rona
napsal(a):
Zde na fauně se objevil inzerát na první vrh štěňat tureckého mastifa. Tohle plemeno vůbec neznám. Víte o něm někdo něco? Opravdu může dorůstat takových rozměrů ( pes 112cm, 125kg a fena 103cm, 105kg)?
Též jsem to četla, dostala mě i cena 50.000,- Jinak jsem taky o tomto plemeni nikdy neslyšela a to si psů hodně všímám, krom toho pochybuji, že by plemeno "přehlédly" všechny atlasy a další literatura o psem, která s oblibou zmiňuje největší plemeno (nejvyšší) a vždy ND o turkovi ani slovo
sona janska
napsal(a):
Též jsem to četla, dostala mě i cena 50.000,- Jinak jsem taky o tomto plemeni nikdy neslyšela a to si psů hodně všímám, krom toho pochybuji, že by plemeno "přehlédly" všechny atlasy a další literatura o psem, která s oblibou zmiňuje největší plemeno (nejvyšší) a vždy ND o turkovi ani slovo
Proč vás zarazila cena?
Pokud první vrh..a celkově neznámé plemeno je to asi normální. Si teda myslím. Podle mě bude mít i jiný název. Uvidíme
Vrtalo mi to hlavou a hledala jsem, kde se dalo. Asi se opravdu má jednat o malaka - malakli-turecký mastif. Napsal o něm i Císařovský v knize Pes jako o největším z anatolských psů. Je velice vzácný, píšou, že se nesmí z Turecka vyvážet, má měřit 90-100cm. Vůbec nechápu, jak by se u nás mohli objevit hned 2 takhle obrovští malakové.
rona
napsal(a):
Vrtalo mi to hlavou a hledala jsem, kde se dalo. Asi se opravdu má jednat o malaka - malakli-turecký mastif. Napsal o něm i Císařovský v knize Pes jako o největším z anatolských psů. Je velice vzácný, píšou, že se nesmí z Turecka vyvážet, má měřit 90-100cm. Vůbec nechápu, jak by se u nás mohli objevit hned 2 takhle obrovští malakové.
Všechno jde Když se chce.
Zkusila jsem trochu zapátrat po netu a našla jsem následující odkaz s mořem fotek http://carnivora.proboards.com/index.cgi?board=breed&action=print&thread=7829
Pár jich pro ilustraci vkádám, opravdu se zdá, že to je pěkné hovádko...
Opravdu by mě zajímalo, zda nabízená štěňata jsou skutečně tohoto plemene. Co jsem "z rychlíku" na netu našla, tak je to pes "jako břitva". V žádném případě rodinný mazlíček do osídlených oblastí a nedej bože, když by se takové hovádko po rodičích ze země původu, takže s pravou malačí povahou dostalo do rukou nezkušeného frajera, kterého by ohromil vzhled. A že ten tedy ohromí
sona janska
napsal(a):
Opravdu by mě zajímalo, zda nabízená štěňata jsou skutečně tohoto plemene. Co jsem "z rychlíku" na netu našla, tak je to pes "jako břitva". V žádném případě rodinný mazlíček do osídlených oblastí a nedej bože, když by se takové hovádko po rodičích ze země původu, takže s pravou malačí povahou dostalo do rukou nezkušeného frajera, kterého by ohromil vzhled. A že ten tedy ohromí
No u nás v republice je to někdy o průser. A majitelé psů by si měly zvážit komu štěně prodají. Ale pes je to skvělej..mě se líbí Plánujem domek na kopečku nikde nikdo. Takže bych se s ním vážně nebála...ale to ovšem nese spoustu zodpovědnosti, dokonale zabezpečený pozemek a správnou ruku.
sabina
napsal(a):
No u nás v republice je to někdy o průser. A majitelé psů by si měly zvážit komu štěně prodají. Ale pes je to skvělej..mě se líbí Plánujem domek na kopečku nikde nikdo. Takže bych se s ním vážně nebála...ale to ovšem nese spoustu zodpovědnosti, dokonale zabezpečený pozemek a správnou ruku.
To je právě ono, nevím o malakovi víc, než těch pár info, které jsem teď v rychlosti našla, ale dle mého to prostě není pes do naší "civilizované" krajiny. Možná se hodně pletu, ale "samota na kopečku" dle našich poměrů by podle mě byl přesně ten průšvih, o kterém jsem psala. Neumím si představit, jak tento pes akceptuje třeba pošťačku a ani netuším, jaká bezpečnostní opatření by musel majitel udělat, aby takovému hovádku s dlouhýma nohama zabránil např. překonat plot (tipuji, že dva metry by byly legrace...). Ale jak jsem napsala, nic o nich nevím, je to jen má představa z těch pár webů, které jsem proběhla.
Ještě jeden odkaz s množstvím fotek http://www.monstermalak.com/
sona janska
napsal(a):
Ještě jeden odkaz s množstvím fotek http://www.monstermalak.com/
Na této stránce je spousta info a fotek, taky štěňata k odběru v Německu za 2000 dolarů.
Mimo jiné je tam taky uvedeno, že se jedná ne o plemeno ale robustnější typ kangala. Je tam i spousta fotek, které jsou známe z netu kde jsou vyfocené zvířata uváděny jako kangalové.
Jestli mám správné informace.
Tak turecký mastif jinak také Malaklı / Malak atp.. Je největší a nejtěžší z tureckých pasteveckých psů údajně jsou i jedinci, kteří mají okolo 120kg.
Jsou si dosti podobní s Kangalem, akorát Malak má větší hlavu a povislé pysky.
U nás jsou jestli jsem to pochopil bráni, jako jedno plemeno a to Anatolský pastevecký pes.
Https://www.youtube.com/watch?v=2rq2Ro25qWw
tohle je docela síla ale už jsem o něm slyšela je to jen mohutnější a vetší Anatol
https://www.youtube.com/watch?v=UHX-zVKcYWI.
Turecky malak. Fotky su starsie teraz ma 22mesiacov 99cm v kohutiku a 110kg