holka-OK

XXX.XXX.8.149
Dobry den, mohla bych se zeptat jestli nekdo nevite, jestli nekdo neprodava mlade lisky? Byla bych moc rada a milovala bych ji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

holka-OK
napsal(a):
Dobry den, mohla bych se zeptat jestli nekdo nevite, jestli nekdo neprodava mlade lisky? Byla bych moc rada a milovala bych ji.
Lísku? Tu koupíte nejspíš v nějakém zahradnictví. Ale pozor až ji budete sázet, hodně se rozrůstá, tak s tím počítejte.

napsal(a):
Lísku? Tu koupíte nejspíš v nějakém zahradnictví. Ale pozor až ji budete sázet, hodně se rozrůstá, tak s tím počítejte.
Jste se sekla, Balu. Slečna shání mladé lišky, do polévky. Třeba kulajda je s nimi výborná.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.44.149
holka-OK:"Dobry den, mohla bych se zeptat jestli nekdo nevite..."
Máte o chovu lišek dostatečně nastudováno? Liška je divoké zvíře, neproběhla u ní domestikace, jedná se o zvíře svéhlavé, těžko předvídatelné. Vyžaduje mnoho speciální péče, neustále musí být zaměstnávána, je velmi inteligentní, stále potřebuje něco dělat, vymýšlet. Jakmile jí to není umožněno, bude likvidovat vše co se dá, nebo bude strádat a vytvářet si škodlivé zlozvyky. Liška je obratná, všude vyleze, vše prošmějdí, snadno uteče z nedostatečně zabezpečeného objektu, voliéry. Je to noční zvíře a velmi hlasitě se projevuje, samci i samice značkují a v dospělosti silně zapáchají, podobně jako tchoř. Na rozdíl od psů je to samotářské zvíře a narozdíl od kočky je aktivní, hůře se ochočuje a zvládá. Chovat lišku je velká zodpovědnost a závazek, budete tomu muset obětovat mnoho mnoho času a sil. Pokud s tímto vším počítáte, můžete kontaktovat záchranné stanice, myslivce, zda nemají nějaké osiřelé mládě. K chovu je třeba povolení.
Další věcí je, že chov lišky je svým způsobem týrání, zvíře nebude moci projevit své dovednosti a potřeby, uplatnit své instinkty, pudy, svůj potenciál. V přírodě by denně naběhala desítky kilometrů, neustále by zaměstnávala mysl, jak jí to v bytě nahradíte?

Ach jo...mladé lišky budu milovat.....jasně, taky koukám na videa lidí...mladých lidí, kteří se chlubí svým liščím mazlíčkem, liščetem a neroplývám se, jsem hodně smutná, tak nšjak nevidím, že by se tito lidé následnš chluvili sdílením domácnosti se starší liškou. Lišče je super, ochočí se, navíc se dá brát ven a venku je člověk středem pozornosti "jééé, lištička, ta je roztomiloučká" a co potom ty záplavy lajků na sociálních sítích, fotečky, videa.....no a pak liška vyroste, dospěje a už to není ten ideální a interesantní domácí mazlíček, není to pejsek v psím kožichu a co dál, liška je na obtíž, liška je problém........
Kdyby chtěl někdo opravdu chovat lišku a má na to odpovídající podmínky a to znamená se o chov lišky zajímat, tak se tady nebude ptát tímhle stylem, kde by mohl koupit lišku.
Bože, co všechno jsou lidi ochotní udělat pro to, aby byli zajímaví.

Se neznepokojujte, jsou prázdniny a rodiče asi nezajistili ani příměstský tábor.
Taky miluju liščata, když se na ně dívám v přírodopisném dokumentu. Mému psovi každý druhý říká lištičko. I když je to v obecném slova smyslu téměř pes, tak ho mám občas plné kecky. Bych to polodivoké zvíře slečně na den půjčila, aby se jí rozsvítilo. Vlastně ani omylem, protože by to špatně dopadlo. Navíc by můj chorobný mamánek ani nechtěl, naštěstí.
napsal(a):
Se neznepokojujte, jsou prázdniny a rodiče asi nezajistili ani příměstský tábor.
Taky miluju liščata, když se na ně dívám v přírodopisném dokumentu. Mému psovi každý druhý říká lištičko. I když je to v obecném slova smyslu téměř pes, tak ho mám občas plné kecky. Bych to polodivoké zvíře slečně na den půjčila, aby se jí rozsvítilo. Vlastně ani omylem, protože by to špatně dopadlo. Navíc by můj chorobný mamánek ani nechtěl, naštěstí.
napsal(a):
Opět potvrzuji...
Já už mám lísky po celičké zahradě...
JInak ale slečna spíš shání něco, co dávám jako přílohu.
napsal(a):
Jste se sekla, Balu. Slečna shání mladé lišky, do polévky. Třeba kulajda je s nimi výborná.
A Mekáč dělal teď jakási obalovaná sýrová kolečka s liškami. Teda předpokládám jen s liškovým aroma...
Asi tu moc příznivců nebude, ale ten sýr navoněnej liškama mně fakt chutnal (min. č., ptž už jej v nabídce nemají).
A stejně jsme pořád neodhalili jaké že lisky/lísky/lišky slečna shání...
Já doporučuji tu z obrázku z mého minulého příspěvku.
Cena: 399,- Kč...to jde!

fikovnice
napsal(a):
Opět potvrzuji...
Já už mám lísky po celičké zahradě...
JInak ale slečna spíš shání něco, co dávám jako přílohu.
..takovouhle podobnou jsem jako dítě vyštrachala na půdě a měla místo psa, dostala obojek a vodítko a všude se mnou chodila, kde nemohla po svých, tam jsem ji nosila v košíku....no užily jsme si spolu do jejího rozpadu.....

Pořídit čínského naháče a v zimě ho navléct do povedenějšího liščího overalu by taky nemuselo být úplně marné

dadu
napsal(a):
Mě teda při čtení dotazu napadlo: liska - líska = kachna
Není to spíš lyska? To je nějakej druh vodního ptáka, ne?

napsal(a):
Není to spíš lyska? To je nějakej druh vodního ptáka, ne?
..těch máme plný rybník na chalupě....ale chytit a ochočit jsem je tedy ještě nezkoušela....

dadu
napsal(a):
Řekla bych, že jsou extrémně plaché
..oproti kachnám a labutim ano...

lyska není černá kachna O to jsem se pohádala se soudružkou učitelkou na školním výletě před skoro padesáti lety... Je to nejběžnější chřástal naší přírody... jen soudružka učitelka tvrdila, že vše co plave na vodě, je kachna...

napsal(a):
..těch máme plný rybník na chalupě....ale chytit a ochočit jsem je tedy ještě nezkoušela....
Musíte je mít moc ráda a milovat je. Pak půjde i nemožné

napsal(a):
lyska není černá kachna O to jsem se pohádala se soudružkou učitelkou na školním výletě před skoro padesáti lety... Je to nejběžnější chřástal naší přírody... jen soudružka učitelka tvrdila, že vše co plave na vodě, je kachna...
Já se před 45 lety hádala s učitelem biologie, že zajíc není hlodavec.

Varaxi
napsal(a):
Já se léta páně 2000 (plus mínus) hádala s učitelem, že upíři existují. On si představil upíra Nosferatu, já Desmodus rotundus. :)
Toho mám v prezentaci spolu s Danem Hůlkou jako Drákulou. Když probírám (hemato)porfyrii, která možná stojí za vznikem legend o upírech a vlkodlacích.
napsal(a):
Konečně
Přibližně ve stejné době jsem měl podobný úspěch s poznámkou že puma nepatří mezi velké kočky. Místo očekávaného uznání jsem vyfasoval za 5. Dodnes si tu bezmoc pamatuji.

Jiří5
napsal(a):
Konečně
Přibližně ve stejné době jsem měl podobný úspěch s poznámkou že puma nepatří mezi velké kočky. Místo očekávaného uznání jsem vyfasoval za 5. Dodnes si tu bezmoc pamatuji.
No a jak je to s tou pumou teda? Přiznávám, že i já ji řadím mezi velké kočky.
Edit: Ha, že by malé kočky? Tvrdí wiki...

Jiří5
napsal(a):
Konečně
nojono - kočičky se mi taky líbily. Když ona ta velikost není všechno - a že neumí na rozdíl od velkých koček zařvat, málokdo ví...
Taková otázka do prázdna, řeší tu Admini ty hloupé řeči? Zahradnictví, hračkářství atp.? K ničemu to není, akorát to z tazatele dělá naprostého tupce. (A z lidí co to napíší taktéž..)
Pokud nemohou někteří jedinci konkrétně a vážně poradit, proč se vůbec vyjadřují a zbytečně ničí jméno a kvalitu tohoto webu?
Pamatuji si doby kdy jsem nebyla ani registrovaná, to sem člověk přišel, zeptal se, dostal odpověď. Bez řečí a ponižování.
Děkuji za rozumné odpovědi a omlouvám se zadavateli za "offtopic" text, bohužel poradit k vašemu tématu nemám jak, zkušenosti nemám.
OnlyK
napsal(a):
Taková otázka do prázdna, řeší tu Admini ty hloupé řeči? Zahradnictví, hračkářství atp.? K ničemu to není, akorát to z tazatele dělá naprostého tupce. (A z lidí co to napíší taktéž..)
Pokud nemohou někteří jedinci konkrétně a vážně poradit, proč se vůbec vyjadřují a zbytečně ničí jméno a kvalitu tohoto webu?
Pamatuji si doby kdy jsem nebyla ani registrovaná, to sem člověk přišel, zeptal se, dostal odpověď. Bez řečí a ponižování.
Děkuji za rozumné odpovědi a omlouvám se zadavateli za "offtopic" text, bohužel poradit k vašemu tématu nemám jak, zkušenosti nemám.
To je velmi jednoduché...
Myslím, že už z textu zadání je patrné, že to píše nějaká mladá holka, spíše dítě...
Vy si myslíte, že je OK, aby chovala lišku...?!! Divoce žijící šelmu?!
Takže pardon, ale hloupá byla otázka, nikoli naše odpovědi!!!
OnlyK
napsal(a):
Nebo si snad myslíte, že tu zde OPRAVDU někdo napíše něco ve smyslu: Myslivec z Horní Dolní Vám obstará liščí mládě?
Jsme na zvířecím webu, a myslím, že většina z nás se snaží o to, aby zvířata netrpěla!!! Liška chovaná v zajetí - jak by se jí asi žilo?! A to pomíjím její pach...který by se stal nesnesitelný pro majitele.

napsal(a):
Musíte je mít moc ráda a milovat je. Pak půjde i nemožné
....no mně stačí je pozorovat....

fikovnice
napsal(a):
Pozor pozor!
Napsala jsi nevhodný komentář, off topic, dehonestující, tupý a já nevím jaký ještě...
Hloupý, zbytečný, ubohý, trapný... jéje, já mám adjektiv v zásobě

OnlyK
napsal(a):
A co jste čekala, když sem děcko napíše, že chce lišku? Já bych doma tomu svému řekla to samé, kdyby ho takováto kravina napadla. Můžete si sama zjistit, jak to s liškou je, na internetu je informací i videí opravdu hodně.
Že to tady všichni vzali spíš s humorem, mně přijde úplně v cajku, žádný ponižování nevidím.
Milí diskutující,
chov lišek není v ČR protizákonný, je pro něj však potřebné příslušné povolení od KVS a samozřejmě splnění podmínek udaných Zákonem č. 246/1992 Sb. (konkrétně § 13 - Ochrana zvířat v zájmových chovech).
Poptávka tazatelky každopádně svou podstatou nepatří do diskuze, ale spíše do inzerce. Vlákno tedy bude uzamčeno.
Děkuji za pochopení.
Admin
Téma je uzamčeno, není možné vkládat odpovědi.