Dospělý pes vážící 20 kg není výjimkou.. (znám psy i nad 20kg) Ale téměř 20kg v 7 měsících je dost, pravděpodobně bude vyšší a tím pádem i těžší.. Moje dospělá fena mívá cca 16,5-17,5kg (podle sportovní nebo gaučové kondice), naše druhá fena 13,5kg.. třetí měla v 7 měsících 10,5 kg.. (nyní 9 měsíců cca 13kg).
Já ještě psa nemám, ale Stafbula si budu pořizovat letos v březnu a tak jsem dost jezdil koukat po chovatelských stanicích a po kamarádech co mají toto plemeno. Neviděl jsem asi ani jednoho psa který by vlezl do tohoto standardu - všichni byli větší. např od kamarádky roční pes má 18.5 kg ted už možná i víc.... Co mi chovatelé říkali tak ani na výstavách se moc neváží ale musí být vyvážená postava...
Můj skoro tříletej pes má 18,5kilo ale je jen svaly a kůže,nemá žádnej tuk.Sice se o to snažím ale marně .V sedmi měsících je to opravdu vyšší váha ale podle mě záleží kolik teď měří.Asi to nebude prcek?Jestli vám pes nepříjde vyžranej a výška s váhou ladí tak je to ok.
Tady je Ozzymu 2,5roku.
tancoska
napsal(a):
Můj skoro tříletej pes má 18,5kilo ale je jen svaly a kůže,nemá žádnej tuk.Sice se o to snažím ale marně .V sedmi měsících je to opravdu vyšší váha ale podle mě záleží kolik teď měří.Asi to nebude prcek?Jestli vám pes nepříjde vyžranej a výška s váhou ladí tak je to ok.
Tady je Ozzymu 2,5roku.
KRASAVEC! ... a ta váha je stejná jako ten od kámošky. Ti stafíci jsou prostě skvělí. Už aby se narodil ten náš
tancoska
napsal(a):
Tady je Ozzymu 2,5roku.
Pavlí, dej mu najíst, koukej jakou má kebuli a jakou prdýlku malinkatou
Haník má v kohoutku 43 cm... A tlustý se mi nezdá, a to není ještě ani pořádně osvalený...
albertkh
napsal(a):
Pavlí, dej mu najíst, koukej jakou má kebuli a jakou prdýlku malinkatou
Luci on teď doslova žere.Kdybys viděla jak letí z kuchyně když jim nesu misku,je schopnej jít přez mrtvoly .Ale jak mi řekla chovatelka bude z něj krásnej a možná i šampion veterán,on totiž asi tlustej nikdy nebude
Na 43 cm je váha 20kg normální, je dost vysoký, takže bude i váha vyšší.. Výška i váha (i dispozice k osvalení) jsou z velké části dané geneticky, odkud (CHS) pejska máte?
(foto naše Bazuka 9 měsíců)
tancoska
napsal(a):
No jo no s tou výškou jsou momentálně problémy,sbt jdou dost do výšky a dneska jich je málo standartních.
Naše Vendulka -Celline Smarage Smille/38cm,váha,raději bych to proixxxxxxovala-16,8kg.Ubíráme,jenže si nakrade na lince a sporáku.Dnes měla co modelky,toaleťák,sežrala a rozcupovala,mám tu roli kvůli štěňatům skoťáků,i to jí chutná.Dostali jsme candáta,menší,ale Venda si s ním poradila.Dodnes tedy neví ,jak chutná.Skáče na kliky a otevírá--všude.Jo a je Vendulce 7 měsíců.
matušková
napsal(a):
Naše Vendulka -Celline Smarage Smille/38cm,váha,raději bych to proixxxxxxovala-16,8kg.Ubíráme,jenže si nakrade na lince a sporáku.Dnes měla co modelky,toaleťák,sežrala a rozcupovala,mám tu roli kvůli štěňatům skoťáků,i to jí chutná.Dostali jsme candáta,menší,ale Venda si s ním poradila.Dodnes tedy neví ,jak chutná.Skáče na kliky a otevírá--všude.Jo a je Vendulce 7 měsíců.
oprava -já nevím jak chutná,vypadlo mi M.omluvaVenda ho sládovala sama.Snaše, co si tu nechala tašku,sežrala celé máslo Madeta Jihočeské,42Kč ,v háji a ty řeči a ani nepoto...Obal jako dáma ,zanechala na místě činu.
broo

XXX.XXX.87.6
tondaschumacher
napsal(a):
Já ještě psa nemám, ale Stafbula si budu pořizovat letos v březnu a tak jsem dost jezdil koukat po chovatelských stanicích a po kamarádech co mají toto plemeno. Neviděl jsem asi ani jednoho psa který by vlezl do tohoto standardu - všichni byli větší. např od kamarádky roční pes má 18.5 kg ted už možná i víc.... Co mi chovatelé říkali tak ani na výstavách se moc neváží ale musí být vyvážená postava...
Já mám psa ve standartu. Když teda není jak balon plný vody. Když se nám ho povedlo odvodnit, tak měl 17 kilo.
Ale je fakt, že takových psů je dost málo, kteří by byli váhou tak jak mají být.
a moje fenka měla v 6 měsících 13 kilo.
Uvidíme jak poroste .
a tady jedna hrací fotečka
broo

XXX.XXX.87.6
conny
napsal(a):
Mohli by jste mi prosím napsat kolika kg dosahuje váha dospělého stafbulíka? Můj má totiž v 7 měsících 19,5kg a všude píšou že by měli mít 13-17kg
Hodte sem foto, protože mít pesana v 7 měsících vážícího 19,5 kilo je opravdu zvláštní.
broo

XXX.XXX.87.6
tancoska
napsal(a):
Majko zvláštní to není když má 43cm.Prostě to bude velkej stafík.
Fotečky jsem si nevšimla :-)
no, 43 cm vysoký 7 měsíční štěně to je už jako AST, tedy psík má váhu adekvátní, ale bohužel mimo limit :-(
V dospělosti to bude kusanec psa.
broo

XXX.XXX.87.6
tancoska
napsal(a):
No bude to kus psa ale jestli majitel neplánuje výstavy a líbilo by se mu sportovat tak bude mít výhodu.Vždyť jeden známej má taky velkýho sbt tak se vybodl na výstavy a má nádherný výsledky v bull sportech.
To určitě ano. Občas se holt přerostlík objeví. Jen to holt nebude na výstavy. tot vše :-)
tady je ještě jedna fotečka, z boku se nám Haniho nepodařilo pěkně vyfotit, tak alespoň tato :)
Na fotkách vypadá dobře (v dobré kondici), holt bude větší a tím pádem těžší, nebude z něj výstavní šampión, ale může vynikat třeba právě v tom sportu, hlavně, aby byl zdravý. ;-)
broo

XXX.XXX.87.6
denulka
napsal(a):
Tak záleží, jak psa měřili :-) Já jsem doma Ebuli měřila v kohoutku tužkou na stěnu v necelým roce a naměřila jsem taky 43 cm a na svodu nám změřili 39 cm.
Jituš, to je jasný. Ale pokud má puboš, skoro štěně v 7 měsících skoro 20 kilo, tak to v dospělosti na výstavy asi nebude ...
Pes vypadá krásně. Není vypapanej , alespon z fotek se nezdá. Vypadá jako hotovej pes :-))
broo

XXX.XXX.87.6
tady jsem našla foto, kde má Ben 7 měsíců a vypadá jak štěnisko hlupatý :
http://majka-ben.rajce.idnes.cz/benik_a_dany_16.5.07/#DSC_0119.JPG
psj zadavatele je už krásej, mohutnej hafan :-)
broo
napsal(a):
tady jsem našla foto, kde má Ben 7 měsíců a vypadá jak štěnisko hlupatý :
http://majka-ben.rajce.idnes.cz/benik_a_dany_16.5.07/#DSC_0119.JPG
psj zadavatele je už krásej, mohutnej hafan :-)
pro porovnání Udouš, když mu bylo něco málo přes 6 měsíců, to byl fakt miminko, fotky z jeho 7-8 měsíců mám hodně nekvalitní, tak je sem ani dávat nebudu, ale je tam hodně vidět, jak v té době rostl a mohutně, až mě to teď překvapilo
broo
napsal(a):
Jituš, to je jasný. Ale pokud má puboš, skoro štěně v 7 měsících skoro 20 kilo, tak to v dospělosti na výstavy asi nebude ...
Pes vypadá krásně. Není vypapanej , alespon z fotek se nezdá. Vypadá jako hotovej pes :-))
A pročpak by nebylo? Vždyť kolik psů SBT má přes 20 kilo? Podle mě jeho váha už moc nahoru nepůjde, tipuju tak 23-24 kg v dospělosti. Taky záleží na síle kostry.
broo

XXX.XXX.226.212
denulka
napsal(a):
A pročpak by nebylo? Vždyť kolik psů SBT má přes 20 kilo? Podle mě jeho váha už moc nahoru nepůjde, tipuju tak 23-24 kg v dospělosti. Taky záleží na síle kostry.
Opravdu si myslíš, že pes, co jako skoro štěně váží skoro 20 kg už nahoru nepude o víc než o ty 2-3 kila, co jsou ted tolerována a psům i sluší?
Já nevím.
Ovšem pokud budou vyhrávat skoro AST, tak je to dle mého - trochu špatně. Ano, tolerance by být měla, ale lišit se skoro o 5 - 6 kilo a x cm?
Na tohle už byla dlouháá debata na lidech.
Pes je to hezkej, mohutnej a určitě bude krásný kus psa, až doroste, ale osobně bych nebyla moc ráda, kdyby vyhrávali skoro AST... ale je to o vkusu lidí..
broo
napsal(a):
Opravdu si myslíš, že pes, co jako skoro štěně váží skoro 20 kg už nahoru nepude o víc než o ty 2-3 kila, co jsou ted tolerována a psům i sluší?
Já nevím.
Ovšem pokud budou vyhrávat skoro AST, tak je to dle mého - trochu špatně. Ano, tolerance by být měla, ale lišit se skoro o 5 - 6 kilo a x cm?
Pes je to hezkej, mohutnej a určitě bude krásný kus psa, až doroste, ale osobně bych nebyla moc ráda, kdyby vyhrávali skoro AST... ale je to o vkusu lidí..
Pokud budou vyhrávat "skoro AST", tak to nebude trochu, ale hodně špatně
Majko, nemáte v okolí pesanovu ségru? Nebo si to pletu? Mám pocit, že jsem jí u někoho viděla na fotkách.
Docela by mě zajímalo, jestli všichni z vrhu jsou tak narostlí.
Koukám, že máte u staffbullíků stejný problém jako je u amstaffů. Takže za chvilku bude amstaff vypadat jako cane corso a staffbull jako amstaff Já to nechápu, proč se lidi nedrží standartu. U nás je max. doporučená výška 48 cm. A vyhrávají psy co měří 53-56 cm! A nikomu to nepřijde divné. Nikomu nepřijde divné, že má pes AST 40 a víc kg! No teda ne že nikomu, mě to divné přijde a to že hodně. Pamatuju, jak před lety, když jsem po AST jen koukala, tak když měl pes přes 30 kg, už bylo něco špatně. Dneska jak nemá aspoň 32 kg, tak je něco špatně, je hubenej a malej... Nejstaršího psa mám přesně výškou na hranici standartu (48cm) a lidi chodí a ptají se mě, jestli není nějaký malý, že jejich známý má vyššího. Stává se mi to opravdu minimálně jednou do měsíce. Nechápu to. Tak když už si tedy vyberu plemeno, tak se snad mám držet jeho standartu a ne že mi ze psa vyroste cosi tomu plemeni podobného, tak jen mávnu rukou, řeknu: "mě se tenhle typ líbí" a vesele na něm chovám
Jediný pejsek z mého vrhu je taky štíhlý a vysoký, atlet, typický sporťák a všechny fenky akorátní. Není se čemu divit, vždyť "zmenšování" je trend posledních pár let, ještě před několika lety byli upřednostňováni velcí, mohutní psi. Velký a mohutný byl i Top Stafford, někteří jeho potomci jsou také dost velcí.. Moje fena je v té její "liniii" téměř nejmenší. A teď se strašně divíme, když se najde jedinec, 45cm a 25kg.. Ze dne na den staffíci menší nebudou.. Upřednostňování by být určitě neměli, ale není to nic divného, že takové výšky a váhy se objevují.
broo

XXX.XXX.87.6
masoterianka
napsal(a):
Jediný pejsek z mého vrhu je taky štíhlý a vysoký, atlet, typický sporťák a všechny fenky akorátní. Není se čemu divit, vždyť "zmenšování" je trend posledních pár let, ještě před několika lety byli upřednostňováni velcí, mohutní psi. Velký a mohutný byl i Top Stafford, někteří jeho potomci jsou také dost velcí.. Moje fena je v té její "liniii" téměř nejmenší. A teď se strašně divíme, když se najde jedinec, 45cm a 25kg.. Ze dne na den staffíci menší nebudou.. Upřednostňování by být určitě neměli, ale není to nic divného, že takové výšky a váhy se objevují.
Určitě se nedivím. naprosto to chápu, pokud byla x let preferována zvířata větší a mohutnější, těžko během pár let budou stafbulíci drobnější a ve standartu.
Nicméně splývat by AST a SBT výškou ani váhou neměla.
broo
napsal(a):
Já nevím.
Máji, že jsou někteří stafíci obříci všichni víme a neříkám, že se mi líbí nebo by se to mělo tolerovat. Jinak můj odhad u pejska byl asi špatný, myslela jsem, že má jinýho otce :-) Ono někdy se i v jednom vrhu povede obr i když ostatní sourozenci jsou standartní.
Třešta

XXX.XXX.127.225
My máme 7 měsíčního stafbulíka a váží 16 kg. Na vašem místě bych to neřešil. Asi bude o něco větší postavy
Uživatel s deaktivovaným účtem

Není to spíš moc? Standart uvádí u fenek 11-15,4kg. Vy jste na té spodní hranici už v půl roce.
Dextr

XXX.XXX.19.88
Ahoj Dexikovi je 7 mesicu a ma 13 .2 kg zatim si myslim ze je soumerny ta uvidime
Mousinka
napsal(a):
Zdravim, mame 8 měsíců a 20 kilo
Docela dost na SBT, vzhledem k tomu, že standard uvádí toto:
Hmotnost:
psi 12,71 – 17,25 kg
feny 10,89 – 15,43 kg
Vaše 8mi měsíční štěně váží už nyní víc než má mít dospělý pes tohoto plemene.
Nicméně poslední dobou vídám docela často "přerostlé" stafubulíky...
Mousinka
napsal(a):
Linii ma dobrou, je hodne nasvaleny. Největší z vrhnu.
Co to znamená linii má dobrou? Jeho předci jsou taky přerostlí? Pokud ano, tak pak asi bude taky větší no .
Ale o nasvalení to fakt není. Pohybuji se hodně mezi SBT "sporťáky" a tam jsou ti psi opravdu nasvalení a váží fenky třeba okolo 11ti kg...
A to si neberte nijak osobně. Mě se prostě jen nelíbí, že jsou uchovňovaní jedinci, kteří jsou o dost větší než by měli být a že se na takových psech chová. Tímto stylem bude zachvíli SBT stejný velký jako AST....
Mousinka
napsal(a):
Myslela jsem linii těla,velky hrudník, malá prdelka
Jo, jasně. Pardon, já jsem dneska nějaká mimo .
No a když už jsme u toho - rodiče jsou taky větší? Sourozenci?
Máte fotku? :-)
Já mám teda fenku, 14 měsíců a normálně váží okolo 14kg. Máme v plánu sportovat, ale do roka jsem ji nechtěla moc přetěžovat, takže jsme stihli jen začít a pořádně na to vlítneme až na jaře. No teď je po úraze a má 15,5 kg a to už se mi teda nelíbí, je to na ní znát . Ale ono to zase půjde dolů, to je jen tím, že jsme teď nějakou dobu nemohli opravdu nic dělat.
DavidxXx

XXX.XXX.252.169
Dobry den , mohu se zeptat kolik cca váží 3-4mesicni stěně ? Děkuji
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!
Guano0202

XXX.XXX.20.92
Moje má 21