Fena se mstí, když odejdeme z bytu, co s tím?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

JanaLucie

21.9.2022 13:06
JanaLucie

XXX.XXX.224.16

Dobrý den,

potřebuji poradit,co máme dělat.Naše 14 léta fena, křížená s jorkšírem, kastrovaná, jinak zdravá a vitální, poslední cca rok dělá naschvály, když odejdeme z bytu.Ze začátku to bylo jednou za měsíc, pak týden a teď už každý den a to několikrát, když odejdeme.Pokaždé udělá místo klasické loužičky pouze kapky po celé místnosti a rozšmajdá to.Když jsme aspoň někdo doma, tak nic.Už mě to nebaví pětkrát denně vytírat.Vůbec nevím, co s tím.Venčená je pravidelně a chodíme i na delší procházky, užívá si to.Hračky doma má.Pelíšek také.Hrajeme si s ní, takže opravdu nestrádá.Opravdu nevím, jak to řešit.

21.9.2022 13:07
aluska

XXX.XXX.197.205

Je už starší, nemusí ani vědět že ukapává, tak dejte plenkové kalhotky a bude čisto

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.9.2022 13:10

Prý naschvály.

21.9.2022 13:23
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Prý naschvály.

No přesně a pak přivedete domů fenu s útulku a koukáte, jak se klepe, když se jí stane nehoda a úpěnlivě to po sobě čistí. Asi taky někoho nebavilo vytírat po starým psu.

21.9.2022 13:31
rapotacka11

XXX.XXX.225.225

To je katastrofa.

21.9.2022 13:33

co se podívat na slovo inkontinence a navštívit veterináře?

21.9.2022 13:35
aluska

XXX.XXX.197.205

Zrzavci napsal(a):
No přesně a pak přivedete domů fenu s útulku a koukáte, jak se klepe, když se jí stane nehoda a úpěnlivě to po sobě čistí. Asi taky někoho nebavilo vytírat po starým psu.

Moje lidožravá Slovena se v noci vychčije doma, aby nemusela ven....dveře od domu jsou zatím i v noci otevřený...můra je to

21.9.2022 14:34

JanaLucie napsal(a):
Dobrý den,

potřebuji poradit,co máme dělat.Naše 14 léta fena, křížená s jorkšírem, kastrovaná, jinak zdravá a vitální, poslední cca rok dělá naschvály, když odejdeme z bytu.Ze začátku to bylo jednou za měsíc, pak týden a teď už každý den a to několikrát, když odejdeme.Pokaždé udělá místo klasické loužičky pouze kapky po celé místnosti a rozšmajdá to.Když jsme aspoň někdo doma, tak nic.Už mě to nebaví pětkrát denně vytírat.Vůbec nevím, co s tím.Venčená je pravidelně a chodíme i na delší procházky, užívá si to.Hračky doma má.Pelíšek také.Hrajeme si s ní, takže opravdu nestrádá.Opravdu nevím, jak to řešit.

Plenky nebo veterinář. S věkem mohla přijít inkontinence. Stejně jako u starých lidí.

Rozhodně NEDĚLÁ naschvály!

21.9.2022 15:33

A čím to je, že když je někdo doma, tak se nic nestane?
Asi za to může stres. Třeba už neslyší. Nebo se bojí z jiného důvodu.

21.9.2022 18:04
fikovnice

XXX.XXX.134.32

Prý naschvály.

Ne ne, žádné naschvály, msta je to!

21.9.2022 18:36
janaa

XXX.XXX.174.242

Smutný je,že po 14 letech soužití se psem nevíte ani to základní o psech

21.9.2022 18:45
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Mně se taky 14 letý pes začal počůrávat, ale měla jsem o něm lepší mínění, že to dělá naschvál, mě vůbec nenapadlo. Spíš jsem přemýšlela, co má za zdravotní problém a Nakonec to byly poslední měsíce nebo měsíc života. Selhaly mu ledviny a játra.

21.9.2022 22:16
Zrzavci

XXX.XXX.34.2

Trickyvoo napsal(a):
Mně se taky 14 letý pes začal počůrávat, ale měla jsem o něm lepší mínění, že to dělá naschvál, mě vůbec nenapadlo. Spíš jsem přemýšlela, co má za zdravotní problém a Nakonec to byly poslední měsíce nebo měsíc života. Selhaly mu ledviny a játra.

To určitě ty ledviny a játra udělaly naschvál!

21.9.2022 22:38

Lidi jsou divní.
Pes jí 14 let dával radost a ji dnes nebaví vytírat.

21.9.2022 22:58
Zrzavci

XXX.XXX.34.2

A čím to je, že když je někdo doma, tak se nic nestane?
Asi za to může stres. Třeba už neslyší. Nebo se bojí z jiného důvodu.

Souhlas. Já bych tam spíš než inkontinenci viděla tohle. Ale ono je to jedno, ta příčina, když to ta čubina dělá naschvál, že jo. A ešče to tam pak rozšmajdá.... to je hrozný, jak jsou ty čokle zlomyslný.

21.9.2022 23:02
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Zrzavci napsal(a):
To určitě ty ledviny a játra udělaly naschvál!

No jo, já jsem taková naivka. Místo toho jsem ho litovala a začala s ním spát v obyváku na zemi, abych mu byla k ruce, kdyby něco potřeboval. Tak jsem aspoň mohla vytírat hned za tepla a to doslova. Místo, abych mu sehnala trenéra nebo psychologa, tak jsem ho tahala na veterinu. Bohužel už mu nebylo pomoci. Nicméně to ukapávání může mít celou řadu příčin a chtělo by to řešit s veterinářem.

21.9.2022 23:05
Zrzavci

XXX.XXX.34.2

Trickyvoo napsal(a):
No jo, já jsem taková naivka. Místo toho jsem ho litovala a začala s ním spát v obyváku na zemi, abych mu byla k ruce, kdyby něco potřeboval. Tak jsem aspoň mohla vytírat hned za tepla a to doslova. Místo, abych mu sehnala trenéra nebo psychologa, tak jsem ho tahala na veterinu. Bohužel už mu nebylo pomoci. Nicméně to ukapávání může mít celou řadu příčin a chtělo by to řešit s veterinářem.

To jste nevěděla, že psi jsou takhlenc mstivý? To jste houby kynolók!
Ona by to asi paní měla řešit spíš s psychologem , svým. Aby jí osvětlil, že žít s okoralým srdcem zkracuje život.

21.9.2022 23:09
Zrzavci

XXX.XXX.34.2

Ty jo, teď nad tím tady znovu přemýšlím. Jak může člověka jako první napadnout, že se fena mstí??? Zvíře, který měl a má 14 let - čekala bych, že ji má ráda. A že proto ji jako první napadne, že něco není v pořádku - fyzicky, psychicky. Mě by jak první napadlo, že nezvládá dobře samotu - třebas z důvodů, co popisovala megí, nebo že nastupuje demence, nebo nějaký fyzický důvod. Ale ne, "milující" pseudomajitelka ví rovnou, že fena se mstí, hajtra jedna hnusná stará, šmatlavá, čůravá.
Kde je mozek, srdce, empatie? Nejni.

22.9.2022 07:32

Zrzavci napsal(a):
Ty jo, teď nad tím tady znovu přemýšlím. Jak může člověka jako první napadnout, že se fena mstí??? Zvíře, který měl a má 14 let - čekala bych, že ji má ráda. A že proto ji jako první napadne, že něco není v pořádku - fyzicky, psychicky. Mě by jak první napadlo, že nezvládá dobře samotu - třebas z důvodů, co popisovala megí, nebo že nastupuje demence, nebo nějaký fyzický důvod. Ale ne, "milující" pseudomajitelka ví rovnou, že fena se mstí, hajtra jedna hnusná stará, šmatlavá, čůravá.

Jestlipak by paní majitelku třeba napadlo, že když je děcku blbě, kašle, má rýmu, chytne ho slepák atd. atd., tak se chce pomstít nebo dělá naschvály, spratek jeden?

22.9.2022 09:11
assil

XXX.XXX.206.172

Zrzavci napsal(a):

Ono spousta lidí má psa jen proto, aby se měli na kom honit ego, takže tam ten naschvál pak dává smysl.

22.9.2022 10:03
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

assil napsal(a):
Ono spousta lidí má psa jen proto, aby se měli na kom honit ego, takže tam ten naschvál pak dává smysl.

A já to pořád říkám, že na pořízení :

psa a dítěte by se měly dělat psychotesty a nezpůsobilý z toho vyřadit. Takhle má obojí kdejakej ignorant a bezmozek a podle toho to vypadá.

22.9.2022 10:07
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Jestlipak by paní majitelku třeba napadlo, že když je děcku blbě, kašle, má rýmu, chytne ho slepák atd. atd., tak se chce pomstít nebo dělá naschvály, spratek jeden?

Však ani nemusí být nemocný, stačí, že se mstí tím, že si nadělá do plínky.

22.9.2022 11:23

Zrzavci napsal(a):
A já to pořád říkám, že na pořízení :

psa a dítěte by se měly dělat psychotesty a nezpůsobilý z toho vyřadit. Takhle má obojí kdejakej ignorant a bezmozek a podle toho to vypadá.

a koně

22.9.2022 11:57
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

a koně

Jo, pravda, to je teď taky módička a koně musí mít kdejaká pipka, která se o něj není ochotná a schopná starat, jen "to" odloží do stáje a nazdar, péče nula, jen používat.

22.9.2022 12:07
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Víte, co je děsný na tomhle světě? Jak se všechno čím dál tím víc řídí módou. Je móda mít psa, přes to, že "donedávna" většina národa čokla domů ani náhodou, teď jak je každá reklama postavená na základu mamka, taťka, dvě dětičky, ščastná rodinka a k tomu pejsek, kterej si sám přinese to vodítko, navíc kdejaká celerbríta musí mít nutně taky psa, tak to jede a čokla má i ten, co ho nechce, protože je to IN. In je dneska taky jezdit na kole, chodit běhat i mít toho nebohýho koňa. Dokud to nikdo nezprofanoval a nebylo to právě IN, dělalo to minimum lidí.

22.9.2022 12:09
fikovnice

XXX.XXX.134.182

Zrzavci napsal(a):
Víte, co je děsný na tomhle světě? Jak se všechno čím dál tím víc řídí módou. Je móda mít psa, přes to, že "donedávna" většina národa čokla domů ani náhodou, teď jak je každá reklama postavená na základu mamka, taťka, dvě dětičky, ščastná rodinka a k tomu pejsek, kterej si sám přinese to vodítko, navíc kdejaká celerbríta musí mít nutně taky psa, tak to jede a čokla má i ten, co ho nechce, protože je to IN. In je dneska taky jezdit na kole, chodit běhat i mít toho nebohýho koňa. Dokud to nikdo nezprofanoval a nebylo to právě IN, dělalo to minimum lidí.

Viz Simona Krainová - jakou perfektní službu dělá čibabičkám!

22.9.2022 12:11

Zrzavci napsal(a):
Jo, pravda, to je teď taky módička a koně musí mít kdejaká pipka, která se o něj není ochotná a schopná starat, jen "to" odloží do stáje a nazdar, péče nula, jen používat.

Což ještě když to odloží do stáje. Kde je jakž takž fundovaný personál a provozovatel. Tak ok. To je jako koupit si psa a ubytovat ho v psím výcvikovém centru. Nebo pořídit dítěti zkušenou chůvu.

Ale když si to nevědomec hodí za barák na dvorek, protože je to přece levnější. Zrovna máme vedle téma, pán si převzal stádo mladých poníků, a naprosto netuší, jak se zachází s koňmi. Jestli je na jaře pustí na velkou pastvinu plnou čerstvé trávy.... potěš.

22.9.2022 12:25
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Což ještě když to odloží do stáje. Kde je jakž takž fundovaný personál a provozovatel. Tak ok. To je jako koupit si psa a ubytovat ho v psím výcvikovém centru. Nebo pořídit dítěti zkušenou chůvu.

Ale když si to nevědomec hodí za barák na dvorek, protože je to přece levnější. Zrovna máme vedle téma, pán si převzal stádo mladých poníků, a naprosto netuší, jak se zachází s koňmi. Jestli je na jaře pustí na velkou pastvinu plnou čerstvé trávy.... potěš.

Jo, pravda!! Na tuhle variantu jsem úplně zapomněla!! Taky znám. chudák jeden osamocenej kůň bez stáda za barákem,sám jen tak prostě.. nikdo si ho nevšímá..... popřípadě další varianta, že si taky kde kdo dneska pořídí oplocenou louku a tam provozuje ubytování koní venku. Škoda, že už tu není ten starej smajlík s kulometem.

22.9.2022 12:26
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

fikovnice napsal(a):
Viz Simona Krainová - jakou perfektní službu dělá čibabičkám!

To ani nevím, tenhle svět radši nezkoumám.

22.9.2022 14:56
fikovnice

XXX.XXX.134.182

Zrzavci napsal(a):
To ani nevím, tenhle svět radši nezkoumám.

Já taky ne, ale byla zde na to kdysi diskuze. Chlubila se někde takovou třasořitkou s hydrocefalem!

22.9.2022 16:05

fikovnice napsal(a):
Já taky ne, ale byla zde na to kdysi diskuze. Chlubila se někde takovou třasořitkou s hydrocefalem!

Jo jo, pamatuji se. Byl tady i odkaz na rozhovor, ve kterém mlžila, jestli má PP nebo ne. Mně se teda ta psice nelíbila, ale čivavy nakoukané nemám. Přece jenom se vyznám víc v koních.

22.9.2022 18:00

Jo jo, pamatuji se. Byl tady i odkaz na rozhovor, ve kterém mlžila, jestli má PP nebo ne. Mně se teda ta psice nelíbila, ale čivavy nakoukané nemám. Přece jenom se vyznám víc v koních.

Od čivav jsou hezký jen kříženci.
Doufám, že tu není někdo s čivavou.

23.9.2022 07:28

Ony ty jihoamerické čivavy vypadají jako normální psi. Tenkonohé a velkohlavé nesouměrnosti z nich udělala až civilizace.

23.9.2022 08:32
rapotacka11

XXX.XXX.225.225

Je.
A s krásným, líbivým pejskem.
A myslím, že jsem skromná a ve vztahu
ke zvířatům soudná,
ale mám fakt krásnýho pejska
se skvělou povahou .
Prostě andílek .

23.9.2022 08:52

rapotacka11 napsal(a):
Je.
ke zvířatům soudná,
se skvělou povahou .
Prostě andílek .

A máte fotku? Já jsem vůbec nevěděla, jakýho máte pejska.

23.9.2022 08:58
rapotacka11

XXX.XXX.225.225

Mám, ale neumím .....
až zase někdy přijede dcera,
zkusíme ho sem dát.
Nemáme teď dobré období, nevím,
kdy se to hodí, máme v rodině
vážné zdravotní problémy a když se
sejdeme, řešíme úplně jiné věci.
Ale věřte mi, mám pěknýho psa .

23.9.2022 08:59

rapotacka11 napsal(a):
Mám, ale neumím .....
až zase někdy přijede dcera,
zkusíme ho sem dát.
Nemáme teď dobré období, nevím,
kdy se to hodí, máme v rodině
vážné zdravotní problémy a když se
sejdeme, řešíme úplně jiné věci.
Ale věřte mi, mám pěknýho psa .

Tak přeju, ať se to brzy vyřeší.

23.9.2022 10:00

rapotacka11 napsal(a):
Je.
ke zvířatům soudná,
se skvělou povahou .
Prostě andílek .

Jo určitě i takové jsou...sousedky dcera má dlouhosrstého pejska a je to fakt fešák a navíc "normální pes". K velkým psům se moc nehrne, jako má z nich respekt, ale pokud velký pes není hrrr a přistupuje opatrně, tak s tím nemá problém.
Myslím, že obecně u pidipejsků jde hodně o to, kdo a jak je vychovává a socializuje a samozřejmě pokud pejsek nezíská nějaké negativní zkušenosti.
Přijde mi, že pokud pidipejska a nemusí to být nutně čivava, vychovávají opravdu jako psa, tak z něj ten pes vyroste. Já bych si na to netroufla, protože s mojí rozmazlovací povahou a s tím, jak mi ti pejsci připadají křehoučcí (jednou mě kamarád poprosil, ať mu podržím štěně čivavy a celou dobu jsem se modlila, aby se mu jen tím držením nezlomily ty tenoučké nožičky)....no myslím, že na to prostě nemám a z pejska bych vychovala to, co běžně vídáme....uřvanou hysterku...alespoň mám takový pocit. Ono totiž socializovat štěňátečko s pejsky, které když si přivezu, tak má 8-9 kilíček je podstatně jednodušší než štěně co má ...nevím kolik může vážit štěně čivavy při odběru...500 gramů?? Prostě takový malý nic .

23.9.2022 10:24
fikovnice

XXX.XXX.133.93

Tak přeju, ať se to brzy vyřeší.

To já věděla, že "Rapotacka" má čívu...a ještě nějaké kočenky!

23.9.2022 10:36
rapotacka11

XXX.XXX.225.225

Jo určitě i takové jsou...
sousedky dcera má dlouhosrstého pejska a je to fakt fešák
a navíc "normální pes".
K velkým psům se moc nehrne, jako má z nich respekt.
Myslím, že obecně u pidipejsků jde hodně o to,
kdo a jak je vychovává a socializuje.

Taky si myslím.
Ale já jsem ho dostala už vychovanýho.

Mám ho od jeho 14 měsíců
a letos už mu bylo 10 let.
On stárne pomalu a já rychle.
Nemá to být obráceně?

Všichni u nás byli proti a nakonec
ho mají všichni rádi.

23.9.2022 11:10
alcamer

XXX.XXX.171.227

Mně se tedy čivavy docela líbí, pokud nejsou kříženci, nebo nepovedené/vyhnané do extrému.

Třeba tahle mi přijde celkem líbivá :) http://www.geluzee.com/tizie.html

23.9.2022 11:11
fikovnice

XXX.XXX.133.93

alcamer napsal(a):
Mně se tedy čivavy docela líbí, pokud nejsou kříženci, nebo nepovedené/vyhnané do extrému.

Třeba tahle mi přijde celkem líbivá :) http://www.geluzee.com/tizie.html

Jj, ta je moc hezká. Také se mi líbí!

23.9.2022 11:13
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Já si taky myslím, že se dají najít hezký čibaby. A když z nich člověk neudělá uřvaný příšerky, jako jedna madam v místě bývalýho bydliště, která navíc chodila prostorem a neustále vyvolávala Adéloo, adéélo! a Adéla zcela logicky prt a řvala jak prokopnutá /se divím, že se tihle lidi nebojí, že jim to zvíře jinej pes překousne/ tak jsou to fajn čoklidi, stejně jako ty jorkštíři. Znala jsem dva suprový- jak ty killovali na coursingu!! To byli draci.

23.9.2022 11:50

Zrzavci napsal(a):
Já si taky myslím, že se dají najít hezký čibaby. A když z nich člověk neudělá uřvaný příšerky, jako jedna madam v místě bývalýho bydliště, která navíc chodila prostorem a neustále vyvolávala Adéloo, adéélo! a Adéla zcela logicky prt a řvala jak prokopnutá /se divím, že se tihle lidi nebojí, že jim to zvíře jinej pes překousne/ tak jsou to fajn čoklidi, stejně jako ty jorkštíři. Znala jsem dva suprový- jak ty killovali na coursingu!! To byli draci.

Tsss, na coursingu běhávala i naše mopslí nebožka Hupi!

23.9.2022 12:04

Čívy se teď rozmohly u nás na vsi. Kde nehlídá bull, nebo není v kotci labrador, tam je číva. U jednoho domu tady mají k čívě ještě hlídacího kralíka (chodí na nás taky štěkat k plotu :-)) a velí jim špic. Na ty se vždycky těším.

23.9.2022 12:11

fikovnice napsal(a):

..už má ten hnus i v druhým vydání onehdá psali kdesi....

23.9.2022 12:22
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Tsss, na coursingu běhávala i naše mopslí nebožka Hupi!

Jejdááá, to bysem mocinky moc chtěla vidět! Jako že opravdu, musela bejt ňuňu otomiláá, killerka

Já jsem byla unešená, když naše jedenáctiletá vižlí víla z útulku na dožití,který prý má ráda svůj klid, jak mi říkali, a kterou jsem prvně vzala na coursing si to tak strašlivě užívala, ten ščastlivej gezicht, ty svítící očičkaaaa a jela jako profikiller . Ona byla skvělá.

23.9.2022 12:33
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Čívy se teď rozmohly u nás na vsi. Kde nehlídá bull, nebo není v kotci labrador, tam je číva. U jednoho domu tady mají k čívě ještě hlídacího kralíka (chodí na nás taky štěkat k plotu :-)) a velí jim špic. Na ty se vždycky těším.

To je dobrej cirkus, pan Gremlin taky musí být unešen.

23.9.2022 12:47

Zrzavci napsal(a):
Jejdááá, to bysem mocinky moc chtěla vidět! Jako že opravdu, musela bejt ňuňu otomiláá, killerka

Já jsem byla unešená, když naše jedenáctiletá vižlí víla z útulku na dožití,který prý má ráda svůj klid, jak mi říkali, a kterou jsem prvně vzala na coursing si to tak strašlivě užívala, ten ščastlivej gezicht, ty svítící očičkaaaa a jela jako profikiller . Ona byla skvělá.

Mám bohužel jedinou fotku. Ta mopsle vzadu je Ašinka - naše úplně první mopsle, můj životní pes. Ta za střapcem elegantně vyběhla, asi dva kroky a pak se s grácií sobě rovnou na to vy*rala, že ona jako madam se přeci nebude takto ztrapňovat

23.9.2022 12:55

Mám bohužel jedinou fotku. Ta mopsle vzadu je Ašinka - naše úplně první mopsle, můj životní pes. Ta za střapcem elegantně vyběhla, asi dva kroky a pak se s grácií sobě rovnou na to vy*rala, že ona jako madam se přeci nebude takto ztrapňovat

Přesně! Přece jako dáma měla nějakou úroveň.

23.9.2022 12:57
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

I to stačí, ta verva je úplně vidět v těch uších vztyčenejch
No Ašinka odpovídá tomu, co bych si tak jako o mopslích představovala, že tohle je pod jejich úroveň

23.9.2022 13:04

Zrzavci napsal(a):
I to stačí, ta verva je úplně vidět v těch uších vztyčenejch
No Ašinka odpovídá tomu, co bych si tak jako o mopslích představovala, že tohle je pod jejich úroveň

Vlající uši byly u Hupy tak nějak běžné

23.9.2022 14:03

Náhodou ona jasně říká, že to Hupi dohoní a jestli to bude k jídlu, tak se určitě rozdělí.

Neregistrovaný uživatel

23.9.2022 18:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.22

Hlidaciho kralika jsme meli taky 😢 už není
Myxomatoza. Další se neporidil. Nebyl by taková osobnost.

Přidejte reakci

Přidat smajlík