Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.1.2023 20:30

Hledala jsem i v hledání, ale nenašla jsem, co hledám.

Hledám matraci pro Noru. Nora má 50 kg, potřebuje pěkně velkou a pohodlnou. Teď má matraci do dětské postýlky z paměťové pěny, akorát že ta věc se blíží do konce své životnosti, hlavně potahem, který není stavěný na takové použití. Takže hledám něco cca tak, rozměry i tloušťka vyhovují. Žádný kousky molitanu nebo divný kuličky nebo jiný divnosti, rovnoměrnou náplň. Matraci, ne divnej polštářek.

Plus k tomu potah, který bude otíratelný, voděodolný, nebudou na něm držet chlupy. Protože Nora je chlupatá a nechápu, proč se prodávají pelechy z mikroplyše. Ale zároveň chci, aby se celý potah dal občas taky sundat a hodit do pračky, protože otíratelnost není všechno.

Finanční limit celkem nemám. Nějaké tipy?

13.1.2023 20:42
Gerlinda

XXX.XXX.248.126

Ja mam rada Coolpet (https://www.coolpet.cz/matrace-ekokuze-cerna-4xl-120x80cm-10cm-vysoka/). Kdyby ma blazniva fena nezrala zipy, myslim, ze matrace bude vecna a odolna. A ta pametova pena je fakt nunata, obcas se na to chodim natahnout s coklikama. Mam teda variantu v nejakem tom zaterovem materialu (asi jako pevna kocarkovina), chlupy na tom nedrzej, prat to jde, zater drzi. Jen ten zip, ale za to nemuze matrace...

13.1.2023 20:52
janaa

XXX.XXX.174.242

Já na konci roku kupovala tyhle https://spokojeny-mazlicek.cz/pelisky-pro-psy/114-ortopedicka-matrace-de-luxe-8592644016162.html#/19-barva-seda/87-rozmer-40x60-cm Potah nahoře je tedy z něčeho měkkého (mě na těch silonovejch cordurovejch apod. nechtějí psi ležet), ale kupodivu se na to chlupy nechytají. Vetbedky jsou obalený a na tom nic. Je to měkké, ale je tam ta pamě´tovka,a fakt funguje. Mám dvě vedle sebe, napytlíkují se na to všichni, takže pokud dobře počítám tak cca 220,230 kilo vstanou, a matrace se vrátí do původního tvaru. Potah to má prací, a dole zátěr, je to voděodpudivé (ale ne voděodolné, to mají naven,ale to je ten materiál,co doma nemají rádi)

13.1.2023 22:41

Četla jsem chválu od psích fyzioterapeutů na toto, ale zkušenost nemám: https://www.nejen-granule.cz/matrace-pro-psa-premium-cordura-cerna-a-sedy-ekolen/.

13.1.2023 22:59

Koupila jsem paměťovou pěnu, nechala si jí rozkrouhat (https://www.molitan-metraz.cz/studena-pena--zdrave-spani/), našila potahy. Trouba to má do důchodu, až bude opravdu potřebovat ortopedické ležení. Pro psa 50 kg 10 cm a víc, nechat ušít potah z kočárkoviny. A pokud je místo, klidně bych jí dopřála ten luxus a nechala 2 m.

14.1.2023 07:16

Super věc pro nás, lehátko Anadi, buď s matrací nebo i bez. Vydrží i dva barzoje - tj cca skoro 100kg, i všetečné zuby a jak jsou vyvýšené, tak fakt je milují. Dobře se čistí, vypadají bezvadně, jediná nevýhoda, větší investice. Zase máte možnost půjčení a vyzkoušení, jestli by se Noře líbilo.

14.1.2023 09:06

Já jsem měla na střídačku 2. Jednu tu, jak psala odeta, rozměr 120x80, je v tom normální molitan, no a druhou a ta je lepší od cool pet, výrobce Avitex, s paměťovou pěnou, 120x80 potah oxford. Pěna je v ní celá(kus) NE drť. Právě nechtěla jsem drcenou pěnu. Takhle, když Ira matraci zašpinila, rozepla jsem zip okolo, potah dala vyprat do pračky a byla zase jako nová. Dejte pozor při výběru potahu oxford je něco jako kordura, uvnitř má takový zátěr, který brání promočení vodou no a pak mají ještě koženkové, nevím, nemám zkušenost, ale myslím, že potah oxford bude pevnější. Výhoda potahů na zip je ten, že se po opotřebování vnitřku dá sehnat jen samotná pěna a vyměníte za novou.Taky berte výšku aspoň 10 cm, na nižší, leží pes skoro na zemi. Měla jsem dlouhosrstku, nějaké chlupy vždycky byly, smetla jsem košťátkem a fertig.Matrace vel. 120x80, výška 10 cm, potah oxford stojí 1945 kč, Mají i větší
https://www.coolpet.cz/matratze-fur-hunde-mit-abnehmbarem-bezug-oxford-

14.1.2023 09:12

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já jsem měla na střídačku 2. Jednu tu, jak psala odeta, rozměr 120x80, je v tom normální molitan, no a druhou a ta je lepší od cool pet, výrobce Avitex, s paměťovou pěnou, 120x80 potah oxford. Pěna je v ní celá(kus) NE drť. Právě nechtěla jsem drcenou pěnu. Takhle, když Ira matraci zašpinila, rozepla jsem zip okolo, potah dala vyprat do pračky a byla zase jako nová. Dejte pozor při výběru potahu oxford je něco jako kordura, uvnitř má takový zátěr, který brání promočení vodou no a pak mají ještě koženkové, nevím, nemám zkušenost, ale myslím, že potah oxford bude pevnější. Výhoda potahů na zip je ten, že se po opotřebování vnitřku dá sehnat jen samotná pěna a vyměníte za novou.Taky berte výšku aspoň 10 cm, na nižší, leží pes skoro na zemi. Měla jsem dlouhosrstku, nějaké chlupy vždycky byly, smetla jsem košťátkem a fertig.Matrace vel. 120x80, výška 10 cm, potah oxford stojí 1945 kč, Mají i větší
https://www.coolpet.cz/matratze-fur-hunde-mit-abnehmbarem-bezug-oxford-

Se ty jejich stránky blbě načetly, mám tu ortopedickou tm. modrý vrch a černý spodek
https://www.coolpet.cz/matratze-fur-hunde-mit-abnehmbarem-bezug-oxf

14.1.2023 09:20

Super věc pro nás, lehátko Anadi, buď s matrací nebo i bez. Vydrží i dva barzoje - tj cca skoro 100kg, i všetečné zuby a jak jsou vyvýšené, tak fakt je milují. Dobře se čistí, vypadají bezvadně, jediná nevýhoda, větší investice. Zase máte možnost půjčení a vyzkoušení, jestli by se Noře líbilo.

lehátko jsem přemýšlela na ven do průjezdu, je tam zespoda pro matrace dost vlhko

ale nevím, jestli by se jí to líbilo, na gauč ani do postele sama neleze.

14.1.2023 09:21

Se ty jejich stránky blbě načetly, mám tu ortopedickou tm. modrý vrch a černý spodek
https://www.coolpet.cz/matratze-fur-hunde-mit-abnehmbarem-bezug-oxf

Zase blbě, zkusím obrázek

14.1.2023 10:10

lehátko jsem přemýšlela na ven do průjezdu, je tam zespoda pro matrace dost vlhko

Proto je lepší si je půjčit a vyzkoušet, taky jsme to tak dělali. Nabízí tuto službu já svých stránkách, to potěší.

14.1.2023 12:21
PumaCZ

XXX.XXX.252.190

Anadi lehatko muzu taky jeen doporucit. Neco tak bytelneho a stabilniho jsem fakt nevidela. V Pesaci ho maji nejakych deset let venku na desti a vypada stale jako nove. Da se na nej dat bud matracka primo z Anadi (maji kozenkovou a textilni), nebo vetbetka.

Taky jsem si nebyla jista, zda to nebyde ztrata penez (a ze je to sakra vysoka investice), tak jsme napred koupili levne lehatko z Amazonu, ktere je ale silene nestabilni a prvni Hachiho zkusenost s nim byla traumaticka (stoupl na kraj a lehatko se na nej prevratilo). Pak na nej tak pul roku nechtel, ale nejak se mu to rozlezelo v hlave a bylo to jeho nejoblibenejsi spacii misto. Po dalsim cca roce jsme poridili Anadi a pes ho proste miluje.

Anadi nabizi zapujceni lehatka na mesic, tak clovek muze vyzkouset, zda ho pesan prijme ci nikoli. Ale i pani z obchodu rikala, ze je to na vetsinu psu docela kratka doba.

Fotky ze sestavovani naseho lehatka - Hachi se nemohl dockat a sel si na nej lehnout jeste pred tim, nez jsme ho stacili plne sestavit, otocit a dat ho na misto :D Dalsi fotky lehatko z Pesoparku :) Fakt si myslim, ze tohle lehatko by mohlo vydrzet klidne i 20 let. Navic potah se da dokoupit, pokud by se cirou nahodou prorval, cemuz mam ale problem verit.

edit: Jeste davam fotku s kozenkovym pelechem

14.1.2023 12:46

Koukám na Anadi… z toho podhlavníku by byl Gremlin nadšený, na gauči si dává s oblibou hlavu na polštářek. 😅 Jak je ta koženka ale odolná? On před spaním hrabe, a to celkem intenzivně. Měla jsem kdysi koženkovou bundu a rychle popraskala a zničila se, neumím si představit, že by do toho zahrabal… Škoda, že nedělají s podhlavníkem o tu venkovní variantu, to by se mi hodilo na dvůr.

14.1.2023 13:12
PumaCZ

XXX.XXX.252.190

Koukám na Anadi… z toho podhlavníku by byl Gremlin nadšený, na gauči si dává s oblibou hlavu na polštářek. 😅 Jak je ta koženka ale odolná? On před spaním hrabe, a to celkem intenzivně. Měla jsem kdysi koženkovou bundu a rychle popraskala a zničila se, neumím si představit, že by do toho zahrabal… Škoda, že nedělají s podhlavníkem o tu venkovní variantu, to by se mi hodilo na dvůr.

Mam dve, jednu uz mam skoro dva roky a jsou v ni "jen" dve male skobicky a parr minidirek od zubu. Hachi ma totiz sve vecerni zoomies, kdy svymi ostrymi drapy matraci hrabe a i kouse s takovym tim trhnutim na konci. Ale ty diry jsou podle me od trhani, ne od hrabani. Takze za me je to dost odolny material :)

14.1.2023 13:12

Hledala jsem i v hledání, ale nenašla jsem, co hledám.

Hledám matraci pro Noru. Nora má 50 kg, potřebuje pěkně velkou a pohodlnou. Teď má matraci do dětské postýlky z paměťové pěny, akorát že ta věc se blíží do konce své životnosti, hlavně potahem, který není stavěný na takové použití. Takže hledám něco cca tak, rozměry i tloušťka vyhovují. Žádný kousky molitanu nebo divný kuličky nebo jiný divnosti, rovnoměrnou náplň. Matraci, ne divnej polštářek.

Plus k tomu potah, který bude otíratelný, voděodolný, nebudou na něm držet chlupy. Protože Nora je chlupatá a nechápu, proč se prodávají pelechy z mikroplyše. Ale zároveň chci, aby se celý potah dal občas taky sundat a hodit do pračky, protože otíratelnost není všechno.

Finanční limit celkem nemám. Nějaké tipy?

Pan Pes si v mládí hověl také na matraci do dětské postýlky, kterou jsem zabalila do deky, která měla spodní stranu pogumovanou. Tahle kombinace obstála, dokud z matrace nevyrostl.

14.1.2023 14:22

PumaCZ napsal(a):
Mam dve, jednu uz mam skoro dva roky a jsou v ni "jen" dve male skobicky a parr minidirek od zubu. Hachi ma totiz sve vecerni zoomies, kdy svymi ostrymi drapy matraci hrabe a i kouse s takovym tim trhnutim na konci. Ale ty diry jsou podle me od trhani, ne od hrabani. Takze za me je to dost odolny material :)

Dík za info! :)

14.1.2023 14:30

Pan Pes si v mládí hověl také na matraci do dětské postýlky, kterou jsem zabalila do deky, která měla spodní stranu pogumovanou. Tahle kombinace obstála, dokud z matrace nevyrostl.

mno tak Nora si taky hoví, ale povlak té matrace z té postýlky už je téměř průhledný a taky by se mi líbilo řešení, kdy pořád neperu deky.

14.1.2023 16:19

Zdravotní potřeby... omyvatelný chránič matrace, inkont. návlek na matraci... a osvědčenou matraci, kterou už zná.
Tohle mi dává smysl (eshop má Pučálkovic výrobky a snesitelné ceny)
https://shopex.cz/chovatelske-potreby/psi/pelisky-lehatka/matrace/aminela-potah-na-matraci-aminela-100x70x10cm-half-and-half-seda-seda/

https://www.tercio.cz/pratelny-inkontinencni-potah-na-matraci-pvc-suprima-3066-16302-1.html
https://www.2glipov.cz/produkt/omyvatelny-potah-na-matrace-safr/
Vyhovující modely/rozměry/ceny a recenze budete muset gůglit, my vždy používali chránič matrace z Ikea :)
Ale přijde mi to smysluplné, pokud to dělají třeba i tady, není to firma před krachem a věří si s praním na 95...
Koženka a pes... https://shopex.cz/chovatelske-potreby/psi/pelisky-lehatka/matrace/product-152840
tomu se mi nechce věřit, křeslo letělo po dvou měsících.
Kožené sedáky židlí ale nejsou ani poškrábané.

14.1.2023 16:32

PumaCZ napsal(a):

Můžeme potvrdit, přežilo i dva barzojí puberťáky, jak říkám, když jsou dva a bráchové, tak jeden vymyslí a druhý provede. Prostě demoliční komando. Ale lehátko Anadi je fakt super. Pro chlupaté psy ani matrace nutná není, používáme jí na lehátku spíš výjimečně.

14.1.2023 20:20
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Jen takový tip, kdybyste třeba chtěla jen levnější variantu (nebo někdo jiný) - máme dvě obyčejná lehátka z Lidlu (samozřejmě nesrovnatelné s Anadi), které samy o sobě nejsou nijak odolné, jedno venkovní už máme rozervané právě od hrabání, ale druhé lehátko, které máme doma, drží už pár let. Mám na něm totiž ještě pelech, který je těžký, takže ho psi nijak neshrabou, a zároveň s pevným potahem, a můžou si do něj hrabat do aleluja . Když je na tom ten pelech, tak tam v podstatě není co zničit. A to určitě i překračujeme nosnost, a konstrukce drží...

Ale jak říkám, s tím Anadi lehátkem to bude nesrovnatelné, což ale cena taky .

14.1.2023 22:39

marcelaamax napsal(a):
Jen takový tip, kdybyste třeba chtěla jen levnější variantu (nebo někdo jiný) - máme dvě obyčejná lehátka z Lidlu (samozřejmě nesrovnatelné s Anadi), které samy o sobě nejsou nijak odolné, jedno venkovní už máme rozervané právě od hrabání, ale druhé lehátko, které máme doma, drží už pár let. Mám na něm totiž ještě pelech, který je těžký, takže ho psi nijak neshrabou, a zároveň s pevným potahem, a můžou si do něj hrabat do aleluja . Když je na tom ten pelech, tak tam v podstatě není co zničit. A to určitě i překračujeme nosnost, a konstrukce drží...

Ale jak říkám, s tím Anadi lehátkem to bude nesrovnatelné, což ale cena taky .

Lehátko máme ze Zoohitu, to neřeším, pes záměrně neničí, tak nám to stačí (jako šest litrů za lehátko… uf…), ale zaujalo mě to ortopedické sofa s podhlavníkem (jen teda ta koženka, no), z toho by byl mladej fakt odvařenej. Tedy až potenciálně do nového domova, v tom současném jsou na pelíšek trochu jiné požadavky. Ta matrace na lehátko by se mi teda líbila taky, ale u nás je půl roku lehátko venku, tam by připadala do úvahy jen ta venkovní matrace, ale škoda, že nemá ten podhlavník. Líbí se mi, že se to dá přichytit (což by samozřejmě šlo vyrobit i doma), ono když na to vlítne 30kg štěňátko s rozběhem, tak pelech, co na to házím, kolikrát vezme s sebou.

Jinak za sebe lehátko (jako obecně) mohu taky jen doporučit, pes na tom leží rád a jak je dvacet čísel nad zemí, tak je odizolovaný od toho nejhoršího vlhka a zimy.

A omlouvám se Bodlince za plevelení.

14.1.2023 23:23
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

No já jsem to pochopila tak, že chcete na lehátko právě jen ten podhlavník, a myslela jsem, že stejnou funkci by na obyč lehátku splnil nějaký pelech s okrajem (jako máme my). Ale ono to má být teda ještě venkovní, tak to nic .

14.1.2023 23:49

marcelaamax napsal(a):
No já jsem to pochopila tak, že chcete na lehátko právě jen ten podhlavník, a myslela jsem, že stejnou funkci by na obyč lehátku splnil nějaký pelech s okrajem (jako máme my). Ale ono to má být teda ještě venkovní, tak to nic .

Jojo, má to být venkovní varianta (to něco na lehátko). Ony jsou tedy i venkovní pelíšky, i ty se zvýšeným okrajem, ale jsou o dost dražší, nemají to “ukotvení” a hlavně jsou hodně “masivní”, myslím si, že když to zásadněji namokne, bude to muset dlouho vysychat - tahle legrace od Anadi vypadá, že by se na chvíli hodila na šňůru a rychle vyschla. Teď mu na to házím ven takový deko-pelech, co má jinak v kuchyni, aby se mnou mohl “vařit”, ale to hlídání deště a přenášení mezi zahradou a kuchyní mě štve, tak mi tohle brnklo na strunu.

15.1.2023 12:22
Terapeutka

XXX.XXX.69.29

Goldie měla v chodbě taky dlouho matraci z dětské postýlky ( měla jsem dvě po dětech, tak jsem je využila), letos na podzim už jsem si všimla, že je dost proležená a celkově taková hnusná, tak jsme koupili za litr obyčejnou velkou matraci 200x90 někde v jysku a kousek ji odřízli na hotový rozměr asi 140x90. Mám ji položenou na roštu z dětské postýlky ( když si lehá mokrý pes, mělo to tendenci vlhnout zespodu), na matraci je nepropustné prostěradlo ( klasický rozměr, založené dole) a na tom deka ( bo na to leze fena někdy ušpiněná, ať se to dá lehce převléct). Má to ideálně velké, pohodlné a nestálo to majlant 😉

Přidejte reakci

Přidat smajlík