Kavalír king charles španěl 2022

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.8.2022 10:33
Svijan

XXX.XXX.226.209

Dobrý den. Uvažuji nad kavalírem a tak se chci zeptat jak jsou na tom dnes 2022 po zdravotní stránce. Případně které chovky můžete doporučit a jake jsou ceny štěňat. Do budoucna bychom rádi fenku blenheim, tak už začínám pomalinku zjišťovat.

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.8.2022 10:59

Doporučuju CHS Chlupaté štěstí, mají štěňata s výbornými zdravotními výsledky, někteří jsou i velice úspěšní na výstavách.

13.8.2022 11:10
Svijan

XXX.XXX.226.209

Děkuji za odpověď. Výstavy ani chov neplánujem, chceme zkrátka zdravého rodinného společníka, dočetl jsem se že kavalír trpí hlavně na nemoci srdce ale jsou to vesměs starší příspěvky proto jsem se ptal jak jsou na tom v roce 2022. Celkově bych chtěl vědět o všech případných zdravotních rizicích a i cena mě zajímá, vím že to nebude nic levného jelikož ceny psů i krizenych šli hodně nahoru, ale když něco chci tak si zkrátka zaplatím. Jde jen o cenovou orientaci.

13.8.2022 20:50
Varaxi

XXX.XXX.129.250

Na konci roku 2019 nebylo lze vybrat v ČR štěně po rodičích testovaných na syringomyelii. Pokud se to nezměnilo, vybírejte v zahraničí nebo zvolte jiné plemeno.
Jsme majitelem psa se syrinou (neprůkazně, ale příznaky má, takže pravděpodobnost hraničí s jistotou) a nikdy více. A to se náš pes jenom drbe, podle všeho nemá bolesti ani další problémy. K tomu alergie na všechno, záněty prostaty, záněty žaludku... A to jsme vybírali pečlivě - srdce, oči, EF negativní, stejně není zdravý.

16.8.2022 21:58
Svijan

XXX.XXX.226.209

A kde tedy nejlépe hledat? To jsou vážně tak nachylni?

17.8.2022 10:53
Varaxi

XXX.XXX.137.233

Svijan napsal(a):
A kde tedy nejlépe hledat? To jsou vážně tak nachylni?

Upřímně - nevím. Kdybych věděla, kde vybírat, tak bych tam vybírala a teď neměla psa, co je alergický na maso.
Psi to jsou úžasní. Povahy super, milý, příjemný, přátelský psík, bez zbytečné bojácnosti. Fakt super. Ale to zdraví, no, řeknu Vám to takhle: Předchozí labrador stál za bezmála 13 let tolik, co kavalír za 3 roky. Většinou to jsou výlohy na veterináře a samozřejmě potřebuje být krmen speciálními granulemi.
Jako jo, může být, že jsme měli smůlu. Ale je z renomované chovatelské stanice, z prověřeného chovu. Všechny doporučené testy na dědičné vady měli rodiče negativní (vyjma syringomyelie, jak jsem ostatně psala). Takže tomu moc nevěřím.
Já bych podruhé do kavalíra nešla. A pokud přece jen, tak bych se porozhlédla v zahraničí. V UK zdraví teď docela řeší, tak třeba tam? A samozřejmě je třeba si uvědomit, že takové štěně bude stát úplně jinou částku, než co byste dal(a) za psa v ČR.
Já, kdybych pořizovala zdravého rodinného společníka, bych zkusila najít vhodného kandidáta mezi jinými plemeny. Např. papilloni jsou na tom snad mnohem lépe po zdravotní stránce, přitom mají podobnou povahu a i fyzicky nejsou tak rozdílní.
Nevím, no. Prohledejte zdejší diskuzi, o kavalírech se tu toho napsalo docela hodně.

17.8.2022 13:33

Máme třetího kavalírka v řadě (první odešla ve 14 letech a teď máme 9 a 4 roky). Jiné plemeno už nechci. Kdybych vyjmenovala všechny jejich nej, tak bych tu byla do večera :) Konkrétní chovnou stanici nedoporučím, protože těch dobrých je fakt hodně. Radila bych při výběru chovky se řídit absolvovanými vyšetřeními. Minimálně srdce, oči, pately. I ta syringo se už u nás testuje. Vybírala bych rodiče co nejstarší, kteří mají stále výborné zdravotní výsledky. Nebála bych se obrátit i na poradce chovu (jsou uvedeni na stránkách klubů). Doporučuji i přidat se do FB skupin Cavalier and King Charles spaniel - chováme srdcem a do skupiny Plánované a aktuální vrhy CKCHS s rodokmenem. Aktuální cena za bezchybnou fenečku je cca 30 tis. Kč a výš (myslím si).

2.9.2022 13:56
zolia

XXX.XXX.91.9

Po zdravotní stránce je kavalír v horším průměru. Už mám třetího a první se dožil skoro šestnácti (téměř bez péče veta), druhý v šesti letech uspán (jaterní zkrat) a třetí chrápe vedle mě na sedačce (osm let).
Výběr štěněte je trochu loterie. Poslední pes je po rodičích testovaných snad na vše a výsledek je špatný pohybový aparát (po dohodě s vetem dáváme zatím jen Aptus Aptoflex), hluchý na levé ucho. Ostatní (srdce, pately, oči) je naprosto zdravý pes s až neuvěřitelným apetitem. Výjimečná je u kavalíra povaha. Po třech psech a 25 letech soužití s kavalírkem můžu říci, že vždy a za všech okolnostní bez problémů a to jak běžný provoz, lidé, děti, cizí zvířata, výcvik i výchova. Doporučit můžu chovku Ze Zámku Lešná a Hvězdu Prokyon. Cena s PP 30 000 +.

3.9.2022 22:40
fikovnice

XXX.XXX.133.109

Svijan napsal(a):
Dobrý den. Uvažuji nad kavalírem a tak se chci zeptat jak jsou na tom dnes 2022 po zdravotní stránce. Případně které chovky můžete doporučit a jake jsou ceny štěňat. Do budoucna bychom rádi fenku blenheim, tak už začínám pomalinku zjišťovat.

Dobrý večer. Už jste nějak v hledání postoupila? Ptám se proto, že moje kamarádka má kavalíra, tak se můžu zeptat z jaké je chovky. Pokud chcete...

6.9.2022 11:00

Zrovna se narodila štěňátka v CHS Chlupaté štěstí. Paní chovatelka uvádí, že všechna zdravotní vyšetření rodiče mají. Za zeptání nic nedáte. -)

Kopíruju z FB: Včera se naši Theušce (Urania Theia Minowara a Tullamore Prokopská hvězda) narodilo neuvěřitelných 8 štěňátek. 5 chlapečků a 3 krásné princezny. Volní jsou tři kluci.

11.9.2022 13:56
Svijan

XXX.XXX.226.209

Zatím ne. Uvažujeme nad ním do budoucna teď jen zjišťuji potřebné informace

kikionka

27.9.2022 21:21
kikionka

XXX.XXX.123.44

Kavalír je skvělé plemeno, nejlepší kamos, hodný mazlit, má smysl pro humor, chce vyhovět, miluje všechny a všechno, je to gaucak, ale i sportovec a turista (mám 2 letou fenecku - dikybohu zatím zcela zdravá, veta známe jen z očkováni a prevence), ale je pravda, ze bohužel když má člověk smůlu, tak muže vychytat dost nemocného jedince, zvlášť nemoc chlopní a syringomyelie bývají problem a není žádná garance ze se po testovaných rodičích nenarodi potomek s těmito problémy. Chce to se informovat i o tom jak jsou na tom aktuálně prarodiče a v kolika a na co umřeli předkové. Rodiče by měli mít minimálně EFS/CC/DE test, doppler srdce, luxace patelly a dědičné oční vady, nejlépe i degenerativní myelopatii a MRI syringomyelie. Dále je důležité chodit každý rok na preventivní prohlídku, ideálně ke kardiologovi, starat se o zuby, dopravat pohyb a krmit kvalitní stravou (ideálně barfem).

Přidejte reakci

Přidat smajlík