varszitila

XXX.XXX.208.168
Ahojte, zaujímala by ma účinnosť antiparazitických obojkov - konkrétne Foresto u plemien s dlhou srsťou napr. samoyed, špic, NO, kaukazák.... O 2 týždne si berem šteniatko a hľadám čo najúčinnejšie a najviac šetrné antiparazitikum. Zatiaľ zvažujem foresto obojok alebo pipety Frontline combo a Advantix. Aký máte na ne názor?
Chovateľka nám poradila skôr pipety, pretože obojky sú vraj u dlhosrtých psov neúčinne. No rada si prečítam skúsenosti ostatných ľudí
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mám dlouhosrstou kolii a obojek byl úplně k ničemu.
varszitila

XXX.XXX.208.168
No práveže som dúfala, že u šteňacej srsti to bude mať ešte nejaký efekt,aj keď už u dospelca s dlhou srsťou už nebude funkčny.🙁 Osobne antiparazitikam s vnutorným použitím sa chcem vyhnúť, mám z nich strach - ak sa objavi akykoľvek problem alebo reakcia, zo psa sa to už vytiahnuť nedá.
Vicky.Pollard

XXX.XXX.110.33
varszitila
napsal(a):
No práveže som dúfala, že u šteňacej srsti to bude mať ešte nejaký efekt,aj keď už u dospelca s dlhou srsťou už nebude funkčny.🙁 Osobne antiparazitikam s vnutorným použitím sa chcem vyhnúť, mám z nich strach - ak sa objavi akykoľvek problem alebo reakcia, zo psa sa to už vytiahnuť nedá.
No, během léta u psa v husté a dlouhé srsti i ty pipety mají tak mizernou účinnost, že místo aplikace pipet každé 3 týdny (my jsme už po 7–14 dnech od aplikace pipety tahali zapitá klíšťata) raději sáhnete po jedné tabletě za rok.
Štěněti bych nic nedala. Mám neošetřené feny, víc klíšťat měly na jaře, v současné době žádná nemají, ačkoliv chodí denně do lesa i do vysoké trávy.
Pokud si berete štěně za 2 týdny, na antiparazitika proti vnějším parazitům bych se vykašlala a máte-li pocit, že bez nich to nejde, dejte je až příští sezónu.

jen bych k tomu, co napsala Terven, dodala : dle nákazové situace v místě bydliště
jestli je u vás babezióza, anaplazmóza, atd. (nakažená klíšťata) běžná, tak ošetřit
já to mám stejně jako terven
tedy fčil nula nula nic, a to mám díky kočkám opravdu přesný přehled
varszitila

XXX.XXX.208.168
Tarven ďakujem za nevyžiadanú radu. Chcela som počut skor názory , ktore antiparazitikum vybrat a aké majú ľudia skúsenosti a nie či dávať alebo nie. U nás je snáď z celého Slovenska najvyšší výskyt kliešťov, ktoré veľmi často prenášajú nie len encefalitídu, takže riskovať a čakať, že či a kedy sa nejaký infikovaný kliešť prichytí na moje šteniatko naozaj nemám v pláne. Sesternici už takto jedna fenka uhynula a musím povedať, že vôbec to nebola sranda. Dva týždne sa trápila, chodila po vyšetreniach, zháňali jej krv.... To ja zažiť naozaj nechcem a preto sa tomu plánujem čo najúčinnejším spôsobom vyhnúť.
varszitila
napsal(a):
Tarven ďakujem za nevyžiadanú radu. Chcela som počut skor názory , ktore antiparazitikum vybrat a aké majú ľudia skúsenosti a nie či dávať alebo nie. U nás je snáď z celého Slovenska najvyšší výskyt kliešťov, ktoré veľmi často prenášajú nie len encefalitídu, takže riskovať a čakať, že či a kedy sa nejaký infikovaný kliešť prichytí na moje šteniatko naozaj nemám v pláne. Sesternici už takto jedna fenka uhynula a musím povedať, že vôbec to nebola sranda. Dva týždne sa trápila, chodila po vyšetreniach, zháňali jej krv.... To ja zažiť naozaj nechcem a preto sa tomu plánujem čo najúčinnejším spôsobom vyhnúť.
To se vám velmi omlouvám. Pokud se ptáte na internetovém fóru, často se vám může stát, že dostanete odpověď, kterou jste nechtěla slyšet anebo odpověď na něco, na co jste se neptala.
Jak vidno dle lajků, nejsem s tím názorem jediná, já bych štěně donesené domů v září, už ničím neošetřovala. Organismu štěněte bohatě stačí zátěž očkování a odčervení.
Píšete, že hledáte co nejúčinnější a co nejšetrnější antiparazitikum - bohužel se to vzájemně vylučuje, takové není žádné. Šetrná účinkujou mizerně a účinná jsou dryáky.
Pokud žijete v oblasti výskytu babesiosy, na štěně se srstí typu samojed bych doporučila tabletu.

a já bych to nejprve konzultovala se svojí veterinářkou (zná podmínky, zná nákazy v místě, zná mě... ví očkovací a odčervovací schéma...) spíš než na webu...
Dala bych nějakej spot. Chápu,že nechce štěndo nechat bez ochrany, já mívám štěňata na jaře a taky spoty dostávají. Těch diskuzí už tu bylo dost, přírodní věci prostě u nás nefungují, tablety se mi příčí,ale bez ochrany psy nenechám,to by tahali z každé procházky x desítek klíšťat, to prostě nejde, a těch hnusot,co přenáší se bojím. Jasný,nic není stoprocentní, a faktem je, že ty nemoci jsou na vzestupu, zvlášť takový chuťovky jako anaplazma, s tou se snad letos roztrhl pytel
janaa
napsal(a):
Dala bych nějakej spot. Chápu,že nechce štěndo nechat bez ochrany, já mívám štěňata na jaře a taky spoty dostávají. Těch diskuzí už tu bylo dost, přírodní věci prostě u nás nefungují, tablety se mi příčí,ale bez ochrany psy nenechám,to by tahali z každé procházky x desítek klíšťat, to prostě nejde, a těch hnusot,co přenáší se bojím. Jasný,nic není stoprocentní, a faktem je, že ty nemoci jsou na vzestupu, zvlášť takový chuťovky jako anaplazma, s tou se snad letos roztrhl pytel
Na jaře se nedivím, jaro je co se týče klíšťat úplně nejhorší. Duben, květen - pohroma, červen už lepší a jak už jsem psala, přes prázdniny jenom sem tam ojediněle klíště a to jsme furt ve stejné lokalitě. Teď, jak je sucho, nejsou snad už vůbec.
Jj, přírodní věci nefungujou nebo možná minimálně. Ale ty funkční věci jsou zas dvojsečná zbraň...bohužel ty důsledky nejsou vidět hned a nikdo si to pak nedá do souvislosti, proto lidi ty přípravky používají bez respektu.
Určitě nejsem apriori proti použití čehokoliv ale myslím si, že je třeba si dát na misky vah krom nemocí přenášených klíšťaty i důsledky každoročního používání zatěžující chemie...a upřímně, mně skoro připadá jako větší zlo to druhý.
Ty desítky klíšťat, co pes nosí domů, jsou samozřejmě problém, jsou pak všude, lezou i na lidi a ty odpadlý nacucaný kuličky taky nic moc.
Pokud bych měla velkýho chlupatýho psa, u kterýho není šance to uhlídat, nejspíš bych mu na začátku sezóny dala Bravecto, to mi připadá jako nejmenší zlo. Většina lidí se shoduje (a mám stejnou zkušenost), že účinek tablety proti klíšťatům je mnohem delší než je garantováno v příbaláku, takže na sezónu jedna stačí.
Do obojků bych nešla, mám bytový mazlící psy, navíc v létě chodí do vody. Pipet se bojím...slyšela jsem o blbých reakcích. A vadilo by mi, že pes má minimálně tejden na zádech mastnej flek ...přecejenom spí v posteli, čumáky na sobě - a taky jsem tam já, žejo