Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.10.2006 20:49

Zdar a silu, zajima me (a doufam ze i jine): 1.) Jakeho psa mate/ chteli byste mit a proc
2.) Jakeho psa byste nikdy nechteli a proc. Prosim, neodbihejte od tematu.
Zacnu. Mam krizenku spice, ktera si spis vybrala me nez ja ji, ale vyhovuje mi, protoze jsem chtela psa jako kamose do terenu a to splnuje, naucila se i par zakladnich cviku. Asi bych nikdy nechtela francouzskeho buldocka, protoze i za chladna a mlady dycha jak parni lokomotiva a podobne se hybe (bez urazky), bala bych se, ze by sebou v terenu seknul....

2.10.2006 20:54

canis lupus napsal(a):
Zdar a silu, zajima me (a doufam ze i jine): 1.) Jakeho psa mate/ chteli byste mit a proc
Zacnu. Mam krizenku spice, ktera si spis vybrala me nez ja ji, ale vyhovuje mi, protoze jsem chtela psa jako kamose do terenu a to splnuje, naucila se i par zakladnich cviku. Asi bych nikdy nechtela francouzskeho buldocka, protoze i za chladna a mlady dycha jak parni lokomotiva a podobne se hybe (bez urazky), bala bych se, ze by sebou v terenu seknul....

mám grifonka a pekinéze(ještě hovíka, ale ten není mým "majetkem")
Grifona proto, že jsem si ho vysnila, vytoužila a po jiném plemeni jsem se nikdy neohlížela. Byl to můj vysněný pes pro svou povahu i vzhled a nelituji.
Pekinéze- to byla náhoda a více bych tohle plemeno nechtěla.
Můj nesplnitelný sen je BX
a nikdy bych nechtěla primitivní plemeno a to z mnoha důvodů, jeden z nich je, že mám ráda "poddajná" plemena.

2.10.2006 22:50

aira napsal(a):
Grifona proto, že jsem si ho vysnila, vytoužila a po jiném plemeni jsem se nikdy neohlížela. Byl to můj vysněný pes pro svou povahu i vzhled a nelituji.
a nikdy bych nechtěla primitivní plemeno a to z mnoha důvodů, jeden z nich je, že mám ráda "poddajná" plemena.

tak ja mam doma jorksira - neni muj. Ale za par mesicu planuji RTW nebo labrose. Chci velkyho cernyho psa ktery bude mazlik a dokaze me uchranit. No tak este nevim kteryho zvolim. Ale taky je mozny, ze si vezmu nejakyho utulacka
Jinak nikdy bych asi nechtela spice, mopse, pekineze a ostatni "chrochtajici" pejsky.

3.10.2006 07:38

tic tac napsal(a):
tak ja mam doma jorksira - neni muj. Ale za par mesicu planuji RTW nebo labrose. Chci velkyho cernyho psa ktery bude mazlik a dokaze me uchranit. No tak este nevim kteryho zvolim. Ale taky je mozny, ze si vezmu nejakyho utulacka
Jinak nikdy bych asi nechtela spice, mopse, pekineze a ostatni "chrochtajici" pejsky.

No já mám doma už 4 měsíce labradora (černého) je to můj Ufounek :-)
Mazlík je to, když se semnou díva v posteli na TV
a obranář myslím z ní asi moc nebude, no ikdyž na podezřelé stíny ve tmě vrčí dobře a vždycky tak výstražně naježí chlupy na hřbetě.
O labradora jsem doma žadonila asi 3 roky a letos jsem konečně dočkala a mám doma mojeho ufounka Besynku

Nikdy bych nechtěla nějakého toho funícího psa nebo s rozpláclým čumákem, omlouvám se všem jejim příznivcům, ale mě se prostě nelíbí.

To je moje Besy.

3.10.2006 08:06

canis lupus napsal(a):

no ja mam rocneho cavaliera(po asi osmych rokoch prosikania), teraz bojujem za dalsieho cavaliera, ved nech ma geri kamarata. Ja som vzdy chcela nieco vecsie...ale ked mi uz mama dovolila psa s podmienkou ze musi mat do 10 kil, co som mohla robit...tak som si zvolila cavaliera-nie je moc lenivy(chodime na agility) ale nepotrebuje ani vela pozornosti, jemu staci ked je so mnou
A dlhodobo snivam o ČSV...ale to az ked budu lepsie podmienky

www.mojcavalier.estranky.cz

3.10.2006 08:52

canis lupus napsal(a):

Můj první vlastní pes byl NO. Cvičila jsem s ním, a pak jsem si pořídila ještě jednoho. Moc se mi líbili. Ale pak jsem o jednoho přišla a sestra chtěla briarda. Tak jsem ho přivezli, a to je to pravé plemeno pro mě-nás. Druhý němčour mi umřel letos v březnu, ale dalšího už nechci. Dnešní typ se mi nelíbí . Ale briardi jsou správní, ty máme doma hned 4 a nuda s nima rozhodně není.
Dalšího psa mám hladkosrstého foxteriéra. Moc se mi líbí a je takový trvanlivý když si s ním brioši začnou čutat. Je to pro mě nejmenší doma snesitelný pes.
Nelíbí se mi takoví ti "smetáci". Ty fakt nemusím.
(fotka už tu několikrát byla. Ale chybí na ní naše nejmladší. Ta má půl roku)

3.10.2006 11:32

danan napsal(a):
Můj první vlastní pes byl NO. Cvičila jsem s ním, a pak jsem si pořídila ještě jednoho. Moc se mi líbili. Ale pak jsem o jednoho přišla a sestra chtěla briarda. Tak jsem ho přivezli, a to je to pravé plemeno pro mě-nás. Druhý němčour mi umřel letos v březnu, ale dalšího už nechci. Dnešní typ se mi nelíbí . Ale briardi jsou správní, ty máme doma hned 4 a nuda s nima rozhodně není.
Dalšího psa mám hladkosrstého foxteriéra. Moc se mi líbí a je takový trvanlivý když si s ním brioši začnou čutat. Je to pro mě nejmenší doma snesitelný pes.
Nelíbí se mi takoví ti "smetáci". Ty fakt nemusím.
(fotka už tu několikrát byla. Ale chybí na ní naše nejmladší. Ta má půl roku)

Já mám dva špice a vyhovuje mi, že jsou bezproblémoví, pořád veselí a trochu nezávislí.
A pro tic tac - nechrochtají.
A nechtěla bych hlavně lovecké plemeno, nebavilo by mě pořád ho na procházce hlídat, jestli náhodou nevětří stopu, případně na něj někde čekat...
Mám ráda psy na procházce kolem sebe bez toho, abych pořád musela mít oči o krok vpředu.

3.10.2006 11:48

canis lupus napsal(a):

1) Mám APBT, ptž je to podle mě jedno z nejiteligentnějších plemen. Chtěla bych stafordšírského bull teriéra, ptž mám dojem, že je to miniverze pitbula (a bez agrese ke psům).

2) Nechtěla bych německého ovčáka, jsou to strašní roboti. A nechtěla bych ani ridgebacka nebo středoasiata, ptž si myslím, že bych jejich povaze neporozumněla.

3.10.2006 12:06

canis lupus napsal(a):

Mám dva psy.
První - malou kníračku jsem pořizovala protože jsem chtěla psa malého, živého, psa který nás bude všude doprovázet, dá se snadno vycvičit a bude to taky parťák pro tehdy dvouletou dceru. No a naše Bára to splnila dokonale.
Druhého psa jsem dlouho plánovala, přemýšlela o bulíkovi, boxerovi, NO,.... nakonec mně to nějak docvaklo a přivezli jsme si psa z útulku, křížence labradora a dobrmana Ekrana.
Takže líbí se mně psi spíš krátkosrstí, pohybivý, učenlivý.
Nechtěla bych asi žádné severské plemeno, nezávislé psy typu basenjiho a malá chlupatá plemena mě taky neberu.

3.10.2006 12:09

katty napsal(a):
Mám dva psy.
První - malou kníračku jsem pořizovala protože jsem chtěla psa malého, živého, psa který nás bude všude doprovázet, dá se snadno vycvičit a bude to taky parťák pro tehdy dvouletou dceru. No a naše Bára to splnila dokonale.
Druhého psa jsem dlouho plánovala, přemýšlela o bulíkovi, boxerovi, NO,.... nakonec mně to nějak docvaklo a přivezli jsme si psa z útulku, křížence labradora a dobrmana Ekrana.
Takže líbí se mně psi spíš krátkosrstí, pohybivý, učenlivý.
Nechtěla bych asi žádné severské plemeno, nezávislé psy typu basenjiho a malá chlupatá plemena mě taky neberu.

...a Ekran .

3.10.2006 12:16

impact napsal(a):
1) Mám APBT, ptž je to podle mě jedno z nejiteligentnějších plemen. Chtěla bych stafordšírského bull teriéra, ptž mám dojem, že je to miniverze pitbula (a bez agrese ke psům).

2) Nechtěla bych německého ovčáka, jsou to strašní roboti. A nechtěla bych ani ridgebacka nebo středoasiata, ptž si myslím, že bych jejich povaze neporozumněla.

Tak já mám amer. bulldoga a splnuje veškeré mé představy o partákovi , velký mazel , sporták ,neuštěkanej...a hlavně tvoreček s velkým srdíčkem, neměnila bych za nic na světě..........nemusím pesany typu pudl , kokr , bišonek...atd......nicméně mám ráda všechny pesy.....

3.10.2006 12:37

canis lupus napsal(a):

Mám křížence NO (v pořadí druhý útulkáč) a asiaty, kteří jsou můj splněný sen. Krásní, inteligentní, osobnosti, kteří milují jen svou smečku a neodejdou s nikým za kus rohlíku.
Líbí se mi všichni psi, ale nechtěla bych psy na hranici přešlechtěnosti - angl. buldok, pekinéz, neapol.mastin, někteří čauové a šarpejové, bordeauxské dogy....(bála bych se o jejich zdraví).

tibetak

3.10.2006 13:02
tibetak

asy napsal(a):
Mám křížence NO (v pořadí druhý útulkáč) a asiaty, kteří jsou můj splněný sen. Krásní, inteligentní, osobnosti, kteří milují jen svou smečku a neodejdou s nikým za kus rohlíku.
Líbí se mi všichni psi, ale nechtěla bych psy na hranici přešlechtěnosti - angl. buldok, pekinéz, neapol.mastin, někteří čauové a šarpejové, bordeauxské dogy....(bála bych se o jejich zdraví).

Mám leonbergera, tibetského španěla a 2 tollery. Ještě má dcera mazlící čivavu. Leon to je můj dlouhodobý sen, tibeťák tak trochu úlet a tolleři - náplast na bolístku, když mi umřela německá doga.
Nicméně je moc plemen co se mi líbí -špic,samojed,šeltie,kavalír....
ale člověk nemůže mít všechno.

3.10.2006 14:10

canis lupus napsal(a):

Tak pro mě je tím nej plemenem barzoj-ruský chrt. Před 3,5 lety jsem si pořídila prvního barzojíka Danteho a úplně jsem tomuhle plemeni propadla. Na jaře k Danťáčkovi přibude barzojí slečna - mám zamluvený štěňátko Barzoje zbožňuju, protože se v nich snoubí krása s inteligencí, jsou hrdí, nevtíraví, neuvěřitelně vnímaví, doma klidní, milují pohyb v přírodě a zimu ....jsou prostě (pro mě) ti nej. Zatím je to teda spíš popis Danťáka, přece jenom je to můj první barzoj, ale já věřím že jsou takoví všichni.....pokud se dostanou k těm správným, chrtí povahu milujícím a chápajícím lidem.
Na druhou otázku je těžký odpovědět - nerada bych někoho urazila, každý máme to svý plemeno a je pro nás to nej. Ale já prostě netíhnu k plemenům labrador, RR, německý ovčák a jorkšír.

3.10.2006 14:19

tibetak napsal(a):
Mám leonbergera, tibetského španěla a 2 tollery. Ještě má dcera mazlící čivavu. Leon to je můj dlouhodobý sen, tibeťák tak trochu úlet a tolleři - náplast na bolístku, když mi umřela německá doga.
Nicméně je moc plemen co se mi líbí -špic,samojed,šeltie,kavalír....
ale člověk nemůže mít všechno.

Omlouvám se, že to není k tématu, ale co to je "toller"??

3.10.2006 18:17

assil napsal(a):
Já mám dva špice a vyhovuje mi, že jsou bezproblémoví, pořád veselí a trochu nezávislí.
A pro tic tac - nechrochtají.
A nechtěla bych hlavně lovecké plemeno, nebavilo by mě pořád ho na procházce hlídat, jestli náhodou nevětří stopu, případně na něj někde čekat...
Mám ráda psy na procházce kolem sebe bez toho, abych pořád musela mít oči o krok vpředu.

jee ja jsem to asi blbe napsala. Chtela jsem napsat, ze bych nikdy nechtela "chrochtajici" pejsky a spice Omlovam se. Samozrejme proti spicum nic nemam, jen bych je nechtela doma. Ted jak nad tim tak premyslim tak bych nechtela este faraona a basenji.

3.10.2006 18:23

jana dante napsal(a):
Tak pro mě je tím nej plemenem barzoj-ruský chrt. Před 3,5 lety jsem si pořídila prvního barzojíka Danteho a úplně jsem tomuhle plemeni propadla. Na jaře k Danťáčkovi přibude barzojí slečna - mám zamluvený štěňátko Barzoje zbožňuju, protože se v nich snoubí krása s inteligencí, jsou hrdí, nevtíraví, neuvěřitelně vnímaví, doma klidní, milují pohyb v přírodě a zimu ....jsou prostě (pro mě) ti nej. Zatím je to teda spíš popis Danťáka, přece jenom je to můj první barzoj, ale já věřím že jsou takoví všichni.....pokud se dostanou k těm správným, chrtí povahu milujícím a chápajícím lidem.
Na druhou otázku je těžký odpovědět - nerada bych někoho urazila, každý máme to svý plemeno a je pro nás to nej. Ale já prostě netíhnu k plemenům labrador, RR, německý ovčák a jorkšír.

toller = nova scotia duck tolling retriever

3.10.2006 18:36

pibi´s napsal(a):
toller = nova scotia duck tolling retriever

Tak já mám americké akity - fenku a mladého psa a určitě bych neměnila, jsou to super psi, ale to asi říká každý o těch svých.
A co bych nechtěla? Nemám plemeno které se mi vyloženě nelíbí, ale jsou plemena které se mi nesedí povahově a to jsou uštěkaní agresivní nevychovaní a hyperaktivní.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.10.2006 19:58
Uživatel s deaktivovaným účtem

bee napsal(a):
Tak já mám americké akity - fenku a mladého psa a určitě bych neměnila, jsou to super psi, ale to asi říká každý o těch svých.
A co bych nechtěla? Nemám plemeno které se mi vyloženě nelíbí, ale jsou plemena které se mi nesedí povahově a to jsou uštěkaní agresivní nevychovaní a hyperaktivní.

tak moje nejoblíbenější plemeno je bígl.jinak v současné době mám doma labradořího křížence -dobrovolně ,a nedobrovolně nalezeného voříška a zděděného německého ovčáka
co bych opravdu nechtěla-mám ráda všechny psy takže pokud bych ho třeba našla tak ....ale nekoupila bych si dobrovolně nic malého typu pekinéz apod. prostě malý pes se srstí až na zem ty se mi nelíbí ,no a z velkých bych nechtěla rotvajlera je hezký ale jsou mi nesympatičtí.

maťa

3.10.2006 19:59
maťa

canis lupus napsal(a):

Takže:

1) Mám fenku NO, včera měla 12 roků, Papillona Gerryho 4 roky a kříženku jezevčíka Kiku 6 měsíců, nalezenkyni
Ani jednoho bych už nedala, ale moje srdeční záležitost je Britka, ovčanda, protože je jaká je, neovčácká, a to se mi moc líbí Gerry byl úlet a Kika osud

Můj desetiletý životní sen je Kavkazák, ale na něj si ještě počkám, Brituška je přednější Pak taky Vlkodav, no a určitě Jagdteriér, protože už jsem ho měla a je to něco báječnýho, velký špic, no a pastevci a molossové vůbec jsou moji oblíbenci Jejich povaha, vzhled......jsou to opravdoví parťáci

2) Nemůžu nikdy říct, že bych nechtěla nějaké zvířátko, když by se prostě semlelo nemožné, nikdy bych žádné neopustila v nouzi. Ale pokud byla otázka myšlená spíše jako stylem, že úmyslně bych si ho nepořídila, pak by to asi byli všichni malincí pejsci, čivava, jorkšír, papillon, kavalír, naháč, atd. atp.
Mno a potom taky asi plemeno nějak zatížené zdravotně, a to už si každý domyslí sám
Hodně bych váhala asi taky u NO, Dobrmana, Rotvíka a Dalmatina.

3.10.2006 20:57

aira napsal(a):

Klidně si ten sen splňte. Náš první společný rodinný pes, na kterého jsme dlouho čekali, až budou podmínky pro jeho a náš spokojený život je právě bordeauxská doga.

Je to fena, zatím půl roční a nemá chybu - je taková jakou jsme ji chtěli - klidná doma, hodná na děti, na cizí pouští hrůzu, nejradši je když je s náma.

Nemám rád labradory a retvívry - hlavně kvůli majitelům, kteří si myslí, že je to hodný pes co nepotřebuje cvičit a pak to podle toho vypadá. Když jsme šli s děckama na pouť u nás ve městě, říkal jsem jim, ať počítají kolik potkají bx a kolik labradorů - dopadlo to 1:6 - /ta 1 byla naše/. Většina labradorů buď agresivní nebo pitomí - omlouvám se majitelům vychovaných labradorů.

4.10.2006 12:44

canis lupus napsal(a):

Ahojda...
1) doma mám NO a pak můj splněný sen - československého vlčáka, ke kterému doufám do dvou měsíců přibude fenečka

2) co bych si nikdy nepořídila... to je těžké říct, asi žádné z malých společenských plemen, tak nějak jsme spíš na větší hafany.

4.10.2006 13:15

wolf napsal(a):
Ahojda...
1) doma mám NO a pak můj splněný sen - československého vlčáka, ke kterému doufám do dvou měsíců přibude fenečka

2) co bych si nikdy nepořídila... to je těžké říct, asi žádné z malých společenských plemen, tak nějak jsme spíš na větší hafany.

Ahojky!
1)Doma mám 7letého Bišonka a musím říct, že je pro mě jako můj vlastní druhý bráchaNikdy bych ho za jiné společenské plemeno neměnila. Vyhovuje mi totiž úplně ve všem a proto doma přemlouvám ještě na jednoho.
Jinak můj sen je mít někdy v životě Novofundlandského psa nebo Landseera. Mám prostě sklony k velkým i malým chlupáčům.
2) Nepořídila bych si nikdy žádného chrta, psa typu bull a nebo lovecké plemeno...
Na fotce můj Andy

4.10.2006 13:17

canis lupus napsal(a):

1) Mám labradora a beaucerona. K nim zatím žádného dalšího psa nechci, ale do budoucna mě lákají: boxer, krátkosrstá kolie, tibetský teriér, akita, velký švýcarský salašnický pes, cane corso, tibetská doga, anatolec. Líbí se mi dvojice - jeden pes velký, impozantní, osobnost a druhý menší, spolupracující, akční (menší pro mě ovšem znamená např. toho boxera). Ale mám tušení, že ten pravý pro mě je stejně bosík
2) Nechtěla bych malého společenského psíka typu kavalír, pudl, bišonek, papillon, pekinéz atd. Věřím, že mohou být fajn, ale mně se prostě nelíběj. Naopak se mi líbějí lovečtí psi, ale ty bych taky nechtěla, když se nechci věnovat loveckému výcviku. Připadá mi nesmysl složitě odnaučovat psa něčemu, k čemu byl staletí štěchtěn.
Ale nikdy neříkej mikdy

4.10.2006 13:49

marcha napsal(a):
1) Mám labradora a beaucerona. K nim zatím žádného dalšího psa nechci, ale do budoucna mě lákají: boxer, krátkosrstá kolie, tibetský teriér, akita, velký švýcarský salašnický pes, cane corso, tibetská doga, anatolec. Líbí se mi dvojice - jeden pes velký, impozantní, osobnost a druhý menší, spolupracující, akční (menší pro mě ovšem znamená např. toho boxera). Ale mám tušení, že ten pravý pro mě je stejně bosík
2) Nechtěla bych malého společenského psíka typu kavalír, pudl, bišonek, papillon, pekinéz atd. Věřím, že mohou být fajn, ale mně se prostě nelíběj. Naopak se mi líbějí lovečtí psi, ale ty bych taky nechtěla, když se nechci věnovat loveckému výcviku. Připadá mi nesmysl složitě odnaučovat psa něčemu, k čemu byl staletí štěchtěn.
Ale nikdy neříkej mikdy

Tak můj sen byly 25 let německé dogy. A dneska mám dvě a už bych neměnila. Ještě nedávno jsem měla i kokřici, taky úžasná pejsa, ale opustila nás ve věku 14 let. Měla jsem jako malá knírače (a nikdy více) a kolii (fakt bomba). Za svobodna jsem cvičila NO a byla jsem jima nadšená. To co je kolem se jim už moc nepodobá, škoda.

Nikdy bych si nekoupila třeba pekinéze nebo grifonka. A taky mi nesedí věčně pobíhající krysaříci a pinčové.

4.10.2006 14:06

dora napsal(a):
Tak můj sen byly 25 let německé dogy. A dneska mám dvě a už bych neměnila. Ještě nedávno jsem měla i kokřici, taky úžasná pejsa, ale opustila nás ve věku 14 let. Měla jsem jako malá knírače (a nikdy více) a kolii (fakt bomba). Za svobodna jsem cvičila NO a byla jsem jima nadšená. To co je kolem se jim už moc nepodobá, škoda.

Nikdy bych si nekoupila třeba pekinéze nebo grifonka. A taky mi nesedí věčně pobíhající krysaříci a pinčové.

1. když jsem byla malá dostala jsem k narozkám westíka, od tý doby jsem si řekla, že jinýho psa už nikdy a teď máme rotvíka. Westík je sice doma u našich, ale do budoucna každopádně uvažuju vždy o kombinaci westík + rotvík.

Westík proto, že se s ním člověk NIKDY nenudí, věčně vymýšlí lumpárny, je obezřetný, má velké srdce a je to výborný hlídač, parťák do pohody i nepohody, jak se říká: stálý úsměv na líci, zajistí vám westíci.

Rotvíka proto, že je to velký impozantní pes, který svou rodinu nedá ani za nic, je to mazlík s velkým srdcem, houževnatý se sloní pamětí a co je pro mě důležité, téměř nikdy se nevzdává.

2. nemusím plemena jako je NO, ale ne ani tak kvůli povaze - jsou dost univerzální, ale spíš kvůli dnešnímu vzhledu, dřív když jsem bylamalá jsem potkávala ovčáky, to byli "hovada" a ne psi (v dobrém myšleno), velký, statní a mohutní psi, co potkávám teď, jsou jenom žiletky, křivé, s useknutou zádí, dále nemusím krysaříky a pinče - v zásadě proti nim nic nemám, ale já bych si je nepořídila :))

4.10.2006 15:04

canis lupus napsal(a):

Nejde mi ani tak o plemeno....
1.víc se mi líbí velcí chlupatí pejsci
bohužel takoveho mít nemůžu jelikož bydlím v bytě tak mám středně velkého a středně chlupateho zatím ještě štěně MMO
2.nechtěla bych malého pejska nebo krátkosrstého
příjde mi jako lepší požitek když můžu zabořit ruku do chlupatého kožichu

4.10.2006 15:58

havlova napsal(a):
Nejde mi ani tak o plemeno....
1.víc se mi líbí velcí chlupatí pejsci
bohužel takoveho mít nemůžu jelikož bydlím v bytě tak mám středně velkého a středně chlupateho zatím ještě štěně MMO
2.nechtěla bych malého pejska nebo krátkosrstého
příjde mi jako lepší požitek když můžu zabořit ruku do chlupatého kožichu

Ze své zkušenosti říkám - nikdy neříkej nikdy.
Začínala jsem s něm.ovčákem a nelíbili se mi boxeři, pak jsem jim propadla. Měla jsem dva mamu a syna. Nechtěla jsem lovecké plemeno a pak jsem si pořidila kokra. Vždycky jsem říkala, že nechci společenské plemeno a mám dva fran. buldočky. Takže zkušenost mi říká, že každý pes je krásný a když poznáš jeho podstatu, zamiluješ si ho. To chce ale letitý nadhled a ten už mám.
Tak proto nemůžu odpovědět na druhou část otázky, které plemeno bych nechtěla.

5.10.2006 10:55

canis lupus napsal(a):

1. máme dva malamuty (máma a syn) a NO (z útulku). Malamuta už bych nechtěla, pokud bych se nechtěla věnovat sportu, NO taky není můj "vysněný" pes, ale Dag přišel a už zůstal (našel se s měsíc starou zlomeninou femuru, dodnes je handicap).

Psy, které mám v plánu si do budoucna pořídit, je beauceron - jako pracovní pes, a NDO - jako lovecky upotřebitelný pes.
Proč beau? Chci pracovního psa, který bude velký, snese chlad i velké teplo, bude tvrdý, nebojácný, ale vycvičitelný (podle těchto kritérií jsem "zrušila" většinu ostatních plemen - NO, BO, dobrman, RTW, AST, atd atd...)

2. Nikdy bych nechtěla malé společenské plemeno (typu kavalír, havan, bišon, boloň, naháči, mopsi, buldočci atd atd).

10.10.2006 21:35

daisy napsal(a):
1. máme dva malamuty (máma a syn) a NO (z útulku). Malamuta už bych nechtěla, pokud bych se nechtěla věnovat sportu, NO taky není můj "vysněný" pes, ale Dag přišel a už zůstal (našel se s měsíc starou zlomeninou femuru, dodnes je handicap).

Psy, které mám v plánu si do budoucna pořídit, je beauceron - jako pracovní pes, a NDO - jako lovecky upotřebitelný pes.
Proč beau? Chci pracovního psa, který bude velký, snese chlad i velké teplo, bude tvrdý, nebojácný, ale vycvičitelný (podle těchto kritérií jsem "zrušila" většinu ostatních plemen - NO, BO, dobrman, RTW, AST, atd atd...)

2. Nikdy bych nechtěla malé společenské plemeno (typu kavalír, havan, bišon, boloň, naháči, mopsi, buldočci atd atd).

Mám Středoasiata,protože je svůj,silný,hlídací a je to medvídek,měla jsem německou dogu a jěště bcyh jí znovu chtěla protože je to elegán,silný,velký pes- nejoblíbenější plemena

a nechtěla bych žádné jakékoliv malé plemeno psa, i když se mi jich spousty líbí,ale velký pes je prostě pes

Přidejte reakci

Přidat smajlík