Dobrý den, mám takový dotaz. Chtěla bych začít stříhat psy na živnost. ( zatím jsem stříhala jen své doma a občas sousedům) Mám vystudovanou veterinu. Udělala jsem si klasický kurz stříhání psů. Musím si vzhledem ke své vystudované škole dělat ještě rekvalifikační kurz? Nebo si můžu jen zažádat o živnost a stříhat.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Denča3
napsal(a):
Dobrý den, mám takový dotaz. Chtěla bych začít stříhat psy na živnost. ( zatím jsem stříhala jen své doma a občas sousedům) Mám vystudovanou veterinu. Udělala jsem si klasický kurz stříhání psů. Musím si vzhledem ke své vystudované škole dělat ještě rekvalifikační kurz? Nebo si můžu jen zažádat o živnost a stříhat.
Nemusíte. Jen zažádat o živnost.
Denča3
napsal(a):
Máte VŠ veterinu a budete stříhat psy?

Fiona.Praha
napsal(a):
Máte VŠ veterinu a budete stříhat psy?
Zadavatelka o se o VŠ nezmiňuje. Já nějak automaticky předpokládala, že mluví o střední škole. Možná mylně.

Fiona.Praha
napsal(a):
Pro mne je teda "veterina" zkratka pro VŠ veterinární.
Pro mě právě ne. Protože na veterině učím. Střední.

Já teda pominu vaše vzdělání, ale celkem by mě zajímalo, co obnáší klasický kurz stříhání psů. Berou se v potaz jednotlivá plemena a jejich výstavní úprava nebo je to všechno střih ala york?

napsal(a):
Já teda pominu vaše vzdělání, ale celkem by mě zajímalo, co obnáší klasický kurz stříhání psů. Berou se v potaz jednotlivá plemena a jejich výstavní úprava nebo je to všechno střih ala york?
U nás se učí jednotlivá plemena.

napsal(a):
U nás se učí jednotlivá plemena.
Já se ptám právě proto, že spousta střihaču neví, jak má vypadat výstavní úprava GR. A musí je stříhat chovatelé. Taky mám za sebou kurz groomingu a stříhám si radši sama. Zvlášť tady na Moravě je to zabitý.
napsal(a):
Já se ptám právě proto, že spousta střihaču neví, jak má vypadat výstavní úprava GR. A musí je stříhat chovatelé. Taky mám za sebou kurz groomingu a stříhám si radši sama. Zvlášť tady na Moravě je to zabitý.
Ani často neví, jak mají vytrimovat konkrétní plemeno.
U nás "stříhala" sestřička na veterině, vzala na jednu délku psa od čumáku po konec ocasu, včetně nohou a břicha. Paráda.