Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.9.2022 18:41

Dobrý den, měla bych na Vás dotaz. Asi před týdnem jsem zjistila, že můj pes má ulomený špičák a uprostřed mu šla vidět dřeň. O tom, že špičák je ulomený jsem věděla již dříve, ale dřeň nebyla viditelná, té jsem si všimla právě před tím týdnem. Na druhý den jsme šli s pejskem k našemu veterináři, kde nás poslali na veterinární stomatologii jelikož nemají k vyšetření potřebné přístroje. Když jsme přišli na stomatologii, paní veterinářka zjistila, že špičák není zlomený, ale obroušený. Díky špatné informaci naši veterinářky, že pokud mléčné zuby nevypadnou do 8 měsíce, budou se muset vytrhnout až v tom 8 měsíci. (Byli jsme tam asi v 5 měsících a fena měla už v té době dvě řady zubů). 12 mléčných zubů bylo tedy vytrženo až v 8 měsíci, bez použití rentgenu. Paní veterinářka na stomatologii nám řekla, že toto byla chyba, protože díky tomu trvalé zuby vyrostly špatně a při zkousnutí se o sebe spodní a horní špičák vzájemně roky obrušovali. Za pár týdnů nás tedy čeká zákrok, kdy se tato vada napraví. Léčba nás bude stát minimálně 15 tisíc a tak jsem se chtěla zeptat, zda mám právo na to naši veterinářku konfrontovat a díky této chybě si nárokovat alespoň část finančních nákladů na léčbu?

16.9.2022 20:14
fikovnice

XXX.XXX.135.75

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrý den, měla bych na Vás dotaz. Asi před týdnem jsem zjistila, že můj pes má ulomený špičák a uprostřed mu šla vidět dřeň. O tom, že špičák je ulomený jsem věděla již dříve, ale dřeň nebyla viditelná, té jsem si všimla právě před tím týdnem. Na druhý den jsme šli s pejskem k našemu veterináři, kde nás poslali na veterinární stomatologii jelikož nemají k vyšetření potřebné přístroje. Když jsme přišli na stomatologii, paní veterinářka zjistila, že špičák není zlomený, ale obroušený. Díky špatné informaci naši veterinářky, že pokud mléčné zuby nevypadnou do 8 měsíce, budou se muset vytrhnout až v tom 8 měsíci. (Byli jsme tam asi v 5 měsících a fena měla už v té době dvě řady zubů). 12 mléčných zubů bylo tedy vytrženo až v 8 měsíci, bez použití rentgenu. Paní veterinářka na stomatologii nám řekla, že toto byla chyba, protože díky tomu trvalé zuby vyrostly špatně a při zkousnutí se o sebe spodní a horní špičák vzájemně roky obrušovali. Za pár týdnů nás tedy čeká zákrok, kdy se tato vada napraví. Léčba nás bude stát minimálně 15 tisíc a tak jsem se chtěla zeptat, zda mám právo na to naši veterinářku konfrontovat a díky této chybě si nárokovat alespoň část finančních nákladů na léčbu?

Podle mého nárok máte...

Otázka je, jak se k tomu dr. postaví. A zda by se Vám chtělo tahat třeba po nějakých soudech či co.

16.9.2022 20:48

ten pes má prostě křivou hubu, není normální už to, že nebyl schopen přezubit.

16.9.2022 21:00

Byla jsem s fenou velkého plemene na trhání mléčných špičáků zhruba na 5 měsících, všem 4 se nechtělo ven. Skus to neovlivnilo. Jestli pomeranč nepřezubí a musí se trhat 12 mléčných zubů, bude chyba spíše v plemeni, spojení. Jak jsou na tom sourozenci psa, pokud nějací jsou, jak na tom byli rodiče s výměnou chrupu?
Nevím, co máte za představu ohledně konfrontace a nárokování si něčeho od veterinářky. Proč jste situaci s chrupem nekonzultovala s chovatelkou vašeho štěněte, jinými chovateli pomeraniů?

16.9.2022 21:43

Nadto bych řekla, že naklusat na veterináře a obvinit ho z chyby po letech, jak zmiňujete, je přinejmenším prapodivné.

16.9.2022 22:44
fikovnice

XXX.XXX.135.75

Nadto bych řekla, že naklusat na veterináře a obvinit ho z chyby po letech, jak zmiňujete, je přinejmenším prapodivné.

Počkej, a kde čteš, že je to po letech?
Je možné, že v současném mém stavu jsem to přehlídla, ale nevidím to tam...
No a přezubování tak úplně nerozumím, tedy beru ten svůj první příspěvek zpět.

Přišlo mi divné, že pes měl dvě řady zubů a vetka nenavrhla extrakci mlíčňáků.

16.9.2022 22:48

fikovnice napsal(a):

...a při zkousnutí se o sebe spodní a horní špičák vzájemně roky obrušovali.

A pak taky minulá diskuze zadavatelky. Psovi jsou cca 4 roky.

16.9.2022 22:48

fikovnice napsal(a):

Taky to tam nečtu, ale pes si zub o zub neobrousí během pár měsíců.

16.9.2022 23:07
assil

XXX.XXX.121.3

Trhání mlíčňáků je u pomerančů spíš standard, chovatel/ka vás na to měl/a upozornit.

17.9.2022 03:57
impact

XXX.XXX.28.94

Chápu to dobře, že jste několik let ignorovala stomatologický problém Vašeho psa a teď se chcete hojit na vetce, která ho kdysi dávno v pravěku ošetřovala? No jejda. 🤭

17.9.2022 04:31
fikovnice

XXX.XXX.135.75

...a při zkousnutí se o sebe spodní a horní špičák vzájemně roky obrušovali.

A pak taky minulá diskuze zadavatelky. Psovi jsou cca 4 roky.

Aha, stále horečkuji, tak mi to nemyslí...
Díky!

17.9.2022 04:48
fikovnice

XXX.XXX.135.75

Tak, a dotyčná si už deaktivovala účet... :-P

17.9.2022 07:46

fikovnice napsal(a):
Tak, a dotyčná si už deaktivovala účet... :-P

Ale to je překvapení! Protože jsme zase byli ti oškliví, nepřející, závistiví (vlastně úplně bl.bí). jelikož jsme napsali pravdu a nemazali med kolem hub., pardon, úst.

17.9.2022 15:53
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

No ona by stejně nejspíš se žalobou nepochodila. To by to musela dokázat, tvrzení, že jí veterinářka řekla to a to, klidně pak veterinářka může tvrdit a dokonce si to i myslet, že jí řekla pravý opak a veterinářka, která řekla, že to tamta udělala špatně, to může taky popřít. Prostě je to věc, která se špatně dokazuje. Kolikrát to člověk vidí u lidí, kupuješ kvalitní boty a stejně ti dítě šmajdá, necháč včas vyrthnout zuby a stejně ti narostou zuby křivě...

17.9.2022 22:35

Holt si pořídila oběť Mengelů (nanizmus do extrému), tak měla být příčetná a počítat s hromadou zdravotních problémů, kdy zuby samy o sobě jsou ještě sranda. A 15 tisíc? Ať začne šetřit, jestli se jí to zdá moc. Tohle jsem nechala u vet jen za léto čerstvě za geronto prevenci a řešení prkotin u jinak zdravého psa maximálně životaschopného plemene.

18.9.2022 07:54

Holt si pořídila oběť Mengelů (nanizmus do extrému), tak měla být příčetná a počítat s hromadou zdravotních problémů, kdy zuby samy o sobě jsou ještě sranda. A 15 tisíc? Ať začne šetřit, jestli se jí to zdá moc. Tohle jsem nechala u vet jen za léto čerstvě za geronto prevenci a řešení prkotin u jinak zdravého psa maximálně životaschopného plemene.

Souhlas. Kolegyně před rokem (marně) vysvětlovala dceři, že není dobrý nápad pořídit si pomeriana. Že je to sbírka diagnóz. A měla pravdu. Překvapivě.

Přidejte reakci

Přidat smajlík