KK ve městě VS ve vesnici

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.9.2006 08:44

Jaké máte zkušenosti s kynologickým klubem ve městě či na vesnici?

Já osobně jsem první navštívila cvičák ve městě. No a tam to byla hrůza. Přístup naprosto šíleně laxní, pan vedoucí se nám vůbec nevěnoval a cvičil svého NO. No prostě takový nezájem!!!
Já jsem si myslela jestli je to tak na všech cvičácích tak :-oooooooo

No ale pak jsem navštívila cvičák v blízké vesnici, to byl lidi milionový rozdíl. Hned se nám tam začali věnovat, podali nám všechny potřebné informace, je i čas vyhrazený speciálně pro štěňata, nabídli nám VELMI výhodné chovatelské pomůcky (vodítko parádní ruční práce, do ruky padne jak ....... no prostě parádně)

No prostě strašný rozdíl mezi městem a vesnicí.
Máte někdo podobnou zkušenost nebo to tak nebývá.

27.9.2006 08:54

harryz napsal(a):
Jaké máte zkušenosti s kynologickým klubem ve městě či na vesnici?

Já osobně jsem první navštívila cvičák ve městě. No a tam to byla hrůza. Přístup naprosto šíleně laxní, pan vedoucí se nám vůbec nevěnoval a cvičil svého NO. No prostě takový nezájem!!!
Já jsem si myslela jestli je to tak na všech cvičácích tak :-oooooooo

No ale pak jsem navštívila cvičák v blízké vesnici, to byl lidi milionový rozdíl. Hned se nám tam začali věnovat, podali nám všechny potřebné informace, je i čas vyhrazený speciálně pro štěňata, nabídli nám VELMI výhodné chovatelské pomůcky (vodítko parádní ruční práce, do ruky padne jak ....... no prostě parádně)

No prostě strašný rozdíl mezi městem a vesnicí.
Máte někdo podobnou zkušenost nebo to tak nebývá.

Já mám taky velice rozdílné zkušenosti. Bydlím na malém městě (cca 9 tis. obyvatel), v srdci přírody, takže psa má u nás spousta lidí a mnozí ani nezůstali u jednoho. Proto jsem věřila, že cvičák u nás bude hojně navštěvován. Bohužel tomu bylo přesně naopak a já se záhy přesvědčila o tom, proč tomu tak je. Nikdo to tam vůbec neřídí. Výcvikář vlastně ani výcvikář není, je to jen figurant, když už si vás všimne, tak jen peskuje, ale to bývá jen velmi, velmi zřídka. Většinou tam drbe s ostatními, co přišli jenom kousat. Tak jsem chtěla zkusit aspoň kousání, když už se nám jinak nevěnuje, ale po zjištění, že se mého psa (15měsíční BŠO) bojí, jsem i toto vzdala.

Jednou jsem na doporučení kamarádky zajela na cvičák do Vysokého Mýta (je o cca 2-3 tis. obyvatel lidnatější) a nevěřila vlastním očím. Individuální přístup, výcvikářů hned několik, ochotných radit, nikdo nikomu za nic nenadává, naopak se snaží pomoci. Psi si tam také mohou spolu pohrát (což se u nás zásadně nesmí), takže je to dobré i pro jejich zdárnou socializaci, protože třeba můj pesan měl dřív problémy se psy, nedokázal odhadnout, jak se k nim chovat a pořád na ně blafal. Teď je nadšený, že nějakého vidí, hned si s ním chce hrát.

Bohužel je Vysoké Mýto dost z ruky. Přesto silně uvažuji o tom, že obětuji prakticky půlden na to, abych tam svoje psy mohla brát. Protože tam u nás to vážně nemá smysl.

27.9.2006 09:04

sarrada napsal(a):
Já mám taky velice rozdílné zkušenosti. Bydlím na malém městě (cca 9 tis. obyvatel), v srdci přírody, takže psa má u nás spousta lidí a mnozí ani nezůstali u jednoho. Proto jsem věřila, že cvičák u nás bude hojně navštěvován. Bohužel tomu bylo přesně naopak a já se záhy přesvědčila o tom, proč tomu tak je. Nikdo to tam vůbec neřídí. Výcvikář vlastně ani výcvikář není, je to jen figurant, když už si vás všimne, tak jen peskuje, ale to bývá jen velmi, velmi zřídka. Většinou tam drbe s ostatními, co přišli jenom kousat. Tak jsem chtěla zkusit aspoň kousání, když už se nám jinak nevěnuje, ale po zjištění, že se mého psa (15měsíční BŠO) bojí, jsem i toto vzdala.

Jednou jsem na doporučení kamarádky zajela na cvičák do Vysokého Mýta (je o cca 2-3 tis. obyvatel lidnatější) a nevěřila vlastním očím. Individuální přístup, výcvikářů hned několik, ochotných radit, nikdo nikomu za nic nenadává, naopak se snaží pomoci. Psi si tam také mohou spolu pohrát (což se u nás zásadně nesmí), takže je to dobré i pro jejich zdárnou socializaci, protože třeba můj pesan měl dřív problémy se psy, nedokázal odhadnout, jak se k nim chovat a pořád na ně blafal. Teď je nadšený, že nějakého vidí, hned si s ním chce hrát.

Bohužel je Vysoké Mýto dost z ruky. Přesto silně uvažuji o tom, že obětuji prakticky půlden na to, abych tam svoje psy mohla brát. Protože tam u nás to vážně nemá smysl.

třeba váš pesan vypadá opravdu hrůzostrašně , dejte sem fotku.

27.9.2006 10:11

harryz napsal(a):
třeba váš pesan vypadá opravdu hrůzostrašně , dejte sem fotku.

Jak je libo ... Ale jestli takhle vypadá pes, kterého by se měl bát figurant, co do sebe nechá kousat psy 2x tak těžké ...

27.9.2006 10:27

sarrada napsal(a):
Jak je libo ... Ale jestli takhle vypadá pes, kterého by se měl bát figurant, co do sebe nechá kousat psy 2x tak těžké ...

je moc hezký a zas tak hrůzostrašně nevypadá

27.9.2006 10:33

sarrada napsal(a):

Ahojda. Nedávno jsem si pořídila fenku dobrmana. Ještě je malinkatá, ale pořád přemýšlím kam budeme jezdit. Bydlíme na vesnici a připadaly by v úvahu čtyři místa. UO - tam se mi ale nechce, protože to tam prý stojí za prd, ČT- tam nevím jak to je, ale prý se tam zaměřují najvíce na NO, Litomyšl - Tam taky nevím, jak to je a pak to zmiňované VM. Slyšela jsem na to samou chválu. Takže když už to čtu i tady, tak snad na tom něco pravdy bude. Jsem ráda, že už pomalinku začínám mít jasno. Tak snad se tam tak od února uvidíme - ještě nám totiž nejsou ani tři měsíce

27.9.2006 10:39

martinka112 napsal(a):
Ahojda. Nedávno jsem si pořídila fenku dobrmana. Ještě je malinkatá, ale pořád přemýšlím kam budeme jezdit. Bydlíme na vesnici a připadaly by v úvahu čtyři místa. UO - tam se mi ale nechce, protože to tam prý stojí za prd, ČT- tam nevím jak to je, ale prý se tam zaměřují najvíce na NO, Litomyšl - Tam taky nevím, jak to je a pak to zmiňované VM. Slyšela jsem na to samou chválu. Takže když už to čtu i tady, tak snad na tom něco pravdy bude. Jsem ráda, že už pomalinku začínám mít jasno. Tak snad se tam tak od února uvidíme - ještě nám totiž nejsou ani tři měsíce

Ahojky. Ve Vysokém Mýtě najdeš taky především NO, ale cvičí tam i labradory, šeltie a další plemena. Ten přístup výcvikářů je tam fakt moc fajn a i ti páníčci jsou všichni pohodáři. Takže můžu ze své skromné zkušenosti jen doporučit.

Cvičák v České Třebové ale taky není špatný. Vím to, protože jedna majitelka bělouší dámy tam jezdí cvičit (je tuším z UO) a její fenka už má několik zkoušek, vč. agility.

Takže bych se asi rozhodovala podle toho, co je blíž. Anebo vyzkoušet obojí a kde se ti bude líbit víc, tak tam zůstat.

27.9.2006 11:43

martinka112 napsal(a):

Můžu se jen zeptat odkud jste ? tyto města jsou v mém okolí

27.9.2006 12:21

dita napsal(a):
Můžu se jen zeptat odkud jste ? tyto města jsou v mém okolí

No, to bych tady nerada psala, ale ani jedno z těch jmenovaných to není. Snad napoví, že do Mýta to máme 10 km a VM leží prakticky na spojnici mého města s Litomyšlí.

27.9.2006 12:42

sarrada napsal(a):
No, to bych tady nerada psala, ale ani jedno z těch jmenovaných to není. Snad napoví, že do Mýta to máme 10 km a VM leží prakticky na spojnici mého města s Litomyšlí.

jo, díky takhle mi to úplně stačí . Já jen abych přibližně věděla. ústí asi není špatný, ale jsou tam samý starý pardálové a moc si nováčky k sobě nepustí, takže to bych vám opravdu nedoporučovala. a ve Třebový jsou dva cvičáky: Javorka a Podhorka a ty si myslím výjdou tak na stejno, není špatný ani jeden. O mýtě nic nevím, tam jsem byla jen závodit

27.9.2006 15:34

martinka112 napsal(a):

Nemáš náhodou mimino z Halit Paša? vrh L ??

27.9.2006 18:17

luciemach napsal(a):
Nemáš náhodou mimino z Halit Paša? vrh L ??

Jo, jo. Je to Labella Halit Paša. A copak máš ty? Taky hnědulku?

Jo mimochodem já jsem kousek od UO a ČT, ale i Mejto a Litomyšl nejsou pro mě tak daleko.

27.9.2006 18:19

martinka112 napsal(a):
Jo, jo. Je to Labella Halit Paša. A copak máš ty? Taky hnědulku?

Jo mimochodem já jsem kousek od UO a ČT, ale i Mejto a Litomyšl nejsou pro mě tak daleko.

Jééé, já mám taky hnědulku nebo spíš hněduláčka

27.9.2006 18:26

nadja napsal(a):

Jé tak ukaž taky japak vypadá!!!

27.9.2006 19:08

martinka112 napsal(a):
Jé tak ukaž taky japak vypadá!!!

mrkni na moje stránky, tam je fotek až až

27.9.2006 19:08

nadja napsal(a):
mrkni na moje stránky, tam je fotek až až

jo, je to ten hnědý chichi

27.9.2006 20:28

nadja napsal(a):
jo, je to ten hnědý chichi

Radka: S tím cvičákem u nás máš pravdu,se svým bafanem jsem tam byla jednou a dopadla ještě hůř než ty....byla jsem vykázána,že nemám NO,prý jiné pesany necvičí
Jinak nedávno jsem vás viděla a tvůj pes je opravdu moc hezký,chtěla jsem za váma zajít,ale byli jste v přesile,pořídila sis ještě slečnu viď?Navíc ten můj blázen už si k sobě psa prakticky nepustí,musí se mu to hodně dlouho vysvětlovat....má hodně špatných zkušeností z mládí,kdy byl několikrát ošklivě pokousaný
Tady dávám jedno aktuální fotoje na něm trochu rozladěn,jelikož jsem ho zdržovala v rozletu

28.9.2006 11:30

nadja napsal(a):

tak to je naše Lola..

28.9.2006 11:53

luciemach napsal(a):
tak to je naše Lola..

Fakt jsou si podobné. Možná Leby je malinko robusnější, ale to ukáže až čas!!! Od kud jsi?

28.9.2006 12:48

martinka112 napsal(a):
Fakt jsou si podobné. Možná Leby je malinko robusnější, ale to ukáže až čas!!! Od kud jsi?

jsem ze Severní MOravy.. okolí Ostravy..
my jsme měli problémy s průjmem, takže to nás trošku zabrzdilo.. ale už se dostává do formy..a pěkně přibírá.. nepojedete se mrknout na výstavu 14.10. do Frýdlantu?? My tam budem a bude tam asi i větší část z ch.s...

28.9.2006 13:15

luciemach napsal(a):
jsem ze Severní MOravy.. okolí Ostravy..
my jsme měli problémy s průjmem, takže to nás trošku zabrzdilo.. ale už se dostává do formy..a pěkně přibírá.. nepojedete se mrknout na výstavu 14.10. do Frýdlantu?? My tam budem a bude tam asi i větší část z ch.s...

Copak je ve Frýdlantu? No uvidíme. Já se zeptám Jany - chovatelky, jestli tam jedou. Prosím tě nemáš třeba skype? Nebo něco takového?

28.9.2006 15:24

martinka112 napsal(a):
Copak je ve Frýdlantu? No uvidíme. Já se zeptám Jany - chovatelky, jestli tam jedou. Prosím tě nemáš třeba skype? Nebo něco takového?

Jana tam určitě jede.. skype nemám.. mám jen ICQ 156-057-908

28.9.2006 15:32

martinka112 napsal(a):

jinak tamm je klubová výstava.. pořádá to MSDK a je i baby třída, takže jsme přihlášený

28.9.2006 16:11

luciemach napsal(a):
jinak tamm je klubová výstava.. pořádá to MSDK a je i baby třída, takže jsme přihlášený

Jé tak to je škoda, že jsem o tom nevěděla. Ale stejně by Lebouš asi nic nepředvedla, páč pořád je v pohybu a zastavit jí na chvilku je docela um. Jediný co fakt ovládá je sedni. Ale postoj teda ještě moc netrénujeme. Asi ale budeme muset.

28.9.2006 16:22

martinka112 napsal(a):
Jé tak to je škoda, že jsem o tom nevěděla. Ale stejně by Lebouš asi nic nepředvedla, páč pořád je v pohybu a zastavit jí na chvilku je docela um. Jediný co fakt ovládá je sedni. Ale postoj teda ještě moc netrénujeme. Asi ale budeme muset.

my taky nic netrénujeme.. ale máme to kousek.. a tak ať si to holka vyzkouší.. ;o))

28.9.2006 17:17

luciemach napsal(a):
my taky nic netrénujeme.. ale máme to kousek.. a tak ať si to holka vyzkouší.. ;o))

Teď jsem koukala, že bych tu druhou uzávěrku ještě stihla. No musím popřemýšlet

28.9.2006 19:58

martinka112 napsal(a):
Teď jsem koukala, že bych tu druhou uzávěrku ještě stihla. No musím popřemýšlet

Myslím, že to není špatný nápad.. je to jenom stovka.. a bude fajn, když se tam sestry sejdou..

28.9.2006 23:06

luciemach napsal(a):
Myslím, že to není špatný nápad.. je to jenom stovka.. a bude fajn, když se tam sestry sejdou..

KLOKÁNEK KLOKANOVITEJ

28.9.2006 23:35

cmoky napsal(a):
KLOKÁNEK KLOKANOVITEJ

hezká hnědulka, co je zač?

29.9.2006 19:50

nadja napsal(a):
hezká hnědulka, co je zač?

ARIELA ASHLEY PLEASURE OF FRIENDSHIP (NATHAN Z CYKLONU SILESIA*BESSIRA GOLDEST DIAMOND).NO PROSTĚ KLOKAN:-)).

29.9.2006 23:41

luciemach napsal(a):

Tak jsme tedy přihlášení. Stihli jsme to na poslední chvíli. Tak se tam určitě potkáme!!!

30.9.2006 14:40

martinka112 napsal(a):
Tak jsme tedy přihlášení. Stihli jsme to na poslední chvíli. Tak se tam určitě potkáme!!!

super.. moc se těším..

1.10.2006 18:12

martinka112 napsal(a):

to je podoba co? proto jsem ji poznala.. ;o)

2.10.2006 10:15

amanite napsal(a):
Radka: S tím cvičákem u nás máš pravdu,se svým bafanem jsem tam byla jednou a dopadla ještě hůř než ty....byla jsem vykázána,že nemám NO,prý jiné pesany necvičí
Jinak nedávno jsem vás viděla a tvůj pes je opravdu moc hezký,chtěla jsem za váma zajít,ale byli jste v přesile,pořídila sis ještě slečnu viď?Navíc ten můj blázen už si k sobě psa prakticky nepustí,musí se mu to hodně dlouho vysvětlovat....má hodně špatných zkušeností z mládí,kdy byl několikrát ošklivě pokousaný
Tady dávám jedno aktuální fotoje na něm trochu rozladěn,jelikož jsem ho zdržovala v rozletu

Ahoj,

máš pravdu, přibyla k nám 5letá fenečka. Zastavit nás ale můžeš, ona je sice nekontaktní (miluje jen Sabarka), ale na psy neútočí, spíš je ingnoruje, takže z této strany by problém nebyl. Navíc teď stejně chodím vždycky jen s jedním, protože nosím ortézu na prstě, Sabar mi ho nalomil při návštěvě veterináře.

Mrzí mě, že jsi takhle dopadla na cvičáku. Už jsem přemýšlela, založit si svůj cvičák, s lidmi, co mají stejný názor na věc jako já. Ale to Mýto je taky určitý řešení.

Přidejte reakci

Přidat smajlík