Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.9.2022 17:04
Denča3

XXX.XXX.12.226

Dobrý den, mám takový dotaz. Chtěla bych začít stříhat psy na živnost. ( zatím jsem stříhala jen své doma a občas sousedům) Mám vystudovanou veterinu. Udělala jsem si klasický kurz stříhání psů. Musím si vzhledem ke své vystudované škole dělat ještě rekvalifikační kurz? Nebo si můžu jen zažádat o živnost a stříhat.

10.9.2022 22:37
BlueBee

XXX.XXX.3.174

Dcery kamaradka je kadernice, udelala si nejaky 90ti hodinovy kurz na strihani psu a uz striha.. ( rekvalifikacni kurz nebo kurz pro strihace je asi uplne nastejno) Dulezita je asi spis šikovnost strihace. Nekdo by mohl mit kurzy tri a psa stejne oškube:-)

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.9.2022 08:29

Denča3 napsal(a):
Dobrý den, mám takový dotaz. Chtěla bych začít stříhat psy na živnost. ( zatím jsem stříhala jen své doma a občas sousedům) Mám vystudovanou veterinu. Udělala jsem si klasický kurz stříhání psů. Musím si vzhledem ke své vystudované škole dělat ještě rekvalifikační kurz? Nebo si můžu jen zažádat o živnost a stříhat.

Nemusíte. Jen zažádat o živnost.

11.9.2022 20:36
Fiona.Praha

XXX.XXX.69.90

Denča3 napsal(a):

Máte VŠ veterinu a budete stříhat psy?

11.9.2022 20:41

Fiona.Praha napsal(a):
Máte VŠ veterinu a budete stříhat psy?

Zadavatelka o se o VŠ nezmiňuje. Já nějak automaticky předpokládala, že mluví o střední škole. Možná mylně.

11.9.2022 20:48
Fiona.Praha

XXX.XXX.69.90

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zadavatelka o se o VŠ nezmiňuje. Já nějak automaticky předpokládala, že mluví o střední škole. Možná mylně.

Pro mne je teda "veterina" zkratka pro VŠ veterinární.

11.9.2022 20:50

Fiona.Praha napsal(a):
Pro mne je teda "veterina" zkratka pro VŠ veterinární.

Pro mě právě ne. Protože na veterině učím. Střední.

11.9.2022 21:25

Já teda pominu vaše vzdělání, ale celkem by mě zajímalo, co obnáší klasický kurz stříhání psů. Berou se v potaz jednotlivá plemena a jejich výstavní úprava nebo je to všechno střih ala york?

12.9.2022 13:28

Já teda pominu vaše vzdělání, ale celkem by mě zajímalo, co obnáší klasický kurz stříhání psů. Berou se v potaz jednotlivá plemena a jejich výstavní úprava nebo je to všechno střih ala york?

U nás se učí jednotlivá plemena.

12.9.2022 14:45

U nás se učí jednotlivá plemena.

Já se ptám právě proto, že spousta střihaču neví, jak má vypadat výstavní úprava GR. A musí je stříhat chovatelé. Taky mám za sebou kurz groomingu a stříhám si radši sama. Zvlášť tady na Moravě je to zabitý.

12.9.2022 20:25
Fiona.Praha

XXX.XXX.69.14

Já se ptám právě proto, že spousta střihaču neví, jak má vypadat výstavní úprava GR. A musí je stříhat chovatelé. Taky mám za sebou kurz groomingu a stříhám si radši sama. Zvlášť tady na Moravě je to zabitý.

Ani často neví, jak mají vytrimovat konkrétní plemeno.
U nás "stříhala" sestřička na veterině, vzala na jednu délku psa od čumáku po konec ocasu, včetně nohou a břicha. Paráda.

Přidejte reakci

Přidat smajlík