Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

anonymní1

26.4.2023 14:54
anonymní1

XXX.XXX.70.70

Prosím dokáže mi někdo dát názor na to zda se hodí Německý ovčák do garsonky?

26.4.2023 15:09
hanDy7

XXX.XXX.117.226

Myslím, že to není úplně nejvhodnější plemeno do bytu, natož do garsonky... ale je to jen můj názor.

26.4.2023 15:36
Atheira

XXX.XXX.209.8

Vlastně ono ani tolik nejde o to, na jak velkém prostoru bydlíte, ale co s tím psem hodláte dělat. Psovi je ve výsledku jedno, jestli na tom pelechu/gauči/posteli zevluje v paláci nebo v přívěsu, ale musí mít dostatečný vyžití.
+ teda u bytu a velkého plemene je na místě řešit schody x výtah, u NO ve vyšším patře se bez výtahu asi neobejdete.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.4.2023 16:55

no a pak taky počítat s tím, kde bude schnout mokrý (a případně ne zcela čistý) pes v maličkém prostoru.

26.4.2023 17:00
Leerra

XXX.XXX.96.210

Psovi to bude fuk (za předpokladu, že bude mít dostatečné vyžití) a vy si budete muset zvyknout :D

26.4.2023 17:53

tak záleží na té garsonce, jsou garsonky velké jak jiný dvoupokoják. jsou garsonečky kde se nevejde zároveň gauč a postel a kam tam dát ještě pelech pro psa. jsou garsonečky s pidi koupelnou kde je vedle záchoda malinkatý sprchový kout a tam těžko vykoupete psa.

blbý jsou taky vyšší patra bez výtahu.

ale jinak tomu psovi je jedno, v jak velké cimře má ten pelech, pokud má dost vyžití.

26.4.2023 17:59
rapotacka11

XXX.XXX.224.71

anonymní1 napsal(a):
Prosím dokáže mi někdo dát názor na to zda se hodí Německý ovčák do garsonky?

Máte pochybnosti?

Pozvěte si k sobě do gars. někoho s větším psem.
Ideálně v dešti.
Gars. je vaše, předpokládám.

26.4.2023 18:56

rapotacka11 napsal(a):
Máte pochybnosti?

Ideálně v dešti.

Dobrý nápad.

Není garsonka jako garsonka. Do té mé by se rozhodně nehodil.

anonymní1

26.4.2023 20:55
anonymní1

XXX.XXX.11.55

rapotacka11 napsal(a):
Máte pochybnosti?

Ideálně v dešti.

Garsonka není moje má počítám cca 30m2 pohyb tak nějak poloviční a sdílí to ještě jeden pejsek středního vzrůstu a dva dospělý..už takhle moc na pejska není čas co jsem pochopila a do toho si právě pořídily no a oba se věnují práci ve které bývají i kolikrát 12h :(

26.4.2023 21:13

anonymní1 napsal(a):
Garsonka není moje má počítám cca 30m2 pohyb tak nějak poloviční a sdílí to ještě jeden pejsek středního vzrůstu a dva dospělý..už takhle moc na pejska není čas co jsem pochopila a do toho si právě pořídily no a oba se věnují práci ve které bývají i kolikrát 12h :(

Já tomu nerozumím.

Vy bydlíte v garsonce, která není vaše? A v ní kromě vás dva dospělí - lidi nebo psi? + pejsek středního vzrůstu?

Nebo se ptáte na cizí garsonku a cizí lidi?

26.4.2023 21:33
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Atheira napsal(a):
Vlastně ono ani tolik nejde o to, na jak velkém prostoru bydlíte, ale co s tím psem hodláte dělat. Psovi je ve výsledku jedno, jestli na tom pelechu/gauči/posteli zevluje v paláci nebo v přívěsu, ale musí mít dostatečný vyžití.
+ teda u bytu a velkého plemene je na místě řešit schody x výtah, u NO ve vyšším patře se bez výtahu asi neobejdete.

Proč se s NO ve vyšším patře bez výtahu neobejdou?
Chtějí NO - agilní pracovní plemeno, ne basseta🤔

26.4.2023 21:36

Inspektor Pišišvor napsal(a):

tak tomuhle docela rozumim...
on je vek/omezeni, kdy vetsi pes jakehokoliv plemene je problem ve vyssim patre bez vytahu

26.4.2023 22:20
Atheira

XXX.XXX.209.8

Tak ten pes nebude věčně mladý. NO ve vyšším věku nemusí po schodech chodit úplně dobře, nosit ho nemusí být v silách každého... Přijde mi nezodpovědné pořizovat psa s tím, že bude agilní navěky, protože nikdo nebudem. A zatímco lidi mají věk dožití trochu jiný a za jejich života se může leccos změnit, řada psů dožije tam, kam si je lidi pořídí... A co vám pak v paneláku bez výtahu s velkým psem zbyde, když je problém a potřebujete ho dostat z a do bytu? Tahat ho po plošině na kočárky v pytli nebo jak?

26.4.2023 22:27
Lily2

XXX.XXX.245.152

Atheira napsal(a):
Tak ten pes nebude věčně mladý. NO ve vyšším věku nemusí po schodech chodit úplně dobře, nosit ho nemusí být v silách každého... Přijde mi nezodpovědné pořizovat psa s tím, že bude agilní navěky, protože nikdo nebudem. A zatímco lidi mají věk dožití trochu jiný a za jejich života se může leccos změnit, řada psů dožije tam, kam si je lidi pořídí... A co vám pak v paneláku bez výtahu s velkým psem zbyde, když je problém a potřebujete ho dostat z a do bytu? Tahat ho po plošině na kočárky v pytli nebo jak?

Viděla jsem řešení u staforda (ne mého). Po operaci a v xtém patře bez výtahu. No dopadlo to tak, že se musel naučit chodit na podložku. Ale neumím si představit takhle fungovat v jeho vyšším věku napořád...

26.4.2023 23:04
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.18.26

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
tak tomuhle docela rozumim...
on je vek/omezeni, kdy vetsi pes jakehokoliv plemene je problem ve vyssim patre bez vytahu

Věk je samozřejmě jasný, ale tak asi nemají v plánu bydlet 10 let v x lidech a psech na 30m2 - to podle mě není z dlouhodobého hlediska únosné.

27.4.2023 07:10

Podle toho popisu zadavatelky mám pocit, že jde o někoho úplně jinýho.
Asi bych to nechala na nich, je to jejich věc a nakonec musí si na to přijít sami, jak to budou nebo nebudou zvládat.

27.4.2023 07:13

My měli starou labradorku v paneláku s výtahem, a když náhodou nešla el. nebo porucha výtahu, tak to byla docela výzva. Pes sice zvládnul do schodů, ale směrem dolů letěl po hubě, klouzací lino, fakt jako nic moc. Samozřejmě jsme jistili vodítkem, postrojem, podpírali, ale muselo se chodit častěji, protože ta cesta dolů (4 patra) byla náročná, tak aby se to stihlo, že... Jako je to silný argument s těmi patry bez výtahu.

27.4.2023 07:17
juhaj

XXX.XXX.164.121

Věk je samozřejmě jasný, ale tak asi nemají v plánu bydlet 10 let v x lidech a psech na 30m2 - to podle mě není z dlouhodobého hlediska únosné.

Lidi nemají rozum. Teď nedávno jsem se dozvěděla od kamaráda, že naše společná známá má omezenou pracovní schopnost a je bez práce, její syn žije u ní se svou přítelkyní, on má taky pracovní omezení, oba jsou taky bez práce a ještě tam žije její 16 letá dcera. Byt je dvou garsonka, kde tam žijí netuším. Pointa je, že mají ještě dva NO.

27.4.2023 07:24
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

juhaj napsal(a):
Lidi nemají rozum. Teď nedávno jsem se dozvěděla od kamaráda, že naše společná známá má omezenou pracovní schopnost a je bez práce, její syn žije u ní se svou přítelkyní, on má taky pracovní omezení, oba jsou taky bez práce a ještě tam žije její 16 letá dcera. Byt je dvou garsonka, kde tam žijí netuším. Pointa je, že mají ještě dva NO.

Ano lidi nemají rozum, takže v tomto případě je ne/výtah jejich nejmenší problém.

Jinak nevím, jestli je to jen moje mylná představa, ale nebývalý garsonky jen v nižších patrech? Jen se ptám, protože když si vybavím, kde mají garsonky lidí, co znám, tak to bylo vesměs přízemí nebo 1.patro.

27.4.2023 07:27

My měli starou labradorku v paneláku s výtahem, a když náhodou nešla el. nebo porucha výtahu, tak to byla docela výzva. Pes sice zvládnul do schodů, ale směrem dolů letěl po hubě, klouzací lino, fakt jako nic moc. Samozřejmě jsme jistili vodítkem, postrojem, podpírali, ale muselo se chodit častěji, protože ta cesta dolů (4 patra) byla náročná, tak aby se to stihlo, že... Jako je to silný argument s těmi patry bez výtahu.

Teď mám skoro 13 letou labradorku, do schodů už ji nemůžu dostat, nechce. Takže má pohovku v garáži, nedá se nic dělat.

27.4.2023 07:30
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Já tomu nerozumím.

Vy bydlíte v garsonce, která není vaše? A v ní kromě vás dva dospělí - lidi nebo psi? + pejsek středního vzrůstu?

Nebo se ptáte na cizí garsonku a cizí lidi?

Počítám, že se ptá ani ne za sebe, ani ne za někoho jinýho, jen mu/jí prostě nepřijde normální, aby se tolik jedinců nasáčkovalo do jednoho bytu v jeho/jejím okolí, kde navíc možná obtěžují - třeba ne - okolní sousedy svými sousedskými projevy a tak se ptá ostatních na to, jak na to koukají, jestli to přijde nenormální jen jemu/jí.

Za mě NO v tý garsonce- pokud se někdo psu skutečně věnuje, pokud jemu osobně nevadí odér vlkhého ovčouna na malým prostoru (což může být rychna ) , pokud někomu nevadí chlupy a bordel zvenku, co ze psa v nevlídným počasí odpadá do prostoru a v malým bytě se to řeší hůř, než ve velkým, kde může mít pes svůj pelíšek v prostorný chodbě, která se stane zónou pro opadání, a pokud to není v desátým patře bez toho výtahu, a pokud člověk nevadí, že někdy pes v tak malým prostoru může logicky zavazet rozhodně víc, než v 3+1, tak psu osobně je to fučík, potřebuje jen vyžítí, péči, společnost. A velikost bytu jemu je buřt.

27.4.2023 07:49

Ano lidi nemají rozum, takže v tomto případě je ne/výtah jejich nejmenší problém.

Jinak nevím, jestli je to jen moje mylná představa, ale nebývalý garsonky jen v nižších patrech? Jen se ptám, protože když si vybavím, kde mají garsonky lidí, co znám, tak to bylo vesměs přízemí nebo 1.patro.

Garsonky jsou, mohou být, v každém patře domu. Jde o to, jak je dům dispozičně řešen. Někde, v některých domech, jsou garsonky jen v přízemí či zvýšeném přízemí, protože vedle nich je vchod do domu. O patro výše už je byt 1 + 1 nebo 2 + kk.

27.4.2023 07:52
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.41.178

Garsonky jsou, mohou být, v každém patře domu. Jde o to, jak je dům dispozičně řešen. Někde, v některých domech, jsou garsonky jen v přízemí či zvýšeném přízemí, protože vedle nich je vchod do domu. O patro výše už je byt 1 + 1 nebo 2 + kk.

No právě - já jsem se setkala je s garsonkami nízko přesně tak jak píšete.

27.4.2023 07:54
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

U nás v bývalým bydlišti byly garzonky uprostřed paneláku, tedy ve všech patrech i v tom jedenáctým.

27.4.2023 07:56
Atheira

XXX.XXX.209.8

Zrzavci napsal(a):
Počítám, že se ptá ani ne za sebe, ani ne za někoho jinýho, jen mu/jí prostě nepřijde normální, aby se tolik jedinců nasáčkovalo do jednoho bytu v jeho/jejím okolí, kde navíc možná obtěžují - třeba ne - okolní sousedy svými sousedskými projevy a tak se ptá ostatních na to, jak na to koukají, jestli to přijde nenormální jen jemu/jí.

Za mě NO v tý garsonce- pokud se někdo psu skutečně věnuje, pokud jemu osobně nevadí odér vlkhého ovčouna na malým prostoru (což může být rychna ) , pokud někomu nevadí chlupy a bordel zvenku, co ze psa v nevlídným počasí odpadá do prostoru a v malým bytě se to řeší hůř, než ve velkým, kde může mít pes svůj pelíšek v prostorný chodbě, která se stane zónou pro opadání, a pokud to není v desátým patře bez toho výtahu, a pokud člověk nevadí, že někdy pes v tak malým prostoru může logicky zavazet rozhodně víc, než v 3+1, tak psu osobně je to fučík, potřebuje jen vyžítí, péči, společnost. A velikost bytu jemu je buřt.

Tihle lidi, co se pletou do věcí, do kterých jim nic není, jsou skvělí. Jako reálně pokud jde jen o to, že jí "přijde divné, aby tohle všechno bydlelo v garsonce", tak to se má prostě starat o sebe... Jako jestli není sousedka z baráku a není tam věčně něco z následujících nebo něco podoného značící problém zesr chodba, smrad z bytu, neúnosný randál, psi ve špatném zdravotním stavu, roznášející blechy nebo svrab, tak jí může být jedno, jestli tam žije rodina a 101 dalmatinů.

27.4.2023 07:57

NO v garsonce - záleží na tom, jak je garsonka velká, na tom, kolik lidí v ní žije, jak je člověk (a spolubydlící) úzkostlivý na pořádek a opravdu jestli je v domě výtah. Po vlastní zkušenosti, protože bydlím ve čtvrtém podlaží v domě bez výtahu, bych si už psa, zejména většího, nepořídila (no, ono lítat se štěnětem či malým psem v náruči ta čtyři patra taky není žádná výhra, zvlášť, když člověk není nejmladší). V potaz je třeba též vzít fakt, že pes může v době nepřítomnosti lidí něco kousat, ničit, a v jednoprostorovém bytě, jímž garsonka je, se nedá nijak dobře omezit jeho životní prostor, leda ho nechat jen v předsíni, ale kdo ví, jak je ta velká a kolik možností k ničení tam je.

27.4.2023 07:57

A velikost bytu jemu je buřt.

tak nejak.
Tomu psovi je jedno, kde zije - ale jak a s kym je pro nej dulezite.
a garsonka je vyzva pro lidi, jestli to s nim daji - ne pro toho psa.
Osobne si myslim, ze vydrzim dost - bydlim u svych psu, kdyz mi to dovoli - ale NO bych v garsonce nedala.
Fakt je to rozdil - 1 vovcak v byte ( dome, aute) je mnohem horsi nez 3 kratkosrsti obrici

27.4.2023 07:58
Atheira

XXX.XXX.209.8

Byla jsem v řadě jednopokojáků, hlavně ve studentských letech a žádný nebyl v přízemí ani v prvním patře. V rodině jsme jeden takový byt taky měli, teď se zrovna prodával a ten byl v desátém.

27.4.2023 08:15
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Atheira napsal(a):
Tihle lidi, co se pletou do věcí, do kterých jim nic není, jsou skvělí. Jako reálně pokud jde jen o to, že jí "přijde divné, aby tohle všechno bydlelo v garsonce", tak to se má prostě starat o sebe... Jako jestli není sousedka z baráku a není tam věčně něco z následujících nebo něco podoného značící problém zesr chodba, smrad z bytu, neúnosný randál, psi ve špatném zdravotním stavu, roznášející blechy nebo svrab, tak jí může být jedno, jestli tam žije rodina a 101 dalmatinů.

Může to být třebas vlastní potomek a rodiči to vadí, jak žije, můžou ti lidé být pro ostatní otravní svým způsobem života a ten zadavatel/ka si de-facto přišel "ověřit" , že není magor, když mu to přijde divný. co já vím. život v paneláku je někdy na palici, Prostě se zeptal/a , jak to vidí ostatní, jestli je, není takový život pro psa - potažmo pro psy, v pořádku.

27.4.2023 08:18
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

A velikost bytu jemu je buřt.

tak nejak.
Tomu psovi je jedno, kde zije - ale jak a s kym je pro nej dulezite.
a garsonka je vyzva pro lidi, jestli to s nim daji - ne pro toho psa.
Osobne si myslim, ze vydrzim dost - bydlim u svych psu, kdyz mi to dovoli - ale NO bych v garsonce nedala.
Fakt je to rozdil - 1 vovcak v byte ( dome, aute) je mnohem horsi nez 3 kratkosrsti obrici

Já taky ne, nedala bych to. Měli jsme prostorný 3+1 a balkon a v něm 2x ohař, což bylo pro nás tak akorát. bydleli jsme v prvním patře a shodou okolností, zrovna, když se opravoval výtah, měla naše feňule úraz nohy, nosil ji především manžel, a i tak mi to stačilo na moje bolavý záda, když jsem ji snášela dolů.
(vtipný bylo, že když už se jí pak nožička začala dávat dohromady, neřekly jsme to ani jedna pánikovi a páč Bubi ho milůvala, užívala si tak nošení v jeho náruči krásně dál )

27.4.2023 16:26
fikovnice

XXX.XXX.60.55

Dobrý nápad.

Není garsonka jako garsonka. Do té mé by se rozhodně nehodil.

Mně by se "nevešel" ani do bytu...
Mám jej zaskládanej ("Buggyra" tuší... ).

29.4.2023 08:38

Ještě jedna možnost : třeba dotaz zadala majitelka garsonky.

29.4.2023 12:00
rapotacka11

XXX.XXX.224.71

Majitel by v tom snad měl jasno.

29.4.2023 14:11
lupus4

XXX.XXX.205.61

To spíš vypadá na "starostlivou sousedku"

30.4.2023 00:08
lenocka

XXX.XXX.34.37

Ono fakt záleží na okolnostech. Já žila rok a půl v pokoji 9m2 se 40kg ovčandou a absolutně nebyl problém. ALE fena byla dospělá a klidná, často jsem si jí brala do práce a každé odpoledne se mnou trávila venku u koní. V tomhle kontextu úplná pohoda a spokojený společný život (a poněkud páchnoucí v období dešťů) 😃
Štěně bych si do takových podmínek nepořídila…

30.4.2023 00:09
lenocka

XXX.XXX.34.37

Ono fakt záleží na okolnostech. Já žila rok a půl v pokoji 9m2 se 40kg ovčandou a absolutně nebyl problém. ALE fena byla dospělá a klidná, často jsem si jí brala do práce a každé odpoledne se mnou trávila venku u koní. V tomhle kontextu úplná pohoda a spokojený společný život (a poněkud páchnoucí v období dešťů) 😃
Štěně bych si do takových podmínek nepořídila…

30.4.2023 07:47
PumaCZ

XXX.XXX.189.132

I mlady pes muze mit problem, zakazujici/neumoznujici mu chuzi po schodech :/
My takhle nosili Hachiho asi mesic nahoru i dolu - 2x (po obou ortopedickych operacich)

A k tematu. Mit NO v garzonce nevidim jako problem. Sama jsem mela Hachiho od jeho cca pul roku dva roky pri studiu stridave v jednom pokojiku s kuchyni (spolubydleni). Ale je to narocnejsi. Ne na prostor, ale na venceni (4. patro s vytahem, ktery se porad rad porouchaval). Jinak mokry pes byt/dum, tam jsem nevidela absolutne zadny rozdil.

Přidejte reakci

Přidat smajlík