Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Tynkama8

18.9.2022 09:10
Tynkama8

XXX.XXX.43.168

Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu.
Postavili jsme si nový domek, soused od začátku dělal potíže. Nebavi se s námi. Má psa, plemene neurciteho. Pes je pořád u nás. Máme plot i soused má plot přesto si pes vždy najde skulinku kudy se protáhne. U nás je ve vde v noci i za deště sedí u dveří, štěká na návštěvy, na lidi jdoucí po silnici, lidi na kole napadá. Běhá po silnici. Sousedovi to zřejmě nevadí, neokrikne ho, patrně ho asi ani nekrmi protože pes stále žebra jídlo u nás. Soused odjede na dovolenou na dva týdny a psa neřeší tak ho tu celou dobu chudáka krmime. Co s ním máme dělat? Psa máme vlastního, také kočky a papoušky které pořád honí. Někdy je to nepříjemné když tu pořád je. O nepořádku na zahradě raději nemluvím. Co s tím? Poradíte prosím? Povel jdi domu nechápe..

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.9.2022 09:33

Pokud vám to opravdu vadí, tak to řešte. Soused je povinen si svého psa zabezpečit. Asi bych se nejdříve obrátila na obec, což teda předpokládám mít žádný účinek nebude, takže bych zavolala PČR a psa nechala odvézt. On si to příště soused rozmyslí, když za psa bude muset několikrát zaplatit.

18.9.2022 09:45

Asi bych se nejdříve obrátila na obec

bude to mit odezvu. Obec musi zabezpecit volne psy na svem katastru. Bud maji sami zachytne koce nebo smlouvu s nekym. Tim, ze ma znameho pes majitele - maji po kom chtit uhradu
A domluvit se na odchytu a odvozu.

18.9.2022 16:21
bobina65

XXX.XXX.101.216

No nevím, ty rady o odchytu. Zapomínáte, že asi mladí tam chtějí zůstat bydlet.A mít dobré vztahy se sousedy je moc důležité.

18.9.2022 16:28
fikovnice

XXX.XXX.133.60

bobina65 napsal(a):
No nevím, ty rady o odchytu. Zapomínáte, že asi mladí tam chtějí zůstat bydlet.A mít dobré vztahy se sousedy je moc důležité.

Máte na jednu stranu pravdu. Jenže co chcete dělat??? Přesně tuto situaci měli moji příbuzní. Pes sousedů, hladový jak vlk, věčně u příbuzných. A protože tetě jej přišlo líto, tak ho holt krmila. Logicky k veliké nevoli Fločka.

18.9.2022 16:33

"Máme plot i soused má plot přesto si pes vždy najde skulinku kudy se protáhne."
tak ty "skulinky" zrušte....

19.9.2022 07:38

bobina65 napsal(a):

To sice máte pravdu, ale vocamcaď pocamcaď. My jsme taky chtěli mít dobré vztahy s oběma sousedy. Jenže jeden si to vyložil tak, že nám bude diktovat podmínky a my budeme poslouchat.

19.9.2022 08:09

Pořiďte pořádný plot, nebudete mít problém se sousedem, psem, obcí (okamžitě nálepka "potížista" - jakože na vás, protože vy přiděláváte práci).

19.9.2022 10:40

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pořiďte pořádný plot, nebudete mít problém se sousedem, psem, obcí (okamžitě nálepka "potížista" - jakože na vás, protože vy přiděláváte práci).

nevim no.
Kdyby souseduv pes nicil /prekonaval plot - asi by se mi nechtelo platit novy jen proto, aby vsichni okolo meli klid.

19.9.2022 10:49

nevim no.
Kdyby souseduv pes nicil /prekonaval plot - asi by se mi nechtelo platit novy jen proto, aby vsichni okolo meli klid.

Mně taky ne. Ale pořád bych to brala jako cestu nejmenšího odporu. Protože je lepší mít se sousedy dobré vztahy. V tomhle vyznávám pragmatismus.
Konkrétně - sousedovic pseudojork mi chodil močit před dveře. Dala jsem tam zábranu z krabic a je klid. Nehrotila jsem, neb příslušná sousedka mi chodí obstarávat kocoury a další zvěřinec a kytky v době mé nepřítomnosti. Tož tak.

19.9.2022 10:50
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

nevim no.

Tak jasně, nový plot je velká investice, ale tady se píše o skulinkách, ty by šly třeba prostě nějak provizorně zadělat.

My jsme nedávno řešili sousedovi slepice, které se dostávaly k nám, no a několik jich bohužel na to doplatilo. Soused o tom věděl, nějak s tím nic moc nedělal, no tak jsme ty skuliny zadělali my, použili jsem "co dům dál", nestálo to ani korunu, jen trochu času .

19.9.2022 10:53
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

A přeskakování plotu sousedovi feny k nám máme taky za sebou.... Nakonec jsme to taky vyřešili my. Se sousedem jsme to řešili několikrát, po dobrém, máme dobré vztahy. Ale jemu to asi nepřišlo tak důležité jako nám, takže i když sliboval, že na to dá pozor, že to ohlídá, tak se to pořád opakovalo. Jenže kdyby se na té zahradě střetli naši psi a ta fena, tak by to mohlo skončit fatálně, no tak jsme tomu prostě mechanicky zabránili my, z naší strany, a je klid. Ono to teda mělo víc důvodů, nebylo to jen kvůli té feně... Ale prostě nebyl čas čekat, jestli a kdy se něco semele, do toho jsme plánovali štěňata a potřebovala jsem, aby to tady bylo fakt bezpečný. Myslím, že kdybych to řešila oficiální cestou, přes obec, policii, nebo nevím co ještě, tak za prvé by to asi rozladilo ty vztahy a za druhé mám takové tušení, že by to nebylo vyřešené doteď.

19.9.2022 10:54

si teda myslim, ze kdyby to slo zaplatat zadara, tak nikdo nekrmi ciziho psa 14 dni po dobu dovolene souseda

19.9.2022 11:01

si teda myslim, ze kdyby to slo zaplatat zadara, tak nikdo nekrmi ciziho psa 14 dni po dobu dovolene souseda

Tak by ho krmili na jeho zahradě. Asi by ho nenechali hladovat a soused na to spoléhal.
Vždycky na to doplatí ten lepší :-)

19.9.2022 11:54
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

No tak těžko říct, mě to z toho textu zní spíš tak, že ho krmili z lítosti, což chápu. Ale kdo ví, jak to je...

Jo pokud je to nějaký zdatný zdrhač, který překoná běžně vysoký plot, tak pak chápu, že se člověk nehrne do toho platit celý nový vyšší plot, kvůli psovi souseda, nebo že na to jednoduše třeba ani nemá. To mě jen napadlo, že třeba to jsou skuliny, které se dají vyřešit samodomo .

A ten soused bude asi celkově "třída", když nechá doma psa 14 dní bez žrádla... A možná v tomhle případě fakt lepší, i pro psa, zavolat někam do útulku a dělat, že nevím, čí pes je .

19.9.2022 11:58

marcelaamax napsal(a):
No tak těžko říct, mě to z toho textu zní spíš tak, že ho krmili z lítosti, což chápu. Ale kdo ví, jak to je...

Jo pokud je to nějaký zdatný zdrhač, který překoná běžně vysoký plot, tak pak chápu, že se člověk nehrne do toho platit celý nový vyšší plot, kvůli psovi souseda, nebo že na to jednoduše třeba ani nemá. To mě jen napadlo, že třeba to jsou skuliny, které se dají vyřešit samodomo .

A ten soused bude asi celkově "třída", když nechá doma psa 14 dní bez žrádla... A možná v tomhle případě fakt lepší, i pro psa, zavolat někam do útulku a dělat, že nevím, čí pes je .

Když nechá psa 14 dní bez jídla a vody, to bych spíš volala KVS kvůli týrání…

19.9.2022 12:09

ale to by si rozlobili souseda

ne, nikdo nevime, jak to je. A doufam, ze i ta dovolena byla spis nadsazka, nez realita.

Jsem to brala z pohledu, ze asi drobnosti v sousedskem spouziti si kazdy umi vyresit sam.
Az kdyz to presahne nejakou mez - jde se ptat dal.

19.9.2022 12:14

Jenže to by tam toho psa museli těch 14 dní zabezpečit. A nekrmit. A KVS by pak dala sousedovi lhůtu měsíc na odstranění problému, při příští návštěvě by měl pes krmení a vodu připravené, uzavřeno, úspěšně vyřešeno, vánoční bonusy v kapse, zatleskáme si.

Ne, že bych měla něco proti tomu, řešit to přes obec, PČR, KVS. Ale tak trochu v tom právě nevidím efektivní možnosti řešení. PČR by se muselo tvrdit, že nevíme, čí pes je, ale jak by se zeptali na obecním úřadě (nemusejí oni to s obcí nějak řešit tak jako tak?) a třeba by se to zjistilo, no a mám představu, jak by pak obec i policie na oznamovatele koukala...

Já bych šla určo cestou nejmenšího odporu a prostě plot zadělala.
Jestli je pes krmen v zahradě tazatele, no tak je jasné, že kdykoli má hlad, přijde.
To už teď jinak než mechanickou zábranou nebo odchytem řešit nepůjde, no.

Pokud o psa soused nestojí (stálo by za dotaz), možná by nebylo od věci ho koupit (stejně se za pár měsíců prožere) a věnovat ho někomu, kdo o psa stojí...

5.10.2022 10:37
bongani

XXX.XXX.22.108

Taky máme problém se sousedovým psem. Ale zase trochu jiný. Bydlíme v domě, sousedi pod námi jsou agresivní blbci, dělají rámus, hlučné párty, hádají se, řvou na sebe, na svoje děti. Když jsme k nim zašli slušně požádat, aby se ztišili, tak přítele napadli, když jsme zavolali policii, tak nám přede dveřma soused vyhrožoval, že nás zabije. No a tihle lidé si bohužel pořídili psa a králíka. Pes je malý mops. Chovají ho tím způsobem, že doprostřed předzahrádky zatloukli kolík, na něm je pes přivázaný 24 hodin na vodítku. Venku, spí na studených dlaždičkách, minule měl promoklou papírovou krabici. Vedle něj sedí králík v malé kleci, kde se nemůže ani otočit, nemá krmení ani vodu. Králíka občas pustěj a to potom slouží jako hračka psovi, ten ho honí, co mu vodítko dovolí, nosí ho jako plyšáka, třepe s ním... Oba jsou pořád venku, pes už se teď klepe zimou, nevím, jak to vydrží v zimě. No a samozřejmě většinu času štěká, přímo nám pod oknem, takže si nemůžeme na noc ani otevřít okno.
Chtěla bych to nějak řešit, je mi zvířat líto a tohle už mi dost zavání týráním. Jenže sousedů se bojím, to přiznám, takže řešit to s nima nepřichází v úvahu. Máte někdo zkušenosti s nahlášením týrání? Má to vůbec smysl? Přijde to někdo řešit? A dá se tenhle způsob "chovu" označit za týrání? Pro mě jednoznačně ano, ale nejsem úřad.

5.10.2022 10:52
Atheira

XXX.XXX.209.8

bongani napsal(a):
Taky máme problém se sousedovým psem. Ale zase trochu jiný. Bydlíme v domě, sousedi pod námi jsou agresivní blbci, dělají rámus, hlučné párty, hádají se, řvou na sebe, na svoje děti. Když jsme k nim zašli slušně požádat, aby se ztišili, tak přítele napadli, když jsme zavolali policii, tak nám přede dveřma soused vyhrožoval, že nás zabije. No a tihle lidé si bohužel pořídili psa a králíka. Pes je malý mops. Chovají ho tím způsobem, že doprostřed předzahrádky zatloukli kolík, na něm je pes přivázaný 24 hodin na vodítku. Venku, spí na studených dlaždičkách, minule měl promoklou papírovou krabici. Vedle něj sedí králík v malé kleci, kde se nemůže ani otočit, nemá krmení ani vodu. Králíka občas pustěj a to potom slouží jako hračka psovi, ten ho honí, co mu vodítko dovolí, nosí ho jako plyšáka, třepe s ním... Oba jsou pořád venku, pes už se teď klepe zimou, nevím, jak to vydrží v zimě. No a samozřejmě většinu času štěká, přímo nám pod oknem, takže si nemůžeme na noc ani otevřít okno.
Chtěla bych to nějak řešit, je mi zvířat líto a tohle už mi dost zavání týráním. Jenže sousedů se bojím, to přiznám, takže řešit to s nima nepřichází v úvahu. Máte někdo zkušenosti s nahlášením týrání? Má to vůbec smysl? Přijde to někdo řešit? A dá se tenhle způsob "chovu" označit za týrání? Pro mě jednoznačně ano, ale nejsem úřad.

Ano, když to nahlásíte, tak to KVS přijede řešit (ale způsoby a řešení už tu bylo popsáno výše, většinou se ničeho nedosáhne). Sousedům nesmí říct, že jste je naprášili vy, nicméně chápu, že se jich bojíte.
Tady se kdysi řešil týraný kůň, přijeli, řešili ošetření koně ve špatném zdravotním stavu, ale zvíře na první dobrou asi odebrat nemohou, majitel dostal lhůtu na nápravu, během které se majitel koně neznámým způsobem zbavil. Majitel nejenže mířil na přivolanou veterinářku brokovnicí, ale dost hlasitě i při pacifikování policisty vykřikoval, že s tím, kdo ho nahlásil, si to vyřídí. My jsme tehdy věděli, že to na nás nikdo jemu neřekne, ale jestli máte podezření, že budete první na ráně, koho budou sousedi podezřívat... Jako bála bych se taky, zvlášť jestli už vašeho přítele jednou zmydlili.

5.10.2022 10:58

Co tak nechat toho psa ukrást na objednávku. I s králíkem.
To je nejrychlejší.

Ještě to narafičit tak, že si jako překousal vodítko nebo se vyvlík z obojku. A na králíka že se dobil a sežral ho. Nebo králíka prostě nechat, třeba by ho pak pustili po zahradě na trvalo.

5.10.2022 11:15
bongani

XXX.XXX.22.108

Co tak nechat toho psa ukrást na objednávku. I s králíkem.
To je nejrychlejší.

Ještě to narafičit tak, že si jako překousal vodítko nebo se vyvlík z obojku. A na králíka že se dobil a sežral ho. Nebo králíka prostě nechat, třeba by ho pak pustili po zahradě na trvalo.

No mě to taky napadlo tam vlézt. Jenže králíka vezmu, ale pes bude štěkat a prozradí to. :-(
Já se teda přiznám, že bych potřebovala zachránit hlavně toho králíka, minule jsem se dívala, co s ním ten pes dělá a měla jsem slzy v očích. Mám doma taky králíka, takže se mě to o to víc dotýká.
A jak psala Atheira, bojím se, že sousedovi hned dojde, kdo to nahlásil a potřebujeme tu bydlet dál. A to jsem si ještě nedávno myslela, že hlučné večírky jsou to nejhorší, co nás může potkat.
Ještě mě napadlo chvíli počkat a až bude víc zima a zjistěj, že zvířata je potřeba krmit, třeba sebrat odvahu a nabídnout jim, že si králíka od nich koupím, na to by mohli slyšet. Ale toho psa nevím, jak zachránit. :-(

5.10.2022 11:26
Atheira

XXX.XXX.209.8

bongani napsal(a):
No mě to taky napadlo tam vlézt. Jenže králíka vezmu, ale pes bude štěkat a prozradí to. :-(
Já se teda přiznám, že bych potřebovala zachránit hlavně toho králíka, minule jsem se dívala, co s ním ten pes dělá a měla jsem slzy v očích. Mám doma taky králíka, takže se mě to o to víc dotýká.
A jak psala Atheira, bojím se, že sousedovi hned dojde, kdo to nahlásil a potřebujeme tu bydlet dál. A to jsem si ještě nedávno myslela, že hlučné večírky jsou to nejhorší, co nás může potkat.
Ještě mě napadlo chvíli počkat a až bude víc zima a zjistěj, že zvířata je potřeba krmit, třeba sebrat odvahu a nabídnout jim, že si králíka od nich koupím, na to by mohli slyšet. Ale toho psa nevím, jak zachránit. :-(

A když tam půjdete dva, psovi nabídnete kus žvance, aby na chvíli zmlknul a vysvobodíte králíka - a navlíknete to tak, aby vypadalo, že utekl, to by nešlo? Pes se nenechá uplatit? Takový zvíře určitě nic dobrýho k jídlu nedostává, za kus šunky by mohl být kamarád.

5.10.2022 11:28

Když ho nakrmíte, bude mít plnou tlamu jídla, to se neštěká. Počkat, až odtáhnou někam, hodit psovi jídlo, urvat vodítko a odjet hodně daleko, zavolat MP - našli jsme tady v polích psa.

5.10.2022 11:28

Musíte až tam nikdo nebude. To asi u "kikánů" nehrozí.

Dá se psovi hodit něco s oblbovákem, na koně existují přispávací pasty per huba, třeba na psy taky?

Nabídnout odkup můžete. Zkusila bych spíš přes prostředníka, někoho cizího. Aby nevěděli, že na tom máte zájem. Protože když neprodají a pes zmizí, za kým půjdou? Zatímco když neprodají cizímu ze vzdálené obce, který je tu na služebce, a pes zmizí, řeknou si, že si ho ten člověk vzal (podle sebe soudím tebe).

A pak je otázka, zda nepořídí něco nového za zvíře. Zejména jestli z toho kápnou prachy třeba.

5.10.2022 11:32
Atheira

XXX.XXX.209.8

Já si myslím, že na mopse nebude potřeba nějaký oblbováky, prostě bych ho přecpala něčím, co neodmítne, a že bych fakt věřila, že neodmítne téměř nic a valila mu to, aby neměl čas štěkat.

Klidně oba na etapy.
První králíka.
Později psa tím způsobem, že šňůru, jak už tu padlo prostě utrhnete a psa odvezete ideálně k nějakému většímu krajskému městu a z parkoviště tam zavoláte měšťáky, že jste našli psa. Čipovaný nebude, takže se k majiteli určitě už nevrátí a snad by se mohl časem dostat k někomu lepšímu. On v tomhle případě i ten útulek bude pořád lepší, aspoň tam bude mít kde spát.

Ale dost bych věřila tomu, že, obzvlášť, jestli tam jsou i děti, pořídí ta zvířata za chvíli nová a bude se to opakovat.

5.10.2022 11:39

Hele a jste jediní, komu ten bordel vadí? Nemáte domovní to... schůze? Jsou i domy, kde se toto netrpí a nájemník letí po druhém napomenutí. Já že to, kdyby se pět bytů domluvilo a zavolalo na MP kvůli hluku (a mezi dveřmi "hoď něco tomu psovi, co tam maj, už je tam v dešti pátý den"), tak už to vypadá jinak.

Když zmizí králík, Atheira, tak si možná psa schovají domů. Jestli si teda vůbec všimnou... tvl todle žije mezi náma.

5.10.2022 11:44
Atheira

XXX.XXX.209.8

Hele a jste jediní, komu ten bordel vadí? Nemáte domovní to... schůze? Jsou i domy, kde se toto netrpí a nájemník letí po druhém napomenutí. Já že to, kdyby se pět bytů domluvilo a zavolalo na MP kvůli hluku (a mezi dveřmi "hoď něco tomu psovi, co tam maj, už je tam v dešti pátý den"), tak už to vypadá jinak.

Když zmizí králík, Atheira, tak si možná psa schovají domů. Jestli si teda vůbec všimnou... tvl todle žije mezi náma.

Když to bude vypadat, že králík zdrhnul, tak třeba ne... Třeba si toho všimnou až kdovíkdy.. ideál kdyby to vypadalo, že králíka něco sežralo, ale to jako jak udělat, táhnout si s sebou vyčesaný chlupy z vlastního králíka?

A kdyby si psa schovali domů, nebylo by to pro něj aspoň částečný řešení? Jako asi to jsou majitelé na prd, ale aspoň by nebyl na dešti v kartonový krabičce.

5.10.2022 11:49
bongani

XXX.XXX.22.108

Díky všem, je to prostě smutný, že takoví lidé vůbec mají zvířata. Vždyť nemají rádi ani vlastní děti (nebo možná mají, ale oslovovat syna "deb..e" mi normální nepřijde). Jsou to dva kluci, kteří si se zvířátky "hrají", ale takovéhle hry vidět nechcete. Naposledy jsem zahlédla, jak jeden nese králíka za uši, druhý psa za obojek na krku a pak je nechají proti sobě "bojovat". Děsně vtipná hra. Od té doby se snažím nekoukat z okna, kvůli vlastnímu duševnímu zdraví.
Jsme SVJ, několik velkých baráků, velká část majitelů jsou Rusové, co tu ani nebydlí, takže se obávám, že nějaké štěkání psa nikdo řešit nebude. Je to takový ten velký neosobní dům, spíš ubytovna, takže i když se tady třeba povalovali opilci na chodbě nebo se v bytě rvali, každý se zavřel doma a raději mlčel. :-(

5.10.2022 11:54
Atheira

XXX.XXX.209.8

Já si myslím, že věci jde řešit převážně podle prostředí, v jakém člověk žije. Pokud žiju ve spořádané čtvrti, pak se dá právně a zákonně něco pořádně dělat, když je potřeba... v prostředí, kde se dětem říká debi le, frčí noční párty, bitky mezi partnery a vyhrožuje se sousedům zabitím, nemá smysl vůbec nějakou KVS a zákony řešit už jen z principu. Na takovýhle místa orgány stejně většinou nestačí.
Ono stačí vidět slovenský osady a jak ty se pořád točí v kruhu.

5.10.2022 11:57
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Bongani - ještě mě napadá - zoufalej nápad, protože je mi jasné, že vám to rve duši - zkusila bych zajít do nějakého blízkého útulku a zkusila je moc poprosit o nějakou pomoc, popsala bych jim tam, jak hrozně je se zvířaty nakládáno a jaká je situace a i proč nemůžete jednat napřímo. Pokud by tam byli schopní lidé, třebas by nejen pochopili, ale zkusili něco vymyslet - i kdyby třeba právě to přivolání KVS, nahlášení týrání atd. Ale pochopitelně záleží jací lidé tam jsou. Je to s velkým otazníkem, je to jen nápad, ale zkusit se má všechno a já si dovedu představit, co to s vámi dělá. Poblíž jakého města bydlíte?

5.10.2022 12:09
Atheira

XXX.XXX.209.8

Zrzavci napsal(a):
Bongani - ještě mě napadá - zoufalej nápad, protože je mi jasné, že vám to rve duši - zkusila bych zajít do nějakého blízkého útulku a zkusila je moc poprosit o nějakou pomoc, popsala bych jim tam, jak hrozně je se zvířaty nakládáno a jaká je situace a i proč nemůžete jednat napřímo. Pokud by tam byli schopní lidé, třebas by nejen pochopili, ale zkusili něco vymyslet - i kdyby třeba právě to přivolání KVS, nahlášení týrání atd. Ale pochopitelně záleží jací lidé tam jsou. Je to s velkým otazníkem, je to jen nápad, ale zkusit se má všechno a já si dovedu představit, co to s vámi dělá. Poblíž jakého města bydlíte?

Jenže já myslím, že zadavatelce jde hlavně o to, že ať už KVS přijede na popud kohokoli, oni neřeknou, kdo je zavolal a to podezření na ní a její rodinu tam bude.

5.10.2022 12:11
bongani

XXX.XXX.22.108

Atheira napsal(a):
Já si myslím, že věci jde řešit převážně podle prostředí, v jakém člověk žije. Pokud žiju ve spořádané čtvrti, pak se dá právně a zákonně něco pořádně dělat, když je potřeba... v prostředí, kde se dětem říká debi le, frčí noční párty, bitky mezi partnery a vyhrožuje se sousedům zabitím, nemá smysl vůbec nějakou KVS a zákony řešit už jen z principu. Na takovýhle místa orgány stejně většinou nestačí.
Ono stačí vidět slovenský osady a jak ty se pořád točí v kruhu.

Vidíte, a to jsme poměrně žádaná a dost drahá oblast v Praze, žádná vyloučená lokalita, tak by člověk čekal, že tu budou obyvatelé aspoň trochu na úrovni. Pán je opravdu původem z romského etnika a podle toho se i chová. Ale stěhovat se bohužel nehodlá, a jak jsme se přímo od něj dozvěděli: Koupil jsem si byt, tak si v němu budu dělat, co chci.

5.10.2022 12:13
bongani

XXX.XXX.22.108

Zrzavci napsal(a):

To už mě vlastně taky napadlo. Chodím venčit psy do jednoho útulku a tam mají každou chvíli příjem nějakých týraných psů, už měli i pár králíků nebo morčat, takže zkušenosti mít budou. Zkusím se aspoň zeptat, za to nic nedám. Třeba mi něco poradí.

5.10.2022 12:25
Atheira

XXX.XXX.209.8

bongani napsal(a):
Vidíte, a to jsme poměrně žádaná a dost drahá oblast v Praze, žádná vyloučená lokalita, tak by člověk čekal, že tu budou obyvatelé aspoň trochu na úrovni. Pán je opravdu původem z romského etnika a podle toho se i chová. Ale stěhovat se bohužel nehodlá, a jak jsme se přímo od něj dozvěděli: Koupil jsem si byt, tak si v němu budu dělat, co chci.

Ano a psa a králíka si taky koupil, tak si s nimi může dělat, co chce. S takovými je to těžké.

5.10.2022 12:35
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

bongani napsal(a):
To už mě vlastně taky napadlo. Chodím venčit psy do jednoho útulku a tam mají každou chvíli příjem nějakých týraných psů, už měli i pár králíků nebo morčat, takže zkušenosti mít budou. Zkusím se aspoň zeptat, za to nic nedám. Třeba mi něco poradí.

Moc držím palce, aby přišli s nějakým nápadem.

5.10.2022 12:35
bongani

XXX.XXX.22.108

Atheira napsal(a):
Ano a psa a králíka si taky koupil, tak si s nimi může dělat, co chce. S takovými je to těžké.

Jestli je spíš někde neukradl. Popravdě si nedovedu představit, že takový člověk dá za zvíře peníze.

5.10.2022 12:37
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Atheira napsal(a):
Jenže já myslím, že zadavatelce jde hlavně o to, že ať už KVS přijede na popud kohokoli, oni neřeknou, kdo je zavolal a to podezření na ní a její rodinu tam bude.

No jo ,ale furt mi to přijde lepší, když se přijede angažovat útulek, to nemusí ukazovat nic . Oni s ním řešili to, že dělají bugr, ne zvířata, popud na tohle může přijít odkukoliv, od kolemjdoucího, co vidí, jak je tam pes držený, že vidí, jak se se zvířaty zachází. Já bych tuhle cestu zkusila.

5.10.2022 12:45

bongani: napište mi SZ, dám Vám kontakt na někoho, kdo by mohl s mopsem poradit, možná i pomoct

5.10.2022 12:49
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

bongani: napište mi SZ, dám Vám kontakt na někoho, kdo by mohl s mopsem poradit, možná i pomoct

V něco takovýho jsem tiše doufala

Přidejte reakci

Přidat smajlík