Podpora růstu srsti po zákroku

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.3.2023 07:33
nikdonevi

XXX.XXX.110.156

Dobrý den, prosím, můj pes si před měsícem rozerval o trčící železný drát zadní nohu, jizvu má krásnou, ale veterinář mu samozřejmě při šití nohu skoro celou oholil, jako chlupy tam má, ale jde vidět stále dost velký schodek srsti oproti co má normálně, mám krátkosrstý plemeno, ráda bych se přihlásila už na výstavy, ale nemám kvůli té srsti ještě odvahu, dávala jsem mu normálně biotin plus z lékárny ale nepřijde mi, že by to nějak zabíralo, z olejů má průjem. Byli byste tak hodní a doporučili mi osvědčený vitamíny na podporu růstu nové srsti? děkuji moc.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.3.2023 08:11

nekdy je to videt az do dalsiho presrsteni. jindy to nepoznate za 3 tydny
zalezi, do jakeho obdobi presrstovani se zakrok/oholeni trefilo
a je jedno, co podavate za doplnky

23.3.2023 08:32
nikdonevi

XXX.XXX.110.156

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
nekdy je to videt az do dalsiho presrsteni. jindy to nepoznate za 3 tydny
zalezi, do jakeho obdobi presrstovani se zakrok/oholeni trefilo
a je jedno, co podavate za doplnky

aha, no podle mě, by měl za chvíli začít líňat, tak doufám že se to nějak srovná, štve mě to, kdybych měla žíhaného psa, tak se to ztratí, ale mám zlatého a jde to dost vidět.

23.3.2023 08:44
janaa

XXX.XXX.174.242

Jak píše Petra. Jednou čubě jizva (30 stehů) zarůstala 3/4 roku. Já byla smířená s tím,že už nezaroste, a jak začala línat, už to jelo. Takže vzhledem k období si myslím, že zarůstání začne brzy. Alespoň u nás už začalo línání u půlky smečky. Samozřejmě biotinem, roboranem na srst nebo jinými vitamíny nic nezkazíte

23.3.2023 10:07
assil

XXX.XXX.225.195

No mému dlouhosrsťákovi krátká srst narostla tak za 3-4 měsíce a dlouhá až tak za rok. Chce to čekat, podávání něčeho fakt nepomáhá.

23.3.2023 13:47
nikdonevi

XXX.XXX.110.156

hm tak já ho nechám doma, nemá cenu platit výstavy, když to jde tak vidět, aspoň ušetřím peníze.

23.3.2023 16:15
fikovnice

XXX.XXX.60.144

nikdonevi napsal(a):
hm tak já ho nechám doma, nemá cenu platit výstavy, když to jde tak vidět, aspoň ušetřím peníze.

Vůbec této problematice nerozumím, to je důležité dopředu napsat .
Ale když nejde o genetickou či jinou vadu, ale o následek zranění, tak se to nevezme v potaz?
Vlastně asi ne, to by pak mohl na výstavu třeba trojnohý pes...tak jsem si odpověděla sama .

Jen mi to přišlo jako taková malichernost - při posuzování hodnotit, že je vidět na nějaké menší ploše kratší srst.

23.3.2023 16:21

fikovnice napsal(a):
Vůbec této problematice nerozumím, to je důležité dopředu napsat .
Ale když nejde o genetickou či jinou vadu, ale o následek zranění, tak se to nevezme v potaz?
Vlastně asi ne, to by pak mohl na výstavu třeba trojnohý pes...tak jsem si odpověděla sama .

Jen mi to přišlo jako taková malichernost - při posuzování hodnotit, že je vidět na nějaké menší ploše kratší srst.

výstava je přehlídka krásy. jít tam s oholeným psem je prostě hloupost. asi tak stejně jako je zbytečné tam jít se psem, co není v srsti, nebo který nemá zrovna populární střihovou úpravu, není správně trimovaný atd atd atd.

23.3.2023 16:27
fikovnice

XXX.XXX.60.144

výstava je přehlídka krásy. jít tam s oholeným psem je prostě hloupost. asi tak stejně jako je zbytečné tam jít se psem, co není v srsti, nebo který nemá zrovna populární střihovou úpravu, není správně trimovaný atd atd atd.

No jo, vždyť jsem avizovala, že tomu nerozumím . Myslela jsem to tak, že kdyby byla oholená jen malá plocha, navíc asi už z určité části dorostlá, tak že by to nebyla tak závažná vada.
Tak asi byla, no...

23.3.2023 16:49

tak resi se i vyholeni pod kanylu

vcera jsem se az sama sebe lekla, kdyz jsem na veterine na otazku, odkud maji psovi odebrat krev -je mi to jedno, kdyz ho nebudete holit

24.3.2023 09:36
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Moje fena mela celá holá záda, po opaření. Používali jsme na doporučení Allerderm spot on od Virbacu a do 6ti týdnů feně narostla srst tak, ze by na ní nikdo nic nepoznal. Nevím teda jaký vliv na to mělo období, ve kterém se to stalo, ale byl to konec listopadu.

24.3.2023 09:43

Mně osobně po vyholení u veterináře pomohl na psí srst obyčejný keratin. Ale nikdy to nebyla nějaká zašitá rána, jen vyholení třeba kvůli odběru krve nebo kvůli hotspotu.

24.3.2023 20:50
libuko

XXX.XXX.47.2

Mně osobně po vyholení u veterináře pomohl na psí srst obyčejný keratin. Ale nikdy to nebyla nějaká zašitá rána, jen vyholení třeba kvůli odběru krve nebo kvůli hotspotu.

Poprosím, ten keratin v jaké podobě? Mam fletika s vyholeným koncem ocásku a vůbec to nezarůstá....

24.3.2023 21:00

libuko napsal(a):
Poprosím, ten keratin v jaké podobě? Mam fletika s vyholeným koncem ocásku a vůbec to nezarůstá....

Ve spreji pro aplikaci přímo na kůži a srst. Já měla od Bione, ale myslím, že může být jakýkoliv.

24.3.2023 21:10
libuko

XXX.XXX.47.2

Ve spreji pro aplikaci přímo na kůži a srst. Já měla od Bione, ale myslím, že může být jakýkoliv.

Zkusím, dekuji

25.3.2023 08:13

a pantenolovou mast jste nezkousela?

25.3.2023 10:27
libuko

XXX.XXX.149.225

a pantenolovou mast jste nezkousela?

Zatím jsem nezkoušela nic, jen doplňky stravy, ale ty dávám normálně. Doufala jsem v přírodu a oholení bylo naplánováno tak, že teď 3 měsíce nemáme žádnou akci. Měsíc už uplynul a v podstatě vůbec to nezarůstá, tak tomu chci zkusit pomoct....problém je, že v tomhle případě není úplně dobre to moc něčím patlat, alespoň podle VET. Měl by to být případ Happy tail, aneb tak intenzivně vrtim ocáskem až si ho omlatim do oškliva ☹️.

26.3.2023 13:16

A rozbíjí si to dál, nebo už ne a řešíte jen novou srst? Byla tady jedna diskuze, kde se to řešilo, návlek pěnový, co se dává na vodovodní trubky, biotin, zinek, brutnákový a pupalkový olej, omega 3, tuk obecně, ono by to taky nemělo vysychat, ale to už asi víte... Pokud už není žádná rána, dávám doplňky a růst srsti je nějak v nedohlednu, přemýšlela bych, co tomu brání.

26.3.2023 15:07
libuko

XXX.XXX.81.163

A rozbíjí si to dál, nebo už ne a řešíte jen novou srst? Byla tady jedna diskuze, kde se to řešilo, návlek pěnový, co se dává na vodovodní trubky, biotin, zinek, brutnákový a pupalkový olej, omega 3, tuk obecně, ono by to taky nemělo vysychat, ale to už asi víte... Pokud už není žádná rána, dávám doplňky a růst srsti je nějak v nedohlednu, přemýšlela bych, co tomu brání.

Díky, tu diskuzi znám. Jako takhle, už jsme ve fázi, že to nepotřebuje úplně chránit ani fixovat, nikde nic neteče, bez poranění. Z druhé strany tím ocasem vrtí jak pako pořád, takže i když to daleko víc hlídáme, tak úplně bez nárazu to není. Navíc jak se mu to různě lepilo, tak s tou náplasti se vždycky strhlo i těch pár nově rostlých chlupů. Kdyby to teď rychle obrostlo, tak už to snad bude v pořádku, ale moc se tomu nechce.

Přidejte reakci

Přidat smajlík