Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.12.2022 04:08

Dobrý den mám pejska 13 let.ma šelest na srdci bere up Card a benamax...nyní zjištěny špatné játra pejsek zvracel měl vysoké krevní hodnoty

Nasazena dieta dietní granule smím se zeptat má někdo zkušenosti dají se dát ještě nějak relativně ty játra do normálu tou dietou? Vet dal i nějaké vitamíny na podporu.a řekl že i ostropestřec můžu dávat olej ?a nebo jaký ostropestřec je nejlepší má někdo zkušenosti mockrát děkuji

6.12.2022 04:22
impact

XXX.XXX.17.89

Můžou se dát dohromady, ale taky nemusí. Dávejte Alavis Sanicell a dietu přísně dodržujte. Za měsíc na kontrolní odběry a uvidíte.

6.12.2022 06:20

to se takhle vůbec nedá říct,

protože mohlo se jednat o momentální indispozici, nebo jsou játra poškozená kvůli srdeční nedostatečnosti, nebo je tam třeba jiný jaterní problém, třeba tumor.

ale to se podle jednorázových "vysokých krevních hodnot" - jakých, jak vysokých? - bez dalšího vyšetření nepozná a když není diagnóza, není prognóza.

7.12.2022 02:14
fikovnice

XXX.XXX.63.57

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
to se takhle vůbec nedá říct,

protože mohlo se jednat o momentální indispozici, nebo jsou játra poškozená kvůli srdeční nedostatečnosti, nebo je tam třeba jiný jaterní problém, třeba tumor.

ale to se podle jednorázových "vysokých krevních hodnot" - jakých, jak vysokých? - bez dalšího vyšetření nepozná a když není diagnóza, není prognóza.

Jen dodám, že ostropestřcem nic nepokazí.

7.12.2022 07:52

A olejem ani nic nevylepší. Jděte do lékárny a kupte ostropestřec "tablety" se standardizovaným extraktem.

7.12.2022 08:47
fikovnice

XXX.XXX.63.57

A olejem ani nic nevylepší. Jděte do lékárny a kupte ostropestřec "tablety" se standardizovaným extraktem.

O oleji jsem nic nepsala. Šla bych do něčeho, co nemá status potravinového doplňku, ale léčivého přípravku.

17.12.2022 13:34

Tak játra se zlepšili ale pejsek má pořád stavy že zvrací je mu špatně nejí moc nechodí tyhle stavy se v průběhu týdne opakovali 3x i po zlepšení výsledků.... konzultace s jiným vet který provedl sono a zjistil zánět jater dal tedy antibiotika na zánět.je možný že už se tyhle stavy teda opakovat nebudou...nezeptala jsem se Moc děkuji

17.12.2022 15:02

Tak játra se zlepšili ale pejsek má pořád stavy že zvrací je mu špatně nejí moc nechodí tyhle stavy se v průběhu týdne opakovali 3x i po zlepšení výsledků.... konzultace s jiným vet který provedl sono a zjistil zánět jater dal tedy antibiotika na zánět.je možný že už se tyhle stavy teda opakovat nebudou...nezeptala jsem se Moc děkuji

Já tomu nerozumím. Co jsou vysoké krevní hodnoty? Jaké, čeho? Ptala se už bodlinka. Které se pak zlepšily. Zánět jater potvrzen i vyšetřením krve? Když tedy vet nasadil ATB.

Ptáte se, ale vstupní informace nedodáte.

17.12.2022 15:51

Abych to upřesnila ALP udělano komplet krev i krevní obraz sono

17.12.2022 16:38

Abych to upřesnila ALP udělano komplet krev i krevní obraz sono

AST, ALT? Co je uděláno komplet krev? Bilirubin? Vyšší neutrofily, když teda zánět?

17.12.2022 16:39

AST, ALT? Co je uděláno komplet krev? Bilirubin? Vyšší neutrofily, když teda zánět?

Ano přesně tak napsala jste to za mě...😊proto bych chtěla vědět zda se takové stavy už nebudou opakovat

17.12.2022 17:47
rapotacka11

XXX.XXX.224.174

Ještě pořád se divíte?
Neumějí se tu zeptat na jednodušší věci.
Abyste dávala 10 podotázek ...

17.12.2022 17:55

Ano přesně tak napsala jste to za mě...😊proto bych chtěla vědět zda se takové stavy už nebudou opakovat

Co jsem napsala za vás? Otázky? Ale ty máte položit svému veterináři. Jak máme vědět, že se stavy nebudou opakovat, když neznáme výsledky.

17.12.2022 18:28

a zánět čehože jako?

ALP není úplně specifický pro játra! pokud značí jaterní problém, pak je to cholestáza. což ale taky nemusí být pouze jaterní problém

17.12.2022 19:20
fikovnice

XXX.XXX.61.25

a zánět čehože jako?

ALP není úplně specifický pro játra! pokud značí jaterní problém, pak je to cholestáza. což ale taky nemusí být pouze jaterní problém

Přesně tak. Nevím, proč byla zmíněna ALP a JT ne...

Přidejte reakci

Přidat smajlík