá léta pipetu Frontline, ale je fakt, že asi před dvěma lety ty "obyčejné" přestaly být tak spolehlivé. Teda žádná trága, ale byla jsem zvyklá na nula klíšťat a pak už třeba dvě do měsíce byla. Navíc jsem nacházela v tom nejhorším období i lezoucí klíště na psech po procházce.
Teď používám taky Frontline, ale Tri-act...měl by mít i repelentní účinek a vypadá, že i to funguje. Letos jsme sice dvě klíšťata čuba měla, ale mojí vinou, protože jsem zapomněla po měsíci zakápnout další pipetu a klíště chytila po měsíci a třech týdnech od zakapání.
Takže nám to funguje, když ne stoprocentně, tak minimálně na 99%.
Ale je fakt, že je zase dost lidí, třeba tady na fauně, co říkají, že zrovna Frontline moc nefunguje.
Dávám pipety, nejlepší byl Advantix, působí i na komáry, bohužel současný pes se po něm drbe, takže vyzkoušen Frontline Combo, úplně na prt, zajímavý, že to dávám na kočky a tam to funguje, takže na psa dávám Fypryst, klíšťat je míň, ale nějaký pořád jsou, akorát zakouslý chcípnou a pak se hůř tahaj.

assil
napsal(a):
Dávám pipety, nejlepší byl Advantix, působí i na komáry, bohužel současný pes se po něm drbe, takže vyzkoušen Frontline Combo, úplně na prt, zajímavý, že to dávám na kočky a tam to funguje, takže na psa dávám Fypryst, klíšťat je míň, ale nějaký pořád jsou, akorát zakouslý chcípnou a pak se hůř tahaj.
Mně se po Advantixu pes začal drbat až v 5 letech. Předtím nic, klíšťata žádná, nešli po něm komáři. Pipeta vydržela celé léto, následující rok další a drbal se jako šílený, že jsem mu místa aplikace radši umyla. Škoda, fakt to fungovalo. Naštěstí přírodu nesnáší a do roští a do trávy neleze.

napsal(a):
Mně se po Advantixu pes začal drbat až v 5 letech. Předtím nic, klíšťata žádná, nešli po něm komáři. Pipeta vydržela celé léto, následující rok další a drbal se jako šílený, že jsem mu místa aplikace radši umyla. Škoda, fakt to fungovalo. Naštěstí přírodu nesnáší a do roští a do trávy neleze.
to je imidakloprid, jako kontaktní alergen je docela profláklý. mně takhle kočka u rodičů jednou jedinkrát dostala foresto, trvalo celý rok než jí ten krk zase zarostl.
napsal(a):
to je imidakloprid, jako kontaktní alergen je docela profláklý. mně takhle kočka u rodičů jednou jedinkrát dostala foresto, trvalo celý rok než jí ten krk zase zarostl.
Můj minulý pes měl Advantix celý život v pohodě, byla to fakt jediná skoro stopro účinná pipeta a jak píše Ollie, taky stačila jedna na celý léto, tak to je fakt škoda, že je to takhle profláklý kontaktní alergen. Současnýho psa několik dní svědí místo aplikace, furt se pak snažil drbat mezi lopatkama, po pár dnech to přešlo, jako nic vážného, ale jako taky majitel kontaktních alergií vím jakej je to děs a svědí to fakt příšerně, tak už jsem to na něj radši nikdy nedala.

aluska
napsal(a):
Bodlinko, a co říkáte na Top spot on ? Děkuji
to je permethrin bez dalších přídavků, které stejně většinou působí jen na blechy

Nám nejvíc vyhovoval Duowin spot on, ale ten bohužel už není k sehnání. Jeho účinnou látku Permethrinum má i Advantix. Jedna fenka to snáší bez problémů a druhá se po aplikaci drbe, ale jen pár dní a pak je klid.

napsal(a):
Nám nejvíc vyhovoval Duowin spot on, ale ten bohužel už není k sehnání. Jeho účinnou látku Permethrinum má i Advantix. Jedna fenka to snáší bez problémů a druhá se po aplikaci drbe, ale jen pár dní a pak je klid.
zkuste ten top spot on. to je permethrin.

napsal(a):
zkuste ten top spot on. to je permethrin.
Díky za tip. I cena je velmi přijatelná :)
aluska
napsal(a):
Cena je super, já mám 4 trpasličí jezevčíky, koupila jsem velké balení pro koně, dávkuji stříkačkou a vydrží mi pro všechny hafany na celou sezónu
Nemáte zkušenost, když nespotřebujete celé balení, jestli pak funguje i další rok?
Já jsem loni taky dávala psům Top spot on (balení pro koně) a byla jsem spokojená, celkem to fungovalo. Dávali to i feně v rodině a taky dobrý. Já letos dala tablety, ale v rodině dali zase ten Top spot on - co zbyl z loňska, a nefungoval vůbec, takže nakonec taky dali tabletu.
Tak nevím, jestli je to tím, že je to z loňska a nebo prostě letos už nefunguje to, co loni fungovalo. Protože třeba stejnou zkušenost má i známá s obojkem, který dvě sezóny fungoval skvěle, a letos nic.

marcelaamax
napsal(a):
Nemáte zkušenost, když nespotřebujete celé balení, jestli pak funguje i další rok?
Já jsem loni taky dávala psům Top spot on (balení pro koně) a byla jsem spokojená, celkem to fungovalo. Dávali to i feně v rodině a taky dobrý. Já letos dala tablety, ale v rodině dali zase ten Top spot on - co zbyl z loňska, a nefungoval vůbec, takže nakonec taky dali tabletu.
Tak nevím, jestli je to tím, že je to z loňska a nebo prostě letos už nefunguje to, co loni fungovalo. Protože třeba stejnou zkušenost má i známá s obojkem, který dvě sezóny fungoval skvěle, a letos nic.
Jj, mně to vždycky zbylo do příští sezóny, měla jsem to v ledničce a stejně to nefungovalo.
marcelaamax
napsal(a):
nemám, spotřebuji za jednu sezónu
napsal(a):
není pipeta jako pipeta
od fipronilu můžete proti klíšťatům očekávat velmi malou účinnost, trochu odpuzuje, ale to je tak všechno
v řadách rozdíl není, "combo" je regulátor dospívání blech
relativně lepší jsou přípravky s permethrinem. opět mnohdy je fuk, co je k tomu, třeba ten advantix k tomu má imidakloprid který ale působí jen na blechy, to stejný foresto, to je flumethrin na klíšťata a imidakloprid na blechy. nebo vectra, tři složky, ale dvě na blechy a na klíšťata zase jen ten permethrin.
ono hlavně na výběr moc není. leda pak taková ta čistá chemie jako diazinon a tetrachlorvinphos. které mají účinnost taky leckdy různou.
To ale zadavatelce moc nepomůžete, když k tomu nehodíte firemní názvy.
fikovnice
napsal(a):
Ale no tak. Vždyť stačí, když se podívá na hlavní účinnou látku. Já bych odpověděla (a často odpovídám) totéž , ale nechtěla jsem se opakovat. Vypisovat tady komrdesát přípravků je nesmysl.
Jo a permethrin se nesmí dávat na kočky, fipronil ano.

fikovnice
napsal(a):
Jani, já třeba taky hledám nejdřív účinnou látku a pak teprve názvy, který jsou vlastně celkem fuk.

fikovnice
napsal(a):
To je dobře, tak to má být...
Někteří ale chtějí vědět přímo název přípravku. Je ale opravdu jednoduché si to najít.
když ono název přípravku je o ničem
těch generik je obrovské množství